Gekleurde lenzen zijn ontzettend populair. Kleurlenzen werden in eerste instantie vooral gekocht voor themafeesten zoals Halloween en carnaval. Deze zogenaamde partylenzen konden je ietwat saaie kostuum omtoveren tot een zeer overtuigende kat of duivel. Tegenwoordig hebben gekleurde lenzen veel meer en subtielere toepassingen. Zo zijn er kleurlenzen die:

  • Je eigen oogkleur op subtiele wijze dieper en intenser maken, zonder dat het opvalt dat je lenzen draagt.
  • Je ogen heel natuurlijk van kleur laten veranderen, zonder dat het opvalt dat je lenzen draagt (onder andere bruin, blauw, groen, grijs).
  • Je oogkleur veranderen in een onnatuurlijke kleur (zoals paars, felgroen, felblauw, geel, rood).

Kleurlenzen als aanvulling op je dagelijkse make-up

knappe-vrouw-verveling

Kleurlenzen hebben dus een esthetische functie gekregen en kunnen worden gezien als een onderdeel van je dagelijkse make-up. Als je van jezelf geen uitgesproken of stralende oogkleur hebt, kunnen subtiel gekleurde lenzen je net dat beetje extra geven. Voor sommige mensen zijn kleurlenzen net zo vanzelfsprekend als oogschaduw en lipstick.

Wie dragen kleurlenzen?

Iedereen kan ervoor kiezen om gekleurde contactlenzen te dragen, zelfs als je geen corrigerende lenzen nodig hebt. Er zijn namelijk ook kleurlenzen zonder sterkte beschikbaar. Het veranderen van je oogkleur is een leuke manier om een andere uitstraling te creëren of om je ogen gewoon te laten opvallen. Gekleurde contactlenzen worden ook veel gebruikt in het theater en bij grote evenementen. Met deze lenzen kunnen mensen creatief zijn en in een personage veranderen, zoals bijvoorbeeld een vampier met rode ogen. Deze lenzen worden zowel dagelijks door de gemiddelde persoon gedragen als voor speciale evenementen gebruikt.

De invloed van beroemdheden

De laatste tijd is sociale media zo’n trend geworden dat het een onderdeel is geworden van ons offline leven. Sociale invloed speelt tegenwoordig een belangrijke rol bij het bepalen van onze keuzes. En ondanks de wisselende sociale trends, lijken gekleurde contactlenzen hier te blijven.

Kleurlenzen zijn enorm populair onder beroemdheden en influencers. Van Hollywood tot Bollywood, niemand kan het weerstaan om gekleurde contactlenzen te dragen. Misschien denk je dat deze lenzen alleen voor vrouwen zijn, maar dat is een misvatting. Er zijn veel mannelijke Hollywood-beroemdheden, zoals Kanye West en Orlando Bloom die gekleurde contactlenzen dragen.

Soorten & varianten gekleurde lenzen

Vrouw-ogen-lenzen

Gekleurde lenzen zijn er in zowel zachte als harde varianten. En beschikbaar als dag-, week- en maandlens. Als je lenzen hebt met een opvallend patroon, zoals een zebrastreepje, dan zul je deze waarschijnlijk niet op doordeweekse dagen naar je werk dragen. Maar lenzen die je eigen oogkleur versterken, kun je natuurlijk het hele jaar door dragen.

Kleurlenzen met sterkte dragen

In principe kan iedereen gekleurde contactlenzen dragen.Tenzij het dragen van (gekleurde) lenzen door een opticien of contactlensspecialist wordt afgeraden. Als je al lenzen draagt vanwege een zichtbeperking (verziendheid of bijziendheid), dan hoeft dat geen probleem te zijn. Er zijn namelijk volop kleurlenzen op sterkte verkrijgbaar.

Hoe is het om gekleurde lenzen te dragen?

Kleurlenzen hebben dezelfde eigenschappen als gewone contactlenzen. Ze hebben alleen een gekleurde irisprint (gekleurd ringetje op de plek van je oogkleur). Als je goede kleurlenzen draagt, merk je niets van de kleur. Let op: er zijn lenzen die het hele oog inkleuren (inclusief de pupil). Dit soort lenzen zorgt ervoor dat je door een soort zonnebril kijkt.

Kleurlenzen maken je weer enthousiast over contactlenzen

Toen je voor het eerst contactlenzen ging dragen, vond je het waarschijnlijk geweldig om elke dag op te staan en ze in te doen. Zo kon je zien zonder bril.

Maar na verloop van tijd werd het dragen van contactlenzen normaal, een soort vanzelfsprekendheid en misschien zelfs een beetje een gedoe. Het kan vervelend zijn om ze elke dag in te doen en uit te moeten doen.

Gekleurde contactlenzen brengen weer opwinding in het dragen van lenzen. Elke keer als je een nieuw paar contactlenzen tevoorschijn haalt en in je ogen doet, voel je een golf van enthousiasme. Je zult genieten van hoe ze je in staat stellen om je uiterlijk steeds weer te veranderen.

Tip: toevallig nieuwe normale contactlenzen nodig? Hier kun je Biofinity lenzen bestellen. Met deze comfortabele maandlenzen van hoogwaardige kwaliteit heb je de hele dag een perfect zicht. Deze lenzen laten veel zuurstof door, zodat je ogen de hele dag vochtig en comfortabel voelen.

1 Comment

  1. kun je nog gekleurde contactlenzen een keertje dragen, als je al voor staar bent behandeld, en kunststof lenzen ingenaaid/ingezet hebt?

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.