Avocado is afslankvoeding bij uitstek

Alle groente- en fruitsoorten zijn goed voor je. Er zijn er bij waar je je geen bult aan moet eten, maar met mate zijn groenten en fruit stuk voor stuk gezond. Hoewel alle groenten en vruchten voordelen hebben voor je fysieke en mentale gezondheid, zijn er een aantal die toch wel uitzonderlijk veel goede eigenschappen hebben. De avocado is daar een uitstekend voorbeeld van…

Avocado is goed voor cholesterol

De onverzadigde vetzuren in avocado’s hebben een positief effect op je cholesterol. De vetzuren in een avocado kunnen je positieve HDL-cholesterol met 11 procent verhogen en je negatieve LDL-cholesterol met 12 procent verlagen. Je bloedcholesterolniveaus worden dus geoptimaliseerd dankzij de vetzuren in een avocado. (bron)

Avocado’s verbeteren de voedingsstofopname

Avocado’s bevatten niet alleen veel belangrijke voedingsstoffen… Ze zorgen er ook nog eens voor dat essentiële voedingsstoffen uit andere voedingsmiddelen sneller en efficiënter worden opgenomen via je spijsverteringsstelsel. Zo verbeteren avocado’s de absorptie van lycopeen, luteïne, alfacaroteen en bètacaroteen enorm. (bron)

Avocado’s & bloedsuikerspiegel

Een hoge bloedsuikerspiegel zorgt voor een verhoogde aanmaak van insuline. Insuline zorgt ervoor dat er meer lichaamsvet wordt opgeslagen en minder vet wordt verbrand. Avocado’s voorkomen bloedsuiker- en insulineschommelingen en helpen zodoende overgewicht (en zelfs diabetes) voorkomen.

Avocado’s voor je stofwisseling

Avocado’s zijn het eiwitrijkst van alle fruitsoorten; ze bevatten zelfs een verscheidenheid aan essentiële en niet-essentiële aminozuren. De eiwitten in avocado’s zijn nodig om je spieren te onderhouden en uit te breiden… En spierweefsel verbrandt continu calorieën. In theorie helpen avocado’s dus om je ruststofwisseling hoog te houden, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Tot slot

Al met al zijn avocado’s supergezond. Ze bevatten vitamine A, B6, C en K en daarnaast ook nog eens allerlei mineralen, spoorelementen en fytochemicaliën. Bovendien zijn avocado’s goed voor afvallen omdat ze je insulineniveau laag houden en je stofwisseling juist verhogen.

Zonder specifieke reden eet ikzelf niet of nauwelijks avocado’s. Ik ga er dan ook maar eens mee experimenteren in mijn warme en koude gerechten. Hier alvast wat avocado-inspiratie:

Hoe denk jij over de avocado als “superfood”? Laat hieronder een reactie achter…

53 reacties op “Avocado is afslankvoeding bij uitstek

 1. Nicole ·

  Ik maak nu zelf voor de tweede keer zelf guacamole: 2 zwarte (rijpe) avocado’s, beetje gehakte knoflook, tomaatje, half gesnipperd pepertje, rood uitje, dit allemaal vers en dan limoensap eroverheen / erdoorheen. De eerste keer had ik heel veel knoflook, heerlijk maar mijn moeder zei dat ik nogal heftig rook hihihi. Nu heb ik er ook kurkuma en wat zwarte peper bij gedaan, heb het net gegeten met een plakje geitenkaas… heerlijk! Tot nu geen last, maar mocht ik ook zo reageren, dan weet ik waar het aan zou kunnen liggen…

  Reageer
 2. Marleen ·

  Ik was nog iets vergeten te melden. Als je buikkrampen, diarree of misselijkheid ondervindt van avocado’s, vraag ik me af of je die wel rijp hebt gegeten? Je mag een avocado alleen eten als de schil zwart is. Is de avocadoschil nog groen of donkerpaars, dan is de vrucht nog niet rijp genoeg om te eten. Als je die dan toch eet als die nog niet rijp genoeg is, dan kan je natuurlijk wel problemen ondervinden met je maag en darmen.

  Reageer
  • Tines ·

   Dit hoeft niet per se hoor, er zijn verschillende rassen van avocado en ik koop dan ook vrij vaak bij de Iranees of een Turkse winkel de groene, gladde avocado. Net zo lekker en merk niks in het verschil met degene die in de supermarkt ligt (behalve de prijs dan). Het enige waar je bij de groene, wat gladdere avocado op moet letten, is dat hij een beetje zacht is (dus een klein beetje indrukken bij het uitzoeken). Ik hou echt van avocado’s, de smaak is heerlijk vol en ik voel me goed als ik weer een periode wat meer eet. Fijne dag!

 3. Marleen ·

  Aan iedereen die problemen heeft met diarree of overgeven door het eten van een avocado. Spoelen jullie die eerst goed af?? Want dat is het belangrijkste alvorens je die snijdt en wilt opeten (of verwerken). Het kan zijn dat wat op de schil wordt bespoten met al die chemische toestanden, dat het dat is waarop jullie slecht reageren, dus niet de vrucht zelf. Heb het gezien in een filmpje op YouTube dat het héél belangrijk is avocado’s eerst af te spoelen.

  Reageer
 4. joris ·

  Gister avocado gegeten (1 hele, gekocht in een Turks winkeltje) en vandaag al 3 keer heftig naar het toilet. Was wel erg lekker met vissaus, limoen en peper. :)

  Reageer
  • Tines ·

   Had je wel een rijpe avocado te pakken? Je moet zeg maar de consistentie van een rijpe banaan hebben, dat als je met een vork er niet te zwaar op zou drukken, het er vrij makkelijk doorheen gaat.

 5. Desiree ·

  Ik drink/eet al enkele maanden ’s ochtends een smoothie met banaan, avocado, kurkuma en yoghurt c.a. 3 weken geleden werd ik na het eten duizelig en misselijk. Deze week heel erge maagkrampen en overgeven. Een paar dagen gestopt met de smoothie; nergens last van. Vanochtend (eigenlijk met tegenzin) weer de smoothie genomen. Gevolg: heel erg misselijk. Mijn gevoel zegt dat het aan de avocado ligt. Ik word al misselijk als ik eraan denk. Maar ja, het is gezond, ik vind het heerlijk en ik viel er ook mee af. De meeste avocado’s koop ik bij de Lidl. Sommige bij een Marokkaans winkeltje. Ik kan dus niet zeggen waar het evt. aan kan liggen. Ik heb meestal wel de ready-to-eat avocado’s

  Reageer
 6. Esther ·

  Paul, Dank voor je uitgebreide reactie. Ik zal eens opletten welke soort avocado er bij de Dirk en AH verkocht worden. Ik ben zelf voor veel dingen allergisch. Dus ik ben niet verbaasd dat ik nu ook op voedsel allergisch reageer. Ik denk er echt over om een allergietest te gaan doen.

  Reageer
 7. Esther ·

  Ik heb sinds 1 a 2 jaar altijd last van buikkrampen na het eten van tortilla’s. Ik dacht dat dat lag aan de saus die ik erbij kocht. Maar van de week een gerecht gegeten met veel avocado erin. En dezelfde klachten. Ik heb de conclusie getrokken dat de klachten ontstaan door de avocado. Gezien het feit dat ik al langer last heb, ligt het niet aan een verkeerde lading. Ik koop mijn avocado’s bij de Dirk (voorheen Digros) en als ze daar niet liggen bij de AH.

  Reageer
  • Paul ·

   Wat een hoop overeenkomstige reacties van mensen die slecht tegen avocado kunnen… In beginsel worden 2 soorten avocado onderscheiden… Er bestaan ongeveer 400 geteelde vormen van avocado. De 3 rassen die in Nederlandse supermarkten te vinden zijn, zijn als volgt… Het Mexicaanse avocado-ras is het meest koubestendig en vertoont de grootste overeenkomst met diens wilde voorouder. Het Guatemalteekse avocado-ras is minder goed bestand tegen kou en wordt evenals diens Mexicaanse tegenhanger aangetroffen op tropische hoogvlakten in Mexico. De West-Indische avocado heeft de grootste behoefte aan warmte. De 4 subsoorten die hier vooral worden gegeten zijn Fuerte (peervormig met een gladde, heldergroene schil), Ettinger (dikke hals en een gladde, heldergroene schil), Hass (peervormig met een ruwe, bobbelige schil die tijden het rijpen bijna zwartbruin kleurt) en Nabal (ronde vorm met donkergroene tot bruine schil). Van mei t/m december worden avocado’s geïmporteerd uit Afrika en Zuid-Amerika; van september t/m mei worden ze uit Israël geïmporteerd. Misschien dat klachten zodoende kunnen worden herleid naar herkomst of specifieke soort/ras… Het zou overigens ook best kunnen dat er steeds meet mensen allergisch worden voor avocado; avocado bevat immers allergenen en avocado-allergie komt sowieso relatief vaak voor. Een allergietest zou dus de moeite waard kunnen zijn…

 8. Fenn ·

  Ik eet elke middag een halve avocado en heb nooit ergens last van. Vanochtend had ik ineens mega veel buikpijn ik kon moeilijk uit mijn bed komen (je kan de pijn vergelijken met menstruatiepijn) . k ben al vijf keer naar de wc geweest en ik kon wel janken van de pijn! Op een gegeven moment had ik het gevoel dat ik moest kotsen en ik dacht, wat is dit nou weer!? Moet ik nou ongesteld worden of heb ik last van diarree? Dus ik ben het gaan googelen en ik zie allemaal mensen met dezelfde verhalen over avocado. Ja, echt balen! Want ik hou van avocado’s… Misschien moet ik ze niet meer elke dag gaan eten?

  Reageer
 9. Tasje ·

  Ook ik heb sinds kort (2 weken) last van buikpijn, duizeligheid en misselijkheid door het eten van avocado. Ik hoef nog net niet over te geven. Na een uur of 2 trekt dit weer weg. Hiervoor kon ik er altijd goed tegen en at ik ze elke dag. Ik haal ze bij de AH. Het viel me wel op dat dubbelverpakking met 2 rijpe avocado’s (Ready To Eat / Eat Me is de naam geloof ik) al een tijdje niet meer verkocht wordt in de winkels. Ben al in meerdere winkels geweest. Nu maar gewoon de losse gekocht. Zou het iets daarmee te maken kunnen hebben?

  Reageer
 10. Remy ·

  Hoi redactie of iemand anders? :) Zelf ook laatste tijd last van erge buikpijn en misselijkheid na ’t eten van avocado’s, superjammer! Want ik ben begonnen met diëten… en een avocado was mijn hoogtepuntje, haha. ;) Nu ben ik benieuwd of er al iemand te weten is gekomen hoe dit nou komt? Ik refereer hierbij naar de reactie van vorig jaar, waarin gevraagd werd ervaringen te delen (welke winkel etc.). Ben benieuwd naar de reacties! Groetjes, Remy

  Reageer
  • Paul ·

   Hallo Remy, Helaas heb ik sindsdien geen reacties meer mogen ontvangen. Maar voor zover ik weet behoren de volgende factoren tot de potentiële veroorzakers van darmklachten, buikpijn, misselijkheid etc. in avocado’s:

   • Irritatie- of milde vergiftigingsreactie door sporen/restjes van bestrijdingsmiddelen (zoals insecticiden)
   • Intolerantie/allergie voor eiwitten/aminozuren (eiwitbouwstenen) in avocado
   • Malabsorptie of slechte vertering van de vetten/vetzuren (vetbouwstenen) in avocado’s

   Omdat er zo veel mensen slecht lijken te reageren op avocado’s lijkt allergie, intolerantie of malabsorptie me minder waarschijnlijk dan de aanwezigheid van gewasbeschermingsmiddelen. Ik vraag me nog altijd af of de vruchten misschien behandeld worden met een soort wax c.q. boenwas… Ik zal me binnenkort nog eens verdiepen in de mogelijke giftigheid van avocado’s. Groeten, Paul

 11. Linda ·

  Ook ik lag vrijdag in bed met diarree en vandaag in bed na overgeven. Beide dagen eens goed nagedacht over wat ik gegeten had en eens gaan googelen naar misselijk en avocado’s. Hopelijk heb ik de oplossing. Even geen avocado’s en testen als ik twee dagen vrij ben. ;-)

  Reageer
 12. Kirsz ·

  Ik eet vrij regelmatig avocado, in verschillende vormen, warme of koude gerechten. En koop ze eigenlijk altijd bij de Natuurwinkel – Supermarkt (biologisch dus). Maar sinds vorige week kreeg ik ook heel erg last van een opgezette buik na het eten van avocado (lekker met gestoofde worteltjes, gebakken in kokosolie, pijnboompitjes erbij, jammie!). Maar na vandaag weet ik het zeker, mijn buik zette weer helemaal op (wel 3x zo dik), dit keer ook veel pijn. En mijn darmen deden ook flink hun werk (met de daarbij horende gassen). Ik heb me laten vertellen dat rond de menstruatie je darmflora wat gevoeliger is. De vetzuren die avocado’s bevatten kunnen dan een vervelend effect geven…! Hoop dat de volgende week wel weer over is. Ben echt gek op avocado.

  Reageer
 13. Mechteld ·

  Ik heb sinds een paar weken dezelfde reactie op avocado. Voorheen at ik af en toe eens een (halve) avocado op brood, van de supermarkt. De laatste tijd wat vaker, van de biologische winkel. En ineens, uit het niets, kreeg ik ontzettende buikpijn, een misselijk gevoel en duizeligheid (mogelijk door de heftige pijn). Deze klachten houden vervolgens een paar uur aan. Ik dacht eerst aan een buikgriep, maar na nog een paar keer proberen weet ik absoluut zeker dat het aan het eten van avocado ligt. Ik heb het overigens ook al jaren met rauwe courgette, gebakken geen probleem.

  Reageer
 14. Irene ·

  Ik kreeg zojuist na het eten van een losse avocado gigantische buikkrampen, en een wee gevoel in mijn lijf (duizelig)! Ik had vorige week ook al iets gemerkt, maar nu is het echt heel erg. Gelukkig zwakte de pijn na 20 minuten weer af en voel ik me nu alleen nog wat wee. Zou het met prikkelbare darmsyndroom te maken hebben? Dat ik vette levensmiddelen, met inbegrip van volle melk, room, kaas, boter, olie, vlees en avocado’s niet kan verdragen…

  Reageer
  • Irene ·

   Ow, trouwens, ik had een halfuur a uur daarvoor een bak fruit gegeten. Misschien dat de combi niet zo handig was.

 15. Selina ·

  Zo zeg, ik ben dus blijkbaar niet de enige die last krijgt van avocado. Inmiddels al 2x last van gehad. Nooit eerder last van gehad. De eerste keer dacht ik nog, dat zal vast door iets anders komen, maar nu weer (binnen een week) avocado op en toch ook weer last van mijn maag en darmen. Beide keren met de lunch gegeten, tegen de avond zakt het weer gelukkig. Ik haal mijn avocado’s trouwens bij de Lidl.

  Reageer
 16. Hanneke ·

  Herkenbare klachten. Ook ik krijg buikkramp/diarree na het eten van avocado. De ene keer meer dan de andere keer, maar wel duidelijk dat het door de avocado komt. Ik heb overigens precies hetzelfde met bananen. Heeft iemand anders ook die ervaring?

  Reageer
 17. Kirsten ·

  Ik eet al jaren veel avocado’s. Maar dan wel puur. Dus niet vermengd met van alles en nog wat. Ik denk dat het veel beter is om de avocado los te eten. Ik heb nog nooit last van een avocado gekregen, gelukkig! Mijn lekkerste avocado moment: stevig broodje (geroosterde bruine boterham of volkoren ovenbroodje) met dikke laag geprakte avocado, plakjes tomaat en een beetje peper en zout.

  Reageer
 18. Janneke ·

  Ongelofelijk, ik heb afgelopen dinsdag om onverklaarbare redenen plotseling gigantische krampen gekregen. Ik klapte bijna dubbel van de pijn en werd licht in mijn hoofd en misselijk. Snel naar huis gegaan en daar hield de pijn niet meteen op. Diarree gehad en toen pijnstillers genomen waarna ik me beter voelde. Had een broodje avocado gegeten in een lunchroom! (doe ik vrijwel nooit, maar neem eens wat anders). Gisteren salade met kip gegeten, met je raadt het al, een halve avocado van de AH. 30-60 minuten later weer buikpijn! Weet nu dus wel bijna zeker dat het hieraan ligt, want voel me voor de rest kiplekker! Misschien morgen toch nog maar even testen met de helft die nog in de koelkast ligt. Ben nog nooit ergens allergisch voor geweest!

  Reageer
 19. Sonja ·

  Ook ik verwerk kleine hoeveelheden per keer in mijn gerechten en ben er nu achter dat ik de hevige buikpijn , misselijkheid en daarop volgend diarree van avocado’s krijg. Zo jammer!

  Reageer
 20. Anouk ·

  Ik heb hetzelfde verhaal als iedereen hierboven. Na het eten van avocado (lichte) buikpijn en dunnere ontlasting. Alsof het een soort laxerend effect heeft op je darmen! Ik koop de avocado’s bij de Albert Heijn. Eerder ook avocado gegeten, nergens last van. Verder eet ik ook geregeld sushi waar avocado in zit (Shabu Shabu) en daar heb ik ook nooit last van. Verder nergens allergisch voor, nooit geweest ook. Ik word zelden misselijk van eten en heb weinig last van buikpijn e.d. Vrij sterke maag en darmen, als je het mij vraagt.

  Reageer
 21. AD ·

  Mijn man is ook gestopt met het eten van avocado. Ook vanwege buikpijn, misselijkheid. Hij is wel allergisch voor diverse fruitsoorten als appel en kers, maar dat uit zich door een opgezette tong e.d. Ik heb wel diarree gehad van het eten van dezelfde avocado;s. Ze zijn zowel bij poiesz, Lidl als AH gekocht..

  Reageer
 22. Wendy ·

  Ook ik heb na een periode van een aantal weken last gekregen van buikpijn en misselijkheid na het eten van avocado’s. Denk dat het niet aan een bepaalde lading ligt. Ik ben begonnen met het regelmatig eten van avocado’s in verschillende gerechten toen ik aan het rondreizen was in Australie. Inmiddels in Nederland toch weer geprobeerd met dezelfde klachten als gevolg. Erg jammer. Voor mij voorlopig geen avocado’s meer.

  Reageer
 23. Dille ·

  Bizar om te lezen dat meerdere vrouwen dezelfde verschijnselen hebben! Ik heb laatst na een jaar weer eens een stukje avocado geprobeerd door een groente-smoothie en dat ging goed; nergens last van gehad. Heel fijn natuurlijk. Binnenkort weer eens proberen. Mijn associatie bij avocado is echter helaas wel verpest, ik word al bijna misselijk als ik eraan denk. ;)

  Reageer
 24. Calla ·

  Nog 1 in het rijtje. Al een maand of 3 volop aan de avodaco’s, vooral in smoothies. En voor de hier eerder beschreven chocolademousse. Vorige week binnen een uur na de smoothie buikpijn, darmkrampen en misselijk. Volgende dag alles weer oké. Nu net weer voor het eerst een smoothie met avocado gemaakt en het gaat weer mis. Heel vreemd dat er nergens iets te vinden is en hier zo een hele rij mensen (vrouwen, toeval?) die dezelfde klachten hebben en binnen korte tijd.

  Reageer
  • Paul ·

   Voor iedereen die na het eten van avocado’s onverklaarbare buikklachten (maag/darmen), misselijkheid, overgeven en/of huiduitslag ervaren… Zouden jullie willen laten weten waar (en wanneer) jullie je avocado’s kopen of hebben gekocht? Wellicht dat er sprake is van een lading waarin (resten van) gewasbeschermingsmiddelen (insecticiden/pesticiden) zijn achtergebleven. Of misschien zelfs een plantage die stelselmatig gecontamineerde avocado’s exporteert. Wel heel opmerkelijk dat er zo veel mensen zijn die (het vermoeden hebben dat ze) allergisch reageren op avocado’s… Groeten & sterkte, Paul

 25. marieke ·

  Nog even ter info… Wat ik gevonden heb is dat het ook een kruisreactie kan zijn (zie de link bij m’n naam), maar ik ben voor al het andere niet allergisch (nog niet althans)… Vreemd dan toch eigenlijk, maar het is niet anders.

  Reageer
 26. marieke ·

  Hier ook een die helaas (denk ik) niet tegen avocado kan. Afgelopen zondag had ik een chocoladepudding gemaakt op basis van avocado en rauwe cacao en die vond ik niet zo lekker dus ik heb er niet veel van op. ’s Nachts heftige maagpijn, die gelukkig na een tijdje zakte. Ik had ook een salade op met gerookte kip en ei, dus twijfelde nog aan het ei, maar gisteren die salade niet op, maar wel een eigen guacamole gemaakt en gisterenmiddag weer hevige maagpijn, diarree en overgeven. Ik voelde me rot! Eind van de middag voelde ik me weer beter en had een reuze honger. Dus niet ziek, maar ik ben dus bang dat avocado niet mijn ding is. Jammer… Gisteren gegoogeld en avocado valt in het rijtje met banaan en kiwi waarvoor je allergisch zou kunnen zijn. Maar gelukkig heb ik daar geen last van (pfew, want ik laat al zo veel lekkers om gezonder te gaan eten). Nu hoop ik dat er niet nog meer afvalt vanwege een allergie.

  Reageer
 27. Margje ·

  Ook ik heb het idee dat ik plotseling allergisch geworden ben voor avocado. Ik herken me in de buikkrampen en misselijkheid. Kon het eerst niet geloven, omdat het zo’n gezond en natuurlijk product is. Maar het is nu al de derde keer dat het gebeurt en ik ben blijkbaar niet de enige.

  Reageer
 28. Madelief ·

  Ook ik kan me helaas sinds een jaar toevoegen aan het rijtje allergisch geworden van . Vind het heerlijk en weet dat het gezond is maar moet het nu laten staan omdat ik er heel beroerd van word. Had dat vroeger ook met aubergine. Weet niet of ik dat nog steeds heb omdat ik het vermijd.Ik verwacht geen oplossingen maar wie weet wel meer info op het internet er over.

  Reageer
 29. Jeanette ·

  Ik word ook misselijk van avocado en behoorlijk diarree. Kwam erachter dat ik dat iedere keer na het eten hiervan kreeg, wist niet eens dat het kon dat je er allergisch voor bent. Jammer, maar er is nog genoeg anders

  Reageer
 30. Yvonne ·

  Ik heb de avocado echt ondekt nu, echt super leker met een beetje peper en zout.

  Reageer
 31. tiny ·

  Neen Habiba!..door Avocado gaat de bloeddruk absoluut niet omhoog hoor!..Avocado is een gezonde vrucht met enkel goede vetten , zoals met alle vetten is het belangrijk om niet te veel te eten ,maar een avocado per dag betekend gezondheidswinst op alle fronten.

  Reageer
 32. Habiba ·

  Ik heb gehoord dat door avocado de bloeddruk omhoog gaat, is dat waar?.

  Reageer
 33. Ditte ·

  Dille, ik heb dezelfde problemen met advocado. Eerst was er niks aan de hand. At het met ei en tomaat, heerlijk als ontbijt of lunch. Verder deed ik ze door shakes/smoothies, gezond en vullend.
  Tot op een gegeven moment ik heel erg last kreeg van mijn maag en darmen. Elke keer na advocado. Heb ook geen idee hoe het komt, ga het over 2 week vragen bij mijn orthomoleculair diethist, hoop dat ze er antwoord op kan geven.

  Reageer
 34. Dille ·

  Sorry, ik zie dat ik je naam verkeerd geschreven heb! Ik bedoel natuurlijk Tiny.

  Reageer
 35. Dille ·

  @Tilly, helaas weet ik zeker dat het door de avocado komt. Meestal at ik dat als tussendoortje, gewoon in stukjes op een bord, met niets erbij, of soms hooguit wat gemalen peper. En op welk tijdstip ik het ook at, de laatste zes keer dat ik het at werd ik misselijk. Ook de zelfgemaakte guacemole van een vriendin veroorzaakte misselijkheid. En nogmaals, de eerste maanden dat ik het at had ik hier geen last van. Raar toch? Ik baal er van omdat ik avocado lekker vind, maar ook niet in de laatste plaats omdat het zo gezond is!

  Reageer
  • tiny beckers ·

   Ja dat is zeker balen zeg!!…jammer dat het je zo beroerd maakt Dille,maar Noten hebben ook heel veel goede gezonde vetten en Vette vis op z’n tijd zeker ook,..maar ik hoor je denken ” dat is geen avocado!….
   echt super vervelend voor je !
   Geeft niet dat je mijn naam verkeerd gespelt had,het beestrje hoeft maar een naam te hebben toch!..fijn weekend Dille

 36. Dille ·

  Ik heb een tijdje veel avocado gegeten, gewoon in stukjes met wat gemalen peper erover. Ik dacht altijd dat ik het niet lekker vond, maar ik bleek het juist heerlijk te vinden. Ik werd er helemaal fan van. Toen, van de ene op de andere dag, werd ik ineens erg misselijk na het eten van een avocado en kreeg ik darmklachten. Daarna nog een aantal keer avocado geprobeerd, tot 6x toe, waarbij ik elke keer erg misselijk werd, een paar keer moest ik er ook van overgeven. Zo raar! En echt balen, want het is zó gezond & lekker! Ik zoek me scheel naar info hierover, maar op internet kan ik haast niks vinden. Is er iemand die dit verschijnsel bij avocado herkent?

  Reageer
  • tiny beckers ·

   Helaas herken ik dit verschijnsel niet Dille,..
   Zou het kunnen zijn dat er iets mee gegeten werd buiten de avocado dat je zo misselijk maakt,..misschien is het dan de combinatie van Avocado en!
   Het is namelijk wel zo dat een vrucht zoals de avocado vet rijk is,…
   (wel de heel gezonde vetten die je nodig hebt om geen tussendoortrek te krijgen dus waardoor je dan weer beter op gewicht blijft,)..maar hij blijft dus zwaar vallen…bekijk dit eens Dille,..misschien haal je er iets uit?

 37. Marijke ·

  Dank voor je reactie, Tiny.
  Ik vind ze heerlijk dus zal er af en toe eens eentje gaan eten.
  H.Groet,
  Marijke

  Reageer
 38. Silvia ·

  avocado met een uitje erdoorheen en cayennepeper is heerlijk op een knäckebrodje!!!

  Reageer
 39. Jolanda ·

  @Linda, het was 2x quacamole in een Mexicaans restaurant en 2x van de zelfgemaakte quacamole van een vriendin.
  Dus ik schrijf het maar toe aan de avocado, anders zou ik het ook niet weten.

  Reageer
 40. Annabel ·

  Nou er zullen best geZonde stoffen inzitten maar met 400 cal per avocado lijkt mij 1 keer in de week genoeg als je wilt afvallen! succes iedereen! Groeten van @nnabel

  Reageer
 41. Linda ·

  @Jolanda: Weet je zeker dat het door de avocado komt en niet door de andere dingen die in de guacamole zitten? Weet niet of je het zelf maakt en dus weet wat er allemaal in zit en dat je zeker weet dat het niet aan die dingen kan liggen, maar als je prefab guacamole hebt kan er nog weleens wat inzitten waar je niet bij stil staat. Wellicht een ideetje om eens gewoon los een avocado te eten en kijken of je dan hetzelfde probleem hebt?

  Reageer
 42. Jolanda ·

  Helaas, deze vlieger gaat voor mij niet op. Ik ben er sinds een jaar voor 90% zeker van dat ik allergisch ben vooor avocado. Al 4 x na het eten van quacamole heb ik verschrikkelijke pijn in de buik & darmen gekregen. Na een nacht is het weer over, maar voor mij dus geen avocado meer.
  Iemand dezelfde ervaring ?

  Reageer
 43. Marijke ·

  Ik had begrepen dat je juist dik wordt van avocado’s.
  Wat is de aanbevolen hoeveelheid per week?
  Marijke

  Reageer
  • tiny ·

   Avocado’s hebben de goede vetzuren,deze helpen mee om slank te blijven,daarbij zijn avocado’s wel energierijk dus niet overeten ,ik neem zelf elke dag eentje ,daar heb ik absoluut geen last van,als je 2 per week neemt is dat zeker ook goed!. varieren is het belangrijkste dus avocado is goed om te eten maar overeten is dus nooit goed!

 44. tiny ·

  Avocado hoort bij mij tot een dagelijks gegeten voeding,op een volkoren boterham of door een salede er is altijd tijd voor een avocado per dag bij mij althans,
  ik blijf dit ook zo doen gewoon omdat ik ze heel neutraal vind smeaken en daardoor kan ik ze goed verwerken in mijn maaltijden,fijne bijkomstigheid !,,mijn huids ziet er heel mooi uit en mijn lijn is super!
  tiny

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.