Liposuctie, ook wel liposculptuur/liposculpture genoemd, is een plastische chirurgische ingreep om overtollig vet weg te halen. Vetcellen worden simpelweg onderhuids weggezogen met behulp van een zuigbuis. Vaak gaat het om vet rond de heupen, dijen, billen, buik, rug, knieën, enkels en armen. Soms wordt het ook gedaan rond de hals, kin, kaken en/of nek…

Ben jij geschikt voor liposuctie?

De meest geschikte kandidaten voor liposuctie zijn gezonde mannen en vrouwen met een goede elastische huid en realistische verwachtingen van de ingreep. Realistisch betekent in dit geval dat je verwacht dat vooruitgang je doel is en dat het resultaat niet perfect zal zijn. Een perfect lichaam zul je dan ook nooit kunnen bewerkstelligen door hier en daar wat vet weg te zuigen. Cellulitis en overtollig huidweefsel worden überhaupt niet opgelost dankzij liposuctie.

Liposuctie kan het uiterlijk verbeteren van zowel mannen als vrouwen en in bepaalde gevallen zorgen voor meer zelfvertrouwen. Liposuctie is echter geenszins bedoeld als alternatief voor gezond eten en voldoende lichaamsbeweging. Sterker nog: liposuctie is het meest effectief als je in aanvulling op de plastisch-chirurgische ingreep óók nog eens gezond eet en voldoende beweegt! (bron)

De risico’s van liposuctie

Liposuctie is een hele populaire cosmetische ingreep die relatief veilig is om overtollig vetweefsel weg te halen. Maar zoals bij elke vorm van bariatrische chirurgie (maagband, maagballon, maagverkleining, bypass etc.) zijn er wél bepaalde risico’s aan verbonden. Het is mogelijk dat je huid niet strak wordt, dat je last krijgt van bloedingen, infecties en dat je er littekens aan over houdt. Dit komt maar in enkele gevallen voor, maar het is wel belangrijk dat je het weet. Als je liposuctie overweegt, is het dan ook belangrijk om jezelf goed te informeren en desnoods positieve en negatieve verhalen te lezen van ervaringsdeskundigen.

Het grote voordeel van liposuctie

Als je gaat sporten verbrand je vet; dat betekent dat je vetcellen vetzuren loslaten en je lichaam deze vetten als brandstof of bouwstof gebruikt. De vetcellen worden kleiner qua omvang, maar blijven desalniettemin zitten; het aantal vetcellen blijft dus altijd hetzelfde. Het grote voordeel van liposuctie is echter dat er geen vet uit je vetcellen verdwijnt, maar dat de volledige vetcellen worden weggezogen .c.q verwijderd c.q. weggehaald.

Omdat vet wordt opgeslagen in je vetcellen, kan er op de plek waar vetcellen zijn weggehaald middels liposcutie dus geen vet meer worden opgeslagen. Lichaamsvet komt dus niet meer op dezelfde plaats terug! In principe ben je dus voorgoed verlost van je ‘probleemgebieden’, de blubberige plekken met vet die altijd maar blijven zitten, zelfs nadat je succesvol bent afgevallen.

Het nadeel is wel dat als je ongezond gaat eten na een liposuctie-behandeling, de vetten zullen worden opgeslagen in de resterende vetcellen. Zo kan het zijn dat je juist sneller aankomt op de plekken waar nog wél vetcellen zitten. Na een liposuctie van de buikstreek kun je dus gemakkelijker vet opslaan op de heupen of billen. Dit is echter lang niet altijd zo.

Tot slot

Het duurt even voordat je helemaal hersteld bent van een liposuctie-behandeling. Pas na enkele weken is er zichtbaar verschil te zien aan de buitenkant, omdat de zwellingen eerst volledig moeten slinken en verdwijnen. Na de operatie zal het behandelde gebied namelijk gezwollen zijn en veel vochtophopingen (oedeem) bevatten. Om het definitieve resultaat van een liposuctie te zien, moet je zelfs een aantal maanden wachten. Dan zijn de littekens in de meeste gevallen ook nog nauwelijks zichtbaar.

De bottom-line van liposuctie is dat je niet onder gezond eten en voldoende bewegen uitkomt; wel krijg je met een beetje geluk een mooier lichaam en meer zelfvertrouwen, en daarmee is gezond eten en bewegen doorgaans gemakkelijker te bereiken en vol te houden.

Heb jij weleens liposuctie overwogen? Of heb je in het verleden zelfs al eens een liposculptuur-behandeling ondergaan? Deel hieronder jou opvattingen en/of bevindingen!

471 Reacties

 1. Hoi dames, Ik heb over 2 weken aan de beurt voor liposuctie van de kuiten, binnenkant knieën en binnenkant dijen. Ik word door Pascal Duijsters behandeld in Wellness Kliniek (Genk). Zijn er ervaringen met deze arts? ik ga uiteindelijk 2500 euro betalen voor alles. groetjes, Elif

  • Hallo, Heb vandaag een lipo gehad van Dokter Duijsters. Buik, maagstreek en heupen. Resultaat zal pas over enkele weken zichtbaar zijn. Ben heel goed ontvangen en gerustgesteld. Neemt zijn job echt ter harte.

  • Hoeveel mag je afvallen na een liposuctie en Brazilian Butt Lift want heb me hele rug en buik weglaten halen maar me armen en benen en onderkin zijn nog vol. ik wil dus gaan diëten om die probleemzones te verminderen hoeveel mag ik maximaal afvallen dat niet me Brazilian Butt Lift en heupen zullen verdwijnen. :P

  • hoi, hoe is het meegevallen bij die dokter en hoe was het na de operatie? GROETJES LINDA

 2. Goedendag, Ben via via bij Aesthetic Beauty Shar terechtgekomen. Heeft iemand ervaring bij haar? Zij gaat een aantal keer peer jaar met groepen dames naar Colombia, om daar de BBL uit te voeren. In een kliniek (Clinica Iberoamerica bij Dr. Juan Carlos Torres) of bij ene (Dr. Mario Fuentes) bij diverse zogenaamde chirurgen wordt je persoonlijk ingedeeld. Hangt van jouw postuur af wie je krijgt… 7 dagen verblijf je daar, inclusief in een verzorgingshuis / nazorg. Totale kosten exclusief reisticket tussen €4.000,- à €4.500,-. Hoor heel graag reacties!

 3. Hallo allemaal, ik onderga binnenkort een behandeling voor Liposuctie. Ik weet niet of ik hier aan het juiste adres ben maar nu hoorde ik dat met drukkleding het resultaat beter zou moeten zijn. Hebben jullie ervaring mee? En hebben jullie hier een goed merk kleding voor? Alvast bedankt! Ellie

  • liposuctie zonder drukkleding is gewoonweg uitgesloten! je moet 8 weken drukkleding dragen dag en nacht en nadien 2 weken ofwel ’s nachts ofwel overdag deze drukkledij moet je mee hebben naar de behandeling want die wordt onmiddellijk aangebracht. Ik vraag me af of je wel voldoende bent ingelicht in het voorbereidend gesprek???

  • Hoi Ellie waar ben je geweest voor je liposuctie en hoe gaat t nu?

 4. Hoi allemaal, ik heb op 9 maart 2018 een afspraak bij BCAS voor liposuctie van 6 zones. Ik vond dat 4 zones genoeg waren, maar blijkbaar zei dokter dat de rug en flanken ook best gedaan konden worden. Ik vond het een vreemde kliniek moet ik zeggen. Zo leeg en koud. Wat ik ook vreemd vond is dat ik op de dag van de operatie het bedrag (ongeveer 3.500 euro) cash moet betalen. Iemand recente ervaringen bij BCAS? Ben serieus aan het twijfelen…

  • December 2017 BCAS geweest voor liposuctie flanken, onderkant rug, buik, maag, heupen en ter plaatste armen besloten. Ik had deuken in me buik opgelopen van eerdere liposuctie elders. Deze zou bij BCAS gecorrigeerd worden d.m.v. lipofilling en tevens een lipofilling bij de billen. Verhaal klonk goed technisch gezien. Intake via e-mail gehad door foto’s te sturen. Mijn eerste kennismaking was dan ook dag van de operatie. Wat een horror ontvangst en ruimte. Snap nog niet dat ik me niet heb omgedraaid en weg ben gegaan. Raar, kil en hij herhaalde zich constant. Wel kon ik ‘m 24/7 bellen dag of nacht. Eenmaal thuis bont en blauw had ik na een paar dagen gebeld omdat mijn armen opzwollen Kreeg een heel geïrriteerd man a/d lijn, zit je niet op te wachten op zo’n moment. Hij zei letterlijk: Weet je wel hoe laat het is? Dit was 11 uur in de avond. Eindresultaat is belachelijk slecht. Lipofilling is nihil. Buik was nog even lelijk, maar nu ook slappe rug erbij. Alleen me armen zijn redelijk goed. Twee weken geleden bil-implantaten en een kleine liposuctie plus filling in andere kliniek gehad. Al met al veel geld kwijt en veel schade aan spieren, verschrikkelijk!!! Met de laatste kliniek erg tevreden, BCAS NOOIT zou ik die aanraden!

  • Doe het niet! Slechte ervaringen met BCAS. Geen resultaat, deuk in mijn been en hij zegt dat 1 liter vet 1 kilo weegt en dat klopt niet. Ga naar een erkende NL arts toe en spaar desnoods die 500 euro extra om je in een goede Nederlandse kliniek te laten behandelen. Voor mij wordt het een getrouwtrek met een jurist om mijn gelijk te halen. Onwijs veel spijt van dat ik bij BCAS ben geweest.

  • Hi, Ik ben 26 januari 2018 geholpen aan 4 zones. Ik heb ook cash moeten betalen… Die dokter is in het verleden belazerd, dus ik snap best wel. Dames lieten zich behandelen en hadden geen geld op hun rekening e.d. Een heel gedoe om je geld dan terug te krijgen. Dr. Darius heel kundig, helder in zijn uitleg, mijn man vond het ook. Google en je zult het merken. Ben alleen maar positief.

  • Hallo Alexandra. Hoe gaat met u na de operatie bij BCAS? Ik wil ook naartoe gaan. Bedank!

  • Hai hai. En ben je nog geweest? Ik ben 2 maart geweest voor liposuctie maar zie nog weinig verschil.

  • Ik ben er op 9 maart dan toch voor gegaan bij BCAS. Nu, 20 dagen later ben ik toch héél blij met het resultaat zene! 6 zones laten doen: van rug tot knieën : 5,6 liter vet laten wegzuigen!! Ik merk dat mijn benen al veel slanker zijn, geen vet meer ter hoogte van mijn binnendijen, binnenkant knieën, heupen, rug en buik. Mijn buik is een klein beetje floppy maar ja, ik moet nog 5 weken mijn drukkleding dragen. Het vel zal daar ook nog wel strakker worden zeker. Voor de rest is mijn vel echt strak, had wat schrik aangezien ik over de 40 ben. Ook belangrijk is gezond eten nu. Ik éét veel minder koolhydraten en meer proteïnen. Ook stap ik veel, is gezond en doet de zwellingen sneller verdwijnen. Dokter, was in tegenstelling met mijn eerste bezoek, héél vriendelijk nu en erg behulpzaam. En ja, ik zei in januari dat het kliniek zo leeg was en koud. Maar als is er nu over nadenk: liever geen receptioniste aan de balie, en veel rondlopend personeel (en dus lagere kosten voor de dokter) waardoor ik minder hoef te betalen. Veel personeel betekent niet dat de dokter beter is. Betekent wel dat je veel méér moet betalen! Binnen een paar weken krijgen jullie een update.

  • Hi Alexandra, hoe is het nu met je? Is het mooi geworden? van de zomer wil ik ook graag naar BCAS kliniek. Ik hoor graag van je! Groetjes, Muis

  • Hi Alexandra, Ik heb 12 december een afspraak staan en ben benieuwd naar jouw ervaring. Ben je uiteindelijk geweest en hoe gaat het nu?

  • Ik heb liposuctie laten doen bij BCAS omdat ik al jarenlang van mijn rijbroek wil af geraken. Ik was door dieet 12 kg afgevallen en zou nog een 5 kg moeten afvallen voor mijn ideaal gewicht. De dokter stond erop dat ik niet alleen mijn bovenbenen zou laten behandelen maar ook mijn armen, mijn buik en mijn bh rolletjes. Op zich leek me dat wel oké, zeker gezien de prijs maar ik keek vooral uit naar die rijbroek waar ik eindelijk vanaf zou geraken. Helaas is dit niet gebeurd, we zijn nu 9 maanden later en ik zie maar een klein beetje verschil, helemaal geen ingreep of kosten waard. Ik ben enorm teleurgesteld, ook aan mijn armen en buik zie ik geen verbetering, ik heb me gehouden aan het dragen van het drukpak gedurende 8 weken en ben nog 4kg afgevallen sinds de ingreep d.m.v. dieet. Ik heb nu een afspraak gemaakt bij de Welness Kliniek in de hoop toch eindelijk van die rijbroek verlost te zijn. Jammer van de pijn en de paar duizend euro’s die ik aan BCAS ben verloren. Op zich vond ik de dokter zeer vriendelijk, de praktijk heel proper en had ik geen probleem bij de consultatie per mail of het betalen in cash.

  • Hoi, ik overweeg om naar bcas te gaan voor een BBL maar vroeg mij af of je nog gegaan bent ?

  • unhappy girl

   niet doen- echt niet doen. heel slechte ervaring daar. is zo louche als iets

 5. Hallo allemaal. Ik heb vandaag een liposuctie gehad van voorkant benen en zadeltassen. Nu zit ik met mijn benen omhoog en ik zie dat mijn linkerbeen meer dik is dan het rechter. Heeft iemand hier ervaring mee? Het is pas een halve dag verder natuurlijk, maar hoop dat dit enigszins wegtrekt. Iemand ervaring?

  • Hoi Chocolista, Het is al tijdje terug dat je lipo hebt gedaan. Ik ook aan het kijken of ik dit bij de Bcas kliniek wil laten doen. Hoe gaat het met jou? Groetjes!

 6. Had vanwege lipoedeem stadium 3 erg veel problemen met bewegen en tillen. Heb het in mijn benen, billen en armen. 5 september heb ik de eerste van in totaal 5 liposucties gehad en ben blij dat ik dit heb gedaan. Lopen gaat stukken beter en kan ook langere afstanden doen. Alleen moet je de liposucties bij lipoedeem zelf betalen omdat de zorgverzekeraars hier in Nederland doodleuk zeggen dat liposucties bij lipoedeem niet helpt of ze zeggen dat het om een cosmetische ingreep gaat. 1 op de 500 vrouwen in Nederland heeft lipoedeem maar er zijn vrouwen die het niet weten dat ze lipoedeem hebben. Zijn zelfs lipoedeempatiënten die na 30 jaar eindelijk de diagnose krijgen. Liposucties zijn vooralsnog de enigste manier om de lipoedeem in het gareel te krijgen. Medicijnen tegen lipoedeem? Helaas niet, ze weten alleen dat lipoedeem of genetisch is of dat het iets hormonaals is maar welke gen of welke hormoon zo raar reageert daar zijn de medische wetenschappers nog op zoek. De WHO heeft eindelijk sinds vorig jaar de verschillende stadia’s een code gegeven.

 7. Ik heb een half jaar geleden een Liposculpture laten doen bij BCAS in Brussel. Ik weet gewoon zeker dat hij afgesproken plekken niet heeft behandeld en daarom ben ik niet tevreden. Want dit is niet volgens de gemaakte afspraken en waarvoor ik heb betaald. Middels foto’s kan ik dit aantonen en dit is door een second opinion arts bevestigd. Die heeft aangegeven dat hij niet de zones behandeld heeft zoals afgesproken. Ik ben daar dan ook niet veranderd en nog even vet. Deze plekken waren ook nooit beurs of blauw. Heeft iemand de correctie gedaan bij BCAS? Ging dit goed? Tegen betaling van 250 teken je hiervoor en ik vraag mij af of dit wordt nagekomen.

  • Hi Julia, ik heb voors en ook tegens gelezen, maar t lijkt erop dat dit waar dan ook gebeurd. Ik heb ook een afspraak hiervoor bij BCAS, maar vind dit toch wel even wat om nu te lezen. Welke gebieden heb je gedaan en waren afgesproken en ook geen sneetjes gevoeld waar het buisje door heen gaat om het vet af te zuigen? Gr. Eldebel

  • Hi Julia, het is dat ik toevallig aan het Google ben om te kijken wat ik nog het beste kan doen om mijn lichaam te corrigeren na liposuctie, ik ben op 12 november 2016 door Dokter Darius geholpen, liposuctie en lipofilling van de billen i.v.m. dat mijn lichaamsverhouding niet echt mooi was. Hier ook niet tevreden maar moest afwachten omdat lichaam moet herstellen etc. Al met al de lipofilling is niks van te zien. En de liposuctie heb ik nu oneffenheden op mijn buik. Ergste nachtmerrie, nu hij heeft ook liposuctie gedaan op mijn rug en bovenrug. Ik heb gewoon los vel en ben nog nooit zo onzeker geweest (info ik ben 1.72 en weeg 60 kg) geen ondergewicht maar was gewoon om contouren te verbeteren. Platte billen en geen taille. Al met al aangedrongen en op nacontrole geweest en aangekaart dat er oneffenheden zitten echt plekken die zijn overgeslagen, bij deze die 250 euro voor je heringreep kun je naar fluiten. 3000 gewoon weggegooid en mijn lichaam naar de maan. Helaas. Ik wens je heel veel succes en hopelijk pakt het voor jou beter uit. Maar ik raad ook niemand aan naar BCAS te gaan. Goedkoop wordt duurkoop.

  • Hoi Philly! Ik zou graag met jou in contact willen komen! Momenteel ben ik bezig met een zaak aan het klaarmaken om mijn gelijk te halen. Ik heb 0,0 resultaat, wel een deuk. Ben gewoon opgelicht en met valse beloftes in zee gegaan met een oplichter. Kan je mij een berichtje sturen? Jouw ervaring, inclusief de andere verhalen online, neem ik mee in mijn dossier. Ga jij nog stappen ondernemen? Wellicht staan we samen sterker!

  • Philly! Ik kom graag met jou in contact! Zit jij ook op het Viva Forum voor liposuctie? Dan stuur ik je een privéberichtje.

  • Julia heb jij nog aktie ondernomen tegen de BCAS kliniek.. ik en ander gedupeerde zijn er nu mee bezig . Graag contact

 8. Hi Naomi, Sorry heb uw reactie pas nu gezien. Je kan mij via email contacteren mss voor info. Ik kan u ook informeren over de prijzen en over de andere zaken als je vragen hebt.

 9. Ik heb afgelopen donderdag een ingreep gehad bij dokter Darius (BCAS klinkiek in Brussel). Mijn bovenbenen en bovenarmen zijn gedaan. Het gaat redelijk goed. Ik kon in principe na dag 1 de dingetjes al in huis doen. Voor mijn benen heb ik een drukpak gekregen en voor mijn armen verband en geen drukpak. Is dit net zo goed? Wat zijn jullie ervaringen? Verder had de arts gezegd de eerste 4 maanden geen massage maar ik lees dat manuele lymfedrainage juist heel goed is om oneffenheden te voorkomen en om aan de zwelling en harde plekken te werken. Wat is jullie mening hierover? En na hoe hoeveel tijd zijn jullie begonnen met manuele lymfedrainage? En vanaf wanneer mag jezelf weer insmeren met olie of bodylotion? Ben ook helemaal bont en blauw. Zijn er manieren om hier sneller van af te komen? Alvast bedankt voor de antwoorden. Groetjes!

  • Super super super slechte ervaring met de BCAS klinkiek. Allemaal mooi praatjes op het begin maar daarna word er niet meer geluisterd naar je. Zelf een lipo laten uitvoeren totaal geen resultaat maar wel 3500 euro armer geen aanrader!!!

  • Hoi ik heb vorige jaar ook een Lipo aan mijn bovenbenen, buik en armen gehad bij BCAS. Ben super tevreden. Eerste paar weken was alles gezwollen en zag ik nog niks, maar na 3 maanden begon ik al blij te zijn en na 6 meander helemaal super blij. En nu na een jaar super super blij. Groetjes, Laila

  • Hi Laila, Ik zag dat jij vorig jaar behandeld bent bij BCAS kliniek. Bij welke dokter was dat? Ik ben namelijk aan het overwegen om daar een liposuctie te laten doen.

  • Hoi Anja, Hoe gaat het nu met je? Ben je tevreden? En wat heb je in totaal betaald voor armen en benen? Alvast bedankt voor je antwoordt.

  • Hallo. Hoe gaat met u na de operatie bij BCAS. Ik wil ook naartoe gaan. Bedank.

 10. Bij dr. Darius betaal je voor liposuctie 400 euro per zone. Ik moest daar nog een pak bij betalen voor 180 euro. Foto’s heeft nog weinig nut want de tijd is te kort om een goed verschil te kunnen meten. Wat de pijn betreft, ik heb nog steeds pijn aan de binnenkant van mijn bovenarmen en mijn dijbenen. Onderschat het niet.

 11. Ik ben 16 maart j.l. geholpen door dr. Darius van de BCAS kliniek in Brussel voor een liposuctie. De behandeling van 7 zones ging prima omdat ik er niets van gemerkt heb. Maar dat lipopak vind ik een kwelling, de bovenkant rolt naar beneden en je loopt de hele dag te hijsen. Er is bij mij 5,4 liter vet weggehaald, hoe het eindresultaat word? Dat weten we pas over een week of 7. Het kan mij niet snel genoeg gaan. Even over dr. Don dat is helemaal geen chirurg maar een radioloog ter kennisgeving!

  • Dag Hetty, het is al tijdje terug dat je lipo hebt gedaan. Ik ook aan het kijken of ik dit bij de Bcas kliniek wil laten doen. Hoe gaat het met jou nu ruim 7 maanden verder? Groet, Ellebel

  • Dag Hetty, het is al tijdje terug dat je liposuctie hebt gedaan. Ik ook aan het kijken of ik dit bij de BCAS kliniek wil laten doen. Hoe gaat het met jou nu? Groetjes, Anastasia

 12. Drie weken geleden bij BCAS kliniek geweest. Nu al een enorm verschil. Ben erg blij dat ik het gedaan heb. Ik vond de ingreep erg meevallen. Heb er weinig van meegekregen omdat je slaapt (geen narcose maar een roesje). Napijn vind ik ook meevallen. Ik was helemaal bont en blauw, maar ja, dat is logisch, want het is wel een behoorlijke ingreep! Ik heb elke week een foto gemaakt van mijn lichaam en het is zo geweldig om het verschil te zien! Ik zou de behandeling zeker weer doen. Ik had het veel eerder moeten doen!

  • Beste mag ik vragen hoe veel heeft je betaald daar voor ? Want ik wil ook doen , en ik weet niet most ik doen of niet ???

  • Beste kan ik u foto zin voor en na? Want ik hoor veel verschillende verhalen.

  • Hoi, ik heb binnenkort ook afspraak voor liposuctie bij BCAS kliniek in Brussel, bij dokter Darius. Kunnen we foto’s van je zien..? Van voor en na, want daar kregen we standaard foto’s te zien wat ook op hun website staan. Hoe is het nog met de pijn gegaan..? En dagelijks functioneren..?

  • Hi Fred,ben erg nieuwsgierig hoe het nu gaat na ruim 7 maanden verder van de liposuctie behandeling in de BCAS kliniek? Groet, Ellebel

  • Halo Fred bij welke dokter bent u geweest? Ik zou da ook heel graag willen doen maar ik heb gelezen dat er heel veel mensen ontevreden zijn bij BCAS.

 13. Liposuctie, blijvend resultaat? Een vraag aan mensen die liposuctie voor een paar jaar terug hebben uitgevoerd (sowieso langer dan 1 jaar terug), omdat ik overweeg mij dijen te laten behandelen; 1) Omdat je een dagelijkse (meestal dezelfde) afstoot aan calorieën hebt, zul je dit nu elders gaan opslaan dan in het gebied waar je vet hebt weg laten halen. Klopt het dat je dan ineens aankomt in de armen en bovenbuik??? 2) Ben je naar paar jaar nog tevreden met het resultaat of zit je dan weer aan de oude hoeveelheid vet (ik heb een constant dezelfde gewicht)??? Heel graag reacties.

  • Ik heb 8 jaar geleden een liposuctie behandeling gehad. Ik worstel nu inderdaad met vet wat opeens meer op mijn bovenlichaam / armen gaat zitten… maar het aller ergst vind ik dat mijn billen theezakjes zijn geworden. Ik had mooie volle ronde billen (ìk vond ze te vet) en daar is niets meer van over… ik heb er spijt van, echt heel veel… ????

 14. Ik hen na wat ontgoochelingen in België had mijn neus, borst correcties in Turkije. Kost minder en ben heel tevreden met het resultaat. Nu ga ik elke jaar terug voor tijdelijke vullers en botox. Heb ook een facelift laten doen voor mij moeder. Moest iemand foto’s of informatie willen hebben vraag het gerust. ????

  • Hoi.. en zie je al resultaat? was de liposuctie veel goedkoper in België? Ik twijfel tussen een paar klinieken, maar lees zoveel verhalen over liposuctiebehandelingen dat ik het even niet meer weet.

  • hoi Gulin, mijn moeder overweegt al een tijdje om in Turkije wat te laten doen… er zijn dan ook heel veel klinieken waardoor ze begint te twijfelen welke goed zijn, waar heb jij het laten doen? Naam v/d kliniek en stad website eventueel dan kan ik een kijkje nemen alvast bedankt m.v.g. Sarah

  • Hi Gulin, Ik overweeg om facelift te doen in Turkije. Heb een goed adres voor me? Eventueel foto’s? Alvast bedankt Kiki

  • Hoi Gulin , Kan je mij a.u.b. gegevens sturen van de kliniek waar jij geholpen bent in Turkije , ik wil in september liposuctie gaan doen daar , maar weet nog niet hoe en wat . Alvast bedankt ! Gr . Naomi

  • Hallo Gulin, waar heb jij in Turkije liposuctie laten doen?

  • Halo hoeveel heb jij betaald in Turkije, want ik heb informatie gevraagd het kost bijna 7000 euro voor alleen vet weg te halen, voor de armen billen en buik. alvast bedankt

 15. Hey allemaal. Al een hele tijd ben ik aan het nadenken om een Liposuctie te laten doen (aan mijn gehele buik, onder bh band, binnen kant benen en wat vet in mijn billen laten spuiten). Ik heb al wat op internet rond gezocht en rond gekeken naar een goede kliniek maar zie enorm veel! Ik weet niet precies waar ik naar moet zoeken. Natuurlijk laten de websites van de klinieken alleen de goede zijde zien vandaar mijn vraag aan jullie : Bij welke kliniek heb jij je liposuctie laten doen? Wat heb je laten doen? Hoe lang geleden heb je het laten doen? Bij welke arts? en wat vind jij zelf van het eind resultaat? Zet ook graag de prijs wat je hebt uitgegeven hier aan erbij. Het maakt mij niet veel uit als de kliniek in het buitenland of in Nederland gevestigd zit. Als ze maar goed zijn! Ik ben super benieuwd en hoop zo een overzicht te krijgen over welke artsen het beste zijn en waar ik extra op moet letten bij het vinden van een goede kliniek die bij mij past! Alvast bedankt! Ik kijk er super erg naar uit!

  • Beste is de beste kliniek abc in België . Ik ga ook binnen kort daar. Bij dokter M Cidric.

  • In 2015 Lipofilling gedaan bij Dr Cedric de Mahieu via Diana Gabriels. Mijn contouren zijn echt verbeterd, maar van de filling in mijn billen is niets te zien. Ik heb voor-en-na-foto’s vergeleken en zelfs andere artsen stonden ervan te kijken dat je weinig tot geen resultaat zag. En ik heb er €6000,- voor betaald!

  • In 2015 een lipofilling laten doen bij Dr. Cedric de de Mahieu via Diana Gabriels. Mijn contouren zijn echt verbeterd, maar van de filling in mijn billen is niets te zien. Ik ben nu bezig via een advocaat. Aangezien ze 3 liter vet hebben verwijderd en er niets te zien is… Als er meerdere mensen met klachten zijn, hoor ik het graag! 13 mei 2017…

 16. Ik ga op 24 november een mini buikwand plastiek en een lipo van mijn heupen en maag laten doen bij Dokter Paul Vanstraelen in Overpelt in België. Mijn vraag is of het verstandig is om voor die tijd nog wat kilo`s af te vallen. Ik ben nu 7 kilo kwijt. Ik heb gehoord dat als je toch weer aankomt je op andere plekken aan gaat komen. Ik hoor graag meer ervaringen.

  • Vetcellen die uit je lichaam worden verwijderd, kunnen logischerwijs geen aanvullende vetzuren meer in zich opnemen en dus niet meer aanzwellen en voor toenemende vetopslag zorgen. De vetzuren die je lichaam voortaan opslaat, zullen dus inderdaad worden opgeslagen in de resterende vetcellen. Aangezien er in je buikregio minder vetcellen overblijven, zal de vetverdeling in je lichaam dus worden gewijzigd en zal er naar verhouding dus inderdaad meer vet worden opgeslagen elders in je lichaam. Het voordeel van minder vetcellen is dan wel weer dat je vetverbranding relatief gezien efficiënter wordt.

 17. Hallo dames, Ik heb op de 20-2-2016 ook een liposculptuur en lipofilling laten doen, van mijn buik, maag, flanken, heupen, rug, bh-band en billen laten vergroten door middel van eigen vet. Ik ben bij dokter Cedric De Mahieu geweest. Wat een top-arts is dit zeg! Heel erg vriendelijk en stelt je op je gemak, echt een aanrader wat betreft. Juist ook omdat hij meer als 20 jaar ervaring, en dat is ook heel belangrijk. Het is wel aan te raden om niet met een trein te gaan. Maar echt met iemand die je brengt,en die bij je is. Omdat je door de verdoving echt daarna nog slaapt. Ik sliep daarna heel de weg terug naar huis in de auto. Ik heb op dit moment nog wel veel last van pijn, maar dat trekt ook met de dag steeds meer weg. Bijna geen blauwe plekken, daar ben ik echt tevreden over. Mijn billen zien er echt mooi en vol uit, zoals ik het nu met de drukpak / drukpanty kan zien voor de spiegel.Alles moet nog gaan slinken en terug gaan op zijn plaats. En dat vergt heel veel geduld geduld. Want je mag de drukkleding helaas niet uit doen. Heb het alleen mogen uitdoen, toen mijn vriend de hechtingen eruit mocht halen!!! En toen echt heel snel ff kunnen douchen! Dus nu nog 3 weken dag/nacht aan houden niet uit doen. Dus gewoon opfrissen bij de wastafel. Maar daar zal dokter Cedric De Mahieu wel zo zijn mening over hebben. Het enige wat mij heel erg irriteert is de elastiek van het drukpak boven bij je buik, die zit zo strak dat het irriteert. Maar ja je moet er wat voor over hebben. Al met al ben ik super blij dat ik bij deze arts ben gegaan. En dames laat je altijd goed informeren voordat je ergens iets (liposculptuur / lipofilling) laat doen. Je kan je geld maar 1x uitgeven, en kijk niet waar het het goedkoopst is! Maar waar een arts goed werk leverde, en aan gesloten is bij een gecertificeerde bond. Wens iedereen heel veel sterkte met jullie zoektocht. En voor alle anderen heel veel beterschap!

  • Wat heeft deze liposuctie-behandeling jouw gekost in totaal? Mvg Sophie

  • Hallo, zit deze liposuctie-arts ook in België? Beterschap!

  • Hey ik wil ook me bilvergroten hoeveel cc vet heb je in laten spuiten en wat zijn de kosten ong

  • Hey ben je nog tevreden met de resultaat vande liposuctie? Zou graag meer info willen a.u.b. groetjes!

  • Hallo, Ik heb precies dezelfde behandeling gehad 5 december en ook dezelfde arts! Zou je me alsjeblieft willen laten weten hoe het nu is want ik zelf ben absoluut niet tevreden helaas. Van de lipofilling is niks meer van over gebleven en mijn buik en venusheuvel is ongelijk en qua omtrek is dit ook hetzelfde. Nu is het dan nog wel nog maar bijna 2 maanden geleden maar verschil zou je wel moeten zien nu toch? Hoop iets van je te horen.

  • Nog steeds tevreden met het resultaat van je liposuctie?

  • Hoi, het is middels 1 jaar voorbij lees ik.. hoe is het allemaal nog verlopen met je liposuctie..? En ben je er tevreden over..?

  • Hoi J , Ik wil ook binnen kort een afspraak maken bij Dr . Cedric de Mahieu en precies dezelfde behandeling die jij heb gedaan . Kan je mij vertellen wat het jou heeft gekost ? En heb je het in NL bij hem gedaan of in België ? Alvast bedankt . Gr . Naomi

  • Hoi J, Miss lees je dit niet meer, maar mijn vraag is: wat heb jij betaald bij dr de Mahieu? Ik hoor het graag. Gr. H

  • Halo hoeveel heb jij betaald, en waar kan ik deze dokter vinden? kan u mij de adres sturen of informatie over verzamelen. alvast bedankt

 18. Hallo wie heeft ervaring met lipofilling billen met eigen vet i.c.m. liposculpture van buik en andere zones in België? Ik ben van plan om het uit te voeren bij BCAS kliniek in Brussel Alvast bedankt! Groetjes, Yasmin

  • Hoi Yasmin ik ben in twijfel of ik de liposculpture ga laten uitvoeren in de BCAS kliniek. Hoe is het jouw bevallen. En wat een verschil qua kosten met andere klinieken. Is dit wel te vertrouwen?

  • Hey heb je meer ervaring met de liposuctiekliniek in Brussel? En wat vond je ervan? Groetjes, Chanty

  • Hoi Yasmine, ben jij al bij de BCAS kliniek geweest? Hoop sne van je te horen.

  • Hallo ik heb ook een liposculptuur laten uitvoeren bij de BCAS Clinic in Brussel. Er is vet weggehaald bij mijn maag, buik, flanken en rug, ook heb ik mijn billen laten vullen d.m.v. lipofilling. Ik ben erg tevreden met het resultaat! Ten tweede scheelt het ook een hoop in prijs met andere klinieken. 2.700 euro voor alles! Het is na de behandeling wel even afzien en dat pak zit ook erg strak, maar al met al is het goed te doen! Succes voor diegenen die nog een liposculptuur gaan uitvoeren…

  • Hallo Yasmin, ben je al geweest bij BCAS? Zo ja, hoe is het gegaan, en zie je al verandering?.. Ik twijfel heel erg tussen Dr. Don (Amsterdam) en BCAS in België. Voor mij zou BCAS Clinics het goedkoopst zijn qua behandeling, alleen ben ik erg bang geworden door alle verhalen. Zijn er mensen die recent bij BCAS of Dr. Don zijn geweest voor een rug, bh, taille en flanken behandeling? Ik wil weten hoe zij het hebben ervaren, ik wil eind januari de knoop doorhakken en de liposuctie behandeling laten uitvoeren, maar twijfel waar ik dat moet laten doen. Graag reactie!

  • Ik wil ook meer weten over liposuctie bij BCAS kliniek JB België!!! Kan iemand me meer vertellen? Hoe ging de intake en waarom is het daar zo goedkoop?

  • Haay. Ik had een vraagje .. heb jij je liposuctie inmiddels al gehad ??

  • Hoiii .. Yasmine heb jij je liposuctie inmiddels al gehad. LENAA ik wil het ook doen aankomende maand .. heb jij al een afspraak staan?

  • Hoi..ben benieuwd of iemand een liposuctie van rug/buik en taille heeft gedaan bij BCAS Kliniek. Ik wil ook een lipofilling van mijn billen laten doen, maar vraag me af waarom ze daar goedkoop zijn: 400 euro voor een lipofilling, terwijl je in Nederland 1000 euro of meer betaalt. Zijn er mensen die dit gedaan hebben bij BCAS? Want ik denk dat ik het daar laat doen… Graag hoor ik jullie reactie…

  • Hoi Yasmin, En ben je al geweest in BCAS voor je bil te opvullen? Hoe was dat? Ik wil dat ook laten doen, maar twijfel omdat ik me afvraag waarom het zo goedkoop is bij BCAS (400 euro)?

  • Hoi Yasmine, ben jij al bij de BCAS kliniek geweest? Hoop snel van je te horen.

 19. Ik heb begin januari een liposculptuur ondergaan in België. Ik was niet overdreven dik, maar vond love handels en onderbuik te dik bij mij. Veel sporten kan ook, maar dan vermager ik in mijn gezicht als eerste en zie er gelijk ongezond uit. Vandaar mijn keuze. De operatie was vlot verlopen en kon na mijn narcose naar huis. Let op dat er wel veel vocht uit de wonden komt. Dit is de eerste paar uur normaal. Je krijgt een korset van de kliniek en die houd je de eerste paar dagen na de liposculptuur om. Als je een douche neemt moet je deze om houden. Na een dag of drie kan je de korset afdoen en douchen en het korset wassen (met de hand snel en daarna in de droogtrommel en is binnen 20 minuten droog). Makkelijker is het om een tweede korset erbij te vragen, dan kan je de andere in de wasmachine wassen en drogen. Je moet het korset de eerste 6 weken om houden (dag en nacht). Nu 3 weken verder zie je duidelijk het verschil. De love handels zijn verdwenen en de buik is een stuk minder. Er is nog wel een zwelling, dus het eindresultaat zal nog beter zijn. Ik heb gekozen voor BCAS in Brussel. Ik zag hier geen negatieve berichten of rare verhalen. Waarom België? Geen btw op ingreep en de prijzen liggen veel lager dan in Nederland. Ik heb 5 locaties gedaan voor 2.450 euro totaal (excl. treinreis 70 euro retour Den Haag – Brussel).

  • Hallo Johan, ik lees dat je vanuit Den Haag met de trein naar Brussel bent gegaan. Ik wil ook naar BCAS en woon ook in Den Haag. Is het goed te doen met de trein en hoe ben je vanaf het station naar de kliniek gegaan (openbaar vervoer of taxi)? Ik heb het al gegoogeld, maar word niet veel wijzer. Ben je alleen gegaan of is dit niet aan te raden? Vast dank voor je antwoord!

  • Hoi Johan ik ben in twijfel of ik de liposculpture ga laten uitvoeren in de BCAS kliniek. Hoe is het jouw bevallen. En wat een verschil qua kosten met andere klinieken. Is dit wel te vertrouwen?

  • RemcoDen Haag

   Beste Johan, Ben je nog steeds tevreden over het resultaat van de liposuctie? Ik overweeg ook een liposuctiebehandeling, maar twijfel of ik dat in België moet doen.

  • Ennn hoe is het resultaat? Hoe was de behandeling en de nazorg? Ik overweeg ook om de liposuctie daar bij BCAS te laten doen.. is er genoeg vet verwijderd? En hobbels te zien???

  • Hallo ik wil ook naar België toe gaan naar het BCAS kliniek voor een liposuctie en borstlipofilling. Wie is er onlangs geweest en hoe was de ervaring?

  • Ja Johan, ik heb ook een super ervaring bij BCAS. Had wat schrik door verschillende negatieve reviews op deze site maar ben er toch voor gegaan en heb er geen minuut spijt van. 6 locaties en 3 weken later merk ik serieus het verschil! De eerste 2 dagen had ik toch serieus wat pijn dus gelukkig ben ik op een vrijdag geweest maar als snel kon ik terug normaal functioneren. Inderdaad goedkoop t.o.v. andere klinieken.

 20. Ik heb vorige week liposuctie gehad van mijn buik en flanken (Dr. Beekman, Beekman Klinieken)… Was een nacorrectie van mijn buikwandcorrectie afgelopen zomer. Ik vond het enorm meevallen, daardoor veel te veel gedaan, en lig ik nu plat… Dus ook al voel je je goed na de liposuctie… pak je rust!!! Mijn flanken zijn bont en blauw, enorm gezwollen… Maar wat een verschil al! En ik heb echt maar minimaal lipo gehad… Operatie was onder volledig narcose, en duurde 1,5 uur (inclusief navelcorrectie).

  • Hallo, ik heb een vraagje aan jou: Ik heb een Lower Body Lift gehad in het ZNA Stuivenberg 1-12-2014 na een GBP waar ik 40 kilo mee ben afgevallen… Mijn probleem is nu een slanke taille en platte buik, maar nog teveel bovenbenen, wat een drama is met het vinden van broeken! Daarom zit ik te kijken wat ik daaraan kan doen. Ik denk misschien aan liposuctie van de bovenbenen. Heb je dat laten doen of alleen van de flanken? Maar hoeveel heb je daar zelf voor moeten betalen? Ik ben verzekerd bij de voorzorg en DKV. Die hebben de GBP en Body Lift betaald

  • Hoi Linniepinnie, Een vraagje; moest je wat betalen voor de nacorrectie? Ik heb een buikwandcorrectie gehad met enorm resultaat (diastase en navelbreuk gerepareerd). Alleen zijn mijn flanken nu opvallend uitstekend terwijl ik maat 36 heb. En zit mijn navel en mijn schaamhaar niet op een lijn. Ik ben benieuwd of het service is of dat je daarvoor moet betalen om het goed te maken. Hoe was dat bij jou?

 21. Ik ben bij Dr. Don geweest in Hengelo en heb een liposuctie gehad van de flanken. Het mooie resultaat is na 3 dagen al zichtbaar ondanks dat het bont en blauw is. Ik ben zeer tevreden en vind dat ik daar in goede handen ben geweest. Ik zag net dat ie ook een kliniek opent in het westen van het land. Het is even geen pretje, de liposuctie zelf, maar met zo’n resultaat heb ik het er heel graag voor over gehad. Vonneke

 22. Ik ben voornemens een liposuctie voor lipoedeem fase 1 uit te laten voeren bij Drs. R Boonen van polikliniek De Blaak, heeft iemand daar ervaringen mee?

  • Johanna, kijk even op facebook bij de groep: Lipoedeem en liposuctie. Dar vind je een ton aan verhalen en ervaringen !!!! Boonen wordt daar veel genoemd als ervaringsdeskundige van lipoedeem.

  • Ik zeg niet doen. En Google naar dokter Drs. J.P.B. van Tetering. Zit in privékliniek Holy Vlaardingen. Drs. R. Boonen heeft heel mijn moeders benen verziekt…

  • Johanna, niet doen! En Anna, in werkelijkheid prutst hij!

  • Ik heb zelf geen ervaring bij Dr. Boonen, maar zag dat hij op die website veel genoemd werd. Oh echt vervelend dat je moeder een slechte ervaring heeft! Is er nog een correctie geweest bij deze, of andere arts? Ik heb mijn benen in België laten doen. Nadien heel veel horrorverhalen over benen gelezen: heuvels, deuken, te veel vet weggehaald, ongelijke benen. Toen besefte ik dat ik heel veel “geluk” heb gehad. Mijn benen zijn gelijk gedaan, alleen de littekens zijn niet mooi geworden (je ziet ze alleen bij de knieën, en ook alleen als je het weet). De arts die ik had, ik weet zijn naam niet meer, had bij ABC in Nederland gewerkt, en zat toen bij Clinica Aesthetica. Hij was toen rond de 50 en had ruim 5000 liposucties-operaties uitgevoerd.

  • Oh ik heb even gegoogeld, het was Alain Delepierre. Echt een fijne vent!!!

  • Dr. Boonen in Polikliniek Blaak in Rotterdam gaat het over. Ga niet naar deze arts. Ik ben hier jaren geleden geweest voor liposuctie van onder en bovenbuik. Ik was niet voldoende verdoofd en gaf dat ook aan maar er werd niet geluisterd. Er moest voortijdig gestopt worden want ik raakte in een soort shock. Hij liet me gelijk weggaan terwijl ik er ellendig aan toe was! Moest terugkomen om de rest te laten afmaken, hij zou me hier niks voor rekenen. Nou, achteraf kreeg ik gewoon een extra rekening voor 1 locatie, terwijl ik al de eerste keer voor die locatie had betaald. Toen ik dit niet wilde betalen kwam hij met de deurwaarder en werd mij dringend aangeraden toch te betalen, ondanks mijn argument van de belofte van dr. Boonen, die achteraf natuurlijk ging ontkennen. Oplichterij! Daarbij komt dat ik hobbels en bobbels op maag en buik heb gehouden, heel ongelijk vet weggehaald. Linker deel van de buik veel minder dan rechts en bobbels onder de maag. Slecht gedaan!!!
   Ik ben nu na jaren gewoon naar het Ikazia ziekenhuis gegaan om het te laten oplossen door dr. Daamen. Super aardige man die het fantastisch heeft gedaan. Weg zijn de bobbels en hij heeft dus mooi geshaped met het weghalen van 600 milliliter vet. Ik ben niet heel slank, maar mijn maag en buik zijn weer gelijk aan beide kanten en alles loopt nu netjes in elkaar over. Ik ben zeer tevreden met dr. Daamen.

 23. Hai, Ik heb ook hele slechte ervaring met … kliniek of … medisch centrum (hoe ze zich ook willen noemen) in Roterdam hele bekende kliniek als je googelt op plastisch chirurg Rotterdam zie je de naam staan in de lijst. Ten eerste bij de balie alleen maar domme kleuters met chagrijnige blikken en houdingen en altijd klanten laten wachten, slecht in communicatie en als je dan daar in de wachtruimte zit, laten ze je wachten en zitten ze gewoon te klessebessen, terwijl je door hen geholpen moet worden i.v.m. afspraken en planning e.d. ook de arts is niet goed. M’n hele lichaam is verminkt, als in, er is niks veranderd maar de littekens zijn blijvend en daar dan duizenden euro’s voor hebben betaald walgelijk, ik snap niet dat er nog geen recht zaak is aangespannen tegen hen. Voor de betaling beloven ze van alles en als je betaald heb, zijn ze klaar met je en ben je gewoon een stuk vuil. Onbekwaam, onbeschoft, criminelen, geen communicatie. Ik ben zo kwaad, ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Heb jij nog actie ondernomen tegen hen? En wat kan jij me aanraden?

  • Ik heb een liposuctie ondergaan van de rijbroek of zadeltassen bij Dr. Steven Colpaert in Antwerpen. Het resultaat is om te huilen. Ben er depressief van. Kan nooit nog in bikini gaan zitten want ik heb dan langs iedere kant een diepe plooi in mijn dijbeen van ongeveer 15 cm lang. Bij het optrekken van mijn been is duidelijk een zone afgetekend tot waar hij vet gezogen heeft. Mijn huid heeft daar ook een andere kleur en er is een duidelijke overgang naar onder (zichtbaar en voelbaar). Ik heb zolang getwijfeld om het te laten doen en heb nu zoveel spijt. In mijn ogen verminkt voor de rest van mijn leven!

  • S. vd Meeren

   Ja, en ik ben niet tevreden over mijn liposuctie behandeling. Resultaat is niet voldoende, niet mooi. Dr. P. Duysters deelt mijn mening niet. Ook geen begrip of empathie te bespeuren bij hem. Wat hem betreft is de behandeling geslaagd en afgedaan. Ik voel min ernstig in de steek gelaten. Ik zal verdere stappen gaan ondernemen.

  • Oh jee, ik heb vandaag bij Dr Duijster bij Acura een liposuctie ondergaan. Ik kan t helaas dus nog niet beoordelen of ik tevreden ben. Maar ik hoop t zo! En ik ben ook zeer benieuwd naar de ervaringen van mensen van BCAS kliniek. Die is helemaal niet duur, dus voor een volgende keer als er positieve ervaringen zijn

  • Mensen op deze site en iedereen, ga niet naar Acura en Pascal Duijsters! Deze zijn niet eerlijk! Ik heb daar een Vaser Liposuctie ondergaan 1 oktober 2015 en een correctie 15 april 2016. In beide gevallen werd er veel te weinig vet weggehaald! Men scheept je af onder het mom dat je een erg dikke huid hebt! Wel nu dan dan heb ik nu op mij buik onder andere nog een olifantenhuid! Ik pak na de correctie nog steeds meer dan drie centimeter op mijn buik op! De klantvriendelijkheid van Duijsters is ver te zoeken! Bij de eerste keer enkele minuten na het voldoen van het restantbedrag van mij aan de balie en vlak voor de operatie kreeg ik van Duijsters het volgende te horen: Als je niet achter de behandeling staat doen we het niet! Ik heb gehoord van Iris dat je een paar keer had gebeld. Ik zei nee ik ben nu hier en ga niet meer weg! Ik had drie of vier keer voor de operatie gebeld met vragen maar blijkbaar vinden ze dat bij Acura maar een vervelende zaak. Dus ging ik met een vervelend verbluft gevoel naar de operatiekamer. Tijdens de operatie had ik twee keer heftige pijn op mijn borst en op mij buik. Blijkbaar was de verdoving niet sterk genoeg. Na de operatie kwam Duijsters op mijn kamer op te vermelden dat alles wat goed gegaan en er op mij buik helemaal geen vet meer zat. Helaas bleek in de volgende maanden daarna dat er nog veel vet was achter gebleven. Ik werd niet serieus genomen door Duisters deze probeerde mij af te schepen onder het valse voorwendsel dat ik een zeer dikke huid heb! . Ik ging daar niet mee akkoord en heb de hulp ingeroepen van een andere arts. Deze concludeerde dat er teveel vet was achtergebleven en in het midden van mijn buik zelfs een te veel is weggenomen.Dit zou dan op den duur gaan rimpelen!. Deze arts heeft toen een verslagje voor mij gemaakt dat ik Duijsters heb laten zien. Duijsters bleef echter bij zijn standpunt bij tussentijdse extra controle. Bij de eindcontrole werd mij dan uiteindelijk na een boel gedoe toch een correctie aangeboden en deze vond plaats op 15 april 2016. Duijsters bezocht mij na de tweede operatie wederom op mij kamer en vermelde dat ik nu letterlijk vel over spieren was. Helaas werd er toen weer te weinig vet weggehaald zo blijkt in de loop van de verlopen maanden! Ik pak nu nog steeds zo’n meer dan drie cm vet op tussen mijn duim en wijsvinger en ik ben onder bij mijn navel scheef…Duijsters doet een beroep op mijn zeer dikke huid wederom! Hij zei hij wil me niet verder helpen voor hem is de zaak afgedaan. Of anders moest ik maar weer komen met een verslag van een andere arts die concludeerde dat er nog een teveel aan vet zit en ik geen olifantenhuid heb! En indien zo dan zagen we dan wel verder zei hij! Duisters wilde er niet meer over praten en verzocht mij er over te stoppen anders werd hij boos zo zei hij! Nu dus meer dan 10 maanden na de eerste operatie en EUR 3450,- lichter heb ik nog steeds geen fatsoenlijk resultaat bereikt van de liposucties bij Acura! Het enige dat het geval is is dat er een beetje minder vet is. Overigens deed Duijsters vaak zijn beroep op “het is minder”! Maar een liposuctie doe je niet alleen maar om wat minder vet te krijgen en 1 mm is ook al minder. Ik ga mij hier dus niet bij neerleggen. Mensen kijk op het internet goed naar deze kliniek en arts! Er zijn veel slechte reviews en rare verhalen over! Kijk ook op hun voormalige naam: Silhouet kliniek! Ik kwam er te laat achter ondanks dat ik dacht dat ik mijn huiswerk goed had gedaan. Een vervolg volgt! Pietro.

 24. Ik raad iedereen dokter Cedric de Mahieu aan, hij werkt via ABC Clinic Breda. En Diana Gabriels van Kliniek Gabriels in Barendrecht. Heb 3 liter vet weg laten zuigen bij mijn maag, buik, heupen, onder rug, bh-banden en binnenbenen. En 600 CC per bil ingespoten. Heb het afgelopen zaterdag laten doen, dus nog geen 2 dagen geleden en het is nu al een plaatje! Werkelijk boven verwachtingen! Wel 5000 euro betaald, maar heb veel zones laten doen en laten inspuiten. xx

  • Dr. Cedric de Mahieu is inderdaad een top-arts! Heb ook afgelopen week een Brazilian Butt Lift (operatieve bilversteviging) bij hem laten doen… En het resultaat is geweldig!!! Ben super blij met het resultaat is wel wat opgezwollen… Maar dat trekt met een aantal weken tot maanden wel weer weg. Ik heb EUR 4000,- betaald, valt reuze mee als je het vergelijkt met “Bergman Clinics”. Daar vragen ze minimaal EUR 7000,- geloof ik! Met een maximum van 300 cc per bil, is natuurlijk onzin. Daarom raad ik ook echt iedereen Dr. Cedric de Mahieu aan.

  • Hallo kan ik jou wat vragen stellen? Ik ga binnenkort een operatie bij hem doen. :)

  • Beste Chloe, wat fijn dat je zo enthousiast bent over je liposuctie! Ben je dit nog steeds? En heb je het gewenste resultaat bereikt? Heb je last van littekens? Kortom ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal! Groetjes, Ilona

  • Tof om te horen! Ik heb binnenkort een operatie bij hem. Hij is superlief. Had je veel last van pijn na de liposuctie? X

  • Hi, wie heeft er enig ervaring over dokter Cédric Mathieu en Rafael Velez Pombo van Louise Medical Center in Brussel met liposuctie in combinatie met bilvergroting?

  • Hoi ik wil ook graag liposuctie laten doen bij mijn buik en dan inspuiten bij m’n billen, weet je misschien welke kliniek goed is en niet te prijzig?

  • Ik ga volgende week ook op eerste consult bij ABC Clinic bij Dr. Cedric de Mahieu. Op de website staat bilvergroting vanaf €2500. Wat is hier dan inbegrepen? Op hoeveel plaatsen lipo? Ik wil zeker mijn lovehandles, bh rollen en onderbuik laten liposculpturen. :P Iemand een idee van de totaalprijs?

  • Hey ik wil graag ook een bilvergroting ben je nog tevreden met de resultaat? Xxjs

  • Ik heb afgelopen zaterdag 6 zones gedaan bij dokter Mahieu in Brussel, hij is een top-arts alleen de anesthesist vond ik wat grof. Ik heb geen pijn gehad het enige is bij het opstaan en zitten gaan voel je wat pijn maar daar kan je mee leven. Ik had wel heel veel vochtverlies van mijn onderbuik gelukkig was ik in een zorghotel en dat zit ook in de kosten inbegrepen. Wat ik eigenlijk wel jammer vind is dat ik een lipopak aan hebt die al op het laatste gaatje zit dus daar heb ik binnen een week tijd een geen resultaat meer pfff wel jammer.

 25. Ik ben bij Clinique Dr. Don geweest en dat is ronduit fantastisch. Er is volgens mij geen beter adres te vinden. Ik heb bovenbenen en knieën laten doen. Super lieve man Dr. Don, heel persoonlijk, niet duur, gespecialiseerd in lipoedeem (als je dus slank bent, maar wel hele dikke benen hebt). Speciale techniek waardoor je ook sneller herstelt, en je kunt ook meteen je huid laten verstrakken, ik ben 53 en heb al aardig blubbervel. Resultaat kan ik nog niet veel over zeggen, maar de napijn viel me erg mee tot dusverre. Je moet ervoor naar Hengelo, maar dat is het waard, echt!

  • Hallo ben op zoek naar iemand die lipoedeem behandelt en liefst in België. Lees net hierboven dat iemand zich heeft laten behalen bij een dokter graag wat info a.u.b. M.v.g. Nadia

  • Hallo, Ben zelf erg geïnteresseerd in dr. Don. Mag ik je vragen welke regio’s je hebt later behandelen? En wat jij voor deze liposuctie-behandeling betaald hebt? Ik probeer voor mijzelf de verschillende klinieken voor liposucties te vergelijken.

  • Is helemaal waar. Ik heb mijn flanken laten doen en ik ben nu drie dagen verder sinds de liposuctie, maar zie nu al dat het heel mooi gaat worden. Ik pas weer de kleren en hoef geen nieuwe kleren aan te schaffen. Die kliniek is een goede kliniek en Dr. Don een prima arts. Ben blij dat ik me daar heb laten helpen.

  • Dank voor deze informatie. Kan je aangeven wat de kosten ongeveer waren voor welke zones? En hoeveel dagen was je absoluut niet in staat om te kunnen werken? Ik ben ook van plan om zo’n zelfde liposuctie-behandeling te laten doen.

  • Hallo, is die Clinique Dr. Don ergens in België of Nederland? Zijn er die zich specialiseren voor lipoedeem in België wat betreft gerichte liposuctie?

  • Beste Klu, Uit een zoekopdrachtje in Google blijkt Clinique Dr. Don zowel in Amsterdam als in Hengelo te zitten. Over de behandeling van lipoedeem kun je eventueel meer lezen in dit artikel over lipoedeem. Heel veel succes!

  • Hoi Anke, Heb jij de Lipo Laser laten doen om je huid te verstrakken? Hoe is het uiteindelijke resultaat geworden? Heb je plaatselijk laten verdoven? Groetjes, Marjon

  • Hoi, Ik heb lipofilling gedaan bij dr. Don te Hengelo en ben erg ontevreden. Hij heeft mijn borsten beetje gevuld, maar mijn bovenbenen en billen totaal verpest. Mijn benen zijn nu ongelijk en er zitten deuken in op de plaatsen waar te veel vet is weggezogen. Ook is mijn huid verslapt op plekken waar teveel is weggehaald. Je kunt precies zien tot waar hij vet heeft verwijderd op mijn benen. Ik loop nu al ruim 1 jaar zo rond want hij zou dit corrigeren, maar tot nu toe hebben ze al 2x op het laatste moment de afspraak afgezet en dan moet ik weer een paar maanden wachten. Ben benieuwd wanneer ik er weer terecht kan en natuurlijk naar het resultaat. Wordt vervolgd…

  • Hoi Anke, Is het resultaat mooi geworden en het vet nog steeds weg? Ben heel benieuwd naar het resultaat bij jou want ben zelf ook aan het overwegen om liposuctie bij Dr. Don te laten doen.

 26. Hallo, Binnenkort heb ik een liposculptuur gepland bij BCAS kliniek in Brussel. Heeft iemand daar ervaring mee? Alvast bedankt, M

  • Hoi Marieke, Ik heb op internet in het verleden goede en slechte verhalen over liposuctie/liposculptuur gelezen. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Ik ben nog eerst aan het sparen.

  • Ja, mijn vriendin liet een liposuctie doen vorig jaar in deze kliniek, het resultaat is zeer goed. Niet echt in kilo’s minder alhoewel ze 3 liter vet wegzogen, maar haar lichaam is veel mooier en veel gestroomlijnder!

  • Ik ben een week geleden geholpen aan mijn lichaam met liposuctie, ik voel me eigen nog niet optimaal, maar je ziet wel al verandering. Louise Medical Center Brussel is echt een aanrader, dokter Velez rekent 4500 euro, maakt niet uit waar en hoeveel je weghaalt. Bij mij is 5,5 liter weggezogen en geloof dat die tot maximaal 6 liter gaat. Er is 450 in elke bil terug gespoten, eerste dagen waren heftig en geen aanrader. Ik moet 6 weken dag en nacht een pak dragen en dan 6 weken alleen avond voor het beste resultaat. Wens jullie allemaal heel veel geluk!

  • Naoual, ik vind € 4500,00 best prijzig! Bij Global Care Clinic in Zolder, Clinica Aesthetica in Brussel en BCAS in Brussel zijn veel goedkoper! In ben zelf bij Clinica Aesthetica geweest en 3200,00 betaald, 5 locaties, narcose & pakje +/- 4,5 liter. Ik wil volgend jaar of naar Global Care of BCAS. Ik zie alleen zo weinig recente ervaringen bij deze twee klinieken. Marieke, ben jij al geweest? :-)

  • Beste Marieke, Ben je al bij BCAS kliniek geweest? Hoe was het? Ben je tevreden? Ik heb binnenkort een afspraak. Please let me know!

  • Ruim 2 weken geleden heeft Dr. Daniel Darius (BCAS, Brussel) ruim 4 kg vet weggehaald van de 5 gebruikelijke plekken. Ik heb bewust de winter hiervoor gekozen. Hoewel ik zo tegen juli 2016 het eindresultaat pas echt kan beoordelen, ben vanaf het begin zeer tevreden. Er wordt uitgebreide informatie over de liposuctie gegeven, zowel telefonisch (ik woon in het buitenland), als bij de ‘intake’. Alle vragen worden beantwoord in begrijpelijke taal en eventuele onrealistische verwachtingen verklaard. De kliniek is fraai en biedt comfortabele 1-persoons bijkom-kamers. Je kunt na een aantal uren al weg, waardoor de risico’s die je in gebruikelijke ziekenhuizen loopt, minimaal zijn. Ik ben na overleg de volgende dag direct naar huis gevlogen (3 uur) en na het weekend gaan werken. Wellicht ligt mijn pijngrens boven het gemiddelde, maar met de meegekregen medicijnen heb ik nauwelijks of geen pijn gehad. Minimale sneetjes, vochtophopingen rond deze plekken en een paar kleine paarse vlekken zijn de enige signalen dat er gesneden is. De prijzen liggen lager omdat er in België geen BTW wordt geheven op plastische chirurgie, en omdat er geen ‘verplichte’ overnachtingen berekend worden. Dr. Darius is een rustige man, is duidelijk betrokken bij het welzijn van de patiënt, en kan altijd gebeld worden. Ik kan hem van harte aanbevelen! Man (68)

  • Hallo heb contact opgenomen met de Bcas kliniek op 15-1-2016 vroeg voor liposuctie. Dr Darius zij dat ik 22 of 26 februari pas kon komen even later zij hij de achteraan dat ik ook op maandag na het weekend gelijk kon komen. Ik over leggen met me partner ik terug bellen naar Dr Darius ik zij dat maandag te snel was en dat ik 22 februari wou hij zij waarom mevrouw in februari is het 500 duurder vanwege de btw. Ik zij ik kan niet zit met vervoer enz. Je kan ook met de trein gaan zij die voor mijn gevoel werd ik gedwongen heb er geen vertrouwen meer in. Hij zij dat 22 en 29 februari vol was in eens. Me moeder bellen voor een afspraak zo genaamd zij kon ineens 11 februari terecht. Heel erg vreemd!!!

  • Hallo, Dr Darius van de Bcas kliniek vindt ik wel erg opdringerig doen aan de telefoon heb ik al mee gemaakt als je een afspraak willen maken voor liposuctie heb nou zo me twijfels bij hem. Gr. Melissa

  • Dat van die 500 extra had ik via een ander forum ook gelezen, dat klopte wel, ook bij de kliniek in Zolder zijn rond die periode de prijzen omhoog gegaan + uitleg erbij op de site. Wat ik bij BCAS jammer vond dat hij direct 4 locaties wil, 2 locaties doet hij niet. De prijzen zijn zeer mooi. Ik heb spijt dat ik niet direct naar BCAS ben gegaan.

  • Hallo! Heb je de liposuctie nog uitgevoerd bij BCAS??? Let us knowwww…

  • Hoi hoi ik heb vandaag mijn liposuctie laten uitvoeren op 6 plekken buik en binnenkant bovenbenen. Tot nu toe vond ik alles prima gaan! Alleen die vrouw die de narcose deed vond ik niet zo (misschien chagrijnig omdat het zo vroeg was). ;) Maar voor nu ben ik nog een opgezwollen propje door de zwellingen, dus het resultaat ben ik zelf ook erg benieuwd naar! En er komt echt super veel vocht uit de eerste dag na de lipo. Ben de hele tijd die compressordoekjes aan het vervangen. Dus voor degene die met de trein wilt gaan lijkt me niet zo verstandig!!!

  • Hallo ik heb morgen een verkennend gesprek bij het BCAS voor liposuctie. Wat is je ervaring?

 27. Zijn er mensen die ervaring hebben met liposuctie bij Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam? Ik ben heel erg benieuwd naar ervaringen en recensies!

  • Ik heb een hele goede ervaring met buik liposuctie / borst lipofilling bij Boerhaave kliniek. Ik kan het je 100% aanraden ben zelf 3 weken geleden geholpen door Dr. Schuringa. Gr. Debbie

  • Ik heb mij laten opereren aan mijn buik en maagstreek bij dokter Dr. L.P. van der Weij (Boerhaave). Het is nu bijna 2 jaar verder en heb er totaal geen spijt van gehad! Alleen heb ik het idee dat de maagstreek minder goed is gelukt, omdat ik hier nog wel wat vet heb zitten. Buik is wel redelijk plat geworden, dat is wat ik wilde! De dokter was niet heel erg vriendelijk, gewoon zakelijk. De verpleging na de operatie was goed! Helaas is het vet er alleen nu bijgekomen op mijn heupen en benen, wat erg jammer is. Heel apart, want ik eet gezond, maar ik denk echt dat het de hormonen zijn waarom ik op die vrouwelijke plekken vet opbouw. Ik overweeg om dit ook weg te laten halen, maar wil dit misschien laten doen bij een andere kliniek? Iemand ideeën? XXX

 28. Hallo allemaal! Heeft er iemand ervaring met een liposuctie bij Boerhaave Medische Centrum Kliniek in Amsterdam?

 29. Zijn er nog mensen die voor plastische chirurgie recentelijk naar BCAS Kliniek, Clinica Aesthetica of Glabal Care Clinic zijn geweest?

  • Dag Anna, Ik ben net als jij op zoek naar ervaringen uit de BCAS kliniek en ben nu overal zo’n beetje informatie/tips aan het sprokkelen. Om te zien of iemand al dan niet gevoegd is voor het uitvoeren van dergelijke ingrepen is er de BIG registratie – maar ik merk daar dat die plastisch chirurg niet geregistreerd is. Wat heeft dit te betekenen? Gaat zo’n persoon dan volledig vrijuit als er iets mis gaat? Dit maakt me wat onzeker… Weet iemand hier iets meer over?

  • De BIG-registratie geldt alleen in Nederland. Voor zover ik weet zit de BCAS Kliniek uitsluitend in België, waar andere wetten, regels en registraties gelden.

  • Hoi Anna, Ik heb ondertussen een rekensommetje gemaakt en ik ben gemiddeld bij de Global Care kliniek 300 euro meer kwijt. Clinica Aesthetica is 380 euro duurder, maar daar moest ik diverse onderzoeken laten doen (bloed prikken, hartfilmpje maken) dat die dus ook duurder uitvalt. Ik moet nog 1500 euro sparen, maar ik denk dat als ik nu moet kiezen, het de Global Care gaat worden. Ligt ook bij mijn woonplaats het dichtste bij. Maar 0,0 ervaringen. :-( Dat vind ik wel jammer. Ik ga ervan uit dat ik voorjaar 2017 wel voldoende heb gespaard. :-)

  • Hoi Anna moest natuurlijk hoi Katia zijn. Koningsdagdrankjes… :-)

  • 15-12-2015 heb ik mijn liposuctie buik, flanken & rug bij Global Care Clinic :-)

  • Hey Anna heb je nog meer informatie over de liposuctie kliniek in Brussel en ben je al geweest? Laat het me alsjeblieft weten! Groetjes, Chanty

  • Sorry was vergeten te melden dat mijn review bij de BCAS kliniek was

 30. Hi, Weet iemand als je liposuctie aan de bovenarmen hebt gedaan of je dan per se een armlift nodig hebt? Of gaat de huid vanzelf weer terug strak zitten?

 31. Buikwandcorrectie Reageer

  En hoe zou je de keuze maken tussen een buikwandcorrectie en klassieke liposuctie?

  • Zodra je veel overhangend vet heb is het een buikwandcorrectie, gewoon alleen dikke buik liposuctie. Ga gewoon in de buurt eens naar een centrum waar je een gratis consult kunt krijgen (om alvast daar een beslissing over te nemen). En ga daarna naar een paar klinieken, al dan niet met betaald consult om te kijken wat realistisch is om uit te voeren. Groetjes van een ervaringsdeskundige. Mijn buik kwam voorbij mijn borsten, maar geen overhangend vet, dus voor liposuctie gekozen. Je kunt een buikwandcorrectie misschien ook combineren met liposuctie.

 32. Idem dito: bovenbenen laten behandelen en resultaat is miserabel, een ingedeukt linkerbeen en zoals Anita omschrijft: een berglandschap. Het lijkt alsof het vel sinds de liposuctie losser hangt, er meer cellulitis is dan voordien en zelfs na twee maanden nog steeds een pijnlijke affaire. De wonden helen niet en sindsdien last van vocht in benen en ’s avonds opgezwollen voeten. Om te huilen! Iemand tips?

  • Hoi, lees alle berichten over liposuctie. Ik ben bij blaak geweest en behandelingen zijn eerst gedaan door dermatoloog plusje
   drs L. Plusjé. Google maar nu! Horror ervaring gehad ! Opmerkingen tydens behandeling ” no pain no gain! Oeps ik schiet per ongeluk uit! Tydens behandeling weglopen, verdoving niet in laten werken, met zijn telefoon tydens behandeling spelen. Medewerkers lopen in en uit tydens behandeling. Liggend op die tafel en totaal in paniek kwam ik uit de behandel kamer. Letterlijk naar buiten gevlucht. Thuis viel ik flauw. Mijn echtgenoot het noodnummer gebeld en heb ik een klacht ingediend bij boonen, diverse mails. Ik had ruim over de 15.000 betaald (al mijn spaargeld erin)vooraf en geen weg terug. Ik moest plusjé zijn werk laten afmaken en boonen zou toezicht houden! Alle behandelingen wel tot 4x aan toe werden alleen van kwaad tot erger, ongepaste Opmerkingen en geen verdoving in laten werken, geen monitor om je in de gaten te houden. Zelfs niets op de vinger meer en flauw gevallen tydens behandeling. Ik was zo bang dat ik het niet zou overleven wegens hun handelen. Letterlijk een Horror ervaring. Uiteindelijk was boonen ineens degene die zei dat hij op de hoogte was van plusjé en al zijn bedenkingen had. Nu moest ik weer alle behandeling ondergaan want het zag er niet uit. Boonen erkende dat alles totaal verprutst was! Hobbels en bobbels, teveel verwijderd op plekken en zeer onregelmatigheden en moest hij het te zien fixen zei hij maar was niet zijn verantwoordelijkheid. Maar het was toch kliniek de blaak? Waarop hij alsnog zei alles op eigen kosten proberen te herstellen maar wist niet of dit ging lukken! Ik ben daarna met wederom niet genoeg inwerken verdoving en helse pijn de behandelingen weer opnieuw moeten ondergaan! Geen keus! En nog was ik niet tevreden en ging hij alleen opvullen en verspreiden om de hobbels en gaten weg te krijgen van onregelmatigheden maar het verplaatsen had nog steeds niet het resultaat en ik zit daar nu nog heel erg mee! Boonen rekende zelfs alsnog aan het eind een behandeling in rekening en vond dat het wel klaar was zo. Ik gaf aan dat ik nog steeds niet tevreden was en vooral bovenbenen deuken in zitten en bobbels en ook bij buik en flanken onregelmatig is en het niet in verhouding klopt. Hij zei dat hij niks meer kon doen en zijn best gedaan had om het werk van plusje op te knappen en daar mocht ik al tevreden mee zijn. Nou dat was ik totaal niet en de ervaring gaat nog steeds niet uit mijn hoofd van wat ik daar heb meegemaakt. Heb er nog nachtmerries van en veel verdriet want het resultaat nu is dat het mij steeds weer nu aan herinnert aan die vreselijke nachtmerrie van behandelingen daar voornamelijk door plusje! En ik ben id bij 3 verschillende daarna geweest voor second opinion en allemaal zeiden ze dat het resultaat niet goed is en alles opnieuw gedaan zou moeten worden om het te herstellen. Maar ik heb dat geld er niet meer voor en had er zolang voor gespaard! Het is vreselijk dat ze gewoon doorgaan met hun praktijken en ons met de ellende laten zitten en nu jaren later leef ik nog elke dag als ik kijk in de spiegel met de ellende die hun ondeskundigheid of gemakzucht mij ten onrechte hebben aangedaan! Want ik heb een behoorlijke prijs betaald en heel veel ellende ook mogen meemaken en moet ik nu hiermee leren leven tot ik weer ooit het geld bij elkaar heb om het ooit nog te kunnen verhelpen. En als zelfstandige en afgelopen jaren is het best zwaar om alleen al rond te komen. Ik heb ook niet gevraagd om lipoedeem en geen verzekering die het vergoed maar ik wel nu met de ellende zit van dit soort “specialisten”. En ik was niet extreem dik of obesitas of wat dan ook. Maat 42 na mijn miskraam en mijn lichaam veranderde vreselijk. Ik had altyd wel dikke enkels en oedeem in de enkels vanaf mijn puberteit vergeleken mijn maat 36 maar nu op mijn 43e maat 40, na de miskraam was er geen afvallen mogelijk en ik herkende mij zelf binnen een paar maanden niet meer terug. onderzoeken gedaan en daar kwam in medisch centrum Utrecht lipoedeem fase 3 uit. En verwezen zij mij naar een polikliniek blaak. Omdat er toen niet zoveel bekend waren blijkbaar met liposuctie bij lipoedeem. Ik had geen keus. Ik vertrouwde op hun expertise en berichten en had verwacht dat ik met zorg behandeld zou worden en niet als een beest waar je je op uit kan leven, vulgaire Opmerkingen kan maken en als shit weg kan sturen met alle ellende! Echt vreselijk en weet mij geen raad. Nu jaren verder na 2012 en elke dag wordt ik er door mijn lichaam nu mee geconfronteerd! Ik begrijp niet dat het allemaal maar hun gang kan gaan en slachtoffers zo aan de kant geschoven worden! En geen verzekering die het iets kan schelen want we hebben het allemaal uit eigen zak met hard werken bij elkaar moeten sparen! Vreselijk! Zo triest! Pas op voor plusje
   drs L. Plusjé en boonen heb ik geen woorden voor! Bedoel, wat is het probleem om de zooi op te knappen voor iemand die voor zijn kliniek aan het werk was onder zijn naam! Want ik kan het moeilijk zelf herstellen! En natuurlijk was het niet zo dat hij zijn best had gedaan! Dan stuur ik de foto’s wel op als reclame voor zijn kliniek als beste resultaat wat je kan verwachten! Denk niet dat als 3 anderen bij verschillende gerenommeerde klinieken mij vertellen het te kunnen herstellen dat boonen beweerd dat hij het niet kan! Geloofden ook zij niks van! Herstellen kon alleen niet door verplaatsen maar volledig opnieuw alles onder verdoving netjes te herstellen en niet weer die nachtmerrie aan te hoeven gaan en iemand zo weg te sturen! Maar ja..ik heb ook nu geen keus want ik heb geen herstel centen voor een ander! En zoals je leest zit het mij nog steeds heel erg hoog en tot huilen weer aan toe. Mag je gerust weten! Ben boos en verdrietig tegelijkertijd! Dank voor het lezen en pas op waar je de liposuctie laat doen!

 33. Hoi Riana, heb ruim meer dan 5000 neergeteld en ik zie absoluut geen verschil in de buik. Helemaal niets! Een de vochtretentie na bijna een jaar is er ook nog. En ik heb gewoon dezelfde buik als voorheen, echt zonde om naar Bussum te gaan naar ’t Gooi naar dr. Habbema. Heel slechte ervaring geweest.

  • Ik heb ook een liposuctie behandeling laten doen begin december (buik, maagstreek, lovehandles, bh-band), maar heb nog steeds dezelfde buik… En m’n schaamstreek puilt uit! Ik heb al 4x liposuctie op m’n buik laten uitvoeren in 8 jaren tijd. Ik heb binnenkort een consult/nabespreking en ben benieuwd wat de dokter gaat zeggen… Hij ging de liposuctie van m’n buik naar m’n wensen uitvoeren… maar dat is dus toch niet gebeurd. :(

 34. Ik heb ook slechte ervaring bij Dr. Habbema uit medisch centrum ’t Gooi in Bussum. Ik kan het jullie echt afraden om daar naartoe te gaan.

  • Mag ik vragen waarom je niemand aanraadt om voor liposuctie niet naar Dr. Habbema te gaan? Ik ben er namelijk net geweest voor een eerste consult…

 35. Kimberly Rodriguez Gil Reageer

  Ik heb een liposuctie behandeling aan mijn bovenbenen laten doen en ik ben van mezelf slank alleen had ik de zogenoemde rijbroek. Mijn benen zijn na de behandeling totaal verminkt. Me linkerbeen is veel te veel vet weggehaald dat ik aan de achterkant een hele grote hap eruit heb. Een ingedeukt been. Het ziet er werkelijk niet uit. Ik lees dat veel mensen klachten hebben zoals ik. Ik zou dit ook absoluut niet aanraden.

  • Zelfde verhaal hier met liposuctie! Ik heb ook een ingedeukt linkerbeen en twee maanlandschappen. Heb je intussen al verdere stappen gezet naar herstel of verbetering? Ik start alvast mijn zoektocht.

  • Kimberly Rodriguez Gil

   Hoi Bettina, Ik heb een afspraak gemaakt bij de Bergman kliniek en die kunnen door middel van ergens anders vet weg te halen de ingedeukte plekken langzaam opvullen. Dan begin je dus weer opnieuw. Verder zeggen ze dat het na een aantal jaren minder zichtbaar wordt omdat de huid zich continu vernieuwd. Helaas geen zekerheid. Er is nog een andere oplossing en dat is een billift, dan is de huid meteen strak, maar dan heb je weer grote littekens onder de billen. Het zit niet mee…

  • Wat vreselijk om te horen, zeg! Ik heb precies hetzelfde meegemaakt echt een nachtmerrie ik weet hoe je je voelt. Ik vraag mij of het mogelijk is aangezien ik nergens anders vet heb op mijn lijf om het weer mee op te vullen het geen mogelijkheid zal zijn om het op te vullen met Macrolane (hyaluronzuur filler) voor het lichaam. Word ook vaak gebruik om borsten en billen mee te vullen.

  • Bij mij ook grote mislukking door liposuctie. Bovenbenen laten doen (rijbroek). Deuken en blijvend kleurverschil van de huid. Durf niet meer met benen bloot te lopen. Voel me echt ellendig en kan enkel hopen dat het op termijn minder zichtbaar wordt. Iemand hier ervaring mee?

 36. Beste alle, Ik heb vandaag 13~6~2014 een liposculptuur ondergaan door dokter R Krol in Maastricht. De behandeling vooraf werd door intake heel goed besproken. Ik heb 3 regio’s gedaan: lovehandles, onderrug en buik. Heb EUR 2.750 betaald. De behandeling is perfect gegaan; heel fijn! Heb amper pijn gehad, super-hygiënisch, super-aardig, echt een dikke 20. Nu ongeveer 12 uur later heb ik een beurs gevoel, ik kan het vergelijken als het gevoel na de bevalling. Ik mocht direct naar huis, wat ik fijn vind. Over een week mag het broek/korset uit onder toezicht van de arts. Ik raad iedereen deze kliniek aan; top, top, top!

  • Hallo Tonks, Ik wil graag weten of jij nog steeds tevreden bent over de behandeling bij dokter Krol? En ik zou graag weten (als jij dan niet te direct vind) wat jouw maten voor en na de behandeling zijn/waren en vooral ook gewicht. Ik ben zelf klein, 162 cm en 58 kilo. Zelf wil ik alleen maar buikvet laten verwijderen via liposuctie. Thnx, Lady

 37. Hey allemaal, Ik ben nieuw hier, maar wil toch graag mn ervaring met jullie delen… Ik ben 3 dagen geleden bij Atlas Kliniek geweest bij Dr. Willekens en echt een aanrader! Ik had zo’n schrik door zo veel reacties te lezen van lipo. Ben eerst bij iemand anders voor gesprek geweest, maar daar had ik geen vertrouwen in. Bij Dr. Willekens had ik direct vertrouwen! Tijdens de ingreep onder lokale verdoving (lipo lovehandels) had ik echt schrik, maar heb bijna niets gevoeld. Verpleegsters waren super vriendelijk, ik voelde me heel veilig en had veel minder schrik door hun vriendelijkheid. Nu 3 dagen geleden en ik zie zeker verschil! Maar alleen is het nog gezwollen en is nog niet volledig egaal. Ik denk dat het normaal is wegens vocht? Ik heb naar hun gebeld en zoals altijd heel vriendelijk en mag bellen hoeveel ik wil. Zij geven me op alles antwoord. Assistente zei dat het heel normaal is dat het nu nog niet volledig zijn vorm heeft Door vocht en de zwelling. Nu nog afwachten maar ben zeker tot nu toe super tevreden alleen benieuwd naar volledige resultaat.

 38. Heb in januari 2013 een liposuctie aan mijn bovenbenen laten door polikliniek de Blaak in Rotterdam. De operatie is overigens uitgevoerd in Leidschendam. Ik zou iedereen afraden om hier naar toe te gaan, want mijn benen zien er niet uit. Er is veel te veel weggehaald. En ik ging eigenlijk alleen voor de binnenkant van mijn knieën, maar hij zei dat het mooier was om heel mijn bovenbenen mee te nemen. Wat heb ik een spijt! Het is gewoon een berglandschap geworden en ook nog eens 4.600 euro armer. En het ergste is dat er niets meer aan te doen is. Dus ga hier nooit naartoe…

  • Frederike Vught

   Beste Anita, Ik heb hetzelfde meegemaakt, ik heb daar ook 4000+ voor betaald en lijk nu op de Ardennen. Hopelijk helpt dit je verder. xoxo – Frederike

  • Zelfde ervaring. Heb jij toevallig nog verdere stappen gezet? Nog tips? Ik start mijn zoektocht naar antwoorden en een positief herstel van de liposuctie. Bij de chirurg zal ik het alvast niet vinden. Vreselijk!

  • Hoi, Ik lees je verhaal, ik heb ook alles aan lipoedeem behandeling laten doen benen, armen, buik. Deze is uitgevoerd door dokter Plusje, eerste keer been links ging helemaal verkeerd, veel pijn en onregelmatig, alles weggehaald, hobbels en veel pijn gehad. De eerste behandeling was een grote nachtmerrie en ook de keren erna. Hygiëne slecht toegepast en ook de nodige zorg tijdens en erna zeer onzorgvuldig. Dokter Plusje heeft alle behandelingen slecht verricht en heeft niet de nodige zorg en inspannings en resultaatsverplichting in acht genomen en is hij onbehoorlijk omgesprongen met hygiëne en welzijn van zijn patiënt. Alles onder zijn verantwoording in deze kliniek te Leidschendam als specialist zelf verantwoordelijk voor zijn eigen behandelingen en methoden. Mede zijn gedragingen en opmerkingen tijdens deze behandelingen, maar vooral het niet waken tijdens de behandeling over zijn patiënt en de nodige maatregelen en hygiëne en zorg toe te passen. Uitsluitend deze behandelende specialist dokter Plusje acht ik hier verantwoordelijk en zou deze man ook zijn verantwoording moeten dragen en hiervoor aansprakelijk gesteld moeten worden van de schade materieel zowel immaterieel die hij heeft aangericht. Middels is de vestiging opgeheven en is dokter Plusje niet meer werkzaam voor deze kliniek maar als dermatoloog in een ziekenhuis. Maar de schade is onomkeerbaar en laat littekens achter van deze nachtmerrie waar het nodige voor betaald is om jezelf al te willen behoeden van verdere consequenties van lipoedeem maar daarentegen kom je bedropen er van af met een ervaring die je nooit meer loslaat en dan nog de schade elke dag in de spiegel te mogen aanschouwen naast de pijn die ook lichamelijk maar geestelijk na dit incident niet kan vergeten. De behandelingen zijn niet goed verricht en het resultaat is zeer slecht, los van de ervaringen en risico die deze behandelingen door het handelen van dokter Plusje nog ernstiger beloop hadden kunnen krijgen als daar waar ik nu door het leven moet gaan. Als er nog meer slachtoffers zijn van deze dermatoloog dokter Plusje die werkzaam is geweest als behandelaar voor operatieve behandelingen aan lipoedeem te Leidschendam (toenmalig nog kliniek Blaak) verneem ik dit ook graag van u. M.v.g. Divine

 39. Hallo, Ik ben vorig jaar oktober behandeld bij ACCZ-klinieken voor een borstvergroting en liposuctie van maagstreek, flanken en buik. Ik ben echt meer dan tevreden. Ik sport 4x peew en eet gezond, maar deze plekken zijn echt hardnekkig. Ook mijn knieën, binnenkant en buitenkant benen en de bananenrol of banana roll (rand onder je bil) zijn enorme hardnekkige plekken en ik heb die daarom ook gister laten behandelen. Ik ben geholpen door Dr. van Onselen, een toparts en enorm vriendelijk, net als het hele team eigenlijk. De prijzen zijn laag en de kwaliteit hoog. Je kunt het vergelijken met een enorme blauwe plek, maar het is prima te doen. Borstvergroting is heel persoonlijk. De eerste 4 dagen waren bij mij een hel, maar dat vergeet je snel… Ik ben echt zoooo blij met het resultaat! Ik zeg doen! Gr. Rowena

 40. Hoi Allemaal, Ik heb jaren geleden een lipo van buik/maagstreek laten doen bij Laser Aesthetic in Hasselt.. Dit werd gedaan door een Duitse chirurg.. En ben nog steeds erg tevreden.

  • Hoi, Even een vraag, je bent gelukkig erg tevreden, maar blijf je ook echt op dieet en sporten om het resultaat te behouden? Ben benieuwd! Gr. Cat

  • Die Duitser heeft bij mij ook de buik en maag gedaan, kliniek was een rotzooi (niet voor niks dicht), maar de arts verstond zijn vak!

 41. Na een uitgebreide onderooglidcorrectie ontstond een vetbultje. Dat was volgens de plastisch chirurg heel eenvoudig te verwijderen door liposuctie. Na de behandeling had ik een dikke opgezwollen wang en een dicht dik oog waarmee ik zelfs een dag niets mee heb kunnen zien. Het zou volgens de pc 8-10 weken duren voor het weer wat was bijgetrokken. Nu er 8 weken om zijn, is de zwelling verdwenen. Maar mijn wang is ook plat en leeggezogen! Er is veel te veel vet weggehaald. achteraf bekeken was het dus helemaal geen simpele ingreep en ben ik heel slecht voorgelicht. Kan dit ooit nog goed komen?

 42. hallo,

  heeft er iemand ervaring voor een liposculptuur bij BCAS Kliniek in Brussel?
  ik zou mijn maag , buik en zijkanten willen laten doen maar als ik al die negatieve reakties zo lees ,dan twijfel ik heel erg. sporten, dieeten, endermologie, spuiten, niks helpt bij mij.

  • Hi, Ik heb 3 weken geleden een liposuctie behandeling ondergaan bij BCAS door Dr. Darius. Een beetje een rare vlegel, maar hij legt alles met heel veel geduld uit. Ik had om half 10 een afspraak en werd uiteindelijk om 10 uur geholpen (kan gebeuren). Heb een heel uitgebreid gesprek gehad van zeker een uur met alle info die nodig is. Ja, je moet bij hem contant betalen, maar dat snap ik. Zeker als in NL de pin niet kan werken of de bankoverschrijving niet op tijd is. Daarna werd ik gebracht naar mijn rustkamer. Daar weegt hij je, neemt hij foto’s en tekent hij alle gebieden af (maag, buik, BH-rollen en lovehandles). Daarna komt de anesthesist je halen en neemt je mee. Hele lieve man en doet erg z’n best om je op je gemak te laten voelen. Ik ging onder volledige narcose voor de liposuctie en heb dus helemaal niks gemerkt. Ik werd met korset wakker en kon al zelf naar m’n kamer lopen. Na 2 uur rusten mocht ik naar huis. Ik moest het korset een hele week aanhouden, dus ook douchen ermee. Daarna mag ‘ie alleen uit tijdens ’t douchen. Ik moet zeggen, er zijn wel nog veel zwellingen, maar ik zie nu al heel wat verschil bij mijn buik. De buik loopt veel platter en mijn rug is gladder en er zijn wat zwellingen bij m’n lovehandles, maar ook dat is minder. Al met al een positieve ervaring en liposuctie is zeker aan te raden.

  • Ik twijfel ook om naar de BCAS Kliniek te gaan, veel negatieve verhalen. Maar ik heb veel onderzoek gedaan naar de prijzen en hij is écht de goedkoopste. Ik heb bij Privékliniek Laser Surgery in 2011 een maag-buik laten doen = tevreden. Ik heb bij Clinica Aesthetica mijn benen laten doen = tevreden, behalve grote littekens, benen zijn egaal & gelijk. Nu wil ik gaan voor flanken, armen en buik. Ik ben er gelukkiger door geworden, maar 0,00 afgevallen, heeft mijn leven mooier gemaakt. Geef me 5000 euro en ik ga morgen weer onder het mes. Probleem… ik heb geen 5000 euro, moet dus sparen en wil goedkoop uit zijn. :-) En BCAS Kliniek, Clinica Aesthetica en Global Care Clinic zijn, wat ik onderzocht heb, de 3 goedkoopste klinieken. Graag lees ook ik meer ervaringen van mensen die bij BCAS zijn geweest.

  • Kelly, Ben je uiteindelijk bij BCAS geweest? Ik heb morgen een 1ste gesprek.

 43. Ik wil zo graag een liposuctie laten doen, zeker 6 zones.
  Maar de prijzen verschillen enorm. Ik denkeraan om in tr te laten doen of in België.

  Kan iemand me helpen om namen door te kunnen geven waar ze zijn behandelt.

  • Ik heb mij vandaag laten behandelen door dr. Cedric de Mahieu in Brussel.
   6 zones om precies te zijn. Buik, maag, love handles, buiten benen, binnen benen en knieën. Het is mij alles meegevallen tot nu toe doen. Heb het onder sedatie gedaan. Erg fijn. Dat was voor mij een juiste keuze. Het is nu 9 uur geleden. Heb tot nu toe nog geen druppel gelekt of pijnstillers ingenomen. Tuurlijk ben je helemaal beurs en gaat lopen niet makkelijk maar wie mooi wil zijn…

  • Beste Nilgun, Ik heb in 2009 liposuctie laten doen bij Dr. Seckin Oksar in Antalya en ben heel erg tevreden. Een aanrader! De prijzen zijn een STUK lager dan in Nederland en het resultaat vind ik verbluffend!

  • Mijn dochter is pas geholpen ,,door Drs. Cedric de Mahieu via Diana Gabriels in Rotterdam ..behandeling was in Brussel ..je zag direct resultaat ..mijn dochter is superblij ..is nu 1 maand geleden..

  • Kom juist van de Delta Clinic te Kasterlee; 5 zones gedaan, en vroeger ooit in Velthuis Clinic buik laten doen, maar die was tegengevallen, omdat er nog harde plekken waren. Dus in Kasterlee hebben ze die harde plekken verwijderd en op diepe rimpels weer vet ingespoten zodat mijn buik geen maanlandschap zou zijn. Heb wel pijn en rol uit mijn bed, zie overal zo blauw. Er is ook een grote bult op mijn rug weg, waarvan velen zeiden daar moet je vanaf blijven dat zijn verstopte lymfeklieren van je rug-operaties, maar nee hoor, was puur vet en weg is ie… Laat je nog verder weten hoe het gaat, maar ze waren daar ontzettend vriendelijk en voor weinig geld. Maag, buik, flanken, binnenkant dijen en rug voor 3000 euro.

 44. Ik heb anderhalf jaar geleden een buik liposuctie gedaan. Ik was van begin af aan niet tevreden, mijn buik is nooit mooi plat geweest, dus weer terug gegaan en ze zeiden dat het kwam omdat ik een “ronde” buik heb. Ik woog toen 68kg en ben in die 1 1/2 jaar nog eens 5 kg afgevallen. Alles werd slanker, maar mijn buik niet (nu had ik geen mega buikje meer, maar toch, ik wou graag een platte buik). Nu ben ik twee weken geleden gestopt met roken en heb er gewoon even 4 kg bij gekregen en 3x raden waar? Juist, MIJN BUIK!!!! Dus wat hier boven staat dat het niet terug komt IS NIET WAAR!!! Het vet gaat wel degelijk weer in je buik zitten. Dus nu baal ik driedubbel! Ik weeg weer 67 kg met een dikke buik. Bah!

 45. Ik heb in januari2013 een lipo laten uitvoeren op mijn bovenbenen. De resultaat is nog niet wat het moet zijn maar moet wachten tot de zwelling volledig weg is…. Het is heel belangrijk dat jij je goed voelt en dat je de persoon vertrouwd bij wie je het laat doen want meestal zijn dat gewoon geldwolven en stellen ze de mensen niet gerus!! Ik spreek uit ervaring. ik loop al 10jaar met een dikkere bil dan de ander. mijn linker is 2maten dikker dan de rechter en had 1 doel in mijn leven en dat is de operatie doen hoe dan ook en bij wie dan ook!! uiteindelijk heb ik spijt want je moet echt goed nadenken en jou vragen op papier zetten en voor alles een antwoord krijgen zoder dat ze twijfelen want anders klopt er iets niet. Ik heb de operatie laten uitvoeren bij dichtbijzijnde ziekenhuis Vincentius en ben er echt niet tevreden mee en heb ni normaal spijt. Ze was de eerste afspraak al zo afstandelijk en enkel oven prijzen praten en tweede keer nam ik iemand mee en was ze een totaal ander persoon ze lachte en vertelde met een glimlach hoe ze alles gaat doen enz… maar het was te laat voor mij want had al 700euro voorschot betaald en kon het nooit terug krijgen dus moest ik verder met haar! In het begin was dat speciaal broek inbegrepen en na de operatie ineens niet meer dus 3500euro + 120euro!! en dan had ik zoveel pijn aan mijn linker been omdat er meer vet werd weggezogen 2,5liter en aan de rechter 0.5liter dus wou ik overnachten in het ziekenhuis en dat was tijdens de consultatie ook allemaal in orde uiteiundelijk moest ik 80euro betalen we zitten nu aan 3700euro!!!!!!! en de tweede dag kwamen ze me om 8uur wakker maken in Vincentius en moest ik ter plaatse 600euro per nacht betalen als ik tot zaterdag wou blijven en anders moest ik die dag voor 14 weg van t ziekenhuis WANT HET IS EEN ESTHETISCHE BEHANDELING dus de volle pot ook betalen voor elk nacht dat je wilt blijven!!!!!! Ik heb zelfs gehuild van de pijn en toch moest het zo gebeuren en ergste vanal ik vroeg achter haar om haar te zien en ze kwam maar niet alles ging via andere collega’s en brieven ik heb haar gewoon NIET gezien!!!! ze had het te druk volgens een verpleger en dan kwam er een andere hoofdverpleger en was ze niet in het ziekenhuis dan kwam er een mevrouw van de opnamedienst die mijn pas en sis kaart in beslag nam tot ik het ziekenhuis verliet en volgens haar ging ze gaat eten dus echt een administratie-oorlog was dat!! ik wacht nu nog twee weken dan ga ik terug en als ik geen resultaat zie ga ik klacht indienen bij de ombudsdienst want dit is echt erg!! daarom mensen goed weten bij wie jullie gaan en vraag achter dokters die het al eerder gedaan hebben bij mensen die je kent en die er tevreden mee zijn. niet zomaar gaan om het te doen om gelukkig te zijn want als je niet met een gerust gevoel word verdoofd en wakker wordd dan ben je nog altijd nieyt gelukkig en denk je aan je geld dat je uitgegeven hebt voor geen gerusstellende servic…. En toen ik naar mijn kamer ging kwa ze mijn billen controleren terwijl ik sliep! als ik niet toevallig wakker was geworden dan had ik haar net gemiost! het enige wat ik hnaar nog snel kon vragen was of ik mocht overnachten omdat ik zoveel pijn had en alleen haar hoofd stak uit tussen de gordijnen dus 2sec en had haar niet kunnen zien! en ze knikte ja en 2min later kreeg ik 3brieven die ik moest ondertekenen waarim stond dat ik NIET OM MEDISCHE REDENEN IN ZIEKENHUIS BLEEF MAAR OM EIGEN INITIATIEF!!!!! als ik dat niet had getekend mocht ik niet overnachten echt een hel operatie ben er nog steeds niet goed van en we zijn al 2waken verder!! en ze beweerde dat ik na 3dagen terug voltijds met kinderen kon gaan werken. stappen, lopen, springen terwijl ik pas na 2 weken normaal naar toilet kon gaan en ni hoefde te bukken als een bejaarde dat niet makkelijk alleen kon lopen! mijn zusje moest me helpen met rustig recht te komen en rustig weer te gaan liggen. Ik ga nooit meer naar sint Vincentius ziekenhuis! dan liever een prive praktijk waar je garatnie kan krijgen en ze doen hun werk goed en ze zijn vriendelijk dan zo’n slecht servic met een schade in t hart en hersens want das geen lachertje als je zoveel geld moet gaan lenen om het te laten uitvoeren en uiteindelijk ben je niet tevreden… succes en als er vragen zijn stel ze gerust soumi_tara@hotmail.com

 46. Hallo,

  ik heb 2dagen geleden een liposculptuur laten uitvoeren van mijn flanken (lovehandels), onder plaatselijke verdoving, in Antwerpen bij Dr. Coenen. Vond het zeer goed meevallen, ok je voelt wel dat er wat gestoken wordt, maar vond het draaglijk. Diezelfde dag veel nagelekt maar de dag erna was het lekken al gestopt. Stijf en pijnlijk gevoel, dat wel, maar ook weer niet ondraaglijk. Heb eigenlijk maar 3x pijnstiller genomen sinds de ingreep. Ik zie nu al resultaat, dat het een stuk gestroomlijnder is, maar het uiteindelijke resultaat zal pas na enkele maanden zichtbaar zijn. Tot nu toe dus ervaren als een positieve ervaring. De pijn (stijfheidsgevoel en pijn van blauwe plekken) verminderen met de dag, alleen hier en daar ziet het flink blauw. Ik moet mijn lipopanty 3 weken dag en nacht aandoen en binnen 1 week op controle om de draadjes eruit te doen. Slechts 2 insnedes van 3 mm, dus verwacht niet dat ik er lelijke littekens aan overhoud. Ze jeuken zelfs al, wat volgens mij duidt op genezing. Ik ben niet dik, 63kg voor 1m76 maar had alleen vet op mn flanken, wat niet echt flateert, omdat mn lovehandels over mn broek hingen en dat stoorde me. Ben heel content over deze chirurg, hij heeft mij 2 jaar geleden ook geopereerd aan mn borsten (brostvergroting) en ook dat resultaat is heel mooi! Ik heb het onder lokale verdoving laten doen uit prijsoverweging: 1500 € bij lokale verdoving ipv 3000 € als het onder algehele narcose moet. Bij mij was het ook maar 1 plaats waar die lipo nodig was, maar de chirurg zei ook dat ze algehele narcose aanraden indien het om meer plaatsen gaat. Voorlopig ben ik dus tevreden? Groetjes

 47. 1,5 week geleden lypo laten doen aan mijn bovenarmen. Ik lees trouwens weinig hier over mensen die de bovenarmen hebben laten doen. Ik ben 25 kilo afgevallen en weeg al 2 jaar hetzelfde gewicht. Heb dikke bovenarmen wat lastig is met jurkjes en als ik zwaai blijft het nog een half uur natrillen.. hahaha Heb het laten doen bij Acura in Weert. Had daar al een ooglidcorrectie laten doen en ben er zeer tevreden over. Maar.. het is me een beetje tegen gevallen. Operatie deed iets meer pijn dan ik verwacht had, vooral op het einde toen ze dus tegen je spieren aan zaten. Maar even kiezen op elkaar en dan gaat het wel. Dat is het probleem niet echt. Er is totaal 1 liter vet weggehaald, dus alleen voor mijn bovenarmen. dus hij kon zijn frietpan weer gebruiken.. hahaha Ik zag al gelijk resultaat en begon te huilen.. geweldig! Ze zijn ook super aardig. Even naar de uitslaapkamer en wat drinken en naar huis. Je krijgt dan die kousen om.. De volgende dag mag je gewoon douche en de kousen een uur per dag uit. Dat deed pijn! De kousen aan doen doet pijn! en is moeilijk want moet over de blauwe plekken. Je hebt maar twee sneetjes per arm die nu al niet meer zichtbaar zijn. Slapen, bewegen.. geen pretje. Ze knellen en vooral bij je oksels. Net of je armen afknellen. Met pijnstillers nog niet vol te houden. Je armen lijken loeizwaar. Na een paar dagen zien mijn armen zwart-paars. We gingen een paar dagen naar London maar dat was afzien. Iets tillen (dus shoppen) was eigenlijk geen pretje. Ik moet nog 1,5 week de kousen dragen en ik vind ze erg.. Ik weet nog niet wat het echte resultaat is, maar als ik ze dus af doe zie ik dus duidelijk wel al verschil. Zie wel dat mijn armen gezwollen zijn maar de kipfile is weg. Kliniek Acura ben ik erg tevreden over. Ik wilde eigenlijk ooit nog eens mijn billen en achterwerk doen maar na dit weet ik het niet meer.. Je moet er natuurlijk ook voor sparen.. en het ergste vond ik zelf toch wel mijn armen. Deze pijn vind ik niet zo fijn. Armen optillen gaat eigenlijk niet. Ooglidcorrectie deed een stuk minder pijn dan dit. Maar dat heb ik ook meer gedaan omdat ik een gezichtsverlamming heb gehad dus was een andere reden.. Ik wil je wel als advies geven om zoiets in de winter te doen, want die armkousen of zo’n broek broeit als een gek, knelt als een gek.. dus ik denk als het warm is geen pretje is. En ze zeggen ook dat het pas echt goed te zien is na 3 maanden.. en dat is dus fijn in de zomer.. Resultaat zal heel mooi zijn, maar nogmaals, het gaat ook met pijn en niet zo simpel als ze soms zeggen. Dus verkijk je daar niet op. Ik ben wel erg tevreden en zal straks wel trots zijn dat ik het gedaan heb, maar reken ook op pijn. groetjes.

 48. Ik heb gisteren een liposuctie gehad in het accz kliniek.
  De ingreep is goed gegaan. Er is 1,5 liter vet verwijderd uit mijn zadeltassen, binnenkant bovenbenen , binnenkant knieën en wat rond mijn billen.
  Ik heb nu wel last van pijn,maar het is te doen met paracetamol.
  Ik heb ontzettend veel nagelekt gisteren. Vandaag bijna niets.
  Over het resultaat kan ik nu nog niets zeggen.

 49. Na anderhalf jaar, ben ik zeer tevreden.
  De vetrollen van mijn buik en heupen zijn nooit meer teruggekomen, geen littekens – prefect.

  Liposuctie in Maastricht (tegenover station), echte aanrader!!!

 50. Hallo!

  Ik heb 16 dagen geleden een liposuctie laten doen bij de ACCZ kliniek dit heeft mij 1200 euro gekost, Ik zie alleen totaal geen verschil !! en een klein gedeelte voelt hard maar de rest waar ook volgens hen vet weggehaald is voel ik deze hardheid niet. Is dit normaal? en is het normaal dat ik totaal geen verschil zie? of is het nog te vroeg om het resultaat te kunnen beoordelen?

  • Vera: Mag ik vragen wie de liposuctie heeft gedaan bij jou, en om welke gebieden het ging?
   Ik heb daar 2 consult afspraken gehad en vond beide positief. Ook de recensies van die kliniek zijn positief.
   Ik heb 10 november een afspraak staan voor mijn liposuctie. Vind het erg spannend!

 51. heeft iemand ervaring met de welnesskliniek in Genk ? want ik ga op consultatie volgende week maar hoorde graag jullie ervaring met deze kliniek…

 52. wat een wisselende ervaringen. Ik heb er wel schrik van nu.
  Ik heb een afspraak bij dr. Demeyere voor liposculptuur van buik, maag, heupen en buitenkant dijbenen. Heeft iemand hier ervaring bij hem?

 53. Oook ik heb 04-07-2012 onderbuik, maag en flanken laten doen door Lipocentrum Maastricht en ben nu 1 week verder en van de operatie heb ik niets van gevoeld en ben plaatselijk verdoofd en zou het morgen zoweer laten doen geweldig hoe het nu eruit ziet ik ben 1.68 en woog 68 kilo en nu weeg ik 65 kilo en moet nog dat lipopak aan houden 6 weken maar door die lipopak heb je bijna geen honger, ik dank Dokter Kroll voor de fijne behandeling en resultaat en zou een ieder die over weegt het te doen aanraden bij Dokter Kroll

 54. Hallo allemaal,

  Wat een gruwelijke verhalen allemaal op deze site, ik zelf wilde graag een lipo laten doen aan de kuiten/enkels omdat ik prima op gewicht ben, alleen zijn mijn kuiten erg fors waardoor mijn lichaam totaal niet in verhouding is. Ik was van plan dit bij het CWZ te laten doen, een groot ziekenhuis die ook aan cosmetische plastische chirurgie doet omdat dit me veiliger leek dan een privékliniek.. heeft iemand ervaringen met lipo aan de kuiten? en wat zijn de voordelen en nadelen van een privékliniek en van een ziekenhuis?

  Groetjes Mandy

 55. Hallo, Heeft iemand ervaring met een borstverkleining via liposuctie of informatie over het Medisch centrum ’t Gooi?

  • christianne

   Hallo Ineke, Heb jij nog die borstverkleining ondergaan bij Dr. Habbema in Bussem? En/of heb jij nog reacties gehad van andere vrouwen? Ben zeer benieuwd naar je reactie! M.v.g. Christianne

 56. Ik weet niet of iemand dit nog leest maar toch maar even het vervolg er op zetten.
  Er zit een deuk in mijn maag.
  Gisteren terug geweest naar de Plastische chirurg en precies verteld wat ik er van vond en dat ik er niet tevreden over was.
  Dat verbaasde hem zeer. Ik liet de deuk zien en daar verschrok hij van.
  Nu moet ik over 8 weken weer terug komen en ondertussen naar littekenmassage.
  Gaat het daar niet mee weg dan word ik opnieuw geopereerd.
  Zo kan het gaan.

 57. Ik heb op 15 februari een liponstructie laten doen bij een plastische chirurg in S Hertogenbosch.
  Ik had er eerlijk gezegd niet zo veel over gelezen. Ik heb borstkanker gehad en had nog een halve borst. De chirurg zei dat hij dat wel even in orde zou maken.
  Ik heb er me voor de rest helemaal niet druk om gemaakt, omdat ik dacht dat het een heel klein iets zou zijn.
  Het vet dat uit mijn buik gehaald word is dus in mijn halve borst gespoten.
  Daar ging het me eigenlijk om.
  Maar het is een afschuwelijk iets geworden, het is nu bijna 7 weken geleden en het doet nog steeds erg pijn.
  Ik ben nu wel van de pijnstillers af, maar dat mag dan ook wel na 6 weken.
  Ik moet heel voorzichtig doen. Ook mijn borst heeft heel erg zeer gedaan, ik moet er wel bij vertellen dat hij ook het litteken heeft behandeld en dat voelt heel goed aan.
  Al met al een operatie zonder wonden maar met heel veel pijn, het is onder gehele narcose gegaan, dus je weet niet wat ze dan allemaal doen met je.

  Dus ik zou zeggen, laat je heel goed voorlichten en vraag de dokter het hemd van zijn lijf.

 58. Toenikaandewaswas Reageer

  Hallo,

  Ik heb recent mijn buik & love handles laten doen in ’t buitenland; in Ecuador.
  Vliegticket: €1000,-. Lokale prijzen, zeer goedkoop!
  De behandeling was modern, laser etc. Lokale verdoving (rugprik), en suf gehouden met een infuus.
  Tot nu toe zeer tevreden, de elastische band om m’n middel is irritant, maar de napijn valt alles mee, het vet is zeker verdwenen; nu dus het resultaat afwachten.
  Over een paar dagen gaan de hechtingen eruit……

  Prijs: $2500,- US $!

  WEL die massages doen om te drainen daarna, mensen!! Dat is mij wel 5 keer verteld!
  Ik hoop met tien maasages klaar te zijn!!

  Gegroet,

  Was was…….

  • Hallo,

   Kan je vertellen waar in Equador je die behandeling heb gedaan.
   Ikl ga voor een aantal maanden daarheen, en zou graag wat aan mijn buik willen laten doen. Mijn mailadres isjoyce.goedhart (at) yahoo (punt) com.

   Groetjes, joyce

 59. Hallo, Ik wil ook een reactie plaatsen. Ik lees hier heel veel negatieve verhalen. Vreemd. Mijn verhaal (tot nu toe) gaat zo: Ik ben een fervente sporter (44 jaar oud). Ik sport minimaal 3 tot 4 keer per week. Ik besloot vorige jaar flink af te vallen. Ik ben binnen een jaar 15 kilo afgevallen (van 113 kilo naar 98 kilo). Maar de vet rond mijn borsten, buik en taille was met geen mogelijkheid weg te krijgen. Geloof mij ik heb alles geprobeerd. Ik heb toen overwogen om toch met een lipostyle/liposuctie ingreep te laten behandelen.

  Via groupon heb ik een afspraak gemaakt met Laser Surgery in Haarlem. Bij aankomst heb ik een goed gesprek gehad met Edwin Kettman. Hij legde mij de procedure uit en wat er wel en niet mogelijk was met mijn type figuur. Ik vond het een helder gesprek en kreeg een goede aanbieding. Ik vond Edwin een realistische verhaal neerzetten. Ik werd niets belooft wat niet kon. Het gesprek verliep een tikje commercial maar ik had niet anders verwacht. Het loopt echt storm bij hun! Dit stelde mij eigenlijk gerust. Blijkbaar was er veel animo om bij Laser Surgery te laten behandelen, alle horror stories terzijde. Ik heb na het gesprek later thuis uiteraard een beetje gegoogeled en heb goede en slecht ervaringen gelezen. Ik heb Youtube gecheckt voor filmpjes over hoe zo’n styling eigenlijk uitgevoerd wordt. In de eerste instantie schrok ik behoorlijk. Maar na meerdere filmpjes te hebben gezien beslot ik dat ik het wel aankon (plaatselijke verdoving).

  Vorige week woensdag heb ik een Lipostyle laten uitvoeren door Laser Surgery in Haarlem. Bij aankomst werd ik vriendelijke opgevangen door Peter van Ispelen. Ik was echt heel erg bang! Maar Peter stelde mij gerust en legde weer uit wat er ging gebeuren. De behandeling zelf (door een Duitser samen met Peter uitgevoerd..ik weet niet meer hoe de Duitser heten) was hier en daar een klein beetje pijnlijk maar in het algemeen viel het echt reuze mee en voor 95% pijnloos. De behandeling duurde in totaal van begin tot einde 4,5 uur. Ook hiervoor was ik van te voren gewaarschuwd dat het bij mij moeilijk te verwijderen vet zou zijn. Er is vet weggehaald bij mij love handels, boven/onderdbuik en borsten. In total bijna 2 liter vet weggezogen. Ik ben thuis gebracht en ik heb twee dagen wat hulp nodig gehad (Sokken aantrekken en veters strikken). Verder geen pijnstillers genomen. De behandelde gebieden voelen als zwaar spierpijn. Goed te doen.

  Het is nu 5 dagen na de behandeling en ik ben nu al behoorlijk tevreden met het resulaat. De gebieden zijn nog wel opgezwollen maar het is goed te zien wat de uiteindelijk resultaat zal kunnen zijn. De verandering aan mijn borsten zijn ronduit spectaculair te noemen! Echt heel blij mee. Mijn buik en zijflanken zijn nog steeds te opgezwollen om daar een eerlijk oordeel over te geven. Maar nu al strakker dan voor de ingreep. Ik heb een afspraak gemaakt voor de aanbevolen lymfedrainage en zal ergens deze week mee beginnen. Lang verhaal kort: Ik ben dus heel erg goed te spreken over Laser Surgery in Haarlem! De uiteindelijk resultaat laat uiteraard nog op zich wachten. 3 tot 6 maanden is mij verteld. Ik zal over een tijdje opnieuw mijn ervaringen posten. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad.

  • Beste lezers lezeressen,

   Ook ik ben zeer te spreken tot nu toe over Laser Surgery te Haarlem.
   Ik heb op Koninginnedag j.l. de beide oogleden laten liften.
   De bovenoogleden zien er prima uit, de onderoogleden nog niet.
   Dat heeft tijd nodig, ik heb nog wat oedeem plekken. In augustus a.s. ga ik op controle bezoek. Mocht het nodig zijn dan zal ik mijn onvrede over het resultaat uiten. Ik heb er het volste vertrouwen dat mijn vragen (probleempjes) zullen worden opgelost. Prettig te lezen dat de lipostyle gelukt is, dat heeft ook mijn belangstelling namelijk.

  • Hoi Jan,

   Ik heb binnenkort een afspraak bij laser surgery voor dezelfde regio’s als jij hebt gedaan. Intake verliep ook zeer positief met van ispelen, idd erg commercieel maar dat is logisch in die wereld. Nu de operatie dichtbij komt ben ik toch wel benieuwd naar jouw verhaal en zou graag eens wat vragen aan jou stellen.

   Graag zou ik eens contact met jou hebben om het een en ander van je te horen. Is dit een mogelijkheid?

   Alvast bedankt.

   Grt. Lex

  • vreemd dat het bij mij heel anders gegaan is, volgens mij schrijft Laser Surgery deze verhaaltjes zelf. Bij mij waren ze heel snel klaar en bij mijn zgn. love handles, waar ik nog extra voor moest betalen, zijn ze 2 keer met de naald heen en weer gegaan en ze doen de operatie maar “half half’ ze hopen zeker dat je daarna weer terug komt. Nou, ik zou graag nog een keer maar dan wil ik er niet voor betalen dat heb ik de eerste keer al gedaan, ze hadden het gewoon de eerste keer al goed moeten doen! Als je teruggaat dan sta je voor een gesloten deur, ik heb overigens gehoord dat ze nu gesloten zijn. Goedkoop blijkt in dit geval echt duurkoop te zijn.

 60. Hi Jane, Zoals beloofd hierbij het adres via de website: clinicamelo.com.br. Zoals ik al eerder zei spreken ze alleen Portugees, ik was daar ook met een tolk vertaler. Wat heel belangrijk is idd de nabehandeling, ik onderga tot nu toe lymfe drainage behandelingen. niet zo intensief meer, maar toch nog wel. 3x per week. kijk maar op de pagina en veel succes. Prijzen hangen af van wat je allemaal gaat doen. voor mijn behandeling heb ik ongeveer 6300 euro betaald. Buikcorrectie, borstcorrectie, bovenbeen, rug en zijflanken

 61. eugenie makenbach Reageer

  ik heb 12 januari ook met een groupon coupon in Brussel bij clinica Aestethica (zijn er mensen die daar ook zijn geweest?)4 zones (buik, maag, heupen en taille) laten doen, het is morgen 2 weken geleden maar heb nog steeds pijn, alles is gevoelloos maar toch pijnlijk.Hebben jullie dit ook gehad ik ben benieuwd naar jullie reacties.

 62. Ik heb 2 weken geleden een buikkorrektie, borstlift en liposuctie in de rug ondergaan. Resultaat verbazendwekkend goed. Ben reeds 2 kilo’s kwijt. Heb alleen aan de zijflank nog wat pijn en ongemakkelijk gevoel. Ik denk dat de pijn komt van de liposuctie , want in de buikspreken geen pijnen alleen in de onderbuik nog weinig gevoel.
  Deze behandeling heb ik ondergaan in Brazilië, ben heel tevreden met de nabehandeling en laat me nu nog dagelijks masseren om eventuele oneffenheden te voorkomen. Die pijn aan de zijflank neem ik voorlopig op de koop toe. Volgende weken heb ik een uitgebreid program voor mezelf klaar, 2x per week wandelen beginnend met een half uur per keer. Goed eten en veel drinken, veel vitaminen slikken. Ben 55 jaar en heel blij dat ik het gedaan heb. Heb nog veel kontakt methode chirurg in brazilië . Hij volgt me op de voet. Over 3 maanden ga ik wer bij hem langs zodat we samen het resultaat kunnen bekijken.

  • Hoi Hannah, bij welke kliniek en chirurg ben je geweest? En wat heb je betaald? Praten ze daar Engels? Alvast bedankt.

  • Hi Jane,

   Ben nu niet thuis, even lekker carnaval vieren en met trots toon ik mijn nieuwe lijf. Zodra ik terug ben stuur ik je alle gegevens. Enige lastige is dat ze geen andere taal spreken dan het Portugees, en een beetje gebroken Engels

  • Hoi Hanna,

   Gefeliciteerd met het goede resultaat. Wat heeft de behandelijg gekost?
   Ik ben van hetzelfde bouwjaar als jij en ben al heel lang op zoek naar een adres in Brazilie of venezuela.

   Zou ik de contact gegevens van de plastisch chirurg van jou kunnen krijgen.

   B.v.d.

   Joan

 63. Ik wil even reageren op Griddie. Als ik jou was zou ik wel overwegen of je de zijkanten wel echt nodig vind. Laser surgery gaat met Groupon in zee, daar moeten ze dan de helft van aan Groupon geven, dit is natuurlijk veel te weinig voor zo’n operatie. Ik heb dit al vaak meegemaakt en de aanbieders klagen hier ook over. Ze sturen mij zelfs weg, of laten mij produkten kopen om er toch nog een beetje geld aan te verdienen. Gelukkig kan je bij Groupon wel je deal terugdraaien en krijg je credits of, als het binnen de termijn is, je geld terug. Je moet zelf weten of je de operatie laat doen, ik heb het ook laten doen en ik ben wel overgehaald om mijn zijkanten ook te doen en ik vond het niet zoveel voorstellen. De plastische chirurg gaat een paar keer met de operatie- ‘breinaald’ heen en weer en ze halen niet echt veel vet weg. Over de oedeemtherapie wil ik het volgende zeggen: als je je via de huisarts laat verwijzen dan kan je het declareren bij het ziekenfonds.

  • Dag Griddie,

   Ik was net te laat voor de Groupon actie in juni en heb de volgende dag naar Laser Surgery gebeld. Het was geen probleem: ik mocht ook voor die prijs, 1399,- euro. Logisch, dan krijgt Laser Surgery het gehele bedrag en hoeven zij niets aan Groupon af te dragen.
   De intake werd bij mij gedaan door Erwin Kettmann, die zelf onmiddellijk toegaf totaal niet medisch onderlegd te zijn. Hij begon bij mij ook over mijn taille, het was een speciale prijs (1.100,-) als ik meteen besliste. Ik heb het toen niet gedaan. Hij gaf mij papieren (de rekening, informatie over de operatie en aanbevelingen voor na de operatie) en liep met mij mee naar de balie en vroeg of ik meteen wilde betalen, maar dat wilde ik niet. Op de factuur die ik meegenomen heb, stond dat ik uiterlijk 1 week voor de operatie (3 maanden later, dat wilde ik zelf) moest betalen en dat heb ik gedaan. Zo laat mogelijk, omdat ik heel lang twijfelde of ik het daar wel zou laten doen. Ik heb toen 1519,- euro betaald, incl. 120 euro voor de body.
   Op de dag van de operatie (een zondag!) kreeg ik een gesprek met de directeur, Peter van Ispelen. Hij draagt een witte jas, maar heeft ook geen enkele medische achtergrond (kijk maar eens op zijn LinkedIn). Toen moest ik een papier ondertekenen dat ik toestemde met de operatie. Mijn hartslag werd gemeten, ik kreeg een dormicum en 2 paracetamols. Daarna kwam ik in een kamertje terecht waar een vrouw zat die net behandeld was. Zij had heel lang getwijfeld of zij haar taille zou laten doen en had het uiteindelijk toch laten doen voor 1.000,-. Ik vroeg of je dat dan vlak voor de operatie nog kon beslissen en volgens haar kon dat. Ik ben toen terug naar Van Ispelen gegaan en gevraagd of ik mijn taille ook nog kon laten doen. En ja hoor, dat kon, ook voor 1.000,- euro. Ik moest snel beslissen want ik was bijna aan de beurt en heb het toen toch laten doen. De operatie vond ik echt heel erg pijnlijk, vooral rond de navel. Ik heb een heel gevoelige buik, waarschijnlijk ligt het daaraan, want ik heb echt liggen kronkelen van de pijn en moest de arts af en toe vragen om even te stoppen. De arts zei: Ach, u bent ook niks gewend”. Ik had teveel pijn om er op te kunnen reageren. Het schijnt heel verschillend te zijn. De vrouw die voor mij behandeld was en een andere vrouw die na mij was, vonden het allebei niet bijzonder pijnlijk. De dag na de operatie heb ik de 1.000,- euro overgemaakt voor de taille. Hun administratie is een rommeltje, Erwin heeft mij twee keer gebeld of ik wel betaald had.
   Op woensdag (dus na 3 dagen al) ben ik met lymfedrainage begonnen, twee keer per week. Uiteindelijk heb ik 7 behandelingen gehad en die worden vergoed door de zorgverzekering (zonder tussenkomst van de huisarts).
   Ik ben achteraf heel blij dat ik de operatie heb laten doen en heb er zeker geen spijt van dat ik ook mijn taille heb laten doen. Het is nu 6 weken geleden en ik kan eindelijk weer leuke kleding aan. Ik had veel vet in mijn onderbuik en dat is gewoon een rotgezicht als je een lange broek aan hebt. En eindelijk geen vetrolletjes meer over de rand van mijn broek.
   Mijn buik is niet helemaal plat (er zit nog wat vet tussen de organen wat niet weggehaald kan worden) maar de huid is wel mooi geworden, niet bobbelig of zo. Heel natuurlijk.
   Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt.

   Groetjes, Els

 64. Hallo iedereen , ik in februari een lipostructie laten doen van de rijbroek , en in juni opnieuw
  omdat het niet goed gedaan was .
  NU nog steeds is er een groot verschil van mijn 2 benen en zou ik voor de 3de keer onder het mes moeten , als dat niet lukt voor de 4de keer en gaan ze snijden.
  Ik zou het nooit meer laten doen , alleen de pijn al is niet uit te houden
  Ik heb dit in Maaseik bij Jef Houybergs laten doen , ik dacht dat hy het zou kunnen
  maar nee dus ;(
  je mag me altyd mailen op wendyvliegen80@hotmail.com

  groetjes

  • Hallo Wendy,

   Idd Jeff Houyberghs is zeker niet beter dan een andere chirurg en bovendien duur ook, ik heb 4 maand geleden een borstvergroting laten doen bij hem en heb zeer lelijke grote en dikke littekens aan overgehouden en ook nog eens ongelijk aan beide borsten nu ben ik ben aan het overwegen om een liposuctie te doen ook al zit de schrik er erg in maar zeker nooit meer bij hem!

 65. Ik ben ook bij Laser Surgery geweest. voor een liposuctie van buik-en maagstreek.
  Ik ben er niet zo enthousiast over, ik denk dat de beste manier om vet kwijt te raken is om het zelf te doen door te sporten en een dieet, het lijkt allemaal wel mooi maar voor de operatie zag ik er beter uit dan nu.

 66. Beste Els,
  Het resultaat is pas zichtbaar na 6 maanden en voor mij is het nu zo’n 3 maanden geleden. Ik had dus eerst een rand, maar het is al wel veel beter dan na de operatie. Na 3 kinderen te hebben gedragen was mijn buik behoorlijk opgerekt en ik zag een buikwandcorrectie niet zitten want dan blijf je met een litteken zitten. Dat wou ik ook niet. Een platte buik zal ik nooit krijgen denk ik maar ik denk dat het voor iedereen anders is. Ik weet niet hoe jouw buik eruit ziet, dat is natuurlijk bepalend voor het eindresultaat. Hoe het resultaat zou zijn geweest als ik het bij een ander had laten doen weet ik niet.

 67. Na een korte periode was mijn buik in omvang toegenomen, na allerei onderzoeken ,bleek het vet te zijn, omdat ik ook last heb van een chronische darmziekte, zat de dikke buik mij behoorlijk in de weg .Ik heb toen besloten het vet middels liposuctie weg te laten zuigen. In juni 2011 heb ik liposuctie laten doen van onder en bovenbuik bij de Blaak kliniek
  er is ruim 4 liter weggehaald.Ondanks de verdovingen (plaatselijk), was zeer pijnlijk, vooral de bovenbuik. Voor mij vergelijkbaar met een onverdoofde zenuw behandeling bij de tandarts. De eerste weken erna was het pijnlijk maar niet onoverkomelijk. Wel toen ik last van mijn darmen kreeg, een opgeblazen gevoel wat dan tegen de “wond” drukt. Maar het ging wel steeds beter. Ook erbij dieet gevolgt , koolhydraten vermijden, geen aardapppel, pasta of rijst. Dus meer groenten. Daarnaast ook licht gaan “sporten”. Er kwamen steeds meer harde stukjes weefsel in de buik. Door omstandigheden kwam ik via de huisarts bij een therapeut terecht, die het bindweefsel (vakkundig) masseert en daarnaast ook de energiebanen behandeld. Hoewel dit allemaal ook wat pijnlijk is, wordt mijn buik langzaam weer wat zachter en voelt het weer prettig aan. Nog steeds zitten er wel harde stukjes in, maar nu ruim 3 maanden verder, ben ik daarbij op eigen kracht, ook 5 kilo afgevallen. Ook zijn mijn darmen rustiger en de druk van binnen uit is nu niet meer pijnlijk. Wel is het zo dat mijn buik wat uit model is. Hier een deuk, verderop een dikke plek. Binnenkort ga ik voor controle terug. Ik hoop dat ik nog wel van de deukje afkom. Maar voor de rest ben ik blij dat ik het gedaan heb, ook al is het een hele toestand. Voor mij is het resultaat dat mijn buik me niet meer in de weg zit, en mijn darmen als het ware weer in mijn buik passen. Daarbij is het prettig om weer lekker in je kleding (van 2 maatjes kleiner) te passen. Het is zelfs nu zo dat ik overweeg om de vetkussentjes op mijn rug (onder BHband) weg te laten zuigen. Maar onlangs las ik over een nieuwe techniek van injecties van Lipotyse; ‘quote” Bij injectie-lipolyse wordt het natuurlijke preparaat fosfatidylcholine (PPC), verkregen uit sojabonen, direct in het ongewenste vetkussentje geinjecteerd. Deze werkstof wordt in dezelfde samenstelling in het lichaam geproduceerd en vervult daar vele taken, in het bijzonder in de vetstofwisseling. Het middel zorgt ervoor dat de wand van de vetcellen wordt opgelost en de inhoud vrijkomt. De vrijgekomen vetten worden op een natuurlijke manier door het lichaam verwerkt. De lichaamsomvang op die plaats neemt meetbaar af. Ook de huid kan zich weer samentrekken waardoor een glad huidoppervlak blijft bestaan. Totzover de quote.
  Behoudens de injecties, lijkt mij deze methode “zo natuurlijk”. Uiteraard is het ook niet goedkoop natuurlijk. Weet iemand meer?

 68. Ik ben het wel met je eens, ze zijn wel commercieel ja. Als jij nog op de operatietafel ligt dan leggen ze de volgende patiënt al klaar. De nazorg bestaat uit het verwijderen van de hechtingen. Over de rand onderin mijn buik zeiden ze: het echte resultaat kun je pas over een half jaar zien, en ze zeiden dat het vocht was. Door massage en lymfedrainage is het wel opgeknapt. Ik zou dit zeker aanraden.
  De huid-en oedeempraktijk zit in Overveen en in Heemstede bij het Spaarne Ziekenhuis.

  • Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ga ook zeker naar die huid- en oedeempraktijk.
   Maar ben je uiteindelijk tevreden over het resultaat? En heb je er geen spijt van dat je het bij Laser Surgery hebt laten doen?

  • Hallo,
   Ook ik heb via de Groupon actie een deal gemaakt bij Laser Surgery in Haarlem.
   1300 euro voor buik/maag zone.
   Bij de intake zei de medewerker(directeur) dat voor de zijkant (taille)nog eens 1300 euro neergeteld moest worden.Dit vind ik zeer vreemd……is toch geen aanbieding zo????.
   Ook zou hij lymfe/oedeem therapie aanraden. Ik heb veel verklevingen in mijn buik van een buikoperatie en van 3 keizersnedes dus zal die therapie wel nodig hebben waarvoor ik dan nog eens 15 x 60 = 900 euro moet neertellen…..Ik heb er geen fijn gevoel bij..of ik die 1300 euro gelijk wilde pinnen…
   Hoe was de prijsindicatie bij jouw?
   Moest je ook papieren ondertekenen? Ik vond de informatie maar zeer summier…………….

 69. Ik ben na de operatie voor de rand onderin mijn buik naar een huid-en oedeempraktijk gegaan, in eerste instantie voor een lymfedrainage maar er zaten ook veel verklevingen in mijn buik en die worden losgemasseerd en mijn buik wordt steeds beter, de rand die er zat wordt steeds zachter en voelt beter aan. Dit zou ik zeker aanraden na de operatie.
  Ik denk dat je er wel van opknapt, alleen verwacht niet meteen resultaat, je lichaam heeft veel tijd nodig om te herstellen en sterkte met de operatie.

  • Ben onlangs op intakegesprek in Haarlem geweest, maar vond de sfeer daar heel erg commercieel. Het lijkt alsof ze met de Groupon acties snel veel geld willen cashen. Vond je de behandeling en de arts wel professioneel overkomen daar? Heb je een goede nacontrole gehad?
   En zit die huid- en oedeempraktijk in de buurt van Haarlem?

 70. Zou nog een keer vertellen over hoe het is bij de Laser Surgery in Haarlem. Heel aardige mensen en een hele aardige dokter, alleen de assistente vond ik wat minder. De operatie viel mee, het resultaat is nog niet echt zichtbaar, ik heb wel last van een dikke rand onder aan de buik. Wie heeft hier ervaring mee? Gaat dit nog weg of moet ik nog een keer terug. Groetjes

  • Dag Hoi,

   Heb binnenkort ook afspraak bij Laser Surgery.
   Hoe is het nu met jou? Ben je tevreden over de behandeling daar?
   Hoe is het resultaat nu?

 71. Hi Suffie,

  Ik lees dat je een behandeling bij Bergman hebt gehad, gevolgd door een correctie. Ik ben zelf ook eind mei bij bergman in bilthoven geweest, en ben tot nu toe zeer positief over het resultaat van mijn benen (achterzijde en zadeltassen) maar iets minder over ‘heupen’. – de flanken aan de achterzijde zijn goed zichtbaar, maar de lovehandels zitten er helaas nog.
  In het najaar zou ik terugkomen, en wil ik de mogelijkheid bekijken voor een tweede deel, de binnenzijde van mijn benen. Omdat ik niet helemaal tevreden ben over het heupgedeelte, wil ik de mogelijkheid bekijken om in aanmerking te komen voor een ‘correctie’. – heb jij hier zelf voor betaald, of een regeling getroffen met de klinikek? Vind het namelijk een erg kostbaar plaatje… :-S

  gr. (lipo)succie

  • Hi Succie,

   Gelukkig hoefde ik voor de nacorrectie niet te betalen, zou ik ook niet blij mee zijn gweest als ik dat wel had moeten doen.. Succes nog!

   Groetjes Suffie

 72. Ik heb aanstaande dinsdag een afspraak met dr hanssen in de welnesskliniek. Dit voor lipo bij mijn buik. Ik twijfel erg; is deze kliniek goed? ik las ook over de bcas kliniek. Welke is beter?
  ben 175 cm en 62 kilo en werk als dansdocent; welke massages moet je doen om te zorgen dat de huid soepel blijft?

 73. Ga binnenkort naar Laser Surgery in Haarlem voor buik-en maagstreek lipo, ben zoo benieuwd. Kan wel tegen een beetje pijn als het maar de moeite waard is. Als ik geweest ben zal ik verslag doen.

 74. hoi Wendy,
  ik heb de behandeling niet als super pijnlijk ondervonden en zeker als je alleen de knie doet valt t denk ik wel mee!

  sterkte ,
  en wat fijn dat ze herstel operatie willen doen ,
  waar ben je geweest?

 75. Hallo iedereen ,

  4 maand geleden heb ik lipostructie laten doen , maar nu zijn enkele bulten al terug gekomen na korte tyd .. aan mijn knie willlen ze gratis weg doen onder plaatselijke verdoving, maar ik vraag me af of de pijn verdraagelijk is ???

  groetjes

 76. Ik heb een jaar of 9 geleden een liposuctie gehad aan mijn bovenbenen.
  ( rijbroek, binnenkant,achterkant )
  Natuurlijk is het de eerste dagen erg pijnlijk, maar wat verwacht je anders? Het is en blijft een operatie.
  Ik was en ben ZEER tevreden met het resultaat. Het is heel mooi gedaan en het vet blijft weg. Littekens zijn absoluut onzichtbaar.
  Ik zou het zo weer doen ongeacht de pijn.

  • Hoi Remi! Mooi om te horen! Waar heb je de liposuctie laten doen? Gr. Lotje

 77. hoi allemaal,
  ik ben 34 jaar heb lipoedeem ben 1,55 weeg 50 kg en heb 8 weken en 5 weke geleden lipo laten doen bij de blaak bij dr. Tjon,

  operaties gingen goed maar er is naar mijn mening in de voorkant v mijn boven benen te weinig weggehaald het blubbert en drilt nog steeds als ik loop!mijn achter en zijkanten vind ik goed alleen t losse vel ad binnenkant bovenbeen..
  Ook hen ik nog veel last van mijn rechter been er zit nog heel veel vocht in net boven de knie,
  omdat ik in Limburg woon had ik met de arts afgesproken dan ik de hechtingen door de huisarts eruit laat halen en dr, Tjon zou me bellen hoe t ging! heeft ie niet gedaan…
  Ook wilde ik afgelopen maandag een afspraak maken dat hij me zou bellen ivm de pijn in mn rechterbeen maar hij heeft weer niet gebeld…

  Schandalig vind ik, ik wil nu bellen naar de kliniek en een consult met dr Boonen vragen ook omdat ik niet tevreden ben over t resultaat trouwens mijn ekels heeft hij ook nietg geddan en men zegt dat je bij lipoedeem t hele been moet doen!!!!

  wat zou ik nu kunnen hiermee??
  herstel operatie? maar dan zal er wel betaald moeten worden

 78. Zo heb ik ook mijn ervaring ermee..
  Ben 9 jaar geleden van een trap gevallen en op mijn linker heup alle traptreden naar beneden ‘genomen’. Er kwam onmiddelijk een enorme bloeduitstorting op mijn linker dij. Dat trok na een tijd weg maar er bleef nog iets zitten wat later bleek een vetophoping te zijn. Die val heeft veroozaakt dat de vetcellen werden omhoog verschowen en nu sloeg vet zich onregelmatig op. Dat kon ik laten wegzuigen en dat heb ik ook gewoon laten doen. Ik wilde geen 2 verschillende dijen hebben. Ik heb het bij t LUMC in Leiden laten doen. Daar werd ik gewoon naartoe doorwerwezen omdat ik indikatie had, zeg maar. Ik kreeg een roesje en een ruggenprik. De plastisch chirurg heeft me verteld dat hij uit voorzorg niet helemaal de hele bult weg kon halen, dat zou onverantwoord zijn, hij zou alleen de onderste vetcellen wegzuigen. Ik snapte het niet helemaal waarom het zo moest maar moest maar erop vertrauwen dat het goed zou zijn. Nu jaren later snap ik pas waarom. Lichaam verandert, ik kwam aan en zelfs nu zijn mijn dijen nog steeds egaal en gelijk.

 79. Hallo allemaal,

  Ik heb gisteren een liposuctie buik en maag gehad bij de Bergman Kliniek in Den Haag.6 maanden geleden ben ik daar ook voor liposuctie geweest.Dat was toen onder plaatselijke verdoving. Man, dat was een hel! Dacht dat ik doodging. De arts spoot er nog 2 keer verdoving in, maar mijn lichaam reageerde er totaal niet op. Ik wil julie niet laten schrikeen, maar ik werd echt onwijs heen en weer geschud aan de operatietafel. Echt verschrikkelijk. De arts is uiteindelijk ook gestopt en zei dat we het resultaat maar moeten afwachten. Maar liet al meteen weten dat hij twijfels had. Na 3 dagen kon ik gewoon weer werken, maar bukken enzo, moest ik zeker niet doen. Na een maand, geen resultaat. Na 2 maanden nog niet. Na 3 maanden belde ik de kliniek op om te zeggen dat ik een afspraak met de arts wilde, omdat ik ruim 3000 heb betaald, voor iets waar ik niet blij mee ben. Mij werd verteld dat ik de herstelperiode van 6 maanden nog even moet afwachten. Nou, eindelijk 6 maanden later kon ik naar de arts. Hij vertelde dat het idd opnieuw moest. Er was geen verschil te zien. Maar dan onder algehele verdoving, want de plaatselijke verdoving werkte bij mij niet. Ben uiteindelijk gisteren behandeld. Wat viel dat mee zeg! Heb zelf het resultaat nog niet gezien. Want toen ik wakkeer werd, zat de buikband al om mij heen. Heb helemaal geen pijn gehad, zelfs nu een dag later ook niet. Moest veel drinken, dus doe dat ook. Maar lig nog wel op bed. Wil het namelijk niet forceren. Maar als ik had geweten dat ik de pijn de eerste keer niet hoefde mee te maken, had ik het natuurlijk meteen gedaan. Ben benieuwd naar het resultaat. Laat het jullie zeker nog weten!

  Groetjes,
  Suffie

 80. Hey Amelie ,

  Het is nu vandaag ongeveer 3 maanden geleden dat ik de operatie heb laten doen
  Je ziet idd wel een groot verschil van voor en na , een maat minder heb ik ook wel
  Ik moet wel terug onder het mes omdat ik aan mijn knie nog wat vet heb .. 5 liter was maximum dus waarschijnlijk daarmee :(
  ik heb wel enorm veel afgezien de eerste 3 weken pijn niet normaaal
  ma nadien ben je wel blij natuurlijk , wat ga je allemaal wegdoen?
  ik had dus de rijbroek en knieën laten doen
  je mag me ook mailen wendyvliegen80@hotmail.com

  veel succes en heb je al een datum ? of ben je al daargeweest ?
  grtzzz

  • hoi wendy bedankt voor je reactie . neen ik heb nog niet echt een datum maar heb wel veel schrik !! ben wel al daargeweest en hij zou 5 liter gaan wegzuigen in mijn benen inclusief knieeen . maar ik zie zoveel reacties hier ……… ik wil geen bloedklonters en doof gevoel enz. heb het tien jaar geleden ook es laten doen bij dr daemen van bree en daar heb ik een schrik te pakken gehad. wel een verbetering maar veel pijn ja en alles is gewoon nu hetzelfde als toen écht!! wat wel mijn eigen fout is hoor want ik heb niet op mijn voeding gelet ; als ik het nu zou doen dan zou ik zeker mijn eetgewoonten veranderen !!! ik ben gewoon zo bang dat het mis gaat gaan. ik heb nu al pijn als ik loop in mijn benen en door zo een operatie misschien nog meer en het is toch een operatie en een zware hoor . volgens mijn man zie ik er pakken beter uit (aan mijn benen ) als ik een kilo of 8 verlies en dat vind hij beter dan zo met sporten erbij. pff ik ben een eeuwige twijfelaar denk ik

 81. hoi wendy ik ben ook van plan om een liposuctie laten uit te voeren bij jeff ! hoe is het ondertussen met jou ?? vijf liter is écht het maximum e en ja ik ben bang voor de operatie en ja zeker ook voor het resultaat want als ik zo van alles lees … hoe gaat het nu met je en zou je het weer doen ? grtjs amelie

  • Hallo Amelie
   Ik ben nu bijna 6 weken verder.
   Ben ook tip top. Werd op donderdag 16:00 geopereerd (liposuctie buik-maag). 1 liter vet werd weggezogen. Is natuurlijk niet veel in verhouding met wat ik bij jullie lees. ’s avonds ben ik naar huis gespartelt (lach). Ging echt niet goed. Vrijdag stijf en ambetant omdat je niet aan je voeten kan. Voor de rest heb ik helemaal geen pijnstillers genomen. Ik kan wel wat pijn verdragen. Zaterdag reed ik reeds naar mijn ma, moeizaam, en ook niet ver, is trouwens onverantwoord stijf. Vrijdag (de week erna) zijn we naar het schlagerfestival in Hasselt geweest, en zaterdag naar Duitsland, waar ik al flink gedanst heb. Uiteraard geen snelle bougie. Vanaf toen was ik redelijk goed. De 3e week ben ik al stilaan gaan sporten (drukverband wel aan) badminton (rustig en niet forceren). De 4e week ben ik opnieuw gaan sporten, maar goed meegedaan. Ja ik ben een taaie.
   Dagelijks heb ik mijn buik licht gemasseerd, denk dan altijd dat het bloed ook wat beter stroomt op die dove plekken.
   4e week op kontrole… alles dik ok en ik mag mijn drukverband uitlaten. Oeps dat voelt wel raar aan, maar dat went na een paar dagen.
   Ben ondertussen al 2x gaan zonnebanken omdat ik op donderdag op vakantie vertrek. Ik voel me zo super. Die dikke buik en maag ik weg. Rond de navel is het nog een beetje gezwollen en ook onderhuids wat hard. Dat moet nog allemaal verdwijnen. Vrienden vragen of ik afgevallen ben.
   Ik ben bij Dr. Didier Nolens (plastisch chirurg) geweest, Virga jesse ziekenhuis Hasselt. Deze man is zeer correct, vriendelijk en ben zeker tevreden van zijn werk.
   Misschien een aanraden.
   Ik wens je veel succes, en laat nog iets horen van de afloop.
   Lieve

 82. Dag allemaal,
  Mijn verhaal begint zo : op 19 aug. 2010 laat ik mijn baarmoeder verwijderen die verzakt was wegens fibromen en mijn blaas terug op zijn plaats brengen en dit via een buiksnede van 15cm. Na een maand kreeg ik boven deze snede een soort vetlaag. Echt niet tedoen, alsof ik een obesitas-geval was. Daar ik me daar echt niet kon mee verzoenen ben ik voor liposuctie gegaan van buik en maag op 24.03.2011.
  Resultaat : nu 3 weken verder ben ik héél héél tevreden. 1liter vet werd er verwijderd.
  Na 2 dagen reed ik al een klein stukje met de wagen naar mijn moeder (moeizaam, maar dat gaat ook). Ongeveer een dag of 5 heb ik last van stramheid gehad. Nu voel ik praktisch niets meer. Ttz blauw was is enorm, en dat zakte vnl naar beneden. Enkele blauwe plekken, die zijn nu ook helemaal verdwenen. Ik ga en sta waar ik wil, poets en doe al het normale werk.
  Boven de maag bevinden zich nog enkele harde knobbels, maar die masseer ik elke dag een paar keer. Vanaf nu laat ik het drukverband ’s nachts uit, maar dan voel je precies meer pijn als ik mijn verplaats. Maar ik ben ervan bewust, dat dit zeker normaal is. Door de dag draag ik mijn drukverband nog steeds.
  Vanmorgen heb ik me gemeten, aan mijn buik -4cm, aan mijn maag -3cm. Het gewicht ist noch altijd hetzelfde.
  Binnen 3 weken ga ik op vakantie en hoop dat ik dan het drukverband niet meer nodig heb. Na 4 weken zou ik het mogen uitdoen.
  Ik zou het zeker opnieuw laten doen, voor de pijn moet je het niet laten. Zo erg is dat niet, ik heb zelfs geen pijnstillers genomen.

  Beste collega’s liposuctie, ik denk dat je gewoonweg even plaats moet maken voor wat ongemak, je tijd kunnen afwachten en vooral positief denken. Ik kan het alleen maar iedereen aanraden.
  Wat ik ook even wil melden, wees er ook van bewust dat als je een volledig misvormt lichaam hebt van vetophopingen, dat het ook héél normaal is, dat dokters in dat geval niet kunnen toveren.

  groetjes
  Lieve

  • hoi lieve ik ben écht blij voor je!! ik heb de operatie uitgesteld ! ik ga het eerst zo proberen en eerst zeker mijn eetgewoonten veranderen want zoals sonja kimpen zegt : je bent wat je eet en dat is écht zo . ik wil eerst zien hoe ik eruit zie als ik – 8 kilo ben en anders (lees gezonder eet) dan neem ik een beslissing. bedankt voor je reactie ! veel succes met je buikje en een fijne vakantie gewenst !! dat zal wel lukken nu zeker : ))

 83. Jahoor ik draag nog steeds een heel pak! Van enkels tot onder m’n borsten!
  Ook heb ik banden om mijn armen. Juist daarom lopen mijn voeten en handen vol omdat het vocht nergens heen kan. ’s Avonds moet het spul uit en normaliseert het weer.
  De arts gebeld en zei dat het normaal was, en dat ik geduld moest hebben.
  Wel weer iets gerust gesteld, maar geduld is lastig :)
  Ankie jij hebt ook lipodeem…. deed het vocht er bij jou niet langer over om weg te komen na de liposuctie? Normaal wil het al niet weg, dus ik dacht deze hoeveelheid is wellicht nog lastiger?

  • Dag Vlokje

   Ik heb idd helaas ook lipoedeem.
   Na de lipo vond ik het meevallen met de tijd dat het vocht dat was ingebracht weg was getrokken. Wel merkte ik na een langere tijd dat in mijn enkels weer wat vet was gekomen. De dr. gaf aan dat dat door de zwaartekracht kwam, dit is ondertussen nog een keer verwijderd en zoals het er nu uit ziet …. zit er nu niets meer in.

   6 1/2 week geleden mijn armen laten doen, daar zit totaal geen vocht maar veel belangrijker geen vet meer in. Het scheelt nu al zo’n 6 cm en dan duurthet nog een hele tijd om volledig te herstellen.

   s6 met alles

 84. Ik heb even een vraag…ook ik heb lipodeem en heb 4 weken geleden mijn bovenbenen laten doen en 2 weken geleden mijn armen. Alles prima gegaan alleen ’s avonds loop ik helemaal vol vocht! Ik kan dan nauwelijks meer lopen vanwege dikke onderbenen en voeten en ook mijn vingers zijn bijna niet meer te bewegen, zulke dikke handen en polsen. Als ik ’s morgens wakker word is het weer normaal en dan gedurende de dag loopt het vol. Ik draag nog overdag een speciaal lipo pak om armen en benen en die moet ’s nachts uit.
  Weet iemand of het normaal is dat je zo “vol loopt”???

  • Dag Vlokje

   Heb er zelf geen ervaring mee, het vollopen dan. Heb je wel lang genoeg de kousen gedragen???
   Ik wil je wel adviseren om zsm contact op te nemen met de kliniek waar je bent geholpen.

   Gr Ankie

 85. Dag allemaal

  Ik heb al een keer een reactie achtergelaten dat ik mijn benen vorig jaar heb laten doen ivm lipoedeem.
  Nu wil het geval zo zijn dat ik 6 weken geleden mijn armen, heupen en enkels (was weer wat vet ingekomen door de zwaartekracht) heb laten succen.

  Momenteel scheelt het op mijn armen al 6 cm in omvang en mijn heupen zijn beduidend dunner zo ook mijn enkels.
  Moet wel zeggen dat vooral mijn armen erg gevoeilig zijn geweest, nu nog af en toe, maar dat het gelukkig steeds beter gaat. Al mijn truien en t-shirts zijn nu heerlijk aan de ruimere kant (voorheen zaten ze dus erg strak).

  Ondanks alle pijn na de ingreep en vooral de ongemakken zou ik het zo weer doen, alleen dan eerst weer sparen, geld is nu allemaal op (stomme zorg).

 86. Mijn buik heb ik niet laten doen , wel mijn heupen , de rijbroek en de knieËn ze hebben 5 liter weggezogen .. ik heb wel op 1 been een grote bult waar ik bang van heb dat die niet meer weg gaat pff :(
  bij jeff houybergs heb k dit laten doen , die van tv voor 4000 €

 87. Wat bedoel je met je flanken ?
  neen dat is helemaal niet normaal bij mij zag je het al na de 1 ste dag
  en heb je ook nog last van pijn ?

  grtzz

  • De zijkanten aan mijn buik.

   Pijn niet meer. Mijn huis is nog wel gevoelloos.

   Heb jij ook je buik laten doen??? En hoeveel hebben ze weg genomen bij u???

   Groetjes

 88. Hallo iedereen,

  Mijn liposuctie buik en flanken is nu 2 maanden geleden gebeurd maar ik zie nog altijd geen verschil.

  Is dit normaal???

  Groetjes

 89. Oh sorry, ik las het al in de Bergman Kliniek… Zijn zij ook gespecialiseerd in die speciale techniek voor lipoedeem? Ik woon vlak bij dus het zou een optie zijn. Ik dacht dat alleen Blaak en ’t Gooi dit deden?

  • In centimers bij de been omvang ben ik bij zeker bij knieen, midden bovenbeen en helemaal bovenbeen zeker 5 cm vermindert, Ik kan nu veel makkelijker sporten en ja leggings en rokjes en broeken staan ook veel mooier. Ik merk dat nu 4-5 maanden later het echte resultaat zichtbaar is, mensen in mijn omgeving die het weten zien het ook. Geduld is wel belangrijk in het resultaat. je moet die broek ook zeker 6 weken dragen. Maar helemaal gladde benen krijg je nooit, beetje hobbelig blijft het wel maar dat had ik ook voor die tijd dus je moet wel een reeel resultaat voor ogen houden.

 90. Hoi Kaatje,
  Merkte je dit verschil in omvang al direct na de behandeling of pas later?
  Waren jouw benen echt heel dik? Die van mij dus wel, zeker in vergelijking met de rest van mijn lichaam. Mijn benen zijn echt heel lelijk en bobbelig en met veel loshangend vel. Ik heb dus zeker geen illusie dat dit erop vooruit gaat. Ik wil alleen van de pijn af en het liefst dus kleinere maten broeken aan. Rokken zullen me zowiezo niet staan.
  Heb jij wel een speciale behandeling gehad ivm je lipoedeem of de standaard liposuctie?
  Sorry, maar ik zit vol vragen :)

  • Beste Vlokje en anderen, Ik heb ook lipoedeem, en ben begin december aan mijn bovenbenen geholpen en begin januari aan mijn onderbenen. Ik moet zeggen, met heel veel geduld te moeten hebben gehad, ben ik nu al heel tevreden. Zowel qua pijn als qua uiterlijk. Ik ben bij lipocentrum Maastricht geweest. Ook de ingreep en het herstel zelf is mij 100% meegevallen. Een ding moet je niet vergeten en dit is niet om je te ontmoedigen…. maar liposuctie bij lipoedeem is geen genezing voor lipoedeem je hebt dus altijd kans dat ’t terug komt. Ook belangrijk is dat de chirurg een dunne canule (naald) gebruikt. Ik zelf heb heel veel vragen beantwoord gekregen op de lipoedeem Hyves. Mocht je niet op Hyves zitten, is het ’t echt waard om alleen maar een account aan te maken voor deze site. De dames die er lid van zijn zitten allemaal in hetzelfde schuitje als ons… Veel succes ermee! Gr. C

 91. Kaatje mag ik vragen in welke kliniek jij bent geweest?
  Ben jij ook echt een kledingmaat achteruit gegaan in je beenomvang?
  Gaat lopen nu echt beter?
  Merkte je direct al verschil of pas na enkele weken/maanden?
  Hopelijk wil je mijn vragen beantwoorden! Dank je alvast.

  • Wel 2 kledingmaten en het verschil was binnen 1 week al zichtbaar.
   Na twee manden zag je echt heel erg verschil.
   Ik ben in de atlas kliniek geweest in Belgie
   Het lopen ging na een maand weer prima, maar ik heb nog steeds pijn als ik op harde stoelen of bijv toilet zit :s
   Liefs

 92. Hallo , zijn hier nog mensen die lipostructie aan de bovenbenen hebben laten doen en nu last van bloedklonters hebben ?
  Ik moet massage gaan halen als ik het had geweten nooit meer.
  Mijn 2 benen zijn heel ongelijk , en blijven ook na 1. maand nog super pijn doen.

  • Hoi Wendy,
   Ik heb ook liposuctie bovenbenen en dijen gehad. Ik heb na 4 maand
   nog steeds pijn en ongelijke benen. Ik heb zelfs aan 1 kant een enorme
   bult vet. Nu moet ik over 2 maanden weer komen en moet ik weer
   georpereerd worden. Ik zie er enorm tegenop omdat ik door de narcose in coma ben geraakt en bijna dood ben gegaan!!!!!!
   Ik moest ook een bindweefselmassage ondergaan, wat vreselijk pijn deed door de ontstekingen bij het littekenweefsel. al met al een ramp!
   Je mag me ook mailen: thania_lawrence@hotmail.com
   Liefs

 93. Kaatje, heb jij ook lipoedeem? Was jou ook verteld dat er risico’s waren op lymfoedeem als er lymfe vaten geraakt zouden worden? Daar ben ik namelijk best bang voor…

  • Hoi Vlokje, ik heb inderdaad een lichte vorm van lipoedeem. Aan elke operatie zitten risico’s verbonden, maar het resultaat is beter dan de ongemakken van de lipoedeem, ik heb het risico genomen. Als de arts het niet ziet zitten doen ze het ook echt ook niet hoor, is mij vertelt. Belangrijk is dat je bij een gerenomeerde kliniek een operatie laat doen en dat je er een goed gevoel bij hebt, dat je dan misschien iets meer betaald, tja dat is dan maar zo, de service en de nazorg is er dan ook vaak naar. Maar goed, je hebt maar een lichaam en daar moet je wel zuinig op zijn. Luister naar je gevoel zou ik zeggen. succes !

  • Vlokje, Als je lipoedeem hebt is het zeer raadzaam om een lipo alleen te laten doen bij een kliniek die daar ervaring mee heeft (De Blaak – MC ’t Gooi). Ze maken daar gebruik van vibro-liposuctie een veiligere manier dan het andere. Bij deze methode blokkeert de canule als hij niet in de buurt van vet zit.

 94. Hallo iederee,

  Ik heb ongeveer 4 weken gelede mijn lipo laten uivoeren aan buik en flanken.

  Kan iemand mij laten weten hoe jullie resultaat was na 4 weken.

  De zwelling is nu wel weg bij mij maar ik merk niet veel verschil met vroeger. Is dit normaal of is dit nog steeds een beetje zwelling.

  Groetjes aan iedereen

  • Dag Yannick

   Bij een lipo moet je rekening houden met een lange hersteltijd, zo’n 6 maanden.
   Het kan dus zijn dat je in het begin geen verschil ziet maar dat moet zeker goed komen.

 95. Hallo, heeft ook iemand ervaring met lipodeem en liposuctie?
  Ik ben binnenkort een gesprekbij MC het Gooi, omdat zij gespecialiseerd zijn in deze speciale techniek. Ik ben erg benieuwd naar ervaringen!

  • Hoi Vlokje,

   Ik heb zeer goede ervaringen bij de Bergman Kliniek in Heerenveen, dr. van der Ley. Per bovenbeen 2,5 liter weg en nu naar 5 maanden echt heel tevreden over resultaat, kan weer gewoon normaal sporten, rennen etc. Kosten incl strakke broek waren 2500 euro. Succes!

  • Dag Vlokje

   Ik reageer maar even op je eigen vraagstelling.
   De kosten bij de Blaak zijn € 1975 per been, dus maal 2.
   De verhalen dat er bij de ene maar 1.5 liter wordt weggehaald en bij de andere meer (bij mij 6 en 6.5 liter uit de benen) kloppen. Dit heeft vooral met de persoon te maken. De ene heeft meer vet dan de andere.

   Mijn enkels zijn nu niet pas maar weer gedaan, door de zwaartekracht was er weer wat vet in gaan zitten en Dr. Plusjé vond het raadzaam om dit weg te halen.

   S6 met alles

 96. Dag Allemaal

  Ik wil jullie laten weten dat ook ik liposuctie heb laten doen. Dit bij Polikliniek de Blaak te Leidschendam ivm een chronische aandoening waarmee ik helaas belast ben. Deze aandoening heet LIPOEDEEM, hierbij slaat mijn lichaam (benen en armen) al het vet op waardoor ik veel pijn had in de benen.

  Vorig jaar zijn op 29 april en 27 mei mijn benen in zijn totaliteit gedaan, hierbij is 1.5 liuter vet weggehaald. De ingreep is me over het algmeen erg meegevallen, sommige plekken waren wel erg gevoelig en andere plekken weer helemaal niet . De assistentes en de dokter hebben me tijdens de ingreep goed begeleidt, er werd gezegd wat er gedaan werd etc…

  Vorige week (24e) zijn vervolgens ook nog eens mijn bovenarmen en heupen gedaan (ook nog een beetje vet uit de enkels). Het was nu wat pijnlijker dan de andere keren (vooral de enkels) maar ook deze keer ben ik er goed doorheen gekomen. Het resultaat laat uiteraard nog even op zich wachten maar wat ik tot nu toe heb gezien is grandioos. Ook de benen zien er stukken beter uit, maar nog belangrijker, heb geen dag meer pijn gehad waardoor ik geen pijnstillers meer hoef te slikken (voorheen 3 van 600 mg per dag).

  • Hoi ankie, bedankt voor je reactie!
   Ik zit te twijfelen tussen kliniek de Blaak, en kliniek het Gooi. Beiden zijn gespecialiseerd in lipoedeem. Ik hoorde alleen dat de prijzen bij het Gooi wel extreem hoog zijn? Mag ik vragen wat jij moest betalen voor beide benen?
   Was er een reden waarom jij je enkels b.v. pas later hebt laten doen?
   Ik las ook verhalen over zo’n 9 liter vet wat afgezogen wordt…is 1,5 liter dan niet weinig? Hoe is het met je vel?
   Bedankt voor je reactie vast!!

  • Hoi Ankie,

   Ook ik heb lipoedeem, ik heb over een maand mijn intake gesprek, bij de Blaak in rotterdam.
   Heeft u de operatie als pijnlijk ondervonden? Want het word uitgevoerd onder plaatselijke verdoving toch?
   Het liefst zou ik onder narcose willen maar heb begrepen dat dat niet kan.

   Bij mij zit het meeste vet om mijn enkels, kuiten en knieen en heupen. dus eigenlijk heel mijn benen, is dit 1 ingreep? per been?

   Bedankt alvast voor uw reactie!

 97. Hallo iedereen,

  Maandag 14 februari 2011 liposuctie laten uitvoeren een buik, maag, flanken en onderrug door plastich chirurg Marc Nelissen.

  De operatie zelf viel supper goe mee. Op het laaste begon het wel een beetje pijnlijk te worden maar effe op de tanden bijten en het is zo voorbij.

  De dag van de operatie zelf nog een hele dag versuft gewest en veel geslapen. De eerste nacht is er veel vocht ui gekomen voor volgens de chirurg is dit zeer goed. Dag 2 kon ik al gewoon rond stappen en licht huishoudelijk werk verrichten, Dag 3 ben ik al terug gaan werken was nog wel een beetje pijnlijk maar het viel allemaal heel goed mee heb geen pijnstillers moeten nemen.

  Nu anderhalve week later. Hier en daar nog een beetje pijn en gezwollen, ook veel harde plekken maar volgens chirurg is dit allemaal normaal. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

  Groetjes

 98. Liposculpture Buik en heupen in Maastricht

  Ik ben een 37 jarige man en was behalve mijn buik en heupen vóór de ingreep slank.
  Ik deed aan fitness en werkte met gewichten maar kreeg dat vet rond mijn middel niet kwijt.

  Na maanden twijfelen in Maastricht een liposculpture laten uitvoeren.
  Na 3 maanden kan ik het volgende verslag melden:

  Ik ging te voet naar de kliniek (1 km lopen).
  De ingreep viel mee, de enige pijnlijke plek was rond de navel.
  Het duurde in totaal zo’n drie uur, ik kreeg 3 liter vocht ingebracht en er werd 2 liter vet verwijderd. Na de behandeling kreeg ik per direct een lipobroek aan – dat is ff wennen maar valt reuze mee. Na de ingreep te voet weer naar huis!

  Thuis aangekomen op de bank gaan liggen.
  Daar begon ik bloed te druppelen dus ben ik op een plastieke zak gaan liggen om vlekken te voorkomen.
  Na twee uur stond ik voor het eerst op (wc bezoek) en werd ik duizelig: ik moest daarna direct weer gaan liggen. De eerste dag is dus niet geweldig maar ik was moe en heb dus veel geslapen. Ik had geen pijn!

  Dag twee en drie waren pijnloos en mijn buik was nog dik en zo hard dat het op één buikspier leek. De lipobroek zat perfect en ik wilde niet meer zonder, om de twee dagen in de wasmachine gegooid (goede kwaliteit, krimpt niet).

  Na een week kon ik zonder problemen naar mijn werk (bureauwerk).

  Na vier weken pleisters laten verwijderen en de blauwe plekken werden zichtbaar.
  Heerlijk dat heet bad na een maand ‘wasbak wassen’ !

  Na 3 maanden … geen blauwe plekken of littekens en het resultaat is verbluffend!
  De hele periode gewoon gegeten en niet kunnen sporten en ik heb een platte buik en voel dat ik nog een vocht heb rond mijn middel (voelt hard aan zoals een buikspier).

  Nog drie maanden en dan kan ik pas melden hoe het eindresultaat is, maar ik ben nu al reuze tevreden – de 3000€ écht waard!!

  Meer in drie maanden ….

 99. hallo , ook ik heb 2 weken geleden lipostructie laten doen aan de rijbroek en knieën
  ik zie dus nu al zeker resultaat aan mijn heupen , die zijn zelfs al bijn volledig weg
  ik heb wel nog zeer veel pijn, en kan zelfs niet op mijn platte voeten lopen
  kan me iemand zeggen hoe dit komt en of jullie dit ook hebben , want ik heb bang dat dit blijvend gaat zijn ;(

  wendy ( helchteren limburg)

 100. Best van Gansbeke,

  Bij welke kliniek heb je dit gedaan dan? Zou goed zijn om dit te vermelden om de lezers hier voor te waarschuwen. Het is absoluut niet normaal dat je niemand kan bereiken. Sterker nog, de dag nadat ik thuis was belde de behandelende kliniek MIJ op om te vragen hoe het ging en of ik nog vragen had, en die kilo’s erbij is waarschijnlijk de vloeistof die je lichaam nog moet afscheiden. Rode / blauwe plekken hoort erbij en gaat vanzelf weg. Ook evt. harde plekken gaan naar verloop van tijd weg. Geduld is heel belangrijk. Sterkte.

 101. heb verleden week vrijdag een liposuctie gedaan van de buik.Mijn ervaring is niet zo goed.Ik ben binnengekomen bij onvriendelijke verpleegsters, op een ijskoude kamer kon mij amper opwarmen.Werd op de operatietafel uitgescholden omdat ik zogezegd niets laten weten had dat ik een latex-allergie heb.Na de operatie heel lang op de recovery gelegen.Daarna op de afdeling kankerpatientien gebracht.Heb nu na een week nog heel veel pijn, blauwe en rode plekken, enorm opgezwollen, en 5 kg zwaarder geworden.Mijn behandelende arts is na de operatie gewoon op vakantie en kan ik voorlopig niet bereiken.is dat normaal ?
  Heb nog heel veel vragen
  groetjes

 102. Ik heb onlangs liposculpture Bovenbenen (2 ltr per been weggezogen) gedaan bij Bergmankliniek en zeer tevreden over het resultaat maar ook over de service, nazorg en professionaliteit in de kliniek. Napijn was heftig maar goed te bestrijden met paracetamol. Heb wel twee weken niet kunnen werken of normaal kunnen lopen.

 103. Ik heb op 23 november een lipo laten doen van de buik, maag heupen en rug. Ze hebben iets meer dan 2 liter vet weggehaald. En heb mijn borsten laten opvullen. Was na het lezen van alle reacties op deze site bloednerveus, maar we zijn nu vier dagen verder en het gaat heel erg goed. Ik heb dan ook heel veel vooronderzoek gedaan naar een goede dokter en die heb ik dus naar nu blijkt gevonden. Dr Clement Coenen. Hij opereert in het Augestines ziekenhuis in Antwerpen. Hij was van te voren zéér realistisch en had op iedere vraag een duidelijk antwoord. Ik heb een nacht in het ziekenhuis verbleven, alhoewel dat niet de bedoeling was, maar na de operatie liet de dokter mij zelf de keuze. De pijnstilling heb ik alleen de eerste dag nodig gehad. Maandag ga ik opnieuw op controle en ga ik met hem meteen de nieuwe operatie bespreken. Ik ga nu ook voor mijn benen.

  Ik heb twee pakjes meegekregen zodat ik elke dag een schoon pakje aan kan doen.
  Ik moet het drie weken dragen en dan mag het uit.

  Ik kan niet wachten.

  groetjes

 104. Heeft er iemand ooit liposuctie laten doe in gent bij dokter Bruno de Meyer.
  Ik ben van plan dat hier te gaan doen ,heeft iemand al ervaring daar.

  groetjes

  • Nee, maar ik heb daar wel al goede kritieken over gehoord. Ik ken iemand die het laten doen heeft bij Dokter Verpaele van het coupurecentrum en die is daar ook heel tevreden over. De prijzen zijn vergelijkbaar met de deze van Dokter Bruno de Meyer.
   Grtjes

 105. Hallo allemaal.

  volgende maand ga ik ook aan de lipo. Love handles,zijkanten van mijn buik/maag en mijn onder rug. ben benieuwd! ben alleen zo negatief in mijn hoofd omdat ik zo bang ben als ik straks geen resultaat zie :(

 106. DrDariusOplichter Reageer

  Ik heb liposculptuur laten doen en er is geen grammetje vanaf gegaan. 6 lelijke hechtingen en €2300,– euro armer

  Ga ergens anders of probeer het toch zelf.

 107. Het is inmiddels 7 maanden geleden dat ik een lipo heb laten doen aan mijn benen. Ze hebben mijn “rijbroek” aangepakt, en ik ben er zeer tevreden over. De eerste week was het pijnlijk, maar ik heb het er zeker voor overgehad. De littekens zijn nu al zo goed als weg en het resultaat is prima!
  Ik vond het nodig om een positeive reactie te plaatsen. Zodat iedereen positieve en negatieve ervaringen kan lezen en meenemen in de overweging om het wel of niet te laten doen.

  Groet, Moniek

 108. ik deed vijf maanden geleden een lipo aan de bovenbenen

  een kleine update mijn benen zijn nu immens in omvang vermindert maar ik wijt mijn gewichtsverlies vooral aan het proteinedieet, ik heb het gevoel dat ik er zonder lipo ook wel zou geraakt hebben alhoewel het een grote stimulants was om verder te dieeten ben nu 30 kg vermagerd
  verder als ik over mijn billen wrijf zitten er allerlei kleine harde bolletjes in de diepte, ook heb ik vel over aan de knieen en mijn littekens zijn nog heel goed zichtbaar

  ik denk dat ik het niet zou overdoen op een andere plaats moest het nodig zijn

 109. Beste Kelly,
  die in april lipo aan d’r benen heeft laten doen….
  Ik ben benieuwd (daar ik een dergelijke lipo zelf wil laten doen) hoe het resultaat uiteindelijk is geworden en of je nu tevreden bent?
  GRTS Christel

  • Van Riet Kelly

   Hey Christel,

   Ik ben helemaal niet tevreden, ik zou zelf durven zeggen dat mijn liposuctie mislukt is. Resultaat? Oké mijn kuiten zijn misschien klein beetje smaller, maar helemaal niet hoe ze mij gezegd hadden dat het ging zijn! Rokjes aandoen is voor mij nog altijd niet mogelijk, ze zijn nog steeds dik.. Ben zwaar teleurgesteld eerlijk gezegd. 8november moet ik terug gaan en ben benieuwd wat ze mij dan te zeggen hebben.

   Groetjes

 110. hey ik ben 18 jaar oud en wil graag lipo doen bij mij bovenarmen, buik,maagstreek, taille, flanken en en kin hoeveel gaat dat kosten denken jullie ? en is het wel verstandig om het op 18jaar oud te doen?

 111. Hallo
  Ben terug met een update. De indentaties en bobbels in de binnenkant van de bovenbenen zijn er nog steeds. Dat is dus niet bijgetrokken. Jammer… Mijn buik heeft ook indentaties. Ook niet weggetrokken. Het is nu meer dan 6 maanden geleden. Ik heb vaak nog in mijn linkerzij een drukkend en branderig gevoel. De indentatie en de bult erboven is zo erg, dat er is aangeboden om het te korrigeren. Mijn zijkanten houden nog steeds veel vocht vast. Dit is gratis, maar moet dan wel de vlucht en hotel betalen. Zo jammer dat niet egaal is geworden en dat het te vlug is gedaan, lijkt me. Het had zoveel mooier kunnen zijn. Het is positief dat ik maar twee hele kleine littekentjes heb, die je echt bijna niet meer kan zien. Vraag me af hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen met 2 ingangetjes. Mischien was er ook een door de navel?

 112. afgelopen vrijdag 6zones laten behandelen. bovenarmen, buik,maagstreek, taille, flanken en bil. alles is goed verlopen. het voelt alsof ik spierpijnen heb. helemaal niet misselijk geweest van de operatie. wel blauwe plekken en zwellingen

  groetjes Missy

 113. Ik heb binnen 10 dagen een afspraak om mn gehele buikstreek te laten behandelen. Lipo op 3 zone’s. Zijn er mensen die ervaringen hebben met enkel de buik ? Alvast bedankt ! Groetjes

 114. hallo Lana,

  heb jij al je operatie ondergaan. ik word binnenkort ook op 6locaties behandeld.
  Wil weten hoe jij het ervaren hebt.

  Groetjes, Missy

 115. hallo
  we zijn nu bijna een maand verder en het gaat al stukken beter in combinatie met dieet ben ik nu 17 kg afgevallen
  mijn kledij passen terug of zijn zelf een stukje te groot

  groetjes

 116. hallo
  ik heb vrijdag 7mei een lipo laten doen aan drie zones bovenzijden knieen, zijkant benen en achterzijde benen er werd 6 liter verwijderd
  ik ervaar nog steeds een onaangenaam pijngevoel aan alle zones tis te vergelijken met zeer erge spierpijn en ik ben zeer gezwollen je ziet eigenlijk het verschil nog niet( hoop dat da nog komt)
  ik ga drie keer per week naar de kine voor lymfedrainage (pijnloos)
  ik draag nu het voorgeschreven drukpak en ben zelf nog om steunkniekousen gegaan omdat mijn kuiten ook zwellen
  verder zou ik nu gaan beginnen aan een proteinedieet
  ik betaalde 2500 euro waarvan je niets terug krijgt, kine word wel terugbetaald

 117. hallo iedereen ik ben lana ben 18 jaar oud en ga binnenkort lipo doen 6 zone’s flanken,bovenarmen, buik,binnendijen,heupen en nog ergens aan mijn buik kheb wel schrik mijn operatie is in twee maanden heb al erge dingen gehoord dat mensen zijn gestorven zijn er nog mensen die zes zone’s doen

 118. beste komt de verzekering van belgie ertussen ? of hoe zit dat ik ben verhuist van belgie naar nederland maar volgens mij komt menzis er tussen ? hoe hebben jullie het gedaan . ik heb nog steeds bang voor lipo benen buik tussen benen pfff kunnen jullie mij ook helpen wat het kost enzo
  hartelijk dank

  Boncuk

 119. lipo van de kuiten en enkels ? kan dat ? heb dit ook al aan mijn chirurg gevraagd maar hij zegt dat dat niet aan te bevelen is….
  graag wat info

 120. Gisterenavond mijn lipobroek proberen aan te doen, dat was een hele belevenis. Niet gemakkelijk!
  Wanneer ik ze aan had, ontdekte ik dat ik ze verkeerd aanhad
  Zal vanavond hem dan wel terug uitdoen en juist aandoen, had er geen zin meer in.
  Alleen kon ik dat toch niet hoor, al een geluk dat mijn vriend erbij was.

  Mijn benen voelde weer heel goed aaan toen ik de broek aanhad, geen pijn als ik rechtstond en het stappen ging beter.

  Vanmorgen toen ik opstond was wat anders, weer heel veel pijn in mijn benen, mijn enkels zijn weer op opgespannen als iets door die broek. Echt geen leuk gevoel.
  Hoop dat het toch snel weg gaat.

 121. Vandaag langsgeweest bij de verpleegster om mijn draadjes eruit te halen. Vond het wel vies zo het gedachte dat ze dar er gingen uithalen, maar uiteindelijk voel je er niets van.

  De eerste keer dat ik het lipobroekje kon uitdoen, was enorm benieuwd!
  Mijn benen zagen blauw, maar vond wel dat het nog goed meeviel, ik had het erger verwacht.

  De chrirug kwam langs om eens te kijken naar mijn benen, en zei dat ik de lipobroek mocht uitdoen vandaag en even zo mocht zitten thuis, wel met de benen heel goed in de lucht.
  Mijn enkels zijn heel hard opgezwollen, omdat die broek mijn enkels afspant. Dermee dat ik het vandaag een dag mocht uitdoen om het vocht weg te krijgen uit mijn enkels.

  Hij had er een goed oog op. Vertelde nog maar eens dat het een zware ingreep was bij mij, uit mijn kuiten bleef maar vet uitkomen, ze dachten dat het nooit ging stoppen. En hij vertelde dat de resultaat de moeite zal zijn. Ben benieuwd!

  Het stappen gaat nog steeds moeilijk, en nu de lipobroek uit is, voelt het zeker raar aan. Een enorm drukkend gevoel, als ik rechtsta dan zakt alles precies naar beneden en dan moet ik even wachten want dat doet behoorlijk veel pijn.

  Ben benieuwd of het aantrekken van de broek vanavond ook zo vlot ga verlopen.. :-)

  De littekens zijn ook maar minuscuul klein, denk niet dat je daar nog enorm veel van zult zien achteraf.. Of hoop ik toch.

  Ik hou jullie alvast op de hoogte bij meer nieuws.

  Groetjes xx

 122. Hey iedereen,

  We zijn nu ondertussen een week later, en vond het eens tijd om jullie te laten weten hoe het bij mij geweest was. Niet zo’n goede ervaring eigelijk..

  Vorige woensdag moest ik in ’t kliniek zijn om 9u, pas om 13u15 kwamen ze mij halen, om zot van te worden! Het wachten duurde veel te lang.
  De anesthesist maakte beetje problemen over het feit dat ik al eens geelzucht gehad heb, hepatitis B dus.

  Uiteindelijk was het zover, ik mocht mee naar de operatiezaal. Toen ik daar binnenkwam, toen pas begon ik zenuwen te krijgen, ik durfde vanbinnen niet meer. Der werden eerst foto’s getrokken, dan aftekenen, helemaal ontsmetten, en toen mocht ik op de bank gaan liggen. Ik was even in paniek, maar voor ik het wist lag ik volledig in slaap.
  Om 15u was het gedaan, ben wakker geworden in de recuperatiezaal in paniek, was aan het wenen en mijn benen waren aan het trillen tot en met. Echt een heel vies gevoel.

  1 keer op de kamer viel het mee. Ik kreeg soms wat warmteopstotingen, maar mijn vader was er om een koud handdoekje op mijn voorhoofd te leggen .
  Ik kon amper bewegen met mijn benen omdat ze volledig ingewikkeld waren met plastiek. Ik kreeg er een soepje, maar werd er enorm mottig van. Was eigelijk heel misselijk die momenten. Ze hebben mij daar weer uren laten zitten. Pas om 19u mocht ik daar buiten, ze wouden echt zeker zijn dat ik mij goed voelde en niet zou flauwvallen.

  De anesthesist en de verpleegster kwamen paar keer langs om te vertellen wat ik moest doen en niet mocht doen en om over de operatie zelf te praten.
  Ik heb dus mijn enkels, kuiten, knieën en binnenkant bovenbenen laten doen. Der is namelijk 3,6 liter vet weggezogen geweest, een heel zware ingreep zeiden ze mij, vandaar dat ik zolang in het kliniek moest blijven. Hij heeft dus echt alles weggehaald.

  Ik verloor enorm veel bloed (gemengd met water natuurlijk), maar het was echt enorm veel, het bleef maar lopen. In de auto hebben we alles goed voorzien voor plastiek, zodat mijn vader zijn auto natuurlijk niet vol hing. Om naar de auto te stappen was het niet gemakkelijk, ik kon mijn enkels niet plooien dus ik stapte als een pinguin naar de auto.
  Thuis wachtte mijn ventje en mijn zus mij op, zo lief! Ik legde mij in de zetel, met de beentjes omhoog zoals ze mij zeiden en bleef zo de hele avond liggen.

  De volgende dag begon de miserie.
  Ik was duizelig met op te staan, ik was enorm misselijk, voortdurend overgeven. Het was gewoon een hel! Ik hield zowel mijn medicatie niet binnen als mijn eten en drinken. Met als resultaat dat mijn pijnstillers niet hielpen en ik dus echt heel veel zeer had. Stappen ging amper, mijn vader moest mij begeleiden naar het toilet en terug. Misselijkheid heeft nog tot zaterdag geduurd, ik heb mijn dokter laten komen en die heeft mij iets voorgeschreven tegen dat misselijkheid. Ik was enorm content dat ik niet meer moest overgeven, je wordt er zo zwak van en dat maakt het alleen nog erger. Duizeligheid heeft nog tot maandag geduurd, die ochtend zag ik echt helemaal niets meer voor mijn ogen. Mijn bloeddruk was dan ook enorm laag. Waarschijnlijk omdat ik al dagen niet meer had gegeten.
  De pijn in mijn benen is er nog steeds, maar in mindere maten. Ik kan nog steeds niet deftig stappen en word er echt heel lastig van. Zo stilliggen is niets voor mij.
  Is het normaal dat mijn benen nog steeds opgezwollen zijn na een week? Mijn enkels zien ook goed geel, mijn benen weet ik niet omdat ik die lipobroek aan heb, en heb ze nog niet durven uit doen.

  Bij de consultatie in november vroeg de chirurg wat ik van beroep dee, ik zei dan dat ik schoonheidsspecialiste was, hij reageerde erop dat dat een actief beroep is, dus dat ik 3 dagen mocht thuis blijven en dan terug kon gaan werken. Ondertussen zijn we weer woensdag, en ik kan nog steeds amper stappen, ongelooflijk dat ze mij dat ni op voorhand zeiden. Mijn baas is natuurlijk helemaal niet blij dat ik nog even thuis zit. Vind het wel straf dat ze je dan zeggen dat je na 3 dagen al kunt gaan werken terwijl het stappen nog niets beter is.

  Ik hoop dat de resultaat de moeite is, want voor mij was het toch wel een hel.
  Heb zo’n schrik dat het water niet goed weggaat en de blauw plekken enzo. Kan iemand mij geruststellen?

  Groetjes
  Kelly

 123. Meiden,

  Ik heb besloten om om de liposculptuur (rijbroek, bovenbenen en binnenkant knieën) uit te laten voeren bij de Bergmankliniek. Ben ook in België geweest voor informatie maar toch uiteindelijk besloten om in Nederland te blijven. Bij beide klinieken had ik een goed gevoel. Qua geld was er voor mijn niet zo bijzonder veel verschil dus heb ik gekozen voor het totaalplaatje en het praktische. In België moest ik eea nog zelf regelen en dat is bij de Bergmankliniek niet zo. Daar wordt alles voor je geregeld. Je moet alleen even zelf de medicijnen ophalen bij de apotheek.

  Dinsdag 11 mei gaat het gebeuren. Hoewel ik het allemaal bijzonder spannend vindt kijk ik er ook erg naar uit. Nu maar hopen dat het allemaal goed gaat en volgens verwachting verloopt.

  Groet,
  Annemarie

 124. Ik had op 17 maart een afspraak in de BCAS klikniek te Evere. De arts gaf goed uitleg maar vlug. Ook legde hij al een afspraak vast op 1/4/2010. Ik kan deze nog steeds afzeggen.
  Ik zal er 4 zones laten doen. (buik, maag, heup en rug.
  Heeft er iemand ervaring met deze kliniek?

  groetjes

 125. Hallo allemaal,

  Ook ik heb mijn rijbroek laten doen. ik zit nu in de derde week en ook ik ben nu al blij.
  Ik ben in Brugge geweest en de mensen daar helpen je heel goed!
  Zelf ben ik erg benieuwd naar het definitieve resultaat over eeen paar maanden, maar verschil is nu al zichtbaar.

  Succes allemaal met je keuze.

  Groetjes, Moniek

 126. Beste,

  Binnen een week is het zover. Ik laat mijn liposuctie doen in Atlas kliniek in Meise (Belgie).
  Enige tips voor mij?
  Kbegin slapeloze nachten te krijgen van de stress :-)
  x

 127. hallo meiden
  ik heb lipo rijbroek en buikwand correctie laten doen in leuven
  en het is al drie weken voorbij het verloopt gewoon fantastich
  gewoon doen geloof in uw eigen

  groetjes

 128. Hey,

  Voor mij begint het te korten, 24 maart is het zover. Liposuctie van kuiten, knie en binnenkant bovenbenen.
  Heeft iemand al ervaring met lipo van kuiten?

  Ik begin ongeduldig te worden :D

  Groetjes,
  Kelly

 129. Meiden,

  Na jaren twijfel heb ik besloten om liposuctie te laten doen aan de buitenkant van mijn bovenbenen (zadeltassen) en de binnenkant van mijn knieën.
  Ik heb donderdag (25 febr.) een afspraak gehad met dr. Bruno ‘d Hondt in Tongeren (België).
  Ik vond hem zeer realistisch en hij kwam zeer kundig en bekwaam over.
  Heeft iemand ervaringen met hem?

  Maandag 8 maart, heb ik een afspraak bij de Bergmankliniek in Bilthoven. Ben benieuwd of ze daar het zelfde vertellen als in België.
  Heeft iemand ervaringen met de Bergmankliniek?

  Ben benieuwd.

 130. hallo iedereen
  ik ga ook een rijbroek en buikwand laten doen op 2 maart 2010 en geloof erin dat het goed zal verlopen tot nu toe hebben verschillende vriendinnen van mij laten doen en ze zijn allemaal tevreden.
  niet rondvragen en pikeren gewoon laten doen….
  groetjes

 131. Hallo allemaal,

  Bij mij gaat het er nu ook echt van komen. Maandag 1 maart wordt in behandeld. ik krijg een lipo voor mijn “rijbroek”. bedankt voor de goede tip Anita. Ik ga het ook bij de baroniekliniek laten doen.
  Even een andere vraag, hebben jullie het met 1 broek gedaan of hebben jullie er zelf ook een broek bijgekocht? En is deze makkelijk te wassen (snel droog)?

  Hoe gaat het nu bij jou anita?

  Groetjes, Moniek

 132. Ongelofelijk dat er zoveel mensen zijn, die niet tevreden zijn.Bij mij is het zo goed gegaan dat ik dacht dat dat bij iedereen zo zou zijn.
  Ik denk wel dat het feit dat ik al een heel goed gewicht had /heel gezond eet/ en heel veel sport er wel toe bij draagt dat het allemaal goede verlopen is. Nu 8 jaar later heb ik er nog steeds plezier van.
  Het ergste wat ik me ervankan herinneren is die strakke broek, die je 6 weken lang moest dragen. Dat vond ik het meest irritante van de hele operatie.

  Dofa

 133. de binnenkant van mijn benen zijn bobbelig. Het is 6 weken geleden. Hoop dat het bijtrekt, tis een raar gezicht. Heb voor de rest strakke benen (had alleen vetophoping aan de binnenkant) en dan is het zo bobbelig daar.

 134. hallo Cath,

  ik heb op 16 januari een buikwandcorrectie door Dr. Lauw laten uitvoeren. Ik en mijn man vinden hem een goede dokter. Een buikwandcorrectie is nu wel geen liposuctie maar de dokter blijft dezelfde hé. Voor liposuctie van mijn bovenbenen vroeg hij 3000 euro maar tot nu toe twijfel ik nog. Alles gebeurd (ook de liposuctie) onder volledige verdoving. Ik twijfel niet voor de dokter of de pijn, maar ik vind het duur en denk dat ik gek wordt van het pakje dat je achteraf moet dragen. Maar nogmaals, het is een heel goede dokter.

 135. Hallo iedereen,

  Ik ben al enige tijd op zoek naar klinieken voor een lipo aan mijn buik. Ik ben op de BCAS kliniek gekomen. Ik zag dat enkelen onder jullie daar ervaring hebben.. ik vroeg me af of jullie misschien foto’s hebben van het resultaat.. ik wil gewoon zo zeker zijn dat het daar goed is, want mijn buik zit me zo dwars!!! ik ben nog maar 18, maar na gepest en ongelukkig zijn wil ik eindelijk iets voor mezelf doen.. een liposuctie.

  Ik vroeg me ook af of jullie iets van massage doen na de lipo? en of het helpt?

  Dus als iemand me nog tips, foto’s, ervaringen heeft.. let me know!

  XXX

 136. Hallo iedereen,

  Ik ben al enige tijd op zoek naar klinieken voor een lipo aan mijn buik. Ik ben op de BCAS kliniek gekomen. Ik zag dat enkelen onder jullie daar ervaring hebben.. ik vroeg me af of jullie misschien foto’s hebben van het resultaat.. ik wil gewoon zo zeker zijn dat het daar goed is, want mijn buik zit me zo dwars!!! ik ben nog maar 18, maar na gepest en ongelukkig zijn wil ik eindelijk iets voor mezelf doen.. een liposuctie.
  Ik vroeg me ook af of jullie iets van massage doen na de lipo? en of het helpt?

  Dus als iemand me nog tips, foto’s, ervaringen heeft.. let me know!

  XXX

 137. hey,

  heeft er iemand ervaring Dokter Lauw, van het damiaan kliniek?? ik wil namelijk een lipo doen
  aan mijn benen (buitenkant als binennkant) maar ik ben extreem bang dat er iets gaat gebeuren …
  iemand raad of ervaring???

 138. Hi allemaal,

  Ik ben afgelopen maandag (21 december) geholpen door dr Levy van Linea Aesthetica in Brussel. Ze hebben 4 liter vet weggezogen van: binnenkant benen, rijbroek, achterkant benen, heupen, maag en buik. Ik heb amper pijn maar heb veel jeuk!!
  De wondjes hebben niet gelekt en ik ben ook echt prima geholpen daar..
  Tja, resultaat? Dat kan ik nog niet zien, het is allemaal nog vrij gezwollen.. Zodra ik iets meer weet laat ik het jullie zeker weten!

 139. hi even een update. De huid zit niet zo los meer. Wel harde plekken en gevoelige plekken. Het is nu 3 weken geleden. Mag het pak nu eigenlijk uitdoen. Wanneer mag je beginnen met de endermologie behandelingen? Ik heb een wellbox. Dat is een endermologie apparaat voor thuiis. Zal het eerst proberen met dat, maar wanneer kan dat?

 140. Allootjes,

  Het is nu 6weken na mijn lipo. Ben vorige week op controle geweest en mijn pak mag uit. Enkel om te sporten moet ik hem nog aan doen.
  resultaat is nog steeds goed! heb wel dagen dat ik wat meer gezwollen ben, maar dat is blijkbaar normaal. Het duurt nu eenmaal 6maand voor je het definitieve resultaat hebt.
  groetjes,

 141. Hoi allemaal,

  ik heb eind september liposuctie laten doen op de buik en men heupen, en zou dit zo terug laten doen, ik heb dit in de atlaskliniek laten doen bij dr wilikens. Het enige dat ik heb dat minder is is dat ik een beetje vel overschot heb, dus ik zou nu moete sporten dat dit strak kan worden, maar voor de rest, een aanrader!

 142. Dag Moniek,

  De franstalige dokter doet enkel de liposuctie en er is constant een verpleegkundige bij die perfect 2talig is, dus daar moet je niet mee inzitten hoor!! En alle raadplegingen gebeuren door Dr Myny zelf en die is ook nederlandstalig. dus geen probleem hoor!!

 143. Hoi Anita,

  Dank je wel voor je reactie. Het is fijn om eens van iemand een adres te horen waar die persoon een positief gevoel bij heeft. Franstalig is voor mij wel een beetje een probleem :-(. Maar goed misschien kan ik iemand vinden die me zou kunnen helpen.
  Jij heel veel succes met het terug gaan voor controle. Laat je nog weten hoe het is gegaan?
  Als ik nog vragen heb dan zal je zeker nog een berichtje van me krijgen. Voor nu bedankt.

  Groet, Moniek

 144. Dag Moniek,

  Ik heb het in West-Vlaanderen laten doen. Het is een privékliniek. het noemt De Baronie en is gelegen op de Baron Ruzettelaan, 8310 Assebroek. Het is de privékliniek van Dr Myny. Het is wel een franstalige dokter die de liposuctie uitvoert, zijn naam ontglipt me nu. Een zeer vriendelijke man! Ook Dr Myny is een heel aangename man! ik ben heel tevreden en indien ik ooit beslis om nog een plastische ingreep te laten doen is het zeker terug bij hem!
  binnen 14dagen moet ik terug op controle, dan is het 6weken geleden. en dan mag ik waarschijnlijk mijn pak afhouden. alhoewel ik mij nog niet echt gestoord heb aan het pak. ik heb gisteren voor de eerste keer mijn pak afgelaten om te slapen, alhoewel dit al van vorige week mag. het was wennen, want je zit lekker veilig in je pak hé!! als je nog vragen hebt, stel ze maar hé!

 145. Ik kreeg ook bloedtesten voor de tijd. Had 1 nacht overnachting in ziekenhuis onder supervisie. Wel belangrijk allemaal. Vandaag check up gehad. Raar om te zien en te voelen dat de huid nu losser zit, maar dat komt wel goed. Kan me voorstellen dat zo’n pakje toch wel zekerheid geeft omdat de huid nog los zit :-) Ben heel benieuwd hoe het over 6 maanden eruit ziet. Kan me bijna niet voorstellen dat ik weereen platte buik zal hebben. Zag er nu alwel goed uit, beter dan verwacht, maar ja losse huid nog, maar ja het is ook nog maar 4 dagen geleden.

 146. Hoi Anita,

  Waar heb jij het laten doen in Belgie. Ik zit er ook over na te denken om daar op consult te gaan. Ik hoor het graag. Want wat is het moeilijk om een beslissing te nemen!

  Gr, Moniek

 147. O ja, vergeten te zeggen. Geen lipo op de bovenrug, alhoewel ik daar huidplooien heb en dit ik lelijk vind. Volgens de chirurg zou het meer pijn en moeite zijn dan dat het waard is. Hij zei omdat je dichter bij de spieren, zenuwen en botten zit, dat het dan riskanter is en dat er zich bloedkorsten zullen vormen en deze erg pijnlijk zijn. Het herstel duurt ook veel langer. Dus heelveel ongemak. Dus heb zijn advies maar aangenomen en het niet gedaan.. Iemand die dit heeft laten doen en wat is de ervaring?

 148. Hallo
  Ondertussen heb ik de procedure ondergaan. Ik heb dus de buik, flanken, maag en binnenkant dijen laten doen. Omdat het om meerdere lokaties ging krijg ik narcose. De bedoeling was dat ik nog met de dokter zou praten vlak voor de operatie om nogmaals de procedure te besrpeken. Maar na de sedatie was ik out. Heb eens niet gemerkt dat ik de operatiekamer werd ingereden. Ik werd pas wakker in de ziekenhuiskamer, had het ijskoud en was behoorlijk aan het shaken.

  Moest vrij vlot naar toiet, wat goed schijnt te zijn. Maar liep helemaal krom, niet veel pijn hoor. Je kunt het vergelijken met heel erge spierpijn. Er is 2 liter in totaal weggezogen. Ik had helemaal niet veel vochtverlies.

  Vind wel belangrijk dat de eerste nacht iemand bij je is, die je helpt opstaan en te eten en drinken geeft, want dat gaat heeeeeel moeilijk alsje het zelf moet doen.

  Het pak is een beetje te kort voor mij. Er wordt niet echt met lange mensen rekening gehouden en die pakjes zijn op de gemideelde lengte gebaseerd.

  Ik ga een blog starten over de procedure en het verloop omdat me opvalt dat er weinig blogs hierover zijn in NL..

  Ben nu op dag 4 en loop rechtop (eigenlijk al op de tweede dag), De buik was eerst wel erg gezwollen, maar dat is normaal want er wordt toch veel verstoord in je lichaam. De zwelling is nu al minder. Het viel allemaal over het algemeen best wel mee, was alleen erg ziek van de narcose na de tijd.

 149. Hallo,
  Ik heb op 2november mijn lipo laten doen in Belgie. ik heb ook op voorhand een bloedonderzoek moeten laten doen. Ben ook braafjes 1week op voorhand met mijn arnica gestart en de dag voordien ben ik zelfs met antibiotica (Zinnat) moeten starten van de Dr, dit enkel en alleen uit voorzorg.
  volgende week begin ik ook met lymfendrynage, schijnt heel goed te zijn voor de afdrijving van vocht en ook voor de harde plekken. alhoewel ik daar nu nog niets van voel.
  normaal gezien mag ik nu al mijn pakje uit doen om te slapen, maar daar is het nog niet van gekomen. ik zet wel de sluiting op de laatste rij, maar volledig afdoen durf ik nog niet. ’t zal wel tussen de oren zitten zeker! voel me veiliger met mijn pakje aan.
  14 december terug op controle, ben benieuwd! tot zover ben ik nog steeds héééééééééél tevreden!

 150. Tjonge ik was al bang van nature maar deze berichten maken mij het wel lastig om een beslissing te nemen. Hb vandaag een gesprek gehad in Bussum maar helemaal gerust ben ik niet. Ik denk dat ik het maar hou bij heel erg goed trainen en op mijn voeding te gaan letten, Daar zit voor mij denk ik de meeste winst en dan blijven we maar hopen op het wonder pilletje.

  Voor de mensen die het toch laten doen heel veel succes ik DOE HET NIET!!!!

 151. Hallo allemaal,

  Wat goed om hier ervaringen te lezen. Aan het begin was het wel even schrikkenal die negatieve ervaringen op deze site. Gelukkig zijn er aan het einde ook wat meer positieve ervaringen bij gekomen.
  Ik zou zelf mijn bovenbenen en heupen willen laten doen. Deze zijn echt uit verhouding tot de rest van mijn lichaam.
  Ik heb nu een consult gehad in het medisch centrum scheveningen. Ik kwam daar heel positief vandaan.
  Heeft iemand ervaring bij deze kliniek??

  Ik zou het zo graag laten doen, eindelijk eens gewoon broeken kopen die ik wil (haha).
  Maar na deze verhalen ben ik wel bang geworden dat het resultaat heel erg zal tegen vallen.

  Groetjes

 152. Hallo
  Het schijnt me toe dat hoe later het bericht hoe positiever. Heeft het misschien te maken met de techniek die alsmaar verbeterd wordt? Ik heb in ieder geval de knoop doorgehakt en laat het doen in het buitenland. Het idee dat ik even weg ben van alles en het rustig aan kan doen, vind ik ook wel prettig. Ik had een paar trick questions gevraagd en ik kreeg daar een goed antwoord op. Tja, alle kunstmatige ingrepen op het lichaam heeft ook zijn nadelen, dat moet je wel beseffen (ik steek het ook wel een beetje weg). Het zal nooit perfect zijn. Je moet de voordelen aan de nadelen afwegen. Ik wil graag van die dikke buik af en de vetplooitjes op mijn rug. Ik was altijd superslank en nu voel ik het een beetje trillen. Ken me zell ook, zit er lang aan te denken en dan zit het in mijn hoofd en te lang wachten moet je ook niet ivm de huidelasticiteit wat wel minder wordt naarmate je ouder wordt. Wish me luck, dames, en door de verschillende berichten hier, heb ik een nog meer realistische kijk erop en weet wat ik allemaal kan verwachten, positief en negatief.

  Trouwens krijg je in NL en Belgie dan geen bloedonderzoek eerst? En nemen jullie geen arnica 2 weken voor de behandeling (dit vermindert bloeduitstortingen en blauwe plekken).

 153. Hallo allemaal,

  Ik heb 4 jaar geleden in het parkkliniek in rotterdam liposuctie laten doen en heb toen ongeveer 4500 betaal.Ik was erg tevreden met het resultaat en vooral mijn buik omdat ik net een babytje van 6 maanden had. Vorig jaar heb ik n venezuela liposuctie laten doen.Wat ik heb gemerkt is dat ze veel veel voorzichteger met mensen omgaan.Voordat de operatie kon plaatsvinden moest ik helemaal gecontroleerd worden.bloed suiker hb gehalte hartslag. Ik ben tevreden met het resultaat maar wil het nog een keer doen op de plekken waar ik het toen niet heb laten doen en ga daarom februari naar het buitenland om het nogmaals te doen. Ik was na beide operaties best wel snel weer op been,eerste 3 dagen een beetje beurs maar daarna viel het bij mij wel mee…WAT IK IN NL NIET VEEL LEES IS DAT MENSEN NA HUN BEHANDELING GEEN MASSAES NEMEN,ALS JE DAT NIET DOET HEB JE KANS OP BUBBELTJES EN HARDE PLEKKEN,IN HET BUITENLAND IS HET VERPLICHT OP MASSAGES TE NEMEN ZODAT KNOBBELTJES EN HARDE PLEKJES GEEN KANS KRIJGEN EN SNELLER VOCHT VERLIEST…VOOR EEN MOOI RESULTAAT MOET JE NA DE BEHANDELING MINSTEN 15 MASSAGEBEHANDELINGEN NEMEN.

 154. Hallo, zoals beloofd mijn verslag over mijn lipo die gisteren om 13h plaats had.
  toen ik daar toekwam was ik zo zenuwachtig dat ik een xanax kreeg en een prikje om mijn hartslag te laten dalen. Dan volgde de lipo onder lokale verdoving. Dat was een pijnloze ervaring, ik heb echt niets van pijn gehad. ze hebben 2,6 liter vet weggehaald uit mijn maag, buik en flanken. en het ziet er al schitterend uit in mijn pakje!!
  Rond 19h begon ik wat pijn te krijgen en heb ik een pijnstiller genomen. Dan ben ik in mijn lederen salon blijven liggen om te slapen, zodat ik mijn matras niet beschadigde want ik verloor veel vocht. vanmorgen had ik het wat lastig, maar nu loop ik al redelijk rond. Heb vandaag nog maar 1 pijnstiller genomen. dus al die angst was dus echt niet nodig!

  groetjes,

 155. Hallo,
  Maandag is het dan eindelijk zover voor mij! Ben gestart met mijn druppels tegen de blauwe plekken en zondag begin ik met mijn antibiotica.
  Ben nog eens langsgeweest bij de dr en heb nog eens gevraagd aan de verpleegster of het nu werkelijk zo pijnlijk is als sommigen beweren. ze heeft met gezegd dat als ik pijn krijg tijdens de behandeling het moet zeggen. dat ze er nog iets kunnen aandoen. Maar ik blijf toch zenuwen hebben hoor! Bang voor het onbekende zeker?? Maandag of dinsdag zet ik alvast mijn verhaal op deze site! tot dan!!

 156. hello iedereen ,
  Ik heb dit hier allemaal goed gelezen , k vind het fijn om zo wat van iedereen te weten. Ik heb mijn eerste afspraak in bcas in brussel op woensdag 4 november. Ik ben al is lop consultaite geweest in het ziekenhuis in halle maar daar spraken ze van 4500 euro voor een lipo en 8500 euro met reconstructie. Maar dat kan ik niet aan finantieel, vandaar dat ik via een collega tercht ben gekomen in het bcas te brussel . Ik verwacht nogal veel van die liposuctie aan mijn bennen vooral boven bennen. Ik ben er zo ongelukkig van ik kan me niet gemakkelijk aankleden ik heb geen taille ,ja dan als ik een broek pas gaat dat niet aan mijn taille en kan er gerust nog iemand bij (loll). . Ik ben eens beniewd voor volgende week. Eigelijk zijn er tog nog veel mensen die niet gelukkig zijn met hun ingreep, en dat maak me wel wat bang. Maar zo verder leven neen merci. Altijd een zwarte broek dragen om wat te verstoppen en dan ook een waar ik dan goed in zit aangezien ik er geen vind. We zullen wel zien wat het gaat worden.

 157. Hoi Anita,
  Ik moet morgen terug voor controle…maar ik zelf ben er nu al heel erg blij mee.
  Ik heb de eerste dag een halve paracetamol gepakt en daarna niks meer.
  De pijn erna is makkelijk te verdragen,ik zou gewoon zeggen:GA ERVOOR..!
  Je kunt beter denken dat t veel pijn doet,dan valt alles dan mee!
  S6 en ik hoor t wel van je!
  Groetjes Nina

 158. Dag Nina,
  bedankt voor de info!
  Na jouw verhaal te lezen ben ik nog meer overtuigd om het te laten doen! leuk dat je zulke resultaten hebt en dat op zo’n korte termijn!
  ik zal alvast vertrekken met de gedachte dat ik enorm pijn zal hebben, het kan dan alleen maar meevallen hé! je moet nu eenmaal afzien hé om mooi te zijn!
  alvast bedankt en op 2 of 3 november schrijf ik hier mijn ervaring neer!
  groetjes,

 159. Hoi anita,
  Ik kijk net en volgens mij hebben ze mijn lange verhaal eraf gehaald..had je em nog gelezen..ik ben inmiddels al geholpen.
  Nina

 160. nina leunissen Reageer

  hallo Anita,
  ik ben afgelopen woensdag onder t mes gegaan haha.
  Ik heb het ervaren als heel pijnlijk.
  Ze beginnen eerst met foto’s maken,en vervolgens gaan ze je onder smeren met jodium.
  Daarna maken ze de tafel klaar waar je op komt te liggen en als ze je helemaa afgedekt hebben gaan ze beginnen.
  Ze hebben mij mij onder plaatselijke verdoving gedaan.
  Ik heb me heupen en mijn onderbuik en buik laten doen.
  Ze begonnen spuiten te zetten en een soort vloeistof spuiten ze dan meteen erin,voor te verdoven..doe heb ik totaal niet gevoeld.
  De dokter heeft en 45 minuten over gedaan om alles volledig te verdoven en de vloeistof in te spuiten.
  Daarna is hij meteen begonnen met afzuigen.
  Mijn buik begon die mee en die voelde ik redelijk goed..hij was 7 minuten aant zuigen op mijn buik had hij al een halve liter eruit..mijn buik werd wel steeds pijnlijker.. :-(
  Ik voelde me een beetje licht in t hoofd..maar dat hoorde erbij.
  Mijn heupen heb ik totaal niet gevoeld ,toen hij tenslotte weer naar mijn buik ging deed t echt pijn..ff tanden op elkaar en doorbijten.
  Ik ben super blij dat ik t gedaan heb,het is nu 2 dagen geleden en ik doe gewoon al mijn dagelijkse bezigheden.
  Heb namelijk een zoontje van 2 jaar haha..
  De eerste dag heb ik rustig aan gedaan en donderdag al gewoon weer het huishouden enz..
  Als ik nu zit en weer ga staan of zo..voel ik me buik een beetje trekken maar meer eigelijk niet..
  Ze hebben in totaal iets meer als 3 liter vet weg gehaald..
  ik hoop dat je nu iets meer weer..ik durfde eerst ook niet,maar ben er gewoon heen gegaan en heb t op me af laten komen..
  Ik wilde het zo graag,en was echt wel bang.
  Nina

 161. Hey Nina,
  Heb hetzelfde probleem!
  ik heb ook een vraag gesteld en krijg ook geen reactie!
  Ik heb al veel gehoord over de stijfheid en pijn nadien, maar nog niets van de pijn tijdens de behandeling. ik zou daar ook graag meer over weten.
  ik laat mij behandelen in Belgie, "De Baronie", onder lokale verdoving.

  anita

 162. nina leunissen Reageer

  hallo mensen,
  Ik heb een vraag
  Ik heb volgende week de 14de oktober een afspraak voor liposcultuur te laten doen aan mijn buik,onderbuik en heupen in t Lipocentrum in Maastricht.
  Zijn er mensen hier die ervaring hebben met deze kliniek?
  Groetjes Nina

  • Ik ben daar behandeld en ben dik tevreden. Mijn moeder is daar ook behandeld en is ook tevreden.

 163. Trager komt het dichterbij, en nog steeds weet ik niet of ik zal kiezen voor lokale verdoving.
  kan er mij aub iemand laten weten hoe zij de lipo ervaren hebben onder lokale verdoving!

  zoals hoger vermeld laat ik 3 zones behandelen: buik, maag en lovehandles.

  Graag reacties!!!

 164. Heb je dit echt wel nodig bij 1.68m en 51 kg.? Ik heb zojuist (1 maand geleden) buik , maag en heupen laten doen in BCAS. Ben zeer tevreden met het resultaat, maar heb inderdaad putjes en bulten. Dr. Darius heeft me echter verzekerd dat dit wegtrekt en inderdaad , het gaat er steeds beter uitzien. Ik ben1.62m en weeg 53 kg. Pijn heb ik helemaal niet gehad, enkel een beetje stijf.

 165. Wat me vooral verontrust is degene die lypo heeft ondergaan en zeer tevreden was maar nu na een paar jaar precies kan zien waar het is weggehaald. veel mensen praten over putjes en bulten. heeft iemand hier meer ervaring mee!!! please reactie!!!! Ik ben 20 en heb helemaal geen last van putten en bulten en die wil ik ook echt niet krijgen…..

  vanochtend zat ik nog te denken over 5 zones: buik, lovehandles,buitenkant bovenbenen, binnekant bovenbenen en onder mn billen….

  maar die bulten verhalen vind ik maar niks, dus nu wil ik nog maar 1 of 2 locaties doen…. eigenlijk alleen lovehandles en buitenkant bovenbenen….

  omdat ik 1.68 ben en maar 51 kilo, ik heb dus helemaal niet veel vet en ben nu bang dat ze mn bindweefsel kapot maken zoals ik in al die gruwelverhalen lees.,.

  iemand met ervaring of iemand die weet of er iets aan te doen is… ik begin nu zo erg te twijfelen, maar ben al helemaal naar nederland gekomen en heb hotels al geboekt en vliegitckets terug en alles, als ik het annuleer verspil ik zoveel geld en zal ik zowieso nooit blij zijn met mn lichaam….

  heb deze dondag de afspraak in BCAS

 166. Hallo,

  2 november heb ik een vibro-lipo van maag, buik en love handles.
  dit zal gebeuren onder lokale verdoving.
  is er iemand met ervaring, ik heb al gehoord dat sommigen liggen te huilen van de pijn op de operatietafel. is dat echt zo erg?
  mijn lipo gaat door in de Baronie van dr Myny.Belgie

 167. hoi,
  ik wil mijn bovenbenen binnenkant en buitenkant heupen en knieen laten doen met lipo, nou vroeg ik me af of dit in 1 x kan (onder narcose) of zijn dat teveel plekken in 1 x.
  wat ik me ook afvraag ik had gelezen dat ze maximaal 2,5 liter vet per x weghalen, terwijl ik weer ergens anders leeg 9 liter maximaal.
  Ik zou graag wat info hierover willen.
  groetjes
  chelsea

 168. Hallo,
  Ik heb na jaren besloten om liposuctie te laten doen aan mijn benen, en heb over 4 weken een consult bij de bergmankliniek in Bilthoven, ik zou graag mijn heupen,bovenbenen buiten en binnen, en binnenkant knieen willen laten doen, ben nu nog bezig met afvallen, en ben benieuwd of ik in aanmerking kom.
  Heeft iemand ervaring bij deze kliniek, hij zou zeer goed aangeschreven moeten zijn en ik hoor graag of het realistisch is om al de plekken waar ik liposuctie wil in 1 x kan.

  groetjes
  Tinky

 169. Hallo,
  Ik heb 12 dagen geleden een lipo van buik , heupen en maag laten doen in BCAS. ben voorlopig zeer tevreden . Bijna geen pijn gehad! Alles is nu nog een beetje hard en gezwollen, en heb hier en daar putjes, maar veronderstel dat dit nog wel gedeeltelijk zal wegtrekken. Dokter was ook zeer sympathiek!
  Lisa

  • @ lisa, ik vroeg me af hoe het resultaat is? Ik ben precies rond die periode vorig jaar behandeld bij bcas en ben niet tevreden, de littekens zijn super lelijk groot en rood, dus heb 2 weken geleden 6 van de 12 laten corrigeren. (wat ook weer fout is gegaan helaas) de andere wil ik overheen tatoeeren of die op mij knieen misschien een soort schaafwond achtig litteken van maken, zodat het niet 2 rode kruisen zijn en ik een smoes kan verzinnen. verder heb ik last van deukjes ( lijkt op cellulitis, dat ik noooit heb gehad en nu ineens wel) aan de butienkant van mijn benen, waar mijn “zadeltassen” zijn weggehaald. en echte en paar grote deuken, je kan duidelijk zien dat daar de naald een paar keer teveel is gebruikt en dan net ernaast niet. mijn linkerbeen en rechter zijn ook niet gelijk en binnenkant bovenbenen is geen verschil met voor de behandeling.
   heb jij dit ook?

 170. Hallo allemaal
  Ik ben 1.78 en 80 kilo het zit allemaal op mijn buik en rug ik wil het ook heel graag weg laten zuigen.Ik krijg het namelijk echt niet meer weg met sporten of lijnen.Maar door de verhalen ben ik wel een beetje angstig geworden.Ik ben benieuwd naar verhalen over de kliniek in Haren . Let me know :oops:

 171. ga deze week voor lipo naar bcas in brussel voor me benen en heupen ben benieuwd hoe het gaat lopen

 172. ik heb buikcorrectie en liposuctie en borsten laten doen, omdat ze slap zijn geworden na twee bevallingen, in Turkije laten doen in Ankara, het is bijna 8 weken geleden, het is allemaal goed gegaan, ik had veel meer pijn verwacht, ik heb haast geen pijn gevoeld na de operatie, wel later omdat ik twee pompjes moest dragen, die moesten de rest vocht vanuit mijn buik opvangen. Ik ben al vier kilo afgevallen na de operatie. Mijn broeken zitten wat losser. Voor het eindresultaat moet ik nog 4 maanden wachten en volgend jaar ga ik terug naar de plastische chirurg voor controle, dan doen ze wat nodig is, na een lange periode kunnen ze zien waar ze nog vet moeten weghalen, ze gaan het verbeteren en corrigeren als het nodig is, enige wat ik moet betalen is het ziekenhuiskosten, dat is de garantie die ze geven. Ik zou na 6 maanden terug moeten gaan als ik daar zou wonen. Tot nu toe ben ik heel erg tevreden. De plastische chirurg is heel aardig en betrokken, hij heeft me een paar keer gebeld om te vragen hoe het met me gaat na de operatie. Als ik hem belde, werd ik binnen vijf minuten teruggebeld. Hij is een klant en een hele goede vriend van mijn ooms. Ik ben heel blij dat ik bij hem ben geweest. Enige nadeel is in Turkije, dat je een familielid of iemand moet hebben die je beetje kan helpen in het ziekenhuis na de operatie, je moet af en toe lopen en naar de wc, vandaar. Degene logeert dan in dezelfde kamer.

  Ik ben ook heel erg blij met mijn borsten, niemand kan merken dat ze niet echt zijn, zelfs ik voel dat niet, alleen de littekens om mijn tepels heen, die steeds minder worden. Ze voelen super echt.

  Zijn er mensen die in het begin niet veel verschil zagen en na zes maanden wel? Graag reacties. In het begin dacht ik, hebben ze wel wat met me gedaan, omdat ik haast geen pijn voelde en strakke panty en die speciale pak aan had. De vorm wordt volgens mij steeds beter. Ik heb weinig geduld voor het eindresultaat.
  Graag uw ervaringen delen.

 173. @Ceralynn,

  Wat vreselijk voor je. Ik wilde in eerste instantie naar de BCAS klniek in Belgie, zie vorige reactie, maar hoorde daar niet echt positieve geluiden over. Dus heb ik een afspraak gemaakt bij Velthuiskliniek. Maar ik bemerkte dat ze het niet leuk vonden dat ik kritische vragen stelde over de ingreep bij het maken van een afpraak. Zo wilde ik weten of ik door een plastisch chirurg zou worden geholpen die BIG geregistreerd is. Daar werd echt vervelend over gedaan. ik werd verteld dat de ingreep wordt gedaan door een Franse arts die gespecialiseerd is in Liposculptuur maar ik kan hem niet vinden onder de BIG geregistreerden. Ook blijkt het eerste gesprek door een verpleegkundige gedaan te worden en ook nu gaf men nieteens aan wat voor verpleegkundige dat is. de arts ziet je een paar minuten tijdens het gesprek. ik vind het persoonlijk een rare manier van doen temeer omdat het echt een smak geld is wat je moet neerleggen voor de ingreep. daarnaast vind ik het ook raar dat je ¤50 moet betalen voor een gesprek met een verpleegkundige.
  Ik ga het dus niet doen. het zit me allemaal toch niet lekker.

  ik hoop dat het bij jou op termijn wel weer beter eruit komt te zien. ik begrijp dat het tot 6 maanden kan duren voordat je resultaat ziet. veel sterkte in ieder geval.

 174. Ik ben zo’n 3 maanden geholpen aan de voorkant, achterkant benen, kuiten, bilplooien en buik.
  Op al deze gebieden is 2 liter vet weggehaald.
  Ik zie géén positief verschil. Wel meer dan 25 incicies en onregelmatigheden in mijn benen, billen en buik.

  Mijn huid is slapper, ik heb zeer zichtbare deuken in mijn billen, daar waar de arts helemaal niet zou moeten komen, (dit zie je zelfs door de kleding heen)
  daarintegen zit het vet van de bilplooi er nog steeds en de vet kussentjes aan de zijkant van de bovenbenen
  zitten er ook nog steeds.
  Ik heb ontzettende lelijke grote littekens en deuken midden op mijn kuiten waardoor ik niet eens meer
  met blote benen durf te lopen (dit terwijl de arts mij verzekerde dat de incisies in de huidplooien zouden vallen.)
  Ik ben naar een van de betere (dacht ik) klinieken in Nederland gegaan n.l. de velthuiskliniek en heb hier heel veel voor betaald.
  Ik voel me zo vreselijk genaaid en opgelicht. Ik moet echt moeite doen om niet in een depressie te belanden.
  Ik vind het vreselijk om naar mijn benen en buik te kijken. Ik kan echt wel janken. Ik ben echt bang dat t nooit meer goed komt.

 175. hallo allemaal,

  ik ben al maanden bezig mij te orienteren op waar ik de beste behandeling kan krijgen. wil graag mijn dijen, binnen, buiten en achterkant behandelen.
  BCAS kliniek leek mij geschikt. Ook ik zou graag willen weten wie hier eerder behandeld is en hoe het resultaat was.
  goede en slechte ervaringen.

  groetjes marina

 176. Hallo,

  Ik denk ook over een liposculptuur (buik) en dit eventueel laten doen in de BCAS kliniek in Brussel. Heeft iemand daar ervaring mee ? En de kostprijs ?
  Bedankt voor alle informatie.
  Betty

 177. ik ben bij de atlas kliniek ik Meise geweest.
  Heel vriendelijke mensen, heel vriendelijke opvang, nette kamers etc.

  Ik ben voorlopig blij met het resultaat (het is 4 weken geleden) al is er wel nog wat vet te zien. (buik en maag) Nu hoop ik natuurlijk dat dit nog weggaat, ze zeggen immers dat je na 3 à 6 maand je perfecte resultaat bereikt, maar ze hebben eveneens ook gezegd dat er hoe dan ook een deel moet achterblijven, net om bobbels te vermijden en opdat je huid zich mooi kan aanpassen.

  De pijn was te verwaarlozen, ik was onder narcose en meteen erna op pijnstillers. het enige is natuurlijk die "spierpijn" die wegtrekt na 2 dagen.

  Nog een tip: om het lekken wat te beperken heb ik over mijn pakje een surfpakje aangetrokken, waardoor daar alles in terecht komt en minder op je kleren, autostoel etc. Hoe dan ook was het lekken wel gedaan na een dag.

  Nu enkel nog hopen dat de restjes nog wat verdwijnen, maar ik ze nu wel al enorme verandering.

 178. Dag allemaal

  in februari heb ik een liposculptuur laten doen bij Beaucare in Machelen. Het ging om binnenkant dijen, rijbroek,net onder de poer en binnenkant knieën…
  de operatie is goed gelopen maar ik heb écht heel veel pijn gehad de eerste vier dagen na de operatie. Ik heb trappen vermeden en sliep gemakkelijkheidshalve op de zetel.
  Heb geen overgewicht gewoon te veel op de verkeerde plaatsen dat er ondanks het sporten niet afging. We zijn nu een half jaar verder. de tijdspanne die je eigenlijk moet afwachten om het resultaat te zien. en ik ben supercontent van het resultaat. maar -en dat wil ik benadrukken- het is niet "gratis". Ik bedoel: ik let echt op mijn voeding, ik sport veel en leef gezond. Anders vind ik het gewoon zonde van tijd en geld om aan je lichaam toch ingrijpende ingrepen te laten doen. Suikers en vetten zijn nu eenmaal eerder vijand dan vriend als je van je lijn houdt. en dat is zeker niet anders na een lipo.
  Bottomline: ik zou het zeker opnieuw laten doen maar het is echt geen simpele ingreep en je lichaam ziet er vanaf! dus ik ben echt tevree als ik mezelf nu naakt in de spiegel zie.

  Groeten,
  Ilse

 179. Karinvandersommen Reageer

  Hoi Caramela,

  Wat is de BCAS kliniek? Ik ben zelf 42 jaar en sport veel en ben vd week in Utrecht geweest voor een intake (linea Asthetica) en zal ook in Brussel geholpen worden. het gaat bij mij om 5 lokaties … buik, maag, taille, flanken en de 2 slappen velletje onder je BH-band op de rug (hihi).
  Tijdens het gesprek werd gezegd dat ik het ultieme voorbeeld ben voor de vrouw die veel sport (o.a. 1/2 marathon), maar niet afvalt op die plaatsen omdat dit genetisch bepaald is en dat het dus echt heel mooi gaat worden. Ik wil dit zo graag, maar ben ook bang voor evt. mislukking….
  Heeft iemand ervaring met deze kliniek en ik wil me laten helpen door dr. Levi. in november.

  Zowel negatieve als positieve reacties zijn welkom.

  Groetjes,
  karin

 180. hoi hoi iedereen,

  Ik zelf ben 20 en heb ook een afspraak bij de BCAS kliniek in brussel en zou ook graag willen weten wie er ervaring mee heeft. ik heb tot u toe nog niks negatiefs gevonden maar wil het toch zeker weten want ben eigenlijk harstikke bang en het gaat om 4 lokaties (buik taille taileheupen en maag ) maar omdat ik nog zo jong ben en ik 3en half jaar geleden me dochter heb gekregen en ik steeds alleen dikker wordt op die plekken ik er nu toch van af wil. dua als iemand de kliniek heeft ervaren laat het me aljeblieft snel weten…. de operatie is al in augustus…groetjes caramela

 181. hallo,

  ik ben van plan om een buikliposuctie te gaan doen. Ik heb een lelijke hangende buik die wil ik weghebben. Het past niet bij mijn lichaam.. ehmm, ik ga het doen bij ACCZ in Haren/Groningen. Het kost met het korstetje ongeveer 1200 euro.

  Ik hoop dat het eindrestultaat goed zal zijn.

  :D

 182. hallo allemaal,

  ik heb een vraagje.
  zit al een tijdje te denken om Liposculptuur te ondergaan.
  heb het een en ander nagelezen op de het internet en nu ben ik terecht gekomen bij bcas (in brussel).
  mijn vraag is of er iemand ervaring met deze praktijk heeft.
  ik moet wel zeggen dat de voor en na foto’s op hun website er beter uitzien dan de meeste foto’s die praktijken tonen.
  dus als er iemand ervaring heeft laat het aub weten..

  groetjes,

  yaya

 183. jongens, jongens, wat zijn er een stelletje oplichters tussen die plastisch chirurgen, vooral als je af wil zien van je operatie dat je je geld niet terugkrijgt. ik ben afgelopen jan, naar thailand gegaan voor een facelift en mijn oogleden te laten liften, ik had mijn dochter meegenomen want die wilde liposuctie laten doen. ik heb vooraf heel veel over deze plastisch chirurg gelezen op forums en dit is echt een plastisch chirurg met het hart op de goede plaats. mijn dochter heeft voor 4 plekken (dubbel) de heupen, de bovenbenen, de maag, buik en rug maar 800 euro totaal betaald. hij doet niet meer dan 4 zones en je moet daar wel een weekje in het hotel blijven. hij doet elke dag 1 zone. ze hebben 6.5 liter vet bij haar weggezogen totaal. ze is dit ook echt kwijt geraakt aan gewicht. ze heeft alleen hier en daar wat harde plekken. de dr heet dr. nara en zit in hatyai in het zuiden van thailand. ik had facelift laten doen en hij heeft mij 6 uur lang geopereerd met een fantastisch resultaat en ik hoefde maar 600 euro te betalen, heel veel succes iedereen

 184. Ook ik heb nu drie weken geleden mijn buik en love handles laten doen en mij is het 1000% meegevallen.
  Totaal geen pijn, nu al bijna geen littekens meer en na drie dagen gewoon weer aan het werk. Het resultaat is nu al goed te zien alleen het dragen van de band valt zwaar tegen maar als dat alles is….
  Ik zou het zo weer laten doen

 185. hey,

  Ik ben eind januari bevallen.
  En ben heel veel bij gekomen.
  Toch ben ik al wat kwijt. Maar alles is verzwaard.
  Graag zou ik ook een lipo laten uitvoeren aan armen, buik, billen en poep. En ben op de site van bcas kliniek in brussel. Nu staan er ook post.dingen op die site van mensen. Maar ken iemand hier soms deze kliniek.
  Ik ben heel erg aan het twijfelen met al wat ik hier lees. mvg alexsandra

 186. Anderhalf jaar terug heb ik een buik-lipo laten doen door Dr. Bauland in Mill (kliniek viasana)
  Met de gesprekken vóór de operatie, was het 1 en al vriendelijkheid en mijn buik zou eruit komen te zien zoals we besproken hadden. Dat betekent dat mijn huid een stuk strakker zou komen en platter. Maar na de operatie was al meteen duidelijk dat het resultaat om te huilen was, zeker die overhangende buiknavel… vreselijk! Na veel geklaag en bezoekjes, was ie bereid de operatie overnieuw te doen… maar ik moest dan wel ff 500 euro betalen!!!!!!!!!!!!!!!!! Echt niet normaal zeg, voor een operatie die hij ZELF verknald had. Maar wat doe je als je het zo ontzettend lelijk vind? Juist…. DOEN! Ik had geen andere keus. Maar nu is die hersteloperatie alweer bijna ’n half jaar geleden en het ziet er nog steeds niet uit. Ik heb al verschillende mails naar hun gestuurd, dat ik het niet eens ben dat ik die 500 euro tóch moet betalen, al is de operatie wéér mislukt! Aangezien ze om het resultaat niks geven (geld wel), moet ik die 500 euro betalen. Voor de 1e operatie (lipo van de buik) heb ik al 2300,- vóóraf moeten betalen en in totaal was er maar 500 ml vet weggehaald!
  Mijn advies over deze kliniek: DOE HET NIET DAAR!

 187. Voordat ik mijn besluit nam om liposuctie te laten doen, -binnen kantknie en binnenkant bovenbeen- heb ik veel gelezen op internet, me gedegen verdiept en alle evt. voors en tegens afgewogen. Ik heb in januari 2009 Liposuctie in Maastricht ondergaan. Mijn conclusie: Het is heel goed gegaan, ik zou het zo weer doen en er staan ongekend veel negatieve reacties op het net. Ik was volledig bij kennis en werd er door de vrouwelijke assitente goed en positief doorheen gepraat. Het was 2 dagen erna lastig en onwennig maar dat was het dan ook. De voorbereiding duurde langer dan het ‘echte’werk. Nu na 4mnd ben ik nog steeds dolgelukkig dat ik heb laten doen. Dus doe wat je denkt wat je gelukkiger maakt.

 188. Jongens toch, ik wou dat ik dat ik dit alles niet gelezen had!

  Ben ’n paar dagen geleden op consult geweest en kwam daar vrij gerustgesteld uit. Ik ging voor info over een lipolyse, maar krijg te horen dat ik met liposuctie een sneller/beter resultaat zou krijgen. de hele rimram zou me 1850 euro kosten voor boven- en onderbuik, heupen en flanken en een steunpak dat ik erna 6 tot 8 weken (en geen paar dagen zoals ik hierboven lees!!!) moet dragen. Ik ben jong, geen overgewicht of huidoverschot, goede huidtextuur, niet-roker, ‘fin, ik voldoe aan alle goede voorwaarden. Bovendien is die arts een erkend plastisch chirurg die dergelijke ingrepen als hoofdberoep heeft, en het niet tussen de soep en de papatten ‘in bijberoep’ doet. Dus mogelijk lukt ’t ook goed.

  De arts repte nauwelijks over risico’s, ik moest het er zo wat uitsleuren. toen kreeg ik ’n infoblaadje voor "als ik meer wilde weten". sprak hij er niet over omdat hij zo zeker is van zijn eigen kunnen? heeft hij effectief heel weinig klachten in zijn praktijk? Ik wil wel geloven dat hij weet wat hij doet. Maar dan nog: dan mag hij het toch zo goed doen als hij wil, wie zegt dat IK daar zo goed op ga reageren? En dan lees ik dit hier allemaal…

  Ben ik verblind doordat ik zo graag van die buik en die love handles af wil, dat ik niet wil luisteren naar de negatieve verhalen? Ik denk enerzijds, ik ben jong, dus als ’t meevalt, heb ik er nog mijn heel leven plezier van, maar anderzijds, als ’t tegenvalt, loop ik de rest van mijn leven misschien rond met ’n bultige buik die veel lelijker is dan wat ik nu heb… Toen ik die arts dus vertelde van de negatieve verhalen die ik al had gelezen, zei hij dat hij zich niet mee bezig hielt wat er op ’t internet staat: tenslotte is dat handvol mensen dat reageert met hun verhalen op ’n forum als dit, slechts een zeer kleine fractie van de mensen die het hebben laten doen. Er lopen allicht ook zooooveel gelukkige tevreden patiënten rond, die hier niet aan het woord komen…

  Zo wat alle hierbovenstaande getuigenissen spreken van bulten, van blauwe plekken, zelfs tot jaren na de operatie, van niet verdwijnende littekens…

  AUB iemand die positiever is. wie heeft na geruime tijd een goed resultaat? (zeg nu zelf, het is toch niet realistisch, dat ’t een maand later al volledig in orde zou zijn…) wie heeft ’n goed resultaat zonder daarna drastisch op z’n voeding te letten? En pijn tijdens de operatie? Hoe voelt dat? konden jullie het verdragen te zien hoe dat ding onder je huid beweegt? ik denk dat ik daar op slag onwel van zou kunnen worden!

 189. Ik zag t net [pas Gitt. Ik heb t laten doen in Haarlem. Hij zat toen op de Kenaustraat of kenaupark dat weet ik niet meer. Hij is denk ik Duits, want hij had een accent. Ik weet niet meer hoe hij heet. Ja wel zn voornaam is Lars. Achternaam weet ik niet

  Nou succes en mijn advies is zorg dat je die gebieden goed getrained hebt. Dan heb je zeker weinig tot geen spierpijn. En met trainen bedoel ik ook echt werk verzetten!!!

 190. Dofa schreef

  Ik heb ook liposuctie een aantal jaren terug gedaan in de buikstreek (niet de maag) de heupen en de binnenkant van de benen en knieen. Ik sport (ook toe) heel veel, maar die gebieden kreeg ik niet weg. Het is helemaal goed gegaan en ik had geen enkele spierpijn. Dat komt deenk ik ook omdat ervoor al veel sporte dus die spieren waren al wat gewend. Enkel de binnenkant van de benen zit een paar kleine bobbeltjes, maar ik vind t nauwelijks storen. Ze schuren in ieder geval niet meer tegen elkaar. Dat vvond ik erg irritant, vooral met warm weer als je een rok draagt.. Het is wel zaak om op hetzelfde gewicht te blijven, omdat anders op andere plaatsen weer teveel vet komt. Hoewel als ik aan zou komen mag t van mij wel op mn billen gaan zitten, maar dat weet je niet vantevoren dus ik ga het niet uitproberen. Want anders moet ik me weer drie keer in de rondte trainen en daar heb ik geen zin in. Want het kan inplaats van op de billen ook ergens gaan zitten waa rik t liever niet zie.

 191. Ik wil ook graag liposuctie laten doen bij mijn buik.
  Waar kan ik nu het beste naar toe gaan? Wie heeft een advies voor mij.

 192. Hoi, heb een liposuctie laten doen bij m’n boven benen aan binnen en buiten kant bij contour kliniek. Werd daar supergoed behandeld en het resultaat is super! Ik zou het zo weer doen !

 193. HAJ,IK BEN NET TERUG UIT ISTANBUL EN VOLGENS MIJ GING T SUPERRRR.HEB MIJN BUIK OOK LATEN DOEN EN BOTOX SPUITEN 8 STUKS IN TOTAAL MET MN LOVEHANDELS ERBIJ ALLES VOOR 2100 EURO.TOTAAL WAS ER 2 ENHALF KILO VET WEGGEZOGEN.HEB ALLEEN NOG IETS SPIERPIJN ECHT HEEL IETS JE KAN T RESULTAAT NU AL HEEL GOED ZIEN,MOET NOG WEL 5 HELE DAGEN EN DAARNA 5 HALVE DAGEN EEN STRAKKE STRECHBODY AAN MAAR DAT IS TE OVERZIEN.SUPER AARDIGE MENSEN LEGGEN ALLES GOED UIT,STELLEN JE GERUST,IK WAS ONDER GEHELE NARCOSE,WAS SUPER BANG MAAR HEB ER NIKS VAN GEVOELD.IK ZOU T ECHT IEDEREEN AANRADEN,T UITEINDELIJKE RESULTAAT KUN JE NA ONGEVEER 3 MAANDEN HET BESTE ZIEN WERD MIJ GEZEGT.IK BEN WOENSDAG GEHOLPEN EN IK ZIE T NU AL HEEL ERG GOED.HARTELIJKE GROETEN VAN EEN SUPERBLIJE..EINDELIJK VERLOST VAN HAAR LOVEHANDELS EN VETBUIKJE…HAPPY NEWYEAR EVERYBODY…T JAAR KAN NIET BETER BEGINNEN….KUS SARAH

  • Beste Sarah,

   Bij welke kliniek ben je behandeld en ben je nog steeds super blij met het uiteindelijke resultaat?

 194. hallo,ik ga volgende week liposuctie aan mijn heupen laten doen bij trans-med in istanboel turkije..heeft iemand daar ervaring mee??of er iets van gehoord?t kost mij 1500 euro voor mijn heupen–lovehandels.ben weleen beetje bang geworden na al jullie reacties gelezen te hebben..groeten sarah

 195. Mensen ik ben ook een onzeker meisje die een stap heeft genomen om liposuctie te doen. HELE GROTE FOUT! ik ben zelfs zo ver gekomen dat ik mezelf heb overgehaald om het gewoon te doen om al die aantrekkelijke gedachten die ik had hoe mijn lichaam eruit zal zien na die ingreep. Ik wou mijn dijen en binnenkant benen laten doen omdat ik daar heel erg mee zat, maar vooral om mijn dijen en billen. Dus ik dacht ik wil het en ik doe het gewoon en heb contact opgenomen met contour kliniek in Bussum, zei hebben mij het papier werk opgetuurd en dat heb ik allemaal weer ingevuld opgestuurd en met alle vertrouwen dat ik het ga doen, verder moest ik ook een aanbetaling doen van ¤1000,- voordat ik die gesprek kreeg dus heb ik dat ook gedaan en het bedrag overgemaakt, Totaal was 3300 euro. Dus na een tijdje denken zonder dat ik even depressief was en met me gezonde verstand..voelde ik me toch niet zeker om het te gaan doen. Ik had hun opgebeld en verteld dat ik het toch niet wil omdat ik bang was om alle complicaties die mogelijk zouden gebeuren. Als antwoord kreeg ik, SORRY het bedrag bent u aan ons verschuldigd en dat krijgt u nie trug! Wat kan je dan doen?
  Ik heb enorme spijt dat ik ooit die 1000 euro heb overgemaakt want ze zijn echt oplichters ze denken alleen aan het geld en niet aan de mens!
  Ik zal nooit in mijn leven nog een poging doen om naar een kliniek te gaan want het draait hun alleen maar om het geld en niet om de mens, want geloof me als er iets zou gebeuren zeggen ze ook Sorry..de risicos zitten eraan verbonde dus..eigen schuld!
  u zit ik ermee dat ik die 1000 euro heb verloren aan dei stomme klinik in bussum!!!!!!!!!!

 196. hey

  een vraagske,Jef van Wellnesziekenhuis,wie heeft daar een operatie laten uitvoeren? wil vet laten zuigen rond mijn buik

 197. Zouden mensen erbij kunnen vermelden naar welke kliniek ze geweest zijn? Ik wil namelijk ook liposuctie bij mijn buiken laten doen, maar ik zou graag willen weten waar ze goed zijn.
  En heeft er iemand ervaring met liposculpture, of vibra lipo?
  Groeten, Marieke

 198. Beste iedereen!
  Wij zijn bezig met een onderzoek over gewicht, gedrag, anorexia, liposuctie en nog meer. We willen heel graag iemand interviewen die liposuctie heeft laten plegen. We hopen dat iemand ons wil helpen! U kunt natuurlijk anoniem blijven.
  Wilt u ons helpen? Mail dan naar cindypaulien@hotmail.com
  Alvast bedankt!

 199. Hoi allen,

  Ik ABSOLUUT geen Lipolyse laten doen. Ik heb dat in 2007 laten doen aan mijn bovenarmen bij Diana Gabriels in Rotterdam en het heeft GEEN resultaat gehad. Enige is dat ik littekens heb waar de naald erin gegaan, dus een heleboel puntjes. ZE zeggen wel dat je vaak moet terugkomen (a ¤350,- natuurlijk) ze zijn ook niet gek!! maar als ik na 1x zoveel geld nog 0,0 resultaat zie heb ik er gee vertrouwen in. Morgen ga ik na de Parkliniek op consult voor lipo aan mijn bovenarmen.

 200. ik heb in een paar maanden terug een liposuctie gedaan bij me buik volgens de artsen is er 400cc weggehaald whatever that means?!? maar goed ik ben TOTAAL NIET TE VREDEN ik zie helemaal geen verschil ik ben al 2x op controle geweest en de laatste keer is mij verteld dat het overtollig huid is maar ik weeg 59 kilo (1.62) en voor ik die operatie overweegde heb ik de plastisch chirurg gevraagd of ik daar kans op had en volgens hem was dat niet het geval omdat ik A nog maar 24 was en B zo een dikke buik had ik nou ook weer niet.. ik heb over 4 weken weer een afspraak bij die zelfde arts en dan wil ik een oplossing en anders wil ik mijn geld terug!!

  wie heeft ook zo’n ervaring gehad??
  kan het misschien zo zijn dat ze gewoon niet genoeg vet hebben weggehaald??

 201. ja mijn lipposuctie heeft plaatsgevonden op 01/08/08 ben heel bang vertrokken naar de kliniek,maar ben nu al van zondag terug op de been! dus al na 2 dagen en ook lippo gehad dijen billen buik,ja en de pijn die ik voel is draagzaam ,nog geen enkele pijnstiller moeten nemen !ik zou zeggen mensen die niet durven neem goede voornemens en je ziet er straks geweldig uit!maria

 202. ik heb ook een liposuctie laten doen aan mijn heupen.Het is pas een week geleden en zie nog geen resultaat.Ik heb dit laten doen bij het lipocentrum in maastricht.De dokter zegt dat ik geduld moet hebben en dat het resultaat wel op zich laat wachten maar het komt er wel,hoop ik.Bij mij is bijna 1.5 liter vet weg gehaald en dat was het maximale.Ik hoop dat ik snel resultaat zie want op dit moment zie ik nog geen enkele verandering.Hoe lang nog???????????Ik had eigenlijk verwacht dat ik het gelijk al kon zien maar helaas.Wat de pijn betreft dat viel wel mee,alleen het lekken van het serum was vreselijk.Ik kan nu alleen maar op mijn rug slapen want als ik op mijn zij wil slapen dan is dat pijnlijk.Ik ben benieuwd……………

 203. Elma den Besten Reageer

  Zo te lezen ben ik 1 van de weinige met een andere ervaring. Ook ik heb liposuctie laten doen bij mn buik en een beetje aan de zijkanten. Dat is ongeveer 4 jaar geleden. 1,5 kilo is er weggezogen. Er zijn 4 litekens. Die vrijwel niet te zien zijn, zo klein.

  De operatie vond ik mee vallen. Het lijkt op erge spierpijn. Ik heb alleen de eerste dag op bed moeten liggen. Maar de 2e dag was het al draagelijk en ben ik zelfs wezen uiteten en stappen. Ik ben danseres van beroep. En 2 weken later was ik al weer bezig met optreden. Toen ik op controle kwam 2 weken later, waren de wondjes al lang genezen. En mn buik zag er ook al goed uit. Ik heb wel iedere dag meerdere malen mijn buik gemaseert. En op de litekens heb ik meteen vanaf dat ik thuis was meedere malen honingzalf opgesmeert. In onderzoeken is naar voren gekomen dat honingzalf heel erg ontstekingremmend is, wondjes heel snel genezen en dat je bijna geen liteken over houdt. Kortom ik raad het iedereen aan. Waarschijnlijk komt dat door het bewegen en de massage dat de buik al helemaal soepel was

  Als je heel goed kijkt en je hebt er verstand van dan zie je nog wat bobbels, maar omdat ik ook spieren heb op mn buik die zichtbaar zijn, is het voor de buitenstaander niet duidelijk en lijkt het of sommige lichte boobbels ook spieren zijn. PS het zijn niet echt bobbels, maar de huid is niet overal egaal. Dit is dus het enige nadeel, dat je het lichtjes blijt zien.

  Ik heb nog wel endermologie gehad een aantal maanden lang na de operatie.

  En 2 weken van te voren ben ik een aantal vitamine preperaten gaan slikken die goed zijn bij herstel bij operatie, helaas weet ik niet meer wat ik precies heb genomen, maar ik heb het toen eens uitgezocht. Als laaste kan ik melden dat ik in de periode , zekert een maand ervoor, en erna vooral basisch voedsel heb gegeten. (dus geen vlees, pasta, brood, snoep etc. maar ontsteking remmend voedesel. Met veel extra olie in de juiste verhoudingen.

  Kortom als je het overweegt vergeet dan niet aan een aantal zaken te denken:
  – echt gezond zijn en eten!!
  – let op je voeding
  – denk aan je wondgenezing
  – meteen buik maseren meedere malen per dag
  – lichtjes bewegen
  – aanvullend preperaten slikken

  xxx Elma

  • Hey elma

   Ik zou graag willen weten waar jij je lipo hebt laten doen

  • Hoi Elma.
   Waar ben jij geweest vr je lipo?
   En nog steeds tevreden?
   Alvast bedankt vr je antwoord!
   Maaike

  • heb zojuist liposuctie gehad in de velthuiskliniek Ze hadden me gezegd de huid zeker niet maseren..
   heb een roes gehad, buiik, maag en een beetje heupen zijn gedaan, die heupen waren een cadeautje extra van de arts, omdat hij vond dat ht gelijk moest zijn.
   Ik kwam wel regelmatig wakker uit de roes, en dat voelde ik en onmiddelijk kreeg ik een pijnstiller bij en extra voor weer te slapen. Ik had gewoon het gevoel dat hij constant bij me stond, ze zijn zo bezorgd, ontzettend vriendelijk. Na de lipo begon ik te klappertanden, ongeloofelijk dat kwam door dat ik al 2 uur op de tafel op de vochtige laag door de vloeistof die het vet wegzoog. Onmiddelijk kreeg ik een warm bed, en een soort blazer die me warm maakte. Ik werd voortdurend gemonitord.
   Nu lig ik half in de zetel kan nog niet op een stoel zitten en heb schrik om mijn corset af te doen om mijn wondverzorging te doen.

 204. Hoi Allemaal,

  Ik ga binnenkort liposuctie doen bij mijn bovenbenen, heupen en taille. Ik laat het in Brazilië doen, daar is het niet heel veel goedkoper maar de artsen zijn heel erg goed. Hier wordt verteld dat je min. 2 weken na de operatie moet rusten en niks mag ondernemen en dat je pas na een half jaar resultaat krijgt vanwege de zwellingen. Ook wordt het hier verplicht gesteld en dat lees ik bij jullie nergens dat je van te voren en na die tijd massages moet nemen. Dit zijn speciale massages die je huid soepel maken ze bewerken het vet onder de huid daardoor wordt het vet en de hid soepeler. Het vet is dan ook makkelijker weg te krijgen. Ik heb nu 10 masagges gehad en mijn huid is zichtbaar beter. De cellulitus is ook vermindert. Deze massages moet ik ook na die tijd doen om ophopingen te verkomen. ( De bobbels en hobbels) Als je je aan die massages houdt dan blijft je huid soepel. Ik heb hier meerdere vrouwen gesproken die de liposuctie hebben gedaan en heel erg tevreden waren. Er was een vrouw die niet tevreden was omdat ze vrij snel weer aankwam. Als je lipo gaat doen dan betekend dat niet dat je alles kan gaan eten wat je wil. Tuurlijk kom je dan weer aan want je lichaam maakt nieuw vet aan, ook waar het weggehaald is alleen niet zo snel als op de andere plaatsen. Als je lipo gaat doen moet je dus ook echt je eetgewoontes aanpassen.

  Ik ben heel erg beniuwed hoe het gaat en laat het resultaat wel weten.

  Groetjes, Mar

  • Hoi Mar,

   Zou ik van jou het adres kunnen krijgen van het kliniek/ ziekenhuis in Brazilie.
   Ik wil mijn buik laten doen maar durf het hier niet te doen. Ik hoor vaker dat ze het in brazilie en Venezuele goed doen, maar ik heb geen namen van klinieken / ziekenhuizen.

   Bij voorbaat,
   Joan

 205. Goed dat er een weblog als deze bestaat, ik kon tot nu toe weinig vinden over mislukte liposucties.

  Een aantal jaren geleden heb ook ik een liposuctie ondergaan. Ik voelde me genoodzaakt om dit te doen, aangezien het lijnen en sporten niks uithaalde. M’n bovenlichaam bleef praktisch hetzelfde nadat ik een kilo of 15 was afgevallen. Of ik nou 90kg woog of 75, er was amper tot geen verschil.

  Na lang getwijfeld te hebben, besloot ik voor een behandeling te gaan bij kliniek Beaucare in belgië. M’n behandeling bestond uit het wegzuigen van vet bij de love-handles, maag, buik en borst. In het gesprek voorafgaand aan de behandeling werd ik op de risico’s geattendeerd, maar was mij niets verteld over hetgeen dat het lichaam er zogenaamd niet juist op zou reageren.

  Direct na de behandeling en ook tijdens de behandeling voelde ik al nattigheid. Ik was tijdens de operatie bij kennis en zag/voelde dat ze bezig waren met een bepaalde zone. Ik kon echter niet waarnemen dat ze bezig waren geweest met de andere zones waar ik voor betaald had. Nadat ze klaar waren ging ik m’n lichaam na en ontdekte ik dat er op 1 zone na, geen verschil was vergeleken met de situatie VOOR de behandeling. Ik gaf dit aan en kreeg het excuus naar me geworpen dat het resultaat nog even op zich zal laten wachten. Dat het resultaat nog niet perfect is en het lichaam moet helen begrijp ik, maar als je simpelweg vet weghaalt, dan moet je dit toch zien zo direct na de behandeling.
  De littekens waren wel gewoon te vinden op de afgesproken zones en zijn na 2 jaar nog steeds erg zichtbaar. De meensten zijn groot uitgevallen, op een enkeling na bij de borst area. Ook iets dat mij niet beloofd was.

  Achteraf heb ik dit alles kenbaar gemaakt en kreeg ik eerst te horen dat het nog wel zal veranderen, wat voor mij al als ongeloofwaardig klonk, dat vet gaat niet zomaar weg, je contouren kunnen enkel verfraaien naarmate de weken aan je voorbij gaan en later wanneer bleek dat ik nog steeds terugkwam met m’n klachten kreeg ik te horen dat m’n lichaam er niet goed op zou kunnen hebben gereageerd. Als dat zo was, waarom is die ene zone dan wel gelukt,heeft u mij dit risico niet kenbaar gemaakt voor de behandeling en kon ik er met research op het internet ook niks over vinden? De behandeling is simpelweg niet goed uitgevoerd en meneer probeerde zich met allerlei leuk bedachte verhaaltjes zich er uit te redden.

  Ook kreeg ik te horen dat het kwam door vocht wat achtergebleven was en dat het resultaat opeens zichtbaar zou worden dmv het inschakelen van een huidtherapeute die het gebied kon masseren en het vocht uiteindelijk kon laten verdwijnen. Ik ben naar een huidtherapeute geweest en jawel, once again bleek het een onzinverhaal te zijn van hem.

  Kortom : euro’s lichter, littekens rijker en een lichaam dat nog exact hetzelfde is als voor de operatie, op 1 zone na, wat er ook nog eens voor zorgt dat het niet evenredig loopt. Een gedeelte van de buik is immers gedaan en de rest niet, waardoor het dus niet op 1 lijn gelijk loopt.

  Ik zet nu m’n zinnen op lipolyse, hopelijk kan dat wel voor iets zorgen. Het is in ieder geval niet zo extreem als liposuctie, het is non operatief, zal er geen littekens aan over houden en belemmmert niet je gang van zaken, aangezien je gewoon je dingen kan blijven doen na afloop. Of het wat oplevert moet natuurlijk nog maar blijken, het is in ieder geval wel een stuk toegankelijker.

 206. @Priscilla: Het probleem met liposuctie is vooral dat de vetcellen weggehaald worden. Zodra je een paar kilo aankomt ná de liposuctie, dan worden de vetcellen in de gebieden rondom groter.

  Omdat er in het gebied dat leeggezogen is veel minder vetcellen zijn wordt dat niet echt dikker. Het gevolg is een niet gebalanceerde verdeling van het vet (lees: hobbels/bobbels).

  Bij Vannessa komt dit zelfs tot uiting zonder aangekomen te zijn omdat er te veel vetcellen zijn weggezogen.

  Let er daarom op dat je nooit heel veel vet laat wegzuigen omdat het idee van het perfecte figuur in je hoofd rondspookt. De laatste helft van het overtollige vet kwijtraken met sporten zorgt voor veel mooiere & gebalanceerde resultaten!

  @Gina: Ik zou even bij de huisarts langs gaan en vragen wat het precies is.

 207. hallo, ik wilde wat advies hebben. Zo’n 7 jaar geleden heb ik ook liposuctie op mijn buik laten doen, ik heb best tevreden alleen heb ik nog steeds een soort blauwe plekken, is daar iets aan te doen?? En wat is het precies??Als iemand wat weet, graag info. groetjes gina

 208. Ik wil, net als Linda, om raad vragen.
  Ik heb ook al een eerste consult gehad en was daar best positief over. Er was afgesproken dat ik 3 plaatsen zou laten behandelen (taille, binnen en buitenkant bovenbenen). Echter lees ik nu zoveel negatieve verhalen dat ik toch sterk begin te twijfelen. Is er ook iemand die iets positiefs te vertellen heeft? Iemand die misschien advies kan geven over deze behandelingen bij Linea Aesthetica?

  Alvast bedankt!

 209. Wie kan me raad geven…???
  Ik wil een liposculpture behandeling bij Linea Aesthetica laten uitvoeren (buik, maag, taille en binnenkant dijbenen). Ik heb een eerste intake gesprek gehad in Utrecht. Hierbij komt het op mij over dat er wel eens wat complicaties zijn maar heel zeldzaam. Maar ik heb nu op diverse site gekeken en begin steeds meer te twijfelen.

 210. hoi ndia,

  ik heb bewust gekozen voor een ziekenhuis en niet voor een kliniek. Ik heb daar ook mijn neus laten corrigeren en ben tevreden. Zover ik weet is een behandeling in het ziekenhuis duurder maar in Belgie is het goedkoper..

  Graag zou ik reacties willen lezen van mensen die liposuctie hebben laten doen bij de buik!!

 211. Dag,
  ik wil ook aan liposuctie beginnen, het gaat meer om mijn dijen en binnen benen. ik val soms heel snel af alleen blijven mijn dijen uitsteken dit is heel erg vervelend in leuke broeken enz. ik irriteer mij daar al heel mij leven aan, alleen lees ik veel verhalen en meningen en weet dus niet of ik wel eraan moet beginnen. mijn vraag is daarom ook;

  Wat is het herstel tijd van je dijen en binnen benen. Want ik zit ook met werk ??
  Wat zijn de kosten hoe wordt de ingreep berekent, en welke instelling is aan te raden,
  Selma gaat naar het Rode Kruis ?? doen ziekenhuizen die ingrepen ook ?? is dat duurder dan particulier. ??
  gr

 212. Jeetje,wat erg voor je vanessa.Ik begrijp trouwens niet dat ze dat niet kunnen bijspuiten met vet uit bv je knieen,Ik hen toch wel eens gelezen dat dat wel gedaan word met ook goede resultaten.voordeel is ook dat je dan ergens op je lichaam ook weer meteen wat vet kwijt ben dat je er niet nodig heb of wil hebben.Maar misschien had je ook wel te weinig vet in je dijen om een liposuctie te laten doen op die plaats?bij mij zat er voor het zuigen een flinke laag,dat kon je wel voelen en zien.

 213. Even terugkomend op mijn bericht.
  Ik heb mijn liposuctie late doen bij Linea Aesthetica in Brussel.
  In eerste instantie was ik superblij met het resultaat. Direct na de behandeling was ik en slanke den en heb maar slechts 6 kleine gaatjes die je nog maar nauwelijks ziet. Maar nu 4 jaar later zie je het eindresultaat. Zoals ik al zei verschrikkelijk. Het is alsof een haai een stuk uit mijn dij heeft gebeten. Overal hobbels en bobbels en de plekken waar t vet is weggezogen hebben een blauwe schijn. Je kunt precies zien welke zones zijn leeggezogen. Een plastisch chirurg in sittard en in Maastricht hebben beide gezegd dat er te veel vet is weggezogen. Dit is niet meer te corrigeren ook niet met bijspuiten.
  Dus bedenk goed wat je doet. Ik wilde ook mijn buik laten wegzuigen. Godzij dank heb ik met buikspieroefeningen en veel training het perfecte resultaat verkregen.

  • Ook ik ben bij Linea Aestetica geweest in Brussel.
   Ik was ook heel blij na de operatie.
   Maar nu 1,5 jaar later zie ik nog steeds de lidtekens en zijn mijn binnen benen heel lelijk. Ik ben nu in de overgang en op de plaatsen waar ik ben geholpen komt het gewoon weer terug.

 214. hoi agnes,

  ik wil het laten doen bij me buik, ik ben niet dik en heb jaren lang tussen de 47 en 52 kilo gewogen en wilde dolgraag aankomen.. Ik weeg sinds 2 jaar tussen de 58 en 62 ben er super blij mee! behalve bij me buik daar heb ik gewoon te veel vet en altijd gehad ik hoop dat ik geen nadelen krijg hiervan.

 215. Hoi Selma.
  Wat belangrijk is voor het herstel van je liposuctie is,de lokatie en de hoeveelheid vet wat er word weggezogen.Aan de binnezeide van je dijbenen heb je er meestal niet veel last van,omdat daar vaak veel zit en het vet daar ook heel dun van samenstelling is en het zig daardoor heel gemakkelijk laat wegzuigen daar tussen.Bij mij was daar in een korte tijd ook veel weggezogen.Dat is een voordeel,want op die plaats heb je ook het meeste last van het vet!!

  • hoi latifa
   volgens ken ik jouw ergens van. maar ik heb het ook gedaan een liposuctie en bij mij is het echt mooi geworden het resultaat mag er zijn .
   heb geen buik meer en heb volle borsten

   nog verdere vragen mail me maar ok latifa

  • Saida, waar ben jij geweest?
   Kan je me mailen eventueel?
   Groetjes en dank! Maaike

 216. ik heb binnenkort een afspraak voor een liposuctie maar ga 2 weken later op vakantie, mij is verteld dat het opzich wel kon? maar ik twijfel want wat als er complicaties optreden en de pijn blijft aanhouden? ik laat het doen bij het rode kruis ziekenhuis in Beverwijk en over het algemeen heeft dit ziekenhuis een goede reputatie naar mijn weten..

  • hoi selma

   ik wil t ook laten doen mijn heupen en kont,maar eerlijk ben ik bang dat er wat gebeurt.mijn vraag is voor hoeveel laat jij t doen. welke kliniek in limburg kan ik t beste na toe kan iemand dat mij vertellen

 217. Halllo

  ik ben een meisje van 16 jaar, 1.70 m en 59 kg. ik wil graag liposuctie want ik heb vet op mijn buik. maar is dit mogelijk op mijn leeftijd?

  Liefss D.

  • Doe je mond dicht en ga fietsen, minder chips eten helpt veel meer dan een liposuctie.

  • Véél te jong meisje, gedurende 1 maand 20 buikspieroefeningen voor het slapengaan doet wonderen.

 218. Ik kan je teleurstelling wel begrijpen Ryan.Ik ken ook een meid waarbij ze veel steekgaatjes gemaakt hadden en bijna geen vet hadden weggezogen.Haar benen waren zowat voos gestoken zei ze en ze waren drie maanden later nog net zo vol als voor de behandeling.Ik heb dan nog wel geluk dat het zo goed gegaan is bij me denk ik,maar het was ook een behoorlijk dik buisje waar ze bij mij het vet mee afgezogen hebben.Toen ie begon,zat het buisje nog maar net onder me huid en meteen schoot het slangetje al vol met vet.Die glazen pot zag je behoorlijk snel gevuld worden met vet toen de arts eenmaal aan het steken was.Maar het heeft al met al toch een hele tijd geduurt voor ze klaar waren moet ik zeggen.een liposuctie is zeker niet niks hoor.Je mag daar niet te gemakkelijk over denken vind ik.

 219. Ik heb een liposcupltuur laten doen bij de kliniek Linea estecica (brussel-utrecht) en heb daar geen goed woord voor over. Slechte behandeling en werkelijk geen resultaat. In plaats van de 3 ingangen zijn er 8 gemaakt en dat voor nog minder dan 0.75 liter weghalen. dus ook 8 littekens…

  Dan maar lovehandels in plaats van 2.500 euro minder 8 littekens rijker en geen rusltaat//

  • hoi Ryan, mag ik ook weten bij welke dokter want ik heb een afspraak bij dokter Roos.
   Mag ik ook weten hoe oud jij bent en welk gewicht jij had.
   Ik begin toch een beetje bang te worden.

 220. Ik heb een liposuctie gehad van mijn heupen en bovenbenen.Er is toen 4,8 liter vet weggezogen.800cc uit me heupen en uit elk dijbeen 2 liter.Ik heb er ook wel wat kuiltjes aan overgehouden maar ik klaag daar zeker niet over als ik naar de voordelen kijk van dat vet wat ik nu kwijt ben.Ik ben 21 jaar en kon niet fatsoenlijk lopen,zo verschrikkelijk hing dat vet te schudden op mijn benen.Dat is nu veel minder en ik loop ook veel gemakkelijker nu.Er kan dan nu wel een deukje zitten maar dat is heel wat beter dan hoe ik eerst liep met benen die nog het meest leken op twee enorme dril-puddingen.Die niks dan schudden en na rilden bij elke beweging die ik maakte.Het is nu 9 maanden geleden,maar ik heb die arts pas nog speciaal bedankt voor zijn behandeling bij mij.Het is voor zo n man ook niet niks als je dat soort werk moet doen,bijna twee uur is ie met me bezig geweest met een buisje almaar steken in dat drillerige en schuddende vet bah!Ik vind het knap dat ze dat willen en kunnen doen.Ze staan bijna de hele dag met vet tussen hun vingers brr.Ik moet er niet aan denken.Ik voelde me ook best wel schuldig zoals ik daar op de operatietafel lag met een overvoed onderlichaam zo vet en rillend.En die arts moest er zoveel mooite voor doen om me er weer vanaf te helpen.Maar ik ben blij dat het zo gegaan is.

 221. Ik heb 10 dagen geleden een lipostyle behandeling laten doen, aan buik, flanken en borsten. Ik zie nu al wel (als ik de lastige strechbody uit doe) behoorlijk wat verschil. Alleen lijkt het of er nog veel vocht zit. Ik zou graag willen weten wanneer dit vocht vanzelf wegtrekt of heb je echt een lymphydrainage massage nodig. Verder heb ik niet veel last ervan gehad, alleen op dit moment veel jeuk.

 222. Hebben jullie de ingreep wel in een bekende kliniek laten uitvoeren?, er veel kaf onder het koren.

 223. Hi ik heb bovenstaand gelezen en wil toch even reageren. Ik heb wel geen liposuctie laten doen maar het nu oh zo populaire lipolyse. Geen pijnlijke behandeling geen bijwerkingen..zeggen ze. Ik ben 6 maanden geleden geholpen en de resultaten zijn bedroevend. Nog steeds zwellingen nog steeds bobbeltjes en knobbeltjes. Het gaat allemaal weg wordt er gezegd maar mijn huisarts heeft hier zijn twijfels over en heeft mijn hoop de grond ingeslagen. Ik ben na de behandeling heel erg ziek geweest en kon 1 week niet werken. Het was alsof ik onder een bus was gerold. Mijn buik was ontzettend gezwollen en ook de lovehandels. het was in een woord een verschrikking en ik zou het nooit meer laten doen. De behandeling is zeer zeker niet pijnloos als je weet dat er om de anderhalve cm. spuiten gezet worden met de behandelende vloeistof. De spuiten worden gezet met een soort van pistool waardoor er vij spuiten tegelijk gezet kunnen worden. Gellof me als ze aan de laatste spuiten toe zijn kan je wel janken. Enfin dit ter inof voor mensen die lipolyse overwegen i.p.v. liposuctie. Bezint eer ge begint en laat je heeeeel goed informeren, wat bij mij is gebeurd hoeft natuurlijk niet bij een ander te gebeuren. Succes allemaal en sterkte.

  • nogmaals de vraag die meerdere malen is gesteld…waar hebben jullie allemaal de behandeling laten uitvoeren?? ik zou graag willen weten welke klinieken voor deze horror-ervaringen hebben gezorgd… bedankt!

 224. ik heb 4 jaar geleden een liposuctie behandeling ondergaan waarbij er 3,1 liter vet is weggezogen uit mijn bovenbenen en heupen.Het eindresultaat is om te janken. Er is te veel weggezogen waardoor ik ongelijkmatige bovenbenen heb en een gat in mijn dij.
  Dit komt nooit meer goed.Ik kan mij nooit meer in badkleding vertonen.

  • Ik heb 3 maanden geleden een liposuctie gehad van mijn bovenbenen. ik ben in coma geraakt en bijna doodgegaan. ik had veel bloed verloren en het herstel verliep moeizaam. Ik had veel verklevingen in het bindweefsel welke ik eruit moest laten masseren tegen hoge kosten en met veel pijn.
   Aan de binnenkant heb ik allerlei hobbels en bobbels zitten en op mijn ene dij een hele grote bult. Nu moet ik over 3 maand dus een hersteloperatie ondergaan om het gelijk te maken, maar ik weet niet of ik nog wel durf.. ik heb namelijk na al die tijd nog steeds erg veel pijn. Als ik op een randje zit of bijvoorbeeld wc. of als iemand mij erin knijpt.
   Daar komt bij dat ik bang ben dat ze misschien nu wel teveel wegzuigen waardoor er een kuil ontstaat..
   Al met al, geen leuke ervaring om het op zijn zachtst te omschrijven :(

 225. Ook ik, heb 1 liter vet laten wegzuigen , en nu na 2 maand zie ik nog weinig verschil, de arts zeg dat dat het goed komt, maar ik geloof er niks van. Voel het vet gewoon zitten. Ik heb besloten een herstel operatie te doen, na een half jaar kan en mag dit pas. Iemand ervaring met een tweede operatie? eerste keer was onder nacosse, tweede wordt plaatselijk gedaan. ook iemand hier ervaring mee?

  • Hay,

   Als ik héél eerlijk mag zijn, raad ik u een liposuctie onder plaatselijke verdovinging ten strengste af. ik heb namelijk 2 weken geleden een liposuctie onder lokale verdoving gehad en ik moet zeggen dat het ongelooflijk pijn deed.Ik kreeg ongeveer 20-30 prikken in elk been. Dat was gewoon veels te pijnlijk. Bij nader inzien zou ik het gewoon onder narcose hebben gedaan.

 226. Gelukkig heb ik een positieve reactie met betrekking tot liposuctie. In april 2006 heb ik liposuctie laten doen aan mijn buik. Er is 1100 cc vet weggezogen. De ingreep duurde in totaal een half uur en de laatste 10 minuten waren -ondanks verdoving- erg pijnlijk. Maar … kiezen op elkaar en even doorzetten. In de auto naar huis was het ook wel pijnlijk, maar een paracetamol thuis deed wonderen. De volgende morgen voelde ik me wel stram en stijf en alleen met bukken voelde ik pijn, dus voorzichtig aan gedaan. Lopen en fietsen ging zelfs prima. Ik ben er nu 1,5 jaar later nog steeds heel blij mee en zou het zo weer doen!

  • Hoi Roos, waar ben jij geweest voor je lipo?
   Groetjes,Maaike

 227. Dank je wel voor de informatie over liposuctie. Vooral de reacties hebben mij aan het denken gezet of ik het wel wil.

  Ik ben al wel voor een eerste gesprek geweest omdat ik liposuctie wil laten doen, en daar zeiden ze precies hetzelfde als hierboven wordt genoemd: ze stellen dat je veel eerder bent genezen van liposuctie dan werkelijk blijkbaar het geval is..

  Hopelijk komt er snel een alternatief voor liposuctie want met dieten lukt het bij mij nooit goed.

 228. Ik heb ook liposuctie ondergaan en ik kan het bovenstaande onderschrijven.

  Ondanks dat ik realistische verwachtingen had, is het eindresultaat niet optimaal.De littekens zijn er na ruim een jaar nog steeds (8 stuks)en ze zijn nog steeds rood.

  Daarnaast zijn beide bovenbenen niet gelijk aan de binnenkant. Een ander valt dit niet direct op, maar ik zie het en stoor mij eraan.

  Wel oog ik natuurlijk slanker en is er vet verdwenen op plaatsen waar ik het zelf met mijn intensieve sporten niet weg kon krijgen.

  Maar of ik het een tweede keer zou doen…?
  Nee denk ik. De pijn was de eerste dagen ondraaglijk, dat wil ik niet nog een keer vrijwillig meemaken.

  Dus ik sluit mij aan bij bovenstaand bericht en adviseer iedereen echt heel goed na te denken en veel met mensen in contact te komen die het hebben laten doen!

 229. Na het lezen van dit stuk over liposculpture, moest ik gewoon even reageren.
  Zelf heb ik namelijk enkele maanden geleden een dergelijke ingreep ondergaan en ik merk dat het fenomeen liposuctie telkens mooier voorgespiegeld wordt, dan het in werkelijkheid is. Zo ook in mijn geval.

  Liposuctie lijkt een wondermiddel om binnen relatief korte tijd veel omvang te verliezen. Echter, ik heb het ook ervaren als een zeer pijnlijke ingreep waarvan ik lang heb moeten herstellen. Zo kon ik bijvoorbeeld pas na twee weken weer rechtop lopen! En dat terwijl de kliniek had aangegeven dat ik na een dag of twee wel weer kon werken.

  Daarnaast was er een tweede complicatie; mijn buik en maagstreek zaten vol met harde plekken, wat verklevingen bleken te zijn van het bindweefsel. Vier maanden later loop ik nog bij de fysiotherapeut om hier speciale endermologie-behandelingen te ondergaan. Dit is een behandeling van ¤ 60,- per keer om het bindweefsel weer los te maken. En ook hierover had de kliniek mij niet ingelicht…

  Wat ik iedere vrouw (of man natuurlijk) die over een dergelijke ingreep nadenkt mee wil geven; denk er goed over na voor je een dergelijke behandeling ondergaat.

  • Waar heb je je lipo laten uitvoeren, Do?
   En hoe gaat’t nu met je?
   Grtjs, Maaike

  • Hallo
   Maar als je nu naar je lichaam kijkt was het het dan toch wel waard uiteindelijk?

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.