Erogene zones manMannen voelen zich geroepen om als “echte man” over te komen: stoer, krachtig, zelfverzekerd en vooral kort door de bocht. Als je een groep mannen naar diens erogene zones vraagt, zullen ze dan ook grotendeels één en dezelfde plek benoemen.

Uit vraaggesprekken van lifestyle-en modetijdschrift Cosmopolitan (met bekende seksuologen en andere seksdeskundigen) blijkt echter dat er veel minder voor de hand liggende plekken zijn waar mannen graag worden aangeraakt. Hieronder vind je drie originele mannelijke erogene zones.

1. Kaaklijn

De kaaklijn is een van de meest zichtbare symbolen van mannelijkheid. De kaaklijn wordt echter zelden aangeraakt. Wanneer je de kaak van je man aanraakt, laat je hem onderbewust weten dat je hem mannelijk vindt, aldus dokter Barbara Keesling, auteur van ‘Men in Bed’. Zijn kinstoppels zien er niet alleen sexy uit, ze zijn ook heel gevoelig vanwege de gevoelsreceptoren. Glijd met je vingertoppen zachtjes langs zijn kaaklijn en kijk hem ondertussen vurig in de ogen.

2. Onderarm

In de onderarm bevinden zich twee plezierpunten: de bovenkant, net onder de elleboog, en de onderkant, net boven de hand. Op deze plekken zitten veel haarzakjes en gespannen spieren die de huid extra gevoelig maken. Pak de onderarmen van je man beet met je duimen aan de voorzijde. Gebruik je vingers om de vlezige delen te masseren, maar sla de benige delen over (aanrader van Amy Levine van SexedSolutions.com). Blijf wrijven totdat hij zich zichtbaar ontspant.

3. Onderrug

De onderrug – en dan wel heel ver naar onder, net boven de bilspleet – is uitermate ontvankelijk voor een stevige, sensuele massage. Tenminste, dat beweert dokter Ian Kerner, auteur van ‘Passionista’. Als je de spieren op die plek bewerkt, wordt hij losser in de heupen zodat hij later op de avond vrijer kan bewegen. Het is wellicht wel verstandig om aan te geven dat je zijn onderrug gaat masseren en geen gekke dingen van plan bent.

1 Comment

  1. Jan Hendrik Hess Reageer

    Ik ben 74 en een nieuwe vriendin alleen zijn mijn erogene zones bijna niet te vinden is hier wat aan te doen? Ook mijn pijngrens is extreem hoog.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.