Zerona is een nieuwe plastische ingreep om overtollig vet weg te laten halen. Nu ben ik normaal gesproken niet zo happig als het gaat om dit soort ingrepen, aangezien bijvoorbeeld liposuctie best wel vaak resulteert in lelijke resultaten, pijn door zwelling, bloeduitstortingen en nog een hele sloot aan andere nare ‘bijwerkingen’.

Veel andere behandelingen en ingrepen (die niet onder plastische chirurgie vallen) zorgen voor weinig resultaat, zoals Ultrashape (vetcellen die met ultrasoon geluid zouden worden vernietigd). Zerona daarentegen is veilig en de resultaten zijn vrij aardig te noemen. Vandaar dat ik een artikel wijdt aan deze nieuwe laser behandeling die een aantal dagen geleden is goedgekeurd voor gebruik in de VS.

Hoe werkt de Zerona laser behandeling

Zerona is een laserbehandeling die gebruikmaakt van koude lasertechnologie. Vetcellen worden dus niet weggebrand, maar door het stimuleren van een biologisch proces wordt het vet in de vetcellen vloeibaar. Vervolgens loopt het vloeibare vet uit tijdelijke poriën (gaatjes die vetcellen zelf maken als dit biologische proces wordt gestimuleerd) en verdwijnt uiteindelijk via het lymfestelsel op een natuurlijke manier je lichaam.

Voordelen van Zerona ten opzichte van liposuctie

De belangrijkste voordelen van deze Zerona laser behandeling:

 • de behandelingen zijn volledig pijnloos
 • je hoeft niet onder narcose
 • er worden geen cellen vernietigd of weggehaald, waardoor je geen last krijgt van pijn, bloeduitstortingen en zwellingen
 • je kunt direct weer alles doen en hoeft dus niet weken te herstellen en vrij te nemen van je werk

Wat voor resultaten kun je verwachten met Zerona?

De resultaten die je kunt verwachten met de Zerona laser behandeling zijn vrij aardig te noemen. De fabrikant (Erchonia) moest voor goedkeuring op de Amerikaanse markt erg veel onderzoek laten doen naar de veiligheid en de resultaten.

Uit die onderzoeken zou naar voren zijn gekomen dat je met een normale Zerona-behandeling qua omtrek gemiddeld zo’n 9 centimeter van de taille, heupen en dijen kwijtraakt. Dit komt overeen met ongeveer twee kledingmaten. Dit is misschien minder dan bij intensieve liposuctie, maar liposuctie kent dan ook meer bijwerkingen naarmate je meer vet laat weghalen.Zerona laser behandeling per week

Een normale behandeling beslaat vier weken:

 • In de eerste week volg je een speciaal detox dieet waarbij je vooral veel moet drinken
 • In de tweede en derde week krijg je in totaal zes laser behandelingen van ongeveer 40 minuten
 • In de vierde week volg je een soort detox dieet om er voor te zorgen dat het vet daadwerkelijk je lichaam verlaat

Wat kost Zerona?

Zerona is een apparaat, dus klinieken kunnen deze kopen en vervolgens vragen wat ze willen. De prijzen in de VS liggen voor een behandeling van vier weken rond de 1500 tot 2500 dollar voor zover ik heb kunnen vinden, dus dat zou bij ons neerkomen op zo’n 1200 tot 2000 euro.

Belangrijkste nadeel van Zerona

De Zerona laserbehandeling kent wel één belangrijk nadeel: vetcellen worden niet weggehaald. Als je dus ongezond blijft eten en ook niet begint met sporten, dan kunnen die vetcellen zich weer vullen met vet. Het is dus geen wondermiddel dat er voor zorgt dat je kunt eten wat je wilt zonder ooit weer dik te worden.

Zerona is daarom vooral geschikt voor twee soorten mensen:

 • Mensen die al gezonder zijn gaan eten en leven, maar een aantal ‘probleem zones’ blijven houden – wat ze ook doen
 • Mensen die van plan zijn om gezond te gaan eten en veel te gaan sporten, maar die een flinke zet nodig hebben om zichzelf te motiveren

Ervaringen & vragen

Op het moment van schrijven is Zerona nog niet beschikbaar in Nederland, maar mocht je er al wel ervaring mee hebben omdat je toevallig in de VS best geweest, laat het dan weten in een reactie hieronder!

De Amerikaanse website van Zerona is trouwens: Myzerona.com. Ook vragen en opmerkingen zijn natuurlijk van harte welkom :)

24 Reacties

 1. Ik ben nu ook bezig met deze Zerona laserbehandeling. De eerste x was ik maar 5 cm kwijt op mijn buik / taille. Dat viel een beetje tegen omdat de meeste meer kwijt zijn. De 2e behandeling was ik maar 4 cm kwijt dus ook een beetje tegenvaller. Ik drink daarbij 1,5 liter water per dag en let op mijn koolhydraten. Fiets 4x per week op de hometrainer. Voor ik deze behandeling deed, deed ik alleen de koolhydraten arm eten en bewegen waar na 5 weken nog geen kilo eraf was. Waarom lukt het bij mij niet zo goed en bij de andere vliegen de cm of gewicht eraf.

 2. Beste Paul, Ik ben het met je eenSen blij te vermelden dat de FDA APPROVAL EN FDA DUBBELE BLIND TEST dit aantonen. Hierbij is ook onderzocht hoe het lichaam reageert op de losgekomen vloeibare vet en of de suikerspiegel wordt beïnvloed. Dit was niet het geval dus zijn we blij met de Clearance die is afgegeven. Voor de goede orde; dit geldt voor de Zerona & de Verju. De Verju is meer voor de cosmetische artsen en de high-end clinics. Omdat in het artikel stond dat het Nederlands nog niet beschikbaar is maar nu wel met een 2de systeem vond ik de aanvullende informatie op zijn plaats. Belangrijk voor leken is: KOUDE laser hoort geen warmte af te geven en kan niet door pads heen stralen. Laserstralen moet je kunnen zien zoals jullie foto laat zien en kunnen richten op de te behandelen gebieden. De Zerona & Verju hebben 6 Laserkoppen die rechtstreeks worden gericht op de target areas zonder contact met de huid. Op social media worden uit steeds meer Europese landen hierover gepubliceerd.

  • Nou, zo steekt de vork totaal niet in de steel. De FDA was niet bepaald te spreken over de marketing van Verona en Erchonia heeft o.a. in 2009 en 2011 verscheidene ferme tikken op de vingers gekregen vanwege valse gezondheidsclaim t.a.v. Verona. En dat gebeurt niet eens zo gauw in de Verenigde Staten… Als puntje bij paaltje komt, is er niet of nauwelijks bewijs dat de Zerona en Verju werkzaam zijn om blijvend lichaamsvet kwijt te raken, maar de FDA heeft uiteindelijk ‘approval’ verleend vanwege juridische en technische formaliteiten. FDA approval zegt al met al niet zo gek veel… Dat deze lasers werkzaam zouden zijn tegen diabetes en verhoogde bloeddruk is sowieso nergens op gebaseerd. (bron + bron + bron + bron + bron) De enige gebruikerservaringen die ik tegenkom, zijn (helaas) onderdeel van extreem Amerikaanse talkshows waarin het Zerona-apparaat wordt gepromoot door privéklinieken. Ik ben vooral benieuwd naar betrouwbare praktijkverhalen van mensen die de lasers daadwerkelijk hebben uitgeprobeerd. Tot die tijd blijf ik uitermate sceptisch.

 3. Hebben ze bij Just U ook de nieuwste Coolipo Twin in combinatie met de BodyWave? Ken mensen die dit hebben gedaan en Wauw, geweldig resultaat. Goedkoper dan Ultrashape en Drenthe Kazam.

  • Bedankt voor de tip! Ik hoop dat de dames en heren die eerder reageerden dit lezen. Ik vind het wel jammer dat Just U overkomt als een extreem commerciele partij en slechts heel weinig informatie aanreikt over de ‘Cold Laser Lipolise’… Hierbij een citaat dat ik van hun website heb geleend: “Cold laser lipolise – De cold laser is een nieuwe wetenschappelijke methode die gebruiktmaakt van koude lasertechnologie. Vetcellen worden niet weggebrand, maar door het stimuleren van een biologisch proces worden de vetcellen vloeibaar en verdwijnen uiteindelijk via het lymfestelsel op een natuurlijke manier in het lichaam, net zoals dat gebeurd met vet uit onze voeding. Dit toestel geeft onmiddelijk zichtbaar resultaat op de weegschaal na 1 behandeling!” Ik zou dan ook bijna denken dat Just U haar summiere beetje informatie van onze website heeft gekopieerd. ;)

  • Bij Just-U in Zundert kan je de coldlaser gebruiken. Ik heb met dit bedrijf hele goede ervaringen. De dames zijn zeer vriendelijk en professioneel. Ik vind het een heel goed bedrijf, en kan het iedereen aanraden. Ik ben daar sinds januari van dit jaar, o.a. voor de coldlaser. Maar ook voor lichaamsbeweging in een soort warmte cabine. Alle lof voor Just-U! (zie ook hun site). Regelmatig schaffen ze ook nieuwe apparatuur aan waardoor je telkens de nieuwste dingen kunt doen, zoals bijv. een soort cocon waar je in ligt met warmte, lichttherapie etc. Ook hebben ze van die padjes met elektrische impulsen waar je spieren automatisch gaan bewegen, je doet zo snel al honderden spieroefeningen in een halfuurtje.

 4. Waar in Nederland kan dit koude laseren en zo niet wanneer komt deze behandeling dan in Nederland?

  • Bij BalanceCare te Doorwerth kan vanaf augustus een lipo laser behandeling gedaan worden. Momenteel worden er met een lipo laser testen uitgevoerd om te kijken of het beloofde resultaat ook inderdaad haalbaar is.

  • Van Belang is dat er met gecertificeerd apparatuur wordt gewerkt. De Zerona is vanaf deze zomer ook in Nederland verkrijgbaar en zo ook de behandelingen. Voordeel is dat het voelt als een beleving, ontspannen en snel. Binnen 2 weken is al duidelijk verschil zichtbaar en wordt het lichaam niet uit balans gebracht.

 5. Hallo dames en heren, ik heb het gedaan in de vs in Las Vegas het is een wonder me droom is uitgekomen in 1 uur!!!

  • Heb je specifiek de Zerona koude laserbehandeling ondergaan of iets soortgelijks? Kun je misschien meer vertellen over de behandeling en de resultaten? Dat zou (althans door mij) zeer op prijs worden gesteld! :D

 6. @JFZ ga jij eens goed googelen, dan kom je er vanzelf wel achter dat het nu nog steeds niet kan. Ik was trouwens totaal niet bijdehand, vergeleken met jouw reactie, ga zelf eens goed informeren voordat je populaire Jopie gaat uithangen.

 7. ”Op het moment van schrijven is Zerona nog niet beschikbaar in Nederland.” Dat is toch duidelijk? Geduld hebben dus. Of alvast stevig gaan sporten en op je voeding letten, heb je al een voorsprongetje.

  • @Marianne artikel is al een jaar oud dus kan intussen toch wel op de markt zijn…. eerst zelf goed lezen wanneer je bijdehand wilt doen

 8. er wordt veel geschreven er over maar kan iemand dan ook vertellen waar je die behandeling in Nederland kunt laten doen?

 9. Hoi redactie, Zerona lijkt me wel wat. Dit is precies de behandeling waar ik naar op zoek ben. Waar in Nederland kan dit en zo niet wanneer komt deze behandeling dan in Nederland? Hoe duur is het? Kan het misschien ook al in België? Mvg, Kirsten

  • Beste Kirsten, Je vragen over de Zerona cold laser worden grotendeels in bovenstaand artikel beantwoord. Ook in België wordt de Zerona Z6 non-invasieve ‘Fat Loss Laser’ vooralsnog niet toegepast. Maar deze vorm van ‘Body Contouring’ met behulp van een ‘Cold Laser’ zie je al wel steeds vaker in Europa verschijnen. Het gaat dan om concurrenten van Zerona die ‘Low Level Laser Therapy’ (LLLT) aanbieden, waaronder CTL, Irradia, LaserLight, Medsolution, MKW, Powermedic, Reimers & Janssen, Softlaser en Thor. In Nederland en België ben ik tot nog toe geen aanbieders van koude laserbehandelingen tegengekomen. Groeten, Paul

 10. Ik ben ook erg benieuwd dat dit cold laser gebeuren hier ergens in Nederland kan? & hoe duur het is? Kan dit misschien gewoon in een ziekenhuis worden gedaan bij plastische chirurgie? M.v.g. Cynthia

  • Nee, voor zover ik weet is koud laseren nog altijd een enigszins omstreden techniek die niet 1-2-3 zal worden opgepikt door ziekenhuizen. Maar ik verwacht dat je cold laser binnen nu en enkele jaren zult terugvinden in Nederlandse privéklinieken die ook Total Body Scans en/of plastische chirurgieën aanbieden. De kosten ven een Zerona cold laser behandeling zoals die in bovenstaand artikel (omgerekend vanaf Amerikaanse dollars) worden ingeschat zijn overigens 1200 tot 2000 euro.

  • Beste Cynthia, Vanaf september worden behandelingen met de Zerona gegeven in Nederland. Als importeur gaan wij een Pre-Medical Centre openen waar ook behandelingen met de Verju zullen worden gedaan. Verdju is vooral gericht op Obesitas tot een BMI van 34, Diabetis en Hoge Cholesterol en Bloedruk. je kunt altijd een mailtje sturen naar … voor informatie of vragen. Met vriendelijke groet, Bodywish.nl Marijke

  • Beste Marijke / Body Wish, Het reactiesysteem van Gezondr is geen reclameplatform, dus ik heb je links en e-mailadres verwijderd. Je geeft aan dat jouw Ver(d)ju-laser gericht zou zijn op serieuze gezondheidsaandoeningen, waaronder diabetes en hypertensie. Dit lijkt me een nogal ver reikende medische gezondheidsclaim, en ik vraag me af of je deze bewering kunt staven met gedegen onderzoek… Groeten, Paul

 11. Daar ben ik ook wel heeeel erg benieuwd naar! Het koud laseren klinkt i.i.g. goed, maar ben benieuwd wat de kosten zijn…

 12. Kan je nu al ergens worden behandeld met de Zerona ik kan het nergens vinden? M.v.g. Dilara

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.