Voor de een zal spiritualiteit en psychedelica hand in hand gaan, terwijl de ander het absolute tegenpolen vindt. Graag belichten we een andere kant van het gebruik van psychedelica, zoals Ayahuasca en Magic Mushrooms. Hoewel je geen wereldreis hoeft te maken om een innerlijke spirituele reis te ervaren, is de juiste setting van groot belang als je psychedelica wilt gebruiken voor zelfhulp. Koop je psychedelica altijd bij een vertrouwde bron zoals een smartshop.

De setting verwijst naar de omgeving waarin je psychedelica gebruikt, evenals het gezelschap en de aanwezigheid van een tripsitter. Een tripsitter is een nuchter persoon die je begeleidt tijdens je spirituele reis, je opvangt als emoties hoog oplopen, en er voor je is als je je niet goed voelt. Samen met je mindset vormt de setting het belangrijkste element dat je trip kleurt.

Veel mensen kiezen ervoor om buiten, op een rustige plek, aan hun reis te beginnen. Het is belangrijk om een nuchtere maag te hebben voor een betere ervaring en om van tevoren een intentie te hebben voor het gebruik van het middel. Door een levensvraag in je gedachten te nemen, kun je op een andere manier naar die vraag kijken dan zonder psychedelica.

Hier zijn 6 tips voor de spirituele lessen van psychedelica:

  1. Zorg voor een rustige en vertrouwde omgeving, omringd door mensen die je volledig vertrouwt.
  2. Neem de beslissing om te trippen en geef je volledig over aan de ervaring.
  3. Deel met je tripsitter waar je antwoorden op zoekt, aangezien het uitspreken van je gevoelens een belangrijk onderdeel is van zelfreflectie.
  4. Magic Truffels zijn een veilige optie voor een trip, maar wees je bewust van hun potentie. Vaak wordt de sterkte op de verpakking aangegeven, in Nederland is truffels kopen 100% legaal.
  5. Wees voorzichtig met Ayahuasca vanwege de sterke werking en de aanwezigheid van oplichters.
  6. Neem de tijd na de trip om te reflecteren op wat je hebt geleerd.

Psychedelica, zoals Ayahuasca en Magic Truffels, zijn uniek in vergelijking met alcohol, wiet en andere drugs. Ze bevatten werkzame stoffen die lijken op lichaamseigen hormonen en beïnvloeden de werking van ons brein op een diepgaande manier. Tijdens een trip wordt de activiteit van het Default Mode Network (DMN) in onze hersenen verminderd, waardoor andere delen van onze hersenen juist actiever worden. Dit resulteert in een mengeling van herinneringen en zintuiglijke informatie, wat leidt tot een veranderde bewustzijnstoestand.

Hersenscans van mensen onder invloed van psychedelica en getrainde monniken in een diepe meditatieve staat tonen opmerkelijke verschillen aan. Na meditatie is er minder hersenactiviteit, wat leidt tot een gevoel van rust en opluchting. Tijdens een trip daarentegen is er een toename van totale hersenactiviteit, wat zorgt voor een overweldigende ervaring.

De duur van een trip hangt af van het middel, variërend van enkele uren tot wel 12 uur. Na het uitwerken van de effecten kan vermoeidheid optreden als gevolg van de overactiviteit in de hersenen. Het is belangrijk om jezelf de rust en tijd te gunnen om de ervaring te verwerken en de inzichten die je tijdens de trip hebt opgedaan te overdenken.

Een spirituele reis met psychedelica is slechts een stap in het proces. Het is essentieel om de tijd te nemen voor jezelf na een intense ervaring, waarbij lessen uit het onderbewuste naar voren kunnen komen. Integratie van deze lessen vereist reflectie en actie om daadwerkelijk verandering in je leven teweeg te brengen. Psychedelica zijn geen antwoord op problemen, maar kunnen wel dienen als alternatieve hulpmiddelen om patronen te herkennen en innerlijke groei te stimuleren.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.