Je huis mooier maken met nieuwe verf is een goede manier om de binnenkant op te frissen. Maar sommige gewone soorten verf zijn slecht voor het milieu en voor de mensen in het huis, omdat ze gevaarlijke stoffen hebben. Gelukkig zijn er betere opties, zoals natuurverf en sigma verf. In dit artikel lees je meer over wat gezonde verf is en waarom het goed is, vooral als je een huis wilt dat goed is voor de natuur.

Natuurverf

huis-muur-blauw-verf-wonen

Gezonde verf, zoals natuurverf, is goed voor de natuur. Gewone verf maakt vieze stoffen die in de lucht komen en mensen ziek kunnen maken. Natuurverf is anders, want die wordt gemaakt van dingen die uit de natuur komen, zoals lijnolie, harsen en pigmenten. Hierdoor zijn er minder nare dampen als je het aanbrengt en als het op de muur zit. Dat is beter voor jou en voor de aarde.

Mineraalverf

Een andere gezonde optie is mineraalverf, die volledig bestaat uit natuurlijke grondstoffen. Mineraalverf heeft geen nare stoffen zoals oplosmiddelen of andere dingen die slecht zijn. Daarom is het veilig voor mensen en de aarde. Ook blijft mineraalverf lang goed op de muur. Daardoor hoef je minder vaak te schilderen. Dat is goed voor de natuur en het scheelt geld.

Keim verf

huis-wit-muur-keuken-wonen

Keim verf is ook goed voor het milieu. Dat komt doordat deze verf alleen gemaakt is van stoffen die uit de aarde komen, zoals mineralen. Er zitten geen slechte stoffen in die schadelijk zijn. Bij het maken van Keim verf wordt ook niet zoveel energie gebruikt als bij gewone verf. Keim verf heeft een paar speciale eigenschappen waardoor het lang meegaat en goed is voor verschillende dingen. Het blijft lang zitten, het kan beter tegen vuur, en het zorgt ervoor dat zonlicht en warmte minder schade aan de verf veroorzaken. Dit helpt om barsten in de verf te verminderen.

Maril lijnolie emulsie muurverf

Maril lijnolie emulsie muurverf is een goede keuze als je verf voor de binnenmuren zoekt die natuurlijk is en goed kan ademen. Deze verf wordt gemaakt van pure natuurlijke oliën die in water zijn gemengd. Meer dan 98% van de stoffen in deze verf komen rechtstreeks uit de natuur. Hierdoor zorgt deze verf niet alleen voor een fijne lucht in huis, maar het heeft ook eigenschappen waardoor je vlekken kunt verwijderen zonder de verf te beschadigen. Daarnaast is deze verf gezonder omdat er geen schadelijke stoffen in zitten die je kunt inademen. Dus, ben jij op zoek naar gezonde en duurzame verf? Kies dan voor een van deze optie!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.