Als je het gevoel hebt dat je niet gemotiveerd bent om naar je werk te gaan, kan het nuttig zijn om een stapje terug te doen en na te denken over hoe je je voelt en hoe je doelen passen bij je huidige functie.

In dit artikel leggen we uit hoe je kunt omgaan met het gevoel dat je niet wilt werken en geven we tips om je mindset te verbeteren en voldoening uit je carrière te halen.

Wat moet ik doen als ik niet meer wil werken?

Als je niet meer wilt werken, maar nog wel een inkomen nodig hebt, zijn er verschillende manieren waarop je je mindset kunt veranderen en meer voldoening kunt vinden in je carrière. Volg deze strategieën om je minder moe te voelen van het werken en je houding over je baan te veranderen:

1. Check je mentale gezondheid

laptop-vrouw-werk

Als je je uitgeput, gestrest of depressief voelt, kun je je apathischer gaan voelen over dingen waar je vroeger van hield, waaronder je baan. Besteed wat tijd aan het beoordelen van je algehele geestelijke gezondheid om er zeker van te zijn dat je gebrek aan motivatie specifiek verband houdt met je werk.

Volgens een onderzoek van ExpressVPN is vriendschap een belangrijk ingrediënt voor geluk, het verbeteren van je gezondheid, een lang leven en professioneel succes. Als je denkt dat je misschien geestelijke ondersteuning nodig hebt, overweeg dan om contact op te nemen met een vertrouwde vriend voor advies over hoe je met je gevoelens om kunt gaan.

2. Denk na over de bron van je gevoelens

Door te proberen vast te stellen waarom je niet wilt werken, kun je bepalen welke veranderingen je moet maken. Denk na over je minst favoriete onderdelen van het naar je werk gaan, van het woon-werkverkeer tot je collega’s en brainstorm over specifieke oplossingen. Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met werken zodat je thuis meer tijd met je gezin kunt doorbrengen, kun je op zoek gaan naar een baan met minder uren of waarbij je thuis kunt werken.

3. Praat met je steunsysteem

Als je moeite hebt om je motivatie terug te vinden en je kunt het je niet veroorloven om vrij te nemen, praat dan met je vrienden en familie over je gevoelens. Je persoonlijke steunsysteem kan je helpen om nieuwe kansen te vinden en je persoonlijke verantwoordelijkheden te nemen, terwijl je ook je gevoelens van burn-out kunt aanpakken.

4. Stel je je ideale leven voor

Bedenk wat je met je tijd zou doen als je niet hoefde te werken. Je ideale schema in beeld brengen kan je helpen om je kernwaarden te identificeren en manieren om die in je carrière te integreren. Als je bijvoorbeeld wilt reizen in plaats van werken, kun je op zoek gaan naar een baan waarbij je reist of andere culturen leert kennen. Als je meer tijd zou hebben voor ontspanning of hobby’s, zou je kunnen zoeken naar manieren om je woon-werkverkeer te verminderen of een schema met flexibele uren te plannen.

5. Verzilver je hobby’s

workout-sport-gym-vrouw-fit

Een bedrijfje beginnen kan een effectieve manier zijn om geld te verdienen op basis van je eigen schema en interesses. Bedenk wat je hobby’s zijn en hoe je die te gelde kunt maken door een bedrijfje op te zetten. Dit kan je gevoel van doelgerichtheid en productiviteit vernieuwen terwijl je een inkomen verdient.

6. Maak tijd voor pauzes

Als je moe en overwerkt bent, is het makkelijk om te denken aan de negatieve aspecten van naar je werk gaan. Stel grenzen en bescherm je persoonlijke tijd door gedurende de dag en week tijd in te plannen voor pauzes. Plan regelmatig vrije dagen in waarop je kunt uitrusten of plezier kunt maken. Dit kan je helpen om weer op te laden en gelukkig en gemotiveerd in plaats van uitgeput weer aan het werk te gaan.

7. Beloon jezelf

Als je worstelt met het feit dat je niet naar je werk wilt, kun je jezelf belonen voor eenvoudige dingen, zoals op tijd komen of deelnemen aan vergaderingen. Jezelf kleine traktaties geven of je uitleven in een favoriete hobby na het werk kan je helpen om je persoonlijke geluk weer te verbinden met je succes op het werk.

8. Spaar om vrij te nemen

kinderen-zwembad-vakantie

Probeer regelmatig vrij te nemen om een burn-out op het werk te voorkomen, of het nu een lang weekend is of een vakantie van een hele week. Vaak moet je, afhankelijk van waar je werkt, vooruit plannen om ervoor te zorgen dat je verantwoordelijkheden worden gedekt en als je werkgever betaald verlof toekent, zorg er dan voor dat je het aantal vrije dagen opbouwt dat je nodig hebt.

9. Pas je dagelijkse gewoonten aan

Kleine, positieve gewoonten opnemen in je werkroutine kan je helpen om je kijk op werk te verbeteren. Kleine veranderingen zoals het drinken van je favoriete soort koffie op kantoor of het luisteren naar ontspannende muziek tijdens de rit naar huis kunnen je stemming verbeteren en ervoor zorgen dat naar je werk gaan beter te doen is.

10. Verken verschillende loopbanen

Als je denkt dat je niet gelukkig en gemotiveerd kunt zijn in je huidige baan, overweeg dan om verschillende carrièremogelijkheden te bekijken. Denk na over je overdraagbare vaardigheden en hoe je je kwalificaties kunt inzetten voor andere loopbanen en industrieën. Je kunt ook overwegen om terug naar school te gaan of een opleiding te volgen voor een volledige loopbaanverandering.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.