Ben je op zoek naar een avontuurlijk dagje uit in Rotterdam? Adventure City Rotterdam heeft een scala aan spannende indoor en outdoor activiteiten die de harten van avonturiers sneller laten kloppen.

In dit artikel zullen we alle activiteiten doornemen die deze geweldige locatie te bieden heeft. Van spannende Via Ferrata-avonturen tot indoor en outdoor klimparcoursen en speciale klimmogelijkheden voor kinderen, Adventure City Rotterdam heeft voor ieder wat wils. Dus, laten we er verder op ingaan en op avontuur gaan!

Alle indooractiviteiten

klimpark-uitje

1. Via Ferrata – De IJzeren Weg

Via ferrata is Italiaans voor “ijzeren weg”, en het is een avontuur dat zijn naam eer aandoet. Bij Adventure City Rotterdam kun je een spectaculaire Via Ferrata ervaren, geïnspireerd op de fenomenale bergroutes in de Alpen. Hier klim je naar boven met behulp van staalkabels, ijzeren treden, houten tonnen en stijle ladders. Het is een ervaring die je hart sneller zal laten kloppen, en je zult je volledig veilig voelen dankzij de professionele beveiliging.

2. Freefall Quick Jump – Adrenalinekick op 10 Meter Hoogte

Wil je echt je grenzen verleggen? Probeer dan de Freefall Quick Jump op 10 meter hoogte. Het is een vrije val die je een echte adrenalinekick bezorgt, maar met de zekerheid van je veiligheid. In tegenstelling tot bungeejumpen, waar je aan een elastisch touw vastzit, ben je hier beveiligd met het Quick Jump systeem. Dit gepatenteerde magnetische systeem zorgt ervoor dat je veilig landt na je vrije val. Geen bungelende bewegingen, alleen puur avontuur!

3. Speleo – Op Ontdekking in Grotten

speleo-rotterdam

Speleo is afgeleid van het Griekse woord “spelaion,” wat “grot” betekent. Bij Adventure City Rotterdam kun je de speleologie-ervaring beleven, met een mix van wetenschap, avontuur en moed. Ze hebben grotten nagebootst met een buizenstelsel, en jij kunt de weg naar buiten proberen te vinden. Durf jij deze uitdaging aan?

4. Indoor Klimparcoursen – Uniek in Nederland

Adventure City Rotterdam biedt het eerste en enige officiële indoor klimparcours in Nederland! Met vier verschillende parcoursen en 30 verschillende elementen, is er voor elk niveau een uitdaging. Dankzij het Expoglider systeem kun je je tot wel 12 meter boven de grond bewegen en genieten van een ervaring die lijkt alsof je in de bergen bent, met uitzicht op de spectaculaire skyline van Rotterdam, zelfs in de winter.

5. Klimmen voor Kinderen – Avontuur voor de Jongsten

Speciaal voor kinderen is er een laagdrempelige klimactiviteit vol uitdaging en plezier. Met meerdere parcoursen en het TruBlue zekeringssysteem kunnen kinderen veilig en zelfstandig klimmen. Dit is de perfecte adventure voor kinderfeestjes, verjaardagsfeestjes en schoolreisjes.

Alle outdooractiviteiten

klim-outdoor-adventure-city

1. Rollercoaster Zipline – De Tokkelachtbaan Sensatie

De Rollercoaster Zipline is een avontuur dat snelheid combineert met sensatie. Je wordt veilig gezekerd aan deze tokkelachtbaan en zoeft door de lucht, met de sensatie van een achtbaan. Dit is niet alleen perfect voor vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes, maar ook voor jonge avonturiers. Kinderen vanaf 8 jaar en met een lengte van minstens 1,30 meter kunnen dit avontuur al beleven!

2. Ziplines – Van Dak tot Buitenterrein

Adventure City Rotterdam heeft verschillende spectaculaire ziplines, maar de kroonjuweel is de 150 meter lange zipline die start vanaf het dak en over het gehele buitenterrein loopt. Dit is een adembenemend spektakel voor zowel jong als oud. Je bent veilig gezekerd met de Expo Glider en zoeft vanaf 15 meter hoogte naar beneden. Mis deze unieke ervaring niet! Daarnaast zijn er ook twee indoor ziplines, zodat je het hele jaar door kunt genieten van het tokkelen in de splinternieuwe hal.

3. Vrije Val – Adrenalinekick van 20 Meter

Voor de echte waaghalzen is er de FreeFall Quick Jump van 20 meter hoogte. Dit is een sensationele activiteit die je hartslag naar ongekende hoogtes zal brengen. Vergelijkbaar met bungeejumpen, ben je hier veilig gezekerd aan de Quick Jump, de nieuwste technologie op het gebied van bungeejumpen. Dit is een spektakel dat je niet mag missen als je op zoek bent naar een adrenalinekick.

4. Outdoor Klimparcoursen – Klimmen op Hoogtes tot 20 Meter

outdoor-klimpark

Bij Adventure City Rotterdam kun je klimmen en klauteren op hoogtes tot wel 20 meter! De outdoor klimparcoursen bieden een scala aan uitdagingen, van lange ladders tot torenhoge touwbruggen en houten evenwichtsbalken. Je wordt veilig gezekerd aan de Expoglider, waardoor je te allen tijde 100% veilig bent. Afhankelijk van je vaardigheden en wensen, kun je kiezen voor een makkelijk, gemiddeld of moeilijk klimparcours. Er is altijd een outdoor klimparcours dat bij je past.

5. Puppy Klimparcours – Avontuur voor de Kleintjes

Ook de jongste avonturiers kunnen deelnemen aan het plezier bij Adventure City Rotterdam. Het speciale puppy klimparcours is ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar en bevindt zich op 1 meter hoogte. Hier leren ze op jonge leeftijd hun evenwicht te bewaren op verschillende elementen. Het parcours is ook uitgerust met de ExpoGlider, waardoor het 100% veilig is.

6. Erasmusbrug – Rotterdamse Trots

De enige echte Rotterdamse Erasmusbrug! Adventure City Rotterdam heeft hun eigen versie van deze beroemde brug, en je kunt er lopend overheen. Uiteraard ben je gezekerd met je Expoglider voor de overtocht van binnen naar buiten of andersom.

Adventure City Rotterdam biedt een onvergetelijke ervaring voor avonturiers van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar spanning, sensatie of gewoon plezier, hier vind je het allemaal. Aarzel niet langer en plan je avontuurlijke dagje uit bij Adventure City Rotterdam!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.