Herbalife dieet

Naam: Herbalife dieet
Dieetsoort: Maaltijdvervangers
Aantal calorieën per dag: +/- 1250 kcal.
Caloriewaarde:

 • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
 • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
 • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
 • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
 • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Herbalife dieet – In het kort

Herbalife  werd opgericht in 1980 door de in 2000 overleden Mark Hughes. Sindsdien is Herbalife een Amerikaans ‘affiliate bedrijf’. Onafhankelijke (internationale) distributeurs mogen Herbalife producten inkopen en verkopen aan particulieren. Daarnaast mogen wederverkopers ondersteuning en coaching aanbieden bij afvallen, aankomen en sporten. Herbalife affiliates verdienen hier geld mee, veelal op commissiebasis. Herbalife bestaat uit maaltijdvervangers (shakes, maaltijdrepen kruidentabletten, poeders & voedingssupplementen). De hoeveelheid hiervan zou worden afgestemd op ieders persoonlijke situatie, maar in de praktijk worden 2 van de 3 dagmaaltijden doorgaans vervangen door een Herbalife shake. Herbalife zou naar eigen zeggen gemakkelijk, snel, gezond én lekker zijn.

Herbalife dieet – Voedingsschema en richtlijnen

Het dagschema van het Herbalife dieet is over het algemeen als volgt:

 • Ontbijt: ’s Ochtends neem je een Herbalife shake naar keuze.
 • Lunch: ’s Middags neem je een lichte warme maaltijd met verse groenten.
 • Diner: ’s Avonds neem je een Herbalife shake naar keuze.
 • Tussendoortjes / snacks: Na iedere maaltijd (zowel de “gewone” maaltijd als de Herbalife maaltijdvervangers) mag je naar behoefte fruit, rauwkost en/of Herbalife soep tot je nemen.

Tussendoor dient veel water te worden gedronken.

Herbalife dieet – Belangrijkste voedingsmiddelen

De belangrijkste levensmiddelen die thuishoren in het Herbalife dieet zijn:

 • Herbalife shakes
 • Herbalife repen
 • Herbalife voedingssupplementen
 • Kruiden
 • Rauwkost
 • Fruit

Herbalife dieet – Tot slot

Het Herbalife dieet vervangt twee maaltijden door caloriearme maaltijdvervangers. Zodoende beperk je je calorie-inname behoorlijk drastisch. Het kan daarom raadzaam zijn om alvast te wennen aan een calorie-arm voedingspatroon, alvorens aan het Herbalife dieet te beginnen.

Andere diëten in de categorie maaltijdvervangers

BCM Dieet
Be In Shape dieet
Cambridge dieet
Dr. Siegal’s Cookie Diet
Hollywood Cookie Diet
Modifast dieet
Slank Vitaal dieet
SlimFast dieet
Weight Care dieet
Streep Je Slank dieet

26 reacties op “Herbalife dieet

 1. Edith ·

  Ik zou graag terug met deze producten beginnen na 5 jaar, maar degene die dat bij ons deed is ermee gestopt. Wie wil er ineens aan 4 mensen verkopen?

  Reageer
 2. Herbashoppen ·

  Producten duur? Bij Herbashoppen koopt u de Herbalife-producten met een ruime houdbaarheidsdatum met tot wel 25% korting. @Martha: Inderdaad is het een kwaliteitsproduct. Maar dat hierachter ook iets anders schuil gaat, kun je lezen in het onlangs verschenen artikel in De Pers.

  Reageer
  • WonderWoman ·

   hmm, normaal zou ik jouw comment als spam markeren, maar je hebt hier wel een interessant punt zo lees ik in dat artikel. Het lijkt een beetje op een piramidespel. Ik ga er binnenkort eens een artikel aan wijden.

 3. Anjo ·

  Martha ik vind het super dat je Herbalife zo verdedigd.
  Ook ik ben distribiteur en gewichtsconsulente en laat de klanten vrij op de manier waarop ze de begeleiding willen hebben.
  Wel waarschuw ik ze dat in de huidige voeding niet meer alle broodnodige vitaminen en mineralen voorkomen van daar de supplementen.
  Als gewichtsconsulente tel ik ’n tarief van ca E 40,00 per uur gebruiken ze de producten dan is het consult gratis dus hoezo duur voor de onwetende onder ons.
  Ook bij mij staat de mens voorop en ben ik geen verkoper.
  Geen product zonder begeleiding.
  Wat is je gezondheid waard……
  Herbalife is een goed product dat ik mijn hele leven zal gebruiken (als ik ook al kijk naar de lichamelijke klachten die minder zijn dank zij)
  Meestal zijn de mensen die negatief tegen Herbalife staan de mensen die geen begeleiding hebben gekregen.
  Kan alleen maar zeggen dat de mensen die ik help en ook ikzelf ons al jaren goed voelen dank zij HERBALIFE

  Reageer
 4. Cocky ·

  Zelf doe ik sinds een aantal weken mee aan de WLC en ik kan alleen maar positief zijn.
  Elke week een powerpoint met veel informatie en al je vragen worden goed beantoord.
  De coach doet per week ook een bel rondje om te vragen hoe het gaat.
  Het is natuurlijk heel afhankelijk van de mensen die je coachen maar de WLC in Oud-Beijerland is prima

  Reageer
 5. Xena ·

  Ik ben het helemaal met Samia eens, Ik vind zelf de begeleiding van Herbalife de laatste tijd heeel erg slecht, toen ik in 1998 begon met herbalife was dat heel anders toen waren ze echt goed, maar nu wat ik meemaakt is dat ze alleen maar aan geld denken hoe meer ze kunnen verkopen hoe beter maar begeleiden hoi maar, antwoord was toen ik zei ik wil begeleid worden want dat is toch heel belangrijk als je wil afvallen antwoord was dat willen de mensen niet meer ze zoeken het wel op op internet, en ik ja hallo ik wil afvallen en begeleid worden voor een goed reslultaat en ja daar komt weer geld jajaja dan moet je aan de WLC mee gaan doen daar krijg je allemaal tips en word je elke week gewogen en gemeten kosten 60 euro, en dan nog eens gebruik dan ook gelijk de caloriecoach jaja kost weer geld 10 euro per maand. Kort om de gastten die nu nog herbalife verkopen denken alleen nog aan geld verder niet want de begeleiding bij de WLC is ook niet goed want als je wat vraag word er om heen gepraat.
  Ik ga dus overstappen naar Cambridge en kijken hoe het daar is als ik die verhalen lees op het forum moet het dan helemaal goed komen

  maar iedereen die toch voor Herbalife kiest succes ermee en ik hoop voor jullie dat de begeleiding wel goed is, want hier is het echt slecht.

  Reageer
  • Anjo ·

   Xena, Heel vervelend dat je slechte ervaring heb met de begeleiding.
   Maar ik ben met je eens dat er ook distributeurs zijn die het alleen voor het geld doen.
   Zelf woon ik in Limburg en ik begeleid “mijn mensen”ook met het aanpassen van het eetpatroon.
   Leer etiketten lezen en een ander voedingspatroon dat je verder je hele leven kunt volhouden.
   Ik wens je veel sterkte in je keuze en heb je toch eens hulp nodig mag je me altijd vragen.
   Warme groet, Anjo

 6. Samia ·

  Ik heb Herbalife gedaan en ben er ziek van geweest. Je hebt de hele dag door honger en gaat met honger naar bed. Toen ik er klaar mee was ben ik me netjes gaan houden aan de regels van gezond eten en bewegen en raad eens! Ik ben er twee keer zoveel van aangekomen!

  Ik ben nu voor de tweede keer bezig met cambridge en ben de eerste keer dat was vorig jaar zomer 26 kilo mee afgevallen. Ik ben nog steeds 26 kilo slanker. Mijn consulente helpt mij ook goed afbouwen en helpt mij daarna goed te eten en te bewegen. Wat de herbalife consulenten totaal nalaten.

  Er werd mij ook altijd wat aangesmeerd qua producten bij herbalife wat bij cambridge totaal niet gebeurt!

  Dus ik ga door met CBen en Herbalife is onzin!

  Groetjes,

  Samia

  Reageer
 7. scotta ·

  Heel goed, wonder woman.
  Gewoon goed en gezond eten en bewegen dat is alles wat een mens moet doen om zijn lichaam goed te verzorgen.
  Ga geen commerciele producten sponseren die je heel makkelijk uit gewone voeding kunt halen.

  Reageer
 8. anneke ·

  Martha,

  Ik ben het met je eens.
  Je hebt verstandig gereageerd op alle reacties.

  Reageer
 9. martha schipper ·

  Beste wonderwoman,
  Herbalife is een kwaliteitsproduct je betaalt voor 1e klas voeding, Het is 30 jaar geleden heel bewust op deze manier in de ‘direct selling’markt gezet om iedereen die dat wil in de gelegenheid te stellen een eigen bedrijf(je) te beginnen. De prijs van je begeleiding zit verwerkt in de producten. Als je dat gaat omrekenen dan is het helemaal niet duur. Kijk maar eens wat een persoonlijke coach kost of een gewichtsconsulent en dat is wat ik doe, ik begeleid mensen die weten wat hun doel is en die gemotiveerd zijn dat doel te bereiken, samen sta je sterker. Ik weet dat omdat ik dat traject zelf heb afgelegd, Daarnaast kunnen mensen heel laagdrempelig en zonder enge bepalingen of hoge investeringen zelf distributeur worden en gelijk al starten met een interessante korting. Herbalife verzorgt trainingen zodat je je kunt ontwikkelen, welk ander bedrijf of product doet dat? Ik vind de prijs uitstekend in verhouding met de kwaliteit en wat je er voor krijgt.
  Overigens vind ik het niet kies dat je als redacteur je eigen mening geeft en zelfs mensen waarschuwt. Dit maakt je geloofwaardigheid als neutrale informatie over afslankmethodes brenger zwak. Ik stel voor de openbare discissie hierbij af te sluiten en je uit te nodigen voor een gesprek. Mijn mailadres heb je.

  Reageer
  • WonderWoman ·

   Zoals ik zei: ik waarschuw vooral voor de hoge prijs van Herbalife als je het gebruikt voor sport en als je aan wilt komen. In dat geval heb je veel meer Herbalife producten nodig dan mensen die willen afslanken. Voor sporters en iedereen die wil aankomen is Herbalife daarom te duur en zijn er veel goedkopere en betere alternatieven verkrijgbaar, speciaal voor die doelgroep.

   Overigens weten trouwe lezers van AW al lang dat ik nooit een fan ben geweest – en nooit zal worden – van maaltijdvervangers, aangezien je op die manier niet leert om normaal te eten. In dit gedeelte proberen wij zoveel mogelijk neutrale informatie te geven over dieetmethoden, maar dat betekent niet dat mijn mening geheim is. Je zult het hier alleen niet in de artikelen zelf tegenkomen.

  • kitty ·

   helaas, ben ik het niet met je reactie eens dat je hbl (herbalife) niet op tot sport nivaeu moet gebruiken. mijn man is powerlifter en gebruikt de producten sins 1,5 jaar. hij heeft daar mooi resultaten mee behaald. (prijzen) hij voelt zich beter en gaat met stappen vooruit, zonder zich met gemische troep te injecteren.
   ik zelf ben het een half jaar terug gaan gebruiken, naar zwaar ondergewicht.(veel mensen onder schatten hoe zwaar het is als je alles kan eten maar geen gram aankomt) in middels mag ik gelukkig zeggen dat me gewicht al stukken is verbeterd. Hbl is slecht gezonde voeding en geeft alles wat men dagelijks nodig heeft. daarom val je er van af of kom je er van aan!! en ondersteunt het zo goed voor sporters!

 10. martha schipper ·

  Tjonge Paul, ik wil het graag kort houden terwijl er zoveel over te vertellen is. Ik doe een poging.
  Allereerst is het volledig verantwoorde voeding, vervolgens is het niet uitsluitend een afslankproduct. Je kunt het uitstekend gebruiken om op een gezonde manier op gewicht te komen (ondergewicht is vaak net zo gevaarlijk als overgewicht) Of om aan tye sterken voor of na een operatie en ook is het geweldige sportvoeding. Sporters moeten veel eten om hun spiermassa op peil te houden en dat kan op een smakelijke en eenvoudige manier met shakes van Herbalife.
  Ieder persoon is anders en we hebben allemaal andere persoonlijke behoeftes aan voedingsstoffen om ons zelfgenezende vermogen van ons lichaam te optimaliseren.. Het mooie van deze voeding is de combinatie vanuit de ruimtevaart ontwikkelde shakes en de duizenden jaren oude kennis vanuit de chinese kruidenleer die binnen Herbalife wordt samengebracht. Als je meer wilt weten neem dan via mijn mailadres contact op zodat we kunnen bellen. Dat gaat wat directer en sneller, ik ben geen typewonder. Groet, Martha

  Reageer
  • WonderWoman ·

   Mochten (beginnende) sporters het laatste bericht van Martha hebben gelezen, dan deze waarschuwing: Gebruik als sporter geen Herbalife voor eiwitten en koolhydraten, maar koop in dat geval specifieke eiwitshakes in de sportwinkel en eet veel pasta voor koolhydraten. Herbalife is veel te duur om te gebruiken als sportvoeding, aangezien je grote hoeveelheden nodig hebt als je meerdere keren per week sport.

   Ook voor mensen met ondergewicht is Herbalife niet aan te raden, wederom door de onbetaalbaar grote hoeveelheden die je dan nodig hebt.

 11. Paul ·

  Hoi Martha,

  Kun je me dan in ieder geval vertellen wat Herbalife beter maakt dan andere maaltijdvervangers (bijvoorbeeld BCM, Cambridge, Modifast, SlimFast en Weight Care)? En als het aan de kruiden in Herbalife ligt, welke kruiden zijn dan zo werkzaam m.b.t. afvallen? Ik ben heel erg benieuwd.

  Groeten,
  Paul

  Reageer
 12. martha schipper ·

  Ha Paul,
  Ik heb zelf uitstekende resultaten geboekt met Herbalife maar laat mijn clienten vrij in het wel of niet gebruiken. Afslanken en toch alle bouw- en voedingstoffen binnenkrijgen vereist tijd, geld en kennis van voeding, die kennis deel ik zoals je op mijn site kunt lezen. De shakes van Herbalife bieden een makkelijke en snelle oplossing voor de mensen die zich er niet te veel in willen verdiepen en ja, ik ben distributeur maar ‘verkopen’ heeft niet mijn hoogste prioriteit, het welzijn van mensen wel. Ziekten als obesitas en diabetes2 komen steeds vaker voor en met voorlichting en delen van mijn ervaringen wil ik mensen helpen weer goed voor zichzelf te gaan zorgen. Overigens die kat op mijn site heet Foster en die lust wel pap van Herbalife, net als ik ;-)

  Reageer
 13. Paul ·

  Hoi Martha,

  Ik vond je wel erg positief over Herbalife, zonder dat het me duidelijk werd wat Herbalife beter maakt dan andere maaltijdvervangers. Ik ben gaan Googlen op je naam en kwam je website ‘welzijnspraktijkhouten.nl’ tegen. Op de homepage staat een kat in een grootverpakking van Herbalife. Is dit toeval of laat je je zo positief uit over Herbalife omdat je de producten zelf verkoopt?

  Groeten,
  Paul

  Reageer
 14. martha schipper ·

  Beste Sabrina, je informatie over Herbalife is nog steeds onjuist en onvolledig. Jammer dat je je niet beter hebt laten voorlichten dit maakt voor mij dat ik twijfel over de overige informatie op deze site.

  Voor de overige reageerders wil ik opmerken dat er niet één manier van afslanken is. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Weet echter wel dat als je wil afslanken, je bereid moet zijn je levensstijl aan te pakken. Weet wat je eet en weet dat je de rest van je leven je nieuwe levensstijl moet volhouden om op je gewicht te blijven. Kies dus een manier die bij je past en die je dus vol kunt houden, ik begeleid mensen hierin. Feit is dat als je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrand, je aan zult komen. Neem je te weinig calorieën (hongeren, crashdieet) dan gaat je lichaam op spaarstand. Dit geeft resultaat op korte termijn maar je houdt dit niet vol. Zorg goed voor je lichaam en kies voor gezonde voeding.

  Reageer
  • WonderWoman ·

   @Martha:
   Wij proberen in het dieetoverzicht beknopt basisinformatie te geven over de vele diëten en afvalmethoden die er zijn. Voor elke methode is wel een invalshoek te verzinnen waarbij de gegeven informatie minder van toepassing is. Daarom zijn we in dit gedeelte minder kritisch op de methode zelf, maar zien het meer als naslagwerk.

   De ervaring leert dat lezers zelf willen beslissen hoe ze afvallen. In het weblog gedeelte van deze site (de hoofdpagina met artikelen) zijn we wel regelmatig zeer kritisch op bepaalde diëten (bijv. Cambridge & Koolsoepdieet), maar zul je in de reacties toch vooral mensen vinden die het dieet desondanks toch zelf willen proberen. Daarom houden we het in het dieetoverzicht wat luchtiger.

   Maar ook wij zijn mensen dus er sluipt wel eens een foutje in, omdat wij niet persoonlijk honderden diëten kunnen testen. Reacties zoals hierboven zijn dan ook van harte welkom, zodat wij op basis van die informatie de artikelen kunnen verbeteren waar nodig.

 15. anneke ·

  Scotta,

  Niet dat ik het gelijk met Herbalife eens ben ,maar je moet je beter inlezen en laten informeren !!!

  Reageer
 16. scotta ·

  Herbalife zeker NIET aan beginnen, ook niet aan al die andere maaltijdvervangers die jouw calorie-inname in 1 keer drastisch verlagen, je lichaam zorgt er dan voor dat je stofwisseling enorm vertraagt wordt.
  Wil je wel verantwoordt afvallen ……eet gezond en beweeg.

  Reageer
 17. Sabrina ·

  @ Martha en Anneke:
  Sorry voor de foutieve informatie. Ik las elders ‘3 keer per dag 2 shakes’. Dit moet natuurlijk zijn ‘3 maaltijden per dag, waarvan er 2 uit shakes bestaan’. Vandaar de verwarring. De informatie is inmiddels aangepast. Dank voor de aanvulling!

  Reageer
 18. Kaatje ·

  Heb Herbalife geprobeerd, je wordt helemaal flauw van de shakes en snakt naar normaal voedsel. Als je stopt vliegen de kilo’s er weer aan………zoals bij elk dieet zelf meer.
  Het is geldklopperij als je het mij vraagt.

  Reageer
 19. Martha Schipper ·

  Ik begrijp niets van de informatie die hier staat over het gebruik van Herbalife. Het is volgens mij niet de bedoeling om als ontbijt, lunch en diner elke keer 2 shakes te nemen. De shakes zijn maaltijdvervangers en je bepaald zelf welke maaltijd je wilt vervangen. Ook valt het zeker niet onder de ‘caloriearme’ maaltijden. Feit is natuurlijk als je af wilt vallen, je minder calorieën tot je moet nemen dan je verbrand. Om dit goed te berekenen heb je een persoonlijke coach, die zit bij de producten in. dat is ook het grote voordeel van herbalife, je hebt je persoonlijke coach die met je meedenkt en die er is voor je. Verder is het eten van en varieren met allerlei groenten en fruit belangrijk, dus zeker niet alleen rauwkost en soep. Mijn ervaring met Herbalife is dat het een smakelijk, slank en makkelijk alternatief is als je de inname van (enkelvoudige) koolhydraten wil beperken. Het kost mij in elk geval geen enkele moeite dit dagelijks in te passen. Naast mijn gestage gewichtsverlies (25 kg in 1 jaar) voel ik me geweldig energiek en is de conditie van mijn huid en haar aanzienlijk verbeterd.

  Reageer
 20. anneke ·

  Volgens mij is de informatie onjuist.
  per dag gebruik je 2 shakes i.v. 6 zoals omschreven.

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.