Een mooi figuur wil iedereen. Ben jij niet (volledig) tevreden over jouw lichaamscontouren? Dan zijn er een paar dingen die je zelf kunt doen om je figuur strakker, mooier en slanker te maken! Hieronder vind je de 4 meest effectieve tips voor een beter en mooier figuur…

Mooi figuur – Tip 1: Spieren opbouwen

Het allerbelangrijkste wat je kunt doen om een mooier en strakker figuur te bewerkstelligen is spieren ontwikkelen. Spieren zorgen namelijk voor mooiere & strakkere contouren. Bovendien zorgen spieren voor een actievere en efficiëntere stofwisseling. Als je meer spieren hebt, zul je meer calorieën en vet verbranden; zelfs wanneer je lui tv zit te kijken op de bank.

Doe daarom aan krachtsport, zoals gewichtheffen, opdrukken, bankdrukken, en/of optrekken.

Mooi figuur – Tip 2: Bewegen

Lichaamsbeweging verbetert je algehele lichamelijke gesteldheid. Je uithoudingsvermogen wordt beter…  Je bloedcirculatie wordt sneller… Je zuurstoftransport wordt efficiënter… Je verbrandt extra calorieën… Je bloeddruk wordt lager… En ga zo maar door. Een gezond lichaam ziet er simpelweg mooier, vitaler en stralender uit dan een ongezond lichaam. Cardio ofwel duursport is dan ook een belangrijke aanvulling op krachtsport.

Doe daarom aan cardio, zoals wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, touwtjespringen of crosstrainen.

Mooi figuur – Tip 3: Veel drinken

Drinken is van levensbelang voor al je organen en lichaamsfuncties. Als je niet voldoende drinkt, gaat dat ten koste van je stofwisseling, de afvoer van afvalstoffen en van de effectiviteit van je lever, nieren, hart en hersenen. Een gebrek aan vocht doet eveneens  afbreuk aan de kwaliteit van je huid en de afbraak van lichaamsvet. Een goede interne vochtbalans is dan ook cruciaal voor een mooi figuur.

Drink bij voorkeur 1½ tot 2½ liter water en/of groene of witte thee per dag; drink bovendien niet te veel alcohol en cafeïne.

Mooi figuur – Tip 4: Eiwitten

Eiwitten komen ten goede aan je spieren, maar ook aan de kwaliteit van je huid (collageen & elastine). Eet daarom regelmatig de volgende producten voor een mooi figuur:

  • Eieren
  • Mager vlees
  • Magere & vette vis
  • Magere zuivel
  • Soja-producten (tofu, tempeh e.a.)
  • Paddenstoelen
  • Noten

De essentiële omega-vetzuren in vette vis zijn extra bevorderlijk voor een mooi figuur…

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.