Op de billen afvallen, is iets dat veel mensen willen… Een veelgestelde vraag onder vrouwen blijft dan ook: ‘Lijkt mijn kont dik in deze broek?’. We raken er maar niet over uitgesproken, want strakke billen willen we allemaal! In dit artikel wordt uitgelegd hoe ook jij mooie billen kunt krijgen en op de billen kunt afvallen. Eerlijk is eerlijk, het kost wel de nodige moeite, want uitsluitend met een crashdieet kom je er niet…

1. Billen afvallen

Als je zichtbaar en tastbaar vet op je billen hebt, dan moet je allereerst afvallen om mooie strakke billen te krijgen. Je hebt immers niets aan sterke bilspieren als er te veel vet overheen ligt. Je moet dus vet verbranden om ervoor te zorgen dat je je bilspieren ook daadwerkelijk kunt zien! Een cruciaal punt wat je niet moet vergeten: Je kunt niet plaatselijk afvallen rond je billen. Om het overtollige vet op je billen / bilspieren kwijt te raken, zul je dus over je hele lichaam moeten afvallen.

Eet vooral niet te weinig als je gaat afvallen rond de billen! Als je aan krachttraining en cardiofitness gaat doen, dan kun je gerust evenveel blijven eten als je voorheen al deed. Omdat je namelijk veel meer calorieën verbrandt door die trainingen, zul je het zeker niet redden met minder bouwstoffen en brandstoffen. Bovendien heb je de eiwitten en de koolhydraten nodig, anders kan je lichaam geen nieuw spierweefsel aanmaken, óók geen bilspieren. Wat je wilt is de overmatige vetlaag op je bilpartij verbranden, zonder dat dit ten koste gaat van je bilspieren, en daarmee van de vorm van je billen.

2. Cardiotraining voor de bilpartij

Om vet kwijt te raken op de billen zul je hoofdzakelijk cardiotraining moeten gaan doen. De crosstrainer is een ideaal apparaat voor afvallen van de billen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een hometrainer of spinningfiets gebruiken. Daarnaast kun je touwtjespringen of hardlopen, maar dit is een stuk belastender voor je gewrichten. Houd er bovendien rekening mee dat je hartslag niet te hoog mag zijn, dus ook om die reden is de crosstrainer ideaal voor ‘billen afvallen’.

Als je nog normaal kunt praten, zonder buiten adem te raken tijdens het trainen, dan is je hartslag in orde om te kunnen afvallen rond de billen. Dan verbrand je namelijk het meeste vet, zeker als je het minimaal een halfuur per keer volhoudt.

3. Krachttraining t.b.v. bilspieren

Om je bilspieren steviger te maken, moet je aan krachttraining doen, met name bilspieroefeningen. Je krijgt dankzij krachttraining meer spiermassa… Het voordeel hiervan is niet alleen dat je strakkere en gespierdere billen krijgt, maar ook dat de extra spieren veel calorieën verbruiken, zelfs als je niets doet en bijvoorbeeld op de bank zit. Het trainen van je billen, en het liefst ook andere spiergroepen, heeft dus meer voordelen dan alleen maar de uiterlijke. Krachttraining is dus een absolute must voor ‘billen afvallen’!

Je billen bestaan grotendeels uit spieren, met daar bovenop een laag vet. Als je écht strakke billen wilt, dan zul je je bilspieren moeten trainen. De volgende oefeningen zijn daar heel geschikt voor:

Apparaten om billen af te vallen

Let op: Zoals met elke vorm van krachttraining moet je de weerstand steeds verhogen om maximale resultaten te boeken. Op je dooie gemakje traplopen of fietsen is in het prille begin nog enigszins bevorderlijk, maar al heel snel doelloos. Daarom is de beste manier op je billen te trainen intensieve cardiotraining + krachttraining. Je kunt ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan en aldaar gebruik te maken van de vele apparaten. Het voordeel hiervan is dat er volop gespecialiseerde apparaten zijn waarmee je klassieke oefeningen voor de bilspieren (lunges, squats, beenheffen, beentrappen, bilspierpush-ups e.a.) extra kunt verzwaren door middel van stapeltjes gewichtsschijven.

Ook is er nagenoeg altijd wel een apparaat aanwezig voor de bilspieren waarmee je traplopen simuleert: de zogenaamde “Stair Stepper”, “Stair Master” of “Stair Climber”, welke je steeds zwaarder kunt instellen. Ook met een ouderwets step-apparaat (steps & steppers) kom je overigens al een heel eind. Tot slot is de welbekende Leg Press een ideaal apparaat om je billen steviger te maken. (bron)

Je hoeft overigens niet per se naar de sportschool voor ’t afvallen van je billen. Zo kun je er ook voor kiezen om thuis bilspieroefeningen te doen. Je bent dan veeleer aangewezen op bilspieroefeningen met een fitnessmatje; deze kun je op den duur verzwaren met een gewichtsgordel of loodgordel. Als je er de middelen toe hebt, loont het trouwens écht de moeite om zelf een crosstrainer en stairstepper aan te schaffen. Dan heb je je apparaten altijd bij de hand en hoef je dus niet je huis uit om je billen te doen afvallen. Je kunt dan dus super-efficiënt je billen en bilspieren trainen! Hierbij nog  wat aanvullende tips en trucs voor het afvallen van je billen:

Billen vermageren: zó kun je afvallen rond de billen!

Je billen vermageren ofwel afvallen rond de billen is een onwijs populair item, met name onder vrouwen. Want, zeg nou zelf: je wilt natuurlijk niet dat je billen te dik lijken in je favoriete jeans. Elke vrouw lijkt gefixeerd te zijn op mooie, strakke billen, maar lang niet iedereen bereikt dit streven. Dat komt omdat strakkere billen heel lastig te bewerkstelligen zijn. Het kost zelfs enorm veel moeite, want enkel met afvallen kom je er niet.

1. Strakke billen door afvallen

Als je vet op je billen hebt, dan dien je dat vet te verbranden. Je billen zullen er namelijk nooit strak en gespierd uitzien als er een vetlaag overheen zit. Om de bilspieren te kunnen zien, dient de vetlaag dus te verdwijnen. Helaas is het niet mogelijk om vet plaatselijk te verbranden. Je lichaam probeert namelijk altijd een evenwicht te creëren. Je zult dus je hele lichaam moeten aanpakken voor mooie, strakke billen. Ga vooral niet overdreven diëten om af te vallen rond de billen. Eet gezond, gevarieerd en vooral voldoende, want voor strakke, gespierde billen zijn voldoende voedingsstoffen nodig, met name eiwitten.

2. Billen vermageren dankzij cardiotraining

Stap 1 is dus vet verbranden. De beste methode voor vetverbranding is cardiotraining. Cardio is relatief langdurig sporten met relatief beperkte weerstand. Voorbeelden van cardio zijn: crosstrainer, hometrainer, loopband, spinning, joggen, fietsen, skeeleren en roeien. Zorg er tijdens een cardio-work-out voor dat je hartslag niet te hoog is. Je dient normaal te kunnen blijven praten, zonder buiten adem te raken. Als je hartslag goed is, verbrand je het meeste vet. Tip: doe 3 x per week een halfuur tot drie kwartier cardio.

3. Strakkere billen m.b.v. krachttraining

Als je na langdurig cardio te hebben gedaan, het vet op je billen begint kwijt te raken, dan is dat nog niet genoeg. Je dient ook je bilspieren te trainen om ze steviger te maken en je billen strakker en mooier van vorm te krijgen. Spiermassa verbrandt bovendien calorieën tijdens de rust, dus als je meer spieren opbouwt, is de kans kleiner dat het vet op je billen weer terugkomt. Zoals met elke vorm van krachttraining, dien je regelmatig de weerstand te verhogen om maximaal rendement te behalen.

Dikke billen? Nóg 40 tips om vet op je billen te verbranden!

Lokaal het vet op je billen verbranden gaat helaas niet. Het is dan ook niet reëel dat veel mensen denken dat ze in een mum van tijd van hun dikke billen af kunnen komen. Er is maar één manier waarop je gericht je dikke billen kunt vermageren, namelijk: je algehele spiermassa vergroten en tegelijkertijd je algehele vetpercentage verlagen. Hieronder lees je 40 tips om deze twee effecten tegelijkertijd te bewerkstelligen…

Tips tegen dikke billen m.b.t. je dieet

 • meer calorieën verbranden dan je eet
 • calorie-inname binnen de perken houden
 • Gezond, gevarieerd en uitgebalanceerd eten
 • Drink veel groene & witte thee
 • Neem een handje noten als tussendoortje
 • Meer eiwitten/proteïnen eten
 • Let op de calorieën in drinken (bier, frisdrank, vruchtensap e.a.)
 • Beperk de inname van alcohol en cafeïne
 • Sla geen maaltijden over; je ontbijt sowieso nooit
 • Niet streng lijnen/diëten
 • Al helemaal geen crashdieet uitproberen
 • Beperk de inname van suikers
 • Eet gezonde omega-vetzuren uit vette vis
 • Drink meerdere glazen water per dag
 • Voldoende eten – honger jezelf vooral niet uit
 • Eet vooral veel groenten, fruit en hele granen

Tips tegen een dikke bilpartij m.b.t. lichaamsbeweging

 • meer aan lichaamsbeweging doen
 • Spinninggggggg!
 • Gun je spieren voldoende rust: 1 rustdag tussen 2 sportdagen
 • Specifiek je bilspieren trainen (bilspieroefeningen)
 • Zorg dat je normaal kan blijven praten tijdens cardio…
 • …Anders is je hartslag te hoog
 • Steps, steps en nog eens steps
 • Squats, squats en nog meer squats
 • Vaak genoeg de trainingsgewichten ophogen
 • Doe algemene krachttraining (halters, dumbbells e.a.)
 • Cardio lang genoeg volhouden
 • Hardlopen, fietsen, skeeleren & touwtje springen
 • Crosstrainer & hometrainer
 • Spieren kweken voor een snellere stofwisseling
 • Uitstappen (lunges)
 • Hardlopen in heuvelachtige gebieden
 • Fitness-apparaten: legg-press & leg-extension
 • Vaak genoeg de trainingsweerstanden ophogen
 • Heel veel traplopen (liefst met 2 treden tegelijkertijd)

Overige tips tegen bilvet c.q. vet op de billen…

 • Span regelmatig je bilspieren enkele seconden aan
 • Je calorie-intake en calorie-verbranding op elkaar afstemmen
 • Al je vetstapelingen aanpakken voor een lager vetpercentage
 • Je bloedsomloop stimuleren met massages
 • Cellulite voorkomen en bestrijden

Mooie billen trainen voor je bikini? Zo doe je dat!

De zomer komt er weer aan, dus het shoppen naar een nieuwe bikini kan weer beginnen! Maar hoe krijg je nu mooie billen zodat jij je ook nog eens prettig voelt in je bikini? Mooie billen zijn strak, stevig, rond, mooi vol en toch ook zeker weer niet té dik. Het trainen van de perfecte billen vereist dan ook de nodige aandacht. Een hele goede manier om mooie billen te krijgen, is door de volgende oefeningen te verrichten. Het is zwaar, maar het werkt wel goed….

1. Traploop-oefening voor mooie billen…

In principe kun je deze oefening op een gewone trap in huis uitvoeren, maar het handigste is een trappenhuis. Ren of loop de eerste keer omhoog met één trede per stap. De tweede trap ren of loop je met twee treden per stap omhoog (jog naar beneden als je maar één trap hebt). Herhaal deze oefening 17 minuten lang voor echte mooie billen (ik zei toch dat het zwaar is). ;)

2. Cardiotraining voor vetverbranding

Wil je vet (op je billen) verbranden? Doe dan na het traplopen 15 tot 20 minuten aan cardiotraining op bijvoorbeeld een hometrainer of een crosstrainer (op ongeveer 55% van je maximale hartslag). Koel tot slot 5 minuten af door op de helft van de weerstand te trainen. De combinatie van traplopen en cardio werkt gegarandeerd beter voor mooie billen dan een Stair / Step / Summit apparaat in de sportschool!

3. Fitnessoefeningen voor strakke, ronde billen

Er zijn diverse fitnessoefeningen c.q. bilspieroefeningen die kunnen bijdragen aan mooie billen. Denk o.a. aan:

 • Lunges: stap met een van beide benen naar voren en zak langzaam naar de grond. Kom vervolgens langzaam weer omhoog en herhaal deze oefening een aantal keer. Wissel daarna van been en voer de lunges in spiegelbeeld uit. Op die manier train je beide billen optimaal. (bron)
 • Achterwaarts beenheffen: achterwaarts beenheffen kan enorm bijdragen aan mooie billen. Voor achterwaarts beenheffen heb je allereerst iets nodig om op te steunen met je armen, bijvoorbeeld een bankje. Strek vervolgens een van je benen in de lucht zodat deze gelijk komt te hangen met de vloer. Houd deze positie enkele seconden vast, en laat je been dan weer terug naar de vloer zakken. Herhaal deze oefening een aantal keer met ieder been en je zult direct merken dat deze oefening enorm veel van je bilspieren vraagt.
 • Squats: zak met een rechte rug door je benen en kom vervolgens weer omhoog. Herhaal deze oefening steeds vaker voor maximaal effect op je billen. Je kunt na verloop van tijd ook gewichten in je nek leggen om de intensiviteit van deze oefening voor mooie billen op te schroeven. (bron)

4. Fitnessapparaten voor mooie billen

Mocht je lid zijn van de sportschool, dan kun je daar diverse apparaten gebruiken om mooie, strakke billen te trainen. Probeer met name de Leg Curl en Leg Press regelmatig te gebruiken voor ronde, gespierde billen. (bron) Mocht je thuis aan de slag willen met een fitnessapparaat voor het trainen van je billen, dan is de Leg Magic een aanrader.

5. Let op: mooie billen trainen vereist inzet!

Als je écht mooie billen wilt voor je bikini, dan moet je er dus wel iets voor doen. Strakke, mooie billen krijg je bovendien niet door alleen maar te diëten. Met andere woorden: (uitsluitend) afvallen is niet de juiste weg om mooie, strakke billen te krijgen. Daar is sowieso (ook) krachttraining voor vereist. Ga er dus echt voor en geef niet te snel op. Veel succes!

Heb jij nog tips voor mooie billen of bepaalde oefeningen die bij jou goed werken? Deel het hieronder in een reactie.

Strakkere billen & benen door ze (bijna) letterlijk te bevriezen?!

Strakke billen en strakke benen krijgen door ze bijna letterlijk te bevriezen, waardoor vet plaatselijk verdwijnt. Dat is wat het bedrijf FreezeFatAway ons wil laten geloven met hun nieuwe product ‘Cool Shapes Contouring Shorts’ (inmiddels ook ‘CoolSculpting by ZELTIQ’). Het klinkt eigenlijk té mooi om waar te zijn, maar is dat ook zo?

De Cool Shapes Contouring Shorts is een soort wielrenbroek met grote buidels op de billen en de bovenbenen. In deze buidels doe je zakken met gel die je eerder in de vriezer hebt gelegd. Door deze gebieden herhaaldelijk bloot te stellen aan kou zouden zogenaamde bruine vetcellen –dit zijn vetcellen die zélf calorieën nodig hebben– verdwijnen als sneeuw voor de zon. Blootstelling aan kou (afkoeling) zorgt er immers voor dat je lichaam méér energie aanspreekt (en dus calorieën verbrandt) om warm te blijven. Dus het idee is dat je plaatselijk meer vet verbrandt rondom deze probleemgebieden. Na een maand lang elke dag 30 minuten met een koud achterwerk rond te lopen, zou je zichtbaar strakkere billen en dunnere benen moeten krijgen.

De basis van dit afslankproduct ligt bij serieus wetenschappelijk onderzoek dat ook daadwerkelijk bestaat en niet is betaald door het bedrijf zélf. Het belangrijkste onderzoek waar de Cool Shapes Contouring Shorts op gebaseerd is, laat zien dat je tot 400 calorieën per halfuur verbrandt als je bibbert van de kou, waarbij vooral bruine vetcellen worden gebruikt. Maar voordat je op zoek gaat naar een verkooppunt van deze koude oplossing voor strakkere billen en strakkere benen moet ik je helaas teleurstellen. De hoofdonderzoeker destijds heeft al laten weten dat afkoeling alléén werkt als je hele lichaam te koud is en richting onderkoeling gaat. Oppervlakkige kou zorgt misschien voor het verbranden van een paar extra calorieën, maar dat effect zal aan de buitenkant nooit zichtbaar worden. Helaas…

Plaatselijk afvallen is sowieso bijna niet mogelijk omdat je lichaam constant in balans probeert te blijven. Strakke benen en billen bereik je voorlopig dus alleen nog maar met gezond eten en flink sporten.

Billen afvallen: tot slot…

Billen bestaan grotendeels uit spieren met daaromheen een laag vet. Om je billen strak, gespierd, rond en mager te krijgen, kun je het beste:

 • Traplopen
 • Een heuvel oprennen & afrennen
 • Fietsen
 • Fitness (crosstrainer, step-apparaat + leg press!)

Hopelijk ben je niet volledig ontmoedigd geraakt, maar een magische manier om makkelijk mooie billen te krijgen bestaat helaas niet. Als ‘normaal’ afvallen niet lukt, dan moet je juist deze methode proberen en óók krachttraining en cardiofitness gaan doen. Je zult zien dat het afvallen van de billen dan ook veel makkelijker gaat! Als je me niet gelooft, dan daag ik je uit om het te proberen en zodoende het tegendeel te bewijzen. ;) Billen afvallen is zeker een flinke uitdaging, maar ook absoluut de moeite waard!

Als je strakke, gespierde en magere billen wilt bewerkstelligen, dan moet je ook absoluut deze bilspieroefeningen proberen! Hiermee kun je namelijk zeer effectief en efficiënt je billen en bilspieren trainen!

Heb jij bovenstaande tips geprobeerd om je bilpartij te verstevigen? En heb je al mooiere, rondere, strakkere, stevigere en gespierdere billen bewerkstelligd? Heb jij nog meer tips om af te komen van dikke billen door het vet op je billen te verbranden? Laat hieronder weten of jij dankzij bovenstaande methode voor ‘billen afvallen’ jouw gewenste resultaten hebt bereikt en mooie, strakke, ronde billen hebt gekregen!

168 Reacties

 1. Hallo mijn naam is Jessica en ik ben 13 jaar. Ik bedank jullie voor dit artikel, maar mijn ouders zeggen altijd dat ik een dikke billen heb en mijn broers komen altijd binnen als ik train, en de spullen die je moet gebruiken om af te vallen heb ik niet, hebben jullie misschien wat tips voor mij die ik wel kan gebruiken en waarvoor je geen apparaten voor nodig hebt en wat gezonde gerechten die je makkelijk kan maken.gewoon snel. ps schrijf snel terug want ik heb het echt nodig. Alvast bedankt Jessica.

 2. hallo ik zit echt met een probleem ik heb nu al 5 jaar lang dikke billen maar ze zijn niet hard echt veel vet en mijn kuiten ook help aub wat moet ik doen voor mooie magere strakke billen en kuiten

 3. Hoi! Ik heb een maand lang de work-outs van Pop Pilates gedaan (YouTube-kanaal), ze is echt mega goed! Ik zag naar 2 weken al heel veel verschil, ik deed de work-outs 5x per week en het waren 3 filmpjes van een kwartiertje dus 3 kwartier in totaal. Daarbij deed ik voor cardio nog hardlopen, dat heeft ook super veel geholpen! Met gewichten kan ik je ook aan raden voor nog mooier resultaat. Ik ben nu erg tevreden with my butt. :)

  • Mijn vrouw doet graag Blogilates: óók een pilateskanaal van Cassey Ho op YouTube… Ik doe weleens mee en moet zeggen dat het er véél makkelijker uitziet dan het is. Het wordt al vrij snel hartstikke zwaar… Écht een aanrader!!!

 4. Dikke billen zijn juist mooi snap echt niet wat er mis is met mensen die platte / kleine billen willen hebben. Ik zou niets liever willen dan grote mooie ronde volle dikke billen! Ongelofelijk dit… #BigBootyIsTheBest!

 5. Ik snap het niet meer. Als je grotere billen wilt staat overal dat je veel squats moet doen, je billen trainen en alles. Maar om ze dus te laten afvallen ook?

  • Enkele scenario’s: Je kunt heel veel en extreem ongezond gaan eten, dan krijg je dikkere billen… Het nadeel is dat de rest van je lichaam dan ook dik wordt… Als je veelvuldig en intensief cardiotraining gaat doen, zul je lichaamsvet gaan verbranden; op den duur zul je een eventueel bierbuikje kwijtraken, maar ook over de rest van je lichaam zal vet verdwijnen, zo ook op je billen, met een kleinere bilpartij tot gevolg… Om je billen in vorm te houden, moet je juist krachttraining doen, want bilspieroefeningen zorgen ervoor dat je bilspieren in vorm blijven. Hoe meer en intensiever je je bilspieren traint, des te groter ze worden… Krachttraining zorgt niet alleen voor grotere spieren, maar zorgt –in mindere mate dan cardiofitness– ook voor vetverbranding… Als je veel vet op je billen hebt zitten, zal krachttraining dus zorgen voor kleinere billen… En als je juist hele kleine / platte billen hebt, zal krachttraining zorgen voor grotere billen. Hopelijk verheldert dit de boel een beetje…

 6. Hoi, ik wil graag van al dat bil vet af, ik eet per dag 1000 kcal en ik fiets 40 minuten en ren 15 minuten en doe 15 minuten aan bilspier oefeningen elke werkdag, maar het helpt niet? Help me, wat moet ik doen?

 7. Hoe kun je afvallen in 3 weken ik ga op vakantie dus wil slank zijn. En mijn kont en boven benen die zijn echt te dik wat kan ik er aan doen snel tips.

  • Je kunt niet zomaar binnen drie weken al het vet op je billen en bovenbenen verbranden, dat is onrealistisch. Lichaamsvet ontstaat niet van de ene op de andere dag en verdwijnt ook niet van de ene op de andere dag. Je zult er keihard en ontzettend lang voor moeten trainen. Sterker nog: je had maanden of zelfs jaren geleden al moeten beginnen met trainen, dan was het nooit zo ver gekomen. Iedereen zou wel binnen een paar weken slank willen worden om op vakantie in een bikini te passen, maar als het zo gemakkelijk was dan bestond er geen overgewicht. Begin vandaag nog met sporten en blijf dit drie keer per week doen, dan hoef je deze vraag volgend jaar niet opnieuw te stellen. Succes! ???? x Lianne

  • Je kan bijvoorbeeld. Zoals ik het doe in de tuin een beetje voetballen of gaan fietsen dus de ganse dag in de bos activiteiten doen das wel fijn om af te vallen :)

 8. Ik ben overal graatmager, behalve op mijn kont en bovenbenen! Hoe krijg ik dit in godsnaam weg!? Van krachttraining worden ze alleen maar dikker en ik eet voldoende, maar wel altijd gezond: fruit, groente etc. Cardio doe ik bijna elke dag. Mijn kontje wil maar niet meewerken. ????

  • Ik heb dat ook! Dat met krachttraining me benen en billen alleen maar groeien… maar ik ga door en geef niet op…

  • Dat is dan ook het idee achter (en de functie van) krachttraining: dat je beenspieren en bilspieren groter worden… Als je juist smallere en meer langgerekte / atletische beenspieren wilt bewerkstelligen, moet je naar verhouding juist meer cardiotraining en minder krachttraining doen!

 9. Ik wil graag kontvet verbranden maar als ik squats doe krijg je van die opgeblazen billen, dat wil ik al helemaal niet. Welke thuisoefening(en) moet ik doen? En ik heb ook veel vet tussen mijn buik en borsten in. Bij m’n ribben zeg maar. Dat moet echt t ziet er van de zijkant heel raar uit!! Help me plzzz!

 10. Ik wil graag van mijn vette billen af, alle tips zijn welkom… Ik word er alleen maar verdrietig van, ik wil graag normale billen en dunne dijen maar hoe?!

 11. Ik ben een man en ik ben pas begonnen met trainen en wat ik weet van m’n lichaam is dat bijna al het vet bij mij op m’n buik, borst, benen en billen zit. Ik wil al het vet kwijtraken, maar vooral het bilvet. Ik ben niet van plan om squats te gaan doen, want daar worden je billen juist groter van en vet kun je kwijtraken, maar spieren is een stuk moeilijker.

 12. Ik ben 23 kilo vermagerd en wil heel graag van mijn bilvet af. Elke tip is meer dan welkom; alvast bedankt!

  • Je moet traplopen en veel water drinken. Hoe val ik in 1 week af? Help, ik ga bijna op vakantie!

 13. Dikke billen zijn heerlijk. Deze pagina moet veranderen in ‘Vet bij je taille verbranden’ of ‘Hoe worden mijn billen dikker?’.

  • Hahaha, amai, ik wil er juist vanaf, van mijn dikken billen! Zoveel vet, ik word er depressief van…

 14. Hey, ik ben 15 jaar, 1.69m lang en 50 kilo. Alleen mijn billen zijn enorm dik, dat zit in de familie.

  • Is er binnen je familie ooit genetisch onderzoek verricht? Bijvoorbeeld naar stofwisselingsstoornissen of schildklieraandoeningen?

 15. Hallo, Dit is misschien een beetje raar om te zeggen, maar mijn billen zijn te gespierd en te rond. Hoe kan ik dit kwijt raken want ik zit er nogal mee… Groeten, F

  • Moet meer eten.. ik heb vorig jaar 2 maand aan een stuk overdag amper iets kunnen eten 10 – 11 uur werken op een dag geen pauze… ben 7 kilo verloren met de congé terug normaal gegeten en ben er 10 kilo bij.. nu probeer ik meer te eten overdag kleinere porties maar veel gezonder.. voor sport heb ik geen tijd door mijn werk.. maar je bent pas 12 je lichaam is nu pas in de maak.. maar let op uw eten, ’s morgens een lauw glas water met citroen.. koffielepel olie (zelf nog niet gedaan) maar helpt blijkbaar..

 16. Ik ben een meisje van 12 jaar en vind zelf mijn kont en benen te dik. Mijn moeder zegt ook altijd dat als ik zo doorga met eten dat ik dan later heel dik ben en dat wil ik natuurlijk niet. Ik eet over de hele dag 2 broodjes en ’s middags een koekje als ik uit school kom. Verder doe ik maandag aan turnen en dinsdag en vrijdag aan volleybal. Wat kan ik verder nog doen om ervoor te zorgen dat mijn kont en benen wat slanker worden?

  • Bedoel je serieus dat je op een hele dag 2 broodjes en 1 koekje eet? Daarmee honger je jezelf uit! Misschien moet je maar beter niet naar je moeder luisteren en véél meer gaan eten…

 17. Hoi, ik ben 12 jaar ongeveer 50 kilogram. En ik wil afvallen bij benen en billen. Ik fiets meestal naar school ongeveer 10 minuten 2x per 7 dagen. Ik zit op volleybal 2x in de week. De dingen die ik meer ga doen zijn skeeleren en dan op dinsdag, vrijdag, en woensdag, en dan een halfuur. Ik ben al veganist dus mijn eten is goed. Maar wat moet ik ervoor gebruiken om meer mijn eetlust te verminderen. Liefs, Charlotte

  • Beste Charlotte, Allereerst vind ik dat je op je 12e nog helemaal niet bezig hoort te zijn met afvallen / afslanken. Je lichaam is immers nog volop in de groei en maakt dus nog extreme ontwikkelingen door. Het vet dat zich momenteel nog op je billen, heupen en dijen / bovenbenen bevindt, zou in theorie de komende jaren nodig kunnen zijn voor o.a. de borstontwikkeling. Afvallen moet je dan ook eigenlijk niet doen alvorens je volgroeid / uitgegroeid / volwassen bent. Tenzij je overduidelijk last hebt van overgewicht (obesitas / vetzucht / zwaarlijvigheid / adipositas / corpulentie / dikheid, of hoe je het ook wilt noemen)… Maar als kind dien je dan wel onder begeleiding te staan van een officieel diëtist(e) of van een volleerd (dus afgestudeerd) nutrist c.q. voedingsdeskundige (en dus niet zomaar iemand die zichzelf voedingsconsulent(e) noemt)… En al helemaal niet van willekeurige mensen via internet zoals ik. ;) Dat je veganist bent, betekent overigens niet per definitie dat je gezond eet. Onder veganisten komen zelfs opvallend veel nutritieve en nutritionele tekorten / deficiënties voor; onder andere ten aanzien van vitamine B12, vitamine D, ijzer en essentiële eiwitbouwstenen (aminozuren). Van kinds af aan opgroeien als veganist vind ik om die reden ook niet per se een verstandige keuze, tenzij zulke tekorten aan voedingsstoffen heel nauwlettend in de gaten worden gehouden. Overigens is lichaamsbeweging en sport hartstikke goed! Zowel voor volwassenen als voor kinderen… Maar het doel ervan zou mijns inziens niet gewichtsafname moeten zijn… Zie eventueel ook (de reacties onder) dit artikel voor aanvullende inzichten:

   Groeten, Paul

 18. Hallo, Ik ben 12 jaar en heb cellulite aan mijn benen wat kan ik oden om dit weg te krijgen want ik heb veel broeken waar ik mij niet goed in voel maar het meest is aan mijn boven benen wat kan ik daar aan doen Ik ga maandag 1 uur gaan zwemmen Woensdag ga ik naar de judo dat is ook 1 uur En zaterdag ga ik ook nog eens naar de judo en dat is ook een 1 uur Alle tips zijn welkom!

 19. Ik ben een man van 18. Ik ben 1m68 en 65 kg. Ik voetbal per week 3 uur en 45 minuten met mijn vrienden. Als ik dan ook al die tips ga volgen. Kan ik dan minimaal 5 kg per maand verliezen?

  • Ik vroeg mij dit ook af, ik ben een meisje en ik voetbal ook, ik zou ook graag wat afvallen maar weet niet hoe.

 20. Hallo, Ik ben zelf, zoals velen hierboven, slank. Alleen helaas mijn billen niet. Mijn tip, zoals in het artikel: CARDIO CARDIO CARDIO CARDIO. Ik heb een eigen fitnessschema. We gaan elke dag 1,5 uur fitnessen. Elke dag doe ik zeker 20 tot 30 minuten (kan niet langer omwille van zware astma) lopen/fietsen/crosstrainen of stijl omhoog wandelen / lopen. Super goed! Verder squat ik, plus lunges met gewichten, enz. Verder qua eten, zoals het hoort. Goed, maar niet te veel. ???? Groetjes!

 21. Beste Paul, Ik ben 43 jaar 54 kg en 1.60cm. Ik doe 4x per week krachttraining en cardio ook 4 x per week 30 min. Ik heb veel spieren maar er is nog net een klein laagje vet en vocht op de billen dat ik maar niet weg krijg. Mijn schouders en buik zijn mooi strak. Ik heet s morgens rijstvlokken met whey in water opgelost, 10 uur stuk fruit met platte kaas, s middags 150 gram kip met 70 gram rijst en of 300 gram patatjes met groenten. Om 4 uur herhaling maaltijd 2. Om 6 uur 6 rijstwafels met 20 gram jam. Om 20 uur herhaling maaltijd 3 en voor het slapen whey met water. Dus zoals je ziet eet ik genoeg en drink nog 1,5 liter water.

  • Misschien eet je te veel en te eenzijdig? Een gemiddelde eiwitshake levert 50 gram eiwitten x 4 kilocalorieën per gram eiwit = 200 kilocalorieën. Een tweeral eiwitshakes levert dus 400 kilocalorieën. Als je daar bovenop nog 6 dagelijkse eetmomenten hebt, kan ik me voorstellen dat je totale calorie-intake behoorlijk aan de hoge kant is. Als ik het goed heb gelezen/begrepen, ziet je dagelijkse eetpatroon er als volgt uit:

   • 07:00 Rijstvlokken + whey
   • 10:00 Fruit + platte kaas
   • 13:00 Kip + rijst/patat + groenten
   • 16:00 Fruit + platte kaas
   • 18:00 Zestal rijstwafels met jam
   • 20:00 Kip + rijst/patat + groenten
   • 23:00 Whey-eiwitshake

   Persoonlijk vind ik dit erg veel en ook nog eens een tikkeltje eenzijdig. Twee keer per dag rijst + rijstvlokken + 6 rijstwafels… Wissel liever af met o.a. peulvruchten, zoete aardappel, pompoen en volkorenpasta. Aan 300 gram patat heeft je lijf sowieso niks. Ook iedere dag kip en kaas is nogal eentonig. Breng liever wat meer variatie in door producten toe te voegen uit deze lijst met eiwitrijke voedingsmiddelen en deze lijst met gezonde vetleveranciers. En ga desgewenst meer bilspieroefeningen doen… Hopelijk heb je hier wat aan; succes! Groeten, Paul

 22. Ik zelf ben al best heel slank, maar moet nog strakker worden rond om mijn billen. Aangezien het is om binnen de ‘modellenmaten’ te komen, weet ik niet hoe ik dit het best kan aanpakken. Mijn heupen zijn op dit moment 98 centimeter in omtrek en dit moet naar 90 centimeter toe (of hier dichter bij in de buurt). Nu zoek ik dus een training waarbij ik niet mijn hele lichaam verder hoef af te slanken, maar echt alleen mijn billen. Hoe pak ik dit aan?

  • Deze manier van ‘plaatselijk afslanken’ is helaas onmogelijk. Er worden allerlei BBB-methodes bedacht door allerlei fitnessgoeroes, maar dit werkt alleen om plaatselijk SPIEREN te ontwikkelen. Dus met behulp van beenspieroefeningen, bilspieroefeningen en buikspieroefeningen… Plaatselijk afvallen -dus dunner worden- bestaat daarentegen (helaas) niet. Vet verdwijnt namelijk altijd proportioneel, dus naar verhouding… Waar zich het meeste lichaamsvet bevindt, verdwijnt ook het meeste lichaamsvet. En waar je geen lichaamsvet hebt, kan logischerwijs ook geen vet meer verdwijnen. De enige situatie waarin je UITSLUITEND op één specifieke plaats vet kwijtraakt is als je maar op één specifieke plaats vetreserves hebt zitten. Dus als je de rest van je lichaam reeds hebt ‘drooggetraind’. Al met al is plaatselijk vet verbranden in veruit de meeste gevallen een fabeltje…

 23. Hoi hoi, Ik heb 2 jaar geleden een maagoperatie ondergaan en ik ben daar heel tevreden over. Juist mijn zitvlak en billen blijven wat dik. Welke oefeningen kan ik daarvoor doen, want het wordt zomer en wil mij niet schamen om in bikini te lopen? Groetjes, Lisa

 24. Door het trainen van je bilspieren worden je billen groter? Waarom staan hier zoveel bilspieroefeningen wat je billen kleiner zou maken.. Ik doe juist deze oefeningen om voller billen te krijgen.

  • Het kan eigenlijk twee kanten op met bilspieren trainen, afhankelijk van je uitgangssituatie… Als je dikke billen (dus veel vet op je billen) hebt, kun je door fitness (indirect door bilspieroefeningen, maar toch vooral door cardio-oefeningen) bilvet verbranden en zodoende kleinere billen bewerkstelligen. Heb je hele platte, magere billen, dan kun je met behulp van bilspieroefeningen je bilspieren vergroten, waardoor vollere, rondere billen ontstaan. De exacte uitwerking van bilspieroefeningen is dan ook deels afhankelijk van wat voor billen je op DIT moment hebt (qua samenstelling: bilvet versus bilspieren).

 25. Hey, Ik wil afvallen alleen ik wil het wel gezond doen, ik heb een strakke buik alleen mijn billen zijn dik. Wat kan ik doen om alleen rond mijn billen af te vallen?

 26. Hey, Ik heb dus het probleem dat alles gewoon strak is behalve mijn billen. ???? Werkt dit echt? Want ik wil zo snel mogelijk resultaat want moet namelijk bruidsmeisje zijn en moet een strak jurkje aan.

 27. Hoi hoi. Ik ben nu 1 week bezig met trainen volgens uw artikel en het is top!!! Ik ben nu al 1 kilo kwijt. Eet ’s morgens goed, ’s middag matig en ’s avonds de helft van een bord. Eet 2 tussendoortjes per dag die ieder minder dan 100 kcal bedragen. Ik raad het iedereen aan!!!

  • Dankjewel voor je berichtje; erg leuk om te horen dat de tips worden gewaardeerd!

 28. Nou, Ik sport sinds 2 jaar elke dag en soms 6 dagen per week. Daarmee bedoel ik dus cardio plus krachttraining. Daarbij eet ik na 6 uur niks meer. Wat betreft frisdrank ben ik helemaal gestopt, drink alleen water en groene thee. Ik woog voorheen 102 kg, nu 2 jaar later weeg ik nog steeds 102 kg. Je zou denken dat ik inmiddels 60 weeg, maar niet dus. Ik vraag me af wat ik fout doe. Ik eet gewoon wel elke dag 3 grote maaltijden en 2 a 3 tussendoortjes. Plus ik vervang mijn avondeten vaak door een zelfgemaakte groenteshake. Koek, chips en chocola beperk ik of eigenlijk vervang ik het door hagelslag en pasta, want ik ben een enorme zoetekauw. Dus ik wil ’t nog wel in m’n leven hebben. Maar dat terzijde, waarom val ik niet af?!

  • Heb je je maten aan het begin genoteerd en tussentijds opgemeten. Het kan best zijn dat je al een heleboel vet bent kwijtgeraakt en er spieren voor terug hebt gekregen. In dat geval ben je niet afgevallen in de zin van gewicht verloren, maar wel afgeslankt in de zin van slanker geworden. Nog belangrijker: eet je voldoende eiwitten? Als je aan krachttraining + cardio doet en je je lichaam niet van voldoende eiwitten voorziet zal er niet of nauwelijks over worden gegaan tot vetverbranding. Bovendien zou je toch eens moeten kijken of je van de zoetigheid af kan blijven. Suiker (glucose, dextrose, fructose, sucrose etc.) bevordert de vetopslag namelijk enorm en voorkomt tot op zekere hoogte vetverbranding. Misschien zijn dit artikel over suikerverslaving en dit artikel over eiwitrijke voeding interessant? Succes! Groeten, Paul

 29. Hey, Ik heb namelijk diabetes type 1 maar ja, en ik weeg 57 kilo. Het zit namelijk zo: als ik een skinny broek aantrek, dan is het gelijk dat mijn bovenbenen en billen er zo dik uitzien en ik zou heel graag strakke benen willen. Maar wat zou ik dan het best doen om terug strakke benen (en billen) te kunnen krijgen? En dat heel snel resultaat geeft, maar ja. Hopelijk kunnen jullie mij helpen. Bye bye ????

 30. Marco Clappers Reageer

  @Andrea: Voordat je echt resultaat ziet qua afvallen v/d billen, kan het wel een halfjaar duren. Of je moet meer lopen in combinatie met krachttraining op een sportschool. Ook intensief fietsen helpt goed.

 31. Hi, Ik ben twaalf jaar, en ik weeg zestig kilo!!! ???? Ik heb een platte buik en een dun hoofd. Geen sprankeltje vet te zien! ???? Alleen als ik glimlach wat bollere wangen maar ja… oké. Ik heb dit dus geprobeerd, en ik doe het al een maand. Het helpt voor geen meter! Dus het beste is: Eet gezond. Ongeveer twee stuks fruit per dag. Leverworst achterwege laten. Zit namelijk veel vet in… Maar ja doei! x

 32. @Andrea: Dat is niet waar! Van veel zweten verlies je alleen vocht en daarom moet je voldoende water drinken om uitdroging van de huid te voorkomen. Door een sauna of zonnebank zul je geen vet op je billen (bilvet) verbranden!

 33. Werkt dit echt? Ik probeer nu 2 keer in de week te gaan lopen maar heb nog geen verandering ondervonden! Ik heb ook striemen hoe geraak ik daar vanaf?

  • Hallo Andrea, Ik heb ook last van striemen vooral in mijn zij. Nadat ik vaker na de zonnebank studio ga zie dat de striemen langzaam weg gaan. En van zonnebanken val je ook af doordat je gaat zweten.

 34. ik ben een meisje van 14 ik heb dikke billen kunnen jullie tips sturen wat ik moet doen om vet te te verbranden als vast dank je

 35. Hi, Leuk artikel, maar ik weet niet of afvallen voor mij realistisch is. Ik ben 25 jaar, 1m71, weeg 61kg en mijn vetpercentage is 16,2%. Ik vind alleen dat mijn billen en bovenbenen wat dikker zijn dan voorheen. Ik heb altijd wel stevige bovenbenen gehad, maar naar mijn idee zijn mijn billen dikker geworden. Hier wil ik graag van af eigenlijk. Is er iets dat ik kan doen?

  • Elke dag 30x met je billen gaan schudden met pauzes. En dan na een tijdje zie je dat er wat verschil is. Maar dikke billen of bovenbenen valt op bij de jongens… tip! :)

 36. hallo, ik ben een meisje van 13 ik ben 1,80 en 58 kg maar ik vind dat m’n bovenbenen en billen een beetje dik zijn.. hier wil ik graag vanaf.. wat moet ik het beste doen?

  • Hey, je Moet heel veel beenspieroefeningen doen zoals bv. squads,… . Persoonlijk vind Ik dat squads het meeste helpen en natuurlijk ook niet te veel ongezonde dingen eten. Ik hoop dat je hier iets aan had.

 37. Hoi! Ik worstel echt heel erg met m’n lichaam en ik wil heel graag dunnere benen en billen. Ze moeten van mezelf echt strakker en slanker… Ik ben 13 jaar, 1,65 meter en 52 kilo! Ik wil graag naar de sportschool, maar het lijkt me ongemakkelijk in me eentje. En ik heb ook bijna geen geld daarvoor. Ook heb ik geen vriendinnen die echt om hun lichaam geven zeg maar. :( Dus ik weet niet wat ik moet doen… Ik probeer elke avond bilspieroefeningen te doen. En werkt een homerunner om slankere billen te krijgen? Kan iemand a.u.b. tips geven? SUPER BEDANKT!

  • Wat bedoel je met een homerunner? In elk geval kun je zowel met een hometrainer als met een crosstrainer als met een loopband uitstekend uit de weg voor wat betreft cardio. En het kan dus zeker bijdragen aan slankere benen en billen. Een crosstrainer is wel beduidend minder belastend voor je gewrichten dan een loopband, omdat je gewrichten met een loopband bij iedere stap impact te verduren krijgen. Lees eventueel ook de artikels over afvallen & vet verbranden eens die worden genoemd in bovenstaand stukje. Heel veel succes!

 38. Hallo, Ik ben 14 jaar en ik heb een probleem. Ik heb een platte buik maar dikke billen. Ik koop elke week nieuwe broeken en altijd zijn ze weer te klein. Ik probeer om naar de fitness te gaan maar na 2 dagen stop ik, dan kom ik thuis en heb dan overal pijn en het is ook omdat het te ver is dan moet ik altijd op de bus wachten. Omdat het weer school is heb ik nieuwe kleren gekocht en ik ben altijd bang dat ze weer te klein worden. De laatste tijd eet ik niet meer zoveel. Want ik ben bang dat ik weer te dik word. Vorig jaar moest ik naar het ziekenhuis gaan wel 2 maanden omdat ik te mager was en daardoor ziek werd. In die 2 maanden hebben ze ook gevonden dat mijn linker nier klein is en niet zo goed werkt. De dokter zij vanaf die dag dat ik goed moet eten. Daarna ben ik dik geworden. Mijn zus en broer plagen mij altijd en noemen mij dikzak. Nu ben ik mager geworden maar mijn billen niet. Trappen lopen lukt me niet na 2 minuten ben ik al uitgeput. Omdat ik astma heb. Ik weet echt niks meer. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Liefs Aliyah

 39. Haay iedereen. Ik ben ”Elliot” en ook ik heb bolle billen en flubberende bovenbenen. Mijn taille is 67cm en mijn heupomvang is 103 of terwijl een perenfiguur en als je dat dus hebt blijf je die billen eenmaal houden. (tuurlijk kan je er wel iets aan doen en om ze te verstevigen is ook niks mis mee). Ik moet zeggen dat als ik jullie zo hoor en het ook vervelend vinden zo’n gezwel aan je lijf stelt het mij eigenlijk gerust. Geloof me als ik zeg dat ik alles geprobeerd heb om ook maar af te vallen, puur om dat achterwerk en me bovenbenen. Maar is zelfacceptatie niet mooier dan perfectionisme? En ik schrik ervan als ik al die berichtje lees van jonge meisjes die willen afvallen! die nu al zo kritisch naar zichzelf kijken! LEEF, GENIET, eet met mate en gezond. Ik heb mezelf verkloot met afvallen en wil het hele woord dieet ook nooit meer horen. Hou van jezelf en je zult stralen. (dat is voor mij ook niet bepaald makkelijk, maar toch is het proberen waard).

 40. Hoi, Ik ben een 13-jarig meisje en ik heb dunne benen, een buik waar wel iets af zou kunnen en erg dikke billen. Wat zou ik daaraan kunnen doen op gezond eten na? Alvast bedankt. xx

  • Om af te vallen moet je meer verbranden dan je aan brandstof binnenkrijgt (eet). Vet verbranden, ongeacht waar het zich bevindt; zoals jij aangeeft heb jij het lokaal veel en elders weinig; het vet zal verbranden als je meer gaat bewegen en sporten,en probeer ook minder suiker en calorieën tot je te nemen… Op jouw leeftijd gaat dit nog eens samen met hormonale zaken en volwassen worden als vrouw; als vruchtbare vrouw ontwikkel je makkelijk stevigere billen en heupen en later ook borsten. Op jouw leeftijd ook extra lastig om regelmaat en discipline te onderhouden; veel succes van een oude kerel. ;)

  • Hoi mijn moeder heeft ook hele dikke billen maar eigenlijk kan je daar niet zoveel aandoen ja veel bewegen maar het gaat nooit helemaal weg en als je het storend vind wacht je tot je 18 ben en laat je je kont verkleinen maar ik denk dat je gewoon lekker moet gaan sporten en gezond eten en dat je blij moet zijn hoe je er uit ziet.

 41. He Maria, Je hebt een leuk plan, zullen we het samen uitvoeren? Heb er veel zin in. xxx Groetjes, Appie

 42. Hallo, I ben een meisje van 13 jaar en ik heb echt een lelijke vrouwenbil! M’n bil zat helemaal vol vet en zo. Daarom ga ik afvallen bij m’n billen. Ik ga trappenlopen, elke dag. Ik ga fietsen 4x in de week. En ik ga wat oefeningen doen elke dag. Gr.

 43. Hallo meisje van 15, Je borsten groeien vanzelf, maak je niet druk. Toen ik 15 was dacht ik ook, dit groeit maar niet door… Nu ben ik 20 en heb ik 70E en dit is zeker geen pretje. Ik ben slank van mezelf, zelfs na een zwangerschap (ja, jonge moeder). Maar door die borsten lijk ik dikker dan ik ben. Wees trots op je lichaam zoals je bent; dit heb ik wel geleerd. Na 30 kilo aangekomen te zijn en nu terug op gewicht met striemen. Ben je echt te zwaar, waardoor het gevaarlijk, is val dan af. En ja, gezond eten moet altijd. Voor diegenen die slank zijn, maar de billen te dik vinden, dit vind een meisje/vrouw bijna altijd! Dat is gewoon een vrouwenkwaal…

 44. Hey, Ik ben een meisje van bijna 15 en ik ben helemaal niet dik, maar ik heb wat dikkere billen gekregen door stress van de examens en ook door te weinig te slapen (heeft slaap invloed op de gezondheid?)… Dus mijn vraag: ik wil nog een strakke buik tegen de zomer; ik weet dat het niet meer zolang is, maar ik ga op reis en wil er graag mooi slank uitzien. ;) En weet er iemand hoe je borsten groter kunnen worden of er mooier kunnen uitzien? Groetjes :) x

 45. Geachte heer/mevrouw, Ik ben Sanne 18 jaar. Ik ben blij met m’n bovenlichaam, maar m’n heupen, billen en bovenbenen vind ik te dik. Het past niet goed bij mijn bovenlichaam. Ik eet niet veel! Ik fiets elke dag 45 minuten naar school en dan weer terug. Mijn eetpatroon van ’s ochtends tot ;s avonds is: ik begin met een zelf gesneden fruit schaaltje, met daar in banaan, sinaasappel, aardbeien en meloen (verschilt ook wel is wat voor fruit ik neem). In de middag neem ik 2 boterhammen met kipfilet of kaas; dan kom ik thuis en dan heb ik meestal trek in iets lekkers dus neem dan een cracker en ’s avonds vlees of vis met groenten en dan nog sla erbij, maar het lijkt niet echt te helpen. Ik vind dat ik gezond leef, maar snap niet dat ik dan steeds dikkere billen krijg! Ik heb er last van dat mijn onderlichaam dik is en mijn bovenlichaam normaal. Ik wil er graag iets aan doen, alleen wat weet ik niet?! Kunnen jullie mij helpen of hebben jullie tips? Alvast Bedankt. Met vriendelijke groet, Sanne

 46. Hallo! Ik ben 16 jaar en zit met overgewicht waar ik echt vanaf wil, maar ten eerste eet ik ’s middags op school (niet echt mijn ding, dus eet ik bijna niets). Dus ga ik na 1 uurtje al snoepen of zo. En mijn ouders willen echt geen andere producten kopen om mij te helpen bij mijn dieet. Ik doe wel 2x een uur dans in de week. Lopen wil ik wel, maar ik word er elke keer depressief van omdat het echt niet lukt (ik lijk op een schildpad). Oefeningen thuis doe ik met 2 gewichten van 0,5 kg. Ik ben vooral dik aan mijn buik (niet in de breedte, maar een vooruitstekende buik. :( Ook een dikke bilpartij en enorm dikke bovenbenen, zo dik dat mijn 2 benen altijd elkaar aanraken. Heeft er iemand tips hoe ik echt zeker 15 kg kan vermageren? Het is echt nodig!

  • Late reactie ,maar als tip: zoek gelijkgestemden op en ga met elkaar regelmatig, meerdere malen per week, samen lopen of sporten. En ga dus niet snoepen en zoete dingen eten. Drink veel water. Dat lest de dorst, maar ook de snelle honger. En wel doorzetten hè!

 47. Ik ben pas 14, maar ik voel me ontzettend dik. Ik heb moeite om mezelf in te houden als ik lekker eten zie. Ik heb ook een hele tijd op alle calorieën zitten letten, puur omdat ik dacht dat dat wat uit zou maken. Met wat tips van jullie voel ik me stukken beter. Maar ik sta open voor tips van meisjes van mijn leeftijd…

 48. Hallo, Ik ben Celine. Ben 16 jaar oud. Weeg nu 75 kilo; ben 1.63. Ik heb last van vetbandjes, dikke benen en krijg overal striemen. Weet iemand een dieet voor me? Of oefeningen? Ik dans elke dag intensief. Ben hierdoor 5 kilo vermagerd. Maar het wordt lastig nu… A.u.b. :(

 49. hey ik ben een meisje van 13 jaar. ik ga naar een sprotschool en ik zit nu in het 2de jaar maar ik snoep redelijk veel en ik begin vet te krijgen aan men billen. dus je het gelijk je buik en daar onder zo net aan de lijn van het bovenste aan je bil krijg ik zo 2vetkwabbetjes en ik wil die weg krijgen maar ik weet niet hoe ik dat moet doen kan et me iemand helpen aub!!!x

 50. Ik wil graag afvallen, maar dat wil ik doen zonder dat mijn moeder, broer, zusje of vriendinnen dat merken. Dus een sportschool wordt niks. En waarom ik dat wil doen, is omdat die mensen, vooral mijn moeder, gaat zeggen dat het mijn eigen schuld is dat ik af en toe veel eet. Ik wil dit echt graag op deze manier, dus kan iemand mij alsjeblieft bellen? ik ben niet mollig of zo. Ik ben wel slank, maar ik zie dat ik al een klein buikje vet krijg. En ik ben veertien jaar. Hulp alsjeblieft?!

 51. Je moet gewoon minder vet eten en meer bewegen! Het beste is zelfs om 6x per dag kleine hoeveelheden te eten en veel sporten en veel water drinken! Vraag een vriendin of vriend om mee te gaan! Dat motiveert! Of ga een teamsport doen of groepslessen! Ik doe zelf 4x per week pole fitness en cardio en ik zie duidelijk verschil! Doorzettingsvermogen: niet zeuren, maar gewoon doen!

 52. Heeft iemand tips om lang gezond te eten, dus zeg maar minder en gezonder? Ik probeer het wel altijd maar het lukt niet. Liefs, Romy

 53. Hey, Weet iemand yoga-oefeningen? Want ik kan toch niet zomaar uit mijzelf yoga gaan doen!

  • Heej, Ik zocht ook yoga-oefening en ik denk dat je dat op het internet vindt!

 54. Hee! Ik heb heel veel last van dikke billen; ik probeer die oefeningen al 4 weken, maar het blijft hetzelfde. Kan iemand mij helpen? :|

 55. Ik heb een probleem, mijn billen zijn veel te dik. Hoe kan ik mijn billen vermageren? Groetjes, HS

 56. Hallo, Ik had ook last van brede heupen en volle billen. Ik trainde erg veel, maar inderdaad werden mijn benen er dikker van en heupen breder. Toen ben ik op een gegeven moment bij Lady Line in van die warmte cabines gaan sporten en daar zijn mijn heupen van 100 cm naar 92 cm afgeslankt. Daarna weinig gesport en weinig gesnoept en gezond gegeten en had ik uiteindelijk een heupomvang van 82 cm. Nu is dat inmiddels weer toegenomen naar 88 cm, maar lijkt wel of dat m’n heupen nu pas begrijpen hoe dat het eraf moet. Verder smeer ik 2x per dag My Silhouette van Nivea! Succes!

 57. Ik ben een meisje van 14 jaar; ik doe turnen en ik turn 5x per week, maar ik zit met een probleem… Ik heb nooit echt last gehad van vet of brede heupen, maar sinds ik mijn regels heb komt het vet en blijft het komen! Ik vind dit niet echt fijn. Mijn vraag is: kunnen jullie mij helpen? x

 58. Ik zit op mijn ideaal gewicht (volgens het internet) maar ik heb dikke billen… als ik workout zie je dat de volgende dag aan mijn buik maar nooit aan mijn billen. Ik wil fijnere billen maar dat lukt dus echt niet met trainen daar krijg ik alleen meer spieren van en dus ook dikkere billen.

 59. ik had een vraag ik ben helemaal niet dik. maar wil bij me billen het vet weg hebben en strak het is zo dat er vet onder zit hoe kan ik dit beste aan pakern en wat kan ik er aan doen .

 60. Owja, kijk ook eens op Calorieteller.nl. Dit helpt en dan nog iets zorg er voor dat je calorieën nooit onder de 1200 komen dit is belachelijk laag en slecht! Allemaal veel afval succes! Groetjes!

 61. Hallo allemaal, Ik wou toch even mijn zegje doen. Ik ben 30 kilo afgevallen met ups en downs in een jaar tijd en blijf al langer dan een halfjaar mooi op gewicht. Er staan hier veel goede dingen, maar wat ik jullie nog wil zeggen is: 1. Drink veel water. 2. Eet goed ’s morgen; als je dit nog niet doet ga dat doen! 3. Twee keer een tussendoortje; 1 keer ’s morgen tussen ontbijt en lunch en 1 keer tussen lunch en avondeten (wat: 1 keer een gezond koekje, bijv. Sultana en 1 keer fruit). 4. Eet ’s middags goed bruinbrood! En ik at maar 2 sneeën ’s middags; maak er als je wilt meer van. 5. Eet vooral ’s avonds minder avondeten; eet tot je genoeg hebt, niet tot je propvol zit. 6. Niet snoepen. 7. Ik at zelfs 1 keer per weer friet! Dan ben ik naar m’n werk gaan fietsen, dit 3 keer per week en ik moet wel, want heb geen rijbewijs. Het is 9 km, maar het helpt als je geen geld hebt voor een fitnesscentrum. Dan is dit samen met 3 keer per week spieroefeningen voldoende. Spieroefeningen: gewone sit-ups voor de billen en benen. Een hele goeie: je gaat met je tenen op een verhoginkje van een paar cm (je hakken op de vloer) staan en simpelweg ga je gewoon 15 keer op je tenen staan. Doe dit 3 rondes met een minuut pauze. Zwaarder maken is geen probleem: gewoon een hogere verhoging gebruiken. ;) Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben! Groetjes, Ikkhu

 62. Ik ben dus een man: 41 jaar oud; 1,85 lang en weeg 86 kg. Moet op zich kunnen, maar mijn dijbenen en mijn kont zijn te dik. Ook mannen kunnen jullie problemen hebben hoor.

 63. Op handen en knieën zitten; om de beurt linkerbeen en rechterbeen helemaal naar achteren en naar boven strekken en je bilspieren aanspannen. Goed voor je hamstrings en je billen.

 64. @ Chloe: Doe elke dag minstens 1 uur aan training. De training is simpel: beentje omlaag beentje omhoog terwijl je ligt en tv kijkt. Dit is de beste training voor vrouwen. Oftewel je moet een vriendje vinden om samen mee te lopen, anders wordt het te saai.

 65. Hallo, Ik zou graag strakkere billen willen (en buik), maar ik ben helemaal niet sportief en heb geen doorzettingsvermogen. Waar moet ik beginnen? En ik wil niet naar een fitnesscentrum, want da’s te duur.

 66. Hai, Ik ben een meisje van 13, ik weeg 62 en ik zit net op een nieuwe sport waar ik denk ik veel van afval, maar ik wil graag nog wat dunner zijn. Weet iemand nog wat tips wat geen geld kost? Of een site waar ik het op kan vinden wat wel waar is! Ik heb ongeveer 6 pagina’s vol gelezen en op het laatste stond er dat je het moest bestellen voor geld, wat ik niet zo veel heb, maar ja. :( Doei!

  • Hey, Ik heb precies hetzelfde probleem, ben bijna 14 en weeg 64. Zou je als iemand je een goede site heeft gestuurd hem naar mij toe willen sturen? xxx

  • Hoelang ben je (hetzelfde geldt voor Joy trouwens), want als je rond de 165 cm zit dan zit je gewoon nog goed, misschien naar de 60 terug, maar veel hoef je niet af te vallen hoor.

  • Totaal opbouwend bedoeld: op deze site staat voor 8 jaar aan informatie over afvallen; letterlijk tienduizenden tips en adviezen verdeeld over duizenden artikels. Misschien loont het de moeite om bovenaan in de categorie ‘afvallen’ rond te neuzen. :P

 67. Ik ben in 1 week tijd 4 kilo afgevallen. Eet nu super gezond en sport 2 keer per week bij Beauty Body Balance. Dat is een sportschool voor vrouwen gericht op figuurverbetering. Ben heel blij met het resultaat. Ik hoop rond de zomer weer op gewicht te zijn. Wat betekent nog minstens 20 kilo afvallen. Ik hoop dat het doel haalbaar is. Denkt iemand dat het haalbaar is om rond juni/juli 20 kilo kwijt te zijn?

  • Inderdaad, ik vond het ook maar choquerend en denigrerend overkomen. :(

 68. Hallo iedereen, Voor diegene die geen yoga-oefeningen weten of niet goed weten wat het is: je kan altijd wat vinden op het internet. Voor iedereen veel succes met afvallen! Groetjes, Dikkie

 69. ik antwoord even op ‘ikke’: wees blij dat je geen borsten heb
  sommige mensen hebben grote borsten en die willen er juist vanaf, zoals ik

 70. Vergeet fietsen. Hiervan krijg je juist DIKKE billen en heupen! Twee uur per dag voor mijn vrouw en zie daar, na 2 maanden 3 kilo erbij + omvang billen/heupen. Bah! Gr. John

 71. Ik heb ten eerste een paar dingen te zeggen, begin nooit maar dan ook nooit voor je 18e om af te vallen door middel van weinig eten, ik weet er alles van en ben daardoor nu op 20 jarige leeftijd achtergekomen dat je daar heel veel spijt van gaat krijgen. Ik woog toen ik begon iets van 45 kilo en was te ligt toen ik op een gegeven moment weer normaal begon te eten ben ik heel veel aangekomen in een korte tijd, ik weeg nu 70 kilo!! Wat wel een goed idee is om vroeg te beginnen met sporten en een goed eetpatroon aanleren. Ten tweede: is er iemand die mij kan helpen? Ik sport al 3 jaar en heb al van alles geprobeerd om van mijn billen en bovenbenen af te komen maar het werkt niet. P.S. Anissa, het ligt heel erg aan je eigen lichaam waar je het eerst afvalt en als je krachtoefeningen doet zoals bv. push-ups train je je borsten met spieren waardoor ze niet te te snel afvallen en mooi strak blijven. Groetjes, Kim

 72. Hey, Ik ben een meisje van 16 jaar en ik zou graag willen vermageren. Het probleem is dat ik grote borsten heb, die ik niet kwijt wil door te vermageren. Dus heeft iemand tips? Thank You!

 73. Hoe krijg je strakkere buik/bil/been spieren, zonder vet te verliezen? Mijn lichaam heeft een mooie vorm, alleen moet het allemaal strakker.

 74. hoe kun je eigenlijk vermageren bij je boven benen en billen maar dan dat je niet afvalt bij je bovenlichaam?

 75. Ik ben nu 13 jaar oud. Op mijn 11e kreeg ik gelijk een dikke bilpartij. En ik denk dat het groter wordt! Ik wil graag afvallen maar het is moeilijk. Ik durf geen broek te dragen, alleen met jurkjes er overheen. Is echt irritant! Mijn bovenkant is wel mooi en goed, maar de onderkant niet. Graag tips. XX Wanhoopje :(

 76. Hallo, Ik ben Penelope en ik ben 14 jaar. Ik ben niet echt dik, maar ik wil toch wel vermageren aan mijn billen! Ik ben 1m 68 en ik weeg 55kg. Is dat veel? Ik mag van mijn ouders geen sport meer doen omdat ik vroeger een sport koos en het dan weer opgaf. Maar nu wil ik er echt voor gaan, ook al geloven ze dat niet… Wij eten ook 1 keer per week frietjes, wat ik veel vind… ’s Avonds eet mijn broer altijd chips en is de verleiding soms wat groot om niet mee te eten. Ik kan ook zelf niet bepalen wat wij gaan eten ’s avonds! Ik weet echt niet hoe ik zou kunnen vermageren… Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt! x

  • Hou op alsjeblieft! Ik ben even oud als jij en even lang en ik weeg 67 kilo. :( Jij zit toevallig PRECIES in het midden van je BMI, niks aan doen dus.

 77. Heei Laura, Het is goed dat je niet meer snoept en fruit eet. Dat is een goed begin. Je moet pasta zeker zien te vermijden, en als je er toch moet eten is het beter dat je de volkoren pasta eet. Dit geldt ook voor brood. Eet geen sandwiches, geen wit brood en zeker geen koffiekoeken. Ik ben zelf zestien en uit eigen ervaring weet ik dat het moeilijk is om echt intensief een dieet te volgen (ouders en zo..). Ik heb wel een aantal tips. Eet zo weinig mogelijk aardappelen. Geen bananen, druiven, ananas, noten, gedroogd fruit en ingelegd fruit. Geen avocado’s, erwten, bonen, koolsoorten en appelmoes. Geen worst, schapenvlees en gehakt. En ten slotte ook geen pita, gefrituurd eten, pizza, snoepen, koeken… Drink véél water, heel belangrijk. Minstens 1,5 liter per dag. Drink geen frisdranken! Eet ook geen cornflakes ook al staat erop dat het goed is voor je lijn! Dit is onzin. In alle ontbijtgranen waar er op de verpakking niet gezegd word dat het zonder suiker is, zitten massa’s suikers. Het is door die suikers dat je billen dikker worden (zoals ik ondervonden heb). ’s Ochtends moet je het meeste eten en ’s avonds het minste. Eet geen late avond snacks en neem als vier uurtje een appel of ander stuk fruit met weinig kcal. Dan de sport… Paardrijden is een lastige sport, maar is geen sport waarvan je vermagert. Om die billen slanker te krijgen ga je beter gaan lopen (op je eigen tempo en langer dan 30 minuten). Pas na 30min ga je vet verbranden. Je kan ook work-outs doen gericht naar je benen.een voorbeeldje: Sta rechtop met de voeten op heupbreedte, de benen lichtjes gebogen. Til één been tien tot vijftien centimeter van de grond. Hou je rug recht en laat jezelf zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Hou controle over de beweging met je standbeen. Ga langzaam terug naar de beginpositie en wissel van been. Als je thuis gewichtjes hebt of een zwaar voorwerp (ik gebruik bijvoorbeeld een zwaar boek) neem het dan tijdens de oefening vast met beide armen en hou het tegen je borst gedrukt. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Groetjes, Jana :D

  • Hoi Jana, Over het algemeen goed advies, maar afvallen (van billen of anderszins) doe je echt niet door zo veel dingen niet meer te eten. Je hebt zoveel uit je dieet verbannen dat je bijna letterlijk niks meer kan eten. Volkorenpasta, volkorenbrood, volkorenontbijtgranen, gestoomde, gekookte of gepofte aardappels, bananen, druiven, ananas, rauwe noten, avocado’s, bonen, peulvruchten, kool, mager lamsvlees en mager rundergehakt staan jouw afslanksucces gegarandeerd NIET in de weg. Groeten, Paul

 78. Kan iemand mij helpen? Ik ben een meisje van 15 jaar. Ik dieet nu ongeveer al een jaar, maar niks blijkt te helpen. Ik let heel goed op mijn voeding. Geen snoep! Veel fruit, niet te veel pasta en brood! En ik rij 5 keer in de week paard. En NOG val ik niet af… Ik zou echt heel graag een paar kilo’s afvallen om slankere billen te krijgen, maar ik snap niet wat ik fout doe… Ik hoop dat iemand mij kan helpen, wil graag slanker zijn… Groeten, Laura

 79. Het dieet helpt echt als je je er correct aan houdt. Ik heb jaren lang jojo-effect gehad en ik heb overgewicht gehad maar met dit dieet ben ik al 25 kilo kwijt!

 80. Iedere morgen: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 beschuit of geroosterde boterham, koffie of thee zonder suiker/melk. 1e dag: ’s middags: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 ei, 2 bekers yoghurt (halfvolle of volle), 2 beschuiten of geroosterde boterham. ’s Avonds: 2 tomaten, 2 eieren, halve krop sla, 1 beker yoghurt, 2 beschuiten of geroosterde boterham. 2e dag: ’s middags: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 ei, 2 bekers yoghurt, 2 beschuiten of geroosterde boterham.’s Avonds: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 bief tartaar, 1 tomaat, 1 beker yoghurt, 1 beschuit of geroosterde boterham. 3e dag: ’s middags: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 ei, 2 bekers yoghurt, 2 beschuiten of geroosterde boterham. ’s Avonds: 1 sinaasappel of grapefruit, 125 gram biefstuk of rosbief, 1 beker yoghurt, 1 beschuit of geroosterde boterham. 4e dag: ’s middags: 125 gram kwark, 1 tomaat, 1 zure augurk, 1 beschuit of geroosterde boterham. ’s Avonds: 1 appel, 1 bief tartaar, 2 tomaten, 1 beschuit of geroosterde boterham. 5e dag: ’s middags: 200 gram vis naar keuze, 1 tomaat, 1 beschuit of geroosterde boterham. ’s Avonds halve krop sla, 1 ei, 1 tomaat. Eet fruit altijd een halfuur voorafgaand aan de maaltijd i.v.m. het gisten in de darmen. De 6e en 7e dag mag je normaal eten. Koffie en thee (zonder suiker en melk) en mineraalwater kunnen onbeperkt gedronken worden. De sla mag op smaak gebracht worden met een beetje zout, azijn en een scheutje olie. Als je je 3 weken nauwgezet aan dit dieet houdt, ben je gegarandeerd 15 kilo afgevallen. Je blijft op gewicht wanneer je iedere maandag het volgende eet en drinkt: ’s Morgens: 1 glas water met citroen, ’s middags: 1 appel + 1 beschuit of geroosterde boterham, ’s avonds: 1 ei + 1 tomaat + 1 beschuit of geroosterde boterham. De rest van de week kun je normaal eten en drinken.

  • Beste Annoniem, Dit is een directe kopie van het zogenaamde Ziekenhuisdieet. Het is een uiterst ongezond crashdieet en je zult er niet of nauwelijks het afvallen van je billen mee kunnen bewerkstelligen, laat staan mooie billen. In dit artikel over het Ziekenhuisdieet kun je er alles over lezen. Groeten, Paul

 81. Hey, Ik ben zestien en ben niet dik maar mijn billen zijn niet bepaald slank. Mijn bovenlichaam is nogal mager en als ik afval dan wordt m’n bovenlichaam alleen maar houteriger, maar mijn billen blijven hetzelfde. Mijn ouders zitten de hele tijd te zeggen dat ik dikke benen en een dikke kont heb en lachen er echt om. Dit kwetst ongelooflijk veel en ik wil er iets aan doen. Ik ben het beu om dat bijna elke dag van men eigen ouders te horen. Ik dacht altijd dat ik slank was, maar door mijn ouders begin ik te denken dat dat niet zo is. Tijd voor verandering dus. Ik ben nu al 3 dagen intensief aan het trainen en verlies per dag ongeveer 2 kilo maar de volgende dag zijn die er weer bij. Wat moet ik doen om de kilo’s weg te laten blijven? Want zoals ik nu bezig ben is al die moeite voor niets. Ik wil wel even zeggen dat ik niet makkelijk vet kwijtraak omdat ik niet zó veel weeg. Misschien hebben jullie wat meer toepasbare info voor mij als jullie het volgende weten: lengte: 1m68, gewicht: 53 kilo, leeftijd: 16. Alvast bedankt… Groetjes.

 82. Beste lezers, Als je wil vermageren moet je kijken dat je zeker niet te weinig gaat eten, ga zeker niet onder de 1400 kcal per dag! ik kan je aanraden een evenwichtig voedingspatroon op te stellen met eiwitten, koolhydraten en ook vetten. eet gezonde vetten zoals vetten uit olijfolie, noten… deze helpen je je slechte vetten te verbranden. als je graag een eetschema opstelt en wil weten hoeveel vetten, eiwitten… er in voeding zit kan ik je doorverwijzen naar Voedingswaardedata. Eet vijf a zes maaltijden per dag en ga niet te laat nog gaan eten.
  Drink zeker genoeg water! Wat ook goed is is regelmatig groene thee te drinken, deze helpen je ook vet te verbranden.(het stimuleert het metabolisme) Vermageren gaat zeker niet zonder te bewegen! Ik lees hier dat iedereen aanbeveelt lange trainingen te doen tegen lage hartslag, dat is waar maar je gaat pas vet beginnen te verbranden na 20 min. Als je niet veel tijd hebt opteer dan voor een intervaltraining waarbij je hartslag flink omhoog gaat, hierdoor zal je sneller je vetreserves gaan verbranden. Ook vertel ik jullie graag dat je voor 1 kilo vet te verbranden ongeveer een 9000 kcal moet verbranden, dus is het echter haast onmogelijk om snel te vermageren. Wat ook zeer goed is om te vermageren is meer spiermassa kweken, dan zal je lichaam meer voedingsstoffen verbranden. Zo, het is een hele boterham maar hou in gedachten: veel sporten + gezond en evenwichtig eten = succes!!

 83. Hey, Ik ben het beu dat alle dikzakken beginnen te zeuren dat ze dik zijn. Pech, je moet accepteren wat je bent. Je eet wat je bent. Zagers!

 84. Hai, Ik wil graag dat mijn billen afvallen en ook mijn buik en bovenbenen. Ik ren nu een halfuur per dag. Is dat goed? Gr. Fleur

 85. Zou je met de crosstrainer ook je bilspieren kunnen trainen? Volgens mij wel, als je iets door je knieën gaat op een zwaardere stand (eventueel achteruit trappen) paar keer een minuutje tussendoor. Tenminste dat doe ik dan… hoop maar dat dit helpt. :roll: Ben inmiddels ruim 10 kg afgevallen in 4 maanden, eerst drie weken vetvrij ziekenhuisdieet, veel bewegen (skeeleren, fietsen, crosstrainer en avondvierdaagse met mijn dochter :P). En na het vetvrije dieet eet ik nu weer normaal 3x + 3 tussendoortjes (geen chips of friet) en veel water… Nu nog strakke billen. Voor iedereen hier, veel succes! Ga ervoor, je leeft maar een keer en wil je in dit leven afvallen, doe het dan nu! Ga ervoor! Veel liefs, Chiara

 86. Hey, Ik herken mezelf hier in! dramatische jojo-diëten en sporten voor drie keer en dan weer gedaan! Heb al aan liposuctie gedacht, maar is toch juist iets teveel geld. Ik ben nu drie dagen bezig met Weight Watchers, ik ben benieuwd. Ik ben wel een kilo bijgekomen en dan in tranen uitgebarsten. Ik begrijp er niets meer van. Alsof, alles afvalt, maar bij mijn billen erbij kruipt. Ik ben het kotsbeu. Ik ga terug moeten gaan cardio doen. Kost geld, maar ’t moet. Er is geen andere oplossing vrees ik…

 87. Oké, afvallen is niet makkelijk, maar hoeft ook niet zo moeilijk te zijn als sommigen het voor henzelf maken. Ik ben zelf in een jaar blijvend 10 kilo afgevallen door voldoende en gezond te gaan eten. Met soms wat lekkers, maar gewoon minder vaak. Mijn afval-dieet… Ontbijt: 2 sneetjes volkorenbrood met mager beleg + een glas karnemelk. Tussendoor: 1 stuk fruit. Lunch: 3 volkorenboterhammen met mager beleg + een glas karnemelk of magere yoghurtdrank. Tussendoor: 1 pakje Liga of Sultana. Avondeten: 4 aardappelen of 2 opscheplepels zilvervliesrijst of volkorenpasta met een stukje mager vlees of vis, veel groenten en met name rode sauzen. En gebakken in vloeibare margarine. Toetje: een schaaltje magere kwark met een stuk fruit. Op dagen van sporten: 2 boterhammen met vleeswaren en een stuk fruit extra. Geen: chocolade, snoep, snacks, alcohol, pindakaas, hagelslag, chocopasta, vruchtensap en frisdranken. Dit is echt goed vol te houden en levert je in 2 maanden zeker al 5 kilo op. Doel is dan het vol te houden met ook nu en dan wat minder gezonde extraatjes. Succes!

 88. Meyothie Thiam Reageer

  Ik probeer nu al 3 maanden af te vallen, maar steeds herval ik terug. Het meest heb ik problemen met mijn bovenarmen en nog meer met m’n billen. Ik weet absoluut niet wat ik moet geloven van wat er op het internet staat, kan het sporten niet lang volhouden en heb absoluut geen idee hoe ik precies die Yoga-oefeningen moet uitvoeren. Ik zou graag wat meer overzicht hebben over wat ik precies mag eten en wat niet. Ik wil zeker 15 kg afslanken. Help, ben echt te einden raad.

 89. Zeg dikbil, zou jij niet beter je akelige berichten voor je kunnen houden? Niet echt waardevol voor dit forum, he?!

 90. je grote vriendin Reageer

  Ja, hoi, ik heb enorm dikke billen, kuiten en dijen en ik wil daar graag vanaf. Ik doe al wat trainingen, maar het helpt ook niet echt.

 91. Dikbil, je wordt bedank. Ikke, ik zou alle bovenstaande adviezen opvolgen. Ik heb zelf ook al jaren problemen met mijn gewicht. Wat bij mij helpt is dat je moet genieten van het leven en positief tegen je zelf aan kijken. Je moet je eerst van binnen goed voelen en de motivatie en discipline opbrengen om dan aan de buitenkant te werken. Wil niet teveel van je zelf, drijf jezelf niet tot het uiterste door alleen beschuit en water te nuttigen. Dan bereik je niets, niet van de buitenkant en niet van de binnenkant. Ik ben nu een tijd bezig door gewoon te genieten en op te letten door niet te snacken maar wel normaal te eten en te leven. Daarbij sport ik 2 a 3 keer per week en mijn gewicht gaat langzaam omlaag. Succes! Gr. Larry

 92. beste mensen ik heb lichaamsverhoudingen die niet kloppen en ik haat t egt :x met tailleis 60 cm en mijn heupen 101 dat ziet er gewoon niet uit verder heb ik ook geen borsten ik haat m lichaam en wee tniet wat ik moet doen ik zou graag wat aankomen op mijn bovenlichaam maar als ik dat doe komen mijn heupen en bovenbenen weer aan… en als ik probeer af te vallen verlies ik nogmeer bij mn bovenlichaam help me !! wat kan ik het beste doen

  • He meid, Ik ben gek op vrouwen met een figuur zoals dat van jou. Ik zou zeggen, hou het zo prinses. Ik zou toch graag met jou in contact willen komen, dus hopelijk spreek ik je snel xxx Groetjes, Appie

 93. Als je echt wilt afvallen, dan is het essentieel dat je goed en gezond eet. Hele dag water drinken en een appel is niet goed en zorgt voor jojo-effect. Neem een gezond ontbijt, lunch van 2 boterhammen + melk, ’s avonds veel groeten, klein stukje vlees (beter vis) en 150 gram rijst / aardappelen. Dan nog 3x per dag een tussendoortje in de vorm van een plak ontbijtkoek, fruit, wat yoghurt of evergreen (1 en niet een heel pakje). Dit i.c.m. 3x per week een uurtje bewegen zorgt ervoor dat je op een gezonde en blijvende manier afvalt. Kortom: laat zoveel mogelijk suiker en vette troep staan en de kilootjes gaan er vanzelf af.

 94. Ik ben 15 jaar en ben nu ongeveer 1 week bezig met afvallen omdat ik mijn billen veel te dik vind, en van de zomer wil ik wat zekerder zijn in bikini. Ik ontbijt 1 Activia yoghurtje, en in de middag eet ik 1 broodje. Daarna wacht ik een halfuurtje en ga ik een kwartier op de crosstrainer. Dan pauzeer ik meestal ongeveer 5 minuutjes en ga ik weer een kwartier op de crosstrainer. in de avond eet ik gewoon avondeten maar geen toetjes. Ik eet ook niets tussendoor. Ik doe soms aan yoga op de Wii Fit en daar doe ik ook soms krachttrainingen op. Ik hoop dat het allemaal helpt en dat ik er in de zomer een stuk beter uitzie.

 95. Hej, Ik ben niet echt DIK maar ik heb echt dikke billen en benen. Durf zelfs geen jeans meer aan… Toppunt: m’n vriendje zegt constant dat ik vol ben en fitness moet gaan doen. Ik weet dat hij maar grapt, maar dit komt hard aan en motiveert mij nog meer om af te vallen. Ik drink nu alleen nog maar water en 2 stuks fruit en een bruin broodje met beleg ZONDER boter per dag. X, Romaisa

 96. robert kalmeijer Reageer

  Als je spieren wil kweken… Ik weet niet hoe oud je bent? Vanaf je 16e mag je trainen. Koop gewichten (halters) en train je helemaal suf.

 97. robert kalmeijer Reageer

  Hallo, Ik zou zeggen: let op je eten… Eet ’s ochtends goed brood met mager beleg. Eet de rest van de dag niks, hoogstens een Sultana of Evergreen koek… Drink wel water, ’s avonds goed en gezond eten en na 8 uur niks meer eten. Train daarnaast 3x in de week. Dat kost je 40 euro per maand en je bent in 3 maanden overal vanaf. :wink: Willen is kunnen. Hou jezelf niet voor de gek. Groeten, Robert Kalmeijer

  • Niet helemaal waar, van wat ik gelezen heb. :( Gewoon gezonde tussendoortjes als (vers) groente en fruit eten tussendoor, niet helemaal niks. En vooral goed ontbijten natuurlijk, dat wel ja. En inderdaad ook na het avondeten niks (of misschien weer een appel of zo) eten.

  • Robert, Hoe veel is ‘goed’ brood? En hoe lang houd je dit vol? Gr. Petra

 98. Eej, Hoe kan je eigenlijk vermageren aan billen en kuiten zonder dat je aan je bovenlichaam afvalt?

 99. Jonge handbalster Reageer

  Ik wil echt zichtbare spieren kweken! Liefst op een snelle manier. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik mag nog niet fitnessen, dus zoek een andere manier om dit te doen. Groetjes!

 100. He dames, Ik heb 4 weken geleden de Leg Magic aangeschaft. Dit apparaat + oefeningen met dumbbells voor mijn billen en na 3 weken zie ik al veranderingen. Mijn billen zijn strakker en je ziet een beetje lift. Dat al na 3,5 week. Ik zou zeggen: schaf aan en laat weten wat jullie ervan vinden…

 101. Ik vind het heel goed uitgelegd. :) Ik fitness zelf 3x in de week en dat is nog leuk ook! Nieuwe mensen leren kennen terwijl je aan sport doet! Er bestaat niks leukers toch? Ik doe het graag! En ik heb een doel erin. X

 102. Hee Fitnesser, Het kan goed zijn dat je meer spiermassa begint te krijgen. Spieren zijn zwaarder dan vet, en binnen 1,5 maand zul je nog niet heel veel resultaat zien. Goed doorzetten, dan komt het vanzelf! Groetjes, Faye

 103. Het Groene Boekje Reageer

  ‘Als je me niet geloofd, dan daag ik je uit om het wel te proberen. ;)’ Foei! GeloofD is een heel ander iets dan geloofT =)

 104. Ik fitness ruim 1.5 maand. Ik doe vooral cardio en gewichten voor bovenbenen en billen. Ik ben 3 kilo aangekomen en mijn benen en billen zijn niets strakker. Is dit wel goed?

  • dan doe je iets dus verkeerd met je voeding, en je drinken aankomen dat kan wel is je word zwaarder omdat je spieren aamaakt en in 1 maand zie je niet zo snel resultaat sport lekker 3 x in week 1 ander half uurtje en lekker gezond eten dan komt het wel goed ik raad je de crostrainer aan vanuit achteren trainen dan krijg je mooi resultaat

 105. Handbalster/zwemster Reageer

  Hallo, Waar kan je yoga-oefeningen vinden dan? Want ik heb ook geen geld voor fitness. En ik heb wel een beeld van yoga, maar niet van wat je nou precies moet doen voor die en die spieren, bijvoorbeeld voor je bilspieren. Groetjes!

 106. Beste Pien, Als je geen geld hebt, kun je yoga-oefeningen doen. Je zal zeer snel resultaat zien. Van yoga word men mooi; de oefeningen zijn intensief en alle spieren worden gebruikt. Vet wordt verbrand op de buik, dijen, billen, benen en armen. Je krijgt van yoga een mooi slank figuren het kost geen geld, enkel twee vierkante meter en gemakkelijk zittende kleding.

  • Thuis gaan trainen! Met ’n stoel en andere hulpmiddelen kan je perfect trainen!

  • Ja, dan wordt het thuis traplopen voor ’t afvallen van de billen. En fietsen kan je ook doen, doe ik ook…

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.