Help, mijn billen verdwijnen! ‒ Afvallen met behoud van je achterste

Als je van een dikke buik af wilt, heeft het geen zin om uitsluitend eindeloze reeksen buikspieroefeningen te doen… Plaatselijk afvallen is namelijk onmogelijk. Je lichaam is er simpelweg niet toe in staat om op één specifieke plek vet af te breken, en de rest van je lichaam onaangeroerd te laten. Het gevolg is dat je doorgaans ook afvalt op plaatsen waar je helemaal niet af hoeft te vallen. Sterker nog: sommige mensen worden plat op plaatsen waar ze rond willen blijven… In dit artikel lees je nuttige informatie over het behouden van je billen tijdens het afvallen.

Ongewenst afvallen bij de billen

De bekendste plekken waar vooral vrouwen ongewenst afvallen zijn de borsten en de bilpartij. Als je al niet gezegend bent met ronde billen, dan kan het extra vervelend zijn om vet te verliezen op deze plek. Het vervelende van afvallen is dat je naast vet ook altijd spieren kwijtraakt. Dit is funest voor je bilpartij, omdat je juist op die plek heel goed de gevolgen kunt zien van spierverlies.

Hypertrofie

Een goede methode om je billen rond te houden of ronder te maken is hypertrofie. Hypertrofie houdt in dat je na een periode van afvallen het volume van je cellen vergroot. Je vergroot dus niet het aantal cellen, maar het volume van iedere afzonderlijke cel. Dit doe je door cellen meer water en bouwstoffen op te laten nemen.

Bilspierhypertrofie

De beste manier van hypertrofie voor het in stand houden of vergroten van je billen is spierhypertrofie. Spierhypertrofie houdt in dat je stelselmatig een specifieke spiergroep aanspreekt. In het geval van je billen moet je dus aan bilspieroefeningen gaan doen. Hierdoor zal het volume van het sarcoplasma in iedere spiercel toenemen. Zodoende krijg je gespierdere en rondere billen!

Ga niet op dieet

Als je je bilspieren wilt vergroten, moet je vooral NIET gaan diëten. Je dient juist meer te gaan eten, maar wel gezond. Essentiële eiwitten uit mager vlees en (vette) vis, veel groenten en fruit, en complexe koolhydraten uit hele granen!

Ken jij effectieve en/of leuke bilspieroefeningen? Laat ze hieronder achter!

5 reacties op “Help, mijn billen verdwijnen! ‒ Afvallen met behoud van je achterste

 1. Teni ·

  Ik heb dit probleem juist bij mijn borsten, zijn er ook bepaalde oefeningen voor de borsten? Met krachttraining waar ik de borst spieren aanspreek ben ik vaak bang dat ik mijn borsten hierdoor juist verklein.. Is dit zo? En kan een bepaalde bh ook bijdragen? (Een bh die weinig lucht doorlaat: je borsten worden heel warm: worden kleiner?)

  Reageer
 2. Yvon ·

  Bodypump, trappen lopen, crosstrainer en….bilspieren aanspannen/ontspannen als je toch in de file beland bent…

  Reageer
 3. Agaath ·

  1x per week Pilates , alle spieren komen aan de beurt,buik,billen, rug, benen.Ik verlies geen gewicht maar krijg wel een beter figuur.

  Reageer
 4. lillirose ·

  lunches
  1 voet voor,knie gebogen,andere been naar achter,door je voorste knie buigen en weer op.

  Reageer
  • Bodytalking ·

   Van teveel lunches wordt je dik.
   Van veel lunges krijg je betere benen en billen.
   Is absolute aanrader voor vrouwen.

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.