Een maagballon oftewel BioEnterics Intragastric Balloon (BIB of BEIB) of Endoscopic Intragastric Balloon (EIB) is een zachte siliconen ballon die in de maag wordt geplaatst. Omdat een maagballonnetje veel ruimte in beslag neemt, kun je veel minder eten en heb je dankzij een BIB / BEIB / EIB veel sneller en langduriger een vol gevoel.

Een maagballon blijft doorgaans 6 maanden in je maag; daarna wordt de ballon verwijderd. In de eerste week kun je alleen vloeibaar voedsel eten; na de eerste week mag je voorzichtig proberen om vast voedsel te eten…

Zoals alle afslankhulpmiddelen is ook een maagballon is geen wondermiddel. Je moet nog steeds je eet- en leefgewoonten verbeteren om blijvend gewicht te kunnen verliezen. Dat houdt in dat je gezond moeten eten en voldoende moet bewegen.

Voordelen maagballon

De voordelen van een ballon in de maag zijn als volgt:

 • De ingreep is tijdelijk in tegenstelling tot een maagverkleining
 • Géén incisie vereist, dus je hoeft niet opengesneden te worden
 • Een plaatselijke verdoving is voldoende (geen algehele narcose, en dat bespaart mensen met morbide obesitas een groot risico)

Nadelen ballon in maag

Naast voordelen zijn er ook een aantal serieuze nadelen verbonden aan de plaatsing van een maagballon:

 • Ten gevolge van de ingreep kunnen medische complicaties optreden, waaronder een maagperforatie en een (potentieel fatale) volledige blokkering van je maag. De kans op een serieuze complicatie is plusminus 3%.
 • Veel oprispingen, zuurbranden en overgeven omdat je voedsel niet in je maag blijft zitten
 • Het is tijdelijk; dit is óók een nadeel omdat je weer kunt aankomen nadat de ballon uit de maag verwijderd is
 • Een strikt dieet kan nét zo effectief zijn, zonder de mogelijke complicaties van een maagballon

De plaatsing van een ballonnetje in de maag blijft een ingreep met vrij grote risico’s en is daarom in principe alleen geschikt voor iedereen met een BMI van boven de 40 (morbide obesitas) of voor mensen met een BMI tussen de 35 en 40 met serieuze obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen.

Kosten maagballon

De kosten van een maagballon variëren sterk. Zo kom je bedragen tegen van 750 euro, maar ook van enkele duizenden euro’s. Een exacte, eenduidige prijsindicatie voor een maagballon is dan ook niet zomaar te geven.

Als je erover nadenkt om een ballon in de maag te laten plaatsen, neem dan contact op met een specialist (bariatrisch chirurg) van het ziekenhuis via je huisarts of met een arts van een privékliniek. Hij of zij kan bepalen of jij geschikt bent voor de ingreep.

Heb jij ervaring met of vragen over de plaatsing van een maagballon? Deel hieronder jouw bevindingen en vraagstukken!

709 Reacties

 1. Danielle van de Kamp Reageer

  Ik heb 4 dagen geleden een Orbera 6mnd laten plaatsen. Ondanks dat ik me ontzettend slecht heb gevoeld de eerste 2 dagen (niks binnen kunnen houden) gaat het nu langzaamaan beter. Wel nog last van een opgeblazen en oncomfortabel gevoel en ik hoop dat dit snel weg trekt. Je kunt weinig eten, precies wat ik zelf lastig vond dus dat komt mooi uit. Ik ben door de heftige start in 5 dagen tijd bijna 5 kilo kwijt. Zal veel vocht zijn ook. Ik ben er helemaal blij mee ondanks dat alles nog “rauw” voelt. Ik heb 2500 euro betaald en ben in Duitsland geholpen.

  • Anna van Binsbergen

   Hi Danielle,
   Ik ben 7 augustus ook in Duitsland geweest voor een Orbera. Ik herken wat je schrijft. Deze eerst week was/is pittig. Zou leuk zijn misschien in het echt ervaringen uit te wisselen.

  • Ik heb 26/10 ook de maagballon laten plaatsen. De eerste twee dagen waren afzien. Nu dag drie kan ik gewoon eten, kleine porties en vooral soep of gepureerd eten. Maar ik vind het moeilijk de porties in te schatten. Wanneer zit je echt vol? Iemand die ervaring wilt uitwisselen en elkaar boosten in dit proces?

 2. goeiemiddag,

  Ben ook me in aan het lezen over een maagballon! kan iemand me iets vertellen over het traject na de ingreep? ga je dan naar een dieetsen en krijg je dan een eetschema ? iemand ervaring met de klinieken in Arnhem/Velp of in Aachen (Duitsland) groetjes Tineke

 3. Ik heb vrijdag 3 juni maagballon laten plaatsen. Eerste 2 dagen overgeven en misselijk, veel maagpijn. Je kan niets eten, behalve wat drinkyoghurt. Nu op dag 3 ben ik niet meer misselijk maar wel nog heel de dag & nacht maagpijn.. :(
  Het enige wat ik enorm mis, is info over wat je qua porties best eet. “Je kan veel minder eten”. Maar hoeveel minder? :D Behalve de klassieke dieetregels (geen pasta, vet, suiker, …) heb ik geen idee wat ik mag eten na een week. Hopelijk heeft iemand hier info over! :)

  Nog wat extra info , want ik zie dat velen dat willen weten :)
  >>
  DOKTER: Dr. bourgeois. Zeer vriendelijk en duidelijk.
  ZNA Stuivenberg Antwerpen (ik ben Belg)
  PRIJS: 1500€ de dag zelf, dit is al incl. verwijdering over 6 – 9 maand. Dit wordt niet terugbetaald.
  De plaatsing wordt gedaan via gastroscopie; dat is na terugbetaling (als Belg!) ong. 50 euro. Hier komen ook nog de kosten van de kamer bij voor 1 dag, afhankelijk van je hospitalisatieverzekering (als Belg). Deze factuur moet ik nog ontvangen.
  AFSPRAAK: ik kon na 1 maand terecht op consultatie, en dan 1 maand daarna de maagballon.
  REDEN: met een BMI van 40 is een gastric bypass veel meer aangeraden, hiervoor was ik een half jaar in traject! ook in ZNA maar ze wilden me opnieuw nog geen goedkeuring geven. Heel bizar als je kijkt naar mijn risiso’s.. mijn huisdokter begrijpt het niet. Dus dan maar maagballon als snelle tussenoplossing. Ik ben echt niet te spreken over het obesitasteam.

  • Beste
   Hoe verloopt jouw proces na 1 jaar.
   Ikzelf ook van België overweeg de maagballon
   Hartelijk dank
   Cindy

 4. Ik heb twee maanden geleden een ballon laten plaatsen. Eerste drie weken was een hel. Ik geef nog elke dag over. Volgende week laat ik het verwijderen. Niets voor mij. Zonde van maar 6 kilo af te vallen.

 5. Hoi, normaal krijg ik nu vrijdag mijn maagballon. Begin nu toch een beetje stress te krijgen. Waar kan ik me aan verwachten?

  • Ik heb zojuist een maagballon geplaatst 3 dagen geleden. Nog geen milliliter binnen kunnen houden. Pijn in de maagstreek is niet te harden, als ik niet heel graag de laatste kilo’s wilde verliezen had ik m eruit gehaald. ???? Ik was in AZR in Bornem. Erg vriendelijke mensen. Ben 2 kilo kwijt.

  • Hoe gaat het met je? Ik heb 24 juni maagballon laten plaatsen die een jaar blijft zitten

  • Hoe is het gegaan de eerste dagen? Ik heb ook een afspraak vast staan voor een maagballon, maar nu ik deze reacties heb gelezen ben ik toch wel bang. Hopelijk ging het bij jou beter?

  • Beste Mira, ik hoop dat het proces goed was. Zou jij willen ons vertellen hoe het was, kosten etc? Alvast bedankt!

 6. Hoi allemaal ik ben Stefanie 27 jaar en heb nu een maandje mijn maagballon… ik heb hiervoor 900 euro moeten betalen in Heusden-Zolder (België). Ik heb serieus hard afgezien dat ik zelfs dezelfde avond nog terug naar het spoed ben moeten gaan omdat ik letterlijk dacht dat ik stierf. :D Kan er nu wel mee lachen maar geloof me het was geen lachertje! Dit heeft ook een hele week geduurd! Niet slapen, niks binnen kunnen houden enz. enz. Ik heb nog steeds moeilijkheden met regelmatig te kunnen eten… Omdat nooit honger heb ben ondertussen wel al 8 kilo ongeveer kwijt. En inderdaad waterijsjes en watermeloen is het beste wat smaakt en doet gewoon enorm goed aan m’n maagje! Nu een maand later heb ik dagen dat het me goed gaat maar zoals vandaag heb ik weer een gespannen gevoel en geen energie want volgende week ga ik bloed laten trekken en eens zien wat ik heb beste kan nemen van vitamines want begin enorm zwak te worden…

  • Hoi, bedankt voor het delen van jouw verhaal. Je hebt maar 900 betaald!!! Woon je in België? Na Alle verhalen hier gevolgd te hebben is mijn indruk dat je als Belgische een redelijke prijs kunt betalen maar als Nederlandse krijg je een hoger prijskaartje voorgeschoteld. Ik probeerde een maagballon te laten plaatsen in België maar wordt verwezen naar Diana Gabriels: een soort van tussenpersoon in Nederland. Kosten via haar voor een Belgisch ziekenhuis of kliniek zijn 3.400 euro. Inmiddels heb ik mijn hoop niet meer gevestigd op de Belgische Klinieken en heb volgende week een intake in het obesitasziekenhuis in Heerlen. De kosten voor het plaatsen aldaar zijn 4200 euro. Ik krijg dan wel de nieuwste maagballon die middels een capsule doorgeslikt wordt en zich vervolgens open zal vouwen in mijn maag. Het zal na 16 weken via de ontlasting mijn maag verlaten. Maar natuurlijk zou ik nog steeds een goedkoper bedrag willen betalen dus als iemand een tip heeft graag. Alvast bedankt. Groetjes en succes iedereen.

  • Jessica vervust

   Hoi, heb vorige week ook een maagballon laten plaatsen ga werkelijk door de hel de eerste 3 dagen overgeven ben vrijdag uiteindelijk opgenomen via spoed was aan het uitdrogen 3 dagen aan baxters voel mij nog steeds ellendig thuis van gisteren klein tasje soep geprobeerd deze nacht er alles terug uit al gans de dag mottig hoop dat dit snel betert anders vliegt dat ding eruit 1600 euro voor niets

  • Radeloosje

   Radeloosje; BMI 33 wil maagballon laten plaatsen echter ben ik bang voor de pijn en dat het misschien ook niet werkt. Wil dit graag als Nederlandse in België ???????? doen i.v.m. de prijs maar steeds andere prijzen en je moet bijna 4x terugkomen voordat het geplaatst wordt… wie heeft advies?

  • Hoi Stefanie kun je mij vertellen waar in Heusden zolder en welke dokter en hoelang voor dat je het kreeg met alle onderzoeken. Ik ben namelijk Nederlander en hier hebben ze gekke prijzen. Gr. Ingrid

  • Hoi, ik heb er twee na elkaar genomen en heb heel actief gezwommen en gewerkt en was 32 kilo lichter. Na een jaar zitten er weer 20 bij helaas, super frustrerend.
   Je lichaam komt in een noodtoestand terecht en je moet dubbel oppassen en werken om niet terug te vallen heel vreemd maar echt waar,geniet nog maar even van de kan niets eten toestand ik had de pijn ervoor over door het resultaat maar de terugval… wees gewaarschuwd! Maatje 36 tot mijn 35 wenst je succes!

  • Ik ben op gesprek geweest bij de dokter en de afspraak voor het plaatsen van een maagballon vastgelegd. Ook in Heusden-Zolder. Ook voor €900. Mijn afspraak is wel pas over meer dan 3 maanden. Ik was er zeker van dat ik dit wilde, maar nu ik dit allemaal gelezen heb, ben ik toch wel bang. Zo ziek dat de meesten zijn in het begin! En sommigen ook lang ziek. Kan je gewoon blijven werken dan? Hoe gaat het ondertussen met jou? Goede resultaten?

 7. Afgelopen maandag de 13e een ballon gekregen via de Bergman kliniek. Plaatsen ging vlot. Totaal geen last gehad. (ik ben thuis gekomen even gaan liggen en heb de rest van de dag geslapen) Netjes op tijd mijn medicatie genomen. Gestart met water drinken en me tot zover gehouden aan de leef regels. Wat me wel verraste is dat ik al 5 kilo kwijt bent. Mooie start en nu maar hopen dat ik er genoeg afkrijg. Heb geen streefdoel maar wil zo veel mogelijk kwijt. Iemand interesse om contact mee te houden? Ervaringen delen enz.

  • Hoi hoi heb 6 juni maagballon geplaatst en het is nu 8 juni maar ben nog nooit zo beroerd geweest! Als ik dat van te voren had geweten had ik het nooit gedaan, maar ze zeggen dat het na 3 dagen beter wordt.Denk dat ik ook te weinig water drink wat kan ik het beste doen. Gr. Pam

  • 5 juli as gaat mijn maagballon eruit. Kan iemand mij vertellen hoe dat is gegaan? Wat staar mij te wachten? Kan ik de volgende dag gewoon aan het werk? Hoe gaat het met eten de dagen erna? Gr Yara

  • hoi wat heb je betaald er voor? ik wil ook naar bergman waar ben jij geweest en hoe gaat het nu met je?

  • Wauw 13 keer dat is heftig zeg ik heb afgelopen dinsdag de eerste laatste plaatsen. Hoeveel ben jij bij elke plaatsing afgevallen?

  • Hallo Its me J. Hoe is het nu met jou? Ben heel benieuwd. Wil ook een ballon laten plaatsten. Maar ik ben onwijs bang voor de pijn.

  • Hoi ik ben heel benieuwd hoe het nu met je gaat. Tevreden?

  • Hoi hoi,geen interesse in contact maar wil je waarschuwen voor de terugval,als je snel afvalt kom je razendsnel weer bij,ik 20 kilo in een jaar na 32 afvallen met een kaar ballonnen. Je moet streng op dieet en gaan sporten na de ballon wil je dit voorkomen want je lichaam komt in noodtoestand en gaat je tegenwerken.
   Sterkte,die ballon maakt je ziek zwak en misselijk dus als hij eruit is moet je het zelf gaan doen. Ik was zo blij met mijn nieuwe ik maar 1 jaar 20 kilo en geloof me ik eet super gezond je lichaam slaat iedere calorie op anders dan bij iemand anders. Het is klote en je voelt je ook zo dus a.u.b. sportschool zo vaak mogelijk zodat je kan genieten van je nieuwe lijf en het leven x

  • Hoi Ik wil ook graag een maagballon laten plaatsen nog de Bergman kliniek. Hoe gaat t met je? Groetjes Irma

 8. Goedenavond, Morgen is het dan zover, mijn maagballon gaat eruit. Ik maak mij een klein beetje zorgen, waarom? Tja het is toch wel mijn maatje/steun. Maar moet je ook zeggen, ik heb de afgelopen 4/5maanden mijn maagballon echt niet gevoeld. Nu was het ook een kleine aanpassing in mijn voeding, gelukkig. Momenteel ben Ik ongeveer 13 kilo kwijt, tevreden? Tja liever had ik natuurlijk meer gehad, maar als ik deze eetgewoontes doorzet dan komt het wel goed! Wat zijn mijn voorbereidingen geweest voor de grote dag: – een personal trainer in geschakeld (niet eentje die het als hobby erbij doet; – diëtist die ik had, houden (minimaal 1 jaar); – extra fruit gehaald; – geleerd om vooruit te koken, zodat je altijd wat gezonds in de vriezer heb liggen; – in de 7/8 maanden geleerd om leuke recepten te maken; – leren praten in omgeving over je doelen (i.v.m. borrels of zo); – bij uiteten gaan geleerd de helft te laten staan; – een ritme qua eten te maken; – en sporten in een clubje of onder begeleiding… Mocht je het idee hebben dat een maagballon de oplossing is voor makkelijk af te vallen, dan moet je het niet doen (zonde van je geld) het is een hulpmiddel om je gewoontes af te leren. Met een maagballon kan je aankomen. Gr. Denise

  • Beste Yara Het gaat heel goed, nu -15 kilo. En natuurlijk blijft het soms lastig… Gr. Denise

  • Mooie woorden, mijn arts zei hetzelfde voor het plaatsen JIJ DOET HET GEWOON, toppertje! Veel succes, je hebt iig het minimaal werkende deel dan onder de knie want je lijf is het zwaar oneens met snel gewichtsverlies daarom werkt een operatie beter dan een ballon. Alleen jouw motivatie gaat het redden dus heel veel sterke en succes!

 9. o ja ik ben sinds 25 sept vorig jaar al 22 kilo afgevallen ik woog 109 en nu 87 en ben 178 lang. Ik hoop nog 10 te verliezen want ik sport en let goed op mijn eten dus het zal wel lukken. Gr. Astrid

  • Hoi Astrid, hoe gaat het nu met je? Ben je al zonder ballon? Hoe gingen de eerste dagen bij jou? Ik lees zoveel slechte ervaringen van de eerste dagen. Mijn gewicht en lengte zijn hetzelfde als jij jou. En wil eigenlijk dus heel hetzelfde dus denk ook over een ballon… Groeten Matilde

 10. Hi. Ik heb 25 sept 2018 mijn ballon voor 6 maanden laten plaatsten bij dokter Sas ik heb niks van de plaatsing gemerkt. Ik woog toen 109 kilo en ben 1,78lang nu weeg ik 87,5 kilo. Ik heb nooit eerder overgegeven nu bijna 5 maanden later heb ik al 2 keer overgegeven. Ik vind dit echt lastig ik overweeg om de ballon eerder te laten verwijderen. Weet iemand wat de kosten hiervan zijn?

  • Het verwijderen zit er toch bij inbegrepen? Dr. Sas is toch Jan Palfijn in Gent? Ik was er gisteren bij dokter Vlodrop in het Jan Palfijn. (Ik kom uit Nederland? En er was mij verteld dat ze alleen nog maagballonnen hebben voor een jaar. Prijs (1.800 euro) ik moest bij elk gesprek (consult) 125 euro betalen maar krijg die wel terug via het Nederlandse ziekenfonds. Hadden jullie dat ook? Ook moet ik in een traject met een diëtiste en psycholoog via Jan Palfijn? Ik twijfel nog steeds of ik het beter in België kan doen of in Nederland…

 11. Hallo, Het is al weer even geleden dat ik een ballon heb laten plaatsen (07-07-2018). Tot nu toe ben ik tevreden -11 kg (tuurlijk had ik op meer gehoopt). In februari gaat die eruit, dus ik heb nog even. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niks meer voel (nou ja soms) maar het is nu een gewenning, als je niet te veel eet dan voel je ook niks. De kilo’s gaan nu echt heel langzaam tot mijn grote teleurstelling soms maar -0.3 ons per week of niks, maar de laatste kilo’s gaan ook het moeilijkst. En als de ballon eruit is, dan is het nog niet afgelopen. Ik zou het absoluut nog een keer doen, ondanks dat de eerste week echt een hel is (niet overdreven). Mocht je denken ik heb een maagballon en nu val ik af, dan moet je het niet doen. Je moet heel erg opletten wat je eet, want ik kan nog steeds die zak chips leeg eten. Wat eet ik op een dag? Bijvoorbeeld… Ochtend: 1 boterham met ei of vleeswaar. Of een bakje yoghurt met lijnzaad… Snack: fruit… Lunch: 1 boterham met kaas of vleeswaar. Of een soepje (wel vers)… Snack: cracker of fruit… Avondeten: heel verschillend. 2 aardappelen, 250gram groenten en de helft van een stukje vlees… Uiteten gaan is ook prima te doen, je laat gewoon de helft staan. Gr. Denise

  • Ik laat 14 jan 2019 een maagballon plaatsen en heb er veel over gelezen. Ik weet dat het een definitieve oplossing is maar wel een hulpmiddel. Hoe voelen jullie je nu na plaatsing? Wil je mij volgen dat kan via Instagram ‘msmskrijgtmaagballon’. Waarom doe ik dat? Omdat het wel belangrijk is je ervaringen te delen net zoals hier. Succes allen.

  • Beste mensen, ik zie dat jullie allemaal een maagballon laten plaatsen, maar mij lukt het niet eens om een kliniek te vinden die er eentje plaatst in België. Mijn BMI is 29 en ik wil graag een maagballon laten plaatsen. Graag een kliniek die wat redelijker is met de prijs.

  • En als de ballon er weer uit gaat dan, bestaat dan het risico van terugvallen in het oude eetpatroon en alles er weer bij?

 12. Beste, Ik heb nu 2 maanden mijn maagballon. In het begin was het erg wennen, maar merk er nu nog weinig van. Als ik vlees eet, dan krijg ik maagkrampen of als ik te veel eet. Het eten gaat heel erg goed, ik eet kleine porties verdeeld over de dag. Want 3 keer per dag een grotere hoeveelheid eten is niet mogelijk (ook helemaal niet nodig). Momenteel ben ik 8kg afgevallen, erg blij mee. Een maagballon is absoluut GEEN wondermiddel, het zorgt er alleen voor dat je minder honger hebt. Ik kan nog steeds een zak chips leegeten en ijsjes. Ik ben heel bewust wat ik eet en dat begint nu een gewoonte te worden. Ik ben ervan overtuigd dat een maagballon prima helpt als je een klein beetje overgewicht heb. Maar je moet bereid zijn om te sporten en je eetgewoontes te veranderen en niet denken dat doe ik wel even. Maar het gevecht begint pas als mijn maagballon eruit is. Gr. Denise

  • Hallo hier een vraagje ik heb nu 2 weken een maagballon en ben erg moe, ook heb ik nog steeds erg veel last van zuurbranden en na bijna ieder avondeten geef ik over.. hoelang heeft dit bij jou geduurd?

  • Hallo, Waar heb jij de maagballon laten plaatsen? En mag ik vragen wat jij ervoor hebt betaalt? Prijsverschil is zooo verschillend vandaar. Groetjes, Suzanna

  • Hai Denise, Ik heb nu 1 maand mijn maagballon. Ik ben de 1ste week heel erg ziek geweest en toen dus ook 6 kg afgevallen, echt bizarre veel. Maar de laatste weken stond ik stil. logisch omdat begin zoveel was. Ik voel mij op zich goed, ben alleen nog zoekende met hoe ik het beste kan eten. Heb jij daar begeleiding in gehad? Ik heb mijne bij AZ Jan Palfijn in Gent laten plaatsen bij Dr. Sas, en jij? Hoe gaat het inmiddels met afvallen?

  • Bokkusoperandus

   Vorige week vrijdag een maagballon laten plaatsen. Vandaag Zaterdag, acht dagen later -10kg. Maar ik ben door een hel gegaan en ben vandaag de eerste dag beetje helder en herstellend… Even de hel week schetsen. Je komt thuis van de kliniek en bent beetje misselijk. na een paar uurtjes begint je maag te merken (je narcose begint volledig uit te werken) dat er iets vreemd in je maag zit. En dan begint het. Jij probeert het binnen te houden —misselijk— je maag probeert het weg te werken. Conclusie ondanks Syngel en alle andere medicatie. Je geeft over alsof je je eigen darmen eruit wil duwen. dan ga je slapen…Not…. Niet op je rug,niet op je zij. Misschien met een paar kussen achter je rug half rechtop wat doezelen terwijl je zo misselijk bent als een krab. En de nacht gaat over in de ochtend en niks helpt… Maar we willen dit en zijn sterk. Lol. Wel, I kid you not. Vermenigvuldig dit x 7 dagen zonder slapen, eten en enkel kleine slokjes drinken en we zijn er. Zijn we nog steeds sterk, ja. Doen we dit ooit nog eens… Zeker niet. Vandaag dus eerste dag dat mijn hersenen zeiden… Soep lijkt me wel leuk. Ga me vandaag ook met minus temperaturen ook de eerste keer proberen buiten huis te begeven,,, Containerpark… Life goes on. Keep you posted.

  • @bokkesoperandus, hoe gaat het nu met je? En hoeveel ben je inmiddels afgevallen? Zou je een maagballon aanraden?

 13. Bien van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat! Hoe voelt jou maag nu de ballon eruit is? 02/10 laten plaatsten dan neem ik aan in het jaar 2017? Heb je een speciaal dieet gevolgd om dit te bereiken? Waar heeft u het laten plaatsten? Kijk uit naar uw reactie! Gr. Yara

  • Goedemorgen, Ik ben gister op intake gesprek geweest bij een kliniek in Nederland. Daar werd mij verteld dat er toch stiekem meer nadelen aan een ballon zitten. Er werd bijvoorbeeld aangegeven dat als je een keertje vet eet, jij ontzettend gaat stinken omdat vet aan de ballon kleeft, je huid je haar etc gaan onwijs ruiken. Heeft iemand hier ervaring mee? Ook kostte een ballon daar 3700 euro. Dit vind ik wel echt ontzettend veel geld. Heeft iemand voor mij een adres in België waar je goed een ballon kan laten plaatsen voor rond de 1.200 euro? Ik ben 169 cm lang, en weeg nu 82 kg. Volgens de consulente was dit nog iets te licht maar zou de ballon wel mogen. Ik wil ongeveer 15 kg kwijt. P.S. Wat een super fijn forum, om ieder zijn ervaringen zo te lezen.

  • Hi, ik heb op 10 augustus een maagballon laten plaatsen en ben nog steeds (11 dagen verder) niet 100%. Na 1 maaltijd zit ik voor de hele dag vol… en echt misselijk vol. Daardoor weinig voedingstoffen binnen en heel slap. Hoelang zijn jullie zwak / ziek geweest?

 14. Goedemiddag, Op 5 juli 2018 is er een maagballon geplaatst. Van de plaatsing merk je eigenlijk weinig. Na de behandeling voelde ik mij eigenlijk wel goed. De eerste nacht was een ramp, niet kunnen slapen omdat ik een druk op mijn buik voelde, een heel vol gevoel en veel maagkrampen. De volgende dag was het eigenlijk nog veel erger, het enige wat ik maar dacht dat ding gaat er NU uit. Ik heb de Boerhaave opgebeld om advies te vragen en of dit normaal is. Ze wist me gerust te stellen en dit zou de ergste dag zijn, dus even door die zure appel heen bijten. En het is nu dag 3 en ik kan jullie zeggen, het gaat een stuk beter. Vandaag Optimel yoghurt op en alles bleef binnen. Ook ben ik 20 minuten wezen wandelen en dat ging ook goed, wel erg vermoeid. In de tussentijd ben ik 3,8 kg afgevallen, maar had het zo niet gewild (ik wil op een normale manier met de juiste voeding en beweging afvallen). Mocht je het overwegen om een maagballon te laten plaatsen, weet dan wel dat de eerste paar dagen echt niet fijn zijn. Of een maagballon werkt, dat kan ik na een paar maanden zeggen. Ik heb ook bij iemand gelezen om waterijsjes te eten, het werkt echt, bedankt! Zijn hier ook mensen die alweer een tijdje zonder maagballon leven? Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Groetjes, Denise

  • Hallo Denise, hoe gast het nu met je? Ik laat begin augustus een maagballon plaatsen. Hopelijk voel jij je goed! Gr. Anne

  • Beste Anne, Het gaat heel goed, tuurlijk je voelt dat er iets in je buik zit. Waarschijnlijk voel je de eerste dagen echt beroerd, maar hou dan vol. Gr. Denise

  • Hallo! Om te beginnen wens ik jou veel succes! Ik heb mijn maagballon afgelopen vrijdag (de 13de) ???? laten verwijderen! Hij werd geplaatst op 02/10 dus heb hem best lang gehad en zou dat niet meer doen want de laatste maand heb ik mij heel slecht gevoeld. Vooral slapen lukte echt niet meer! Het goede nieuws is dat ik in totaal 28kg ben afgevallen! De eerste maand al wel meteen 9kg. De maagballon is er nu een paar dagen uit en het lijkt wel of ik overreden ben door een truck… ???? Alles doet pijn! Ik heb EUR 833,- betaald voor plaatsen + uithalen dus valt nog mee! Ik wens iedereen hier veel succes! ???? En in het ziekenhuis vroegen ze mij zou je het opnieuw doen? Ja… zou ik doen!

  • Goedemiddag, Ik wil graag een maagballon, maar plaatsen in België i.v.m. de kosten. Alleen als ik op dit forum een vraag stel is deze in afwachting van goedkeuring en hoor ik niets meer. Dus nogmaals… Wie kent een goede in België?? Dank je wel!

  • @Suzanna: Inmiddels heb je een keer of 5 een berichtje achtergelaten in lijntjes van anderen. Als diegenen niet terugkomen op deze site om proactief andermans antwoorden of reacties te lezen, dan blijven jouw berichten ongelezen. Misschien is het in dat opzicht handig om een eigen lijntje te starten, dan komt het in ieder geval bovenaan de rij te staan…

  • Hoi, ik ben Astrid ik heb 25/9 mijn ballon geplaatst in Gent voor €1200 . Ik merkte niks van het inbrengen alles verliep smoot. Maar toen brak de avond aan en alle ellende begon, maagkrampen misselijk vreselijk slecht gevoeld de eerste 5 dagen. Het gaat nu veel beter ik ben sportief ectr. Het enige wat ik nog niet kan is op mijn rug liggen( iets wat ik graag doe ) maar goed, ik wil de Ballon graag verwijderen want het zit gewoon niet lekker. Ik train hard en let op me voeding, hopelijk ben ik snel op mijn streef gewicht van 75 kilo. Ik begon op 109 kilo en dit na 7 weken op 96 kilo. Heg gaat goed. Gr

  • De Boerhave.. fijne arts helaas overleden maar toen ik je verhaal las was het alsof hij weer even in leven was de eerste keer, nu lees ik je weer en zie ik Boerhave.. als hij kon zien van boven voelde hij zich geslaagd, mazzeltof!

 15. Hallo allemaal, Ik heb nu drie weken geleden een maagballon laten plaatsen. Ook ik ben de eerste week ontzettend ziek geweest en daardoor meteen 5kg afgevallen. Ik wil jullie als tip meegeven, wanneer je echt niks binnenhoudt en misschien ook aan de diarree bent. Ga naar de apotheek en koop ORS. Dit is een oplosmiddel met sinaasappelsmaak. Ik heb hierna niet meer overgegeven. Je voelt je dan ook meteen een stuk beter. Wat mij ook echt een opkikker heeft gegeven is een waterijsje. Oké… je wilt afvallen en moet zulke dingen etc. links laten liggen maar ik vond het belangrijk eerst op te knappen. Veel succes iedereen!

  • Hoi Daisy wat grappig om te lezen dat jij ook zoveel baad heb bij waterijsjes! Ik leef nu al 3 dagen op ijsjes en opkikkers. En dat gaat goed. Ik heb alleen bij het tandenpoetsen dat ik over moet geven verder niet… niet misselijk niets van dat. Alleen af en toe zuur. Heb jij dat ook en zo ja wat gebruik jij daar tegen? Wat eet jij zoal en wanneer kom jij dat? Ik heb vla en yoghurt geprobeerd maar dat valt erg zwaar… Ik lig nu dus echt 3 dagen plat (op mijn linkerzijde) en kan verder niks. Voel me verder wel prima gelukkig!

  • Hallo Daisy, Hoe gaat het nu met het afvallen? Ben jij al weer fitter en voel jij je beter?

  • hai Daisy, Ik ben nieuwsgierig hoe het afvallen nu gaat? Zelf heb ik 1 maand geleden een ballon geplaatst en ben nog zoekende vandaar

  • Dag allemaal, ik heb een 2de maagballon laten plaatsen. Maar ben er goed ziek van. Wat ik niet was van de eerste. Na een week braak ik nog steeds alle vloeistoffen (water, thee, cola zonder bruis, ors…) uit. Eten, vloeibaar of niet, is totaal niet aan de orde. Ik ben nu ook opgenomen sinds 3 dagen, ben binnengekomen met ferme uitdroging (slechte bloedresultaten). Mijn maagballon kostte 1600 euro en ik vraag mij af of er nog hoop is dat het goed komt. Wie had iets soortgelijks?

 16. Morgen is het dan zo ver. Ik word geholpen door dr Sas in JP in Gent. Ik ben dankzij deze site heel veel te weten gekomen en heb daarom ook de knoop doorgehakt het te doen. Ik ben vorige week op consult geweest en kon morgen al meteen terecht. Consult en vragen kunnen ook via de mail en plaatsten van de ballon kan elke week op dinsdag, donderdag en vrijdag. De kosten van het plaatsten zijn 1600 euro en het verwijderen 550 euro. Ik begin met 89 kilo. Ik hou jullie op de hoogte. Mocht je vragen of info willen… Groeten, Yara

  • Hee Yara, Hoe gaat het nu bij jou? En maak je al vooruitgang met het afvallen? Ben heel benieuwd naar je verhaal! Groetjes Ashley.

  • Hallo, Waar heb jij deze ballon in de maag laten plaatsen? En hoe gaat het nu met jou en het gewichtsverlies?

  • Hai Yara, Hoe gaat het nu? Aanrader? Ik ben vandaag in Nederland op consult geweest. 3.700 euro… Super veel geld dus. Erg benieuwd naar jouw reactie en ervaring.

  • Brigitte gend

   Hoi hoi. Wil ook graag naar deze kliniek voor een maagballon. Mag ik vragen hoe jouw ervaringen daar waren?

  • Hi, hoeveel ben je nu afgevallen? En waar heb jij dit laten plaatsen?

  • Hallo Yara, Graag had ik geweten wat je ervaring is na het wegnemen van de maagballon. Met vriendelijke groeten, Clappy

  • Hoi allemaal, binnen nu en 2 weken moet mijn maagballon eruit. Ik heb m dan precies 12 maanden in gehad en ben 12 kilo afgevallen. Ben begonnen met 89 kilo en nu 77. Ben ook wel even 74 toen geweest maar deed 3x per week sporten erbij. In het begin viel het niet mee. Het is heel erg wennen. Porties halveren en sommige dingen kan je maag niet meer verdragen. Ik had moeite met koud water bv… erg opletten met gekruid eten en als je een keer iets meer hebt gegeten dan kan je je opmaken voor een hele zware nacht met scheetjes en hele vieze boertjes. Een super zwaar gevoel in Je maag. Je voelt en hoort je eten letterlijk verteren in je maag en door je darmen stromen. Gekke drukte… Op je rug liggen is erg oncomfortabel. Kan alleen op mijn linkerzij liggen. Maar ook kan het goed zijn dat je boven de pot hangt om 3 uur ’s nachts. Erbij sporten is echt een aanrader. Weet zeker dat als ik daar wat consequenter mee bent/was ik er meer uit kon halen. Ik ga dat dan ook zeker weer oppakken. Ook niet te laat eten. Ik ben benieuwd en vind het erg spannend als de ballon eruit is. Hoop dat ik niet al teveel last ervan zal hebben. Van maar 44 naar 38/40 ben heel tevreden maar het viel echt niet mee en soms ook heel erg tegen. Zou ik het weer doen… met de wetenschap die ik nu heb… Ja… Maar het viel echt niet mee. Succes allemaal… Groetjes Yara

  • Hoi ik overweeg een maagballon. Jij hebt duidelijke info gegeven over de kliniek en kosten. Je hebt het vorig jaar laten plaatsen en als het goed is, is het er inmiddels uit. Wat is jouw ervaring en hoeveel kilo ben je afgevallen? Gr. Diana

  • Hoi yara, hoe lang heb jij moeten wachten op je maagballon? Zit er weken tussen of maanden bij dr Sas in Gent?

  • Hallo, weet niet of deze post nog actueel is, maar ik heb van de week een intake in het Jan Palfijn in Gent. Ik heb hier heel lang over nagedacht en wil ook een maagballon, andere middelen als een maagverkleining vind ik allemaal een beetje te veel van het goede, en best wel eng. Natuurlijk zal ik met de intake wel alle instructies mee krijgen wat wel en niet te doen en kreeg laatst een boek mee van iemand genaamd banaan of kiwi waar het en en ander in staat over een maagballon en andere manieren van maag verkleining en dergelijke, waar veel info in staat. Zit heel erg op tegen het misselijk zijn , pijn en dergelijke, is het echt zo erg die eerste 3 dagen? Aan de andere kant ik vind mijn reis om af te vallen belangrijker, dus heb wel de pijn er voor over al het echt moet. Nog tips en trucs, buiten wat ik allemaal heb gelezen? Pijnstilling is wel geoorloofd?

 17. Hallo iedereen, Ik zie dat er veel onder jullie een maagballon hebben laten plaatsen in 2017. Ik weeg 78kg en ben 1m74 groot heb dus een BMI van 29. Kunnen jullie mij zeggen hoe groot & hoeveel kilo jullie wegen voor & na de maagballon? Ik vind hier namelijk niets terug van op verschillende sites. Ik kom in aanmerking maar moet toch 1.200 euro betalen. Ik heb namelijk geen zin om zo een bedrag te betalen & maar 7 kilo te vermageren. Zou graag terug naar 65kg willen gaan. Heb afspraak op 7 juni om hem te laten plaatsen en ik begin nu echt te twijfelen. Met vriendelijke groeten, Bukens Sherley

  • Hallo, ik heb gisteren een maagballon laten plaatsen in Jan Palfijn in Gent. 1200 euro. Ingreep onder verdoving, niets gevoeld. Na de ingreep kleine beetjes water kunnen drinken (misschien 10 slokjes) en misselijk, maar cava. Maar dan vanaf 20 u beginnen overgeven, nu intussen 3 keer. Terwijl ik eigenlijk niets meer drink. De dr had mij hiervoor wel gewaarschuwd. Dus ik wacht af. Wat ik mij wel afvraag: is het normaal dat mijn braaksel nogal rood kleurt?

  • Ik heb 24 januari een maagballon laten plaatsen. Ik woog toen 88,5 nu 5 maand later weeg ik 76 kilo.

  • Waar wil je dit laten zetten? Ik ben 165 en weeg ook 78 kg overal vragen ze een hoger BMI. Ik wil geen 3.500 euro betalen bij Diana Gabriels en dus zoek ik en plek waar ze het voor een redelijkere prijs doen.

 18. Obesitastypetwee Reageer

  Hallo allemaal, ik heb 9 mei een maagballon laten plaatsen. Het plaatsen zelf slaat echt nergens op, alsof je bij de tandarts op controle bent. Je bent zo weer weg zeg maar. Een paar uur later begonnen de krampen en het braken. Houdt er rekening mee dat je er niet een beetje misselijk van bent maar je echt om de zoveel tijd spuugt en voor het spugen je het al een uur lang op voelt komen. Ik heb mij echt nog nooit zo beroerd gevoeld. Ik ben nu 1,5 week verder en van de 110,5 kilo afgevallen naar 104,7. Dit komt omdat je niet meer durft te eten, ik heb nog steeds heel veel honger maar omdat je je zo ziek voelt durf je gewoon niet te eten. Tot nu toe heb ik constant het gevoel waarom ik mij dit mezelf aan doe en 0,0 energie. Ik hoop dat ik me woensdag weer goed ga voelen. Dan zijn we 2 weken verder. :) Zijn er nog meer mensen die dit hadden?

  • Hoi hoi hoe is het nu met jou? Mag ik vragen waar jij de maagballon hebt laten zetten en wat het kostte?

  • Hallo allemaal, 2 februari een maagballon laten plaatsen, maar ik voel mij toch zo beroerd. Ik kan bijna niks en heb 0 energie. Mijn omgeving weet dat ik een Maagballon heb laten plaatsen maar daar houden zij totaal geen rekening mee. Voor de ballon was mijn huis altijd tot in de puntjes maar helaas lukt mij dat nu niet ik zelf heb er vrede mee want ik weet dat ik na dit traject gewoon weer mijn huishouden fatsoenlijk kan doen. Echter mijn omgeving begrijpt niet waarom ik mij zo voel. Ik houd al zeker 3 maanden niks binnen en heb constant heel erge maagzuur vooral ’s nachts en in de ochtend. Ik kan vaak nog geen 3 happen eten of ik braak weer alles uit een uur later. Hierdoor durf ik gewoon niets te eten! Hierdoor ben ik zo slap en heb ik geen energie dat als ik soms loop ik letterlijk kan omkiepen. Het mooie van het verhaal is ik ben wel 20 kg kwijt ik ben de ballon gaan plaatsen met 95 kg. Mijn man is nu zo boos en wilt dat ik hem eruit laat halen. Maar als ik alles op mijn tempo doe is het wel zwaar maar voor mij wel uit te houden en ik wil graag mijn doel bereiken en nog 10 kg minderen. Iemand tips tegen die ontzettende maagzuur? Ik heb al een bruistablet van de dokter maar deze helpen mij niet. En wat eten jullie zoal? Alvast bedankt!

  • Obesitastypetwee

   Hoi Yara, ik heb het bij Boerhaave laten doen. Dat kostte mij 2.750 euro. Ik voel me nog steeds niet goed. Ik heb heel veel boeren die ik alleen kan omschrijven als gasboeren. Je boert constant je eten op van de vorige dag. In de ochtend word ik met een hete keel wakker van de maagzuur die tegen mijn klepje aangaat. Ik vind dat ik niet goed voorgelicht ben. Een maagballon is echt GEEN wondermiddel. Ja, ik val er van af maar je valt ook af van gezond eten en sporten en dat is echt 10392020829 keer makkelijker denk ik. Ik voel me echt niet goed. Maar ik laat het zitten omdat het mij zoveel gekost heeft.

  • Danaisirta

   Maar als gezond eten en sporten 10.392.020.829 keer gemakkelijker is dan het laten plaatsen van een maagballon, waarom heb je dan níét gekozen voor de gemakkelijke weg en ben je wél een maagballon aangegaan?

  • Obesitastypetwee

   Hallo Danaisirta, omdat alles wat ik op internet las dat je gewoon alleen vol zat en dat je na die 10 dagen weer alles kon doen zoals je gewend was. Ik heb dit zwaar onderschat en nu heb ik er spijt van helaas. :( Ik ben daar ook niet goed door voorgelicht en ik zou het dan ook iedereen afraden. Het is niet zoals iedereen je wilt doen laten geloven, je voelt je en je bent echt heel ziek er van.

  • Jeetje wat heftig voor je. Ik hoop dat je je snel weer beter gaat voelen want 2.750 euro is heel veel geld, maar jouw gezondheid is ook belangrijk! Bedankt voor jouw reactie en sterkte!

  • Hoi was vandaag in Heusden zolder bij dr leus voor t plaatsen v maagballon voor 6 maand. Normaal zou dit kunnen 28/1/2021. Hij verwees me ook naar dr saga, endocrinologie, blijkbaar zijn er spuitjes op de markt die even goed werken, en vooral minder pijnlijk zijn..10/11/2020 kan ik gaan, en dan hak ik de knoop door… Iemand ervaringen in heusden zolder voor plaatsing ballon aub in dit zh. U kan me ook berichten via messenger via noelie petoetje

 19. Gisteren een maagballon laten zetten bij Boerhaave in Amsterdam. Ging prima. Ik voelde me vrij snel erna wel erg beroerd, pijn in mijn maagstreek, misselijk, maar ik hoefde gelukkig niet over te geven. Mogelijk ook de de zetpillen die ik gekregen had. Vannacht eigenlijk redelijk geslapen en nu gaat het ook best goed! Ik heb de pijnstiller en antimisselijkheid zetpil genomen, heb water en thee gedronken en ook koffie. Ik durf voorzichtig te zeggen dat het goed gaat! Dan begin ik z.s.m. met het dieet. Vandaag zal de diëtiste mij bellen om te vragen hoe het gaat en volgende week heb ik een afspraak. Het afvalavontuur is begonnen! Nog meer mensen die net begonnen zijn?

  • Hallo Anna, Dan prijs ik je als een gelukkig mens! Ik heb 24 april mijn maagballon laten plaatsen en tot de dag van vandaag ben ik alleen maar aan het spugen en hou niks binnen! Ben benieuwd hoe het de komende dagen met je gaat…

  • Heb 13 april een maagballon laten plaatsen. In de eerste paar dagen wel last gehad van overgeven en misselijkheid maar dit was door de medicijnen wel te reguleren. Heb alleen voor de nacht de medicijnen tegen het overgeven gebruikt. Nu 10 kg kwijt maar hou me wel strikt aan de 1.500 calorieën per dag. Ik zorg er voor dat ik hoog in de eiwitten zit. En laag in koolhydraten en vetten. Ik gebruik de food app om mijn dagelijkse voeding bij te houden. Hier kun je perfect bijhouden wat je eet en maakt je ook bewust van wat je eet en wat er allemaal aan koolhydraten eiwitten en vetten in je voeding zit. Ik eet veel kleinere porties dan voor de maagballon en drink minimaal 2 liter water per dag. Voor mij bevalt het ook goed om rond ontbijt lunch en diner water te drinken. Al met al vind ik de maagballon een ideaal hulpmiddel in de strijd tegen de kilo’s!

  • Hoi Roos, oh… dat is vervelend voor je! Ik ben nu 4 dagen verder en ik mag niet mopperen! Ik heb niet gebraakt, uiteraard wel wat last van de ballon in de zin van oprispingen en een vervelend, soms pijnlijk gevoel in mijn maag. Vooral ’s nachts. Daarom ben ik nu ook wakker haha. Maar ik werk weer en dat gaat prima. Wat eet jij nu zoal? Ik voornamelijk vloeibaar nog. Dat gaat goed.

  • Jeetje Geer, jij gaat als een speer! Fijn hoor. Die app vind ik wel een goeie… ga ik ook eens naar kijken.

  • Hallo. Ik heb afgelopen dinsdag 08-05 een maagballon laten plaatsen via Diana Gabriels in het AZ Jan Palfijn Ziekenhuis in Gent. De ingreep zelf was fantastisch. Ik ging helemaal onder zeil en werd wakker met maagballon. Eigen kamer in het ziekenhuis van te voren en daarna rustig bijkomen op deze kamer. Lieve zusters, kortom helemaal top. Ik begrijp nu wel helemaal dat je altijd met zijn tweeën moet komen. Ik ben onderweg flink ziek geworden en dat is eigenlijk nu, zaterdagmorgen, pas iets beter. De eerste 3 dagen waren een hel. Misselijkheid, buikkrampen, oprispingen met zuur en veel, heel veel overgeven. Die buikkrampen zijn nu veel minder. Wel enorm veel last gehad vannacht van constant zuur in de keel. Heb in overleg met Chris Deprez van Praktijk Diana Gabriels Gaviscon aangeschaft, maar heeft vannacht zeker niet geholpen. Iemand nog tips? Ik zit op dag 4 en hoop dat het nu beter word. Echt hele zware dagen gehad. Maar ik heb dit weloverwogen gedaan en ga er 100 procent voor. Mijn BMI is 37 en dat moet minstens zakken naar 27. Ik ga ervoor. Deze ballon mag trouwens een jaar blijven zitten. Ik heb er een kaartje bijgekregen met gegevens zodat je niet opgepakt word als drugskoerier als je op vakantie gaat. ????

  • Hoi Anna en andere geïnteresseerden, Ik heb afgelopen donderdag (17 mei) de plaatsing gehad. Boerhaave kliniek in Amsterdam. Op een paar krampen, 2 keer overgeven omdat ik teveel water in 1x dronk en 2 dagen maagzuurbranden na is het mij echt reuze meegevallen. Zaterdagochtend zat ik al een kopje thee en beschuitje. Ben zondag naar een strandje geweest. Vandaag maar meteen begonnen met het dieet. Natuurlijk veel vocht verlies maar ik ben 4,4 kg afgevallen. Had me ingesteld op een week flink ziek zijn omdat ik dat las bij bijna alle maagballon-recensies op het internet. Daarom dat ik deze positieve ervaring deel zodat anderen kunnen lezen dat het plaatsen van een maagballon ook mee kan vallen. ????

  • Hoi Colinda, Wat fijn voor je! Ook ik heb best een goede ervaring denk ik. Ik ben nu 2,5 week verder, 5 kilo kwijt en ben na een week vloeibaar begonnen met dieet opbouwen. Dat gaat redelijk goed. Ik moet wel uitkijken wat ik eet anders blijf ik de hele dag misselijk. Maar in het algemeen mag ik niet klagen denk ik. Nu het sporten weer wat opbouwen (daar had ik de energie nog niet voor) en dan lijkt het allemaal wel oké!

  • Hoi! Ik ben Linda en heb vorige week donderdag een maagballon gezet bij Boerhaave. Met mij gaat het wel oké. Veel gespuugd maar hou nou wel wat binnen. Hoe gaat het slapen bij jou? Ik weet niet hoe ik moet liggen.

  • Hai Anna, Ik ben erg nieuwsgierig hoe het nu met jou gaat? Ik overweeg maagballon en ben mij nu aan het inlezen.

  • Hoi Suzanna,
   Het gaat wel goed met mij. Ik zeg bewust “wel” want ik heb zeker ook dagen dat het niet lekker gaat. Dan ben ik snel misselijk, heb het gevoel dat er voortdurend wat maagzuur omhoog komt en krijg soms echt maagpijn. Boerhaave begeleidt prima overigens. Er is laagdrempelig contact. Ik ga zo op vakantie maar mocht ik na de vakantie nog steeds me vaak zo voelen dan ga ik weer naar de internist. Het afvallen gaat goed. Ik houd me aan het dieet en sport regelmatig. Ik was 95,2 kilo en nu 81,8. Ik zou me inderdaad goed inlezen. Wil je dit? Kun je dit? Het is echt niet zomaar iets. Maar het werkt wèl als je zelf je leefstijl aanpast. Succes!

  • Heb mijn maagballon 11 dagen geleden laten zetten, ook in Boerhaave in Amsterdam. Geen maagkrampen gehad, alleen overgeven en misselijk. De vierde en vijfde dag gingen eigenlijk prima, van vloeibaar naar puree, en toen ging er de 6e dag niks meer bij, geen druppel water, voelde me heel erg opgeblazen, en heb uiteindelijk in de namiddag mijn vinger in me keel gestoken, luchtte wel op. De volgende dag moest ik weer beginnen met werken en had een hele dikke buik, leek wel zwanger, en het voelde voor mij niet goed, alsof er een verstopping zat. Ik kon de volgende dag terugkomen, en nadat hij met een echo keek, zag hij dat de ballon gezakt was, en vast zat boven mijn navel, dus het eten kon niet verder weg. Hij heeft de ballon omhoog geduwd, en toen ging het gelijk al een stuk beter. Nu voel ik zelf wanneer dat weer gebeurt, en duw ik de maagballon dan weer weg. Ik merk het ook doordat ik heel veel moet boeren, dan weet ik dat hij weer verkeerd gaat zitten, hoop dat het niet 6 maanden zo duurt, maar vanzelf toch weer beter gaat. Moet dinsdag voor het eerst naar de diëtist.

  • Hallo Anna mag ik vragen hoe het met je gaat en hoeveel je af bent gevallen? Is boerhaave positief bevallen?

  • Naar mijn weten kun je gewoon vliegen met een maagballon. (bron) Het is natuurlijk een ander verhaal als je onlangs bent geopereerd / behandeld en dus nog herstellende bent. In dat geval kun je je huisarts of behandelaar vragen of je reeds fit genoeg bent om in een vliegtuig te stappen. In dat geval is het niet (enkel) de maagballon maar de algehele gezondheidstoestand die ertoe doet.

  • Ben juist terug van reis met vliegtuig. Niet de minste last gehad, ik heb wel een patiënt kaart gekregen van de dokter voor de controle op luchthaven (anders nemen ze me voor een drugskoerier).

  • Oh, wauw, dat is wel een goeie! Nooit bij stilgestaan… Dus je kan een ‘Patient (Treatment) Card’ / ‘Medical ID Card’ krijgen als je met aan maagballon op vliegreis / vliegvakantie gaat…

  • Hoi ik krijg aanstaande donderdag mijn Maagballon deze is voor 12 maanden
   Ik laat dit in Waalre doen prijs is € 4900,-
   Met een jaar begeleiding, ik ben zo benieuwd

 20. Hallo Allemaal, deze week ga ik voor een consult voor een maagballon bij Diana Gabriels. Ik zie hier en daar dat iedereen de eerste week goed misselijk is en ook aan het overgeven is. Gebruiken jullie ook zetpillen voor de pijn in jullie buik? Dit word namelijk bij Gabriels aangeraden. Mijn vraag aan jullie allemaal is of jullie ook hulp hebben van een diëtiste om jullie levensstijl te veranderen? Want twijfel een beetje daarover. Laatste jaren heb ik werkelijk van alles geprobeerd om af te vallen en eigenlijk zonder succes vandaar deze stap mijn BMI zit op 27.5 dus kom eigenlijk maar net in aanmerking ervoor. Laatste 2 weken drink ik nu elke ochtend een groene smoothie (Jesse van der velde) en heb wel veel meer energie misschien een ideetje voor de gene die geen energie hebben! Hoor graag of jullie ook bij een diëtiste lopen. Groetjes, Eomy

  • Hallo lieve mensen, 2 februari een Maagballon laten plaatsen in Antwerpen bij dokter bourgeois. Zo een fijne lieve man. De 2 uur terug naar huis rijden waren een ware hel. Ik woon in Nederland. De week die volgde heb ik veel maagpijn gehad maar hield vrijwel alles binnen. Nu zijn we 10 weken verder en ik kan en durf letterlijk niets te eten! Bij alles wat ik eet ook al zijn het 5 hapjes lijkt het in eerste instantie goed te gaan maar dan komt het, al een half uur later gaat de maagpijn zich opbouwen en na 3 uur kan ik haast niet meer bewegen en lijkt het wel of ik 4 borden zwaar eten op heb en ligt het zo op mijn maag dat ik mij niet meer kan bewegen, maagzuur heb en vreselijk stinkende boeren laat. Het is zelfs zo ernstig geweest dat het mij nachten mijn nachtrust heeft beïnvloed door de druk in mijn maag en zure oprispingen kon ik niet slapen. Tot vorige week 7 kg afgevallen maar ik durf en kan niks meer eten dus nu afgelopen week 5 kg kwijt! En simpelweg gewoon omdat ik s ochtends een boterham kaas eet en s avonds idem dito. Verder dus alleen maar drinken. Hierdoor voel ik mij zo slap en beroerd. Ik kijk dit nog even aan en anders ga ik terug om hem te laten verwijderen. Ik ben nu van mening dat ik het best zonder ballon had gekund. Want nu ervaar ik ook honger alleen ben ik ‘bang’ om te eten waardoor ik er vanaf blijf en dat lijkt me ook niet de bedoeling. Plus het feit als ik wel eet dan hang ik 3 uur later boven het toilet. Ik ben wel blij met mijn 12kg tot nu toe maar ik zie echt af. Heeft iemand ook zo’n soort ervaringen? En ook die vreselijk stinkende boeren? En het is niet zo dat ik mij volprop of met fastfood vol eet. Maar het zijn echt maar minimale hapjes. Dus voor mij blijft het voor nu bij een broodje kaas????

  • Hoi Eomi, Ik ben daar ook geweest, maar dan moet je voor plaatsing van de maagballon alsnog naar België. Vond ik niet handig met het oog op eventuele complicaties.

 21. @ Miranda en iedereen die benieuwd is… na de operatie was ik gelukkig niet direct misselijk. Maar dat duurde niet lang… ik bleef overgeven. Eerste 3 dagen waren ook voor mij echt héééééél zwaar. Ik was tot niks in staat en en heb 3 dagen echt op bed gelegen en bijna alleen maar geslapen. Dit is natuurlijk per persoon anders maar wel goed om rekening mee te houden als je een gezin hebt en/of andere verantwoordelijkheden hebt. Maar ondanks alles geen enkel moment spijt gehad. Ik ben vrijdag geopereerd en volgens mijn arts kon ik maandag al werken… not! Achteraf was ik pas na een week redelijk hersteld. Overgeven duurde bij mij 3 dagen. En na 5 dagen kon ik de deur uit maar was heel snel moe. Nu een maand later ben ik 9 kg afgevallen! En nergens last van! Ben hier zooo blij mee. Eerste week zat ik aan max 200 kcal en was 5 kg kwijt, 2e en 3e week rond 500 kcal 7 kilo kwijt En vanaf deze week (week 4) rond 800 kcal en in totaal 9 kg kwijt. Eerste week hield ik het niet binnen daarna ben ik wel mijn calorieën gaan tellen om o.a. gezonder en bewuster te eten. Er zijn mensen die zeggen: als je zonder maagballon zo weinig had gegeten was je ook afgevallen maar ik hield een dieet nooit lang genoeg vol omdat het weinig resultaat gaf. Als je het overweegt weet dat je er zeker een week goed last van kunt hebben, dat het geen wondermiddel is en dat je echt op je voeding en leefstijl moet letten. Ik ken in mijn omgeving mensen die maar 7 kg kwijt zijn met een maagballon maar ook mensen die er 30 kg mee kwijt zijn en daarna niet aangekomen zijn. Dus resultaten hangen echt van jezelf af. Succes met jullie keuze.

  • Wat fijn Cey! Ik overweeg om 26 april een maagballon te laten zetten. Heb vandaag een gesprek gehad en ga het denk ik wel doen. Ik denk dat je goed verwoord dat de ballon je alleen helpt bij het veranderen van je eetgedrag. Zo is het mij verteld. Ik ben 1.78 m en weeg 92 kilo. 15 kilo hoop ik te verliezen. En een stabiel eetpatroon te houden. :-)

  • Wat top zeg maar heb je het laten doen? Wat waren de kosten van de maagballon?

  • Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Ik ben heel erg benieuwd waar je het hebt laten doen en wat de kosten hiervan zijn. Is jouw maagballon voor 6 of voor 12 maanden? Ik ben vooral geïnteresseerd in een goed adres in België. Hartelijk dank vast en super veel succes verder!

 22. 24 januari een maagballon laten zetten. Twee dagen goed ziek geweest. Nu bijna 2 weken verder kan ik nog weinig eten als ik een klein beetje eet ben ik al te vol. Ik kan ook niet op mijn rechterzijde liggen wel op links. Hoop dat dat rare gevoel wat ik heb gauw wegtrekt.

  • Hoi ik heb mijn maagballon 7 december laten plaatsen en 2,5 maand bijna ben 9 kg al afgevallen maar nu al 3 weken niks meer afgevallen ik kan gewoon eten let wel redelijk op en bodystyling erbij maar geen gram minder ???? hoop dat het niet meer lang zal duren want wil nog 8/10 kg weg.

  • Hoi ik heb 20 maart een afspraak bij dokter Sas in Gent voor een maagballon… Ik weeg 90 kilo en ben 1.72 meter ik hoop egt resultaat te boeken en ben zeer benieuwd hoe de eerste week gaat…

 23. Hallo, ik heb 5 dagen geleden een maagballon laten zetten, ik kan sinds gisteren en vandaag wat water en beetje yoghurt binnen houden. Het ergste is hopelijk voorbij want wat een hel. Ik ben sinds nu al 4 kilo kwijt maar dat is gewoon door niet te kunnen eten natuurlijk. Misselijkheid en maagpijn heb ik nog altijd. Overgeven heb ik sinds eergisteren niet meer gedaan. Veel succes voor iedereen die het wilt laten zetten, weet gewoon dat je er ziek van kan zijn serieus ziek. Groetjes, Stefanie

  • Mijn D-day is 1-2. Ben je blijven overnachten? Ik blijf sowieso al 2 dagen a/d baxter.

  • Hoi. Ik wil graag weten wat de maagballon kost. Wat is het adres? Ik woon buiten Nederland, dus ik zou graag de volledige adresgegevens weten… Gr. Mariya

  • Hallo allemaal, Na jarenlang diëten zonder resultaat heb ik besloten om een maagballon te plaatsen. 2 maart gaat het gebeuren. Ik ben 165 en weeg 93 kilo. Ik hoop ermee 20-30 kilo kwijt te raken… Ik heb de reacties op deze site tot 2010 gelezen… en ben blij met mijn keuze. Heeft er iemand tips vooraf om minder last te krijgen van misselijkheid? Zijn er ook mensen die meer dan 20 kilo kwijt zijn met de maagballon? Groetjes, Cey

  • Hoi Cey, Hoe is het gegaan na het plaatsen van de maagballon?

 24. Hai, hier Emely, 29 jaar en woog 80 kilo toen ik mijn maagballon bij de Boerhaave Kliniek liet plaatsen (29-09-2017). 3000 euro lichter maar de ingreep viel echt reuze mee, ik ben super goed geholpen en ik stond binnen een uur weer buiten. De eerste week was zwaar, ik heb niets binnen kunnen houden. Maar goed, ik viel wel af! In de eerste 2 weken ben ik 5 kilo afgevallen. Maar toen kwam het moment dat ik weer kon eten… En ik kan nu ALLES weer eten… ik val dus ook niet meer af. Nadeel: Ik laat echt dodelijke boeren en voor mijn gevoel is het echt weggegooid geld geweest. Ik ben er ook een beetje down van geworden… Het gevoel dat zelfs een maagballon niet mijn gevreet kan tegenhouden… erg deprimerend… Als je het mij vraagt… maagballon? Geen aanrader…

  • Hey Emely. Ik overweeg de plaatsing van een maagballon, maar ben enorm bang van de eerste week. Is het echt zo erg?

  • Hallo Emely, Hoe is het nu met je? Ben benieuwd of alles goed nu gaat.

  • Dag Emely, ik heb onlangs een consult bij Boerhaave Medisch Centrum Amsterdam gehad en denk erover na om toch een maagballon te laten plaatsen. Ik ben 1.70 meter en weeg 100 kilo, wil op z’n minst 20 kilo eraf. Misschien is dat niet reëel, maar ik heb een kickstart nodig en een stok achter de deur. Ga je dan niet naar een diëtist? Ik hoorde namelijk dat je wel wordt begeleid al die tijd… Door jou begin ik nu te twijfelen… En het is nu 5 maanden verder voor jou en vraag me af… Hoe gaat het nu met je?

  • Hoi dames, Ik heb afgelopen maandag 12-3 een maagballon laten zetten bij de Boerhaave kliniek. Ingreep stelt op zichzelf niks voor maar de ellende daarna is een hel!!! Ik ben pas 2 dagen onderweg maar doe niks anders dan braken en ben heel de dag misselijk. Ik probeer beetjes te drinken zodat het braken me minder zeer doet. Hopelijk gaat dit alles snel over.

 25. Ben nu 2 weken onderweg. mijn lichaam heeft de ballon volledig geaccepteerd. Ik heb alleen erg weinig energie, ben zo moe. Stoelgang van slag, ik eet ook weinig. 6 kilo kwijt. Te snel vind ik zelf maar het staat nu stil. Ik heb nog wel veel honger vind ik. Kortom de moeite waard om door te gaan

  • He Bassie, Hoe gaat het nu? Ik zelf zit na te denken over een ballon en ben erg benieuwd hoe je het nu na zo’n 2,5 maand ervaart… Hoe zit het met de energie? Kun je alweer een beetje lekker eten? Zijn de hoeveelheden echt kleiner geworden? Je ziet het… Ik ben nieuwsgierig. :) Groeten, Bas

  • Hoi ben erg benieuwd hoe het nu gaat hoeveel je ben afgevallen ik heb donderdag een afspraak mijn maagballon word met BMI van 27 gezet wil toch 15 kg kwijt.

 26. Dag allemaal, Ik heb op 19 januari een afspraak om de maagballon te laten plaatsen. Mijn dokter wilt graag dat ik een nachtje in het ziekenhuis blijf voor observatie (ZNA Middelheim Ziekenhuis Netwerk Antwerpen). Heeft iemand een idee of je hospitalisatieverzekering (bank van Breda) tussenkomt voor de verblijfskosten? Alvast bedankt voor jullie reacties!

  • Ik ben niet bekend met de voorwaarden van individuele verzekeringspolissen. Wat je mijns inziens het beste kunt doen, is je verzekeraar opbellen of e-mailen en de vraag rechtstreeks stellen. Het is namelijk sowieso altijd goed om in dit soort gevallen directe bevestiging van je verzekeraar te ontvangen om potentiële misverstanden achteraf te voorkomen. Sterkte ermee!

  • Hallo, hoe gaat ’t met je na het plaatsen van de maagballon?

  • Beste allen. Op 7 sept als Hollander een maagballon laten plaatsen door Dr Bourgeois in ZNA Stuivenberg te Antwerpen. kosten 1700 weg laten halen 200. Zeer vriendelijk personeel. Plaatsen stelt niets voor met een flesje. Het is nu 5 dagen later De eerste 2 dagen waren zwaar vooral door misselijkheid. Ik probeerde niet over te geven. Dat helpt namelijk niet voor je misselijkheid gevoel. Dat lukte aardig. Het is nu 12 sept. Kan kleine beetjes eten. Boterham beetje soep, zwaar geprakte aardappelen en groente, vla. Was wel zwaar en ik ben nog zonder energie. Heb van ochtend wat geklutst maar ben na 3 min totalisator. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat. Door het bijna niet eten na 6 sept s avonds ben ik wel 6 kilo kwijt. Veel te snel. Ik heb wel honger maar als ik wat eet valt het zwaar op de maag en stop ik snel. Ik hoop dat dat zo blijft. Mijn vrouw zegt je bent er aardig doorheen gefietst, zelf vond het zwaar en nu gaat het aardig. Ik hoop dat ik met een paar dagen wel mijn kracht terug heb.

 27. Ik ben 31 jaar, 1m73 en ik woog toen ik de behandeling liet doen 93.5 kilo. ik had alles al geprobeerd, proteïne diëten, extra sporten (ik sport zelf al vrij veel – 8-10 uur per week), begeleiding met diëtiste en gezond eten, InfraLigne, Herbalife, smoothies… noem het en ik het het waarschijnlijk geprobeerd! Mijn meest succesvolle poging was gezond eten met begeleiding met diëtiste, daar was ik 22 kilo mee kwijt gespeeld maar diëten hou je niet vol… Ik eet graag, ik kook graag en mijn porties zijn gewoon een probleem, ik voelde niet wanneer ik genoeg had… Ik bleef gewoon eten en had nooit een verzadigd gevoel. Dus als ik zonder diëtiste verder gezond bleef eten kwamen de kilo’s er terug bij omdat ik mijn porties niet meer afwoog… ik wil ook niet de rest van mijn leven elk eten dat ik in mijn mond steek moeten afwegen… Ik wil kunnen vertrouwen op mijn lichaam, ik wil die signalen leren kennen zodat ik op een gezonde manier met eten kan omgaan. Ik heb ook alle websites afgeschuimd voor de reacties te lezen en heb heel grondig de pro’s en contra’s gelezen… De grootste contra is dat de ballon er nadien terug uit moet dus je er niet meer op kan rekenen… Dus mijn grootste werkpunt gedurende deze periode is leren luisteren naar mijn lichaam en de signalen leren oppikken EN terwijl mijn ogen het beeld leren schetsen dat een half gevuld bord meer als voldoende is. Het plaatsen van de maagballon verliep zeer goed, dit was onder volledige verdoving, na de operatie niet echt veel last, gewoon een beetje een druk in de maag. Onderweg naar huis hebben we mega veel file gehad waardoor we niet bij de apotheker geraakt waren voor de medicatie… DAT WAS EEN HEL! Ik heb die nacht werkelijk niet geslapen, ik had de hele nacht krampen alsof mijn maag uit mijn lichaam ging springen van de pijn… ’s Anderendaags mijn vriend wakker gemaakt en naar de apotheker gestuurd voor de voorgeschreven medicatie. Met medicatie was alles zeer dragelijk!!! Ik hield me ook netjes aan het voorgeschreven vloeibaar voedsel en alles ging heel goed. 2 weken later op vakantie vertrokken naar Turkije en ik heb daar alles kunnen eten en nergens last van gehad. Ik heb de maagballon momenteel 2 maand en ik ben bijna 6 kilo kwijt. Let wel op, je kan met deze ballon ook nog steeds bijkomen hoor, mijn vakantie naar Turkije met alle zoetigheden daar deden geen goed voor mijn gewicht, een week sportkamp (als trainster) waar je met brood / pasta en aardappelen naar je hoofd werd gesmeten deden eveneens geen goed aan mijn gewicht… Je moet wel letten op WAT je eet! Ik kan nog relatief veel eten eigenlijk, alle ik kan veel minder eten als vroeger (ik was een grote eter) maar ik had gedacht dat ik veel minder ging kunnen eten dan dat ik nu kan. Je kan je ook nog steeds overeten! dan zie je nadien een dag en half af, een half dagje maagpijn, geen krampen maar precies of het op ontploffen staat van de spanning en dan nog een dag mottig zijn… dat herhaal je dus niet al te vaak… Het grote voordeel is dat het hongergevoel en de cravings als ik echt honger had weg zijn. Ik kan perfect een hele dag overleven met ’s morgens een ontbijt mugcake op basis van havermout, banaan en ei, waarvan ik de helft bewaar voor ’s middags en ’s avonds een yoghurt met havermout en zaden en fruit. Ik kan daarmee zelfs gaan sporten! Ik voel me niet slap of hongerig. Ik had ook gedacht dat het gewicht eraf ging vliegen maar dat is ook niet waar, ik ben wel tervreden met 6 kilo op 2 maand maar er zou wel meer af mogen, mijn streefgewicht is 70. Al zei de chirurg dat hij mij tot onder de 70 zou willen zien…. ik weet dat ik een goed beendergestel heb en door het sporten een goeie spiermassa ook heb, ik ben voorzien van borsten en billen dus voor mij is 70 een mooi streefgewicht. Wat zijn de kleine dingetjes waar ik soms last van heb: – Boertjes (die soms naar rotte eieren smaken door de restjes voedsel die langer in uw maag blijven hangen); – Een gasverplaatsing in de maag (een klein raar gevoel in de maagstreek dat heel soms eens voelbaar is); – Soms een beetje last van maagzuur; – Wat maagpijn daags na het eten van vettige pizza (dit is dus ergens ook een voordeel maar ja spijt komt altijd te laat haha)… Dat is alles eigenlijk! ik kan nog steeds heel goed naar de grote wc ( had er hiervoor ook nooit problemen mee). Zou ik de tijd kunnen terug draaien zou ik het nog steeds laten uitvoeren! Ook al gaat het trager dan verwacht en kan ik eigenlijk meer eten dan verwacht, ik moet ermee bezig zijn zonder elke keer mijn eten af te wegen EN ik val af! Voor mij momenteel dus een positieve reactie! De prijs van deze maagballon plaatsing was 843 euro.

  • Hoi mag ik vragen waar jij de maagballon heb laten plaatsen? Ik kom ze alleen tegen van ongeveer 3000 euro! Dat is best een groot verschil… ???? Groetjes, Nathalie

  • Hallo, ik heb ook de knoop doorgehakt, vrijdag 30-09-’16 gaan ze bij mij de maagballon plaatsen. Heb wel wat schrik voor de eerste dagen, maar door jouw verhaal hier te lezen is dat al wat geminderd. Waar heb jij je ballon laten plaatsen? Moet je in die tussentijd ook nog naar een diëtiste voor begeleiding?

  • Hi ik zou graag willen weten waar jij je maagballon heb laten plaatsen ik ben namelijk ook op zoek. Het klinkt goed en de prijs is ook oké!

  • Hi! Zou ik misschien mogen weten waar jij je maagballon hebt laten plaatsen?

  • aman rozina

   Dag Inge waar hebt u die maagballon laten plaatsen en bij welke dokter? groetjes

  • Hi ik zou graag willen weten waar jij je maagballon heb laten plaatsen ik ben namelijk ook op zoek. Het klinkt goed en de prijs is redelijk.

  • Hallo. Ik ben nu ook aan het rond kijken om maagballon te plaatsen. Heb jij het voor €900 geplaatst? Was goede behandeling? Waar heb jij het gedaan? Want ik kom met prijzen vanaf €2.500,-… Ik zie je antwoord graag tegemoet. M.v.g. Katja

  • Dus al bij al zou je het opnieuw doen toch? Ik wil het zeer graag proberen maar ben nu al bij 2 artsen op consult gegaan en mis het enthousiasme van de dokters die mij net dat duwtje in de rug kunnen geven!

  • Mag ik vragen hoe het nu met je gaat en waar jij de maagballon hebt laten plaatsen? Groetjes, Liesbeth

  • Dag Inge. Wat gaaf van je om je ervaring te delen. En zo als je zei je moet inderdaad opletten wat je eet. Ben echt benieuwd waar precies ben je geweest voor dat prijs. Overal waar ik zocht was boven de 2000 euros. Kan ik misschien meer info der over? Bv waar? Welke arts? Ect. Groetjes Emy

  • Waar heb je de maagballon laten doen? Dank voor je duidelijke verhaal!

  • Hallo Inge, in welk ziekenhuis heb je de ingreep laten doen? Prijs valt wel mee. Ik ben van België. Groetjes, Maybe

  • Mag ik ook weten waar je de maagballon hebt laten plaatsen? Jouw verhaal klinkt super!

  • Hallo, hoe gaat het nu met je en de kilo’s? Nog altijd er af? En waar maagballon laten plaatsen? M.v.g. Laurence

  • Hey de mijne gaat er 1 februari in. Enorm bang v/d eerste week. Ik Blijf sowieso al 2 nachtjes a/d baxter. Hoe zijn de ervaringen met je maagballon nu?

  • Dat is heel goedkoop! Waar heb je de maagballon laten plaatsen? Groetjes, Nisrine

  • Hoi Inge, ik heb je verhaal zojuist gelezen. Ik ben positief over het laten plaatsen van een maagballon. Kan je me vertellen waar je deze hebt laten plaatsen en hoeveel je ondertussen bent kwijtgeraakt aan kilo’s? Groetjes, Sabrin

  • Hallo goed middag. Mag ik weten waar je de maagballon heb geplaatst? Adres a.u.b. Heel erg bedankt.

  • Bedankt voor jouw mooie en duidelijk verhaal. Waar heb je het laten doen en hoeveel ben je uiteindelijk afgevallen? Gr. Diana

 28. Kan iemand mij een goede kliniek voor maagballonnen in België aanraden? Ik ben al een heel lange tijd opzoek naar een goede kliniek, helaas zonder resultaat. Ik wil heel graag een maagballon laten plaatsen omdat ik mij niet goed voel in mijn lichaam door mijn overgewicht. :(. Hoop dat iemand mij kan helpen, want ben einde raad…

  • Hey, ik heb maandag een maagballon laten plaatsen, we zijn nu vrijdag ik kan niks eten, water soep blijft met moeite binnen vooral ’s nachts heb ik last van braken, zijn er mensen die ook zolang last gehad hebben na het plaatsen van hun maagballon of mij een beetje raad kunnen geven? Ik moet maandag terug werken en ben er eerlijk gezegd bang voor. . .

  • Achraf Yaniss

   Hey Souhaila, Ik heb de maagballon gisteren laten plaatsen bij de dokter Peeters. Hij heeft een kliniek in de Dascottelei 51, te 2100 Deurne maar hij plaatst ze wel in de AZ Monica Deurne.

  • Hallo allen, Ik laat een maagballon plaatsten in België op 23 maart Ik ben 1.55 en weeg 98 kilo ik hoop dat ik 20 kilo afval gr

  • Sjaan Rietveld

   Ik ben van mening dat je met een maagballon het symptoom overgewicht niet oplost. De oorzaak van je overgewicht opsporen blijkt nog steeds de beste rustgever.

  • Hey Souheila, Heb jij al een maagballon laten zetten? Ik ben ook opzoek naar een goede ziekenhuis in België. Wat zijn jou ervaringen? Hoop snel wat van je te horen x

  • Ik ben eerst bij Dr. Peeters geweest van AZ Monica in Deurne, maar vond dit vrij clandestien aanvoelen: 1600 cash betalen op voorhand, ballon meekrijgen naan huis enz. Hierna afspraak gemaakt bij ZNA Antwerpen: prijs ballon 900 euro en de rest betaald door ziekenfonds. Voelde veel beter aan. Hoop dat je hier iets aan hebt.

  • Salima hattat

   Hallo. Ik ben Salima ik zou graag contact met je ik kunt u mij op Facebook een privé bericht, want ik ben ook geïnteresseerd om een bal van de maag en ik woon in Antwerpen.

  • Ik heb mijne maagballon in Heusden laten zetten wordt je goed geholpen.

 29. Dag allemaal, is er hier toevallig iemand die een ballon heeft laat plaatsen via de Bergman kliniek? Ik wil graag een afspraak met ze maken. Die kliniek in België, waar je de pil moet doorslikken, leek mij ideaal maar na het lezen van een van de commentaren hier krijg ik toch mijn twijfels.

 30. Hallo, ik heb een maagballon laten plaatsen in juni van dit jaar bij Eurobesity in Halle. Ik moest de maagballon in vorm van een grote pil inslikken en deze (Obalon) werd dan gevuld met stikstof. De eerste dagen ben je inderdaad heel ziek van wat kan leiden tot licht gewichtsverlies maar verder heb ik daar persoonlijk geen baat aan gehad qua gewichtsverlies, het heeft me alleen maar veel geld gekost. De opvolging door de dokter bij Eurobesity was onder alle peilen. De maagballon zit er ondertussen al 7 maanden in en dient verwijderd te worden, maar bij Eurobesity reageren ze niet op mijn mails… Als jullie van plan zijn een maagballon te plaatsen doe dit dan zeker bij een professionele instelling!

 31. Hallo allemaal! Ik heb afgelopen maandag (26 oktober) een maagballon laten plaatsen. De eerste 3 dagen waren vreselijk: vooral overgeven en hele erge maagkrampen. Dit is nu (5 dagen na het plaatsen van de ballon) gelukkig weg. Het is wel even wennen hoor. Zelfs als ik een kop thee heb gedronken voel ik het in mijn maag. Op dit moment heb ik weinig eetlust (iets waar ik voor het plaatsen van de ballon nooit last van had!) en eet ik om de paar uur wat omdat ik weet dat dit belangrijk is. Ik weeg 87 kilo en ben 1.70m lang. Mijn streven is om minimaal 15 kilo af te vallen en ik hoop dat dit gaat lukken! Ik moet wel zeggen dat mijn buik (maag) erg opgezwollen is. Heeft iemand hier ook last van en gaat dit na verloop van tijd weg? Gr. Floor

  • Hey Floor, Ik heb binnenkort ook een afspraak voor een maagballon. Zou je het misschien leuk vinden om met mij te mailen over de maagballon zodat we ons ervaringen kunnen delen er word namelijk niet meer veel geplaatst hier ik hoor t van je!

  • Hoi Wil graag ook een maagballon maar ik weet niet of ik in aanmerking komt moet je eigenlijk een bepaald BMI hebben minimaal? Want ben benieuwd of het vergoed word. Ben zelf 94 kg 172 lang.

  • Hai wat is het stil hier ik heb nu 5 dagen mijn maagballon en wat waren de eerste dagen heftig! Veel maagzuur en slijm vooral. Nu de 5e dag gaat het steeds iets beter en kan ik drinken binnenhouden. Voor de plaatsing begon ik op 94 kg en nu 90.4 maar dat komt ook doordat ik niks heb gegeten al die dagen. Ik ben benieuwd naar het verdere proces! @Suzan: de maagballon word helaas niet vergoed en gezien jou gewicht en lengte kom je er zeker wel in aanmerking voor.

  • Ik heb daar ook last van sinds plaatsing maagballon dit is dag vijf en de maagkrampen gaan NIET OVER, zou je t fijn vinden om ervaringen uit te wisselen.

  • Dag dames, Ik denk er ook aan om een maagballon te plaatsen. Mijn afspraken staan al vast om alles te bespreken met de dokter, diëtiste en psychologe (dit moet zo via Salvator in Hasselt). Kunnen jullie mij op de hoogte houden hoe het ondertussen verloopt bij jullie? Ben heel erg benieuwd naar jullie ervaring!

  • Waar heb je de maagballon laten plaatsen, ikzelf heb namelijk binnenkort een afspraak in de Bergman Kliniek omdat ik niet zo hele grote portemonnee heb, ben ik me toch eerst aan het oriënteren of het toch nog anders kan dan gelijk duizenden euro’s uit te geven, vandaar dat ik graag zou willen weten of er iemand is die een gouden tip voor me heeft… Grt, Ricky

  • Daar jij al langer een maagballon hebt, had ik vraagje… Ik heb er een sinds 5 dagen, nog steeds niets eten en amper drinken, ook veel last. Als ik een boertje laat krijg ik heel veel last en proef ik echt de latex ballon, latex. Is dit normaal? Groetjes, Fien

  • Hallo Floor, hoe gaat het nu ondertussen met jou en je maagballon? Ben je veel afgevallen? Ik ga de maagballon vrijdag 30/09 laten plaatsen…

 32. 15 oktober is het zover, dan wordt bij mij een maagballon geplaatst. Heb mega veel schrik als ik de reacties hier lees pff…

  • Heel veel sterkte! Hopelijk verloopt alles bij jou voorspoedig en heb je veel baat bij de maagballon. Wil je je ervaringen hier delen? Dat is heel waardevol voor anderen die ook het plaatsen van een maagballon overwegen. Alvast bedankt!

  • Hoi Lili, heel veel succes! Ik heb de maagballon vanaf 25-08-2015. De eerste week vond ik echt een hel. Was echt heel erg ziek! Daarna ging het langzaam aan beter en na een week of 3 was ik weer helemaal de oude. Voor de eerste week kan ik je aanraden heel je agenda leeg te plannen. Maar het werkt wel echt! Ben inmiddels ruim 16 kilo kwijt. Waar ga je hem laten plaatsen?

  • Hooi wat spannend allemaal dames ik heb mijn afspraak voor de plaatsing van de maagballon op 19 november. Hoe gaat het met jullie na de plaatsing qua resultaten? @Java @Lili

  • Na het plaatsen van de maagballon eerste 3 dagen goed ziek erna ging het veel beter maar kan nog wel veel eten ben 5 kilo kwijt en we zijn 2 weken ver heb et gevoel dat ik niet meer super veel ga afvallen ik sport eet gezond maar k heb mijn bedenkingen en beetje eerlijk gezegd

 33. Ik wil graag een kliniek voor een maagballon in België! Ik heb een overgewicht, voel mij niet goed in mijn lichaam, heb ook erg last van mijn lichaam, pijn in mijn rug en benen… Hoop dat iemand mij kan helpen!

  • Hai mensen, Ik ben mijn dikte echt zat! Ik weeg 96 kg bij 1.64 en wil graag een maagballon plaatsen. Heb al jaren van alles geprobeerd met resultaat van 0 kg. De prijzen in Nederland liggen inderdaad erg hoog dus ik zoek een goede kliniek in België. Iemand tips???

  • Hi souhaila, Is het al gelukt met het vinden van een kliniek voor een maagballon? Ik heb namelijk zelf sinds 5 dagen een maagballon in België laten plaatsen.

  • Hoi Lina, Ik krijg op 25-08-2015 mijn maagballon. Was benieuwd hoe het nu met jou gaat? Heeft de ballon het beoogde effect? En hoeveel kilo’s ben je al kwijt?

  • Beste, Ik laat volgende week vrijdag een maagballon plaatsen in België bij Dr. Sas. De ballon kost 1250 euro – hierbij komen de ziekenhuiskosten, verdoving en gastroscopie. Om de maagballon te verwijderen nog eens een verdoving en gastroscopie. Ja mag rekenen rond de 1800 euro dus.

  • Hi Java. Wat ik tot nu toe was afgevallen zit er weer aan. Plus ik kan weer gewoon eten. Vind het echt vreselijk?!?!?!

  • Ohhh wat jammer Lina, hier gelukkig wel goede resultaten ben vanaf 25-08-2015 (plaatsing maagballon) in totaal nu 14,2 kilo afgevallen. Nog 5 kilo en dan ben ik al op het resultaat wat de arts verwachtte. Maar wil liever nog even door. Zodat ik wat speling heb als de ballon er weer uit is. Wel vond ik de eerste weken een drama! Ben nog nooit zo ziek geweest heb echt dik 3 weken met mijn ziel onder men arm gelopen zo ziek.

 34. Kan iemand mij een goede kliniek aanraden waar ik een maagballon kan laten plaatsen?

 35. Ik heb gisteren een maagballon laten plaatsen en inderdaad de nacht was een ramp! Ik dacht waar ben ik in godsnaam aan begonnen… Hopelijk betert het de komende dagen, want zelfs praten kost me moeite… Hoe gaat het nu met de rest? Resultaten? En na verwijdering van de maagballon?

  • Ook ik heb een maagballon laten plaatsen… Plaatsen ging goed, alleen ben ik 14 dagen vreselijk ziek geweest. Sinds de derde week rustig aan begonnen met eten, niet overdreven… Nu heb ik heel veel last van boeren. Is dat normaal? Had ik voorheen nooit, maar dit is werkelijk overdreven!

  • Hoi Lorena, Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat? Heeft de maagballon het gewenste effect?

  • Hai, Ik was benieuwd hoe het nu… jaren later gaat? Veel aangekomen of valt het mee?

 36. Hallo. Ik ben een man van 31 jaar en ik wil graag een maagballon. Nu lees ik dat ik een BMI van 35+ moet hebben. Ik ben juist al veel afgevallen en mijn BMI zit nu rond de 27. Is het dan niet mogelijk om een maagballon te krijgen? Ik kan zeker een halfjaar niet sporten wegens blessure, vandaar deze keuze.

  • Beste Peter, Deze ‘minimale’ BMI (>35) geldt hoofdzakelijk voor het in aanmerking komen voor vergoeding door je zorgverzekeraar. Sowieso wordt de maagballon lang niet altijd meer vergoed door zorgverzekeraars en vaak ook nog eens uitsluitend als je aanvullend verzekerd bent. Bij ernstig/klinisch overgewicht zijn er wel verschillende andere chirurgische behandelingen mogelijk; de belangrijkste bariatrisch-chirurgische ingrepen die nog altijd door veel zorgverzekeraars worden vergoed zijn de ‘gastric bypass’, de ‘sleeve gastrectomie’, de ‘duodenal switch’, de maagband en de ‘redo-operatie’. In elk geval wordt de maagballon door veel Nederlandse zorgverzekeraars niet meer vergoed. Er zijn nog wel altijd privé(klinieken) en chirurgen die maagballonnen plaatsen, maar meestal draai je dan zelf op voor de kosten. Klinieken stellen meestal het volgende: “De maagballon is bedoeld voor mensen met een BMI tussen de 27 en 40.” Zodoende zijn er dus ook mensen die tussen wal en schip geraken doordat hun BMI te hoog is voor een maagballon en te laag voor een maagband of maagverkleining. Hopelijk verheldert dit de boel een beetje. Ik weet niet hoe het momenteel met deze organisatie gesteld is, maar voorheen kon de Nederlandse Obesitaskliniek (NOK) hierin adviseren. Groeten & heel veel sterkte toegewenst, Paul

  • Bij Boerhaave Medisch Centrum en Bergman Clinics kan dit wel gewoon met een BMI tussen de 25 en de 35.

 37. Eergisteren een ballon laten plaatsen in de Boerhaavekliniek. Heb ontzettend opgezien tegen het plaatsen, maar dit is achteraf meegevallen. Door het roesje er niets van gemerkt. Nu wel ziek. Enkel water blijft er met moeite in en moet echt zorgen dat ik kleine slokjes neem. De zetpillen tegen misselijkheid en kramp werken goed en door de maagzuurtabletten nog geen zuuraanvallen gehad.

  • Ik heb een maagballon sinds 25 februari 2015 en ik heb 9 kilo afgevallen… Nog steeds geen lekker gevoel. Geen echt ondersteuning van de kliniek. Qua wat ik kan eten werd mij geadviseerd om van alles te proberen, dan krijg ik vaak pijn en moet ik braken. Ik kan weinig eten en behalve brood en aardappelen blijft er weinig binnen… En als ik niet eet, krijg ik ook maagpijn. Je wordt dus gestraft als je te veel eet, maar ook als je te weinig of niet eet. Goed over nadenken voordat je een maagballon laat plaatsen! Vraag jezelf af of dit echt iets voor jou is, want het is echt niet de makkelijkste weg om even snel af te vallen, zoals sommige mensen lijken te denken… Succes!

  • En hoe gaat het hier met afvallen d.m.v. een maagballon? Mijn maagballon wordt morgenmiddag om 12 uur geplaatst, spannend! Ik moet zeker 15 kg kwijt, hopelijk gaat het lukken. Groetjes, Lorena

  • Hoi Sanne! Ik ben benieuwd hoe het is gegaan… Jij hebt de maagballon inmiddels bijna een halfjaar? Ben je het aantal kilo’s kwijt dat je dacht? En heb je misschien nog tips voor de eerste dagen? Ik krijg 25-08 mijn maagballon en ben onwijs zenuwachtig…

 38. Beste, Ik weet niet wat er met mij is… Ik heb een maagballon, na 1 maand was ik 12 kg kwijt; van 86 naar 74, en sinds vorige maand gaat er niets niet meer af, maar wel andersom, 3kg bijgekomen. Wat erg is, als ik honger heb, heb ik dan pijn, steek, zuur niet normaal, dan eet ik wat en pijn is weer weg. Ik eet niet meer omdat ik eet zie, vroeger wel… maar eet wel tegen al de klachten. Als ik ’s morgens melk of melkproduct in mijn maag kreeg, heb ik heel de dag maagzuur en echt pijn! Dat ik soms denk van de ballon weg te halen… Ik was echt zo tevreden met de ballon, maar nu weet ik echt niet meer… Een ding is positief, de maagballon leert mij echt mijn eigen kennen; raar maar waar. Ik eet niet meer veel, eet gezonder, eet op tijd of anders pijn, had vroeger moeilijk om naar toilet te gaan, nu heb ik pijn, een soort verwittiging, alarm zal ik zeggen, vroeger kun ik het heel de dag inhouden, maar nu moet ik echt gaan, vind ik perfect echt… Hoor wel positief dat ik vermager ben, voel dit aan mijn kleding, maar aan gewicht ben ik 3 kilo bij. Wat te doen people?

 39. Als 15 jaar geleden een maagballon is geplaatst en die persoon kan zich door psychische klachten niet meer herinneren of het verwijderd is, is de ballon dan mogelijk op natuurlijke wijze uit het lichaam verdwenen?

  • Nee, voor zover ik weet kan een maagballon niet zomaar verdwijnen. De ballon bestaat immers uit kunststof en is gemaakt om niet te kunnen worden verteerd in de maag, ondanks de sterk-zure maagsappen. In theorie kan een maagballon gaan lekken en kapot springen, maar ik weet niet hoe groot die kans in realiteit is. Als een maagballon (om welke reden dan ook) operatief wordt verwijderd, wordt deze lek geprikt en via de keel eruit gehaald. Ik weet echter niet of de menselijke spijsvertering in staat is om een kapotte maagballon via de darmen te verwijderen via de ontlasting (dus uitpoepen). Ik neem aan dat men dat dan in ieder geval (extreem!) goed zou moeten merken. Maar nogmaals, ik betwijfel of het uitpoepen van een maagballon überhaupt realistisch of mogelijk is. Heb je de maagballon überhaupt ooit gevoeld? Het lijkt me namelijk minder onwaarschijnlijk dat er nooit een maagballon is geplaatst en dat je als het ware bent opgelicht. Ik beweer overigens geenszins dat dit het geval is, enkel dat dit tweede scenario mij persoonlijk plausibeler lijkt dan het eerste. Heel veel sterkte! Groeten, Paul

 40. Ik heb rond 1998 een maagballon gehad. Nu, na burn-out en depressies, kan ik me niet meer herinneren dat hij destijds verwijderd is, zoals ik meer dingen van mijn leven kwijt ben. Kan de ballon mogelijk op natuurlijke wijze verwijderd zijn?

  • Fanny Spillebeen

   Beste, Een maagballon is een soepele siliconen ballon die via de mond in de maag wordt ingebracht. Deze wordt vervolgens gevuld met een blauwe zoutoplossing. Reden hiervoor: als de ballon scheurt is je urine blauw gekleurd en weet je gelijk dat er iets fout zit. Normaal gezien wordt de ballon na 6 maanden verwijdert omdat de maag een zeer lage PH waarde heeft waardoor de ballon wordt aangetast. Aangezien jij in 1998 een ballon hebt laten plaatsen is ie na al die jaren gewoon ‘opgelost’ in je maag. Niets aan de hand dus. Maar je hebt er ook niets meer aan natuurlijk.

  • Beste Fanny, Dankjewel voor je berichtje! Wat je zegt over de blauwe contrastvloeistof/zoutoplossing klopt helemaal; in geval van een maagballonlekkage zal de urine inderdaad blauwgroen kleuren. Een lekke, leeggelopen maagballon blijft echter niet in je maag aanwezig totdat deze helemaal is verteerd/opgelost. Deze zal door het samentrekken van de maagwand richting de darm worden geperst; zodoende kan de maagballon in het darmkanaal blijven steken en aldaar een darmafsluiting c.q. darmverstopping veroorzaken. In zo’n geval kan een operatieve ingreep noodzakelijk zijn. Al met al zal siliconenrubber veeleer uitharden onder invloed van maagzuur (hydrochloorzuur of HCL) dan oplossen. Het zijn juist sterke basen die siliconen oplossen (en bij uitzondering fluorwaterstofzuur (HFA)). Groeten, Paul

  • Beste Jessica, Ik heb nog nooit gehoord van iemand die een maagballon heeft laten plaatsen in een verkleinde maag met een toegepaste bypass. Of dit medisch gezien mogelijk is, dat zal een arts moeten bepalen. Ik vraag me echter wel af of dit een wenselijke oplossing is… Misschien moet je de oplossing veeleer zoeken in eetgedrag en fysieke activiteit? Het is niet voor niets dat men altijd waarschuwt dat bariatrische chirurgie uitsluitend werkt in combinatie met een gezond, gematigd, verantwoord en uitgebalanceerd dieet en een actieve leefstijl. Ben je na de operatie begeleid door artsen, diëtisten of trainers? Misschien kan zelfs je huisarts en/of de behandelend chirurg die destijds de operatie heeft uitgevoerd je hierin adviseren en je vraag beantwoorden? Succes & sterkte! Groeten, Paul

 41. Ik ben Jessica. Ik heb 7 jaar geleden een maagverkleining en gastro bypass gehad maar ik ben terug bij gekomen. Ik woog eerst 79 kilo en nu 111 kilo. Nu is mijn vraag kan ik een maagballon plaatsen. Gr. Jessica

  • Fanny Spillebeen

   Lieve Jessica, Het is jammer dat artsen van te voren niet goed uitleggen hoe al die bariatrische heelkundige ingrepen echt in zijn werk gaan, en wat er de gevolgen van zijn. Ons lichaam zit op een bepaalde manier ineen en dat heeft echt wel een reden hoor. Je gaat niet zonder gevolgen stukken maag wegnemen, darmen ontkoppelen en omleiden. Ja, soms wordt je er ’tijdelijk’ slanker van, maar je wordt er zeker ziek van. Probeer eens statistieken op te zoeken die ouder dan 5 jaar zijn, wat betreft gevolgen van deze ingrepen. Juist, die kun je niet vinden. Dat heeft een reden. Dat je na een paar jaar meer weegt dan voorheen ligt aan het feit dat je lichaam nu nog moeilijker raad weet met het opnemen van je voedingsstoffen. Ik ga je nu een gouden raad geven die volledig gratis is. Meid, gooi het over een andere boeg. Zoek ergens in je buurt een goede voedingsdeskundige. Ga misschien ook op zoek naar iemand die je mentaal kan steunen. Hou van jezelf en weet dat je de moeite waard bent. Probeer te bewegen. Doe iets wat je leuk vind. Heb je een hekel aan fitness wel schaf je een hond aan en ga elke dag een uur wandelen. Hele kleine dingen veranderen zijn meestal dingen die blijvend zijn. crashdiëten, heelkundige ingrepen, een hoofdband die je vet doet wegsmelten, pilletje zus en pilletje zo… In werkelijkheid is het zo: Van een wondermiddel dat ons van obesitas afhelpt zijn we nog vijf jaar verwijdert, en dat zal altijd zo blijven. De enige manier om blijvend af te slanken is rustig aan beetje bij beetje. En weet ook dat het ‘ideaal’ gewicht niet bestaat. Niet iedereen is in de wieg gelegd om 45 kg te wegen . Zoek het gewicht dat bij ‘jou’ past. Er zijn op de wereld 8 vrouwen die voldoen aan het ‘ideaal’ beeld. Behoor jij tot die andere 3 miljard, dan is dit helemaal geen ramp! En ten slotte, indien je denkt dat het je niet zal lukken weet dan dat, indien je kunt bijkomen in gewicht, je lichaam oké werkt en je ook kunt afvallen. Veel succes en groetjes, Fanny, afslankconsulente en kindervoedingsadviseur

 42. Mag ik weten in welk ziekenhuis jij bent geweest en waar de maagballon EUR 1100,- kostte?

  • Dag Monique, Dat is in ziekenhuis Stuivenberg, een dagziekenhuis… 10 uur binnen, 1 uur onder narcose… Ik zag het echt niet zitten, een kabel inslikken… Om 18 uur thuis, was goed wakker, wat misselijk, eerste dagen moeilijk eten, bijna niks, week later 10 kg eraf, van 86 naar 76. Het mirakel van het jaar, joepie! Eerlijk, de eerste week is afzien, veel speeksel, mond niet kunnen poetsen of anders braken. Na 2 slokken water 10 minuten wachten om weer te kunnen drinken, maar goeie soep ging wel naar binnen, hmmm, preisoep, beste lekker. Je wordt eigenlijk herboren, want de ballon leert je echt in korte tijd je eigen lichaam kennen, bijvoorbeeld rustig eten, rechtop zittend eten etc. En zoals zij het zeggen: water is je beste vriend!

  • Beste Monique, Weet je inmiddels welk ziekenhuis 1100 euro kost voor het plaatsen van een maagballon? En hoe zijn de ervaringen daar? Ik wil ook een maagballon. Goed en voordelig. welke ziekenhuis adviseren jullie? Grt. Ayse

 43. Beste, Ik heb donderdag, 03/07 een afspraak om een maagballon te laten zetten, ben al een jaar aan het vechten tegen mijn overgewicht. Ik ben 26 jaar, 153 cm, weeg 86 kg (afschuwelijk!), BMI 36,26… ik HAAT het echt… Dus ben zelf naar operator gewest, afspraak is gemaakt, maar moest 1170 euro betalen aan onthaal. Maar had gehoord, door zo een hoge BMI, vanaf 35 komt de mutualiteit tussen, maar blijkbaar toch niet. Ik heb ook een ziektekostenverzekering, ik heb contact opgenomen, en daar zal er geen probleem zijn, maar de operator moet dit wel bevestigen. En nu is het zover, zoals ik weet zal de operator geen toestemming willen geven, want ja dit heeft hem al geweigerd voor mutualiteit. En ik vind echt geen oplossing, kan de afspraak niet annuleren, want ik heb het echt nodig, niet alleen om mij ooit slanker te voelen, maar ook voor het werk dat ik doe, ben verzorgster, en echt mijn rug! Plus de mensen opheffen en alles, plus mijn ex-vriend die mij altijd uitscheldt voor dikzak, plus dat ik niets van ’n broek kan dragen, alleen leggings, ben er echt depressief van… Wat heb ik niet gedaan, jaar aan ’t sporten, 5x per week, 3x per week zwemen, pillen innemen, ’s morgen puur zelfgeperste citroen, zelfs ajuin puur gedronken, koolsoepdieet en nog wat… Vandaag 2kg af, volgende week 4 of 5 erbij… Toen ik het verhaal over de maagballon hoorde dacht ik dit zal mijn laatst redmiddel zijn… Alle reactie zijn welkom! Groetjes, Sonia

  • Cathy Bernaerts

   Beste Sonia, Beste iedereen, Bij mij wordt er ook een maagballon geplaatst, in Stuivenberg, bij dokter Bourgeois. Wat zijn je ervaringen 6 maanden later? Zou je het terug doen? Ik begin wel bang te worden als ik die reacties zie…

  • Beste Sonia, Ik woon in België en heb gelezen dat je de maagballon in het Stuivenbergziekenhuis hebt laten plaatsen. Nu heb ik onmiddellijk gebeld met het ziekenhuis voor een afspraak, maar de dame die ik aan de lijn had beweert dat zij geen maagballon plaatsen. Ik snap er niets van. Mag ik de gegevens van jouw arts a.u.b.? Alvast bedankt!… een hopeloze Sousou

 44. Het enige wat ik kan zeggen is dit: Laat nooit een maagballon bij praktijk Gabriëls in Barendrecht plaatsen! Ik heb er eind 2013 een laten plaatsen daar. Van tevoren werd me verteld dat ik een roesje kreeg waardoor ik niks van de behandeling mee zou krijgen. Ik heb 2 dosissen gehad en nog was ik niet onder zeil! Er werd verdovende spray ik mijn keel en mond gespoten waardoor ik niet meer kon slikken. Hier raakte ik volledig van in paniek. Ik kreeg een houder in mijn mond gestopt waar de slang door naar binnen moest. Ik kon niks meer bewegen door het roesje maar was volledig bij. Zonder te vragen of ze ondanks dat ik wakker was de behandeling toch mochten starten werd de slang gewoon naar binnen geduwd. Het was een afschuwelijke ervaring! De artsen spraken geen woord Nederlands en toen de ballon erin zat probeerde ze het een beetje te verbloemen. Dat ik sterk was blablabla. De ballon zit er over anderhalve maand 9 maanden in (de max.). Na deze ervaring durf ik de ballon onder geen enkele omstandigheden meer te laten verwijderen. Ik heb een zodanig trauma opgelopen dat ik nu bang ben voor iedere verdoving, ingreep etc. Kan iemand mij vertellen wat er gebeurd als je de ballon niet laat verwijderen? Zijn er plekken waar je de ballon onder narcose kunt laten verwijderen? Ik krijg mijn geld ook niet terug van Gabriëls. Iedere brief/mail wordt volledig genegeerd. De voorwaarden die ik ondertekend heb zeiden duidelijk dat ik onder zeil zou zijn en dat was ik niet. Ik kan de verwijdering ergens anders niet eens betalen! Ik heb hier al maanden slapeloze nachten van.Kan iemand me ajb meer vertellen over de consequenties van het NIET verwijderen? Ik kan er niets over vinden op internet.

  • Jessa Ziekenhuis (campus Virga Jesse) te Hasselt. Grts, Mariem

 45. Hallo iedereen, Na lang diëten en shakes te gebruiken heb ik besloten een maagballon te plaatsen. Ik ben 26 jaar, 98kg. Na een consultatie met Dhr. Bourgeois (internist) in het Stuivenbergziekenhuis te Antwerpen, werd er een datum geprikt. 3 April 2014 is de Ballon geplaatst onder verdoving, zonder pijn, ik heb er niks van gevoeld. Toen ik wakker werd voelde ik meteen iets in mijn maag. Ik kon de eerste 4 dagen niks doen, constant braken, steken in de maag, kon niet slapen. Was gewoon een hel. Ik dacht bij mezelf waar ben ik in godsnaam aan begonnen. Nu zijn we 4 dagen verder en voel ik me al een stuk beter, slaap al heel de nacht door zonder pijn, moet niet meer braken. Maar heb het wel nog moeilijk s ‘morgens bij het opstaan dat ik nog pijn heb. overdag krijg ik wel eens af en toe een steek maar das snel weer weg. Er is nu al 5 kg af dus we zullen zien hoe het afloopt. Ik hou jullie op de hoogte! Grts. Samah

  • Hoi Samah, Ik wil ook een maagballon. Ik zou graag het adres, telefoon en kostenplaatje willen weten. Gr. Mariya

  • Hoi Samah, Ik heb zaterdag ook een ballon laten plaatsen en ben echt hondsziek. Heb er op dit moment echt alleen nog maar spijt van maar hoop dat er snel verbetering komt. Ik vroeg me af hoe jij je inmiddels voelt en hoe het gaat met afvallen? 4 dagen ziek zei je hè? Want dat zou betekenen dat dit mijn laatste dagje is, en daar zou ik zeer gelukkig van worden! Ben namelijk een beetje bang voor uitdroging… iemand anders daar ervaring mee? Groetjes, Sabine

  • Hey Samah, Kan ik met jou in contact komen? Ik heb een afspraak gemaakt bij hetzelfde ziekenhuis als jij had voor de maagballon en ik wil graag weten of je wat bent afgevallen en hoe je het ervaren hebt. Gr. Meryem

  • Hallo, ik wil ook graag een maagballon laten steken in een ziekenhuis in het Antwerpse. Hoeveel heeft alles in totaal gekost bij jou? Ben je na het verwijderen bijgekomen? Alvast bedankt! Groetjes, Rajini

  • Hey Samah, War zijn verder je ervaringen? Ben super benieuwd. Wil t binnenkort ook doen. Ik ben ook opzoek naar een goede ziekenhuis in België voor een maagballon. Wat zijn jou ervaringen? Hoop snel wat van je te horen x

 46. Begin nu echt op mijn zwaarst te worden en probeer inmiddels al meerdere jaren om juist kilo’s kwijt te raken. Denk dus nu weer na over een maagballon, want wil geen verkleining want ben niet zo van de operaties. Zie allemaal verschillende kosten staan, worden deze normaal vergoed vanuit de verzekering of moet je echt alles zelf betalen? Als ik lees ‘ik moest… betalen’ dan denk ik geheel zelf. Of bedoelt men dan mijn verzekering moest dat betalen? Alvast heel erg bedankt.

  • Beste Desire, De (mate van) vergoeding van bariatrische chirurgie verandert nogal van jaar op jaar. Allereerst bepaalt het al dan niet bestaan van ‘medische noodzaak’ of er überhaupt vergoed wordt. Deze noodzaak dient te worden vastgesteld door een arts. Voor zover mij bekend is, is de vergoeding van een maagballon erg zeldzaam en draai je in veruit de meeste gevallen zelf voor de kosten op. Daarnaast zijn er veel maagchirurgen die überhaupt niet opereren zonder dat een arts uit de eerste of tweede lijn heeft bevestigd dat daar medische gronden voor zijn. Dit zou je eens kunnen bespreken met je huisarts en/of verzekeraar. Groeten, Paul

 47. Heeft er iemand recentelijk nog een maagballon laten plaatsen? Ik afgelopen donderdag bij Boerhave en wil graag ervaringen uitwisselen…

  • Hoi Marcella, Hoe gaat het nu met je maagballon? Zit er ook aan te denken… Groetjes, Roosje

 48. Hallo dames, Ik heb al jaren overgewicht door hormoonbehandelingen en prednison en heb alles gedaan om af te vallen. Ik sport 5x per week en er gaat geen gram af of het komt er zelfs dubbel zo hard aan. Dus de enige optie voor mij is een maagballon. Ik ben in de Boerhaave Kliniek geweest, maar daar waren ze bang dat ik maar 5 kilo zou afvallen en vonden dat ik dan naar verhouding wel erg veel moest betalen. Wat natuurlijk erg eerlijk is. Nu, een jaar van sporten, diëtisten, shaken en niks afvallen verder, heb ik besloten om een afspraak te maken bij Diana Gabriels in Barendrecht voor een consult. Ik ben 1,57m lang en weeg 77,5 kilo. Heeft iemand nog goeie klinieken of tips of dingen die ik kan vragen of waar ik op moet letten? Alvast bedankt en suc6 allemaal! Gr. Nance

  • Ik ben Jessica ik 15 jaar geleden een gastric bypass gehakt ik ben serieus bij gekomen terug ik over weet een ballon te plaatsen

 49. Beste allemaal, ik heb sinds twee maanden een ballon, met voeding loopt het prima maar ik heb rare pijnen in linkerkant rug en linkerzij, herkent iemand dit?

  Groet!

 50. Ik heb 7 november een maagballon laten plaatsen in Amsterdam bij het Boerhaave Kliniek. Op 3 december MOEST ie er al uit. De maag stootte de maagballon af. Die werd omhoog geduwd en lag tegen mijn slokdarm. Voedsel kon er niet langs.
  Ik ben er zooooo onwijs ziek van geworden/geweest. Ik heb 3,5 week niks kunnen binnenhouden. 3,5 week enkel vloeibaar en dat kwam er gelijk uit.
  En pijn dat ik heb gehad. Ik stond zowat op mijn kop.
  2650 € kwijt en maar 10 kg afgevallen. Das zuur, errug zuur.
  Mensen denk goed na voor je besluit om een maagballon te laten zetten!

 51. Ik heb mijn maagballon nu 6 dagen en ben 6,5 kilo kwijt. Heb hem in België laten zetten en was in totaal 1.700 euro kwijt in het Sint Franciscus ziekenhuis in Oud Heusden. De eerste 2 dagen ben je zo ziek, dat is niet normaal! En daarna heb je nog 2 dagen echt erge krampen… Nu dag 6 gaat het weer goed.

  • Hoi Amy, Wat geweldig dat het zo goed gaat met je; intussen zitten we al in februari 2014. Hoe is het nu met je? Hoeveel ben je nu in totaal afgevallen?

  • Hoi Amy, Het is al een tijdje geleden dat je je maagballon had, maar ik ga de 25ste ook naar het Sint Franciscus ziekenhuis (al ligt de prijs voor mij wel een stuk lager… plaatsen €950,- en verwijderen €200,-). Waren er bij jou extra kosten bijgekomen dat je op €1700,- uitkwam? En heb je misschien nog tips voor de eerste dagen na plaatsing van de maagballon?

 52. hoi, heb sinds 8 mei 2013 een maagballon laten plaatsen ben 1m58 .en weeg 80 nu ben ik er al 6 kwijt moet er nog 12 af .. heb een dag in het ziekenhuis gelegen s’morgens binne s’avonds mocht ik na huis .. maar toen begon het heb 4dagen op wc geleeeft zeg maar braken ni normaal..maar nu is alles goed nog niet echt soeper maar het gaat ..die gene die vragen hebben vraag gerust grtjs

  • Hallo, Heb je van de huisarts een verwijsbrief gekregen of heb je ’t allemaal zelf bekostigd?

  • Krijg je dan geen medicatie mee i.v.m. maagzuur en misselijkheid en braken? Binnen een dikke maand laat ik de maagballon plaatsen en ik word een beetje bang met al die reacties…

 53. Ik overweeg ook een maagballon maar er moet bij mij echt wel veel af.
  Ik heb een bmi van 39. weet 110 kilo en ben 1.68 lang.
  Ik wil naar de 80 kilo.
  Ik zou graag is wat ervaringen horen van mensen die ook zo’n hoog bmi hadden.
  Is het te doen met zo’n ballon? En als je dit al langer geleden hebt laten doen, is het er nog steeds af?

  • Hey Annette
   Ik heb mijn ballonnetje nu 2 maand en ben 7 kilo kwijt. lijkt misschien niet veel maar had ook wel niet ECHT veel overgewicht. ik woog 85 en ben 1m68.
   Over het algemeen heb ik weinig last, het is enkel zoeken wat ik kan eten. Heb wel een serieuze afkeer gekregen van bepaalde dingen zoals chocolade, vettig eten, … omdat ik dit eens geprobeerd had en echt 24u lang last van mijn maag had. Nu eet ik vooral geroosterd brood, yoghurt, mager vlees, … en hiermee gaat het super.
   Maar wel telkens ik iets vettigs durf eten heb ik de dag erna een heel zwaar gevoel op mijn maag.
   Neem nu wel 2x Omazepram omdat ik van nature al veel maagzuur aanmaak. Ik zou het je aanraden. De ballon leert je anders naar eten te kijken en ECHT te luisteren naar je lichaam!!
   Alvast veel succes met wat je beslissing ook wordt :)
   groetjes

  • Hoi Kim,

   Bedankt voor je reactie. Ik zit nog heel erg te dubben. Ik slik nu idd ook al een maagzuurremmer. Ik moet voor mijn gezondheid echt afvallen maar met de normale dieten etc. wil dat niet erg lukken. Ik neig dus wel steeds meer naar wel doen.

   Groetjes, Annette

 54. Beste mensen,,

  Ik wil ook graag een maagballon laten zetten en het liefst zo goedkoop mogelijk haha !!

  Waar zijn jullie geweest en wat waren jullie kosten?

 55. Hallo ik be, meisje van 21 jaar heb verschillende diëten gevolgd Marjan het resultaat niet behouden of lukt me Gwn niet ik ben 1m66 en mij gewicht is 80,5 lijkt nog te doen maar voel mij zo slecht en wil een gezond gewicht krijgen zou ik in aanmerking komen ?

 56. Hallo ik heb sinds een week een maagballon, niet echt ziek geweest eerder een zeurderig gevoel in mijn maag, nu nog steeds.
  De eerste 3 dagen was is al meteen 2 kilo lichter maar nu even schommelen en zit nu dan uiteindelijk op 1,5 kilo op een week.
  Zit beetje verveeld met het rare gevoel in mijn maag, is het nu honger of is het nu pijn?? :) Dat zal nog even wennen zijn denk ik. Hoop alleen dat het nu stilaan terug naar beneden gaat mijn gewicht want probeer nu toch wel tijdig iets licht (yoghurt, appelmoes, ..) te eten om toch maar mijn metabolisme draaiende te houden. Want blijkbaar als je bijna niets eet val je ook bijna niets meer af..
  Ik hou jullie op de hoogte

 57. Hey iedereen ik ga vrijdag 15 maart een maagballon zetten super zenuwachtig echt waar gelieve reactie want heb echt wel steun nodig …

  • Hoi Hayatje,

   Hoe is alles gegaan? Viel het een beetje mee? Waar heb jij de ballon eigenlijk laten zetten en hoeveel zijn de kosten? Hopelijk kan je me hierbij helpen, want ik ben er zelf ook serieus over aan het denken om een maagballon te laten plaatsen. Ben je al veel afgevallen? Succes verder

   Groetjes

  • Hoi,

   En hoe is het gegaan? Ik had een vraag. Waar heb je de ballon laten zetten en heb je het in 1x moeten betalen of kon het ook gespreid?
   Succes!

   Groetjes Silvia

  • Ik laat mijn maagballon op 2 april zetten! Ben ook bang! Ik steun jou, jij mij?

 58. Hallo allemaal,
  Ook bij mij is de beslissing nu gevallen. Na een gesprek met de gastro-enteroloog ben ik helemaal klaar voor mijn maagballon.
  Heb een BMI van 33.5.
  Na zoveel soorten van dieet ben ik nu helemaal klaar voor de maagbollon.
  Dinsdag wordt ze onder volledige verdoving geplaatst en moet ik 1 nachtje in het ziekenhuis blijven.

  Groetjes

  • Hoi Diane,bij welke kliniek heb jij de ballon laten plaatsen en wat waren de kosten,hoe gaat het nu met je,ook ik heb een BMI van 33,7. Ik heb 13 jaar geleden een ballon laten plaatsen,maar dat viel niet mee,de dagen erop vreselijk maar ik ben weer zo aangekomen dus…….

 59. Hallo ik heb hier mee zitten lezen en al veel uit gezocht via internet.
  Ik heb een email gestuurd naar Marina VanDaele in Belgie iemand noemeden hier haar email…ik kreeg gelijk mail terug heel netjes maar de kosten voor NEDERLANDERS zijn daar nog 2000 euro…beetje raar dat er zo bij staat voor nederlanders.
  Wel weer goedkoper dan hier in nederland maar ik lees hier en op internet 1150…scheeld weer een hoop geld .
  Uiteraard wil ik goedkoop maar ook wel in een echt erkend ziekenhuis.
  iemand nog tips maar ook adresen email telefoonnumer waar ik terecht kan waar jullie ervaring hebben opgedaan? groetjes sandy

  • Hallo Sandy,

   Je moet in België goed uitkijken met de prijzen die ze geven. Ik kreeg na het plaatsten van de ballon ineens een rekening van 1000 euro hoger dan afgesproken. Bleek de ballon zelf wel 1150, maar daarbij kwamen nog kosten van het ziekenhuisverblijf, medicijnen, de gastroscopie, elk gesprekje met medewerkers van het ziekenhuis etc! Daar kwam dus nog 1000 euro bij waar niemand iets van gezegd had.

   Ook heb ik het idee dat een ballon met lucht veel minder goed werkt dan een ballon met zoutoplossing er in.

   Diana Gabriels in Rotterdam heeft haar prijs nu ook verlaagd naar 1900 euro zag ik. Dan zit je gewoon in Nederland, wordt alles snel gedaan ( in Belgie hebben ze de neiging je van 9 u sochtends tot 6 u savonds ik het ziekenhuis te laten wachten en je pas op het eind van de dag te behandelen, in Nederland niet ) Hoef je geen algehele narcose en heb je een ballon met zoutoplossing. En goede service en niet achteraf allemaal kosten er bij in een keer.

   Succes er mee!
   Groetjes

 60. Hoi,

  Na aanleiding van het steeds meer aankomen ben ik info gaan zoeken over een maagballon en heb jullie berichten gelezen. Daardoor ben ik bij een kliniek in belgie uit gekomen bij dokter van daele in Heusden. Hun waren naar mijn mening het beste voorgeschreven voor een redelijke prijs. Ik heb gebeld en omdat ik uit nl kom hebben ze alles in 1 dag gepland. Eerst het consult en daarna de plaatsing en dat is al over 2 weken op 5 september. Ben poepie zenuwachtig maar kan niet wachten tot het zover is.

  Krijg je die zetpillen en of maagtabletten vanuit hun mee of moet je daar zelf voor zorgen en zo ja welke kan ik dan het beste vragen of nemen?

  Groetjes Suzanne

  • Beste Suzanne, Hoe is het verlopen bij u? Bent u nog steeds de kilo’s kwijt en wat was het kostenplaatje van de maagballon? M.v.g. An

 61. Hoi, Ik heb een maagballon laten steken in het Sint Augustinus hospitaal te Wilrijk in Antwerpen België.
  Door Dr. Sprangers , nu mijn maagballon zou er een jaar moeten in blijven zitten en deze is gevuld met lucht niet met de zoutoplossing met blauwe kleurstof maar gewoonweg lucht.
  Ik ben nu thuis en ik woog op maandag 9 juli 2012 134.3 kg nu zondag zes dagen verder weeg ik reeds 135.2 kg mijn BMI is van 42.3 gezakt naar 39 en het beste van al is mijn suiker spiegel die al veel jaren veel te hoog was en waar ik medicatie voor moest nemen is van 239 naar 96 gezakt.
  Ik hoop dat ik de volgende 358 dagen even weinig last heb van de ballon ik heb in het begin eigenlijk nooit echt last gehad van de plaatsing.

  Ik ben zeer tevreden dat ik deze stap heb genomen ik ben 46 en heb nog een mooie toekomst voor de boeg liggen ik ben ook vandaag terug begonnen met fietsen niet veel maar toch al 10 km.

  Succes aan al de balloners.

  Nathaniël uit zone Rupel (B)

  • Hey Nathaniel,

   hoe gaat het nu met jouw maagballon? Werkt het nog? Weet je misschien hoeveel cc lucht er bij jou in zit?

   Groetjes

 62. Hallo iedereen,

  ik wil jullie ook graag mijn ervaringen met mijn maagballon vertellen!
  Ik heb vorig jaar april een maagballon laten zetten bij de Boerhaave kliniek. Ik woog toen 81 kilo en ik ben 1.75. Geen drastisch overgewicht dus maar voor mij hinderend genoeg. De behandeling ging snel, geen pijn en je kreeg een soort middeltje waardoor je alles 3 minuten later weer was vergeten. Totaal niet erg dus. Alleen, de dagen erna, EEN RAMP! Pijn dat ik had. Ik zat continu te jammeren en pijnstillers naar binnen te werken (zetpillen) om die pijn maar iets te verlichten. Overigens geen één keer overgegeven. Eerste week was ik al 6 kg kwijt zo ongeveer, eerste 5 dagen kon ik NIKS binnen houden, niet eens water, daarna was het in één dag helemaal goed en was alle pijn weg.

  Na die eerste week, ben ik maanden op de 75 kg blijven hangen, maar ik hield me eigenlijk ook totaal niet aan een dieet en at gewoon wat ik wou, alleen dan niet zo veel want dat ging niet. In augustus ging mijn gewicht langzaam weer dalen (vanzelf) en eind november woog ik 66 kg. Dus 15 kilo afgevallen. Toen heb ik hem er uit laten halen ( na 7 maanden ).

  Ik heb alleen een eetstoornis verleden, dus ging na verwijdering niet weer “gewoon” eten, zelfs niet ‘iets te veel’ maar echt enorme hoeveelheden bunkeren.. Nu ging dat dus weer.. Dus na 3 maanden zat alles er weer aan. Het was zo erg dat het gewoon grappig was. Dus nu, 7 maanden later, nog steeds tussen de 78 en 80 kilo.

  Conclusie van dit verhaal: maagballon, werkt super! Ik zou het zo weer doen, sterker nog, zit er zelfs over te denken. Alleen, zorg er voor dat je jezelf psychisch ook aan gaat pakken, zodat je je gewicht kan behouden als de ballon er uit gaat.

  Ohja, ik vind de prijs van Boerhaave(toen zelfs nog 4000, halverwege vorig jaar verlaagd naar 2750) VEEL te hoog voor alleen een simpel stuk platic in je lijf. Begeleiding daar stelde niet heel veel voor, je krijgt menus en blablabla, maar alles wat die dietist je te vertellen heeft weet je al wel of staat op internet, het gaat vooral om het psychische stuk denk ik.

  • In Belgi♪ betaal ik niets ik heb een hospitalisatie verzekering en het ziekenfonds betaald bij hoge obesitas de rest idem dito een deeltje dor de verzekering van het werk.

 63. Hoi allemaal, ik heb jullie verhalen met belangstelling gelezen. 10 jaar geleden heb ik een maagballon gehad en daarmee ruim 20 kg. afgevallen (van 90 naar 70 kg). In de loop der jaren, en vooral het laatste jaar, nadat ik was gestopt met roken, ben ik helaas flink aangekomen, ook zit ik midden in de overgang.
  Ik heb van alles geprobeerd maar ik krijg de kilo’s er niet vanaf, ik baal van mezelf als ik in de spiegel kijk.
  Binnenkort laat ik een maagballon zetten (voor de 2e keer) maar nu in Belgie, kosten €1.100,00, dat scheelt behoorlijk met de kosten in Nederland.
  Ben benieuwd hoe het zal gaan omdat mijn lichaam nu anders reageert dan 10 jaar geleden.

  • Hallo Christine,

   mag ik vragen waar jij de ballon precies gaat zetten voor 1.100 euro?
   Ik wil ook graag naar België.
   Is ‘ie ondertussen al gezet?

   Groetjes

 64. Geachte heer/ mevrouw,

  Graag wil ik een maagballon plaatsen maar ik weet niet waar ik het kan doen. En het moet wel een redelijke prijs zijn natuurlijk. ik woon in NL maar ik kan ook naar Belgie om het te zetten. Graag hoor ik het van jullie

  • Dag Semra,

   Zou jij mij je telefoonnummer kunnen e-mailen of je e-mail adres. Dan kan ik je er meer over vertellen.

  • je moet haar een mail sturen, staat heel duidelijk, succes ermee

 65. hoi Laila

  ik wil liever geen operatie, maar ik sport nu 3 dagen per week, en probeer zo gezond mogelijk te eten en denk dat maagballon voor mij wel een goede hulpmiddel zou kunnen zijn om beter vol te houden.

  groetjes anna

 66. Morgen ga ik de ballon laten verwijderen,het heeft niets geholpen
  Die vloeistof dat in de ballon zit ga je die uitplassen??
  Heb echt spijt dat ik er zoveel geld aan uitgegeven heb

  • Hallo, Ik heb ook een maagballon laten plaatsen en echt, heb heel veel afgezien! En nog geen gram is eraf… En ik heb echt opgelet wat ik eet en schrijf alles op… Ben echt wel boos, maar ook wel blij dat ik dan toch niet alleen ben (al zou ik gewild hebben dat het jou wel was gelukt). Want het lijkt soms wel alsof iedereen afvalt behalve ik.

 67. hoi laila,

  ik wou het maagballon in boerhaave kliniek in amsterdam zetten want daar krijg je ook begleiding bij, alleen ben wel aan het uitzoeken eerst of het wel helpt want je leest zoveel verhalen somige zijn 30 kilo afgevallen en sommige 6 kilo, maar ja ik zie wel

  groetjes anna

  • Laila Brouwer

   ik denk dat als je 30 kg kwijt moet. je beter een maagverkleining kunt nemen, maar dan nog moet je supergoede keuzes maken.

   maar met veel zelfdiscipline lukt het met een maagballon ook.

   ik kreeg het voor mekaar om op vakantie aan te komen, met een ballon…. niet veel, maar toch!

 68. hoi,

  ik ben van plan om maagballon te plaatsen, heeft iemand ervaring met boerhaave kliniek in amsterdam? en moet je nou ook sporten met een maagballon of is gezond eten voldoende om af te kunnnen vallen?

  groetjes anna

  • Laila Brouwer

   Hallo Anna,

   je moet echt heel hard werken, ook met een maagballon, om af te vallen. Het enige wat je als hulp hebt, is dat je geen honger hebt. Maar de honger “in je hoofd” zit er nog wel, iets wat volgens mij dikke mensen altijd hebben. Je moet echt 800 tot 1000 kc per dag eten, zeker op het laatst, en sporten. En dan ook niet die 1000 kc uit boterhammen of pasta halen, maar echt eiwitten eten, magere producten met groente, en geen kaas of geraffineeerde koolhydraten. De maagballon doet het werk niet voor je, hij helpt alleen bij je hongergevoel. En je MOET begeleiding zoeken! Iemand die je weegt en je tips geeft. In mijn vorige posts is te lezen waar ik zit. Zonder hulp lukt het niet. Ik ben bijna 13 kg kwijt. Paar kilo verwijderd van mijn streefgewicht.

   Succes!

 69. Hallo dames ,

  zojuist heb ik gister mij ballon laten verwijderen of het veel heeft geholpen nee dat kan ik niet zeggen ben er maar een paar kilo mee kwijt nou was mij overgewicht ook niet echt extreem ma goed voor degenen die hem willen de maagballon denk er goed over na ???

  • hoi fatma,

   hoeveel kilo ben je afgevallen met maagballon?

   groetjes anna

 70. Beste Janette, waar kan je deze capsules kopen? Kruidvat of dergelijke?? En wat kosten ze ong.? Vind dit best wel interessant.
  Heb jij last van evt. bijwerkingen, oprispingen, maagpijn, maazuur….

  • Je moet echt 3 keer per dag eten, 2 glas water drinken bij het innemen van de pillen. je zal merken dat je minder honger gevoel heb, en dat je een vol gevoel heb. Ik heb geen echte bijwerkingen, alleen vaker na de wc (ontlasting) was 1 keer per dag, nu is dat soms wel 3 keer per dag. Deze medicijnen worden ook vergoed bij bepaalde verzekeringen, moet je gewoon vragen. succes er mee.

 71. 12 kg kwijt inmiddels, en ben een nieuw persoon. Nog een paar kg en dan heb ik mijn streefgewicht!

 72. als ik jullie waren zou ik mijn geld besparen. recent ben ik bij een obesitas kliniek hier in nederland, en die raden deze ballon af, er zijn tabletten die werken precies het zelfde, (obesimed) bij het innemen van deze capsules water drinken en die vormen een dikke gel in de maag. Ik heb deze gekregen en ben nu al 9 kilo kwijt in 1 maand. Natuurlijk moet je ook je dagelijks eet patroon veranderen, en niet alleen tijdens deze kuur, maar voor de rest van je leven. Ik kom wel in aanmerking voor een by-pass of gastric band, maar wil deze capsules een kans geven, een operatie kan je nooit terug draaien. Ik wens jullie allemaal wijsheid en kracht toe.

 73. hoi,

  Ik ben van plan een maagballon te laten plaatsen, heb binnenkort een intakegesprek. Heb momenteel ook psychische hulp om te leren omgaan met eten. Ik verwacht dat de combinatie van deze twee mij zal helpen om blijvend af te vallen.

 74. Ik heb een paar dagen overgegeven. Maar 10 dagen is te lang, dan ga je uitdrogen. Huisarts is denk ik een goed idee!

  Ik ben 8 kilo kwijt in 8 weken. Ben echt tevreden. Vreetbuien kun je niet meer hebben, want dan voel je je vreselijk ziek en krijg je een enorme ballonbuik. Dat scheelt. Verder moet je het wel een beetje zelf doen (heel gezond en weinig eten) maar je hebt geen honger gelukkig.

  In NL is de Boerhaave het goedkoopst volgens mij. In Belgie Dr Jordy Valk dacht ik. Maar in NL moet je vind ik bij Diana Gabriels zijn, die geeft ook begeleiding en mentale steun, wat je wel echt nodig hebt.

 75. Hallo, ik zou heel graag een ballon willen laten zetten, kan iemand me vertellen waar ik dit kan laten doen en tegen een redelijke prijs. Ik ben van Limburg (België) en heb een overgewicht van iets meer dan 15kg.

 76. Ik heb trouwens af en toe dat de ballon uitsteekt, dan voel je een harde bobbel bij je ribbenkast, hoogst onprettig! Maar ja de voordelen zijn echt groter dan de nadelen..

  • Hallo

   Ik heb nu 10 dagen geleden een maagballon laten steken. Ik vroeg mij af of jij ook zoveel last had van overgeven? we zijn nu 10 dagen verder en kan nog steeds niets binnen houden. Enkel een yogurt of een beschuitje lukt al de rest komt er even snel al het er in ging terug uit. Misschien heb je tips uit je eigen ervaring?

   Hoe gaat het nu met jou? Nog kilo’s kwijt?

   Alvast bedankt !

 77. Dag iedereen! Hoe staat het met de ballonnen?

  Hier is het nu precies 5 weken na plaatsing, en ik ben precies 6 kilo kwijt. Ruim een kledingmaat eraf, en mensen beginnen het echt goed te zien! Ik ben bijna op mijn magische grens, waar ik al jaren niet onder ben geweest. Dat is echt fijn!

  Het is hard werken, maar een dieet zonder honger is wel echt ideaal moet ik toegeven..

 78. is er een leeftijd grens om zo’n ballon te laten plaatsen?? ik ben achter in de 50 en een paar maanden geleden gestopt met roken, ja, je weet het wel, ben 10 kilo aangekomen, en ik was al te zwaar. graag jullie advies.

  • Laila Brouwer

   De leeftijdsgrens is in NL vastgesteld op 50 of 55, afhankelijk van waar je gaat. De leeftijdsgrens voor een maagverkleining is volgens mij veel hoger, dus wellicht is dat dan een optie.

   Een maagballon werkt ook alleen maar in combinatie met een streng dieet, dus dat moet je altijd bedenken.

 79. Hallo allemaal,

  even een update, voor degene die het wil weten:

  3 weken verder en 4 kilo lichter. Deze week heb ik een beetje stilgestaan. Maar wellicht moet het lichaam wennen en even in balans komen. Ik eet niks zoets meer, geen suiker, geen kaas, geen vette hap, geen frituur, maar veel groente, vis, olijfolie, sla, yoghurt, en af en toe een Matze cracker of een beschuit.

  Verder ben ik begonnen met sporten!

  Ik ga voor 5 kg per maand kwijt, dan ben ik in 3,5 maand op mijn streefgewicht, maar we zullen zien! Ik heb nog ruim 1 week voor de laatste kilo van deze maand.

  Groet, Laila

 80. Hoi Nora,

  dan zijn we even lang en zwaar! Tja, het is wel een BMI van 26 / 27 en dat is te hoog. Ook is mijn vetpercentage 40% (aiaiaiai!). Dat is ongezond, dus mag je een ballon. Maarre: als ik je iets mag aanraden; van een maagband / verkleining ben je NIET zo ziek, en je valt er denk ik makkelijker mee af. Maar ik heb ‘m nog maar een week, we zullen zien. Er is bij mij geen knop om van: ik kan niet zo veel meer eten. Ik was altijd goed in lijnen, maar moet gewoon door een trage stofwisseling superweinig eten om af te vallen. Als je een ongezonder snoeper en snacker bent, is een maagballon denk ik wel het beste.
  Dit werkt alleen maar met een super streng dieet erbij.

  Succes!

 81. Inmiddels een week verder: 3 kg kwijt.

  Het valt me wel een beetje tegen: ik kan haast hetzelfde eten als voorheen, qua hoeveelheden… Neem elke dag Rennie tegen het maagzuur, maar niet meer dan 2 tabletten. Mijn ballon mag 9 maanden zitten.

  Maar de ballon doet totaal niet het werk voor je: heb van de begeleiding een super streng dieet meegekregen, wat nu beter vol te houden zou zijn, maar ik heb nog steeds honger hoor! Of ik had een enorme maag, dat kan ook.

  Maar we gaan het doen! Wat eten jullie zoal?

  – morgens wat magere yoghurt met rood fruit.
  banaan tussendoor
  – ’s middags sla
  proteine reepje tussendoor (80kc)
  – ’s avonds sla met wat kaas
  ’s avonds laat (ik ben serveerster dus werk laat) een Matze cracker (aangeraden door kliniek) met wat magere smeerkaas.

  Dit is voor mijn doen nog best veel. Het zal minder moeten. De banaan gaat weg, en de cracker of de proteine reep.

  Morgen wat magere yoghurt, dan een beetje gerookte zalm, een eitje tussendoor en ’s avonds wat sla met mager rookvlees. (hoop dat het lukt!)

  Nogmaals: als je echt gedwongen wil afvallen, denk ik dat een maagband of verkleining THE WAY TO GO is!!! Dan KAN je niet anders. Het is voor mensen met een sterke wil, of mensen die echt kilo’s snacks / chips / frituur / snoep / chocola aten, want dat kan echt niet meer, maar dat deed ik toch al nooit.

 82. Hallo allemaal,

  Ik ben nog steeds 6 kilo kwijt en vandaag heb ik 3 wk de maagballon. Sta dus al een week stil met afvallen… hmm balen. Verder eet ik alles, hou wel een caloriedagboek bij en ga niet over de 800 calorieen.
  Laila, dat klopt dat je geen snelle bewegingen kan maken, tenminste als ik de eerste week ging wandelen leek het wel of mijn maagballon alle kanten op ging. Dat is nu in week 3 over. En die dikke buik… heb ik ook, en had ik niet! haha. Volgens mij blijft dit totdat je maagballon eruit is.

  Groetjes

 83. Hallo Anne en Mireille,

  hoeveel zijn jullie kwijt in hoeveel tijd?

  Dit is mijn dag 5, heb vandaag wat yoghurt, appelmoes op als ontbijt, als lunch een plakje ontbijtkoek en ’s avonds een heel klein beetje vlees en groente.

  Geen last ervan, behalve nog wat krampjes af en toe. Maar dat duurt maar een paar seconden. Ook kan ik geen snelle bewegingen maken. Hebben jullie dat ook?

  Ik ben nog niet op de weegschaal gegaan.

 84. Hoi allemaal,

  is bij jullie je buik ook opgezwollen? Gaat dat nog weg? Ik voel me vandaag (dag 4) weer net ietsje beter. Ik kan zeker nog niet werken.

  Wat eten jullie zoal?
  Ik eet alleen nog vruchtensap, drinkyoghurt en wat appelmoes.

 85. Hallo Laila,

  Lees net je berichtjes pas goed…
  Ik ben maar 1,5 dag echt ziek geweest. Had van de arts medicatie gekregen tegen misselijkheid en maagzuur. Dit helpt goed. Ook ik dacht de eerste dag, dit nooit meer! Gelukkig voelde ik mij de volgende dag goed. Had een week vrij genomen van het het werk, maar dit was achteraf niet nodig geweest. Ik at op dag vijf al vast voedsel.

 86. Sterkte Laila!
  Je hebt het ergste gehad! Slik je ook maagzuurremmers? Deze moet ik van mijn arts 2 x daags nemen. Maagzuur kan namelijk de maagballon beschadigen.

 87. Hoi Laila

  Omdat ik de eerste dagen ook zo misselijk was ben ik naar de dokter gegaan en heb ik een inspuiting met primperan gehad,Dit kan je ook in siroop bij de apotheker kopen en dat helpt dus echt
  Heb niet meer moeten braken en kan alles in mate eten
  Ik let wel op mijn voeding maar het afvallen gaat traag

 88. Dag allemaal,

  na 48 uur heel erg ziek te zijn geweest gaat het nu iets beter. Gelukkig maar, want ik heb ook nauwelijks geslapen in die tijd (misschien 6 uur totaal).
  Het zuur komt wel veel naar boven, maar de vingers hoeven niet meer in de keel.
  Nog steeds hoop ik dat het ’t allemaal waard gaat worden, ben benieuwd wanneer ik me weer “normaal” voel! Wat bemoedigende verhalen lezen zou fijn zijn!

  Groet Laila

 89. oh wat een ramp! Vannacht om de drie kwartier op om mijn vingers in mijn keel te steken zo misselijk was ik, weinig slaap, loop zowat tegen de muren op, en zelfs dit kost me moeite!
  Ik hoop dat het snel over gaat zeg…
  Op dit moment zou ik niemand een ballon aanraden, wat hels! Ik ben nog nooit zo ziek geweest!

  Op hoop van verlossing…

 90. hallo allemaal!

  vandaag maagballon laten plaatsen bij Womens Choice in Rotterdam. Het viel me mee, al is de keel spray wel erg vies, bah!
  Nu een gek gevoel in mijn maag. Beetje pijnlijk en zwaar gevoel. Het is een paar uur geleden, dus het overgeven zal nog wel komen! Ik kan de rest van de dag op de bank zitten. Emmertje erbij. We zullen wel zien.

  Wie kan mij moed inspreken?

  Oh ja: ik ben 1.72m en 81 kg. Streefgewicht: 61kg.

  • hoi Laila,
   Ik zit er ook over te denken om een maagballon te nemen. Ik zag trouwens dat je met je 171, 81 kg geen fors overgewicht hebt, dus dan willen ze alsnog wel een ballon plaatsen?
   ik ben benieuwd naar de resultaten en hoe het met je gaat.

   zelf ben ik 173 en ook 81 kg en wordt alleen maar zwaarder.

  • En hoe voel je je nu en had het effect met de maagballon en wat waren de kosten?

 91. Hallo allemaal,

  wie wil er met mij emailen over haar maagballon? Ik laat ‘m overmorgen zetten bij Womens Choice en wil graag een “maatje” waarmee ik ervaringen kan uitwisselen over wat te eten etc. Dat kan ook op dit forum, openbaar vind ik ook goed, maar ik zie dat er niet heel regelmatig gereageerd wordt hier… Ik ben best zenuwachtig, zie op tegen de pijn/misselijkheid, en weet niet wat ik kan verwachten… Wie wil? Als hier reactie op komt zet ik mijn email op dit forum. Bij mijn man kan ik niet terecht, die vindt het allemaal best.

  Groeten!

 92. Hallo Mireille,

  Ik eet vanaf dag 5 vast voedsel en dit gaat goed. Ik let wel op de calorieen! Dus groente en een klein beetje aardappelpuree. Ik heb begrepen dat het belangrijk is om aan 80 gr eiwitten per dag te zitten en dit probeer ik te halen (is wel moeilijk) door vis te eten. Verder eet ik eigenlijk alles. Wat veel in mijn dieet voorkomt is: Magere kwark, crackers met magere smeerkaas, melkdrankjes en gekookte groente.

  Mijn ballon is gevuld met 550 cc, en ik heb na een glas water al een vol gevoel. Ik probeer goed op te letten wat ik eet en niet teveel te eten omdat ik bang ben mijn maag op te rekken!
  Inmiddels heb ik vandaag twee weken mijn ballon en ben 6 kilo kwijt.

  Groetjes Noortje

 93. Hoi ANNE

  Kan jij nog steeds alleen vloeibaar voedsel eten
  Ik kan al makkelijk een warme maaltijd eten,wel minder dan voorheen,heb ook al fritten met mosselen gegeten
  Ik heb niet het gevoel dat ik altijd vol ben
  mijn ballon is gevuld met 500 CC ik las nu ergens dat het mag tot 750
  mss zit daar het verschil
  wat eet jij zo per dag
  ik zal ook zo eens een boek gaan bijhouden
  ik slaap wel goed geen last van de ballon

 94. Hallo Mireille,

  Inderdaad jammer dat er weinig reactie komt.
  Morgen heb ik de ballon sinds één week. Ik moet eerlijk zeggen dat ik 4 kilo kwijt ben, hopelijk blijf ik kilo’s verliezen. Hou jij je aan een bepaald aantal calorieen? Ik hou een dagboek bij en schrijf alles wat ik eet op. Ik hou mij aan ongeveer 900-1000 calorieen per dag. Wat een goed advies is om de eetmeter hierbij te gebruiken. Deze vind je op de site van voedingcentrum.nl . Dan zie je ook gelijk wat je te kort komt aan vezels en vitaminen.

  Slaap jij goed, sinds je de ballon hebt? Ik slaap redelijk, moet alleen zoveel draaien ’s nachts.

  Ik ben van plan om regelmatig hier te schrijven hoe het met mij gaat, zou het leuk vinden om het ook van anderen te lezen.

  Gr Anne

  • ik wil het graag met je delen! Heb vandaag de ballon laten zetten. Hoe kwam jij de eerste dagen door, met medicijjnen enzo?

   Groet

 95. Hoi Anne

  Jammer dat hier zo weinig reactie komt he
  Ik heb de ballon zo een drie weken en ben ook nog maar drie kilo kwijt
  Ik kan terug alles eten alleen minder,heb vlug een verzadigd gevoel
  Tussen de maaltijden neem ik niks meer omdat ik geen zin heb,dus ik vind dat ik weinig gewicht kwijt speel
  hou me op de hoogte he

 96. Hallo Allemaal,

  Ik heb sinds een paar dagen een maagballon. Deze is onder narcose geplaatst in een dagziekenhuis. Dit is prima verlopen. Ik zag erg op tegen de dagen na plaatsing.
  Toch moet ik eerlijk melden dat ik één dag goed misselijk ben geweest. En dat het nu prima gaat. Ik heb wel een “vol” gevoel in mijn maag en hoofdpijn. Pijnstillers in de maag mag niet, dus heb ik paracetamol-zetpillen gehaald en deze werken prima.
  Wel moet ik alert zijn om te eten (nu nog vloeibaar) omdat ik geen trek meer heb.
  Ik ben benieuwd hoe het verder gaat! Ik hoop 30 kilo af te vallen.

 97. Graag wat reacties hier
  evy met welke shake ben je 8 kg afgevallen?IK ben de eerste week maar 1 kg afgevallen,niet veel dus,zeker niet omdat ik drie dagen niet kon eten
  Is dat normaal?

 98. De ballon is erin,toch onder sedatie
  Nu serieus misselijk en zelfs een beschuit hou ik er niet in
  Kan precies niet op mij zij liggen ook niet dan word ik misselijk

 99. dag dames hoe is het met de ballonnetjes met mij goed alleen gaat wel wat langzaam het afvallen weeg nu 67 dus nog ongeveer 10 kilo te gaan be benieuwd voor degenen zet hem op wie er een ballon gaat plaatsen de eerste dagen was ik erg misselijk en kon ik niks naar binnen krijgen…

 100. Ik las nu ergens dat ze eerst een vooronderzoek doen,dus dat ze tweemaal met een sonde door je keel moeten
  Ben super zenuwachtig,morgen is het zover

 101. Ik hoop er toch 20 kg mee te kunnen vermageren
  Heb eigenlijk op voorhand weinig uitleg gekregen ivm met welke voeding kan en welke niet
  Mss dat ze dat donderdag in het dagziekenhuis doen

 102. mijne is 2 weken geleden geplaatst, ik was niet echt misselijk, wel een beetje pijn.
  ik ben nu 2kg afgevallen.

  groetjes

 103. In Imelda in Bonheiden ,ballon kost 1200 euro,opname en andere kosten is een tussenkomst van de ziekenkas
  Ik hoop dat het wat meevalt,moet eigenlijk anders nooit overgeven en het zuur ken ik al helemaal niet
  Kan jij echt geen brood verdragen of eet je het gewoon niet
  Hoeveel zou jij nog kunnen afvallen,tegen mij hebben ze gezeg tusse 15 en 20 kg

  • hoi zet je dan maar schrap, want de 1e dagen doe je niet anders dan overgeven, maar je moet doorzetten hoor, tegen mij is gezegd 25 tot 30 maar ik had ook heel veel overgewicht ik denk dat dat scheelt, hoeveel wil jij afvallen?
   en brood kan ik wel verdragen, maar ik mag het niet net als aardappels en pasta allemaal te veel zetmeel, ik eet s.ochtends fruitt, smiddag een cracker/beschuit met slankie of magere vleeswaren en ik eet daar rauwkost bij, en s,avonds vlees en groente en ik drinkel veel water.

 104. Hebben ze u onder volledige verdoving geplaatst;,bij mij gaat het met sedatie
  Je bent echt al super afgevallen
  Kan je terug brood en vlees eten?

  • Hoi je hoeft geen u te zeggen hoor, geen narcose, een keelspray de ingreep is zo gepiept ik vond het erg meevallen, de 1e week eet je eigenlijk niets beetje boulion beschuitje, en ik eet geen brood wel vlees.
   waar ga jij het doen?

 105. Hoi Mireille, zet hem op, de 1e week is zwaar maar het resultaat daarna is super, ben nu 16 kg kwijt, 25 mei is bij mij de ballon geplaatst. dus het gaat goed.

 106. Hallo
  Donderdag word bij mij een ballon geplaatst ik ben echt wel heel zenuwachtig
  De ingreep gebeurt onder sedatie dus geen volledige narcose

 107. hallo allemaal, zaterdag is het zover, aaaaah!

  Wat support graag: positieve verhalen!!!

  Moet je echt vloeibaar eten, eerst?
  Ik heb allerhande medicijnen in huis. Wat raden jullie aan? Mag je pijnstillers?

  Alsjeblieft, ik ben echt nerveus!

  Christie

 108. Hoi allemaal,

  zaterdag over een week is het zo ver: mijn ballon wordt geplaatst! Ik ben best nerveus… Diana zegt dat ik in 2,5 maand op mijn streefgewicht zal zijn. Dat zou geweldig zijn! Ik ben op eigen houtje al 5,5 kg afgevallen met Diana’s dieet, maar dit is in 4 maanden, dus echt heel langzaam gaat het, en als ik een keer zondig is het gelijk weer mis… Dan ben ik weer 1,5 week heel streng bezig om de schade te herstellen!

  Hoe gaat het met de ballonnetjes hier?

  Mag ik wat morele opbeurende comments van jullie? Dat zou heeeeeel fijn zijn!

  Groetjes Christie

 109. Oh, ok. Dan ligt het dus vooral aan je BMI en bijbehorende medische indicatie en gezondheidsrisico.

  Dank je wel voor je antwoord, Leanna.

 110. Hallo lippglass, ik heb het zelf betaald, maar ik zal gewoon je verzekering er even bijpakken dan weet je het, bij mijn verzekering moest ik een BMI boven de 40 hebben dan werd het vergoed, maar vlg mij is het bij alle verzekeringen weer anders, het hangt er van af hoe je verzekerd bent.
  mijn bmi was 32
  succes

  • hoi,leanna ik heb een vraag ben 158 weeg 78 en bmi is 32.4 nu is de vraag wat zou beter zijn maagband of maagballon, dieeten lukt helaas ni heb er echt alles aan gedaan, wat kost z’on maagband ,,grt

 111. Beste allen,

  Weet iemand of de maagballon ook gewoon vergoed wordt in Nederland door de verzekeraar? Ik kom wel in aanmerking voor de maagband, maar ik wil absoluut niets permanents. De maagband wordt gewoon vergoed op medische indicatie. Ik heb een BMI van 41 momenteel. Ik lees steeds reacties over goedkoop en betalen, maar is er niemand die het gewoon via de verzekering heeft laten doen?

 112. hallo dames hoe is het met julie en de ballonnetjes?
  ik ben begonnen met 73 kilo en nu weeg ik 68 kilo ik ga me morgen weer wegen dus ik benieuwd.
  hebbe julie ook last van maagzuur als je bijv te gekruid eet ofso? en de maagbeschermers die je moet slikken is dat maar voor een week of is dat voor zo lang als je de ballon heb ik heb ze namelijk maar een week geslikt.

 113. zo wezen wegen en helemaal blij als het zo door gaat wat Diana wel verwacht ben ik onder de 90 kilo voordat ik met vakantie gaat, 7.2 in 3 weken want het is vandaag precies drie weken geleden dat ik de ballon kreeg, verder doe ik het goed met het eten dus ik ben helemaal blij, allen het moe zijn vind ik nog wel vervelend, maar dat gaat goed komen, nogmaals goed naar je lichaam luisteren, en ik vandaag 3 personen gezien waar de ballon al uit was en die kwamen op controle die zagen er super uit, de eerste weken is zwaar je moet je knop omzetten en uitzoeken wat je allemaal kan eten, ik heb een foto gemaakt toen ik begon en die hangt op zo wil ik er dus nooooooooit meer uitzien. het leuke is dat iedereen het ook begint te zien. en zo,n gesprek met Diana dat pept je weer op dan krijg je zin om af te vallen zeker met een vooruitzicht dat ik straks onder de 90 ben, dat is een tijd geleden.

  succes iedereen

 114. Hoi allemaal,

  als ik alles zo lees is het toch overwegend negatief…. ik ben benieuwd; mijn ballon wordt 16 juli geplaatst (kon niet eerder ivm mijn werk). Ben nu aan het proberen af te vallen, zelf, maar zelfs met dit strenge dieet van Diana lukt het nauwelijks. Ieder pondje gaat toch door het mondje, dus ik denk maar: hoe ver ik nu al zelf kan komen, hoeft er straks door de ballon niet af!

  Leanna wat zei ze? Ik ben wel benieuwd. Persoonlijk zou ik een gat in de lucht springen met 4kg in 1,5 week, aangezien ik dat niet eens in de afgelopen 3 maanden voor mekaar heb gekregen met echt goed opletten, geen suiker/pasta/rijst/aardappel etc. En honger!!!

  Mijn zus is nu trouwens iets met warmtecabines aan het doen tegen slappe huid enzo, daar heb ik me ook voor opgegeven, 2x per week oefeningen doen. Ik doe ook Bikram yoga, omdat Diana zei dat dat goed was, maar dat is behoorlijk vreselijk vind ik (warm hoofd krijg je ervan).

  Persoonlijk zou ik graag een reactie willen van iemand die bijv al een jaar geleden zn ballon eruit heeft laten halen, of het gewicht eraf is gebleven. Want dat is natuurlijk het hele ding: slank worden maar ook blijven!

  Groetjes Christie

 115. Fijn hier deze reacties allemaal te mogen lezen, bij mij lukt het dus zéér moeilijk om zonder enig hulpmiddel af te vallen, ben ook wel teleurgesteld dat de ballon er bij mij na twee dagen al uit moest vanwege al die complicaties, dus nu ben ik één nog steeds te zwaar en 2 de geplaatste en terug verwijderde ballon moet ik ook nog eens bekostigen!! Nu aan één kant was het natuurlijk met mijn gezondheid spelen als de ballon er langer had ingezeten en kon ik alle ellende niet meer aan. Mààr ik moet mijn levensstijl echt gaan omgooien want het loopt de spuigaten uit. Mijn buurvrouw heeft 2 jaar geleden haar ballon laten plaatsen en ze was er 16kg mee afgevallen op 6 mnd, maar nu bijna 1 1/2 jaar laten is ze er al weer 9.5kg bij, dus het blijft ook na het verwijderen ervan zeer opletten geblazen!!

 116. Hoi allemaal,

  Ik ben op dit moment heel druk. Net huis gekocht en druk aan het verbouwen.
  Maar hier gaat het op zich wel goed. 13 kilo kwijt. Vorige week paar dagen naar parijs geweest. En dna is het wel lastig om je er aan te houden en de juiste dingen te zoeken.

  Groetjes lisa

 117. Hallo inderdaad het blijft erg stil terwijl we elkaar moeten steunen in deze zware tijden, want het valt niet mee, wel val ik af zo ongeveer 2.1 kg per week dus dat gaat goed, vanavond wegen in R.dam ik ben erg benieuwd naar mijn vet perrcentage hoe is het bij jullie laat even wat van je horen

 118. Hallo Allemaal,
  Dinsdag de 14e juni 2011 overmorgen, wordt bij mij de ballon geplaatst. Ik vind het best een beetje eng maar hoop dat het allemaal goed gaat. Ik ben ook wel erg positief en zie het zo: ik krijg een maatje. Ik heb al jullie verhalen gelezen en heb er veel aan gehad, hoewel ik me best realiseer dat het bij iedereen anders is. Ik weeg 120kg en ben 1.72 lang veel overgewicht dus. Ik hoop dat de ballon mijn leven gaat veranderen, ik zit niet lekker in dit vel en heb er wel wat voor over om er anders uit te zien. Een maagverkleining is bij mij mislukt vanwege teveel verklevingen en een vergrote lever.
  Het gebeurt in Lievensberg via dr Feskens.
  Tot zover Leny

  • Het blijft hier stilletjes, hoe gaat het hier met de ballonetjes??

 119. Hallo allemaal, hoe gaat het met de ballontjes het blijft zo stil ik vind het persoonlijk best zwaar, donderdag lichte maaltijd op vrijdag de hele dag krampen gehad, en zaterdag alles uitgespuugd, ook stink ik heel erg uit mijn mond, terwijl ik genoeg water drink, ik heb ook nergens trek in en voel de hele dag mijn ballon zitten, ik ga woensdag naar Womens Choice en ik ga het er eens over hebben ik ben nu 1,5 week bezig en ik ben nog maar 4kg kwijt en ik eet minimaal drink veel water pfff als dit zo een half jaar moet weet ik niet of ik het ga redden vind er niet zo veel aan, op deze manier.

  • Hoi hoi leanna wel vervelend he dat het zo verloop ik voel me ook nog misselijk hor maar wel veel minder tis nu een week geleden dat ik me ballon heb ben sins 2 dagen gewone voedsel aan het proberen kleine beetjes en ik zit gelijk vol ik begon met 73 kilo weeg nu 69.5 dus ben benieuwd ook met het slapen gaan voel ik de ballon. nou veel succes meid x

   @ayse jij ook veel succes

  • Maar 4 kg in 10 dagen is toch echt enorm! Dat is 8 kg per maand! Dat is enorm! Laat even weten wat Diana zegt….ik ben benieuwd!

 120. Hoi Hoi
  @leanna
  ik heb er wel medicijnen voor gekregen maar de apotheek was al gesloten toen ik hem moest halen dus verliep een beetje rommelig ik weeg zelf 73 kilo en heb een lengte van 1.55 en ben 25 jaartjes. vandaag gaat het al een stukje beter met me gelukkig pff weet niet hoe ik de nacht ben doorgekomen al zingend en fluiten om het uur overgegeven alleen maar water. Vandaag een beetje kippensoep gegeten ik ben benieuwd of ik nu gewoon op me buik kan gaan slapen doen julie dit wel ?

  @ayse
  Veel succes meid hoeveel overgewicht heb je wat is je leeftijd/lengte.

  • Hoi het gaat bij mij opzich wel goed, heb alleen erg last van me rug vraag me af of dat er mee te maken heeft, ik heb het sinds zondag ik vind het wel vreemd. morgen 1e weegmoment spannend.

   Fatma ik slaap niet op mijn buik dus ik heb nergens last van.

   nu dat was het weer voor vandaag. heb wel mijn rust momenten nodig nog steeds erg slap.

  • hallo, fatma
   ik weeg 92 en mijn lengte1.66 ben33 jaar en ik
   heb 2dochters. ik was 94 dus ik ben 2 kilos afgevallen in 2weken tijd
   dat is wel wijnig. tot nog is
   daaag

 121. Hoi hoi nou bij is de ballon vrijdag geplaatst ben er erg ziek van nog steeds eigenlijk ben behoorlijk misselijk ik doe ook iedere x overgeven weliswaar alleen maar water maar goed iik heb ook alleen maar geslapen sins 2 dagen durf nog niks te eten hoop daat de misselijkheiid gauw voorbij is voel de ballon wel zitten af en toe met sommige bewegingen

  • hoi Fatma heel veel sterkte het komt goed hoor, ik heb ook heel veel geslapen heb je geen medicijnen voor de missellijkheid gekregen, bij mij hielp dat wel. succes hoeveel overgewicht heb je>

 122. Hallo zo de ballon zit erin, het is nu zondag en ik doe al weer van alles, ben nog wel heel erg slap en zit zo vol dat ik wel steeds buikpijn heb terwijl ik haast niets eet, de eerste nacht was een ramp om de twe uur hing ik boven mijn emmer gelukkid werd het overdag wel minder, nu gaat het wel weer. nu kan het afvallen beginnen, vandaag ook tegen mij broers en zussen verteld kreeg geen commentaar gelukkig ze snappen het wel denk ik

  Fatma hoe is het me je ?? en hoe is met met Celine en Lisa??

 123. Hallo allemaal ik krijg vrijdag mijn maagballon het zou eigenlijk 9 juni gebeuren maar dat vond ik een beetje te laat nu heb ik de dokter gebeld of ze nog afbellers hebben en dat was het geval dus ik ben vrijdag aan de beurt spannend hor maar ben niet iemand die gauw zenuwachtig is dus ik laat het op me af komen veel succes leanne

  • hallo fatma
   ik ben ayse
   en heb 25mei dus woensdag maagballon laten platsen in antwerpen stuivenberg ziekenhuis het is vandaag 4de dag ik geen last meer
   ik vind het heel goed van maagballon laten plaatsen ik heb geen honger gevoel meer

 124. brbrbrbrbrbr, het is zover over een kwartier stap ik in de auto om 18.00 uur krijg ik de ballon, ik ben helemaal op van de zenuwen voor straks en wat er daarna komt brbrbrbrbrbr

 125. Hoi Celine,
  dat is best veel in 3 dag tijd 4,5 kg pff, ik hoop dat het bij mij ook zo snel gaat, woensdag om 18.00 uur wordt hij geplaatst, ik ga bij Women CHoice in R.dam, ik ben erg tevreden over de manier van zaken daar, ik zie zo op tegen de 1e paar dagen, ben jij erg ziek geweest?

  Verder blijft het een beetje stil op het forum hoe is het met alle ballonetjes??
  ik hou jullie op de hoogte hoe het mij vergaat,

  gr. Leanna

 126. Dag iedereen !

  Het is leuk voor mensen die de stap willen zetten een maagballon te nemen reacties zoals deze kunnen lezen. Ikzelf heb er ook veel aan gehad om al jullie verhalen te lezen.
  Ik stel me even voor .. Mijn naam is Céline en ik ben 17 jaar. Wat nog heel jong is in principe.
  Woensdag 18 mei 2011 heb ik mijn maagballon laten zetten. Vandaag zijn we 21 mei en ben 4,5 kg afgevallen tot nu toe.

  Zelf ben ik van Belgie en heb dus ook hier mijn ballon laten zetten. Ik moet wel zeggen dat ik enorm afzie, maar dat het echt wel betert met de tijd.

  Alvast veel succes aan de mensen die het nog willen laten plaatsen, en ook nog aan de mensen die het hebben!

  Greetz

 127. Hallo allemaal,
  Vandaag dus me consult gesprek gehad in belgie wat een rampeplan zeg ik was te laat op de afspraak maar de dieetiste was vrij na mij afspraak die had dus netjes gewacht op mij erg fijn. Ik heb ook al me afspraak gemaakt om hem te plaatsen maar dat is pas 9 juni bel tussendoor of het nog iets eerder kan ik hoop het wel dan ben ik voor me vakantie in ieder geval niet misselijk of in ieder geval wat minder misselijk maar of het gaat lukken om de afspraak eerder te hebben dat is afwachten de dieetiste en de dokter hebben me fijn te woord gestaan het kwam in ieder geval vertrouwd over.

  Maar nu had ik een vraagje voor degenen die er bekend mee zijn de ballon in belgie kost 1100 euro ongeveer maar de kosten van de dagopname onderzoek anasthesie kosten ook iets van 500 euro maar in belgie word dat stukje vergoed door de verzekering. maar nu wisten ze niet of ze dat factuur rechtstreeks naar mijn verzekering moeten opsturen de factuur het lijk mij wel logisch want het is niet de ballon maar dingen eromtrent waar je recht op heb zh kosten onderzoeken e.d. ? iemand hier enige ervaring mee. graag hoor ik het van julie hoe is het met dames die aan het afvallen zijn lukt het nog een beetje.

 128. Oh absoluut. Het was niet een lesje ofzo hoor, maar meer een gedachte die ik altijd bij me heb die ik wilde delen! Rekt het uit ja bij een maagverkleining??? En toppie overigens: bijna 10 kilo in bijna 4 weken!!!!!! Echt te gek!

  Ik hoorde overigens op de radio een wetenschappelijk programma: moeders die in de hongerwinter zwanger waren hebben later veel dikkere kinderen gekregen. Wat blijkt: als een foetus voelt dat er eten tekort is buiten de baarmoeder, gaat het rantsoenen aanleggen. Gevolg: je wordt sneller vet. Ik meteen mijn moeder gebeld: ja hoor, die was panisch om aan te komen tijdens haar zwangerschap van mij, en heeft dus enorm gelijnd… En bedankt!

  Ik denk dat ik me volstop als ik zwanger ben :-)

  • Nou ben natuurlijk geen dokter.. maar je maag wordt verkleind, en als je meer en meer gaat eten rekt die natuurlijk gewoon weer uit en wordt die weer groter. Dan heeft het verkleinen niet veel zin gehad. Dat is in ieder geval wat mijn huisarts zei. Dat je vooral psychisch dat eerst op orde moet hebben.

   Haha en bedankt inderdaad.. ben je zenuwachtig?

 129. Toch wil ik met jullie een verhaal delen wat mij echt de angst inboezemt als ik er aan denk:

  Een van de beste vriendinnen van mijn tante is een schat van een mens. Ze heeft 15 jaar geleden een maagverkleining laten doen. Een jaar daarna leerde ze mijn tante kennen. Ze was toen in 1 jaar van 130 naar 78kg gegaan. Ze was trots als een aap en liet overal haar litteken zien! Maar, omdat het haar nooit zelf was gelukt om af te vallen, had ze ook nooit goede eetgewoontes ontwikkeld. En na een jaar of 2 begon het gevecht weer: ze kwam vrij snel ondanks haar kleine maag aan. Dieten als Atkins, montignac, Sonja, etc, volgden elkaar snel op. Nog steeds ondanks haar kleine maag kwam ze aan, jojo-effect.
  Nu weegt ze 140 kg, zwaarder dan na haar operatie. En ze kan nog steeds niet echt veel eten, maar ze eet echt verkeerde dingen.

  In Scandinavie moet je voor elke maag-operatie (ballon/verkleining/nietjes etc) eerst zelf 10% afvallen van het gewicht dat je kwijt moet, gewoon om te bewijzen dat je het nadat je de operatie hebt gehad, ook zelf kan volhouden.

  Ik ben blij met de begeleiding die er in NL is, en ga zelf proberen eerst 10% van mijn overgewicht af te vallen. De laatste kg ’s zijn toch altijd het moeilijkst, haha!!!

  • Ik denk dat dit ook veel met jezelf te maken heb. Ik merk nu toch wel al heel snel dat veel dingen echt psychisch is. Zo heb ik vele moeite met eten laten staan. En at ik voor de ballon gewoon door omdat ik niet de helft wilde laten staan. Nu weet ik dat ik moet stoppen, anders ga ik overgeven. En ik denk dat je met een ballon toch wel een periode heb om “die knop”om te zetten. Bij een maagverkleining kan je gewoon overeten. Je maag rekt dan gewoon weer uit. Dus denk nogmaals dat het echt aan je begeleiding en aan jezelf ligt of dit gebeurd of niet…

 130. Hoi allemaal,

  Fatma, in een van mijn eerdere posts heb ik verschillende opties en prijzen die ik zelf had uitgezocht gezet. Ook 1 van 1750 incl erin en eruit halen. Maar, je krijgt dan geen begeleiding.
  Ik krijg mijn ballon half juli, maar ik ben nu alvast begonnen met het dieet wat WMC me had gegeven voor als de ballon erin zit. Natuurlijk zijn de porties nu wel groter, maar de voedingsmiddelen zijn heel beperkt. Dit doe ik om het risico te verkleinen dat ik als de ballon eruit is, terugval. Ik ben nu bijna 2 weken bezig en 3,5kg lichter. Een “afscheidsweek” ga ik ook niet doen denk ik. Iedere kg moet er toch af, en er zijn hier ook mensen zoals Evy die met de ballon maar weinig afvielen. Misschien een lekker ijsje of een pizza :-)

  Groetjes

  • Hoi Christie,

   Ik denk dat het toch ook een heel groot deel aan jezelf ligt of je afvalt of niet. Ik hoorde een week van te voren dat ik de ballon kreeg. Dus ik had zoiets mijn laatste week ga ik nog een keer bij de italiaan eten en ijsje eten bij de ijssalon. Ik bedoelde niet met een afscheidweek, dat ik alles heb gegeten wat los en vast zit haha. Zaterdag ga ik me wegen maar ik ben nu in 3 en halve week 9,5 kilo kwijt. Natuurlijk hoe meer je moet afvallen, hoe sneller het in het begin gaat. Maar ik denk als je je aan het schema houdt, dat je echt we afvalt. Ik krijg niet eens op wat er in het schema staat, zo snel vol zit ik.

   Groetjes

 131. Hey Fatma, succes met je keuze, ik zat vandaag het forum eens goed door te lezen, er zijn een hoop verschillende verhalen, ik hoop maar dat ik bij de succes verhalen hoor, vandaag over een week zit de ballon in mijn buik en ben ik ziek raar idee eigenlijk dat je je al ziek kan melden haha maar ik heb een vrije dag genomen, zo dat ik me niet ziek hoef te melden. spannend hoor hoe gaat het met de rest??

 132. Hoi Leanna, ik ben het weekend wel goed doorgekomen. Ik heb mezelf voor genomen om alleen zaterdags te wegen. En afgelopen zaterdag was het 3 weken geleden en 9 kiloi lichter.
  Dus ik ben heel erg blij. Ik geef nog steeds wel af en toe over. Echt van de maagzuuir.

  Het is wel slim van je om je afspraken te verzetten. De eerste dagen kon ik echt helemaal niks.
  Ik wist wat ik kon verwachten maar was echt bloednerveus nog. Ik heb mijn laatste week een soort afscheidsweek gehouden haha
  Alleen maar lekkere dingen gegeten.

  • 9 kg goed van je zeg, haha afscheidsweek goed idee van je, ga jij elke week wegen in R.dam of hoe doe jij het?en wat eet je bijv. allemaal je kunt dit ook naar mij mailen hoor dan hoeft niet iedereen het te lezen lijkt me leuk om contact te houden zo zodat we elkaar kunnen steunen, zie wel op tegen de zomervakantie ik ga op 4juli weg richting Frankrijk de ballon zit er dan 5 weken in het lijkt me dan wel lastig ik denk dat ik heel veel maaltijd salade,s eet ,maar ik ga het ook nog vragen op 1 van mijn weeg momenten oj mijn email jungheim@hotmail.nl nu ik lees het wel weer, heel veel succes

 133. Hallo, ik ben benieuwd hoe het met de ballontjes is hoe ben je het weekend door gekomen Lisa?
  nog een goede week te gaan en dan is het zover, zie wel tegen de misselijkheid en krampen op, ik heb al mijn afspraken verzet voor de 1e paar dagen er na en mijn moeder gevraagd of ze voor de rest van de familie wil koken, omdat ik denk dat dat zelf niet lukt.
  nu succes allemaal

 134. Hallo allemaal ,
  ik heb gisteren zojuist een gesprek gehad voor een maagballon bij WC r dam alleen vind het bedrag nogal uets te veel van het goeie als je in termijnen betaal dan kom er ook nog rente bij hoeveel weet ik nog niet ik bel maandag even de meneer van de financiën van WC.
  Weet er iemand in belgie mischien een adres voor een ballon en dan waar ze hem met water vullen de ballon en waar je sneller aan de beurt bent dat je geen lange wachttijden heb. me afspraak bij WC heb ik als staan om hem te plaatsen maar ik kon er nog over nadenken en nog contact opnemen. mensen die mij kunnen helpen graag !!!!

  groetjes fatma

  @ hoe is het met julie dames en heer die de ballon hebben de kilootjes gaan die er al lekker af zet hem op he allemaal.

  @ die mw had gezegd dat ik de 55 kilo gerust zou halen met mijn gewicht ik woog 73 :D dat was wel super om te horen natuurlijk

  • Hoi Fatma

   Het geld is inderdaad wel veel maar je krijgt er ook anderhalf jaar lang begeleiding bij en in Beglie heb je dat niet ik denk dat het belangrijk is dat iemand je support bij het afvallen want de ballon blijft een hulpmiddel je moet het zelf doen. daarom ga ik het ook bij WC in Rdam doen, en tel al je andere lijnpogingen eens op ik kom er ruim overheen. ik ga ook mijn spaargeld plunderen voor het goede doel.

 135. Hoi Leanna,

  Ik ben totaal niet tevreden met het resultaat van mijn ballon hoor…
  Het enige dat veranderd is, is mijn etensstijl en natuurlijk kan ik gewoon niet meer zoveel eten als vroeger.
  Toch ben ik erg teleurgesteld…..
  Ik ben maar 7 kg afgevallen met de ballon wat ik persoonlijk erg weinig vindt.

  Groetjes

  • 7 kg dat is wel heel erg weinig zeg en is er dan een verklaring voor?

 136. Hoi allemaal,

  Mijn ballon is er nu 3 weken uit en ik ben super tevreden.

  Groetjes

  Evy

  • Hoi Evy,

   ik begrijp dat het resulaat goed is als je super tevreden bent.
   hoeveel kg ben je afgevallen en hoe is het nu wat eet je dan bijv.

   gt. Leanna

 137. spannend hoor die ballon maar als we het samen doen gaat het zeker nog beter en dan over een half jaar of eerder hihi zijn we allemaal slank wat zou dat heerlijk zijn

  Fatma heb je al een afspraak

  gr, Leanna

 138. Fatma wat spannend! Diana is heel vriendelijk, ze zal je eerlijk zeggen of het iets voor je is. Natuurlijk zat ik na 2 minuten gesprek met haar al te huilen, haha! Maar wel fijn dat er iemand is die je eindelijk gaat helpen. Ik ben blij met haar. Laat weten hoe het bij jou ging!

  Ik post van WmnsChc: kan pas begin juli mijn ballonnetje.

  Op zich prima, maar ik had al bedacht dat ik de eerste kilo’s echt zelf er af probeer te krijgen. Ben nu 1 week bezig met Dr. Frank. Ben zeer consequent en supergemotiveerd, want ik heb mijn ballon in het vooruitzicht, dat helpt. Helaas werkt de weegschaal niet mee: 1 ons erbij…. Zit op zo 1300 kc pd. Gelukkig maakt de ballon het mogelijk om op 800 te gaan zitten. Dan KAN je lijf bijna niet meer muiten, he? Wat een gevecht…

  Groetjes

  • Ik vond haar ook echt super fijn! echt heel eerlijk was ze inderdaad..

   Ik vind het wel knap van je dat je zelf al begint, bedoel het is ook makkelijk om te wachten tot de ballon erin zit. En met de ballon is het inderdaad heel moeilijk om boven die 800 te komen haha. Nog even volhouden en je hebt hem ook!!

 139. Het gaat goed hoor Leanna. Het blijft vreemd dat je niet zoveel kan eten en snel vol zit.
  Maar het went wel. Ik ben nu 8,2 kilo afgevallen in 3 weken tijd. Dus heb nog niet veel te klagen.

  @fatma succes vandaag

 140. Ik ben ook bij women choice geweest en de ballon zou eigenlijk 9 april geplaatst worden maar ik heb afgebeld mede ook door mijn man, maar ik heb zo,n spijt dat ik nu woe. 25 mei er tussen kan dus ik ga er voor, ik ben 43 jaar en heb overgewicht van 25 kg dus er moet heel wat af. ik zie wel heel erg tegen de misselijkheid op vind het drama om over te geven maar wie weet, maar als ik dit zo lees moet het mij ook gaan lukken ik blijf jullie volgen en vlg mij Christie krijgen we op dezelfde datum de ballon spannend

  • Tuurlijk moet het jou ook gaan lukken. Je moet gewoon van het ergste uitgaan dan kan het alleen maar meevallen ;-)

   Veel succes

  • Hoi Lisa hoe is het nu verder met je en natuurlijk de hamvraag hoeveel kilos
   gr. Leanna

  • vrijdag de 13 de heb ik een consult bij women choice ben benieuwd
   hoe gaat het met de dames met het afvallen zet hem op he dames
   ik ben zelf 1.55 en weeg 73 dus ben benieuwd wat ze ervan gaat zeggen of ik ervoor in aanmerking kom ja of de nee …

 141. Lisa wat goed om te weten, natuurlijk naar voor jou dat je geen zetpillen voor de pijn en misselijkheid had, maar goed om te weten dat je erom moet vragen! Hoe gaat het met alle redelijk nieuwe maagballonnetjes hier? Goed aan het afvallen?

  Groetjes Christie

 142. Ja alleen moet je er wel omvragen dan! Want ik kreeg niks in zetpillen. Later is mijn vriend die wel gaan halen voor de pijn, maar had ik geen recept voor dus die waren niet zo sterk.

 143. Daarom ook voor alles zetpillen ;-) die moeten wel blijven zitten want die gaan niet door je mond naar binnen!

  • @christie Ik heb hem morgen dan twee weken maar ik vond de pijn echt veel erger dan de misselijkheid.
   je krijgt inderdaad medicijnen en moet je ook echt nemen maar niet alles blijf zitten. Het overgeven wen je wel aan. Je moet zorgen dat je veel water drinkt want dan spuug je geen maagzuur en gal.
   Het is echt ff door bikkelen de eerste paar dagen, maar daarna komt het echt goed.

 144. Mijn ballon was dus gevuld met lucht, en dat zou een zéér goed verdraagbare vorm zijn, doordat deze je maag minder zwaar belast, dan wanneer ze met 600cc vocht gevuld zou zijn, maar buiten wat maagkrampen had ik niet overdreven veel pijn, maar een echte overdreven misselijkheid en echt het gevoel van ieder moment kunnen omvallen. Zo ziek(misselijk, kan je vergelijken met een zééér zware vorm van buikgriep, en dan nog eens 10x erger!!! ik kon niets meer als me voortslepen van toilet nr bed, niet kunnen liggen, zitten, staan!!!

  • Bij Womens Choice zeiden ze dus dat ze gestopt zijn met de met lucht gevulde ballon, omdat daar toch meer complicaties optraden dan ze wilden.

   Mij is ook verteld dat ik 3-7 dagen niks kan, omdat je heel erg misselijk bent, maar dat je medicijnen krijgt (zetpillen tegen de misselijkheid, slaappillen etc). Maar ik hoop dat ik het niet zo erg als jij krijg! Ga je nu voor een maagbandje? Dat schijnt veel minder erg te zijn qua misselijkheid.

   Groet

 145. Hoi allemaal,

  ben gister bij Women’s Choice geweest bij Diana. Het was heel heftig Ik heb een vetpercentage van 42%, en weeg 90 kg bij 1.75m. Echt veel te veel. Ze was heel vriendelijk, en heeft echt geprobeerd het beste voor mij uit te zoeken. Het wordt een maagballon! Ik heb er vertrouwen in. Eind mei is de eerste mogelijkheid, en ik kan niet wachten!
  Misselijkheid is erger dan pijn, maar het wordt tijd voor een nieuwe ik.

  Amanda, hebben ze nog een verklaring voor jouw pijn? Heeft het met het feit dat er lucht in zit te maken?

  groetjes

 146. Dank je wel. Ik heb niet echt een oorzaak. Ik ben altijd al dik geweest vanaf een jaar of 4. Wij waren thuis (broer en zussen) vroeger altijd wel stevig alleen zijn mijn broers en zussen gaan groeien in de pubertijd waardoor het bij hun goed kwam en ik ben altijd redelijk klein gebleven.
  Ikhou ook wel van lekker en gezellig eten. Maar moet zeggen dat het me tot nu toe echt nog reuze meevalt. Ik heb niet echt supermoeite om dingen niet te eten. Ik heb alleen wel dat extra zetje van de ballon nodig.

  Ik betaal in termijnen. Je krijgt niks terug van de verzekering, wel krijg je een deel terug volgend jaar bij je belastingaangifte. Dus dat is ook lekker meegenomen. Hoeveel dat precies is, weet ik niet maar misschien dat ze dat bij womens choice wel weten. Ik denk ook niet dat jij iets vergoed zou krijgen van de verzekering? Want je BMI is dan toch nog niet in de super gevaren zone toch??

  Ik ben een week na mijn intakegesprek al geholpen. Het gaat inderdaad heel erg snel. Ik vond dat wel fijn anders zit je er misschien maar tegen aan te hikken. Maar je kan gewoon een gratis intake gesprek maken daar. Ik vind ze daar heel eerlijk en direct en je weet dus ook gelijk waar je aan toe ben. Dat is wel fijn.
  Succes.

  • ik ben benieuwd of ze hem bij mij wel of niet gaan plaatsen of ze vinden dat ik in aanmerking kom ja of nee dus afwachten …

  • hoi hoi lisa je heb indd veel overgewicht maar je kom er wel zet hem op en ga zo door en de eerste week al 7 kilo dat is echt niet verkeerd. ik ben zelf 25 jaar en 1.55 en een fewicht van 73 kilo. ik kan wel de hele dag door eten heb er gewoon geen rem op ongelooflijk snoepen niet zo maar eten tis veelste lekker allemaal. wat is bij jou het probleem? ik wil eigenlijk ook een afspraak bij WC maken je ben er echt heel snel aan de beurt geen tal van wachtlijsten en dat is echt beter dus en je kan gelijk op iemand terug vallen het is in de buurt in eerste instantie dacht ik aan belgie maar die afspraak laat ik nog even staan. hoe heb jij het gedaan met de betaling kreeg je nog wat vergoed van de verzekering of heb je alles in 1 x betaald of in termijnen.

   alvast bedankt

 147. Dat is wel jammer zeg. Balen dat je er zo ziek van bent geworden.
  Gaat nu wel weer alles goed?

 148. Mijn ballon is geplaatst dinsdag onder volledige narcose en was gevuld met lucht, mààààààààààààààr ben er zo ziek van echt heel erg ziek, dat het niet meer uit te houden was, en ben terug opgenomen in het ziekenhuis en de ballon is op mijn vraag terug verwijderd!! heb er geen spijt van dat ze nu verwijderd is, was het was echt ondraaglijk.

  • hoi hoi amanda wat vervelend zeg dat je er zo ziek van bent geworden en je was er zo naar aan het uitkijken ik hoop dat het afvallen op een ander manier gaat lukken… heb je je geld wel weer terug gekregen ?
   hoi christie ik heb ook van womens choiche gehoord misschien dat ik daar ook nog wel een afspraak maak ik ben het nu ook aan het onderzoeken van hoe wat en waar
   @lisa hoe is het nou met jou wat is jou leeftijd en hoeveel overgewicht heb je eigenlijk ?

 149. Hoi Christie,

  Ik heb mijn ballon bijna twee weken geleden laten plaatsen bij womens choice. Ik ben er erg tevreden. Ik was voor de ingreep echt super nerveus, ook bang dat ik dingen mee zou maken. Maar ik denk dat je je daar echt geen zorgen over hoeft te maken. Ik heb hem dan zonder narcose gehad, kreeg alleen een licht roesje. Ik was gewoon heel de tijd bij, maar het gaat zo snel en gaat zo aan je voorbij. Ik zou het risico van een narcose niet nemen.

 150. Ik denk ook over een maagballon. Dit forum geeft veel inzicht! Ik ben er heel blij mee. Ik ben zo 16 kg te zwaar, en ook al een hele tijd, hoewel ik gezond eet. Toen ik South Beach deed samen met mijn man viel hij 3kg per week af en was na een maand echt in topvorm, en ik verloor 3kg totaal in 4 maanden, wat er binnen 3 dagen nadat ik gestopt was weer aan zat. En ik was echt streng voor mezelf! Aan sporten ligt het ook niet: ik doe regelmatig tochten op mijn racefiets van 50km. Op dit moment heb ik 3 opties verzameld.

  Boerhaave kliniek Amsterdam: €3950
  Womens Choice Rotterdam: €2950
  Dr Valk Belgie: €1750

  Hoewel het goedkoper is in Belgie, denk ik toch over Women’s Choice. Je moet toch helemaal naar Belgie, en het is niet inclusief dietist daar, en in NL wel. Dat kost ook geld. Maar ik ben er nog niet uit. Heeft iemand tips of je een ballon gevuld met lucht of met vloeistof moet nemen? Ook ben ik bang voor het feit dat er geen narcose is in NL.
  Tips graag!

  Groetjes

 151. Hoi amanda,

  Het zijn echt die eerste dagen inderdaad. Ik heb toevallig vanavond een half biefstukje op met groente.
  En dan zit ik nu wel vol. Ik heb vanochtend fruit op en vanmiddag een halve cracker met kaas.
  Ik krijg dat niet eens allemaal op. Dus ik kan voor een kleine week toch wel aardig eten. Heb wel af en toen nog zo’n zuuraanval (zo noem ik het zelf maar dan) komt alles naar boven en heb ik het echt zuur.
  Ik ben wel al 7 kilo afgevallen… Dus dat is niet verkeerd.

  • so so dat is niet verkeerd 7 kilo in een week ga zo door zou ik zegge :D

 152. oei oei, da klinkt niet zo goed he Lisa,
  Ik zelf heb momenteel heel erge last van maagoprispingen en een zwaar gevoel op de maag ben er eigenlijk best ellendig van, het probleem is dat ik al jaren geen maaglast meer heb gehad en volgende week dinsdag wordt de ballon geplaatst, maar als dat in deze omstandigheden gaat gebeuren weet ik ook niet hoor, neem nu zelfs al maagzuurremmers maar helpen niets, weet niet wat er aan de hand is.

  • hoi amanda heb jij een belgische verzekering of een nederlandse verzekering

  • Ik ben nu bijna een week verder. En het gaat heel goed. Ik had me ingesteld op 3 dagen ziek zijn en dat is niet waar je op moet rekenen. Je moet ook uitkijken dat je niet gaat eten. Want ik durfde niet te gaan eten, maar op een gegeven moment merk je het verschil niet tussen buikpijn van de honger of van de ballon. Ik heb vanacht voor het eerst een beetje op me buikj geslapen. Slaap altijd op me buik haha. Ik merk wel dat ik echt de 4/5 dagen nodig had om bij te komen en te wennen aan het gevoel in je maag. Maar als het goed is krijg je ook medicijnen mee die ook helpen tegen het maagzuur enzo. Maar de eerste paar dagen zijn echt een hel, maar het komt echt goed ;-)

   @ fatma. Ik heb hem in Rotterdam laten plaatsen bij Womens Choice. Ben erg tevreden erover tot nu toe:)

  • Dag Lisa, fijn om jou verhaal te horen, ben je ook al afgevallen?
   En wat heb je tot nu toe al kunnen eten, heb je een nog een groot hongergevoel? Gelukkig valt al bij al dan nog mee! Mààr die eerste dagen dan……

 153. Hoi allemaal

  Ik heb mijn ballon afgelopen zaterdag laten plaatsen. Ik ben heel erg ziek ervan.
  Vandaag is een iets betere dag maar hou nog steeds niks binnen. Ik hoop dat ik me morgen beter voiel.
  De ingreep zelf viel me reuze mee. Was zo gebeurd.

  • hoi lisa veel beterschap en sterkte ermee ,
   waar heb je hem laten plaatsen?

  • wat een vragen allemaal he ik heb zojuist de echtgenoten van dr van dale aan de lijn gehad en een afspraak gemaakt , maar heb jij gewoon een nederlandse verzekering of een belgische dat vroeg die mw en ze zei dat ze niet precies wist van hoe dat zat met dee prijzen enzo ik zei ja dat weet ik ook niet het zou geen duizenden euro s schelen denk ik en hoe het precies te werk ga of ik alleen de ballon moet betalen en dat hun de narcose kosten misschien indienen bij mij verzekering maar de consult was in ieder geval 30 euro

 154. Ik ben 12 kg kwijt in totaal. Ik kon niet alles eten, van frietgeur werd ik misselijk en nu nog steeds.

  Ik denk de dag nadien gaan werken dat dat moeilijk zal zijn…. Ik ben een week thuisgebleven. Je kan bijna niet in je maag houden.
  Dat van lucht en vocht dat wist ik zelfs niet….
  Ik heb het alleen gezegd tegen de mensen die het belangrijkste voor mij zijn.
  Uiteindelijk bepaal je dat allemaal zelf natuurlijk.

 155. Hoi Amanda,

  Voor het plaatsen had ik geen opname das was via de consultatie. Dus kon ik zeker geen aanspraak maken op mijn verzekering. Het verwijderen gebeurde in dagopname dus nu zal het wel lukken. Mijn ballon was gevuld met vocht. Ik voel me schitterend. 20 min na het verwijderen mocht ik eten en naar huis vertrekken. Ik heb totaal geen last gehad.
  Het plaatsen was echter iets anders. Ik ben twee weken erg misselijk geweest en vaak moeten overgeven. In die zes maanden dat de ballon in mijn maag zat had ik ’s nachts wel eens krampen maar niet om te zeggen overdreven pijnlijk.

  Wat betreft die maagzuurremmers denk ik dat je je geen zorgen hoeft te maken. Dit zal wel uitvoerig getest zijn.

  Groetjes

  Evy

  ps : als souvenir kreeg ik mijn ballon mee naar huis :)

  • Hoeveel kg ben je nu in totaal kwijt?? Heb je alles kunnen eten??
   Ik ben wel wat bang dat die misselijkheid kan aanhouden, toch raar dat men die klachten heeft?? Ik dacht de dag erna terug te gaan werken?? En eind mei heb ik ook nog communiefeest?? Hoop toch in orde te zijn dan??
   Ik wilde de ballon laten vullen met lucht, dit zou minder zwaar op de maag kunnen liggen??
   Tof, zo’n souvernirtje, ik heb me wel voorgenomen, het aan niemand te vertellen dat ik een ballon heb??

 156. Hoi,

  Heb je het over een hospitalisatieverzekering? Want die komt normaal gezien hier niet in tussen. Dit omdat het een esthetische ingreep is….

  Mijn ballon is intussen 2 dagen verwijderd!

  Groetjes

  Evy

  • Hallo Evy,
   Ja een hospitalisatieverzekering, de ballon zelf moet ik betalen, maar als de rest niet, heb alle papieren al in orde gemaakt en contcat gehad met de verzekering. Ligt er mss ook aan welke verzkering je hebt??
   Had jij een met lucht of vocht gevulde ballon. En hoe voel je je nu na het verwijderen ervan. Ik heb wel een beetje bang dat ik de ballon niet ga kunnen verdragen, neem nl al jaren maagzuurremmers omdat ik een gevoelige maag heb??

 157. Hallo allemaal,

  Ik krijg mijn ballon aankomender zaterdag. Die van mij mag ook 9 maanden blijven zitten mits ik al die maanden geen verzadigde vetten eet. Dit blijft namelijk aan de ballon ‘plakken’. Dus als de ballon helemaal schoon blijft kan die inderdaad wat langer blijven zitten.
  Ik zie er wel een beetje tegenop. Vooral het ziek zijn. Is het zo dat je echt heel de dag in bed lig? Of kan je wel naar buiten lopen etc?

  Groetjes Lisa

 158. Is er iemand bekend met women’s choice kliniek in rotterdam?. Daar plaatsen ze hem ook?

  En voor de gene die hem in belgie hebben laten plaatsen. Waar zoek je dan je begeleiding in nederland? Want die heb je na het verwijderen van de ballon wel nodig toch??

 159. Ik denk het wel hoor Fatma, ik heb gewoon gebeld nr het ziekenhuis en achter een dr gevraagd die dit doet, heb alles zelf geregeld, niet met huisarts etc.. Mijn BMI is 29, het jouwe ook heb ik kunnen berekenen dus…

 160. Dag Evy, ja ik lees ook overal dat ze maar 6 mnd zou mogen blijven zitten, mààr deze dr hanteert blijkbaar een andere techniek waardoor het nu tot 9 mnd veilig mag blijven zitten.
  Ik zal op 6 april meer weten, dan heb ik nog een laatste consultatie,hoe voel jij je trouwens bij je maagballon?? Je hebt de ballon momenteel nog?? Ben je er 15kg mee kwijtgespeeld??
  @ Fatma, het zal gebeuren in de regio limburg, in een gewoon ziekenhuis: Sint Franciskus.
  En de prijs is idd rond de 1000€.

  • Ik ben beniuwd of ik daar ook willekeurig kan terecht komen in het ziekenhuis sint franciskus mijn huisarts vond namelijk dat ik er niet echt in aanmerking kwam

  • hoi amanda,
   heb je voor mij wat meer info bijv de site van het ziekenhuis de naam van de arts en dergelijke ik heb namlijk gekeken maar kon niet echt wat vinden je had namelijk 2 ziekenhuizen met die naam in limburg/belgie

  • dag dames hebben julie ook net als ik verschillende dieeten geprobeerd en maar niet kunnen afvallen en wat bij mij een groot probleem is ik kan de hele dag door eten heb geen gevoel van vol zitten of verzadigd heid het snoepen niet zeer zo maar eten vind ik ook zo lekker dus daarom denk ik dat een maagballon echt geschikt voor mij zou zijn en ook mede door dat je sneller vol en je kan je eigen een nieuwe eetstijl aanleren… hoe denken julie hierover wat zijn bij julie de problemen

  • Het Fatma, het ziekenhuis is het sint franciskus te Heusden-zolder; Pastoor Paquaylaan 129; Dr Leus doet de ingrepen, maar je moet eerst op consultatie bij Dr Vandaele; Hij moet je eerst even gezien hebben en een gesprekje hebben gehad, maar voor 98% gaat hij altijd akkoord om een ballon te plaatsen. Ik zou er toch ook weleens over nadenken waar je het laat doen, als het idd zo’n groot verschil is dat je moet betalen, dan weegt de rit er toch niet tegenop, er zijn mensen die iedere dag vele uren onderweg zijn nr hun werk. Maar je moet het maar eens bekijken, achter 13 dagen weet ik je meer te vertellen!!!!!!!!

 161. Ik kom uit belgisch limburg, en heb deze week beslist een maagballon te laten plaatsen, dit zal plaatsvinden 3 mei, ben tegelijkertijd blij en bang. Ga ik het kunnen verdragen? zal ik niet teveel maagpijnen blijven hebben?Ik weeg momenteel 86 kg bij 1.70, ik zou zo’n 15 kg kwijt willen. De kostprijs ligt rond de 1000€, er komt geen verzekering tussenbij. De ballon mag 9 mnd blijven zitten. Ik maak me ook wel wat zorgen over dingen die ik lees, zoals maagperforaties, zelfs met de dood tot gevolg!!!!!!!!!!!!

  • Evy Van Laer

   Beste,
   Die van mij mag maar 6 maand blijven zitten hoor!

   Mvg,

   Evy Van Laer

  • Hoi amanda ,

   voor 1000 euro dat is echt goedkoop is het een gewoon ziekenhuis of prive kliniek heb je voor mij de naam waar je het ga doen ik wil er namelijk ook 1 laten zetten ben nog zoekende.

   groetjes

  • Dag Fatma, de consultatie verloopt via dr. Vandaele, en de ingreep zelf doet dr leus. Hij heeft me nomaals gezegd dat de ingreep rond de 900 à 1000€ ligt. En het verwijderen ervan ong. 80€. Enkel de ballon moet ik betalen, de rest krijg ik terug van de verzekering zoals narcose, daghospitalisatie etc….goh, ik begin me toch wel wat zenuwachtig te voelen!!!! nog 1.5 wk en het is zover!!

  • hey amanda nou echt spannend hor nog even en je ben van je kilootjes af echt super, ik had nu zelf een afspraak gemaakt bij de dokter in antwerpen maar als het mij ruim 1000 euro gaat schelen denk ik tog de sfz te bellen en daar een afspraak te maken ik moet namelijk 2 uur rijden er na toe en antwerpen maar 1 uurtje nou denk ik die 1 uur extra rijden maak ook nie veel uit dus ik ga maar weer is bellen en dan nog hopen dat je hem krijgt de ballon misschien dat het ook makkelijk is via openbaar vervoer ik zi het wel ga maar weer is bellen :D.

  • wat een vragen allemaal he ik heb zojuist de echtgenoten van dr van dale aan de lijn gehad en een afspraak gemaakt , maar heb jij gewoon een nederlandse verzekering of een belgische dat vroeg die mw en ze zei dat ze niet precies wist van hoe dat zat met dee prijzen enzo ik zei ja dat weet ik ook niet het zou geen duizenden euro s schelen denk ik en hoe het precies te werk ga of ik alleen de ballon moet betalen en dat hun de narcose kosten misschien indienen bij mij verzekering maar de consult was in ieder geval 30 euro

 162. Beste,

  Ik heb mijn ballon laten plaatsen in Deurne.
  Ik heb/had een overgewicht van 15kg.

  Mijn shake dieet volg ik momenteel bij een gespecialiseerde dokter in Beveren.

  Mvg,

  Evy van laer

 163. Hoi allemaal,
  Ik ga ook een maagballon laten zetten 9 april is het zover, ik ben heel benieuwd ik ga in rotterdam prijs ja als je al mijn dieeten pillen shakes en smeersels opteld ga ik er overheen, en nu hoop ik dat ik over 6 maanden weer slank ben was het al maar zover

  • hoi leanna hoe is het met je nog wat afgevallen heb je hem bij womenchoice laten plaatsen je maagballon hoeveel overgewicht heb je ?

 164. Hoi allemaal,

  Ik heb mijn ballon 6 maanden geleden laten plaatsen. Deze maand mag hij eruit.
  Ik ben maar 5 kilo afgevallen waardoor ik erg teleurgesteld was hierdoor.
  Nu volg ik al een maand een shake dieet via een gespecialiseerde dokter waardoor ik 8 kilo kwijt ben gespeeld.

  Een ballon is goed maar werkt niet altijd hou hier rekening mee;

  Hopelijk verloopt het bij jullie allemaal erg goed?

  Mvg

  Evy Van Laer

  • Hoi evy,

   Hoeveel overgewicht had je dan en waar heb jij de ballon laten plaatsen en welke shake dieet volg je nou dan ?

   groetjes fatma

 165. kan iemand mij vertellen waar ik hem kan laten plaatsen en voor een niet al te hoge prijs
  want ik merk dat het erg verschillend is gr mo

 166. Hallo allemaal,

  Ik wil ook een maagballon laten plaatsen. Ik heb al bodystyling, herbalife, dieëten met dietist geprobeerd, maar een paar kilo lukt maar. Ik ben 1m78 en weeg 92 kilo. Dit lijkt niet veel, maar door mijn overgewicht heb ik diabetisch. Als ik 15 kilo zou afvallen zou ik heel blij zijn. Maar ik heb ook een serieuze maagbreuk. Weet iemand of je dan een maagballon kan laten plaatsen? Momenteel heb ik nog de kans om mijn diabetisch te laten omkeren, maar moet daarvoor echt wel verschillende kilo’s kwijt. Momenteel ben ik al 4 maanden bezig mijn voedingsgewoonten te veranderen, maar mijn suikergehalte blijft hetzelfde. Daarom ook dat ik een maagballon zou willen.

 167. fatma,

  ik ga het in oud heverlee laten doen in de medi clinic
  en heb +/- 20 kg overgewicht

  groetjes brigitte

  • hoi brgitte hoe is het nou met je ?
   raad je het aan , en wat heb je er voor betaald krijg je het ook vergoed van de verzekering.

   xxx fatma

 168. ik ga morgen een maagballon laten zetten,
  ik hoop dat het allemaal mee valt want de reacties zijn hier nogal verdeeld

  groetjes brigitte

  • waar ga je de maagballon laten zetten ? en hoeveel overgewicht heb je ?

  • Tania De Ryke

   Dag Brigitte, Ikzelf wens graag een maagballon te plaatsen en ben op deze forum terechtgekomen. Is de operatie veilig? Is het doeltreffend? Wat is de kostprijs? Kan je me info verschaffen a.u.b.?

 169. hallo allemaal ,

  ik had namelijk een vraagje over de maagballon. ik ben zelf 1.56 ongeveer en mijn gewicht is 71 kilo ben op eigen initiatief zelf een paar kilo s afgevallen maar nu lukt het na veel pogingen echt niet om af te vallen. zou ik voor een maagballon in aanmerking komen met een kilo van 71 en een lengte van 1.56. en zijn julie via de huisarts gegaan met een doorverwijskaart of zelf een prive kliniek opgezocht. en hoe streng kijken ze na de regels dat je in aanmerking kom voor een ballon. en krijg je het deels ook vergoed van de verzekering. en graag hoor ik meer ervaringen zowel positief als negatief ik zelf wil zelf ook een maagballon namelijk en dan is het alleen maar goed als ik ervaringen lees van andere mensen.

  alvast vriendelijk bedankt voor julie reaktie

  MVG , Fatma

  • Hey Fatma,
   En heb je reeds contact gehad met de artsen in Heusden, ga je het laten uitvoeren. Bij mij zal het dus 3 mei zijn, ben echt benieuwd!!!!!!!!!!!!!!

  • hoi hoi amanda ,
   ik heb naar de dokter gemaild maar nog geen reaktie gehad ik denk dat ik maar is moet bellen naar de arts maar die nr die staat ook vermeld op de site denk ik of heb jij voor mij misschien een directe telefoonnumer voor mij en een contactpersoon naam ???

  • hey amanda ik heb inmiddels een afspraak gemaak voor 27 april bij dokter van Dalen bij wie had jij de afspraak wie gaat jou maagballon zetten doktor van Dalen heb ik niet gezien op de site van sfz.be

  • Hey Fatma,
   zie je reactie wat laat, maar ik heb idd ook dr Vandaele, 3 mei zal alles gebeuren!!!!! om 12u wordt ze geplaatst en om 17u ong mag ik alweer nr huis.
   Ben benieuwd hoe ik de eerste dagen ga doorkomen, heb nu al de papieren gekregen ivm met het dieet dat je dan moet volgend want de eerste weken is het redelijk vloeibaar en zo ga je stilletjes aan over op vast voedsel, de enige opvolging kan evt door een diëtiste gebeuren.
   Vanwaar ben jij Fatma??

  • hoi hoi amanda ik heb nu zojuist een afspraak gemaakt in antwerpen ook vanwege de afstand ik ben uit rotterdam nederland

  • Tania De Ryke

   Beste Fatima, Ikzelf wens graag een maagballon te plaatsen en ben op dit forum terecht gekomen. Is de operatie veilig? Is het doeltreffend? Wat is de kostprijs? Kan je me info verschaffen a.u.b.?

 170. Beste Brigitte,

  Ik heb een half jaar geleden een ballon laten plaatsen bij dokter Valk in het zna ziekenhuis in Antwerpen. Van t plaatsen voel je niet veel. In Belgie krijg je een gehele narcose. De dagen daarna ben je nogal misselijk en ik had nog een aantal weken last van pijn in mi buik en rug als ik te veel at.
  Vrijdag ga ik terug om de ballon te verwijderen.

  Resultaat 15 kilo lichter. Had er nog 5 bij willen hebben, maar helaas.
  Groetjes,

  Brigitte

  • Hoi Brigitte ,
   Alles goed met je ben je na het verwijderen van de ballon nog aangekomen of is je gewicht stabiel gebleven, ik heb over 2 weken een afspraak voor een maagballon ben erg benieuwd hoe dit gaat verlopen. Het is echt erg gek dat het gewoon niet lukt of stel ik me eigen aan denk ik dan. Dat ik er niet sterk genoeg voor ben ofso om van uit me zelf af te vallen. Raad je het aan of af. Graag hoor ik van je x

 171. ik wil ook een ballon laten zetten maar ben bang, en weet iemand waar je het beste gaat en het dan ook vlug kan laten doen

  groetjes brigitte

 172. hoi allemaal,

  ik heb een maagballon laten plaatsen op 31 december 2010. Ik heb ze nu dus een 4-tal weken. In het begin was ook ik heel misselijk en mottig en moest ik vaak overgeven, maar dat overgeven heeft maar 3 dagen geduurd bij mij. Voor de rest had ik krampen en kon ik de eerste week weinig eten.

  Nu heb ik echter het gevoel dat ik nog flinke porties kan binnenkrijgen. Ik voel me dan wel dikker en opgeblazen natuurlijk, maar het gaat nog in elk geval. Ik heb een beetje spijt dat ik heb gekozen voor de ballon. Ik heb nu ook dikwijls een hongergevoel en dat zou ik ook gehad hebben zonder de ballon. Met een stevige portie sport en een gezond voedingspatroon was het me vorig jaar ook gelukt. Het houden is echter het probleem bij mij.

  Zijn er mensen die na een x-aantal maanden, nog steeds weining kunnen eten? Hoe werkt de ballon bij jullie? ik ben heel nieuwsgierig naar jullie verhalen.

  groetjes

  Selma

 173. ik ga 9 febr voor de maagballon in a.dam.
  ik ben erg benieuwd
  ik ben 1.55 en weeg 85 kilo.

  ik hoop de 60 te bereiken…og ergens in die buurt.
  als ik 70 wegen ben ik uit de risico groep dus daar gaan we soieso voor

  hoe gaat het met iedereen hier?

 174. @ Evy

  En hoe voel je je nu een paar dagen verder? Ik kan alles weer eten, wel weinig maar alles houd ik binnen. Alleen mijn energielevel is zeer laag! Ik ga morgen weer beginnen met sporten maar zie er wel tegenop na een dag werken!!! Terwijl ik het normaal gesproken heerlijk vind om ’s avonds een uurtje te gaan sporten…..We zien wel! Succes en hou vol!

  • @ Pascalle

   Nu zijn we een week verder en gaat prima met mij. Ik ga vanavond proberen om de eerste keer terug gewoon voedsel te eten ( hetzij wel gepureerd). Ook de eerste sportsessie komt eraan en ik kijk er echt naar uit. Maar zoals je zegt, het energielevel is bij mij ook enorm laag waarschijnlijk door het weinige dat binnen heb van de voorbije dagen.

   Geniet van je sporten en nog veel succes!

 175. Hoi allemaal,

  Van maandag heb ik mijn ballon ( gelukkig onder algemene verdoving :) ). Die dag zelf had ik niet veel last maar, de twee dagen die daarop volgenden waren een lichte ramp. Alles wat ik probeerde te eten ( vla en water) kwam gewoon terug naar buiten. Nu gaat het veel beter met mij en heb mijn eerste fruitpap kunnen binnenhouden. Ook het slapen gaat weer veel beter. De voorbije dagen waren een ware ramp maar, ik blijf vooruit kijken. De eerste 3 kilo is er immers al af.
  Nu beginnen sporten en de kilo’s zullen er wel afvliegen.

  Aan de andere die nog last hebben, kop op en denk aan wat de toekomst je zal brengen!

  Groetjes

  Evy

 176. Hallo allemaal. Ook ik heb sinds een kleine week een maagballon. Ik kan al weer alles eten alleen in hele kleine beetjes! Ben maar een dag misselijk geweest en niet heel erg. Valt mij dus reuze mee!! Alleen enorm slap doordat je in korte tijd heel veel kilo’s verliest(mn vocht) en dat niet kunt herstellen door even flink boterhammen te eten en water te drinken….! Ik weeg nu 115, voor de ballon 120 en een half jaar geleden 140. Ik hoop met die ballon onder de 100 te komen!!!
  En nee Brigitte ik heb geen last van de rug of schouders alleen als ik zit heb ik een vervelend gevoel in mijn maag. Maar dit gaat denk ik over…Sterkte en zullen we elkaar een beetje steunen!!!????

  Pascalle

 177. Hoi,

  Wat is het stil.
  Ik heb de ballon nu vier weken en helaas gaat het allemaal niet zo als ik had gehoopt.
  Eerste week 5 kilo kwijt en heb nu 3 weken gedaan over 2 kilo.
  Maarja heb nog 5 maanden.

  Zijn er nog meer mensen die last hebben van hun rug/schouders, doordat de ballon tegen de middenrif duwd?

  Groetjes,

  Brigitte

 178. Hoi Nanette,

  Je moet eerst idd voor een intake en dan kan je heel snel een afspraak maken voor plaatsing.
  Ik heb eerst via de mail contact gehad met Dr. Valk en daarna een intake.
  Dit is zijn email: jody.valk@zna.be
  Hij is echt heel aardig.

  Brigitte

  • hoi brigitte hoe is het ermee en met de kilootjes,ik heb zelf ook de dokter gemaild maar helaas geen antwoord gekregen ik heb wel een afspraak staan maar dan eerst met zijn asisstente nou weet ik niet of de assistente bepaalt of je wel of niet een maagballon mag wel erg vervelend dat ie niet terug reageert op mijn mails heb hem namelijk 2 x gemaild en alle 2 de keren geen antwoord hoe snel werd er bij jou een afspraak gemaakt om de ballon te plaatsen . ik wil er namelijk niet te lang mee wachten en zsm geholpen worden. ow ja en hoe deed jij het met de betaling eerst het bedrag van het plaatsen en met het verwijderen het bedrag van verwijderen. ow ja heb je nog wat terug kunne krijgen van de verzekering?

  • die beste man van een dokter die reageert echt niet op je e mails

  • hoi allemaal ,
   aankomend donderdag heb ik een intake gesprek bij zna ziekenhuis in antwerpen, ik ben benieuwd. Als ze besluiten om hem te plaatsen heb je niet een heel lang wachtlijst dat scheelt wel. en het scheelt ook aardig met de kostenplaatje vergeleken met nederland dan is het nog even overwegen voor mij wat de beste keus is. je zou hier dan ook zelf een dieetiste moeten regelen die ervaren is in maagballonen aldus de dokter.

 179. Brigitte, nog even een vraagje, kon je in Antwerpen snel geholpen worden? Krijg je zeker eerst een intake en dan een afspraak om de ballon te plaatsen?
  Groetjes Nanette

 180. Hoi Brigitte,
  Wat goed man, dat je in ieder geval onder die 100 bent!! Super!! En die 85 ga je echt wel halen!! Ik ben 175 cm, schommel tussen de 110 en 115 kilo en zou ook heel graag onder de 90 kilo uit willen komen.
  Ik wil het echt heel graag, moet alleen volgende week even met mijn neuroloog overleggen, ik heb namelijk MS. Ben benieuwd wat hij er van vind, als hij groen licht geeft, ga ik een afspraak maken. Je hoort het nog wel!
  Groetjes Nanette

 181. Hoi Nanette,

  Ik ben 172 cm land en woog 105 kilo. Na een week was ik 99.6 kilo, en sta nu stabiel.
  Mijn streven is, om de 85 kilo te halen en hopelijk gaat dit me lukken.
  Ik wil de ballon na een half jaar eruit hebben.

  Ik heb nog geen afspraak gemaakt voor verwijderen.
  Ik moet dr. Valk via de mail maandelijks op de hoogte houden.

  Het is in Belgie de helft goedkoper, alleen moet je dan wel zelf begeleiding zoeken in nederland.

  De eerste dagen voelde ik me knap beroerd, en heb ik ook wel even gedacht, waar ben ik aan begonnen.
  Nu denk ik, het was een makkie. Ik heb gelukkig nooit last van de narcose en ik heb ook geen maagkrampen gehad.

  Gr. Brigitte

 182. Hoi Brigitte,
  Bedankt voor je snelle reactie. 5 kilo, wauw!! Das veel in een korte tijd!! Ben je zeker knap beroert geweest, dan wil het wel met de kilo’s. Ben erg benieuwd hoe het eind resultaat zal zijn! Wat is je streven, hoeveel kilo hoop je te verliezen? Blijf je dan in dat half jaar ook onder controle staan bij een arts? Of maak je gelijk een afspraak voor over een half jaar om hem te laten verwijderen? Dr Valk in Antwerpen klinkt aantrekkelijk, stuk goedkoper dan in Amsterdam!! In A’dam is het bijna 4000 euro. Dat is wel een heel groot verschil. Het is toch wel precies dezelfde ingreep? Voor dat geld wil ik wel een stukje verder rijden haha!! Pffff, nou ik vind het toch nog best wel een beetje eng, maar ik MOET van mezelf!!!
  Heel veel succes verder, hoop dat je veel kilo’s gaat verliezen!!
  Groetjes Nanette

 183. Beste Lief en Nanette,

  Ik heb de ballon in Antwerpen laten plaatsen bij Dr. Valk in het ZNA ziekenhuis.
  Kosten van plaatsen baloon is daar +/- 1450 euro en nog eens +/- 250 euro voor het verwijderen.
  In Belgie krijg je een hele narcose, dus je merkt er niks van.
  De eerste week zul je veel overgeven en last van maag krampen en maagzuur hebben.
  Na een week gaat het al veel beter.

  Ik heb de ballon sinds 4 augustus en ben nu 5 kilo kwijt.

  Gr.

  Brigitte

  • hoi brigitte hoe is het nou met je ? en met de kilootjes nog wat afgevallen of aangekomen. Heb je toevallig zelf contact opgenomen met het ziekenhuis in antwerpen en dan die ballon laten plaatsen hoe verliep de procedure?

 184. Hoi Anne,

  Ik heb de ballon in Belgie laten plaatsen omdat het daar veel goedkoper was. Je heb daar dan geen begeleiding bij, die moet je hier in Nederland zoeken.
  Ik kan nog niet veel eten, avond eten hou ik er niet in.

  Zit nu te twijfelen of ik toch maar een dietist ga vragen voor begeleiding.

  Gr.
  Brigitte

 185. Hallo iedereen,
  Ik ben Nanette en weeg ruim 115 kilo, behoorlijk overgewicht dus. Al jaren ben ik veel te zwaar, en dat ben ik spuug zat. Na veel mislukte dieet pogingen zit ik er nu sterk over na te denken om een maagballon te laten plaatsen, maar vind het best een beetje eng. Raden jullie het me aan?? Valt het plaatsen van de ballon mee? Hebben jullie goede resultaten? Ik heb zelf alleen een kliniek in Amsterdam kunnen vinden die de Ballon plaatst, of weet iemand nog ander goed adres in Nederland??
  Succes allemaal met het verliezen van de kilo’s!!
  Groetjes Nanette

 186. vraagje ik had graag eens met iemand gesproken die een maagballon heeft laten plaatsen , zou er het ook willen laten doen , maar waar ? door wie en de prijs , kan er iemand me helpen raad te geven , met dank

 187. Hallo Brigitte,

  na de eerste week ging mijn gewicht in de tweede week ook een klein beetje omhoog. Dat komt omdat je in de eerste week naast vet ook veel vocht verliest. Door herstel in de vochtbalans kan je in de tweede week een kilo aankomen.
  Ja, ik ben onder controle bij een dietiste van de Boerhaavekliniek in Amsterdam, 1x per maand. Daarbij krijg ik ook een uitgebreide gewichtsmeting waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen vetmassa, vochtgewicht en vastweefsel. Hieruit blijkt of de verhoudingen de goede kant opgaan en hoeveel je BMI omlaag is gegaan. Heb jij geen begeleiding van de kliniek ?? Ik zit nu gemiddeld op 1,3 kilo gewichtsverlies per week, en dat is goed volgens schema…. :-)

  Grtjes Anne

  • Hallo Anne

   Ik zag je bericht op het forum en ik ben benieuwd hoe het nu gaat? Val je nog steeds af en hoeveel ben je nu al kwijt? Hoe lang heb je de ballon al? Ik heb hem net afgelopen dinsdag laten plaatsen, de eerste wk is veel vocht maar ik heb er wel een goed gevoel bij! Ben even benieuwd!!

   Groet Pascalle

 188. sinds een dag of 3 kan ik weer eten zonder over te geven. eet nog niet veel.
  maar nu ben ik wel al bijna weer een halve kilo bij gekomen.
  Hadden jullie dit ook toen jullie weer begonnen met eten?

  Hebben jullie begeleiding van een dietist?

  Gr. Brigitte

 189. hallo iedereen

  Ik ben Jan uit Genk en heb een maagballon sinds vorige week vrijdag de 6 de augustus !! ik kan me heus vinden in serieuze pijn, maar moet zeggen dat ik sinds zondag
  eigenlijk niet veel last meer ondervind van maagzuren! maar de eerste 3 dagen waren echt om tegen de muren op te lopen !! nu ben ik vandaag al bijna 8 kg kwijt op iets minder als een week ! dus volhouden he !! maar voor iedereen die het laat plaatsen veel moed voor de eerste dagen na ingreep !! daarna komt alles goed
  groetjes dames
  xx

  • Hallo Jan

   Ben even benieuwd hoe het je nu na een maand vergaat. Ik heb hem zelf deze wk laten plaatsen en ben benieuwd naar het afvallen van andere mensen!!
   Alvast bedankt voor je reactie
   Pascalle

  • Hallo Jan,

   Waar heb je een maagballon laten plaatsen, ik ben namelijk ook van Genk.

   Groetjes,

   Katrien

  • Tania De Ryke

   Dag Jan, Ikzelf wens graag een maagballon te plaatsen en ben op dit forum terechtgekomen. Is de operatie veilig? Is het doeltreffend? Wat is de kostprijs? Kan je me info verschaffen a.u.b.?

 190. Hoi,

  Vandaag een week geleden en al bijna 6 kilo kwijt. Hopelijk gaat dit nog ff zo door.
  Vandaag ook weer aan het werk.
  Eten gaat nog moeizaam, maar geef bijna niet meer over.

  Hoe gaat het met jullie?

  Brigitte

 191. Hallo Brigitte,

  De eerste 5 dagen zijn inderdaad niet echt prettig maar dat gaat over. Ik heb andere maagzuurremmers namelijk Ranitidine 300 mg. Na 5 dagen water ben ik pas overgegaan op magere yoghurt, appelmoes en hele dunne crackers van Wasa. Maag kwam toen snel tot rust.
  Zolang de hevige krampen maar wegblijven in je eerste week ! Want die zijn echt heel vervelend. Mijn advies zou zijn: kleine beetjes water drinken gedurende de hele dag en als het lukt wandelen…. dan gaat het echt snel veel beter met je ! Succes en volhouden he!

  Grtjes Anne

 192. Hoi Anne,
  Vanacht en vandaag ben ik alleen maar aan het overgeven.
  Vooral maagzuur. Mijn man heeft vandaag de maagzuur remmers gehaald.
  Heb jij ook Omeprazol actavis 40 mg 1x daags?
  Heb en beetje een rot gevoel, omdat mijn maag leeg is.

  Gr. Brigitte

 193. Hallo Brigitte,

  gefeliciteerd en fijn dat het zo goed gaat.
  Pijnstillers (zetpillen) heb ik wel gehaald maar niet gebruikt.
  Maagzuurremmers wel gehaald en wel gebruikt (nog steeds)…dit moet namelijk echt…mede ter bescherming van de ballon….

  Sterkte en dat de krampen maar weg mogen blijven, Grtjes Anne

  • Hoi,
   Ik heb een maagballon van 12 maanden op lucht laten plaatsen in Belgie.
   In het begin gingb het vanzelf eraf maar nu na 8 maanden weeg ik weer zoveel als toen ik net begon.
   De Ballon zit nog in mijn maag maar helpt niks.
   Wie heeft het zelfde voor als ik of doe ik iets verkeerds?
   GR NAthan

 194. Hoi,

  Gister was de dag. het was een lange dag op 19.15 was ik pas thuis.
  Voel me redelijk goed. Vanacht 2x en vanmorgen 1x overgegeven. Was alleen water, zit verders niks in. Neem steeds een beetje kwark.

  Heb nog geen last van krampen, hopelijk blijft dit zo. Kreeg wel allerlei recepten mee, maar deze heb ik niet gehaald. hebben jullie deze ook gekregen? Gebruiken jullie deze?

  Lig nu lekker op bed te rusten.

  Groetjes,

  Brigitte

 195. Hallo Man, geloof Chris! Over een paar dagen is alles weer ok! Eerste dagen bij mij waren ook geen feestje, s’nachts hielp liggen op de linkerzij…met opgetrokken knieeen…misschien heb je er iets aan. Blijf kleine slokjes water drinken!

  Hallo Chris, alles goed hier, afvallen gaat goed, zit nu gemiddeld op 1,3 kilo per week eraf. Ga jij ook nog goed ??

  Brigitte, heel veel succes op 4 augustus !! Eerste week is zwaar, maar daarna ben je blij !

  Grtjes Anne

 196. Hallo iedereen,

  Ik heb pas van vrijdagmiddag een maagballon in zitten en ik voel me heel misselijk.. Heb al 3 dagen niet geslapen. Ik braak 20 keren per dag. Ik voel me heel slap momenteel
  Ik kan niks binnenhouden zelfs geen water.

 197. Hoi,

  Nog 5 dagen en dan heb ik ook mijn ballon.
  Nu nog ff genieten van al het eten en dat een half jaar oppassen.
  Hopelijk gaat het mij ook lukken.

  Brigitte

 198. Hey Anne,

  Jeetje 46 km per dag! Knap hoor! Ik doe alles met de auto maar misschien moet ik je voorbeeld maar volgen ;-)

 199. Hallo Chris,

  morgen weet ik hoe de tweede week is gegaan…ik ga in iedergeval weer op de fiets naar werk..23 km heen en 23 km terug…ben benieuwd….

 200. Hoi Brigitte,

  Jep ik moest om 7 uur komen. Om 9 uur kreeg ik een infuus en om 13h werd ik pas naar de OK gereden. De verpleegsters waren heel aardig. Voor de OK stond een file aan bedden. Je voelde een soort spanning bij de anderen terwijl ik op dat moment best ontspannen was er eigenlijk wel zin in had. Toen ik de OK ingereden heb ik Dr Valk niet gezien. Ik kreeg de indruk dat het voor de OK medewerkers een soort van lopende band werk was. Sommigen keken me een beetje verveeld aan terwijl ik het op dat moment toch wel spannend vond worden omdat voor mij een hele nieuwe ervaring was. Het ging allemaal heel snel; ik werd van mijn bed op de operatietafel geschoven, toen kreeg ik een masker op (net zoals ik weleens gezien had op tv) en vervolgens stond er iemand aan mijn lichaam te schudden ‘HALLO WAKKER WORDEN! ‘De operatie is geslaagd’ ik wilde haar nog vragen hoeveel CC er in de ballon was gedaan maar voordat ik kon knipperen met mijn ogen was de verpleegster al weer weg. Toen werd ik terug gereden naar mijn kamer. Ik voelde me eigenlijk best goed toen, niet moe of zo. De eerste dag zul je je net zoals ik en Anne waarschijnlijk wel goed voelen, alleen de dagen daarna zijn stukken minder. Het duurt misschien maar 4 dagen alleen kunnen op deze manier 4 dagen erg lang duren. Maar geen zorgen, bij jou zal het ook goed komen!

  Ik wil nog 15 kilo kwijt, dan weeg ik 70 en ben ik 30 kilo afgevallen.

  Anne, ik ben benieuwd hoeveel je deze week bent afgevallen. Ik gok dat ik straks 1.5 kilo ben afgevallen. Ik ga straks een uurtje joggen (dat gaat nu al een stuk makkelijker!)

 201. Hoi Chris,

  Ik hoop zo dat het mij ook gaat lukken.
  Ben zo onzeker.
  Moest jij ook al om 7 uur komen? Weet jij ongeveer hoe laat ik naar huis mag?
  Ben jij nog naar geweest van de narcose?

  Zo jij bent al heel wat kilo’s kwijt. Goed hoor. Hoeveel wil je er nog kwijt?

  Groetjes,
  Brigitte

 202. Hee Chris,

  1x per week, op de maandag… dus komende maandag voor de tweede keer…ben erg benieuwd… :-)

 203. Hoi Anne,

  Wat goed dat je zo snel hersteld bent! Lekker is dat he als je weer in je oude kleren kan! En dan ben je nog maar in het begin! Je zult zien dat die kleren over een paar weken ook al te
  groot zijn. Je blijft kleren kopen. Ik merkt elke keer wel dat het resultaat echt aan jezelf ligt. Deze week gaat het bijzonder goed, ik heb niet meer gesnoept, alleen maar gezond gegeten en ik stop met eten zodra ik merk dat ik vol zit. Dinsdag weer wegen, ben benieuwd! Hoe vaak weeg jij jezelf?

 204. Hoi Brigitte,

  Succes 4 augustus! Ik ben ook bij Dr Valk geweest, echt een eitje, je merkt er niets van!
  Ik ben ook 1.72 en woog 100 kilo (en 36 jaar :) ) Ik zit nu in mijn 7e week en ik weeg nu
  15 kilo minder. Vanmiddag heb ik weer een spijkerbroek uit de kast gehaald die ik al een paar jaar niet meer aankon. Dat komt bij jou ook straks!

  Gr,

  Chris

 205. Hallo Cris,

  heb eigenlijk nergens meer last van… afkloppen natuurlijk !
  Volg het dieet van Boerhaave en ben begonnen op de hometrainer.
  Voel mij goed, kan weer in kleding die ik al opgegeven had…. EN ik heb geen snoep-lust meer, wel drink ik veel water….zonder ” ballon-klots” momenten te krijgen.
  Met jou ook alles goed ?

  Brigitte, sterkte op 4 augustus en je eerste week !
  Grtjes Anne

 206. Hoi,

  Mijn naam is Brigitte en ben bijna 36 jaar.
  Ik ben 1.72 en weeg 103 Kilo en voel me er heel ongelukkig door.
  4 augustus laat ik ook een ballon plaatsen bij DR. Valk in Antwerpen.

  Hopelijk gaat het af vallen me dan wel lukken.
  Ik volg deze forum al een paar maanden, en zo ben ik ook bij DR. Valk terecht gekomen.

  Ik zal ook mijn ervaringen met jullie delen.

  Brigitte

 207. Hoi Anne,

  Ik ben blij te horen dat het nu een stuk beter gaat! 5.1 kilo is echt een geweldig resultaat! :)
  Misschien idd niet zo verantwoord maar dat is dan ook alleen maar in het begin. Ik was afgelopen week slechts 3 ons afgevallen :s dat was ook mijn eigen schuld omdat ik veel gesnoept had. Deze week ga extra mijn best doen!
  Haha! geen dank! Mij hadden ze er op deze site ook doorheen gesleept, zo helpen we elkaar een beetje. Alleen hoor ik niets meer van de anderen, heel vreemd….
  Hoe gaat het met het opgeblazen gevoel?

 208. Hallo Chris,

  vandaag weer naar werk, ging goed ! Bijna nergens meer last van, behalve een enorme boer op nogal vervelend moment….. :-) Who cares !!! Vanochtend voor t eerst op de weegschaal, 5,1 kilo lichter… in 1 week. Volgens velen zal dit onverantwoord zijn, maar ik ben blij. Het mag van mij nu wel wat langzamer gaan. Hoe is t bij jou ?
  Had ik je al bedankt voor de feedback op dit forum gedurende mijn ” Hell-week ” ?
  Grote dank ! grtjes Anne

 209. Hai Chris,

  ik hoop ZO dat je gelijk hebt :-) … morgen het eerste weeg-moment… , ik laat het weten.
  Die buik… echt niet normaal…

 210. Hoi Anne,

  Dat had ik ook, het leek wel of ik juist heel erg was aangekomen. Bij mij is dat vanzelf over gegaan. De krampen werden bij mij na een week sterk minder en na twee weken had ik er helemaal geen last meer van. Je hebt de zwaarste periode achter de rug, gefeliciteerd! ;-) Waarschijnlijk voel je je morgen weer een stuk beter vergeleken met vandaag.

 211. Hallo Chris,

  Beetje opgeknapt, spuug niet meer en kan slapen. Probeer ook al wat vast voedsel te eten.
  Maar wat echt heel vervelend is, is dat mijn hele buik van boven naar beneden enorm opgezwollen is en strak gespannen,
  geen maagballon maar skippy-bal. Is dit ook normaal ? Ik lijk wel 9 maandan zwanger…
  En de krampen blijven voorlopig ook gewoon doorgaan… maar we houden vol….

  Grtjes Anne

 212. Hoi Anne,

  Ik denk niet dat het zin heeft om teveel te drinken als je het er dan toch weer uitspuugt. Ik weet hoe je je voelt. Doe maar rustig aan en het komt ECHT allemaal goed! Antwoord maar weer als je je beter voelt. Sterkte! (In een opkikker zit trouwens minder zout)

 213. Hallo Chris,

  de volledige oorlog is losgebarsten, emmers vol. ik blijf drinken want ik wil niet uitdrogen. Inverband met hoge bloeddruk mag ik helaas geen Opkikker ivm het zoutgehalte.
  Vandaag een kort bericht, voel mij echt niet goed, ik hoop je gelijk hebt en dat het over een paar dagen over is. tot laters en dank voor je reactie ! grtjes Anne

 214. Hoi Esther,

  Ik heb het in België laten doen bij de ZNA in Antwerpen. Daar was ik ongeveer 1400 kwijt. Veel Nederlanders gaan daar naartoe omdat de kosten in België zoveel lager zijn. Ik denk dat ik zelf (gezien jouw BMI) toch eerder voor een maagband zou kiezen. Ik denk dat je niet bang hoeft te zijn voor de operatie. Het is een vrij simpele ingreep en het gebeurd onder gehele narcose dus je merkt er niet veel van.

 215. Oh ja Anne, ook wel slim dat je hem nu hebt geplaatst, want als je hem over 6 maanden laat verwijderen dan zijn kerst en oud&nieuw al voorbij! :D Ik ben van plan hem dan ook te laten verwijderen.

 216. Hallo Anne!

  Het water kon ik ook niet binnenhouden hoor de eerste paar dagen. Ik zal wel proberen om het uur een heel klein slokje te nemen. Twee liter vocht zit er waarschijnlijk de komende dagen dus helaas niet in. Je moet nu even deze paar dagen doorkomen. Ik denk dat je nog 2 a 3 dagen last zult hebben, daarna zullen de klachten sterk afnemen en zul je zien dat het stukken beter gaat. Ik heb in het begin vooral babyvoeding gegeten. Opkikker soep is ook wel een aanrader. Dat is een soort cup a soup maar dan eentje die dik gebonden is. Dat geeft dan toch een vol gevoel en je krijgt tegelijk vocht binnen. Ik merk nu wel dat ik langzamer afval. Afgelopen week ben ik maar 1 kilo afgevallen, maar die weken daarvoor ongeveer 2 kilo per week. Het komt doordat ik me op vakantie een beetje had laten gaan. Maar goed, ik ga er nu weer volop tegenaan! :) en al zou ik vanaf nu maar een kilo per week afvallen dan is dat over 5 maanden toch 20 kilo terwijl ik er nog maar 15 kwijt hoef. Ik ben nog steeds erg blij met mijn beslissing. Ik zou het nu nog even lekker rustig aan doen Anne, die haat liefde verhouden zal uiteindelijk een liefde verhouding worden ;-)

 217. Hoi Esther,

  ok ! ik dacht dat je opzoek was naar info over de maagballon, ik heb ook heel lang voor de maagballon gespaard!

  Momenteel heb ik een liefde-haat relatie met mijn maagballon…. 2de dag en ik mag alleen water drinken… wat er in gaat komt er paar uur later ook weer uit. Maar verder geen pijn, kan slapen en ik wandel veel want dan zakt voor mijn gevoel de ballon een beetje….
  Grtjes Anne

 218. Hallo Esther, in NL kost een maagballon 3950 euro, zie de internet site van de Boerhaave Kliniek in Amsterdam. Dr. Elte is echt een topper. Heb nu sinds 2 dagen een maagballon en hoewel het af en toe geen feestje is…ben ik nog steeds blij met mijn beslissing. In Amsterdam geen lange wachtlijsten. Er is ook een arts in België, dr. Valk. Maagballon is in België goedkoper. Als je googled op dr. Valk en maagballon komt de juiste info naar voren! Sterkte. Groetjes Anne

 219. @ anne

  Hoi anne,

  Ik heb even geinformeerd, en had de boerhaave kliniek vorige week idd al gevonden
  Maar een maagballon is helaas veelste duur voor mij.

  Ik ben nu bezig met een maag band.
  Deze wilde ik eigenlijk als eerst. Maar vond de operatieve kant heel eng.
  Maar daar moet ik me nu maar even overheen zetten

  Maagband word vergoed vanaf een BMI vanaf 40, en die van mij zit erboven.
  Dus ben benieuwd:)

  Hoe gaat het nu met jou maagballon?

  Heb je er nog veel last van?En kun je wel water en dergelijke binnen houden?

  Groetjes,
  Esther

 220. Hallo Allemaal,

  Ik ben vandaag bij de dokter geweest. Voor een maagballon.
  Maar BMI is gevaarlijk hoog. ik zit nu op een BMI van 42,1.

  Mijn huisarts dacht dat de maagballon vergoed werd boven een BMI van 40. Nu net de zorgverzekeraar gebeld, en die vertelde me dat het niet vergoed werd!!

  Weten jullie wat een maagballon kost in NL?
  En hoelang de wachtlijsten hier ongeveer voor zijn?

  Hoe is het nu met jullie maagballon? En met jullie zelf, natuurlijk ook heel belangrijk!!!

  Veel Liefs,
  Esther

 221. Hallo Chris,

  Het ging goed tot precies 10 uur na de plaatsing…. gelukkig loop ik overal met een emmertje.. het kleine beetje water dat ik had gedronken in middag en avond kwam er om 22:00 uit.
  Voor het slapen gaan heb ik de eerste maagzuurremmer geslikt en die bleef er zowaar in.
  De eerste nacht is relatief goed gegaan, maar dat ik een ballon heb is nu wel erg duidelijk.
  Net zoals jij heb ik nog geen zetpillen tegen pijn en braken gebruikt. Niet nodig.
  Hoeveel water kon jij de eerste drie dagen drinken ? Deze week wordt het wederom erg zomers, hoe ga ik aan de twee liter vocht per dag komen???
  Gelukkig blijven de pillen die ik slik voor een veel te hoge bloeddruk binnen, heb ik een uurtje geleden geslikt.
  Over drie weken heb ik een afspraak met diëtiste van Boerhaave. Het is nu dag 2 en het is inderdaad een bizar idee dat er een ballon in mijn maag zit. Keelpijn is trouwens over !
  Ik heb al jouw berichten nog een keer gelezen maar ik denk niet dat ik morgen op dag 3 aan de kwark en cola durf…..:-) koolzuur…durf ik niet hoor ! Je bent nu 6 weken verder…, op de drie weken was je 9 kilo kwijt….stabiliseert je gewichtsafname nu een beetje of gaat het nog steeds zo hard ?

  Grtjes Anne

 222. Hoi Anne! Ik ben blij voor je dat het zo goed is gegaan! Ik voelde me de eerste dag ook nog best wel goed, hopelijk valt het de komende dagen ook voor je mee. Best een raar idee he dat er nu een ballon in je maag zit!? Ik vind trouwens dat je BMI van 29 niet echt heel hoog is. Die 15 a 20 kilo gaat je vast lukken! Bij Boerhaeve krijg je als het goed is ook begeleiding van een diëtiste. Dat is best belangrijk. Je leest op diverse sites ook veel negatieve verhalen van mensen die dan bijna niets zijn afgevallen maar volgens mij ligt dat in 9 van de 10 gevallen wel aan de persoon zelf omdat ze het voldane gevoel negeren en gewoon door blijven eten zoals ze gewend waren. Als je regelmatig naar een diëtiste gaat dan val je door de mand als de weegschaal aangeeft dat je aangekomen bent.

  Gr,

  Chris

 223. Hallo Chris,

  ben echt net terug uit Amsterdam. Dr. Elte is een kanjer. Stiekum hoopte ik op een gehele narcose…daar kom ik altijd zo uitgerust en opgewekt uit bij…;-) Maar het was een roesje, ook zeer effectief want ik heb helemaal niets gevoeld van de plaatsing. De keelspray viel ook enorm mee, ik drink wel eens een glas thee dat bitterder is.
  Voor ik het wist werd ik weer wakker, 15 minuten max heeft de plaatsing geduurd.
  Het is dat ik last heb van mijn keel, beetje moeilijk slikken maar een ijsblokje in de keel doet wonderen, maar voor de rest ben ik een enkel een beetje moe. Mmmmmm zit er echt wel een ballon in ???? Zou zo naar werk kunnen, maar hele dag vrijgenomen dus ik ga maar stofzuigen, wasje draaien en achter de laptop. Alle medicatie ook in huis, Ranitidine 300mg aan maagzuurremmers en zetpillen te gebruiken bij erge misselijkheid en en krampen.
  Ik heb nog nergens last van… Komt wel…daar ben ik niet bang voor.
  Gister heb ik trouwens heel weinig gegeten, dus misschien gaat het daarom zo goed… ?
  Advies van Boerhaave is de komende drie dagen kleine beetjes water drinken, vanaf dag vier een beetje yoghurt enzo.
  Ik heb erg veel gehad aan de reacties op deze site, dus dank daarvoor.
  Mijn BMI is 29, ik hoop tussen de 15 en 20 kilo aftevallen.
  Dank voor je leuke berichtje, ik ga nu aan de slag in huis en de komende dagen zal ik hier blijven berichten.

  Tot nu… een echte aanrader ! Grtjes Anne

 224. Hoi Anne, waar laat je de ballon plaatsen? Het valt allemaal best wel mee hoor met het plaatsen. Ik heb er niks van gemerkt. De eerste dag voelde ik me zelfs nog prima ook al was het even wennen dat ik er niet gelijk weer van alles in kon proppen zoals ik gewend was. De dagen erna daar moet je even doorheen komen en het van dag tot dag bekijken. Ik had het zelf best onderschat en ik had in het begin ook best wel spijt dat ik het gedaan had omdat ik me misselijk voelde, ’s nachts niet goed kon slapen en nog steeds dik was! Maar na de derde dag voelde ik me al een stuk beter en op de vierde dag kon ik ’s ochtends zelfs al een boterham binnenhouden. Ik ben nu 6 weken verder en inmiddels al zo’n 14 kilo kwijt. Dit had zelfs nog meer kunnen zijn maar af en toe snoep ik nog wel eens tussendoor. Alleen zijn het dan een paar dropjes en geen hele zak. Ik ben niet echt een goed voorbeeld dus :) maar ik sport nu wel zo’n 3 keer per week. Dat gaat nu een stuk makkelijker nu ik al zoveel kilo kwijt ben. De nieuwe kleren die ik een paar weken geleden gekocht had zijn me nu al weer te groot. Succes morgen! Geniet nog even van een lekkere maaltijd zou ik zeggen!

 225. Hallo allemaal,

  morgen krijg ik een maagballon. Zenuwachtig? Best wel ! :-) Maar vooral positief ingesteld.
  Het 1000 kalorieen dieet opgeschreven en de fiets staat klaar. Ga ervan uit dat ik maar drie dagen van slag ben, maar weet dat mijn
  lichaam twee weken moet wennen aan de maagballon.
  Vandaag doe ik heel rustig aan met eten. Zal proberen om per week een berichtje te plaatsen op het log.
  Groetjes

 226. Hoi Janneke, ik weet niet of dat echt handig is want de eerste dagen is de kans dat je die pillen weer uitspuugt best groot. Bij mij duurde de misselijkheid maar een paar dagen maar het kan ook wel een week duren bij sommigen. Misschien als je de pillen met slecht een klein beetje water inslikt dat hij er dan niet gelijk uitgaat. Of dat je ze laat smelten onder de tong… Je kan dit het best bespreken met je arts lijkt mij… succes!

 227. hoi,allemaal leuk te horen dat het zo goed gaat met het afvallen.wat is het telefoon nummer van
  dokter Valk in belgie en adres . Groetjes

 228. Hallo allemaal,

  Ook ik zit te denken aan een maagballon. Ik zit alleen met medicijnen die ik perse moet hebben (vijf keer per dag). Hoe moet dat als je alles eruit gooit? Of valt dat wel een beetje mee?

 229. Hoi Evy, volgens mij is iedereen op vakantie (of zo) dus zal ik je vraag wel beantwoorden. Ik heb het in belgie onder algehele narcose gedaan maar als je een ‘roesje’ krijgt dan schijn je er ook niet al te veel van te merken. Waarschijnlijk slaap je als hij wordt ingebracht. Als alleen je huig wordt verdooft en je verder gewoon bij bewustzijn bent dan is het minder prettig lijkt mij. Ik had dan een ander ziekenhuis/kliniek opgezocht.

 230. Hoi allemaal. Ik had vandaag mijn eerste afspraak bij de internist. Ik ben ook van plan om een maagballon te laten plaatsen. Waarschijnlijk in september. Kan iemand mij vertellen of je van het plaatsen zelf iets voelt. Het gebeurt onder plaatselijke verdoving en hier ben ik toch wel een beetje bang voor.

  Groetjes

  Evy

 231. @Luci, volgens heb je ze niet van onder de 1400 euro. Ik vrees dat je dan toch nog even moet door sparen…

 232. Luci,hallo allemaal kan iemand mij vertellen welke arts, ziekenhuis of kliniek. Ik kan gaan voor een maagballon. ik kan tot 1000euro missen. Graag adres en telefoon van ziekenhuis enz. :D
  Dank u. :)

 233. @allemaal, hoe gaat het met de kilo’s dames? Vandaag is mijn derde week en ik ben nu 9 kilo kwijt :)

 234. @Nancy, ik ben vegetarisch dus vandaar dat ik geen vlees eet maar volgens Dr Valk is het zo weer zo niet verstandig om vlees te eten (behalve kip) omdat het slecht verteert. Hoe is het sporten gegaan? Ik ben ook blij met mijn beslissing als is het alleen maar door het extra zelfvertrouwen dat ik nu heb gekregen.

 235. @Chris, Ik geloof niet dat het uitmaakt of je nu vegetarisch eet of gewoon, het gaat om de hoeveelheid! Ik heb wel snoep in huis voor de kinderen maar ik heb er eigenlijk geen moeite mee om het te laten staan! Ik ga morgen gewoon maar sporten, zie wel hoe het gaat!!
  Ben nog steeds zo blij met mijn beslissing!!

 236. @Nancy, ik vind het nog best knap dat je het 3,5 week zonder snoepje hebt volgehouden! Ik had op de 4e dag al een paar dropjes gesnoept :s ik ben er ook achter gekomen dat als ik zeg maar n paar chipjes eet ik niet misselijk word. Ik had het ook getest met een loempia. Helaas heeft mijn maagballon dus niet zo’n problemen met vette dingen. Ik zorg nu dat er geen dropjes of chips meer in huis komen want dat is mijn grote zwak. Had je bij de BBQ ook teveel gegeten? Ik had dat zaterdag, ik had best weinig op mijn bord en enkel vegetarisch maar ’t viel toch best zwaar. Goed zeg, bijna 10 kilo!!!! Dat moe zijn dat heb ik ook en dat maakt het extra moeilijk om je er toe te bewegen om te gaan sporten, maar als je dat eenmaal gedaan hebt zul je zien dat je meer energie zult krijgen!
  @Jolanda, ik denk wel dat het idd goed voor je knieën zal zijn als je dan wat afvalt. Tuurlijk gaat het je lukken! ;-)

 237. @Chris
  Misschien heb je gelijk en moet ik het gewoon proberen van de week!
  Eigenlijk gaat het prima met mij, alleen inderdaad nog steeds moe in de avond!
  Van het weekend met mn gezin BBQ, prima te doen maar moet toch wel opletten, de ogen zijn vaak groter dan mijn maag!
  Ook van het weekend sinds 3,5 week een snoepje met de kids meegegeten, lekker maar dat doen we niet vaker want dan zou het weer een gewoonte kunnen worden!
  Ik zit nu op 8,5 kilo in 3,5 week, de 10 komt heel dichtbij, dit is mijn eerste doel!!

 238. @Chris.
  Jij bent al lekker afgevallen. Hopelijk gaat het bij mij ook zo goed. Mijn BMI is 31 dus niet zo heel erg schokkend maar wel genoeg om al zeker 15 jaar te dieten en opnieuw weer aan te komen. Nu heb ik te horen gekregen dat mijn knien zijn versleten dus is het noodzakelijk om af te vallen om minder druk op mijn knien te krijgen.
  Hopelijk gaat het allemaal lukken want ik weet ook wel dat ik mijn eetpatroon moet wijzigen maar hopelijk gaat het nu wat makkelijker.
  Ik laat het je woensdag weten.

 239. @Jolanda, de wachtlijst is volgens mij niet zo lang. Ik kwam op een vrijdag en na het weekend kon ik gelijk geholpen worden. Mag ik vragen wat je BMI is? Bij mij twijfelde hij een beetje, waarschijnlijk vond hij mijn BMI van 32 nog niet hoog genoeg. Op de ene site geven ze een percentage van 10% aan en op andere sites weer 20%. Het hangt af van je eigen inzet en bv je stofwisseling. Sommige mensen vallen 30 kilo af en andere weer 3. Ik ben nu denk ik 6 kilo in 10 dagen afgevallen. Dat was me waarschijnlijk ook wel gelukt met een crashdieet maar nu kost het me veel minder moeite. Als ik een appel heb gegeten dan zit ik al redelijk vol. Dus ik loop niet de hele tijd met een hongergevoel of aan eten te denken. Het is geen wondermiddel maar het maakt het wel stukken makkelijker om af te vallen. Veel hangt nog steeds af van je eigen inzet. Ik heb vanavond ook een BBQ alleen zorg ik er dan wel voor dat er iets gezonds bij is. Zo kan je ook gewoon uit eten gaan alleen neem je dan bv een uiensoepje (zonder kaas) of een gezonde salade. Ik moet er nog wel aan wennen dat mijn ogen meer willen dan mijn maag.

 240. @ Chris, Bedankt. Ik hoop dat ik snel terecht kan. Gaan de kilo’s er nu goed af en hoeveel wil je afvallen. Geven ze je ook een indicatie hoeveel kilo er ongeveer moglijk is?
  Dit weeken voor de laatste keer nog lekker barbequen en dan gaat voor mij de gezonde periode beginnen.
  Kan niet wachten.

 241. @Jolanda, succes de 8e! Je hoeft niet zenuwachtig te zijn, het stelt niks voor die ingreep. Alleen moet je de herstelperiode niet onderschatten. De hele tijd misselijk zijn is echt geen pretje. Bij mij duurde dat gelukkig maar een paar dagen. De avond voor de ingreep had ik me nog lekker volgepropt in de Quick :D Nu eet ik alleen nog maar gezond en ik voel me goed! Succes!

 242. @Nancy, klopt, ik blijf ook gewoon naar de diëtiste gaan. Ik moet alles opschrijven dat ik eet. Misschien als je gaat sporten dat je er dan juist weer meer energie van krijgt. Ik wil morgen voor het eerst weer gaan sporten. Gefeliciteerd met je 8 kilo!

 243. @allemaal Hallo, Ik heb een afspraak op 8 juni bij Dr. Valk. Na veel twijfelen heb ik jullie verhalen nog eens gelezen en hoor dat jullie allemaal goed afvallen.
  Hopelijk gaat dat voor mij nu ook snel gebeuren.

 244. @allemaal
  Ik denk inderdaad dat een ieder van ons al expert is op gebied van voeding en wat wel of niet goed is voor je. Maar het belangrijkste is dat we straks na 6 maanden een aangepaste voedings en eetpatroon hebben ontwikkeld, want anders is alles voor niets geweest!
  Ik ben nu heel strikt voor mezelf, ik eet 3x per dag en mn fruit is het tussendoortje. veel water drinken en thee, geen koffie. Ik voel me prima en ben al 8 kilo kwijt in 3 weken.
  Moet ook weer gaan sporten maar dat is no te veel, ben erg moe savonds.

 245. @Susan, vervelend dat het zo lang heeft aangehouden de klachten. Hopelijk zullen ze dan snel allemaal over zijn. Ik slik helemaal geen zuurremmers meer omdat ik er gelukkig geen last van heb. Ik ga zo even op haar site kijken, misschien dat ze nuttige tips heeft! Thnx

 246. @Chris, ik geef je gelijk. Je gaat het ziekenhuis eruit, zonder dat men weet, wat men mag of niet. Ik heb mijn ballon nu 14 dagen, en heb nog veel last gehad. Was gistern bij een specialist, die zei, ik moet de tabletten tegen maagzuur blijven nemen, ook heb ik geen last. Ik was bijna 2 weken ziek: krampen en veel last van maagzuur. Ik ga volgende week na de dietiste en denk niet, dat ze me iets nieuws kan verstellen. Als men op de site van Diana Gabriels gaat, krijgt men informaties, betreffend het eten.
  Ik ben 4,8 kilo afgevallen en hoop, dat nu alles beter wordt.

 247. @allemaal, vandaag naar de diëtiste geweest. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ze me iets heeft weten te vertellen dat ik nog niet wist. Volgens mij zijn de meeste onder ons al experts in dieetkunde en weten we welk voedsel goed en slecht is. Het enige voordeel dat ik haal uit het bezoeken van zo’n diëtiste is dat haar weegschaal nauwkeuriger is dan de mijne. Wat ik trouwens achteraf een beetje vreemd vind is dat ik na de ingreep bij Dr Valk gewoon naar huis ben gestuurd zonder enige handleiding van wat ik wel en niet mag eten, tips etc. Wel kreeg ik mondeling van verschillende zusters allerlei adviezen waarvan ik bijna de helft niet meer weet aangezien ik toen nog suf van de narcose was. Het was vandaag trouwens mijn 9e dag met ballon en ik ben inmiddels 4.5kg afgevallen. Toch iets meer dan ik dacht dat ik was afgevallen.

  @Mary, ik denk dat het heel belangrijk is ‘haalbare doeleinden’ te stellen. 10 kilo in 3 maanden lijkt mij dan ook goed haalbaar. Ga zo door ;-)

 248. @ chris: hoi :) dus je hebt je maagballon geplaatst zie ik, das goed he :) en valt het wat mee? Je buik lijkt waarschijnlijk dikker omdat je nog wat gas hebt in je, dat gaat wel over. Das goed dat je morgen naar de dietiste gaat, hopelijk geeft ze je een smakelijke dieet hehehe. Om op je vraag te beantwoorden, ik val niet zo snel af als de meeste hier, maar ik wou 10 kilo in de eerste 3 maanden vermageren en 10 kilo in de laatste.. en voorlopig ben ik 6 kilo kwijt, dus ben nog redelijk op schema. In het begin maakte ik me er echt enorm druk in, tot dat ik dus tot besef kwam dat ik op schema zat en opeens voelde ik me beter. Ik doe elke ochtend aan beweging, drink veel water, eet gezond.. en ik vind het wel leuk. Dus zolang ik ook dit na de maagballon blijf doen, dan komt het allemaal wel goed. En ik meet me aan het begin van elke maand, heb gezien dat ik al wat cm heb verloren hihihi ben tevreden. Nogmaals, ik denk dat ik de enige ben die zo weinig verliest, ale, als je kijkt naar hoeveel de anderen vermageren, maar heb me er ondertussen bij neergelegd :)

  Ale, maat wat weten hoe het ging bij de dietiste he :)

  @patricia: veeeel water drinken. Je moet je ballon spoelen.. komt wel goed ;) Regelmatig tanden poetsen, flossen, mondspoeling en kauwgom helpt ook.

 249. @Patricia, ik heb ook niet echt last van stinkende boeren. Ik drink ook best veel water en zo weer zo na het eten.
  @ Nancy, met mij gaat het prima! Ik wacht voor de zekerheid nog wel 1 weekje met sporten. Ik ben volgens mij niet echt veel afgevallen tot nu toe. Morgen ga ik voor het eerst naar de dietiste. Het lijkt wel of mijn buik nu dikker is dan voor de ingreep. Maar dat zal allemaal wel goed komen (hoop ik)

 250. @patricia, ik heb er wel de 1e week last van gehad, ik merkte dat toen ik meer water ging drinken dat het minder was!
  Het gaat verder gewoon goed, ik kan alles doen, eten gaat goed en zelfs het sporten heb ik weer opgepakt!
  Hoe is het met jullie?

 251. even een vraagje,ik heb eigenlijk vanaf week 2 last van als ik boer..dat het echt zo verschrikkeliojk stinkt,echt het lijkt wel een kapotte riolering.
  wie heeftv er nog meer last van ? ik ken iemand die heeft het jaren geleden ook gehad

 252. @Susan, is goed, ik ga meer water drinken! Dit is pas mijn 4e dag en ik voel me al weer bijna helemaal normaal, de buikkrampen zijn sinds vanmiddag ook al een stuk minder gelukkig

 253. @Chris, het is belangrijk, dat je veel water drinkt, om te spoelen. Anders blijft voedsel aan de ballon hangen en je ruijgt uit de mond. En…geen vet eten, dat raak je zo snel niet kwijt, van de ballon.
  Ik heb mijn ballon nu 10 dagen, overgeven moest ik de eersten twee dagen, nu heb ik veel krampen. Ga maandag na de dieetiste.

 254. @Nancy, wat vreemd, Dr Valk raadde RA Medicals zelf aan omdat zij juist ervaring hebben in het begeleiden van mensen met een ballon!? Gelukkig dat ze je bij Activite wel willen helpen. Je hebt wel gelijk wat betreft de cola, ik moest ook vreselijk boeren daarna! Maar het bleef er wel in gelukkig. Ik stink volgens mij wel erg uit mijn mond :s Mijn tong is ook wit uitgeslagen dat duit op een vitamine tekort. Mooi dat het goed met je gaat en dat je van de krampen af bent! Ik vroeg me al af of dat tijdelijk was of niet.

 255. @Chris, ja ik heb kontact gehad. Zij waren niet erg enthousiast over het bieden van nazorg!
  Lastig, moeilijk en nog veel meer.
  Heb inmiddels contact gezocht met Activite, thuiszorgorganisatie en zij willen graag helpen en hebben ook ervaringmet begeleiden van maagballonetjes!!
  Met mij gaat het prima, geen last, niet misselijk en geen krampen, eten gaat goed, heel weinig maar alles blijft er in!
  Ik zou toch niet voor cola kiezen, koolzuur geeft een opgeblazen gevoel en dan heb je weer last van maagzuur.

 256. @patricia, ik denk dat ik de eerste dag geen klachten had omdat ze me via het infuus iets tegen de misselijkheid hadden gegeven. Vandaag is de derde dag. Vannacht heb ik de hele nacht overgegeven. Op een gegeven moment ben ik maar in de badkamer op de koude vloer gaan liggen naast de wc pot. Het is nu avond en ik voel me een stuk beter! Ik kan zelfs kwark en cola binnenhouden! Ik heb continue nog wel het gevoel alsof ik krampjes in mijn maag heb. Wat vervelend dat je naar het ziekenhuis moest ivm anafylactische shock! Dat lijkt mij best eng en dan ook nog een maagballon pfffff! Dan denk ik dat ik niet mag klagen als ik dat van jou hoor! Maar je hebt toch nog maanden te gaan dus het komt vast wel goed joh!

 257. @chris,ik vond al dat je zo weinig klachten had ….ik zat bij de pechvogels maar echt na de eerste week gaat het meteen een stuk beter…en eet gewoon niets de eerste week ,ik kon ook niet drinken…en daarna gaat het echt beter…ik moest naar het ziekenhuis omdat ik om onbekende reden sinds 4jaar in een anafylactische shock raak naar aanleiding van een allergische reactie.en ja die shock is dodelijk…en heb hem deze week weer 2 keer gehad.ben nu vanavond thuis gekomen en moet morgenochtend om 9 uur weer in het ziekenhuis zijn.maar ben wel hele,aal uit me systeem

 258. @Patricia: jeetje, waarom moest je naar het ziekenhuis??? Dank je wel maar op dit moment voel ik me beroerder dan gister. Ik heb al ruim 2 dagen niks binnen kunnen houden en vraag me af hoe lang het duurt voordat het overgeven ophoudt. Ik hoop dat het snel beter met je gaat en je de draad weer kan oppakken!
  @Jolanda. Ja idd gewoon naar Antwerpen bellen en een afspraak maken voor het consult. Je betaald geloof ik 100 euro voor het consult en daar krijg je na afloop dan weer iets van 70 euro van terug… raar belgisch systeem

 259. hallo allemaal,
  heb helaas net 10 dagen weer in het ziekenhuis gelegen,dus vandaar noet aanwezig geweest,kom nu net thuis.ik zit weer aan een hele hoge dosis prednison…en baal zo vreselijk nu met mijn maagballon.ik zie alles weer in het duigen vallen door die medicijnen
  @chris goed hoor dat het nu is gebeurt en ,hou ons op de hoogte he.het enige wat je nu nog te verliezen hebt zijn je kilo’s haha

 260. @Chris Bedankt voor je snelle reactie. Hoe ben jij te werk gegaan? Gewoon Naar Antwerpen bellen en dan een afspraak maken? Betaal je ook voor het eerste consult?
  Heeft iemand wel eens gehoord van RA Medical hoe daar de ervaringen zijn?
  Bedankt alweer

 261. @ Chris, hoe lang ben je in het ziekenhuis moeten blijven?
  Ik heb al via verschillende bronnen informatie gevonden en sommige zeggen dat je de dag zelf naar huis mag en andere zeggen dat je moet overnachten in het ziekenhuis.

  Is er iemand ook in Hasselt geweest? Mijn huisdokter heeft namelijk dokter vanmoerkerke aangeraden.

  groetjes

 262. ik ben net zoals sommige anderen op dit forum bij dr Valk in Antwerpen geweest, verbonden aan het ZNA. Kosten 1450 euro. Het weg laten halen kost geloof ik nog eens zo’n 300 euro.

 263. Hallo allemaal. Ik heb jullie reacties gelezen en heb zelf ook interesse in een maagballon.
  Als ik op het internet zoek kom ik uit op de Boerhaave kliniek maar die vindt ik erg duur. Nu zie ik dat de meeste van jullie bij RA-Medical zijn geweest en was mijn vraag hoe duur het daar is. Eventueel ook ander adressen waar ik kan zoeken?
  Alvast bedankt

 264. Hallo Allemaal! Ik moest me gister om 7am melden. Om 8 uur kreeg ik een infuus en pas om 12h werd ik geholpen. Ik heb niks van de ingreep gemerkt. Tot nu toe vind ik het wel meevallen, ik heb alleen een licht gevoel van misselijkheid en slechts 1 x overgegeven. Eten lukt nog niet echt. Ik heb t gevoel heel vol te zitten.

 265. Hallo iedereen,

  Ik heb ook een afspraak gemaakt maar wel bij een dokter in Hasselt. Donderdag 3 juni mag ik voor de eerste keer op consultatie gaan op te kijken hoe en wat het allemaal inhoud en daarna moet ik beslissen. Ik zie het wel helemaal zitten :-)
  Hoe gaat het met jullie allemaal?
  Groetjes

 266. Hey Nancy, welkom terug! Tegen mij zij Dr Valk dat RA medical in Amsterdam gevestigd is maar op internet zie ik er enkel een in Beverwijk. Maar erg goed dat je naar een diëtist gaat! Dat is denk ik wel heel belangrijk. Ik zal al het lekkere eten wel heel erg gaan missen! Maar ja, als ik dan moet kiezen tussen slank of dik dan toch maar liever slank en zelfverzekerder door het leven. Missen jullie eigenlijk het lekkere eten? Zoals bv een warm croissantje kaas uit de oven of een zak Vlaamse friet met mayonaise? Ik ga vanavond voorlopig voor de laatste keer een patatje eten zonder dat ik me er schuldig over ga voelen :)

 267. Heerlijk een paar dagen in Rome geweest! het gaat dus idd goed met mij, kan alles weer doen, heb eigenlijk nergens last van en ben a.s. woensdag twee weken op dreef met mijn nieuwe leven.
  Kan nu “gewoon eten”binnen houden, niet misselijk en maagzuur kan ik bestrijden met 1x per dag een Zantac tablet!
  Ga morgen ook maar eens contact zoeken met de dietist, via RA Medical, ben benieuwd of zij iets kunnen bijdragen in mijn nieuwe ik!

  @chris succes!!!

 268. @susan, dat is goed te horen!! :) Dank je wel. Ik hou jullie op de hoogte van hoe het gegaan is.

 269. Ik voel me al veel beter, geen overgeven, geen honger…alleen voel ik me moe.
  @Chris heel veel serkte. Het komt wel goed, morgen begint een nieuw leven voor je.

 270. Hallo Allemaal! Ik ga straks naar Antwerpen en morgenochtend wordt dan de ballon geplaatst. Hopelijk valt het allemaal mee. Ik laat het jullie weten. Gaat het trouwens goed met iedereen? Ik vind het nogal stil de laatste dagen op dit forum…

 271. Heeft iemand ook ervaring met RA medical in Beverwijk? Van Dr Valk moet ik na mijn ingreep naar een diëtiste gaan en hij gaf die als referentie op.

 272. Thanks Susan, hopelijk is de misselijkheid snel over! Ik laat wel weten hoe het mij strx vergaat

 273. Ik kom zoeven terug uit antwerpen en heb mijn ballon gistern gekregen, met narcose. Ik nu nog suff, moest de hele tijd overgeven, kon niet slapen van al dat maagzuur. dat omhoog ging.
  @nancy volhouden
  @chris, wens je veel sterkte

 274. Hallo allemaal,
  Ik ben vandaag naar de huisdokter geweest nadat ik al verschillende keren en verschillende jaren verschillende dieëten heb geprobeerd om af te vallen.
  Vandaag sprak hij mij over een maagballon te laten plaatsen.
  Mijn vriend ziet een operatie als een maagverkleining of een maagring niet zitten.
  Hoe gaat het met jullie en de maagballon?
  Ik ga binnenkort een afspraak maken met een dokter van het salvator ziekenhuis te hasselt, doorgekregen van mijn huisarst maar eerst eens met mama (woon nog thuis) en vriend praten.
  Ben 25jaar even ter info :-)

  Groetjes
  Sabbieke

 275. Ah wat goed! Zoveel in 1 week! Gefeliciteerd! Dus echt een narcose, nou lekker, ik kijk er naar uit! :)

 276. @Chris
  Nou volgens mij is het in Belgie gewoon een narcose hoor! Niks beetje suffen gewoon via het infuus door de nacotiseur!

  Ik heb mezelf beloofd dat ik 1x per week op de schaal ga staan maar maar kon het vanmorgen niet laten: 5,1 kilo minder dan vorige week woensdag!!!! Ik ben zo blij!!!!

 277. Hey Nancy! Ben blij voor je dat het zo goed gaat! Hoe gaat het met de kilo’s? Kan het eigenlijk wel dat je na een week nog moe bent van de narcose? Het is toch ook meer een roesje volgens mij. Ik krijg mijn ballon over een week. Ik let nu eigenlijk ook niet meer echt op de calorieën(niet dat ik nu helemaal mijn boekje te buiten.) Voor mijn omgeving hou ik het een beetje voor me omdat ik geen zin heb in reacties van ‘oh lekker makkelijk’ of zo. Ik kijk echt uit naar de plaatsing.

 278. Bijna een week heb ik hem nu, mijn ballon! Ik moet zeggen het gaat prima met mij.
  Al sinds het weekend niet meer overgegeven en kan ook wel wat vast voedsel naar binnen
  krijgen, niet veel maar een beetje!
  De maagkrampen zijn bijna weg zonder medicatie en de ziekenhuismedicijnen heb ik helemaal niet aangeraakt!
  Wel helpt de geadviseerde Zantac prima tegen het zuurbranden, die slik ik wel, ongeveer 2 per 24 uur.
  Ben ook weer gewoon aan het werk sinds vandaag, beetje moe maar dat is denk ik de narcose.
  Al met al een prima 1e week!

 279. @ susan: ja, je zou best de eerste 3 dagen het gewoon houden bij vloeibaar eten, daarna kan je vloeibaar mixen met vast voedsel en zien of je maag het wel binnenhoudt. Normaal gezien zou je na de 5e dag vast voedsel moeten eten (en binnenhouden), maar bij was dat pas vanaf de 8ste dag denk ik. Dus het verschilt wel van persoon tot persoon, misschien daarom dat je een beetje moet experimenteren.
  Naar de diëtiste gaan is (naar mijn weten) een must, zodat die je helpt om gezonde keuzes te maken die haalbaar zijn, vooral voor wanneer de maagballon er weer uit is.

  @ ingrid: ik denk niet dat je zelf kunt bepalen hoe groot de maagballon moet worden. Maar geen nood, het zal wel de juiste grootte hebben.
  Het is niet zo dat eens je de maagballon hebt nooit meer honger hebt. Je hebt gewoon minder honger dan normaal en daarbovenop kan je ook minder eten. Mijn ogen blijven wel honger hebben, maar mijn maag zegt al snel dat het genoeg is. Als ik trouwens meer eet dan dat ik zou moeten eten, dan komt het er toch trg weer uit.

  @ nancy: dat wordt wel beter, maar indien dat niet zo is, moet je misschien eens langs de dokter gaan. Heb je geen buscopan meegekregen? Ikzelf had ook veel last, maar kon ook niet tegen buscopan. Heb er in de plaats een spuit buscopan gekregen die uiteraard veel beter was. Voor ik het wist had ik er ook geen last meer van. Wel ervaar ik soms nog een naar gevoel als ik lig, maar zeker niet zoals in het begin. Dus dat zal wel snel beteren :)
  Ik wens je heel veel succes ! :)

 280. @iedereen
  Daar ben ik weer, nu wel weer redelijk fit en “gewoon”aan de sslag!
  Het gaat eigenlijk best aardig. Kan inmiddels wat vast voedsel eten, heb al 2 dagen niet overgegeven en voel me best aardig! Alleen heb ik best last van maagkrampen, vooral als ik naar bed ga,is wel pijnlijk! Heeft iemand deze ervaring ook?
  Ben zo blij dat ik deze beslissing heb genomen, woensdag toen de ballon geplaatst werd zei de weegschaal 116 kg, dat echt nooit meer! Heb mezelf beloofd maar 1x per week op de schaal te gaan staan, kijken of dat lukt!

 281. Hallo allemaal! Is het hongergevoel met een maagballon dan ook echt een stuk minder? zit je bv vol van een bakje yoghurt en een crackertje? Kan je zelf ook bepalen hoe groot de ballon wordt?

 282. @susan Ik kreeg wel het advies om vloeibaar te starten maar verder moet je de opbouw zelf uitproberen.
  Ik ben nu 3 dagen verder en kan inmiddels een mini creaker en gele vla binnen houden. Ik probeer ook maar wat. Er moet wel een patroon in komen te zitten van 3x eten en 2x fruit.
  Succes!!!

 283. Ik kriig aanstaande woensdag mijn maagballon bij Dr.Valk. Kregen jullie advies mee, wat je wel of niet mag eten? Gaat iemand na de dieetiste? Moet je daarna op kontrolle?

 284. @ nancy: amai, ik had heel veel last in het begin. Ik hield ook niets binnen, moest continu overgeven en ik at of dronk amper iets. Ik kon jammer genoeg ook maar niet slapen en de pillen innemen was niets voor mij, want jah, het kwam er na 10min toch trg uit. De dokter had dan maar dezelfde medicatie voorgeschreven, maar dan via de spuit. En dat had me echt heeel veel goed gedaan. Ik denk dat ik vanaf de 8ste dag mijn eten/drinken kon binnenhouden. Ok, af en toe moe(s)t ik nog overgeven, maar na een tijd kan je het onder controle houden. Ik hoop dat het bij jou sneller voorbij gaat :)

  @ chris: ja inderdaad en misschien moet ik ook niet om de minuut op de weegschaal staan in de hoop dat ik een grammetje minder ben hehehe. Bedankt he :)

  @ patricia: super!!! Ben je nu niet een maatje minder?? Ben echt blij voor je en hoop dat je je doel gaat halen!

  @ miriam: amai en wat is je doel nu alweer? 17kg is echt goed!!

  PS: ben net mezelf gaan wegen, hihi kon het niet laten, en zie net dat ik nog een kilootje minder weg, dus in totaal 4kg :) niet veel, ik weet het, maar ben al blij dat het al iets meer is.

 285. jeetje wat goed 17 kilo! gefeliciteerd!

  Nancy : maar als je niet kan eten en alles dat je drinkt er gelijk weer van boven uitgaat, krijg je
  dan geen uitdrogingsverschijnselen? Ik vind het jammer dat er eerst een zg intake moet,
  ik ga liever gelijk op de tafel liggen zodat ze die ballon erin kunnen doen.

 286. @miriam,nou joh ik was zo blij als een klein kind haha….en 17 kilo jeetje zeg wat een getal superrrrrrrr.
  @nancy ik slik nog steeds zantac dathelpt goed..en ik heb nog steeds nachten dat ik wakker word om te spugen ..ik denk dat ik dan te plat lig en snel omdraai ofzo in mijn slaap

 287. @chris
  heb idd het idee dat ik misselijker ben na drinken, eten doe ik niet! Heb idd niets gemerkt van de ingreep.
  @iedereen
  Hebben jullie ook zon last van zuurbranden, vooral in de nacht, wat doen jullie hiertegen?

 288. he meiden ,en man

  goed bezig joh
  en patricia ,wat een fijn gevoel he dat het begincijfer weer een getalletje lager is
  had ik vandaag ook ,ben er nu 17 kwijt,zoooo blij
  al de andere heel veeln succes
  ga ervoor
  groetjes

 289. @iedereen,
  joepie vandaag zijn de eerste 10m kilo eraf!!!! ik ben zo blij.
  @mary wat erg voor je dat het zo tegenvalt ,maar mischien gaat het opeens harstikke hard
  @nancy ik heb de eerste week echt helemaal niets gegeten en ook bijna niets gedronken..en dan bleef ik toch ook spugen.maar na een dag of 8 kon ik weer eten.ik geef nu alleen soms s’nachts wel eens over ik denk dat dat door het liggen komt.
  succes he,het komt wel goed

 290. Hey Mary, ik zou me als ik jou was niet teveel laten afschikken van het aantal kilo’s. Ik begrijp dat je er meer van had verwacht. Heb je enig idee hoe het kan? Misschien kan je beter naar de tailemaat kijken ipv de weegschaal. Bij de een gaat het sneller dan bij de ander, maar misschien dat ze er bij een andere die gelijk veel kilo’s verliest ze er ook weer snel op zitten… Het kan natuurlijk ook aan de weegschaal liggen. Ach je hebt nog ruim vijf maanden! Het komt vast goed!

 291. Hoi Nancy, hoe ging de ingreep? Nog iets van gemerkt of lag je lekker te slapen? Heb je dat je vooral misselijk wordt als je iets eet of drinkt? Ik ben blij voor je dat je je naar omstandigheden toch goed voelt!

 292. Daar bem ik weer, gister is de ballon geplaatst en de terugreisging redelijk, wel suffig van de narcose. Ik was net binnen en toen voelde ik de 1e het kopje thee terugkomen.
  Redelijk geslapen, lijkt idd wel of de medicijnen het overgeven verergeren, ik heb ze verlopig maar in de hoek gegooid.

  Vandaag is het overgeven wel meer, alles komt er uit, water, thee en ook de 4 lepels yogurt bie ik over de hele dag op heb! Herkennen jullie dit en wanneer blijft er weer iets in? Wanneer zijn jullie begonnen met een beetje vast voedsel?
  Maar al met al voel ik me best goed!!

 293. 3 weken na mijn maagballon en nog steeds 3kg … hoe is dit toch mogelijk?! Ik had besloten dat ik mezelf pas ga meten en wegen in het begin van elke maand, zo maak ik mezelf niet gek. Maar toch kan ik me niet bedwingen om op de weegschaal te gaan staan en zien of ik vooruitgang boek. Het enige dat me troost biedt, is daat ik toch nog 5 maanden voor de boeg heb, er kan nog veel veranderen, haha dat is toch wat ik hoop. Man man man, zielig he haha :) Ale, blijven lachen zeg ik mezelf dan he :)

  @ patricia : hoi :) seg je bent toch goed bezig, voor je het weet ben je van die extra 20kg af :) hoop dat je het snel bereikt !

  @ chris, susan en nancy: ik wens jullie heel veel succes en hoop dat jullie bereiken wat jullie willen bereiken :)

 294. Succes Nancy! Ik ben benieuwd hoe jij het gaat ervaren.

  Ok Patricia, ik denk dat we dan maar een andere keer naar Spanje rijden. Hoe lang duurde het
  na de intake dat je de maagballon kon plaatsen?

  • Hey Chris, Ik ben een jongeman van 28 en wil graag ook een maagballon laten plaatsen. Gezien jij hier volgens mij de enige man bent die je ervaring met de maagballon hebt gedeeld, zou ik graag willen weten hoe het nu met je gaat na het verwijderen van de maagballon? Ben je weer aangekomen of juist niet? Ik hoor graag van je!

 295. @nancy heel veel succes morgen,en jij kan volgende week echt wel fit naar rome hoor,alleen ben je dan al een paar kilo lichter haha.
  @chris je kunt echt niet meteen doorrijden naar spanje,dat moet je niet doen hoor je voelt je waarschijnlijk harstikke beroerd.of je moet een uitzondering zijn…het duurd op zijn langst 7 dagen die pech had ik dan…maar daarna kun je alles weer doen
  dat is mijn ervaring he…ik kan ook niet voor iedereen spreken.
  ik ben net terug van djerba en heb eigenlijk niet echt last gehad van mijn maagballon

 296. @iedereen,
  eindelijk is het dan zo ver, morgenochtend om 8.30 uur moet ik bij Dr. Valk zijn en word mijn ballon geplaats. Ben heel benieuwd hoe ik me daarna voel en ben blij met al jullie ervaringen.
  Ik hoop volgende week , redelijk fit naar Rome te kunnen maar morgen is de belangsrijkste dag van de rest van mijn leven, ik hou jullie op de hoogte!

 297. ik wil me ook wel goed aan het dieet houden hoor als de ballon er eenmaal inzit. Was
  je ook gelijk misselijk nadat je wakker werd uit het roesje? Eigenlijk willen we nadat ik die ballon heb laten plaatsen gelijk door met de auto naar Spanje, maar zo te lezen zit dit er niet echt in. Ik merk dat ik er al heel erg na toe leef maar als ik dan weer negatieve reacties op andere sites lees dan schikt mij dat weer af. Maar je bent goed op weg Patricia! Volgens mij kan je inmiddels al een nieuwe garderobe aanschaffen!

 298. @chris,
  dat is verschillend soms zitn ik snel vol,maar het gebeurt ook dat ik zelf stop ,maar nog echt geen vol gevoel hebt..de eerste week kon ik nioets eten en drinken dat was heel vreemd…je voelt je ook niet naar van de honger ofzo. ik wil er nu nog 20 kg af hebben.ik hoop echt dat het gaat lukken. maar je moet natuurlijk niet snoepen en vette dingen eten

 299. Hoi Patricia,

  Je zegt dat je niet veel eet, maar komt dit door het dieet dat je volgt of omdat
  je hongergevoel minder is? Het lijkt mij echt raar om geen trek te hebben, ik
  eet nu zelfs nog door als ik vol zit. 8 kilo in één maand is nog steeds best veel.
  Ik hoop 20 kilo af te vallen met de ballon.

 300. `@susan,
  nee ik eet niet veel, je moet wel 3 x daags een beetje eten anders krijg ik erg het zuur.
  ik slik nog steeds zantac,voor de rest heb ik nergens geen last meer van.
  vind het echt een aanrader.ik ben de eerste week echt wel heel ziek geweest .hou daar rekening mee..heel veel succes met je nieuwe leven haha

 301. @patricia, 8 kilo zijn toch veel.
  Hoe is het met je honger, eet je nu normaal? Ik krijg mijn ballon volgende week.

 302. @chris, ik ben ook bij dr valk geweest en id ook nog lekker op vakantie geweest naar djerba,ben net 4 dagen terug haha.
  ik ben in een maand 8 kilo kwijt,vond het tegen vallen …maar over 2 maanden genomen verlies ik hopelijk nog het dubbele,en dat is dan weer veel

 303. Hallo, na het lezen van al jullie berichtjes heb ik ook besloten een maagballon te plaatsen. Ik ben een man van 36 met een bmi van 32. Ik geef het eerlijk toe, mijn overgewicht komt voornamelijk doordat ik gewoon teveel eet. Ik ben er alleen niet heel erg van overtuigd dat een maagballon de oplossing is. De een valt 16 kilo af in 9 weken, de ander slechts een paar kilo. Maar goed, ik ben mijn dikke buik en strakke kleren zo verschrikkelijk zat dat ik het maar gewoon ga proberen. 21 mei heb ik een afspraak met Dr Valk in Antwerpen. Helaas kan dan niet gelijk de ballon geplaatst worden. Vreemd dat ze hier in NL al gauw zo’n 2000 euro meer berekenen. Daar kan je voor op vakantie naar de Bahamas!

 304. hallo,
  ik heb mijn maagballon nu ruim een maand,en ben pas 8 kilo afgevallen..
  ik vind het ook wel een beetje tegenvallen…of hadden jullie dit ook
  groetjes

 305. Hallo iedereen

  Ik heb ongeveer twee weken geleden een maagballon geplaatst. De eerste week was een hel, heb echt veel last gehad, moest continu braken.. en dat deed wel pijn, het leek wel of die ballon uit mijn maag ging.. maar goed, uiteindelijk is het beter gegaan en begon ik eten binnen te houden.

  Nu zie ik dat iedereen redelijk wat kilo’s heeft verloren, ik ben eigenlijk maar 3kg lichter en ben er zo verdrietig om. Ik kan zowiezo al niet veel eten en als ik eet is het dus uiteraard gezond. Ik vind het super dat jullie allemaal gewicht verliezen, maar wil zo graag zoals jullie zo gelukkig voelen. Heeft er iemand tips voor mij?

  groetjes

 306. hallo allemaal
  @nancy
  het terug rijden vond ik niet zo fijn want was zo misselijk,en dan hoefde ik niet eens zelf te rijden,wat ook echt niet kan hoor ,je bent nog helemaal suf van de narcose
  qua drinken moet je je niet al te veel voorstellen,is bijna niks want je rent meteen naar de w.c!! die is die dagen je beste maatje ha ha ha
  veel succes en na een week is al veel weer voorbij

  @jasmijn
  de 1e paar dagen ben je veel te beroerd om te gaan werken hoor ,werk voor onszelf dus ik was er gewoon niet,maar ziek ben je zeker.
  je krijgt wel medicijnen tegen de misselijkheid ,maar die kots je iedere keer uit dus daar was ik gewoon mee gestopt en het leek wel of het daarna beter ging!!!
  fijn dat je een streven hebt ….ga ervoor
  doe ik ook ben nu 16 kg afgevallen in 9 weken en ben zo blij ,van de week een mooie spijkerbroek gekocht ,moet nog wel proppen maar anders moet ik er volgende week weer 1 kopen ha ha ha
  let echt op wat ik eet,maar ben nog zo gemotiveert dat dat geen probleem is .
  mijn streven is om de 6 weer in de begincijfers te zien dus dan moet ik nog zeker 12 kg.
  maar ik ga ervoor en het gaat me lukken!!
  veel succes vandaag
  en laat even weten hoe het was
  groetjes

 307. @Iedereen:

  Hartelijk bedankt voor jullie ervaringen hier, ik heb a.s. vrijdag een gesprek bij Dr. Valk en ik kijk er ontzettend naar uit. Bij mij is mijn bezwaar bij de zorgverzekeraar weer afgewezen… erg jammer! Daarom extra blij dat het in Belgie tegen een veel lagere prijs kan.

  Ik heb een mail gestuurd met een vraag over luchtvulling of vloeistof vulling, maar daar kreeg ik als antwoord dat ik beter een afspraak kon maken waarin alles besproken wordt.

  Hoe combineren jullie dit met werk? hebben jullie gewoon vrij genomen, of ziek gemeld? ik maak mij een beetje zorgen om die maagzuuraanvallen. Ik hoop ook echt dat het gaat werken, mijn streven is om van maatje 54 naar een maatje 44 te gaan! :) Ik hoop dat de maagballon kan helpen.

  Ik ben iedereen zo dankbaar dat jullie je ervaringen hier plaatsen! :)

 308. Hallo allemaal,
  Ik ben afgelopen vrijdag bij Dr. Valk geweest en krijg woe 12 mei mijn ballon.
  Ik ben heel erg benieuwd hoe het daarna gaat, hoe hebben jullie het ervaren om na de narcose naar nederland terug te reizen? En wat konden jullie de eerste paar dagen verdragen aan drinken?

  Groetjes,

 309. Hallo aan iedereen,
  ik was afgelopen week vrijdag bij Dr.Valk en krijg mijn ballon 19.mei. Ik ben echt benieuwd. Ik heb een bmi van 39.
  Ik lees graag jullie ervaringen.
  Groetjes

 310. @patricia
  ehh toch kei goed 2 kilo in een week,als je dat een half jaar iedere week zou afvallen ben je wel heel ver toch….
  bij mij is het nu ok ongeveer n kilo in de week ,is ok goed bedenk ik me ,terwijl het deze week weer wat meer is ,nu totaal 14,5 kg.
  ben er zo blij mee,gewoon goed opletten en ik wordt zo blij van de kleding die nu gewoon passen ,heb jij dat ook ??

  grtjsss

 311. hoi ik heb een vraagje mag je een maagballon als je galblaas is verwijdert
  en hoeveel pyn doet het als hem heb laten zetten?
  ikheb vaak maagpijn en dat doet dan zo pyn dat ik niet weet waar ik het zoeken moet
  zou dat extra invloed hebben als je dan een maagballon laat zetten ?

 312. @MIRIAM,
  er was nu helaas maar 2 kg af,aan de andere kant als dit er elke week afgaat ..komt het wel goed.de eerste week ging het hard, de 2e week niet….dit was de 3e week.ik ben nog vol goeie moed hhaha,
  hoe gaat het nu met jou
  groetjes en succes allemaal

 313. hallo allemaal,
  ik voel mij nu best redelijk, moet gewoon goed opletten met wat ik eet,
  de 2e week viel ik niet echt veel af,en had ik best flinke honger….maar dat was missc hien ook ,omdat ik een week niet had gegeten.vond het wel een tegenvaller.zit nu 2 dagen in de 3e week,en ga straks bij mijn moeder wegen.heb nu wel het gevoel dat ik snel vol zit etc.
  heb nog wel erg last van maagzuur,maar dat had ik voor de maagballon ook.
  ik hoop echt dat ik nu weer flink ben afgevallen…als ik 20 kg afval, dan zou ik het zo weer doen.dan is het mij me allemaal waard.wat betreft een maagverkleining,daar kom im niet voor in aanmerking..ik wil hem zelf betalen ,naar mijn bmi is te laag {32}.
  @renee ik vind het erg vervelend voor je ,dat het bij jou zo is gegaan,ik weet dat je hoge verwachtingen had van de maagballon,net zoals de rest van ons.ik hoop dat er voor jou ook een oplossing komt.

 314. Hoi Allemaal,

  Ik weet niet of dit forum nog actief is maar ik wil graag mijn verhaal kwijt over mijn ervaringen met een maagballon. Ik heb in 2007 een maagballon gehad en was er maar 15 kg mee afgevallen. Heb ook al de tijd dat hij in mij zat hem gevoeld en ben er anderhalve week goed ziek van geweest dus die 15 kg die ik afwas gevallen daar waren er 8 van in de eerste anderhalve week omdat ik zelfs water niet binnen kon houden. Ik heb ook veel pijn gehad vooral van mijn borstbeen omdat die ballon steeds door het braken daartegen aan bokste. Het ergste van het verhaal is dat ik toen ik hem kreeg 115 kg woog en daarna 100 en toen hij eruit was ben ik van juni 2007 tot december 2007 40 kg !! aangekomen! En dat terwijl ik beter op mijn eten lette. Dit kwam omdat je met die ballon helemaal geen vet mag eten dus daarna was mijn lichaam gewoon een spons. Doordat ik zo snel aan was gekomen was mijn lever vervet en heb ik in januari 2008 bij een internist gelopen omdat ik pijnen had in mijn bovenbuik. Vooral mijn maag die klachten kreeg ik al toen de ballon net verwijderd was. Momenteel ben ik op eigen kracht weer afgevllen tot 120kg en ik ben nog steeds bezig. maar het gaat moeizaam omdat ik heel onregelmatig eet omdat mijn maagklachten weer heel erg zijn momenteel. Ik ben bang dat die ballon iets in mijn maag beschadigd heeft. Ik heb in 2008 wel een gastroscopie gehad en die internist zei dat het er goed uitzag van binnen. Nu krijg ik in mei weer een gastroscopie. Ik had voor die maagballon NOOIT last van mijn maag en nu heb ik iedere dag pijn. Ik weet niet wat er mis is maar ik zou het graag terug draaien ik heb zoveel spijt van die maagballon!! Ik wordt zelfs al ziek van 1 kein glaasje alcohol etc. Ik kan iedere dag wel huilen zo graag zo ik het ongedaan willen maken zodat ik nooit die maagklachten had gekregen! Sorry voor dit negatieve verhaal maar het is echt mijn ervaring. Ik hoop dat het bij andere met een ballon niet zal geeuren endat die wel gewoon goed afvallen en geen klachten er aan over houden!

  Groetjs

 315. Hallo allemaal,
  Ik heb Dr Valk gemailt, maar nog geen reactie terug.
  Wil heel graag een ballon laten plaatsen en hier in Nderland is het ontzettend duur!
  Hoe snel reageerd Dr. Valk normaal?
  Weet iemand hoe snel het totale traject in Belgie geregeld kan worden?

 316. @patricia
  hey hoe gaat ie nou ??
  kun je al wat vast voedsel eten??
  wel goed hoor al 6 kg kwijt,hoeveel is je streven ??
  en dat mensen zich dat afvragen is af en toe wel raar ,die mensen zitten niet in die positie dat ze niet blij zijn met zn lichaam/gewicht,zowel dan durven ze het niet te laten doen.
  hier gaat alles goed ,alleen nu gaat het echt wel een stuk minder snel,
  zit nu op de 13 kg (net een week vakantie gehad)
  dus moet weer echt opletten wat ik neem ,maar dat komt goed .

  groetjes

 317. @miriam,
  bedankt voor jou ervaring daar put ik weer hoop uit,
  ik zit alleen nog op kleine beetjes drinkbouilion, en overmorgen zit hij er een week in.
  wanneer weet ik dan of ik wat kan eten,en waar kan ik het beste meebeginnen..want ik ben het spugen nu toch wel zat,ookal is het stukken minder.heb nog wel steeds pijn in mijn maag,….aan de andere kant ben nu al 6 kilo kwijt in nog geen week.dus ben ook wel erg blij.
  gek he,mensen vragen zich af wat me bezielt,door het je zelf aan te doen.maar de maagballon is voor mij een droom die uitkomt..de sleutel voor mijn nieuwe leven

 318. ik heb ook bij dr. valk de ballon laten plaatsen
  ben nu 6 weken verder en 12,5 kg afgevallen
  ook ik kon de eerste week niks maar dan ok niks eten,nu nog steeds niet veelhoor
  is echt heel erg wennen en zelfs saai af en toe
  maar goed ik ben wel heel gemotiveerd ,want ik wil die getalletjes op de weegschaal zien dalen.
  de medicijnen van de misselijk heid heb ik na 2 dagen niet meer geslikt omdat ik ze toch weer uitkotsten ,
  @ patricia
  hoe voel je je nu ??
  @ jasmijn
  heb je al antwoord over de lucht gevulde ballon?

  groetjes
  en succes

 319. @Patricia
  Ja en je betaalt zoveel premie ervoor ook nog! Ik snap het ook niet, hij werd bij mij gelijk al afgewezen omdat ze vinden dat iemand met mijn BMI voor de gastric bypass moet gaan maar dat zie ik helemaal niet zitten. Dat vind ik gewoon eng :(

  Ik hoop echt voor je dat die pillen gaan werken, het zou echt zonde zijn als je lichaam de maagballon niet accepteert. Ik wens je veel sterkte toe en hoop dat het goedkomt.

  In de boerhaave kliniek bieden ze in elk geval de lucht gevulde en vloeistof gevulde ballon aan. Ik ga denk ik Dr. Valk even mailen met diezelfde vraag. Bedankt dat je je ervaring hier deelt.

 320. ik vind het ook belachelijk dat je in nederland ,bijna niets vergoedt krijgt,want het brengt toch ook weer andere gezondheids klachten met zich mee.
  ik weet niet of je ook met lucht gevuld kunt krijgen bij Dr valk.maarb je krijgt ook medicijnen tegen de misselijkheid.ik heb gewoon pech.slik nu pijnstillers erbij.helpen die niet.dan word hij er morgen uitgehaald.dus ik blijf hoop houden.want ik ben er van overtuigd dat het super werkt

 321. @iedereen:

  De maagballon bij Boerhaave is 3250 euro. Ik ben nu aan het afwachten of mijn zorgverzekeraar het gaat vergoeden dus ik blijf nog even duimen dat ik ‘m toch krijg. Indien niet gai k ook voor Dr. Valk. Het scheelt bijna 2000 euro wat ik echt belachelijk vind.
  Snap niet dat het hier zo duur moet zijn, maar goed dat is weer een andere discussie.

  Weet iemand of het mogelijk is om een luchtgevulde ballon te krijgen bij Dr. Valk?? Bij Boerhaave was het in elk geval wel een optie. Ik heb ook namelijk gehoord dat je bij een luchtgevulde minder gevoel van misselijkheid krijgt.

  Alvast bedankt! Jasmijn

 322. graag gedaan hoor,
  we zitten allemaal in het zelfde sc huitje dus vraag gerust.
  ik wens je heel veel succes
  groetjes

 323. hey patricia,

  bedankt voor al je informatie, ik ben ook van plan om binnenkort een afspraak te nemen bij dr De valk, daarom dat ik zoveel vragen stel…

  groetjes ;)

 324. hoi amie,
  ik kom uit nederland en moest het gewoon zelf betalen,
  in nederland is het 35oo euro. dus ik was allang blij.
  en DR valk is echt een leuke dokter

 325. hoi patricia
  khoop dat alles stillekes aan beter gaat met je.
  bedankt voor de informatie! ik heb gehoord dat de prijs ongeveer 1400euro is, is er een tussenkomst van de mutualiteit bij of niet?

  groetjes en hopelijk zo snel mogelijk beter!

 326. @amie,
  hoi ,
  ik was anderhalve week geleden geweest voor een eerste gesprek,meteen een datum geprikt.
  wat betreft je bmi …die van mij is 33. ik weet alleen dat je voor die maagverkleining minimaal een bmi van 40 moet hebben. verder voel ik mij echt vreselijk misselijk…ik geef bijna elke 2 uur over en ik eet en drink nog niets.nu voel ik mij dubbel rot ,want ik heb vandaag ook een ooglid correctie laten doen..ik hoop dat het morgen beter gaat.
  maar ik heb echt nog geen spijt, ik weet waar k het voor doe
  groetjes

 327. hey patricia,
  hoelang moet je ervoor een afspraak maken vooraleer je een maagballon mag plaatsen?
  en hoe voelt het?
  moet je een aan een bepaald BMI voldoen? ik zelf heb een BMI van 30,5

  groetjes

 328. hallo,
  ik zit hier al een poosje meetelezen,
  en ik heb gister mijn maagballon bij DR.Valk laten zetten.
  groetjes patricis

 329. @amie
  de kosten zijn 1450,- incl alles
  dan krijg je algehele narcose ,dat is wel fijn ,want het is niet heel fijn als je alles bewust je keel in moet zien gaan lijkt mij.
  en het is s”morgens komen en s”middags weer weg

  @saskia
  ik heb 1 afspraak gehad en kon gelijk de week erop geholpen worden als ik wilde .
  maar denk niet dat het gelijk kan,je kunt vragen

  ik ben nu bijna 4 weken verder en ban al 10,5 kg kwijt,
  en dus 2 maten kleiner ,heeeeeelemaal fijn

  groetjes

 330. @ miriam

  hoeveel afspraken heb je gehad voor demaagballon in je maag werd geplaatst?

  want ik wil het gelijk de eerste afspraak doen is dit mogelijk denk je? omdat ik helemaal uit adam kom

 331. hey allemaal, ik zou graag willen weten wat de kostprijs is van een maagballon bij dr. De Valk… want ben ook aan het overwegen om er 1 te plaatsen, ook al heb ik geen Bmi van 40

 332. Hey , ik ben ook patient bij Dr Jody Valk (het is trouwens een man ;-) )
  Ik heb wel een gastric bypass gekregen , en ben ondertussen (na 1,5 jaar ) 55kg lichter …
  Het is een super chirurg , je kan hem alles vragen , nooit is er iets teveel aan , hij legt alles goed uit , je kan hem bijna altijd bereiken (zowel telefonisch als op mail )
  Ik kan hem zeker aanraden !
  Heb je nog vragen stel ze gerust ;-)

 333. nee dat niet maar je voelt zelf heel goed aan hoeveel of liever gezegt hoe weinig je kan eten
  en dat wil ik zelf graag zo gezond mogelijk houden

 334. hey miriam,

  Ik heb gemailt, en hij/zij heeft me ook al terug gemailt. Krijg je nog een dieet mee na huis waa je je aan moet houden?

  ik hoor van je

 335. ja het is al echt te zijn (teminste mensen merken het op)
  en nu kan ik al weer wat kleding aan wat ervoor niet paste
  en heb je al gebeldtof gemailt?

 336. dank je wel lieverd!

  ben heel blij voor je, merk je het ook al aan je kleding en is het aan je te zien?

  groetjes

 337. @saskia
  03-2177030 is het telefoon nr
  en zn mailadres is jody.valk@zna.be
  nu 7,5 kg eraf en voel me harstikke fijn ,echt zeker een aanrader
  succes en laat me maar weten hoe/wat
  groetjes

 338. @miriam,

  ik ben zelf van nederland, heb je misschien eventueel een telefoon nummer want als ik op zna ziekenhuis word ik ook niet wijzer van.

  ben trouwens heel trots op je! keep up the good work

  groetjess

 339. @els
  de 1e en 2e dag is het gewoon omdat je maag de ballon moet accepteren,en verder is het als je iets te veel eet/drinkt (en je kunt echt niet veel eten/drinken)
  en pijnlijk is het eigelijk niet ,was onder algehele narcose geweest gelukkig

 340. en ook lees ik op een pagina dat het bij mensen van boven de 55 niet meer gedaan wordt. Weet iemand waarom dat is?

 341. Hoi meiden,

  Ik denk er ook over een maagballon te laten plaatsen. Ik lees steed misselijk en spugen, is dat dan omdat je teveel eet of drinkt? Hoe pijnlijk is het eigenlijk?
  groeten Els

 342. @saskia
  hij werkt in het zna zkh in antwerpen dus moet je gewoon naar die site toe en dan hem mailen ,mailen heel snel terug.
  voel me nu wel goed,als je maar niet te veel eet en drinkt anders voel je je zo opgeblazen en vooral misselijk,ben nu 6,5 kg afgevallen en woog eerst 96,8 kg en ben 1.60 m
  dus dat was echt nodig .
  ben echt blij dat ik het heb laten doen en ben nu echt gebrand om die kilo’s eraf te krijgen

  groetjes

 343. hey miriam,

  Ik kom niet op de site van dr valk. kan je de link hier voor me plakken

  hoe voel je je nu? en hoeveel ben je afgevallen? en hoeveel woog je eerst?
  sorry hoor voor mijn vragen maar denk er ook over na om een maagballon te zetten

 344. hallo
  de maagballon zit erin nu 10 dagen ,1e en 2e dag heel misselijk geweest maar nu voel ik me goed ,ben al 6 kg kwijt en ben er helemaal happy mee
  groetjesss

 345. Hee Miriam hoeveel koste het om een maagballon te plaatsen?
  En heb je het ook laten vergoeden?
  En wat is jou ervaring?

  Groetjes

 346. @joy
  poeh hee ,das weini en dan nog geen hongergevoel ?
  hoop idd ook dat dat bij mij ok zo zou gaan.
  weeg je iedere week of……??
  en doe je ok nog aan sport ??
  ik moet zeggen dat ik de laatste dagen nog meer last heb van mn overgewicht puur Qua gevoel ,voel me zo vies dik …had jij dat ook ?
  en hoe voel je je nu ??

  zeker helemaal trots (en dat is je goed recht )
  weet iemand het in je omgeving ?
  bij mij wel

  groetjes

 347. Ik heb een afspraak bij Dr Hendrickx in het Stuivenberg Antwerpen voor een maagballon.. Volgens mijn huisarts heeft hij goede resultaten geboekt…Kan iemand mij vertellen wat ik bij en eerste gesprek voor een maagballon moet verwachten en hoelang het duurt voordat er een maagballon geplaatst word..?
  Alvast bedankt

 348. @miriam
  drink af en toel een lekker 1 rood wijntje (om de drie dagen ;)) maar meer niet viel erg fout na 3 wijntjes erg aan het lalle….hihi
  ik eet 8.00 1 cracker
  10.00 stukjes fruit
  12.00 1 cracker
  14.00 stukjes fruit
  16.00 kippe boulion

  18.00 alleen een eetlepen groente
  20.00 schaaltje yoghurt
  het is meer dan zat voor mij en heb gelukkig geen honger of trek gevoel!!!
  en het voelt overdreven vol bij mij!!

  ik hoop zo dat het je goed af gaat ook:D

 349. @joy
  natuurlijk laat ik dat weten !! kan echt niet wachten .
  mag je wel een wijntje ,of valt dat niet zo goed ?
  en krijg je nu je voeding wel aangepast ?
  en kost het je echt moeite om minder te eten ? of heb je echt heel de tijd dat vol gevoel ?
  ja ik ben zo nieuwschierig hoe t voelt

  groetjes en succes

 350. @miriam

  ik voel de ballon niet zitten (heel zelden als ik lig)
  13 kg daar doen we het idd voor :D super trots ben ik :D
  vast voedsel tja…geen vlees meer dat verteerd niet zo goed dus dan moet ik het de hele tijd op boeren…endas niet zo fijn…
  verder gaat het nu eindelijk goed….heb het spugen ook goed onder controle:D
  laat je hete weten over een weekje hoe je het ervaren heb :D

  groetjes joy

 351. @Miriam
  Fijn dat je dat nog even zegt! Ik wil hem heeel graag laten plaatsen. Met mijn gewicht (BMI 49) heeft de internist gezegd dat de ballon weinig uithaalt en dat de gastric bypass operatie de enige optie is voor mij. Ik ben het er niet mee eens, ik wil heel graag die maagballon en zelf alles doen om af te vallen. Aangezien mijn verzekeraar de maagballon niet wil verzekeren, kijk ik wat de andere opties zijn.

  Ik ben erg blij met dit soort websites :)

 352. @jasmijn
  dat klopt het is jody valk en op de site staat ook niet dat ze de maagballon doen ,maar ik had gemaild omdat ik wist dat ze dat wel deden,om een afspraak te maken,en toen kreeg ik een mail terug dat ze dat wel zeker doen.alleen scheelt heel veel in geld ,dan met dat in nederland .
  wil je zeker een ballon laten plaatsen ?

  @joy

  wel vervelend van die bijwerkingen ,kun je wel wat vast voedsel eten nu ?
  wel super super goed al 13 kg kwijt,daar doen we het voor he !!!
  ik kan ook niet wachten hoor !!
  en voel je nu ook echt een ballon zitten je buik ?

  groeten

 353. @miriam
  hoi
  ik heb er heel erg last van gehad…en dan met namen spugen…
  ik heb ook een verschikkelijk bijreactie gehad op de maagzuur remmers pariet 20mg…
  huid uitslag (onder mijn borsten en mijn rug een aantal grote pijnlijke openplekken)gepaard met rode vlekken over mijn gehele lichaam..
  nu sinds 3 dagen ben ik van het spugen af!!**gelukkig**
  ik heb er een ander pilletje bij gekregen…
  tot nu toe blijft alles binnen (buiten de mondjes die ik vaak opgeef)
  inmiddels van af de 104.5 killi al op de 91.5 na 5 weken…
  gr joy

 354. @jasmijn
  hoi ik heb hem niet vergoed gekregen!
  je moest een bmi hebben van 35 die van mij was 34.6 dus heb hem zelf moeten betalen…

  gr joy

 355. @Joy
  Mag ik je vragen of de maagballon bij jou zorgverzekerd is geplaatst? Ik ben bezig met mijn verzekeraar om de maagballon vergoed te krijgen. Ik ben ook op consult geweest bij Dr. Elte en wil ook de maagballon laten plaatsen door de Boerhaave Kliniek, alleen vind ik het bedrag erg hoog.

  @Miriam
  Die Dr. Valk is dat Jody Valk? Ik heb op de website gekeken maar zie alleen maagband en gastric bypass en niets over de maagballon. Kan dat kloppen???

  Groetjes, Jasmijn

 356. als je dr valk googeld kom je zo op de site ,en een afspraak kun je al heel snel maken ,en ook voor het plaatsen van een ballon,heb er al helemaal zin in nog 2 weekjes en dan heb ik m gelukkig.
  marleen ;heb je ook zo extreem overgewicht ?

  groetjes miriam

 357. miriam…

  ik heb de met vloeistof gevulde ballon
  en heb vandaag erg veel gespuugd na elke maaltijd!

 358. miriam
  ik moet wel gezond eten (vanzelfsprekend)
  vasndaag zitten de eerste 7dagen erop en ben al 5killo kwijt

 359. joy
  merk je nu dan al dat je wat in gewicht verliest,?en mag jij verder alles eten ?en drinken ?
  groetjes

 360. miriam

  hoi ik heb wel last gehad de eerste drie dagen van braken bij het eten…
  alleen het drinken ging goed…
  ik ben er verder erg tevreden mee…

  gr joy

 361. hallo ik ben van de week in belgie bij dr valk geweest indruk was heel goed en 3 maart wordt de ballon geplaatst kan haast niet wachten (kon wel eerder geplaatst worden maar ik kon niet eerder) heb er helemaal zin innnnnnnnnn

 362. hallo allemaal!!

  ik heb afgelopen maandag de 18de me maagballon laten plaatsen bij dokter elte in het boerhaave kliniek!
  echt een aan rader!!

 363. Ik heb morgen een afspraak bij Boerhaave en ik vond het erg fijn om jullie ervaringen hier te lezen. Ik hoop echt dat het gaat werken. Een maagballon lijkt mij ook echt dé enige manier om structureel een einde te maken aan overgewicht :)

 364. hallo,

  ik heb al eens eerder een berichtje achtergelaten!
  ik ben gisteren bij dokter Elte geweest in de boerhaave kliniek te amsterdam voor mijn maagbalon.
  hij is een onwijs aanrdige man en weet waar die over praat hij legt je duidelijk uit at de maagballon een hulpstuk is en dan je voor 90% zelf moet doen”je levenstijl + eetpatroon veranderen!
  de kosten daar zijn 3400 euro een hoop geld maar naar mijn mening de moeite waard als je er klaar voor ben je levenstijl te veranderen!

  nou ik heb maandag de 18de januari een afspraak om mijn maagballon te laten plaatsen ik ga voor de met vloeistof gevulde omdat ik snel weer aan het werk moet!

  ik zal nog wel een update geven hoe het bevallen is

  gr joy

 365. hallo,ik zou graag meer willen weten over de maagballon in belgie ,bij dr valk
  wie weet daar meer over ?/
  wil het graag daar laten doen
  groetjes

 366. hallo allemaal,

  ik ben een meid van 23 jaar…
  ik heb alles van lijnen en sporten dieeten al geprobeerd…maar helaas geen resultaat… :(
  ik ben daar vanaaf mijn 15de al mee bezig met een heel erg jojo effect!!
  inmiddels ben ik al 7 jaar verder en ben 105.6 killo!! en 1.76 lang
  ik ben het zo zat dat ik me zo erg schaam en bijna niet buiten kom of naar vrienden ga…
  ik denk dat ze naar mij kijken omdat ik dik ben…
  ik heb last met lopen van me knieeen enkels piepende ademhaling…
  nou heb ik het licht gezien en ga ik morgen naar de huisarts!!
  ik heb heel het internet afgezocht naar de “weetjes”van een maagballon…!!
  ik ben een stuk wijzer geworden en heb er alles voor over..kwa leefstijl veranderen enz…

  wie heeft er ervaring mee en dan vooral ook met het onzeker voelen en niet meer naar buiten durven…

  ik hoor graag van jullie groetjes en liefs joy!

 367. Hallo mensen,
  ik heb ervaring met een maagbandje. Heb het in gouda laten zetten in het groene hart ziekenhuis. Er was namelijk toen nog geen arts of kennis hier in amsterdam over maagbandje. Me zus was ook daar geopereerd. Ze is er 45 kilo mee afgevallen. ze heeft wel na paar jaar een reserve maag van gekregen. Dsaarvoor moest ze nog een dagopname voor hebben zodat ze het goed konden zetten dus weer los en weer klem. zodat het reserve maag in geheel weer zit. Haar ervaring was niet hevtig. Het laten zetten was zoieso niet zo pijnlijk ervaring voor der. Ze is verwezen door de huisarts. Je moet je ziekenfonds checken tot hoever ze vergoeden. Buik correcties ook. Meestal word het vergoed. Goed informeren. Ik zelf heb het ook laten zetten. Maar moest het na een jaar weer laten verwijderen. En dat ging niet zoals ze het erin zetten- Ik had de hele jaar alleen maar onsteking bij het kasje dus het bandje was helemaal onder abces. Nu is het al zo twee jaar geleden ik voel wel dat het niet helemaal meer is zoals het was. IK viel wel af maar niet zo veel want als ik stressde en had veel stress toenertijd voelde me maag strak. Meestal spuiten ze om de ik weet niet precies zoveel maanden via een naald links onder je borst vloeistof valt mee. Hoor ik van ervaren mensen om me heen heb ook een vriendin die het in arnhem heeft laten zetten. Ook in amsterdam sint lucas ziekenhuis. Bij mij is het niet goed gegaan maar bij me zus weer wel- En als men me mening vraagt durf ik niet nee niet doen of ja wel doen te zeggen. Voor ieder is het anders tuurlijk. Ik wou het met jullie delen en heb van geruchten dat maagballon en maagverkleining niet zo minder risicos hebben. Elke ingreep heeft zo zijn dingen ik kan er een heel verhaal over schrijven maar toch. Dat is mijn gevoel sterkte voor mensen die het willen zetten en die het overwegen laat het doen als je echt weet je kan gewoon echt niet op eigen houtje het kilos kwijt dan pas laten zetten. Het is altijd een beetje eng. elke ingreep

 368. hoi
  ik wil ook een maagballon plaatsen kan ik iets meer gegevens verkrijgen van dokter valk in belgie

 369. ik wil ook maagballon laten plaatsen ik wil graag het telf van dokter valk aub help mij ik ben zo waanhpig bij Boer have vragen ze 3000 en dat geld heb ik niet Jessie help groeten gis

 370. vranckx jessie Reageer

  hey
  ik ben jessie vranckx 37 jaar
  ik heb vorige week een maagballon laten plaatsen
  ben voledig is slaap gedaan geweest 4uur na de ingreep mocht ik het ziekehuis al verlaten
  heb 3 dagen veel pijn gehad maar nu ga het vele beter
  heb totaal geen honger gevoel ik eet alleen voor wat smaak te hebben de kosten die ik heb betaald zijn 1200 euro bij dokter de valk in belgie.

 371. hallo ik bne een dame van 21 jr en wil
  zo graag maagbalon laten plaatsen
  ben inmidels nu 93 kilo met 1.70 lang :cry:
  heeft iemand nog tips of ervaring voor me

 372. Ik wil graag even reageren op het bovenstaande. Ik heb de maagballon ondergaan bij dokter Elte in Medisch Centrum Boerhaave. Resultaat is super, ben bijna 30 kilo kwijt.

  Het plaatsen en verwijderen was een eitje en dokter Elte is echt een topper!

  Ik wil graag een paar dingen aanvullen:
  Plaatselijke verdoving is niet nodig, ik kreeg alleen een klein roesje.
  Voor wat betreft de kosten, bedragen van 750 euro ben ik niet tegengekomen, je moet eerder aan een 3.000 euro denken. Dat koste het mij bij de Boerhaave.

  Zo dat wilde ik graag even met jullie delen. Hopelijk hebben jullie wat aan deze informatie

  Groeten,

  Erica van Straaten

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.