We doen er maar al te graag alles aan om te genieten van een betere nachtrust. Je kunt daardoor net even wat productiever zijn op werk en je rust beter uit na een flinke sportsessie in de sportschool of in de buitenlucht. Wist je dat de juiste soort voeding ook voor een groot deel bij kan dragen aan een betere nachtrust? Redenen genoeg om je hier wat meer in te verdiepen. We helpen je daar alvast graag mee verder. In dit blog lees je alvast een paar handige tips.

Probeer vlak voor het eten voeding links te laten liggen en kies in plaats daarvoor voor een paar glazen water

ozonfilters-leidingwater-filteren-zuiveren-ozongas

We kennen het allemaal wel. Vlak voor het slapen gaan is het erg aantrekkelijk om snel nog even snel wat te snacken. Probeer dit gedrag echter meer en meer te vermijden. Je lichaam krijgt op dat moment namelijk extra energie, waardoor het zo kan zijn dat je minder goed in slaap valt. Probeer in plaats daarvan een paar glazen water te drinken. De kans is namelijk erg groot dat je hersenen een hongergevoel seinen naar je lichaam, terwijl je eigenlijk net even wat meer vocht nodig hebt. En dat is wel zo handig om te weten, toch?

Vermijd suikers en andere ongezonde voeding in de loop van de dag

Vandaag de dag liggen de schappen van de supermarkt vol met bewerkte producten. En die kleurrijke en mooi vormgegeven verpakkingen maken het zelfs extra aantrekkelijk om deze producten in je boodschappenmandje te leggen. Probeer echter suikers en andere ongezonde voeding te vermijden in de loop van de dag. In plaats daarvan bieden gezonde snacks zoals fruit en ongezouten nootjes een erg goed alternatief. Je hebt langer een vol gevoel en dus ook minder de drang om meer te gaan snacken. En dat werpt in de loop van de tijd weer zijn vruchten af op de weegschaal.

Heb je al een keer nagedacht over het drinken van een kalmerende kop thee voor het slapen gaan?

thee-drankje-drink

En vlak voor het slapen gaan? Probeer schermen met blauw licht – zoals een tv of je telefoon – te vermijden. Zet in plaats daarvan een kalmerende kop thee en kruip onder de dekens met een goed boek. Dit komt de slaap namelijk alleen maar ten goede. En dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat.

Neem je huidige voedingspatroon een keer goed onder de loep

Het is dus de hoogste tijd om de nodige stappen te ondernemen en een betere nachtrust te boosten. Heb je bijvoorbeeld ook al eens een keer goed gekeken naar het huidige voedingspatroon? Misschien kom je er al erg snel achter dat daar nog erg veel in valt te halen. Met slechts een paar kleine aanpassingen – die ook nog eens erg goed vol zijn te houden – kun je al een wereld van verschil maken. Het is dus een goed idee om daar snel actie op te ondernemen. Laat een betere nachtrust dus maar snel beginnen!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.