Wil jij graag op reis, maar houdt het budget je tegen? Maar wist je dat een wereldreis helemaal niet duur hoeft te zijn. Je kunt het namelijk zo duur maken als je wilt, maar ook zo goedkoop als je zelf wilt. Als je een beetje let op wat mogelijk is, kun je gemakkelijk onder de € 30 per dag blijven. Zo kun je niet alleen betaalbaar reizen, maar ook gezond blijven onderweg. Hoe je fit en betaalbaar de wereld rond kan reizen, lees je hier!

Goed voorbereid zijn en slim boeken

lange-vlucht-overleven-comfortabel-vliegen-vliegtuig

Als je van plan bent de wereld rond te gaan, betekent dit natuurlijk dat je moet gaan investeren in vluchten en accommodaties. Helaas is dit vaak het duurste van je reis. Maar als je ruim van tevoren boekt, kun je vaak profiteren van vroegboekkortingen en speciale aanbiedingen.

Overweeg ook om flexibel te zijn met je planning, want doordeweeks vliegen is aanzienlijk goedkoper dan tijdens het weekend of de vakantieperiodes. Als je nog een stapje verder wilt, zou je via Google Flights moeten kijken naar vluchten voor “overal” en zien welke bestemming het goedkoopste is. Tot slot biedt hellotickets.nl een groot aantal leuke activiteiten en dagtochten aan tegen een lage prijs vergeleken met andere sites!

Gezond kan ook lekker zijn

Een van de leukste dingen aan de wereld rondreizen is het heerlijke eten proeven. Maar als je fit wilt blijven en geld wilt besparen, kun je er ook voor kiezen om af en toe zelf te koken of bij lokale markten te eten. Probeer eens gezonde ingrediënten te kopen die je nog niet kent en maak hiermee een eenvoudige maaltijd. Zo proef je nog steeds de lokale smaken op een bewuste manier.

Uit eten hoeft niet elke avond, maar probeer toeristische hotspots te vermijden als je toch gaat. Dit komt doordat de prijzen hier vaak een stuk hoger liggen. Vraag daarentegen juist aan de lokale mensen waar je het beste kunt eten.

Actief op verkenning gaan

Een dagtocht maken kun je ook te voet of per fiets doen. Zo bespaar je niet alleen kosten op vervoer, maar ben je ook nog eens actief bezig. Veel hikes kun je goed zelf lopen en stadswandelingen zijn vaak ook goed te doen. Zo krijg je ook veel meer mee van de rijke cultuur om je heen. Genieten van het landschap terwijl je calorieën verbrandt? Wie wil dat nu niet!

Het is ook leuk om deel te nemen aan lokale activiteiten in de buurt. Denk aan wandeltochten of groepsfitnesslessen. Als je alleen reist, is dit ook een goede kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Kijk eens op hellotickets.nl voor allerlei leuke uitjes!

Bespaar op accommodaties

Jouw keuze voor accommodaties kan je ook veel geld besparen. Dit betekent niet dat je in een overvol hostel op een vloermatje moet gaan slapen, maar alleen als je de tijd neemt om goed te zoeken. Bekijk altijd meerdere kamers en vergelijk prijzen voordat je een keuze maakt. Om te voorkomen dat je straks midden in de jungle staat en er niks meer beschikbaar is, blijft het beter om vooraf te boeken. Meestal kun je dit nog een dag van tevoren annuleren of juist bijboeken als je langer wilt blijven.

Overweeg bovendien om lid te worden van reisplatforms die accommodaties aanbieden in ruil voor diensten. En vraag natuurlijk aan lokale mensen of zij bepaalde plekken aanraden, wat je vaak ook genoeg hoge kosten bespaart.

Reis lichter

backpack-reizen-jungle

Het is niet handig om de wereld rond te reizen met drie volle koffers, wat best logisch is. Overigens rekenen luchtvaartmaatschappijen ook nog extra kosten in rekening voor zware of grote koffers. Kies daarom eerder voor een backpack, of een compacte koffer als ‘backpacking’ niet jouw ding is.

Neem alleen essentiële items mee, want op reis kun je bijna alles krijgen wat je nodig hebt. Het is niet nodig om voor iedere dag een andere outfit mee te nemen, maar wel een basisstijl die je met elkaar kunt combineren. En als je van plan bent souvenirs te kopen, neem dan een opvouwbare tas mee. Die mag je op vluchten meenemen zonder extra bagagekosten.

Houd al jouw uitgaven bij

Je weet pas echt wat je uitgeeft, wanneer dit op papier staat. Dit helpt je om een goed overzicht te krijgen van waar het meeste geld naartoe gaat, waar je dus op kan letten.

Tenslotte is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de valuta van de landen die je bezoekt. Gebruik lokale geldautomaten om te pinnen en vermijd wisselkantoren het liefst. Neem ook altijd een creditcard mee voor de zekerheid!

Reizen hoeft niet duur te zijn, mits je deze tips gebruikt om slimme keuzes te maken. Betaalbaar de wereld rondreizen en fit blijven ligt dichter bij elkaar dan we dachten!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.