Javaanse thee

De werking van Javaanse thee + waarom thee uit Java helpt bij afvallen

Veel mensen weten dat het drinken van groene thee goed kan helpen als je wil afvallen. Groene thee bevat namelijk een combinatie van cafeïne en antioxidanten waardoor vetcellen worden verkleind. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat ook Javaanse thee goed kan helpen bij het diëten, zeker wanneer je het combineert met groene thee. Javaanse thee zorgt namelijk voor een goede vochtbalans van je lichaam. Deze smaakvolle theesoorten uit Java (Indonesië) zijn daarom ook zeer geschikt voor mensen met nier- en blaasziekten…

Combinatie groene thee & Javaanse thee

Je kunt groene thee en Javaanse thee het beste samen gebruiken. Dit omdat groene thee voor een betere vetverbranding zorgt en Javaanse thee de hierbij vrijkomende afvalstoffen sneller afvoert. Javaanse thee stimuleert namelijk de werking van de lever. Doordat vetverbranding en een goede vochtbalans tegelijkertijd worden aangespoord bereik je een optimaal resultaat.

Vochtophoping

Indien je last hebt van vochtophoping en daardoor bijvoorbeeld dikke benen of een opgezwollen gezicht hebt, is het drinken van Javaanse thee zeker het proberen waard. Vooral vrouwen die de pil slikken hebben sneller kans op vochtophoping omdat dit een vaak voorkomende bijwerking is van het gebruik van de pil. De thee corrigeert de vochtbalans in je lichaam waardoor de vochtophoping afneemt.

Capsules met thee-extract of theeblaadjes?

Er bestaan Javaanse theecapsules maar de kwaliteit van de Javaanse thee die in de capsules zit is vaak niet optimaal, terwijl dit juist heel belangrijk is. Je vindt Javaanse thee over het algemeen niet in de supermarkt, maar je kan deze wel bij speciaalzaken kopen. Capsules worden ook veel in speciaalzaken verkocht en zijn tevens te bestellen via internet.

Mag er suiker in de thee?

Het is natuurlijk beter om geen suiker in je thee te doen aangezien je juist probeert af te vallen. Veel suiker is bovendien erg slecht voor je lichaam, probeer het dus zoveel mogelijk te beperken. Mocht je echt geen thee lusten dan is het misschien beter om de Javaanse theecapsules te proberen.

Hoeveel thee moet ik drinken?
Probeer niet ineens 5 liter Javaanse thee per dag naar binnen te gieten, dat is niet nodig. Als je zo’n vier à vijf koppen sterke Javaanse thee per dag drinkt, ben je goed bezig. Doe dit iedere dag voor een optimaal resultaat. Je zult dit voor een langere periode vol moeten houden om resultaat te krijgen.

Heb jij weleens Javaanse (groene, zwarte of witte) thee gedronken? En wat vond je ervan? Laat hieronder een berichtje achter met daarin jouw ervaringen en opvattingen over deze heerlijke theesoorten uit Java!

21 reacties op “De werking van Javaanse thee + waarom thee uit Java helpt bij afvallen

 1. Sabrina ·

  Ik heb last van galstenen kan ik Javaanse thee gebruiken?

  Reageer
 2. luut ·

  Hoi Paul, Ik ga met groene en Javaanse thee in combi beginnen ,maar hoeveel schepjes groene en hoeveel schepjes Javaanse thee moet ik samen in een grote theepot doen? En hoelang moet het trekken? En hoeveel koppen per dag drinken? Alvast bedankt, Luut

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Luut, Dit is allemaal volledig afhankelijk van persoonlijke smaak en voorkeur. Alles over het zetten van thee (hoeveelheid theeblaadjes, watertemperatuur, trektijd e.a.) kun je lezen in dit artikel over theebereiding. Succes!

 3. Jasminka ·

  Mijn uroloog heeft me verboden om thee te drinken omdat het zou bijdragen aan de vorming van nierstenen door toedoen van oxaalzuur. Nu lees ik juist dat Javaanse thee goed is voor de nieren en het urinestelsel. Wie moet ik geloven? Wat is de waarheid? Ik ben bang om Javaanse thee te gaan drinken omdat ik afgelopen lente nog een niersteen heb laten verwijderen. Van de andere kant houd ik veel vocht vast en zou thee me kunnen helpen om een beter vochtbalans te ontwikkelen. Iemand suggesties of advies? Ik zou graag de mening van een expert vernemen, dankjewel!

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Jasminka, Aangezien dit een Nederlandse website is, heb ik je Engelstalige vraag naar ’t Nederlands geprobeerd te vertalen… Hierbij mijn antwoord: Oxaalzuur komt voor in allerhande voedingsmiddelen; spinazie, rabarber, rode bietjes, noten (m.n. amandelen en cashews), cacao, peterselie, boerenkool, knolselderij, pastinaak, postelein, klaverzuring, cola, bessen, bonen, volkorengranen, sojaproducten, et cetera… Vooral spinazie en rabarber leveren grote hoeveelheden oxaalzuur… Maar inderdaad bevat ook (Javaanse) thee oxaalzuur, evenals sinaasappel, banaan, gember, zoete aardappel en paprika… Oxaalzuur kan inderdaad bijdragen aan de vorming van bepaalde soorten nierstenen, genaamd calciumoxalaatstenen. Calciumoxalaat is een chemische verbinding van calcium en oxalaat; een calciumzout dat naaldachtige kristallen kan vormen. Het zijn JUIST de kleine, scherpe calciumoxalaatsteentjes die maar al te vaak (in +/- 85% van de niersteengevallen) klachten van het urinewegstelsel veroorzaken. Maar in welke mate (Javaanse) thee bijdraagt aan de vorming van nierstenen is totaal onduidelijk en hypothetisch, dus waarom je van je arts geen thee meer mag drinken, is mij totaal onduidelijk. Spinazie bijvoorbeeld, bevat oneindig veel meer oxaalzuur dan een potje thee… Ik ben geen arts, maar naar mijn mening moet je gewoon niet overdreven veel (Javaanse) thee drinken en eet niet overdreven veel oxaalzuurrijke voedingsmiddelen. Drink bovendien voldoende water zodat oxaalzuur gemakkelijker kan worden uitgescheiden… Eet volop fruit dat rijk is aan citroenzuur (wat oxaalzuur deels kan neutraliseren)… Houd je calciuminname bovendien op peil, want calcium kan oxalaten binden… Hoewel verhoogde calciumbloedwaarden in verband worden gebracht met niersteenvorming, wordt van diëtair calcium juist aangenomen dat oxalaten in het spijsverteringskanaal aan zich kan binden, waardoor ze niet worden geabsorbeerd. Hoe dan ook: Dat iets voordelig kan uitpakken voor de nieren, betekent niet dat automatisch dat het in bepaalde gevallen niet ook nadelig kan uitpakken voor de nieren. Dit is maar al te vaak afhankelijk van context: persoonlijke omstandigheden, individuele gezondheidstoestand, randfactoren et cetera. Dingen zijn zelden zo zwart-wit; het één sluit het ander dus niet uit. Geen van ons beiden heeft gelijk, of we hebben allebei gelijk; het is maar net hoe je het ziet… Nogmaals: ik ben GEEN arts, maar naar mijn ondeskundige mening zal thee op zichzelf NOOIT direct verantwoordelijk of hoofdelijk aansprakelijk zijn voor niersteenvorming. Het is altijd een totaalsituatie die hiertoe leidt. Cystine, purine, struviet, ammonium, magnesium, urinezuur, cystinezuur, oxalaten, fosfaten, natrium, calcium, gist, vitamine C en alcohol beïnvloeden allemaal de vorming van nierstenen, en zo zijn er nog wel meer stoffen te bedenken. Moet je die dan ook allemaal mijden? Al met al vind ik het advies van je arts extreem kortzichtig… Groeten, Paul

 4. Conny ·

  Mag je deze theeën ook drinken als je medicatie neemt?

  Reageer
  • Paul ·

   In principe kun je groene thee en Javaanse thee te allen tijde drinken. Tenzij er zeldzame contra-indicaties bestaan tussen de medicijnen en bepaalde stoffen (theïne, tannines/looizuur, oxaalzuur, polyfenolen e.a.) in de thee… Maar, zulke medicijnen zijn mij persoonlijk niet bekend… Of deze mogelijkheid bestaat, ligt logischerwijs ook nog eens aan de SOORT medicijnen die je gebruikt.

 5. johan-nes ·

  Kunnen groene thee en java thee door elkaar gedronken worden? Ik bedoel in een theepot/kop?

  Reageer
  • Paul ·

   Ja, ik zou echt niet weten waarom Javaanse thee en groene thee niet vermengd zouden mogen worden…

 6. N. Otter ·

  Ik heb sinds 2 weken capsules Javaanse en groene thee voorheen gebruikte ik Reduce Fat Fast waarmee ik goede resultaten boekte, maar deze worden niet meer verkocht. Na lang zoeken op het internet vond ik de capsules die ik nu weer sinds 2 weken gebruik. Ik moet zeggen dat het dezelfde werking heeft. Ik neem deze capsules 2x per dag in voor de ochtendmaaltijd en ’s avonds een halfuur van te voren met 2 bekers water innemen. Meer water is alleen maar goed en ik wacht precies een halfuur alvorens ik ga eten. Het resultaat is verbluffend, ik val af en heb meer energie. De behoefte om water te drinken komt door de capsules. Je hebt geen jojo-effect mocht je stoppen, waardoor alles voor niets is geweest. Na deze 2 weken merk ik dat ik een vol gevoel heb en dat je daardoor gauwer vol zit. Ook moet je vaker plassen en winderigheid van het overtollige gassen die je lichaam verlaten. Ik kan het iedereen aanraden, ik heb veel producten gebruikt, maar Reduce Fat Fast geeft het beste resultaat. Alles is plantaardig, zelfs de huls van de capsules. Er zitten 150 capsules in per pot en normaal zijn de kosten EUR 20,50 per pot, maar op het ogenblik is er een aanbieding van 15,90 per pot. Vriendelijke groet, Nicolette

  Reageer
 7. sven ·

  Ik wil graag aanraden om naar Se Tuinen (biologische winkelketen) te gaan en daar de Chinese groene thee te halen, je hebt veel verschillende soorten ik gebruik zelf Chinese thee gunpowder (dit zijn soort balletjes van groene thee die openen bij het inschenken van heet water) en daar koop je ook gelijk de koemis koetjing vergeet niet erbij de filterzakjes die heb je in 2 verschillende maten te kopen. Kom je er niet uit vraag het even aan de dame bij de kassa. Ik meng de 2 theesoorten, dus groene thee en koemis koetjing bij elkaar en zet het in een pot met schroefdeksel. Dus het mengsel van thee zet je 1 of 2 scheppen in het filterzakje en dan in (ik zet het zelf in een thermoskan van 1 liter blijft het goed heet) een kopje of wat u denk waaruit u het wilt drinken. Nogmaals groene thee is geen wondermiddel maar het is goed voor afvallen en ook goed voor je lichaam. Ik zou er zelf wel bij sporten, cardio is heel goed erbij. Zelf doe ik boksen en kickboksen en dan is het optimaal met het gebruik van de thee. nou mensen veel succes en laat me weten of het allemaal gelukt is. Groetjes Sven

  Reageer
 8. Glimlachje ·

  Klinkt goed allemaal, zal het zeker proberen… En laat het jullie zeker weten. ;)

  Reageer
 9. tinus ·

  Moet je dan de ene keer een kop groene thee drinken en de andere keer een kop Javaanse thee? Ik wil hier graag mee starten. Wordt helemaal happy van jullie ervaringen! :D

  Reageer
 10. sven ·

  Ik gebruik al 5 jaar de combinatie van Chinese groene thee en Javaanse (koemis koetjing) thee ik ben in 2 jaar tijd van 130 kilo naar 65 kilo gegaan maar wel erbij met sporten en een goeie voedingspatroon. Javaanse thee is geen wondermiddel maar het helpt verdomd goed. Het is een echte aanrader! Allebei de theesoorten kun je verkrijgen bij DE TUINEN dat is een organische winkelketen die zit overal in alle grote winkelstraten en winkelcentrums. Ik heb me schoonvader het laten drinken de combinatie groen en Javaanse thee en hij drinkt het nu al 4 maanden en het resultaat is dat hij afgevallen is en ook nog beter in zijn vel zit want groene thee is voor nog veel meer dingen goed dan afvallen. Google dat maar ff op. Groeten Sven

  Reageer
 11. Lieke ·

  Javaanse thee kun je o.a. bij winkels zoals "De Tuinen" kopen of bijv. een natuurwinkel. Ik ben nu pas 2 dagen begonnen, en ben erg benieuwd naar het resultaat. Veel succes allemaal!

  Reageer
 12. ingrid van egmond ·

  Waar kan je die Javaanse thee kopen ik ben bij ons in het reformhuis geweest die had thee zat maar geen Javaanse. Ik woon in Zeeland, maar kan ik die ook bij de apotheek bestellen? Alvast bedankt en groetjes, Ingrid van Egmond

  Reageer
 13. sas ·

  Na mijn operatie hield ik erg veel vocht vast en plaste maar 2 keer ongeveer 100 ml per dag. Ik ben toen Javaanse theecapsules gaan gebruiken en nu plas ik zeker 4 keer per dag dus bij mij heeft de Javaanse thee goed geholpen. De eerste periode 2×2 capsules per dag en nu 2 per dag.

  Reageer
 14. matje ·

  Hoeveel koppen Javaanse thee moet je drinken wil je afvallen? En waar is Javaanse thee te koop?

  Reageer
 15. pascal ·

  Hoi, Ik ben nu twee weken met groene thee af te vallen. En ja hoor 4 kilo kwijt in twee weken. Heb gewoon gegeten, alleen het snoepen sterk vermindert en elke dag een half uurtje lopen. Ik laat wel de groene thee erg sterk trekken tot die bijna zwart is. Mijn ervaring is om na 5 uur geen thee meer te drinken, omdat je dan slaapproblemen kan krijgen. Ik geloofde er eerst niet in, maar de weegschaal liegt niet. :roll:

  Reageer
 16. Sabrina ·

  Javaanse thee is over het algemeen niet in de supermarkt te koop maar wel bij speciaalzaken. Je kan het eventueel ook via internet bestellen. Succes ermee en ik ben benieuwd of het helpt!

  Reageer
 17. Natasja ·

  Klinkt goed! Wil ik wel graag proberen… Is Javaanse thee gewoon in de supermarkt te koop?

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.