Het is geen geheim dat sporten een goede manier is om calorieën weg te werken. Ik persoonlijk vind dat thuis sporten na een tijdje behoorlijk saai wordt. Ik heb echter ook niet altijd zin om naar de sportschool te gaan en me daar in het gezelschap van vreemden in het zweet te werken. Op een ander blog las ik onlangs een artikel over een alternatieve manier om calorieën te verbranden die mij wel aansprak, namelijk poetsen.

Poetsen klinkt suf, maar kan je wel helpen om heel wat calorieën te verbranden. Tijdens een intensieve en grondige schoonmaakbeurt verbrand je al snel 300 calorieën en dat is ongeveer gelijk aan de calorieën die je verbrandt tijdens een bezoek aan de sportschool. Het schoonmaken van je huis kent een aantal grote voordelen ten opzichte van sporten; het is gratis, je houdt er een superschone woning aan over en het is weer eens helemaal wat anders. Lang leve de lijn én de grote schoonmaak!

Begin vandaag nog met je lenteschoonmaak c.q. voorjaarsschoonmaak om een paar kilootjes lichter de zomer tegemoet te gaan…

Voorjaarsschoonmaak = afvallen

Ga jij vandaag NOG beginnen met een uitgebreide lenteschoonmaak? Hierbij een aantal praktische tips en ideeën om het maximale uit je schoonmaakwork-out te halen:

1. Vloeren vegen

Veeg je vloeren grondig voordat je ze dweilt. Vegen is namelijk een vrij intensive armbeweging. Hiermee verdwijnen de calorieën van de pizzapunt die je gisteren tijdens je lunchpauze ‘per ongeluk’ hebt gegeten. Viva la voorjaarsschoonmaak!

2. Kasten uitruimen

Ruim je kasten uit en maak ze grondig schoon. Begin met voorraadkast, keukenkastjes, koelkast en vitrinekast… En pik daarna ook nog even de bureaulades, kledingkasten en knieschotten op zolder mee! Je hebt er achteraf enorm veel plezier van en nog doordat je druk in de weer bent, vliegen de calorieën eraf!

3. Stofzuigen!

Pak de stofzuiger en zuig je hele huis schoon. Sla geen hoekje over en wees niet te lui om spullen te verplaatsen en kussens op te pakken om alles eens echt goed schoon te maken. Tijdens een half uur stofzuigen verbrand je al snel 150 calorieën!

4. Meubels versjouwen

Nu je toch bezig bent met je huis kun je tijdens je grote schoonmaak net zo goed direct even je woning restylen. Een uurtje meubels sjouwen geeft een hele nieuwe look aan je woonkamer en je raakt er ongeveer 420 calorieën mee kwijt.

5. Tuinonderhoud

Is binnen alles op en top schoongemaakt? Verplaats je dan naar buiten, want het is niet voor niets lente. Zeem de ramen en maak je kozijnen goed schoon! En wied eindelijk eens dat onkruid waar je al weken tegenaan kijkt… Als je je lenteschoonmaak echt kracht bij wilt zetten, kun je ook nog even bomen en struiken gaan snoeien, tuintegels reinigen en de garage opruimen Op die manier verbrand je al snel 315 calorieën per uur.

6. Grasmaaien

Heb je een grasveld dat wel weer eens gemaaid mag worden? Grijp die kans! Tijdens een uurtje intensief grasmaaien (uiteraard niet met zo’n elektrische grasmaaier!) verbrand je ongeveer 385 calorieën.

Kortom: lente c.q. voorjaar is een mooie gelegenheid om wat afwisseling in te bouwen in je work-outs en beweging te combineren met een fris en schoon huis. Heb je de smaak te pakken? Denk er dan ook eens aan om je auto of fiets te wassen, de was te strijken of al lopend boodschappen te gaan doen. Deel hieronder jouw favoriete ‘poets- & afslankmethode’!

1 Comment

  1. Waarom niet – twee vliegen in één klap slaan. Schoonmaken en sporten tegelijkertijd, best een goed idee. We hebben flink veel vloeren thuis die ik kan schrobben, haha. Ook goed stofzuigen vind ik best intensief.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.