French manicure is het (extra) wit maken van het bovenste randje van je nagels. Een French manicure kun je op allerlei manieren zelf doen en laten doen. In dit artikel lees je hoe je een French manicure zelf kunt doen door middel van nagellak. Tip: lees ook het artikel met tips om natuurlijke witte nagels te krijgen.

French manicure zelf doen versus schoonheidsspecialist

French manicure kun je bij de schoonheidsspecialist laten doen. Een schoonheidsspecialist kan een French manicure relatief snel en netjes in orde maken. French manicure bij een schoonheidsspecialist kost doorgaans zo’n € 10,- a € 15,-. Dat is best veel als je je bedenkt dat een French manicure vaak na een week alweer toe is aan vervanging.

Als je het zelf leuk vindt om je nagels te lakken, dan kun je natuurlijk ook gewoon zelf French manicure aanbrengen. Een andere optie is om de French manicure samen met een vriendin te doen. Als jij haar nagels doet en zij die van jou, dan gaat het waarschijnlijk sneller.

Je hoeft dan immers niet je ene hand met de andere te lakken en kunt dus beide handen blijven gebruiken. Hoe dan ook: oefening baart kunst. Probeer een paar keer zelf French manicure te doen en je zult merken dat het steeds gemakkelijker gaat.

Optie 1: Zelf doen m.b.v. een French manicure kit met French manicure stickers

French manicure kits bevatten alles wat je nodig hebt om je handen zelf te voorzien van een prachtige French manicure. Een French manicure kit kun je bij de drogist kopen, maar tegenwoordig ook via internet bestellen. Een French manicure kit bevat doorgaans:

 • Base coat nagellak – Het eerste laagje nagellak dat je op de nagels aanbrengt om oneffenheden in je nagel op te vullen.
 • Witte nagellak – Hiermee maak je het bovenste randje van je nagels wit.
 • Top coat nagellak – Deze nagellak is bedoeld om je nagels af te werken nadat je het bovenste randje wit hebt gemaakt. Een top coat creëert een keihard laagje waardoor je French manicure langer en beter blijft zitten.
 • French manicure stickers – Deze stickers plak je net onder het gebied dat je wit wilt lakken. Nadat je je nagels wit hebt gelakt, verwijder je het stickertje, waardoor (hopelijk) een kaarsrecht wit randje overblijft.

Zie hieronder een French manicure video over het gebruik van een French manicure set met French manicure stickers.

Je kunt natuurlijk ook gewoon losse nagellak aanschaffen indien je niet een hele French manicure kit nodig hebt.

Optie 2: French manicure zelf doen uit de losse hand

Het nadeel van een French manicure set met stickers is dat de stickers vaak niet zo goed plakken en de nagellak makkelijk onder de sticker komt. Als je erg vaste handen hebt, dan kun je een French manicure eenvoudig zelf doen uit de losse pols. Bekijk onderstaande French manicure video om te ontdekken hoe je dat kunt doen.Optie 3: French manicure zelf doen m.b.v. een French manicure pen

Een French manicure pen is een handig hulpmiddel wanneer je zelf French manicure wilt aanbrengen. Een French manicure pen is een soort stift met nagellakremover die je kunt gebruiken om overtollige witte nagellak weg te halen en op die manier een mooi wit randje te creëren.

Zie onderstaande French manicure video voor verdere uitleg over French manicure zelf doen met behulp van een manicure pen.


Kun jij French manicure zelf doen? Welke methode gebruik jij? En heb je nog tips voor anderen? Laat het hieronder weten in een reactie!

3 Reacties

 1. Sabrina (Redactie) Reageer

  @ Hannah – Bedoel je dat er echt “scheurtjes” in het witte randje komen? Het is (helaas) normaal dat de nagellak na verloop van tijd afbrokkelt, maar scheurtjes is een ander verhaal. Daar heb ik persoonlijk nooit last van. Een paar tips:

  1. Zorg dat je het witte randje dik genoeg aanbrengt. Daardoor ontstaat een stevigere laag nagellak die minder snel scheurt.

  2. Probeer niet met je nagels te “spelen” als je een french manicure hebt. Stel, je hebt lange nagels en je beweegt deze veelvuldig, dan zou het kunnen dat er daardoor scheurtjes in de nagellak ontstaan.

  3. Probeer eens een ander merk nagellak voor de french manicure. Ik heb persoonlijk geen ervaring met Essence, maar wellicht dat een ander merk net wat harder wordt en dus minder snel barst.

  Succes ermee en laat je het ons weten als je een oplossing hebt gevonden?

 2. Ik heb nu twee keer bij mij zelf french manicure gedaan. Begonnen met een base coat daarna de randjes wit gemaakt met die manicure stift(van essence) en daarna top coat.
  Maar nu na 1 dag is het helemaal gebarsten (het witte randje)
  Heeft iemand enig idee wat ik verkeerd heb gedaan?

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.