Er is weer een nieuwe hype gaande binnen afslank- & dieetland, namelijk ‘African Mango’ en vooral supplementen en pillen met Afrikaanse mango-extract. De Afrikaanse mango is een vrucht die lijkt op de mango zoals we die ook in Nederlandse kennen, maar is eigenlijk geen mango. De vrucht die bekendstaat als ‘African Mango’ groeit aan de ‘Irvingia’-boom en wordt alleen vanwege de uiterlijke gelijkenis ‘wilde mango’, ‘Afrikaanse mango’ of ‘bos-mango’ genoemd.

De eigenschappen van Afrikaanse mango

De ‘African Mango’ is een relatief onbekende steenvrucht die met name groeit en wordt geplukt in de regenwouden van Kameroen in West-Afrika. De vrucht zelf is erg gezond, maar vooral de zaden in de vrucht zijn enorm populair vanwege de vele nutritionele en gezondheidsbevorderende eigenschappen.

De pitten van de ‘African Mango’

In Kameroen wordt het merendeel van de Afrikaanse mango-zaden gedroogd om ze te conserveren. Vervolgens kunnen ze – in zijn geheel of in poedervorm – worden verwerkt in allerlei producten. In Afrika worden pitten en extracten van de Afrikaanse mango o.a. verwerkt in:

 • Afrikaanse pasta’s
 • Afrikaans “Dika-brood
 • Afrikaanse “Gabon-chocolade
 • Plantaardige oliën
 • Natuurlijke verdikkingsmiddelen

Afrikaanse mango-zaden zijn voedzaam!

De zaden van de Afrikaanse mango staan in Kameroen ook wel bekend als ‘ogbono-zaden’ of ‘ogbono-noten’. Dat komt omdat de zaden van de African Mango door de inheemse bevolking worden gebruikt voor de productie van “ogbono-soep”. Ogbono-soep is een uiterst voedzame soep die vooral wordt gegeten om de honger te stillen en vanwege de heilzame werking… Maar zeker niet om af te vallen!

African Mango & afvallen

De Afrikaanse mango is ontzettend populair in Amerika en begint ook aan populariteit te winnen binnen Europa. Onderzoek door de universiteit van Kameroen heeft namelijk uitgewezen dat de ‘African Mango’ het meest effectieve hulpmiddel voor afvallen ter wereld is. Het onderzoek steekt als volgt in elkaar…

 • In 2009 voerde de universiteit van Kameroen onderzoek uit naar de Afrikaanse mango m.b.t. afvallen.
 • De studie werd geleid door Julius Oben; hij schreef ook het onderzoeksrapport.
 • 102 proefpersonen werden gedurende 10 weken gemonitord.
 • De ene helft kreeg Afrikaanse mango-extract toegediend.
 • De andere helft kreeg een placebo (middel zonder werkzame bestanddelen).
 • De deelnemers volgden geen dieet en veranderden hun lichamelijke activiteit niet.

Volgens het onderzoeksrapport bleek na 10 weken dat de ‘Afrikaanse mango-groep’ gemiddeld 28 kilo was afgevallen! De ‘placebo-groep’ bleek daarentegen geen resultaten te hebben geboekt m.b.t. afvallen.

Supplementen & pillen met Afrikaanse mango

Sinds het onderzoek aan de universiteit van Kameroen zijn de Afrikaanse mango’s niet aan te slepen. Immers: wie wil er niet binnen 10 weken moeiteloos 28 kilo afvallen!? De Afrikaanse mango wordt echter niet in zijn geheel geëxporteerd naar Europa en Amerika, maar verwerkt in allerlei pillen en middeltjes…

De pitten van de African Mango (ogbono-noten) worden gedroogd, gemalen en geëxtraheerd. Het Afrikaanse mangozaden-extract wordt vervolgens verwerkt in onder meer:

 • African Mango Extract (African Mango Advanced® e.a.)
 • Groene thee met African Mango (Geneceutic Naturals™ e.a.)
 • Afrikaanse mango-poeder (African Mango Extreme® e.a.)
 • African Mango pillen & supplementen (African Mango Plus® e.a.)
 • Jam (Golden African Conserve® e.a.)
 • Smoothies, shakes, repen e.a.

Sinds 2011 zijn de Afrikaanse mango-supplementen niet aan te slepen. De mango-middeltjes beloven wonderen en gaan als warme broodjes over de toonbank, vooral in Amerika.

Maar werkt African Mango écht voor afvallen?

Bovengenoemd onderzoek betreft een wetenschappelijke studie van een geaccrediteerde universiteit. Desalniettemin is het totaal ongeloofwaardig dat je puur door het slikken van African Mango-supplementen 28 kilo kan afvallen. Wat blijkt nu: bovengenoemd onderzoek werd gefinancierd door de producent van het Afrikaanse mango-extract genaamd ‘Gateway Health Alliances’.

Onderzoeksleider Julius Oben staat zelfs op de loonlijst van dit bedrijf. Bovendien heeft Julius Oben een aantal patenten op zijn naam staan m.b.t. Afrikaanse Mango. Kortom: degene die het onderzoek leidde, verdient bakken met geld dankzij de Afrikaanse mango-supplementen die in Europa en Amerika worden verkocht! (bron)

Waarom wordt African Mango aangeprezen door Dr. Oz?

Maar waarom prijst Dr. Oz (bekend van Oprah) de Afrikaanse Mango-supplementen dan aan? Nou, dat doet hij dus niet! Het zijn allemaal twijfelachtige websites die foto’s en filmpjes van Dr. Oz gebruiken c.q. misbruiken om African Mango supplementen te verkopen.

Op de officiële Dr. Oz website is dan ook niks positiefs over African Mango-supplementen te vinden. Op de officiële Dr. Oz website (zie hier) staat zelfs dat je niet op African Mango-supplementen moet vertrouwen! De wonderbaarlijke werking van Afrikaanse mango is dan ook (helaas) te mooi om waar te zijn…

Tot slot

Afrikaanse mango’s zijn erg gezond. Ze bevatten namelijk o.a. vitamines, mineralen, goede vetzuren, amylase, leptine, adiponectine en slijmstof van complexe, polysacharide koolhydraten. Deze stoffen helpen om je stofwisseling te versnellen, je cholesterol binnen de perken te houden en je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Je moet echter geen wonderen verwachten van Afrikaanse mango’s, laat staan van pilletjes met African Mango extract.

Hoewel African Mango misschien minder goed werkt om af te vallen dan bovengenoemd onderzoek suggereert, is Afrikaanse Mango enorm gezond. Dus voor de mensen die toch graag African Mango-pillen willen bestellen: koop met gerust hart een potje pillen die uit Afrikaanse mango-extracten bestaan zoals ‘Mattisson Absolute African Mango’!

Wat vind jij van de Afrikaanse mango en van African Mango supplementen? Laat hieronder je reactie achter!

140 Reacties

 1. Wilde Afrikaanse mango Irvingia Gabonensis (poeder extract) – 250 gram Dit kan je bestellen. Je bestelt, je betaalt en je ontvangt en daar stopt het!!! bestel daar regelmatig allerlei bessen en voedingssupplementen en dat werkt prima. Geen ongewenste afhalingen van de rekening. Besteld in Nederland en netjes geleverd bij mij in België! Iedereen doet wat hij wil natuurlijk. ;)

 2. Ik heb nog nooit echt mango gegeten! Dus ik weet niet of ik al afgevallen ben.

 3. Ik heb ze ook gekocht die african mango supplementen maar, per overschrijvingskaart , ik heb 4 potjes voor € 49,95 klopt dat het honger gevoel weg gaat bij mij tenminste wel.

 4. Haha ! Slimmer marketing-truc in dit artikel. Eerst je geloofwaardigheid flink opkrikken door de ballon van de afslank-beloftes te doorprikken om daarna te pillen toch heel sterk aan te raden omdat ze zogezegd zo super gezond zijn !

  • Er wordt hierboven vermeld dat de Afrikaanse mango als VRUCHT gezond is en dat de African Mango-supplementen geen kwaad kunnen, maar ook zeker NIET doen wat ze beloven. Dus van “slimme marketing” is hier totaal geen sprake. En sowieso: een ‘marketingtruc’ van een partij die het betreffende product niet eens aanbiedt of verkoopt?! Sounds legit… Overigens is er op en door deze site juist al menigmaal gewaarschuwd voor oplichters die African Mango-supplementen verkopen, dus beetje domme opmerking.

 5. Ik heb de pillen via Facebook besteld. Maar nadat ik misselijk werd heb ik het abonnement meteen beëindigd. Dat het je hongergevoel remt, heel begrijpelijk… als je misselijk wordt en niet meer kan eten. Voor mij geen Mango Slim meer.

 6. Ik ben nu een paar weken aan het lijnen i.c.m. Afrikaanse mango capsules, gewoon van DA, €20 per potje. Ik ben ondertussen 9,4 kg kwijt. Het neemt vooral het hongergevoel weg bij mij, wat voorkomt dat ik ga snaaien. Eerder heb ik het ook gebruikt zonder dieet, maar toen viel ik niks af…

  • Hahaha, eerder ook African Mango gebruikt en toen niets afgevallen omdat je er niet bij lijnde, zo zeg je het toch? Nu gebruik je ze weer, en lijn je wel… En dan val je dus nu niet af omdat je nu ook lijnt maar doordat je weer dezelfde pillen gebruikt? Hahaha, wat een logica, OMG!

 7. UltimateHotSauce Reageer

  Afvallen kan veel mensen lukken wanneer zij overgaan tot andere eetpatronen. Een daarvan is; eet pittig, lekker heet voedsel… het is even wennen en je kunt het eenvoudig opbouwen. Wij verkopen veel sauzen in allerlei soorten, waaronder ook mango-peper, een van de lekkerste zoet-heet combinaties. zo maak je eenvoudige magere rijstmaaltijden of een beetje pasta heel smakelijk. Ook goed voor je stoelgang… en bewaar restjes die je overhebt om de volgende dag gedurende de dag nog van te snoepen, zonder dat het aanzet. Het is verslavend lekker… en heel veel variëteiten.

 8. Nou mensen, bel je ze op van Mango Slim, op het 0900-nummer, blijf je ruim 5 minuten aan de telefoon en flikkeren ze de hoorn erop. Ook leuk hé, zo verdienen ze ook weer een hoop centen! Zware oplichterij… ik hoop zo snel mogelijk een mail en geld terug te krijgen, anders ga ik in hoger beroep. Mochten mijn klachten uiteindelijk goed afgehandeld worden, dan vermeld ik dat hier uiteraard ook…

  • Bij mij zijn er ook allerlei bedragen afgeboekt zonder dat ik het in de gaten had. 4 x 24.90 en 2 x 6.95. Vandaag hebben we alle bedragen teruggeboekt en Mango Slim geblokkeerd bij mijn bank. Hoop dat het afschrijven nu stopt. Heb ze ook een pittige mail gestuurd waarin ik zeg dat ik alles retour stuur wat ze me ongevraagd toegestuurd hebben en dat ze het niet moeten wagen nog iets op te sturen of af te schrijven. Wijze les weer.

 9. Verschrikkelijk, ik heb een proefpakket aangevraagd van Mango Slim en Coffee Slim en nu is er 2x 6,95 afgeschreven en nu weer een bedrag van 24,90. En het ergste is nog dat ik niks heb ontvangen! Ben een alleenstaande mama met twee kids en een heeeeel krap budget. Echt, mijn laatste centen zijn afgeschreven, ben er verdrietig van. Ik eis mijn geld terug en heb een e-mail gestuurd. Hoop op positief antwoord en mijn geld terug en anders doe ik aangifte…

  • Hallo, Ik heb ook een proefpakket aangevraagd voor mango slim en coffee slim en nog een andere. Er stond bij vermeld dat je automatisch maandelijks een pakket krijg waarvoor je 24,95 moet betalen. Als je dit niet wou, moest je dit gelijk stop zetten. Ik heb alles gelijk stop gezet en verder geen extra kosten of wat dan ook gehad. Ik heb gemaild naar: info[at]mango-slim.com, info[at]waistwatchers.nl zodat ik zeker wist dat het goed zou komen. Misschein heb je hier wat aan?

  • Je kan de bank ff bellen en je geld laten storneren, dan krijg je ’t binnen 10 minuten weer op je rekening.

 10. Ik heb zo’n anderhalf jaar Afrikaanse mango pillen geslikt van De Tuinen, 2 per dag. Ik ben er niet van afgevallen, maar ik kwam ook niet aan, terwijl ik veel snoep & niet sport. Wel werd ik misselijk van de pillen, dus ben ik ermee gestopt.

  • laura amelang

   Och arme, voor jou is het beter dat je stopt met die Afrikaanse Mango pillen!

 11. Het enige wat ik van dit product heb gekregen (behalve een lege portemonnee) is verschrikkelijke jeuk.

 12. Hoi, Ik ben er ook ingetrapt met de groene koffiebonen. Maar heb met mijn idiote hoofd ook rekeningnummer ingevuld, zonder iban en bankpasnummer en mijn adres. Er zou dus een pakket worden verzonden. Maar heb direct een mail gestuurd dat ik geen wil en zag dat er nog geen geld was afgeboekt. Moet ik nu mij zorgen maken? Ik zit er nu mee.

 13. Heb vorige week ook Mango Slim besteld, was erg geschrokken dat er allemaal bedragen van je rekening zou worden gehaald. Maar het staat in de algemene voorwaarden. Je moet dus als je niet tevreden bent binnen 14 dagen een e-mail sturen voor opzegging naar info(apenstaartje)mango-slim.com. Dus niks aan de hand mensen! En anders kan je altijd nog naar je bank toe gaan om automatische incasso’s stop te zeggen. Succes en relax! :D

  • Dat iets in de algemene voorwaarden staat, wil natuurlijk nog niet zeggen dat het ook wordt nageleefd. Heb jij persoonlijke ervaring met het opzeggen van je abonnement? Ben namelijk oprecht erg benieuwd… Daarnaast zijn er veel mensen die hun creditcardgegevens achterlaten en in zo’n geval ben je helaas verder van huis. Groeten, Paul

  • Ik ga vanmiddag een e-mail sturen en eis een reactie terug. Mocht dit goed gaan, dan plaats ik opnieuw een reactie hier. Zij hebben nu ook een telefoonnummer, heb zelf niet geprobeerd om te bellen. Over creditcard, weet niet hoe dat gaat… Ik had alleen een rekeningnummer ingevoerd.

  • Dankjewel, ik ben benieuwd of het goed gaat! Dat zou de reputatie van zo’n African Mango partij in ieder geval heel veel goeds doen. :D

 14. Ook ik ben er helaas ingetrapt, in de African Mango. Ik heb wel mijn bankrekeningnummer doorgeven. En ook geen creditcard… Dus zit ik dan veilig? Of moet ik mijn pinpas blokkeren? Weet iemand dat? Alvast bedankt

  • Voor opzeggen moet je binnen 14 dagen email sturen naar info(at)mango-slim.com. Succes! ;)

 15. Ik heb een Afrikaanse mango met groene thee gekocht bij De Tuinen. Merk dat ik een enorm zenuwachtig gevoel krijg bij deze pillen, constant alsof ik iets heel spannends gaat gebeuren. Herkennen meer mensen dit?

  • Hallo, Hoe gaat het jou af met de African Mango, heeft het nog resultaat opgeleverd? Ik heb ze namelijk ook via De Tuinen besteld en ik ben er sinds gisteren mee begonnen. Ik ben wel benieuwd of het iets oplevert; ik gebruik het in combinatie met groene koffie, ook als pilletje. Groeten, Jo

  • @ Sabine: Ik denk dat jij vindt dat zenuwachtig mag omdat anderen vinden dat hoort wat je doet waar ik denk dat je stoppen mag omdat je niet tegen cafeïne kunt die in de groene thee zit die je gebruikt!

 16. Ook ik ben zo dom geweest om via Facebook een Cafeslim proefpakket te bestellen. Ik heb alleen mijn bankrekeningnummer ingevuld en heb nog geen bevestigingsmail gehad. Wie heeft er voor mij een e-mailadres zodat ik het misschien nog kan stoppen? M.v.g. Caro

  • Ik wilde in eerste instantie ook een proefpakket bestellen maar las toen de actievoorwaarden. Waarschijnlijk hoef je nu maar eenmalig die 6,95 te betalen (verzendkosten van het proefpakket) je hebt 14 dagen opzegtermijn, anders wordt er maandelijks een bedrag afgeboekt van je rekening en krijg je een maand pakket thuis gestuurd. Actievoorwaarden voor CafeSlim promoties: Deze actievoorwaarden zijn van toepassing op alle CafeSlim acties en vergelijkbare acties van Crosmo BV. Voorafgaande aan deelname aan de actie wordt er vooraf informatie verstrekt, of steeds op verzoek beschikbaar gesteld, over de aard van het product, de voornaamste kenmerken van het product, de prijzen (inclusief BTW), de wijze van betaling, de levering van het proefpakket en de periodieke wijze van verzending en uw recht op herroeping of annulering die van toepassing is. In aanvulling op de informatie op de actiepagina geldt het volgende. Na ontvangst van het proefpakket ontvangt u 14 (veertien) dagen later het eerste maandpakket, zoals steeds is aangegeven op de actiepagina. U kunt de dienst voorafgaande aan ontvangst van het eerste maandpakket direct stopzetten zonder opgave van reden. In dat geval brengen wij u geen kosten in rekening, behalve de kosten van aflevering van het proefpakket en mag u het proefpakket behouden. Met betrekking tot de periodieke verzending van maandpakketten kan de dienst op dezelfde wijze worden opgezegd, telefonisch of per e-mail. De periodieke verzending geldt tot opzegging vooraf waarbij u alleen rekening hoeft te houden met de opzegtermijn van 14 (veertien) dagen na de datum van ontvangst van uw (laatste) levering. De promotie loopt t/m 31 december 2014, zolang de voorraad strekt. De acties staan open voor deelname door consumenten die wonen in Nederland, 18 (achttien) jaar of ouder zijn, en van wie tijdens de actieperiode een volledige ingevulde bestelling is ontvangen. Door deel te nemen verklaart u als klant deze actievoorwaarden en de promotie te hebben geaccepteerd… Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via e-mail info(at)waistwatchers.nl of 0900 1110333 (€0,15 per minuut, met een start tik van €0,045, plus uw gebruikelijke belkosten). Website: Waistwatchers.nl

 17. Ik ben werkzaam bij een bedrijf dat ook Dr Oz gerelateerde producten verkoopt. We krijgen heel veel emails en telefoontjes van mensen die zijn opgelicht middels abonnementen voor supplementen. Mensen lezen de voorwaarden niet, zijn honderden Euros kwijt en proberen dan als een kat in het nauw bij ons informatie te verkrijgen. Helaas. Ik plaats deze reactie om mensen te waarschuwen voor sites als ‘Een Gezonderleven’. Als de tekst al in extreem gebrekkig (en grappig) Nederlands is (zoals bijv. DOORBRAAK: Reporter valt bijna 16kg binnen 4 weken), wat verwacht men dan als het fout gaat? olgens de NL/EU wet mogen wij niet eens melden dat u “X kg kunt afvallen in Y tijd”, dit zijn claims die niet mogen en iedereen die ons belt, krijgt dat ook te horen. Succes!

 18. Ook ik ben er vandaag ingetuind. Heb alleen een rekeningnummer doorgegeven, maar wel zonder de IBAN, hoop dat dit mijn geluk is…

 19. Hallo, ik lees erg veel over mensen die zijn opgelicht via de Facebook-advertentie waarnaar ik werd doorverwezen naar Eengezonderleven.net. Onnadenkend als ik was, heb ik na het aanklikken van de link op die pagina mijn gegevens ingevuld in de hoop een proefpakket te kunnen ontvangen. Ik kreeg geen e-mail ter bevestiging, maar er is ook niks van mijn bankrekening afgeschreven. Daarbij lees ik hier ook alleen berichten over mensen die problemen hebben gekregen nadat ze hun CREDITCARD nummer hebben ingevuld. Natuurlijk weet ik nu beter, dus het zou mooi meegenomen zijn als ik er niks meer over hoor en er ook niks wordt afgeschreven. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, zijn er ook mensen die problemen hebben gehad met een abonnement o.i.d. doordat ze hun bankrekeningnummer hebben ingevuld? Alvast bedankt!

  • Beste Priscilla, Als je niet expliciet toestemming hebt gegeven tot een automatische incasso (handtekening, opgenomen telefoongesprek, e-mail etc.), dan mag een partij niet zomaar geld afschrijven. Is er onterecht (zonder expliciete machtiging) een incasso van je rekening afgeschreven, dan kun je dit bedrag heel eenvoudig terugboeken. Zoek maar eens op de term ‘storneren’ c.q. ‘stornering’ in Google. Houd dus goed je rekening in de gaten en als blijkt dat men onterecht een geldbedrag heeft afgeschreven, storneer dan gewoon. De storneringstermijn voor incasso’s is meestal 56 dagen; dit wordt ook wel de terugboekingstermijn of weigeringstermijn genoemd. Succes! Groeten, Paul

  • Hoi Priscilla, Je bent nu een week verder. Is er al iets gebeurd? Hebben ze al een bedrag afgeschreven van de Afrikaanse Mango Facebook? Ik heb namelijk vandaag ook mijn gegevens ingevuld en mijn bankrekeningnummer, echter niet mijn IBAN vermeld. Weet niet of dit wat uitmaakt?! Hoop van wel…

 20. ik heb mijn dieet net weer opgepakt. Je valt alleen af als je je levensstijl verandert. Dus meer bewegen en minder koolhydraten/suikers eten. Ik ben net een week begonnen en ben al zeker 2 kilo kwijt. Ik slik wel African Mango capsules met groene thee (van De Tuinen). Ik moet zeggen dat ik geen trek heb als ik zo’n pil heb ingenomen. Dus misschien werkt het dan toch wel voor mij. In ieder geval probeer ik het gewoon en dan zie ik het wel. Ben in totaal al 8,8 kilo verloren (omdat ik hiervoor al een ander dieet heb gedaan).

 21. Het product mango Slim klinkt erg goed, maar de pagina waar ik op uitkwam via Facebook was op exact dezelfde manier opgezet als de online kledingwinkel waar mijn vrouw een keer is opgelicht en waaraan wij 50 euro zijn kwijtgeraakt. Typisch van die bedrijven die tussen de mazen van de wet opereren. Als je onderzoek doet, kom je er al snel achter dat 1 op de 2 klanten ontevreden is over Mango Slim en dat ze zijn opgelicht. Dus mensen, let op! Wil je African Mango bestellen, doe het dan bij een fatsoenlijke online winkel zoals De Tuinen of iets dergelijks. Of rechtstreeks bij een gezondheidswinkel in uw buurt.

 22. Eindelijk een product wat wel bij mij werkt! Heb helemaal geen hongergevoel, eet dus minder waardoor mijn grote buik weg is. Ik denk dat het bij ieder persoon anders uitpakt maar is het proberen zeker waard! Niet geschoten is altijd mis. Verder geen problemen met bestellingen je krijgt gelijk reactie op je e-mails. Toppie!

  • Ja, same here. Had mijn African Mango proefpakketten snel binnen. Ben nu op m’n derde dag. Ben benieuwd. PS: ik had de voorwaarden wél goed gelezen en wist precies waar ik aan begon. Ik laat nog even weten of het ook echt werkt.

  • Via welke site heb je de African Mango (succesvol) besteld?

  • Hallo, ik wou vragen op welk moment je de MangoSlim inneemt. Ik heb de Green Coffee Bean Extract en de MangoSlim. De Green Coffee Bean Extract moet je een half uur voor de maaltijd innemen, maar op de verpakking van de African Mango Extract zie ik niet staan wanneer en hoeveel ik kan innemen. Heb je enig idee?

  • Ik heb even rond gezocht en moet dot de conclusie komen dat dit de zoveelste twijfelachtige partij is die dit soort Afrikaanse mango supplementen aan de man brengt. De websites die Mango Slim promoten zien eruit als objectieve weblogs, maar als je de interne links, de enorm commerciële insteek, de overduidelijk neppe (gekopieerde/aangekochte/niet overeenkomende) afbeeldingen en ontbrekende contactgegevens in ogenschouw neemt, moet je toch al snel constateren dat er iets niet helemaal in de haak is. Ik ben dan ook bang dat er helemaal geen contactgegevens zijn en dat je opgelicht bent. :(

 23. Oooooo, wat ben ik net dom geweest. Ik heb op Mango-slim.com een proefpakketje besteld. Ik hoop alleen dat ik een gelukje heb, want bij banknummer heb ik een gewoon nummer in gevuld en geen creditcard gegevens… Heb ook net via de email het gelijk opgezegd. Ook vraag ik me af of er meer mensen iets hebben besteld via deze site. Vraag aan jullie is: kregen jullie nadat je hier iets op hebt besteld wel een bevestiging via de email binnen? Hebben jullie direct opgezegd en kregen jullie daar een reactie op (net nu ik dit tik, krijg ik een bevestiging van het opzeggen). Oooooo, ik hoop zo dat ik er vanaf ben! Overigens vind ik dit wel een fout van Facebook. Ik vind dat voordat zij zo’n link plaatsen adressen moeten controleren. Ik zou namelijk denken dat Facebook een reputatie hoog te houden heeft en niet als een site voor oplichtingspraktijken. Ik ga Facebook dus ZEKER een mail sturen. En ja, ik ben er zelf ingetuind en heb zelf op die link gedrukt, maar ik had toch echt wel verwacht dat dit goed was. Ik hoop dat er niet nog meer mensen in gaan trappen! Groetjes, Carootje

 24. Wel een beetje naïef allemaal… Gewoon je verstand gebruiken mensen. Gezond eten en bewegen. Allemaal ’n slank 2014 gewenst! Groeten, Elisabeth

 25. Voor iedereen die de website niet meer kan vinden, dit is hem waarschijnlijk: lpnl.mango-slim.com…

  • Beste Jette, Dat is inderdaad een twijfelachtige website (bomvol spamlinks, pop-ups, slide-overs, redirects etc.) en het zou me niet verbazen als ie van dezelfde eigenaar(s) is. Maar het is niet de site waar veel van onze bezoekers in het verleden problemen mee hebben gehad (zie ook de reacties onder dit artikel over Afrikaanse mango-supplementen). De partij die je aankaart is desalniettemin een extreem dubieuze website / webwinkel. :( P.S. Ook deze MangoSlim-website is inmiddels offline gehaald en dus niet langer toegankelijk…

  • Aan alles en iedereen die hier voor de Afrikaanse pillen-wonder-hype gaat: Zelf schuld! Je wil wonderen en er liefst niets voor doen, en niets veranderen. Als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je al weet (of: verandert er geen reet!). Ook niet door een of andere “speciale” door een “Chinees-Afrikaanse voodoo-wonder-biochemie-naturalisten-specialist” op een eenzame berg in een onbekend land gedurende 4000 jaar uitgedokterde superformule-pil, of poeder… Het enige wat er is uitgedokterd, is weer eens: hoe tover ik jouw centen in mijn zak? Daar werken al deze wondermiddeltjes WEL perfect voor. Sowieso, alles wat je uit Afrika (met name Nigeria) “aangeboden” krijgt, wat dan ook in welke vorm dan ook, is 99% van de tijd pure oplichterij. Scam, diefstal en bedrog. Denk daar maar weer eens aan als je oogjes weer op gierige hebzucht staan en je snel de super-deal wilt scoren. Als het te goed klinkt om waar te zijn, dan is het dat doorgaans ook…

 26. Ik ben er vandaag mee begonnen. Een collega van mij is er 22 kilo door kwijtgeraakt. Ze is gewoon alles blijven eten, maar omdat je er minder trek van krijgt snoep je veel minder.

 27. Heb zojuist ook online bij koopjesdro​gisterij.nl een pilletje besteld. Ben benieuwd of het gaat helpen of niet, hoop van wel, want het kostte toch wel redelijk wat!

 28. Hallo, Ik heb ook Afrikaanse mango pillen van het merk nutri dynamics en ik vind wel dat het werkt! Je moet niet verwachten dat je van alleen een pilletje 20 kilo gaat afvallen maar het werkt heel goed tegen honger en je krijgt er meer energie van of het echt je vet doet verbranden weet ik niet, het helpt me in ieder geval om die laatste paar kilo af te vallen.

 29. Als de desbetreffende universiteit dit onderzoek steunt is er een kans dat zij gezichtsverlies op lopen. Ik hoop dat dit onderzoek wordt repliceert. Als de bevinden niet overeenkomen met die van dit onderzoek dan kan de Universiteit worden veroordeeld. Zonder replicatie van dit onderzoek kan niet gezegd worden of het onderzoek juist of onjuist is (ook al klinken de resultaten inderdaad wel onwaarschijnlijk). De conclusie die dit artikel stelt is voor zo ver ik kan zien niet onderbouwd. Naast dat iemand op Opera iets heeft gezegd worden geen bronnen vermeld. Als iemand wetenschappelijk relevante bronnen heeft dan hoor ik het graag. Ik ben heel nieuwsgierig.

  • Sabrina (Redactie)

   Beste Anoniem, Het artikel dat als bron is gebruikt heeft een uitgebreide bronvermelding. Deze staat vermeld in bovenstaande tekst: Kortom: degene die het onderzoek leidde, verdient bakken met geld dankzij de Afrikaanse mango-supplementen die in Europa en Amerika worden verkocht! (bron) En zie daarnaast: De studie werd geleid door Julius Oben; hij schreef ook het onderzoeksrapport.

 30. Ik nam bodyslank en verloor 17kg in korte tijd. Maar kwam 23 bij door derde zwangerschap. Helaas verkopen ze bodyslank niet meer. Dus heb eergisteren african mango gekocht. Heb vreselijke jeuk overal. Herkent iemand dit?

 31. Het is nieuw, flitsend en het werkt! Althans volgens de producent. De fatburner: ‘NuSlank X-trine 3′ schijnt de optimale samenstelling te hebben om mensen echt te laten afvallen. Je hoeft er zelfs niets voor te doen en kunt gewoon blijven eten. Onzin dus, maar desondanks dat het product nog niet zo lang op de Nederlandse markt is trok het in korte tijd al de aandacht van de Reclame Code commissie. PK Benelux dat het product in Nederland op de markt brengt beloofde daarna om misleidende slogans als: ‘direct resultaat’ en ‘gaat veroudering tegen’ voortaan van het product te weren. De woorden ‘thermogene fatburner’ staan vandaag de dag nog wel op het etiket. Volgens de Vitaminstore, een van de aanbieders van het product, zou NuSlank X-trine 3 het lichaam aanzetten om vet om te zetten in warmte-energie. Dit is overigens een heel normaal proces aangezien normaal zo’n 70 procent van de energie afkomstig uit onze voeding wordt omgezet in warmte. Dat het lichaam door deze capsules nog minder energie zou gaan benutten lijkt erg onwaarschijnlijk. Wanneer de ingrediëntendeclaratie wordt geraadpleegd wordt al snel duidelijk welke stoffen het geclaimde effect moeten bewerkstelligen. Met ingrediëntenen als cafeïne en cafeïne-bevattende stoffen, zoals guarana en de colanoot wordt het centrale zenuwstelsel gestimuleerd, waardoor men actiever wordt. Iets wat te vergelijken is met het effect dat je voelt na het drinken van een paar kopjes koffie. In combinatie met een verhoogde afgifte van bijnierhormonen leidt de stimulering van het centrale zenuwstelsel tot een lichte toename in brandstofverbruik. Cafeïne remt echter de opname van ijzer uit de voeding en gebruik van megadoses cafeïne kan leiden tot slapeloosheid, bovendien ontstaat er snel gewenning en is er voor hetzelfde effect steeds een hogere dosis nodig. Het supplement bevat daarnaast ook Mate en Damiana, planten waarvan aan de bladeren een diuretische werking wordt toegeschreven. Bij gebruik van dit soort producten moet je vaker plassen, waardoor je gewicht verliest. Stop je echter met het gebruik, dan komen de kilo’s er weer snel aan. Schizopenata een kruid afkomstig uit Japan stimuleert de zweetproductie waardoor je echt het gevoel krijgt dat het product iets met je doet, maar in werkelijkheid verlies je alleen maar meer vocht wat uiteindelijk kan leiden tot concentratie- en prestatieverlies. Samen met wat Ginsengvarianten en vitamine B3, waar geen effect van is te verwachten, is het preparaat compleet. Met als eindconclusie? Als het om het effect van de cafeïne te doen is dan volstaan een paar koppen koffie ook prima, maar een thermogene vetverbrander is het product zeker niet. Kortom, echt afvallen doet men nog steeds door minder te eten, meer te bewegen of een combinatie van beide. Iets waar een diëtist u graag bij wil helpen!

 32. Ik ben nu een week bezig met de Afrikaanse mango van nutri-dynamics. Gekocht bij de DA. Ik ban van 76 kilo naar nu al 72,9 gegaan. Dus bij mij werkt het blijkbaar wel. Ik heb minder honger en heb ook helemaal geen trek in tussendoortjes. Eet wel mijn maaitijden gewoon goed. Ik ga dus nog even door. Het voor mij om de overtollige kilo’s weg te krijgen om daarna weer gewoon gezond te eten. Ik had die kilo’s er namelijk bij gekregen na een operatie, waardoor ik een poos niets kon doen, alleen wel eten. :-)

  • dus bij jou werkt African Mango wel mara .. lees veel dat het allemaal niet goed is en zo .. maar hoe zit het met verdere pakketten .. sturen ze je die zo maar toe dan .. ik heb geen rekening door gegeven en kunnen ze ook niks af halen is nl geblokkeerd haha weet het allemaal ff niet of ik er wel aan moet beginnen .. weet eigenlijk ook niet meer wat ik nu moet verwachten van African Mango en hoe het verder betaald moet worden .. krijg je een rekening of zo .. vriendelijke groet carina

 33. Ik ben er ingetrapt heb een proefpakket aangevraagd en krijg nu elke keer bussen pillen binnen van Metaburn. Ik wil er vanaf wie kan mij een adres geven waar ik de pillen naar toe moet sturen. B.v.d.

  • kijk … daar heb je het al … wil er ook van te voren van af nu … maar ben over de 14 dagen heen … weet je al wat meer over het terug sturen van de African Mango en dat alles … vriendelijke groet carina

 34. Ik verblijf in ’t buitenland maar vrienden van mij hebben ze in Nederland gewoon bij de DA drogisterij gekocht. Ben nu pas 3 dagen bezig, maar houd jullie op de hoogte. Ben wel al 4 weken koolhydraten arm aan ’t eten en dat resulteert in 6 kilo minder gewicht, dus wie weet…

 35. Ben ook vol goede moet begonnen. Na 1 week gebruik 2 ons gegroeid. Echt balen en zonde van het geld. Ga denk maar beter op me eten letten. Gonny

 36. “3-zone african mango fatburner verbrandt buikvet”, dat staat er op en is hier nabij Harderwijk in iedere drogist te krijgen dus ik denk ook wel landelijk. Maar nogmaals, bij mijn vrouw werkt het dus niet.

 37. Mag ik vragen aan jullie bij welke drogisterij ze beschikbaar zijn, en Jaap, welke soort jij hebt gehaald?

 38. Bijna drie weken geleden een potje gehaald bij de drogist en bijna 8 kilo kwijt. De hele dag door heb ik geen hongergevoel, moet me er zelfs toe zetten. Hoe het werkt weet ik niet maar ik ben er reuze blij mee en ook wel heel benieuwd of ik die 28 kg in 10 weken ga halen. Moet wel erkennen dat mijn vrouw sinds een paar dagen ook slikt en nog niet veel gemerkt heeft.

 39. Je kan ze ook gewoon bij de gezondheidswinkel kopen. Ik heb gisteren 2 potjes gekocht voor 35 euro! Nu kijken of er resultaat komt.

 40. Ik heb in Turkije gezien dat een pakje daar 10tl (+/- €4) kost. Dit via landelijke radiozenders. Wees niet opgelicht door honderden euros te betalen.

 41. African mango helpt zeer zeker. Ik ben in 2 weken al 3 kilo kwijt. Honger heb ik absoluut niet. Er bestaan heel veel verschillende soorten African mango tabletten. Ik gebruik ze met de hoogste dosering van Nutri-Dynamics; veel s6.

 42. De Tuinen verkoopt ze ook voor €20.-. Mijn kleindochter gebruikt ze en is er heel gelukkig mee. Groeten, Jan

 43. Ik heb net van de gezondheidswinkel de African Mango gehaald. Ik ga er morgen mee beginnen ik heb eentje met een hoge dosering groene thee, dus ik vertel er wel wat meer over na een tijdje!

 44. African Mango pillen zijn nu te koop bij Gezond en Wel winkels nu aanbieding voor 19,95 euro. Heb gisteren gekocht, afwachten…

 45. Er zijn hoop namaak van dit product. Je hebt de orginele African Mango Plus nodig. Ik heb hem zelf uit Turkije. Ik lees hier alleen maar slechte ervaringen. Mag ik vragen op welke site jullie hebben besteld?

 46. Beste mensen, Je kunt ze nu gewoon bij de DA-drogist kopen..dus geen risico’s qua betalingen/abonnenmennten etc. Ik ben ook nog steeds op zoek naar het ei van colombus..

  • En heb je het ei al gevonden?? :P ( sorry deze reactie moest even )

 47. Eergisteren een pot gekocht bij de reformwinkel. Het is momenteel op veel plaatsen gewoon te koop, dus dan hoef je geen risico’s te nemen met eventueel onbetrouwbare webwinkels. De afgelopen maanden ben ik 12 kilo afgevallen. Ik moet nog 6 kilo voor een gezond BMI, maar sta al weken stil, ondanks veel sporten en gezond eten (loop bij diëtiste, dus zeer uitgebalanceerd). Vanmorgen was ik opeens 3 ons lichter en ik voel me buitengewoon energiek. Ik juich nog niet, maar wie weet…

 48. Ik ga morgen een potje halen bij de drogist. Ik zag dat de Dio deze african mango pillen gewoon verkoopt (2 verschillende zelfs), en nog geen 20,- voor een potje. Ik wil maar 6kg kwijt, maar het gaat op het moment gewoon echt té traag! Ik ben postbezorger, fiets en loop dagelijks zo’n 20km (in totaal, bij elkaar), let redelijk op wat ik eet, maar nu na een maand is er pas een kilo af. Ik hoop dat deze pillen net dat beetje extra helpen om wat sneller vet te verbranden of om, zoals de beschrijving zegt, mijn spijsvertering te versnellen. Ik ben benieuwd en zal jullie op de hoogte houden.

 49. Hoi Peggy, De african mango die ik gebruik is van het merk ‘Mattison Absolute’. Groetjes, Elera

 50. Ben nog maar kort begonnen met African Mango, dus kan daar nog niet veel over vertellen. Men zegt dat de combinatie met Metaburn goed werkt. Is er iemand die hier ervaring mee heeft en waar je het veilig kunt kopen? Groetjes Fauve

 51. Hallo mensen, ik heb 3 weken geleden een potje besteld bij Gezondheidaanhuis.nl en heb netjes ontvangen. De volgende dag (ze werken met TNT dus je kan je pakket in de gaten houden op TNT.nl of de bezorger er bijna is). Ik gebruik het sinds die dag en lette op mijn voeding in combinatie met pu erh thee en af en toe fietsen en flink wandelen en ’s weekends eet ik lekkere dingen en let ik er niet op wat ik allemaal binnenkrijg. Voordat ik met de pillen begon woog ik 82 kilo en dronk ik pu erthee. Sinds ik african mango gebruik, krijg ik meer energie en vergeet heel vaak dat ik moet eten zeg maar, in de avond dringt het tot me door dat ik de hele dag 2 boterhammen en een appel heb gegeten en dan raak ik gemotiveerd en eet ik weinig en langzaam bij het avondeten. Daarna veel groene thee zonder suiker of zoetjes drinken. Ik ging bijna zowat elke dag op de weegschaal staan (de eerste anderhalve week) zonder resultaat. Ik vond het moeilijk om de zoetigheid te laten staan en begon in de tweede week wel te snoepen zeg maar om de dag en keek niet meer op de weegschaal, maar de african mango bleef ik wel gebruiken. Na anderhalve week dat ik niet heb gekeken op de weegschaal heb ik vandaag gekeken, Ik schrok wel!!! Ik weeg 78 kilo, en dat terwijl ik vorige week helemaal niet heb gewandeld of veel gefietst, ik at ook een paar dagen achter elkaar junkfood en wat gesnoept. Ik dacht ik ben zeker weer een kilo aangekomen, maar nee hoor, bij mij werkt het!!! Ik paste zelfs mij oude broek dat ik als doel had gebruik. Op de Turkse zender is de african mango ook helemaal in het nieuws sinds een paar weken. En daar zeggen ze dat je 4 tot 5 kilo kunt afvallen met 1 potje. Vandaag ga ik weer beginnen om op te letten op mijn voeding, het beste is natuurlijk zonder pillen en zo afvallen, met gezonde voeding en meer bewegen en weinig eten. Ik heb dat vaak geprobeerd, maar ik kan het niet volhouden helaas. Verder wens ik iedereen het beste! Groetjes, Elera

  • Hoi Elera, En waar heb jij die pillen besteld, want er zijn zoveel sites waar je ze kan kopen. Ik heb een mail gehad van de natuurdrogist Nederland. Ik heb daar al veel besteld en deze site is wel betrouwbaar. Ik weet alleen niet of het dezelfde pillen zijn als u gebruikt! Groetjes en alvast bedankt.

 52. Ik vind het een beetje ver gaan om de schuld bij Facebook neer te leggen. Tuurlijk kunnen die checken of het oplichterij is, maar jullie trappen d’r zelf toch in! Niet lullig bedoeld hoor, maar we weten allemaal dat je gewoon dit soort dingen niet via internet moet bestellen. Je wordt dan gewoon genaaid, op z’n Hollands gezegd. Als je wilt afvallen, dan kun je beter gewoon minder snoepen, de helft eten van wat je nu eet en sporten/BEWEGEN. En NEE ik ben geen slanke den die dit makkelijk zegt, maar heb gewoon eens m’n verstand op nul gezet en gedaan wat ik hierboven heb geschreven. En geloof me of niet, 12 kilo afgevallen in drie maanden… Vergeet vooral niet water te drinken, en NEE geen light producten! Dat is ook echt grote nonsens. De fabrikanten liggen in een deuk, want wij kopen wel hoor… Want lieve mensen, we zeggen wel dat we willen afvallen, maar we willen d’r eigenlijk niets voor doen of laten. We gaan gewoon door met ons ongezonde leefpatroon. Een pilletje d’r in en doorgaan met eten; dat is het makkelijkste toch? succes allemaal!

  • De schuld bij Facebook leggen is ook niet wat de meesten bedoelen, neem ik aan. Echter staan er wel ads van een site (consumentennieuws.nl) waarin reviews van producten staan. Ik denk dat je er dan wel vanuit mag gaan dat zo’n site adverteert met een product dat ook bestaat en geleverd wordt. Echter blijkt dat die site alleen reclame maakt voor een bepaald product waar na wat surfen blijkt dat er veel over oplichting gesproken wordt. Facebook is een soort community en zou voldoende adverteerders moeten kunnen trekken zonder met dit soort praktijken geassocieerd te worden, but that’s my opinion. :P En verder denk ik dat de meeste wel weten dat afvallen alleen werkt door je eetgewoontes en beweegpatroon aan te passen. Ik ben er dan ook niet ingetuind denkende dat het een wondermiddel is. Dat is ook niet wat de ad zegt. Deze geeft ook aan dat de producten werken bij een eetpatroon van 1800 kcal. Aan die 1800 kcal zit je zo als je je eetgewoontes niet aanpast. En daarnaast is je bmr en je lengte/gewicht en leeftijd ook nog bepalend. Ikzelf ben niet de grootste en met 1800 kcal per dag zou ik nog maar 100 gram per week afvallen. De african mango en meta burn ondersteunen, tenminste daar ging ik dus van uit. Ik ben zelf intussen al 9 weken bezig met afvallen en 7 kilo lichter, dus trots op mezelf. Mijn eetgewoontes zijn aangepast en ik beweeg minstens 3x per week met sport. Grootste oplossing die ik gevonden heb, was vooral mentaal anders denken over eten en bewust zijn van wat ik eet. En vooral ook eens wat lekkers pakken, dan val je minder snel af, maar je leert een eetpatroon aan die je voor de rest van je leven kan gebruiken om na het afvallen vooral op gewicht te blijven. Ik heb hierbij XLS-medical gebruikt. Of dit echt gewerkt heeft weet ik niet, maar het gaat tot heden gestaag. Ik ben nu begonnen met de african mango en meta burn en na twee weken zou ik moeten kunnen zien of dit hetzelfde of beter resultaat heeft. Ik laat het weten. En ik zie alle producten als ondersteuning, als boost. Niet als de oplossing. :) Gr. Fauziah

 53. Fauziah, ik heb precies hetzelfde gehad. Zou je misschien het mail adres wat je hebt gevonden om het te annuleren willen mailen? En anderen die erin geluisd zijn ook? Dan kunnen wij er ook iets mee. Ik ga meteen creditcards blokkeren etc. Bedankt voor al jullie waarschuwingen!! Ongelofelijk dat Facebook dit soort dingen niet controleert!! Ik had het ook via Facebook..

 54. Hoi, Helaas heb ik hetzelfde meegemaakt. Ik heb via facebook zowel de advanced african mango als de extreme meta burn besteld. De kleine letters die aangaven binnen 15 dagen te annuleren had ik gelukkig wel gelezen. Ze hebben mijn creditcard belast met de € 2,95 verzendkosten voor het trial pakket. Echter had ik na 13 dagen nog niets binnen. De websites had ik opgeslagen waardoor ik de contactgegevens nog ter beschikking had. Telefoonnummers geprobeerd. Ik kreeg geen gehoor. Omdat ik me niet vast wilde laten zetten aan een abonnement met belachelijke prijzen heb ik zowel advanced african mango als meta burn een boze e-mail gestuurd. Van advanced african mango kreeg ik een bevestiging terug dat ze mijn abonnement geannuleerd hadden. Van extreme meta burn kreeg ik het verzoek de klantenservice te bellen en hun excuses voor het niet bereiken. Ik nogmaals het telefoonnummer geprobeerd, kom ik uit bij een taxibedrijf in Veenendaal. Toen was ik natuurlijk helemaal boos en intussen hadden ze een bedrag van 81,22 euro afgeschreven. Hier stond weer een andere bedrijfsnaam bij. Ik heb hen toen nogmaals gemaild en uiteindelijk de bevestiging gekregen dat het bedrag teruggestort wordt binnen 7-10 werkdagen en dat ze het abonnement nu wel hebben geannuleerd. Dit moet ik nu nog afwachten, maar heb nu wel zwart op wit hun reacties, waardoor ik makkelijker aangifte kan gaan doen indien ze hun afspraak niet nakomen. Ook met mijn creditcard maatschappij heb ik hierover contact en indien ze de afspraken niet nakomen, zal ik mijn kaart laten blokkeren. De potjes zijn deze week ineens geleverd, maar ik ben er nu al klaar mee.

  • Zou je de e-mailgegevens van deze bedrijven door willen geven? Dan kan ik hen ook mailen. Alvast bedankt! Groetjes, Moi

  • Ik heb de volgende twee e-mailadressen gebruikt. meta_burn(at)advmetabilling.com voor meta burn en support(at)africanmng.com voor de advanced african mango. Succes ermee. Gr. Fauziah

  • Hoi Fauziah, Het zou inderdaad heel fijn zijn om de gegevens die jij hebt door te geven, dan is er een begin! Alvast bedankt…

  • Karin sanderse

   Hallo, Ook ik ben zo dom geweest om te bestellen via de advertentie bij Facebook. Ik zag vanmorgen dat er inderdaad 92 euro van mijn creditkaart afgeschreven is. Ik heb de kaart meteen geblokkeerd, maar ik wil graag weten wel email adres jij gebruikt hebt om het abonnement te blokkeren. Ik heb ook niets ontvangen voor die 92 euro.

  • Ik ben er dus ook ingetrapt en intussen al geld kwijt. Ik ga het e-mailadres eens proberen maar kan ik dat in het Nederlands schrijven of moet dat in het Engels?

  • Hallo! Net heb ik met mijn stomme kop een gratis potje Mango Slim bestelt en nu lees ik al die afschuwelijke verhalen dat ze steeds geld van je rekening afhalen. Er staat wel bij dat je de nieuwe zending kunt annuleren, maar staat er dan ook een e-mailadres bij of een telefoonnummer? Ik zou het heel graag willen weten! Groetjes, Karin

 55. Hoi, Ik heb dit allemaal zitten lezen en wil even laten weten dat ook ik de pineut ben van die advertentie op Facebook. Ik heb dit Facebook gisteren laten weten via een formulier (via ‘help’). Er staat nog steeds een link op Facebook van Hetnederlandsnieuws.com. Precies dezelfde tekst, alleen met andere productnamen! Daar staat een telefoonnummer (010), maar natuurlijk kennen zij African Mango en Metaburn niet… Ik heb in ieder geval mijn creditcard laten blokkeren. Heb nu contact met iemand die dit ook heeft meegemaakt. Ik laat het er in ieder geval niet bij zitten!

 56. Ook ik heb de african mango en metaburn besteld via de link op Facebook. Na een week (nog niets binnen) wel direct geannuleerd omdat inderdaad de kleine lettertjes je geld kosten. Nu twee weken later heb ik de twee potjes binnen en ga ik nu starten! Ik ben erg benieuwd!

  • Hallo Philma, Mag ik vragen hoe jij het hebt geannuleerd? Als je het proefpakket ontvangt, staat er dan een e-mail bij zodat je de nieuwe zending kunt annuleren? Groetjes, Karin

 57. Ik neem ze al 2 weken in en ben al 2 kilo kwijt. Omdat ik mij goed voel en toch gewicht verlies heb ik ze ook aan andere mensen aangeraden! zelfs mijn pa cadeau gedaan! Kortom! Ik ben tevreden! voor mij is dit de eerst dieetpil die werkt!. Hoop bij jullie ook!

 58. Mensen, als dit geen grote scam is, dan weet ik het ook niet. Ik heb in maart een advertentie van African Mango gezien op Facebook en heb er op geklikt. Toen kwam ik op de website van het Nederlands nieuws waar ze vertellen hoe geweldig de combi van african mango en metaburn werkt. Als je voor een bepaalde datum bestelde, dan zou je alleen de verzendkosten betalen. Daarbij zou je het in ongeveer 4 dagen binnen krijgen. Ik moest echter wel binnen 15 dagen afmelden, anders zat je eraan vast en zou je zo’n 90 euro moeten betalen. Nou, helemaal mooi dacht ik! Dat lukt allemaal wel. Maar het duurde en duurde maar voordat ik het ontving, dus ik dacht, die komt niet meer. Maar gisteren ontving ik beide potjes african mango en Metaburn uit de USA, zonder enig papiertje, omschrijving (behalve op het potje), Nederlands adres of iets dergelijks. Nu wilde ik vanmorgen de website weer opzoeken en ik kan deze nergens meer vinden! Nu blijkt dat op de website van Nederlands nieuws (Hetnederlandsnieuws.com) naar mijn idee precies dezelfde advertentie staat, alleen nu ineens met twee andere producten. Op de website van Advancedafricanmango.com staan telefoonnummers en ik heb gebeld naar het Nederlandse telefoonnummer. Ik krijg verdorie een Amerikaanse aan de lijn, dus je denkt met NL te bellen, maar je belt gewoon naar de VS! Mensen, ik raad het echt af om deze zooi te bestellen. Ik moet er nog maar vanaf proberen te komen, want ik wil dit echt niet maandelijks ontvangen en steeds maar weer negentig euro te moeten betalen. Het is nog niet afgeschreven, maar als dit allemaal al zo onbetrouwbaar is, dan ga ik uit van ergste. Trouwens de website van Hetnederlandsnieuws.com bestaat verdorie helemaal niet. Alleen de pagina met de promotie van die artikelen bestaat. Maar klik je op andere rubrieken, dan gebeurt er niks. Ik weet nu echt niet bij wie ik terecht moet om de boel te annuleren. Purecleanse trouwens is ook niet betrouwbaar! Nergens staat een telefoonnummer en er zijn alleen maar klachten over (Complaintsboard.com)!

  • Paul (redactie)

   Dat is precies hetgeen waarvoor ik hierboven ook al waarschuwde. Check dus altijd eerst adresgegevens, telefoonnummer en URL (typen in je webbrowser) van een webwinkel die je niet kent voordat je er African Mango bestelt!

  • Meteen je creditcards blokkeren, heb ik ook gedaan! Trouwens slecht dat Facebook oplichters laat adverteren! Ik heb Avilean en Colonclean besteld, maar uit voorzorg nieuwe creditcard aangevraagd. Scheelt een hoop papierwerk en frustratie! Succes!

 59. Paul (redactie) Reageer

  Aan alle mensen hierboven die zijn besodemieterd door aabieders van African Mango: De oplichterij vind voornamelijk plaats rondom het product ‘Metaburn African Mango’. De meeste mensen komen op “nep-websites” terecht via louche internet-advertenties. Je kunt de website naderhand niet meer terugvinden, juist omdat de website uitsluitend bereikbaar is via de advertentie die je destijds hebt aangeklikt. Bestel dus nooit bij webwinkels die je niet 100% vertrouwt.

  • Hoi Paul, Fijn om jouw bericht te lezen. Ik was inderdaad zo stom om bij een dergelijke website te bestellen. Ik heb gisteren de producten binnen gekregen en ben bang dat er vandaag of morgen negentig euro van mijn bankrekening wordt afgeschreven en dat ik nu aan zo’n abonnement vast zit. Weet jij misschien wat ik er nog tegen kan doen? Ik heb namelijk geen idee hoe ik dat bedrijf kan bereiken en het enige telefoonnummer dat ik heb gevonden werkt ook niet. Het was een Nederlands nummer, maar ik kreeg een Amerikaanse aan de lijn, dus ik belde verdorie gewoon naar de VS! Please help?! Alvast heel erg bedankt! Groetjes

  • Paul (redactie)

   Beste, Je kunt proberen om via Facebook terug op de pagina te komen. Dit heeft echter geen nut, omdat alle contactgegevens verzonnen zijn. Hoewel sommigen uiteindelijk een product toegestuurd krijgen, is het natuurlijk van de zotte dat je bijna 100 euro per maand betaalt voor pilletjes. Hoewel het in de “kleine lettertjes” staat, neigt dit natuurlijk enorm naar oplichterij. Er zijn eigenlijk maar drie dingen die je kunt doen: 1. Direct je creditcardmaatschappij inlichten. 2. Je creditcard blokkeren. 3. Officieel aangifte doen bij de politie (of MMA = Meld Misdaad Anoniem).

  • Bedankt, ik heb zojuist mijn credit card geblokkeerd. Helaas te laat, want ze hadden alles al afgeschreven, zowel verzendkosten als de normale prijs van de producten. €92,21 en €81,22. Ik heb ook aangifte gedaan bij de politie. Op MijnPolitie.nl kun je aangifte doen van internet oplichting. De bank heb ik ook ingelicht en zij sturen me nu een formulier waarop ik moet aangeven wat er gebeurd is en dan hoef ik hopelijk niet die normale prijs meer te betalen. Ik zal jullie op de hoogte houden. En zoals iemand anders ook al aangaf, ik vind het schandalig dat een dergelijke advertentie op Facebook kan staan. Ik zou verwachten dat een dergelijk bedrijf zijn adverteerders beter controleert. Maar natuurlijk had ik zelf ook op moeten letten. Ik heb geprobeerd een manier te vinden om Facebook hierover in te lichten, maar heb niet echt iets kunnen vinden

  • Moi, Blokkeer je pas. Het zijn oplichters, heb hetzelfde probleem. Het adres is ook niet te achterhalen. Aangifte doen bij politie. Dat ga ik ook doen en hoop dat iedereen dat gaat doen. Zo kan je ze misschien stoppen. Gr. Mariska

  • Ben ook de dupe van die Mango Slim gebeuren. Maar heb me geld laten storneren. Weet iemand waar ik de pakketjes naar toe kan sturen?! Dus een retour-adres? Echt erg dit!

  • Ik ben bang dat je een retouradres niet zult vinden. Want dan zouden ze daar waarschijnlijk héél veel bezoek ontvangen. :P

 60. Beste allen, Ik bestelde African Mango, zo’n proefflesje voor €2,79. Dit via internet met mijn kredietkaart. Het gevolg was dat ik de maand erop nog eens €90,- en €94,- werd gecrediteerd voor dezelfde fles. Dus lieve mensen, ten eerste vermager je niet van African Mango, en ten tweede word je financieel opgelegd! Wees gewaarschuwd. M.v.g. Greet

  • Greet, Ik ben er net als u ook ingetrapt. Heb mijn kredietkaart inmiddels geblokkeerd, ben een hoop geld lichter en het schijnt een grote oplichtersbende te zijn. Er is mij gezegd dat ik bij de politie aangifte moet doen. Ik hoop dar er meer mensen dit gaan doen zo kunnen wij deze oplichters misschien stoppen. En ga Facebook ook aanschrijven dat ze hun adverteerders niet goed natrekken. Gr. Mariska

 61. Hoi, Ben net een week begonnen met African Mango. Ben nog geen kilo kwijt, maar voel me wel heel goed. En vooral mijn energie is echt wel veel meer geworden en mijn hongergevoel is een stuk minder. Ik hoop natuurlijk dat de kilo’s er wel snel vanaf gaan. Ik moet een kleine 10 kilo kwijt, dus afwachten maar. Ik zal mijn bevindingen laten weten.

  • Hoi Liss, Hoe is het gegaan? Ik ben heel benieuwd of je bent afgevallen. M.v.g. Otto

  • Liss, Ik hoop dat jij je kredietkaart of pinpas hebt geblokkeerd, want je bent opgelicht (net als ik en vele anderen). Het bedrijf bestaat niet (of is in ieder geval niet traceerbaar) en ze halen iedere maand geld van je pas af. Ga aangifte doen bij de politie, ga ik ook doen. Laat dit iedereen weten. B.v.d. Gr. Mariska

 62. Ik heb vandaag African Mango en Colon Clean besteld via Drogisterij.net. Ben benieuwd of het werkt, ik laat het in ieder geval hier weten.

 63. Joachim Daamen Reageer

  Bij RawfoodSuperfood.com verkopen ze extract (poeder) van African Mango. Volgens mij kun je het oplossen in een drankje (sap, yoghurt, water, melk, smoothie, eiwitshake etc.). Misschien een handige tip voor sommigen. Acai-bessen en chiazaden zijn overigens minstens zo gezond als Afrikaanse mango’s.

 64. Ik heb mijn pot African Mango zojuist binnengekregen van Drogisterij.net. Net begonnen met innemen, dus ik laat binnenkort weten of (en hoe goed) het bij mij werkt. Groet, Mariet

 65. Ik ga gewoon eens een maand Afrikaanse Mango proberen en kijken of ik er inderdaad door afval. Daarnaast ben ik gezond aan het eten en crosstrainen. Ik moet een kilo of 6 kwijt, hopelijk helpt African Mango hierbij.

 66. Fleur Peperkamp Reageer

  Ik heb 1 potje Afrikaanse Mango-pillen besteld via de link in het artikel (Drogisterij.net). Ik ga het gewoon eens uitproberen.

  • Desiree van Herpen

   Bedankt voor de tip! Ik ga ook een potje bestellen! Of twee (i.v.m. de actiecode voor gratis verzendkosten. Ik laat nog horen hoe de African Mango bevalt. Groeten, Desiree

  • Levi van Gelderen

   Ook ik probeer al een tijdje African Mango pillen te bestellen, maar kan ze ook nergens vinden.

 67. Ik ga gewoon eens kijken in de toko / natuurwinkel voor Afrikaanse mango. Misschien dat ze daar iets in dezelfde trant verkopen…

 68. Bijna niemand lijkt Afrikaanse Mango pillen te hebben geprobeerd. Mooie verhalen kan natuurlijk iedereen verkopen, maar ik zou graag echte ervaringen van echte mensen willen lezen…

 69. Ik ben al geruime tijd op zoek naar een adres waar je African Mango supplementen kunt bestellen. Ik zocht eigenlijk Metaburn, maar lees daar ook veel slechte verhalen over. Iemand ervaring mee?

  • Er is ook een website waar je een “gratis” proefpakket van Afrikaanse Mango kunt bestellen. Hier moet je echte mee oppassen. Als je niet telefonisch annuleert, betaal je niet alleen 4,95 verzendkosten, maar ook 89,90. Bovendien zit je dan aan een abonnement vast!!!

  • maria van der woldt

   Ik heb die pillen ook besteld, maar er stond nergens bij dat je moest afbellen. Ze hebben gewoon 90 euro van mijn creditcard afgeschreven, maar ik kan die website nergens meer vinden. Terwijl er niks is geleverd!

  • Bernhard D.

   Als je op de websites kijkt van African mango en Metaburn, dan zie je onder de ‘voorwaarden’ een rare vertaling staan. Als je African Mango bestelt, zit je vast aan een soort abonnement (erg duur!), tenzij je binnen 14 dagen telefonisch geannuleerd. Daar zet ik toch mijn vraagtekens bij. Weet iemand of Metaburn African Mango ook te koop is in een winkel? Groeten, Bernhard Derks

  • Eindelijk eens iemand die de kleine letters leest. Ik heb het gevonden. maar als je de eerste zending hebt gehad dan zit je daarna vast aan een soort maandelijks bestellen van bijna 90 euro per maand. Tja dat moet je wel kunnen betalen. Dit is waarschijnlijk een stukje goedkoper. Hahaha

  • Bij de tuinen: 2 potjes (van 60 capsules p.s) voor 15,-. Het zorgt dat je stofwisseling sneller gaat, niet echt om kilo’s kwijt te raken, daar moet je echt meer voor doen.

 70. Het is logisch dat je geen lichaamsvet verbrandt, enkel en alleen door mango-supplementen te eten. Eiwitten, vetten en koolhydraten in mango leveren nu eenmaal calorieën. Wel logisch dat er veel mensen intrappen als de eerste de beste professor zijn naam eraan verbindt. Belachelijk dat zo’n “wetenschapper” onderzoek mag uitvoeren waar hij uiteindelijk zelf bakken met geld aan verdient.

 71. Een vriendin van mij heeft geprobeerd die African Mango pillen te bestellen via internet en ze nooit binnengekregen. Op een paar andere websites over gezondheid en afvallen zag ik dat er meer mensen zijn die moeite hebben om African Mango supplementen te bestellen. Weet er iemand een betrouwbaar adres!?

  • Hoi, Bij elke DA drogist zijn African Mango pillen te krijgen. Ik geloof ook niet zo dat dit gaat helpen, maar toch ga ik het proberen. Afvallen kan alleen door minder snoep en zo, dat is wel mijn eigen ervaring.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.