Het leuke van soep is dat het vaak verrassend eenvoudig te bereiden is. Verse soep smaakt bovendien heerlijk en bevat enorm veel goede voedingsstoffen. Een bijkomend voordeel is dat soep goed vult, maar desalniettemin relatief weinig calorieën bevat. Combineer soep met een volkoren broodje en je hebt een lekkere lunch of avondmaaltijd bereid. Soep kan overigens ook als voorgerecht dienen… En vergeet ook niet dat soep eenvoudig kan worden ingevroren en opgewarmd.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 5 gele paprika’s
  • 160 gram gesnipperde ui
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1250 ml zoutarme groentebouillon
  • 150 gram aardappel, in stukjes gesneden
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel peper

Bereidingswijze

1. Was de paprika’s, verwijder de zaden en membranen en snijd de paprika’s in schijven.

2. Pak een bakplaat, leg er bakpapier op en leg de paprika’s op de bakplaat. Zorg dat de buitenkant van de paprika naar boven ligt en duw iedere schijf aan zodat alle schijven plat op de bakplaat liggen.

3. Bak de paprika’s gedurende 20 minuten in de oven op 220 °C totdat de bovenkant van de paprika volledig geroosterd is. Haal de paprika’s vervolgens uit de oven en doe ze in een papieren zak.

4. Doe de zak dicht en laat de paprika’s 10 minuten afkoelen. Haal de paprika vervolgens uit de zak en verwijder de bovenkant (het “velletje”) van de paprika’s.

5. Zet een grote sauspan op het vuur en verwarm de olie. Bak de ui en knoflook gedurende 3 tot 4 minuten totdat de ui goed is gefruit.

6. Doe de paprika, groentebouillon en aardappel in de pan. Breng dit alles aan de kook en zet het vuur daarna op half laag. Laat het geheel vervolgens 15 minuten sudderen.
7. Laat het mengsel een klein beetje afkoelen en pureer alles grondig.

8. Zet de soep terug op het vuur, voeg de peper en komijn toe en warm de soep op. Serveer de soep vervolgens direct.

Voedingswaarde per portie


Calorieën: 172
Vetten: 4 gram
Waarvan verzadigd: 1 gram
Koolhydraten: 27 gram
Eiwitten: 10 gram

Wat vind jij van dit recept / gerecht? Laat hieronder je reactie achter.

4 Reacties

  1. Ik twijfelde erg over de soep. Aardappel met geroosterde paprika leek me niet echt super qua combi. De soep was echter helemaal super. Heb er niet eens peper of zout in hoeven doen, alleen 2 blokjes groentebouillon. Ik had geen papieren zak om de paprika’s in te doen, dus ’t was alleen ietwat lastig om de velletjes eraf krijgen. Heb een portie naar m’n vader gebracht en die vond hem ook heerlijk!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.