Sinaasappelhuid behandelen: 5 tips om cellulite te bestrijden & voorkomen

Cellulite is oppervlakkig vetweefsel dat in het oog springt door een verslechterde doorbloeding. 90 procent van alle vrouwen heeft in meer of mindere mate te kampen met cellulite ofwel sinaasappelhuid. Met name op de benen, billen & dijen. Kort door de bocht wordt cellulite als volgt veroorzaakt:

 • De onderhuidse doorbloeding wordt slechter.
 • Een verslechterde doorbloeding betekent dat er minder voedingsstoffen worden aangevoerd en minder afvalstoffen worden afgevoerd.
 • Doordat afvalstoffen slecht worden afgevoerd, ontstaan onderhuidse ophopingen van afvalstoffen tussen de vetcellen.
 • Door de opgehoopte afvalstoffen, kan vocht niet langer gelijkmatig over het huidoppervlak worden verdeeld, waardoor een bobbelig oppervlak ontstaat.
 • Door de gebrekkige vochthuishouding en ophopingen van vet, vocht, voedingsstoffen & afvalstoffen wordt de bloedtoevoer nóg slechter.

Zodoende ontstaat dus een vicieuze cirkel: Slechte doorbloeding = ophopingen = nóg slechtere doorbloeding = nóg meer ophopingen. Daarom hierbij 5 tips om cellulite te voorkomen & te behandelen…

1: Voorkomen werkt beter dan cellulite-behandeling

De typische blubberige structuur van cellulite wordt dus veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen… In combinatie met een gebrekkige toevoer van voedingsstoffen. Voordat cellulite aan het oppervlak van je huid zichtbaar wordt, is er dus al heel wat in je lichaam gebeurd.

Een langdurig fysiologisch proces kan helaas niet zomaar worden teruggedraaid. Sterker nog: het is een enorme opgave om van cellulite af te komen als je er eenmaal last van hebt. Probeer cellulite daarom liever te voorkomen dan te genezen of behandelen met allerlei cellulite-zalfjes, sinaasappelhuid-crèmepjes en wonderapparaatjes.

2: Gezonder eten & meer bewegen ter voorkoming van cellulite

Cellulite zijn vetcellen die zichtbaar zijn aan het huidoppervlak. Hoe groter je vetcellen, des te onregelmatiger en blubberiger de structuur van jouw sinaasappelhuid. Veruit het grootste deel van ons lichaamsvet krijgen we binnen via onze voeding. Je kunt cellulite dan ook bestrijden en helpen voorkomen door gezond, gematigd, gevarieerd en uitgebalanceerd te eten.

Je kunt je vetcellen bovendien klein houden door voldoende te bewegen. Zowel cardiotraining (duursport) als krachttraining (gewicht & weerstand) zijn belangrijk. Lichaamsbeweging houdt je huid mooi, gezond en soepel en voorkomt een hoog vetpercentage en onderhuidse vetophopingen. Speciale anti cellulite behandeling en oefeningen werken overigens niet beter dan hardlopen, crosstrainer of buikspieroefeningen.

3. Speciaal anti cellulite-dieet om cellulite te bestrijden

Een anti cellulite dieet kan de opbouw van cellulite helpen voorkomen. Daarnaast zou een anti cellulite-dieet kunnen helpen om sneller van je sinaasappelhuid af te komen. Een anti cellulite-dieet zou moeten bestaan uit:

 • Groenten & fruit
 • Volkorenproducten & hele granen
 • Zilvervliesrijst + havermout
 • (Vette) vis
 • Noten, zaden en pitten

Deze producten bevatten namelijk eiwitten, vezels en onverzadigde vetzuren. Een anti cellulite dieet dient juist zo min mogelijk verzadigde vetten, transvetten en simpele suikers te bevatten.

4. Water drinken ter behandeling van cellulite

Drinken is nóg belangrijker dan eten als het aankomt op het bestrijden en behandelen van cellulite. Een gezonde vochthuishouding zorgt namelijk voor een optimale doorbloeding en ontgifting. Hoe meer water je drinkt, des te meer afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten.

Water hoeft overigens niet per se te worden ingenomen in de vorm van bronwater of kraanwater. De aanvullende bestanddelen in groene thee en witte thee zijn zelfs nog werkzamer dan puur water om cellulite te bestrijden. Drink zo min mogelijk drankjes met alcohol en/of cafeïne als je cellulite wilt bestrijden.

5. Anti cellulite-crème om sinaasappelhuid te behandelen

Producenten van anti cellulite-crème, zalf, druppels, pillen, doekjes en apparaatjes (Lypossage®, Beautyte®, Velasmooth®, Nivea Goodbye®, Lipolyse®, Orbitae® etc.) beweren veelal dat ze cellulite als sneeuw voor de zon kunnen doen verdwijnen. Dit is helaas onmogelijk, want vetcellen verdwijnen nooit. Vetcellen kunnen enkel kleiner worden, en dat gebeurt uitsluitend als je lichaam lichaamsvet verbruikt.

Anti cellulite-crèmes en massage-apparaten tegen cellulite kunnen wellicht bijdragen aan de behandeling van cellulite door de doorbloeding en vochthuishouding ietwat te stimuleren, maar verder gaan ze niet. De enige methode waarmee je cellulite direct kunt bestrijden en verwijderen is operatieve liposuctie (vet wegzuigen). Ga dus liever fanatiek sporten dan experimenteren met allerlei zalfjes en crèmes tegen cellulite!

Is er een methode die voor jou ideaal werkte om cellulite te verwijderen, cellulitis (foutieve benaming) te behandelen oftewel sinaasappelhuid te bestrijden? Laat hieronder weten hoe jij het voor elkaar hebt gekregen!

17 reacties op “Sinaasappelhuid behandelen: 5 tips om cellulite te bestrijden & voorkomen

 1. hannie ·

  Ik ben 60 en ben nu aan lijnen en 4x per week sporten CrosFitt 1 uur 4 uur per week. Ik heb net ontdekt dat ik cellulitis heb op bovenbenen ik ben 6 kilo kwijt en zeker een stuk fitter kan de cellulitis nog verdwijnen. En hoe kan het dat ik dat nu juist krijgt met veel sporten en gezond eten.

  Reageer
 2. Anita ·

  Ik had een beetje last van cellulitis. Veel zwemmen en veel oefeningen en veel zwemmen en oefeningen doen onder water. Heel goed tegen cellulitis!

  Reageer
  • Nik ·

   Ik zwem 7 keer intensief per week (wedstrijdzwemmen), maar bij mij gaat de cellulite niet weg hoor…

 3. Diana ·

  Uiteraard met de stofzuigerslang, mondstuk eraf halen, wanneer ik weer onder de douche weg ben en op de droge huid!

  Reageer
 4. Diana ·

  Ik zag wel dat mijn benen lelijker werden, maar pas toen een masseur tegen me zei dat ik beginnende cellulite heb, viel bij mij het kwartje en ben ik op internet gaan zoeken. Ik masseer nu tijdens het douchen mijn bovenbenen en billen met een massagehandschoen, en dan daarna met de stofzuigerslang erop voor een diepere massage. Rustig aan beginnen, anders krijg je blauwe plekken en bloeduitstortingen. Daarna insmeren met olijfolie en aromadruppels erin. Verder gezond eten en zo weinig mogelijk suiker en veel drinken. Ik wandel, fiets en beweeg veel en doe oefeningen tegen cellulite. Mijn bovenbenen zijn wel soepeler geworden en voelen warmer aan. Resultaat zie ik nog niet echt, maar ik heb begrepen wanneer vet gaat verminderen het eerst erger van gaan lijken? Veel meer kan ik ook niet tegen cellulite doen dacht ik… Dan het voor de rest het proberen te accepteren. Ik ben 50 en ben 1.76 lang en weeg 71 kilo.

  Reageer
  • Nienke1975 ·

   Hoi Diana, Ik heb voor de zomervakantie hipNthigh bestelt en om de dag 15 minuten work-out daarmee gedaan. Dus kwartiertje per dag. De work-outs gratis op YouTube. Mijn cellulitis is zo goed als weg. Benen zijn strakker en billen zijn gelift en ronder! Het is zo simpel en leuk. Kijk op YouTube en toets hipNthigh in. Zo effectief! Bij een vriendin van mij hebben ze hipNthigh kwartier lessen??? Zo leuk en goed, echt een aanrader!!!

 5. Anneke ·

  Liposocutie, zoals in tip 5 beweerd wordt, helpt helemaal niet tegen cellulitis maar maakt het alleen maar erger!

  Reageer
  • Paul ·

   Ja en nee. Oude vormen van liposuctie kunnen cellulite inderdaad (optisch gezien) erger doen lijken, aangezien er onderhuids vet wordt weggehaald en de hoeveelheid huid hetzelfde blijft. De huid wordt dan immers minder strak, waardoor de cellulite meer in het oog kan springen. Tegenwoordig hanteert men echter nieuwere/moderenere liposuctietechnieken, waaronder lasergeleide liposculpture, al dan niet in combinatie met lipofilling/lipostructure. De resultaten variëren logischerwijs sterk per patiënt, behandelaar en kliniek, dus het is van cruciaal belang om jezelf goed in te lezen en te laten voorlichten voordat je aan zoiets ingrijpends als liposuctie begint. Gezondr raadt liposuctie overigens geenszins aan ter behandeling van cellulite; het punt is veeleer dat je met liposuctie daadwerkelijk vetcellen kunt aanpakken en met crèmepjes en zalfjes niet. Het moge duidelijk zijn dat een exact eindresultaat van medisch-esthetische chirurgie (helaas) nooit kan worden gegarandeerd.

 6. Moon ·

  Ik ben begonnen met wisselbaden onder de douche: ik wissel de douchetemperatuur van heet naar ijskoud en dan weer heet en dan weer koud. Ook veel water drinken helpt mij cellulite. Ik heb geen auto dus ik doe alles met de fiets of ik wandel. En lekker een beetje bruin worden helpt dat de sinaasappelhuid minder opvalt. En het gaat wel langzaam, maar het werkt echt.

  Reageer
 7. Lili ·

  Ik ben helemaal blij met de Brazil Butt Lift. Het is vraagt echt wat van je doorzettingsvermogen, maar dat heb je ook echt resultaat. En inderdaad: maak een foto voordat je begint en vervolgens na elke 2 weken. Dan zie je verschil en weet je weer waarom je moet doorzetten. Veel zon en goede voeding hebben ook veel gedaan!

  Reageer
  • buytaert martine ·

   wat is Brasil lift en waar kan je da kopen?? prijs??

  • Paul ·

   Waarschijnlijk wordt ‘Brazil Butt Lift’ bedoeld. Het is de zoveelste fitness DVD die goed zou zijn voor het vormen, liften en verstevigen van billen en dijen. De training werd bedacht door Leandro Carvalho onder de noemer ‘TriAngle Training. Brazilian Butt Lift bestaat uit 4 trainings DVD’s van ieder 30 minuten: ‘Basics’, ‘High & Tight’, ‘Bum Bum’ en ‘Cardio Axe’. Klinkt hip, maar er is niets speciaals aan, vooral niet voor die prijs… Maar als je het maar leuk genoeg vindt en lang genoeg volhoudt, kan het heus wel goed zijn voor je fysiek. Dat je er cellulite door kwijtraakt, betwijfel ik echter ten stelligste.

 8. Linda ·

  Ik heb al lang last van cellulite en heb 4 weken geleden een Scala legging gekocht! Mijn huid wordt al strakker, ben benieuwd hoe het er na 60 dagen uit zal zien.

  Reageer
 9. Brenda ·

  In januari ben ik begonnen met de HIPNTHIGH die ik op de huishoudbeurs gekocht heb op de SBS-stand. En het is echt een aanrader. Elke ochtend doe ik een 15-minuten workout van 15minuteworkout.com en het resultaat is duidelijk zichtbaar en mijn conditie is beter. Ik heb mezelf ook opgegeven om een 15minuteworkout op te nemen, ben er zoo enthousiast over. Die workouts worden met allemaal verschillende mensen, van verschillende leeftijden, verschillende condities en levels opgenomen. Ik ga ervoor. :)

  Reageer
  • Nina ·

   Ik heb ook zo’n Hip ‘n’ Thigh! Ook toen op de huishoudbeurs gekocht en doe het nog steeds. Sinds een halfjaar ook nieuwe work-outs online GRATIS. Ze zijn echt heel leuk en motiverend en vooral effectief. Door de hipNthigh zijn mijn billen gelift en ronder en boller en mijn benen mooi gelijnd en geen cellulitis. Het werkt echt! Zag ook op YouTube dat Gerard Joling, Patty Brard en Tatjana Simic met de Hip n Thigh sporten. De work-outs zijn inderdaad 15 minuten en van verschillende niveaus. Super blij mee!

 10. Christina ·

  Klinkt cru maar levenspatroon aanpassen, gezond en bewuster eten (vooral de witte suikers vermijden), veel bewegen (sporten of vaker de fiets pakken of gewoon lopen), onder douchen massage handschoen gebruiken en insmeren met de dood normale body lotion. Lief zijn voor jezelf en die tijd ook geven. Ik heb in 2007 mijn levensstijl, wel met behulp van 1 op 1 sporten en voedingsdeskundige omgegooid, maar nu 4 jaar verder betere immuunsysteem, stabiel gewicht, conditie en vooral mijn cellulitis is aanzienlijk verdwenen. Het vereist doorzettingsvermogen. Wat mij heeft geholpen zijn foto’s van toen af en toe bekijken. Want zoals vele mensen wil ik ook altijd meer en beter resultaat behalen. Dan zie je ook het verschil en heb je een meetpunt (helpt ook om realistisch kritisch te blijven). Succes!

  Reageer
 11. Sonja ·

  Ook ik heb enorm veel last van cellulitis, vooral op de dijbenen en billen. Ik ga de komende maanden flink trainen (hardlopen, crosstrainer, leggpress etc.) om van mijn cellulite af te komen. Zijn er mensen die met fitness van hun cellulitis zijn afgekomen? En welke oefeningen en apparaten hebben jullie daarvoor gebruikt? Ik zal over een tijdje laten weten hoe het mij vergaat met het bestrijden van die lelijke blubber op mijn benen! Ik ben benieuwd naar jullie ervaring!

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.