5 plekken waar je niet moet eten als je wilt afvallen

Het is niet altijd haalbaar om aan de eettafel te gaan zitten en in alle rust je maaltijd te nuttigen. Om praktische redenen worden er steeds vaker maaltijden op afwijkende plekken genuttigd en dat kan voor veel extra calorieën zorgen. Hierbij 5 plekken waar je niet zou moeten eten als je wilt afvallen…

1. Voor de televisie

Eet sowieso liever niet op de bank, maar zeker niet met de tv aan. Je kunt je gedachten of bij een televisieprogramma houden, of bij je maaltijd, maar niet bij beiden tegelijkertijd. Als je wordt afgeleid door de tv, dan heb je dus geen benul van hoe snel en hoeveel je eet. Als je de televisie uitzet, zul je langzamer en bovendien minder eten.

2. In de auto

In de auto worden overwegend ongezonde snacks gegeten, waaronder snoeprepen, zakken drop en afhaal. Je bent ook nog eens met je gedachten bij de weg, waardoor je ongemerkt grote hoeveelheden achterover schrokt. Eet dus voordat je gaat rijden of nadat je hebt gereden; nooit tijdens het rijden.

3. Aan je bureau

Als je het druk hebt, dan kan het verleidelijk zijn om de lunchpauze over te slaan en je maaltijd achter de computer te gebruiken. Als je een lunchtrommel bij je hebt met gezonde volkorenboterhammen, hoeft dat niet zo’n probleem te zijn. Het is echter wel catastrofaal om de dichtstbijzijnde snackautomaat te plunderen!

4. In bed

Er zijn een paar redenen waarom mensen in bed eten… Om zich te laten verwennen, omdat ze zich niet lekker voelen of omdat ze een extreem luie dag hebben. Met een gezond ontbijtje op bed is natuurlijk niks mis, maar ga niet lamlendig en gedeprimeerd in bed liggen met de afstandsbediening in de ene hand en een zak chips in de andere. (bron)

5. Al staand in de keuken

Snel even staand in de keuken eten is niet raadzaam. Je blijft dan omringd door voedsel en de kans is zodoende erg groot dat je blijft graaien en snaaien. Ga dus altijd rustig zitten met een bord voor je neus.

Waar eet jij normaal gesproken? Laat hieronder je reactie achter!

2 reacties op “5 plekken waar je niet moet eten als je wilt afvallen

  1. rebecca ·

    ik eet altijd achter mijn laptop,maar probeer wel altijd mijn gedachte bij het eten te houden. ik ben dit jaar 15 kg afgevallen,door de snacks en al diie vette happen te laten staan.. en ook frisdanken etc drink ik niet meer..en gebruik hierbij ook groene thee capsules! dus het maakt eigenlijk niet uit waar je eet,maar het is WAT je EET !!

    Reageer
  2. jasmien ·

    Al jaren eet ik voor de televisie. Ben zo gewend aan geraakt dat ik aan tafel niet lukt. Ik sta op den duur toch op om voor de televisie te gaan eten. Maar omdat ik graag wil afvallen zal ik me best doen om echt aan tafel te blijven.

    Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.