Iedereen weet dat water drinken essentieel is voor het leven. Maar drink je er echt genoeg van? Lees verder om erachter te komen hoe belangrijk het is om genoeg water per dag te drinken en waarom bidons je hierbij kunnen helpen.

Water is een vitaal onderdeel van ons dagelijks leven en wordt door ons lichaam op veel verschillende manieren gebruikt. Het is zo belangrijk dat mensen niet langer dan een week kunnen overleven zonder vers water. Veel van ons onderschatten het belang van dagelijks water drinken en waarderen niet echt wat water voor ons lichaam doet.

Voordelen van water drinken

ozonfilters-leidingwater-filteren-zuiveren-ozongas

Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom je voldoende water per dag zou moeten drinken.

1. Maximaliseer fysieke prestaties

Het is essentieel dat je water drinkt tijdens intensieve oefeningen. Je hebt water nodig om gehydrateerd te blijven en voldoende vocht in je lichaam te houden.

Water houdt je koel tijdens het sporten in de vorm van zweet. Als je transpireert, gaat de overtollige warmte van je lichaam via verdamping verloren aan de atmosfeer, waardoor je lichaam op een optimale temperatuur blijft. Water voorkomt ook dat je spieren zo snel moe worden en zorgt voor een sneller herstel na de training. Tijdens het sporten produceren je spieren melkzuur, waardoor ze pijnlijk worden. Door gehydrateerd te blijven, kan je lichaam zich sneller ontdoen van het melkzuur in je spieren.

2. Mentale energie op peil houden

Er is een sterke correlatie tussen je mentale energieniveau en hoe gehydrateerd je bent. Water is nodig in elke cel in je lichaam en je hersencellen zijn daarop geen uitzondering. Water helpt bij het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen voor een optimale mentale functie. Zelfs lichte uitdroging kan je mentale energieniveaus aanzienlijk verlagen. Onvoldoende hydratatie kan leiden tot een verminderd geheugen en cognitieve prestaties.

3. Voorkom hoofdpijn

Een van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn is uitdroging. Als je uitgedroogd bent, trekken de hersenen tijdelijk samen door vochtverlies. Hierdoor trekken de hersenen zich terug uit de bekleding van de schedel, wat hoofdpijn veroorzaakt. Als je de volgende keer hoofdpijn hebt, overweeg dan de mogelijkheid dat je gewoon uitgedroogd bent.

4. Constipatie voorkomen

Constipatie ontstaat wanneer de ontlasting in je dikke darm niet genoeg water krijgt. Als je uitgedroogd bent, wordt water uit de dikke darm weggeleid om de rest van je lichaam te hydrateren. Met minder water wordt je ontlasting droog, hard en moeilijk om door je darmen te laten gaan. Zorg ervoor dat je voldoende water binnenkrijgt voor een gezonde darm.

5. Voorkom nierstenen

Nierstenen zijn harde afzettingen van zout en mineralen die zich vormen in de nieren of urinewegen. Je hebt voldoende vocht in je systeem nodig om de concentratie mineralen die in deze stenen kunnen veranderen te verdunnen. Een goede indicator voor hoe gehydrateerd je bent, is de kleur van je urine. Als je uitgedroogd bent, kan je urine er donker uitzien. Als je urine lichtgeel of helder is, heb je voldoende vocht in je lichaam.

6. Bevordert gewichtsverlies

Meer water drinken kan je helpen gewicht te verliezen. Als je maag merkt dat hij vol zit, stuurt hij signalen naar de hersenen om je een vol gevoel te geven. Dit vermindert je hongergevoel en zorgt ervoor dat je minder snel overeet.

Je lichaam heeft ook water nodig om de koolhydraten en opgeslagen vetten in je lichaam te kunnen metaboliseren. Met minder water in je lichaam ben je minder goed in staat om overtollig vet te verbranden, omdat je stofwisseling niet zo efficiënt is.

7. Een gezonde huid

Je huid is een orgaan en bestaat uit cellen. En net als andere organen zal het zonder water niet goed functioneren, of in ieder geval niet op zijn best. Als je huid uitgedroogd is, wordt ze droog, trekkerig en schilferig. Een droge huid is minder elastisch en gaat sneller schilferen. Gehydrateerd blijven kan dus de zichtbaarheid van veroudering verminderen, waardoor je er jonger en frisser uitziet.

Hoe kun je je dagelijkse waterinname verbeteren?

bidon-water-fles

De aanbevolen dagelijkse waterinname voor volwassenen is 8 – 10 glazen van elk 250 ml. Dit kan lastig zijn als je niet gewend bent om veel water te drinken. Houd er echter rekening mee dat dit meer een richtlijn is en geen strikte regel. Variabelen zijn onder andere leeftijd, activiteitenniveau, temperatuur en gewicht. Toch is het belangrijk om voldoende gehydrateerd te zijn.

Het hebben van een bidon kan een goed hulpmiddel zijn om genoeg te drinken. De meeste bidons zijn 500 tot 800ml, dus als je deze twee keer vult, heb je al 1 liter tot 1,5 liter water gedronken. Bovendien kun je met een bidon ervoor zorgen dat je altijd water bij je hebt, waardoor het makkelijker is om je dagelijkse waterinname te halen.

Hier zijn enkele eenvoudige manieren om meer water in je dieet op te nemen:

  • Drink water bij elke maaltijd.
  • Kies voor water in plaats van suikerhoudende dranken.
  • Eet meer fruit en groenten. Je kunt nog steeds water in je voeding opnemen door voedsel te eten dat veel water bevat.
  • Investeer in een bidon om overal mee naartoe te nemen.

Een bidon is het perfecte relatiegeschenk

Een bidon bedrukken met je merknaam of logo en deze schenken aan klanten kan hun aansporen om meer water te drinken, wat bevorderlijk is voor hun gezondheid. Daarom is dit het perfecte relatiegeschenk voor bedrijven. Je stimuleert niet alleen de relatie met je klanten, maar ook de levensstijl van je klanten op een positieve manier.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.