afvallen billen

Billen afvallen: zo pak je het trainen van je bilpartij goed aan!

Op de billen afvallen, is iets dat veel mensen willen… Een veelgestelde vraag onder vrouwen blijft dan ook: ‘Lijkt mijn kont dik in deze broek?’. We raken er maar niet over uitgesproken, want strakke billen willen we allemaal! In dit artikel wordt uitgelegd hoe ook jij mooie billen kunt krijgen en op de billen kunt afvallen. Eerlijk is eerlijk, het kost wel de nodige moeite, want uitsluitend met een crashdieet kom je er niet…

1. Billen afvallen

Als je zichtbaar en tastbaar vet op je billen hebt, dan moet je allereerst afvallen om mooie strakke billen te krijgen. Je hebt immers niets aan sterke bilspieren als er te veel vet overheen ligt. Je moet dus vet verbranden om ervoor te zorgen dat je je bilspieren ook daadwerkelijk kunt zien! Een cruciaal punt wat je niet moet vergeten: Je kunt niet plaatselijk afvallen rond je billen. Om het overtollige vet op je billen / bilspieren kwijt te raken, zul je dus over je hele lichaam moeten afvallen.

Eet vooral niet te weinig als je gaat afvallen rond de billen! Als je aan krachttraining en cardiofitness gaat doen, dan kun je gerust evenveel blijven eten als je voorheen al deed. Omdat je namelijk veel meer calorieën verbrandt door die trainingen, zul je het zeker niet redden met minder bouwstoffen en brandstoffen. Bovendien heb je de eiwitten en de koolhydraten nodig, anders kan je lichaam geen nieuw spierweefsel aanmaken, óók geen bilspieren. Wat je wilt is de overmatige vetlaag op je bilpartij verbranden, zonder dat dit ten koste gaat van je bilspieren, en daarmee van de vorm van je billen.

2. Cardiotraining voor de bilpartij

Om vet kwijt te raken op de billen zul je hoofdzakelijk cardiotraining moeten gaan doen. De crosstrainer is een ideaal apparaat voor afvallen van de billen, maar je kunt bijvoorbeeld ook een hometrainer of spinningfiets gebruiken. Daarnaast kun je touwtjespringen of hardlopen, maar dit is een stuk belastender voor je gewrichten. Houd er bovendien rekening mee dat je hartslag niet te hoog mag zijn, dus ook om die reden is de crosstrainer ideaal voor ‘billen afvallen’.

Als je nog normaal kunt praten, zonder buiten adem te raken tijdens het trainen, dan is je hartslag in orde om te kunnen afvallen rond de billen. Dan verbrand je namelijk het meeste vet, zeker als je het minimaal een halfuur per keer volhoudt.

3. Krachttraining t.b.v. bilspieren

Om je bilspieren steviger te maken, moet je aan krachttraining doen, met name bilspieroefeningen. Je krijgt dankzij krachttraining meer spiermassa… Het voordeel hiervan is niet alleen dat je strakkere en gespierdere billen krijgt, maar ook dat de extra spieren veel calorieën verbruiken, zelfs als je niets doet en bijvoorbeeld op de bank zit. Het trainen van je billen, en het liefst ook andere spiergroepen, heeft dus meer voordelen dan alleen maar de uiterlijke. Krachttraining is dus een absolute must voor ‘billen afvallen’!

Je billen bestaan vgrotendeels uit spieren, met daar bovenop een laag vet. Als je écht strakke billen wilt, dan zul je je bilspieren moeten trainen. De volgende oefeningen zijn daar heel geschikt voor:

 • Deze bilspieroefeningen!
 • Traplopen (liefst op en af sprinten)
 • Tegen een heuvel op rennen

Apparaten om billen af te vallen

Let op: Zoals met elke vorm van krachttraining moet je de weerstand steeds verhogen om maximale resultaten te boeken. Op je dooie gemakje traplopen of fietsen is in het prille begin nog enigszins bevorderlijk, maar al heel snel doelloos. Daarom is de beste manier op je billen te trainen intensieve cardiotraining + krachttraining. Je kunt ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan en aldaar gebruik te maken van de vele apparaten. Het voordeel hiervan is dat er volop gespecialiseerde apparaten zijn waarmee je klassieke oefeningen voor de bilspieren (lunges, squats, beenheffen, beentrappen, bilspierpush-ups e.a.) extra kunt verzwaren door middel van stapeltjes gewichtsschijven.

billen afvallen bilpartij

Ook is er nagenoeg altijd wel een apparaat aanwezig voor de bilspieren waarmee je traplopen simuleert: de zogenaamde “Stair Stepper”, “Stair Master” of “Stair Climber”, welke je steeds zwaarder kunt instellen. Ook met een ouderwets step-apparaat (steps & steppers) kom je overigens al een heel eind. Tot slot is de welbekende Leg Press een ideaal apparaat om je billen steviger te maken. (bron)

Je hoeft overigens niet per se naar de sportschool voor ’t afvallen van je billen. Zo kun je er ook voor kiezen om thuis bilspieroefeningen te doen. Je bent dan veeleer aangewezen op bilspieroefeningen met een fitnessmatje; deze kun je op den duur verzwaren met een gewichtsgordel of loodgordel. Als je er de middelen toe hebt, loont het trouwens écht de moeite om zelf een crosstrainer en stairstepper aan te schaffen. Dan heb je je apparaten altijd bij de hand en hoef je dus niet je huis uit om je billen te doen afvallen. Je kunt dan dus super-efficiënt je billen en bilspieren trainen! Hierbij nog  wat aanvullende tips en trucs voor het afvallen van je billen:

Billen afvallen: tot slot…

Hopelijk ben je niet volledig ontmoedigd geraakt, maar een magische manier om makkelijk mooie billen te krijgen bestaat helaas niet. Als ‘normaal’ afvallen niet lukt, dan moet je juist deze methode proberen en óók krachttraining en cardiofitness gaan doen. Je zult zien dat het afvallen van de billen dan ook veel makkelijker gaat! Als je me niet gelooft, dan daag ik je uit om het te proberen en zodoende het tegendeel te bewijzen. 😉 Billen afvallen is zeker een flinke uitdaging, maar ook absoluut de moeite waard!

Laat hieronder weten of jij dankzij bovenstaande methode voor ‘billen afvallen’ jouw gewenste resultaten hebt bereikt en mooie, strakke, ronde billen hebt gekregen!

110 reacties op “Billen afvallen: zo pak je het trainen van je bilpartij goed aan!

 1. sharle ·

  ik ben een meisje van 14 ik heb dikke billen kunnen jullie tips sturen wat ik moet doen om vet te te verbranden als vast dank je

  Reageer
 2. Sbeijkie ·

  Hi, Leuk artikel, maar ik weet niet of afvallen voor mij realistisch is. Ik ben 25 jaar, 1m71, weeg 61kg en mijn vetpercentage is 16,2%. Ik vind alleen dat mijn billen en bovenbenen wat dikker zijn dan voorheen. Ik heb altijd wel stevige bovenbenen gehad, maar naar mijn idee zijn mijn billen dikker geworden. Hier wil ik graag van af eigenlijk. Is er iets dat ik kan doen?

  Reageer
  • Fleur ·

   Elke dag 30x met je billen gaan schudden met pauzes. En dan na een tijdje zie je dat er wat verschil is. Maar dikke billen of bovenbenen valt op bij de jongens… tip! 🙂

 3. Anoo ·

  hallo, ik ben een meisje van 13 ik ben 1,80 en 58 kg maar ik vind dat m’n bovenbenen en billen een beetje dik zijn.. hier wil ik graag vanaf.. wat moet ik het beste doen?

  Reageer
 4. kiek ·

  Hoi! Ik worstel echt heel erg met m’n lichaam en ik wil heel graag dunnere benen en billen. Ze moeten van mezelf echt strakker en slanker… Ik ben 13 jaar, 1,65 meter en 52 kilo! Ik wil graag naar de sportschool, maar het lijkt me ongemakkelijk in me eentje. En ik heb ook bijna geen geld daarvoor. Ook heb ik geen vriendinnen die echt om hun lichaam geven zeg maar. 🙁 Dus ik weet niet wat ik moet doen… Ik probeer elke avond bilspieroefeningen te doen. En werkt een homerunner om slankere billen te krijgen? Kan iemand a.u.b. tips geven? SUPER BEDANKT!

  Reageer
  • Paul ·

   Wat bedoel je met een homerunner? In elk geval kun je zowel met een hometrainer als met een crosstrainer als met een loopband uitstekend uit de weg voor wat betreft cardio. En het kan dus zeker bijdragen aan slankere benen en billen. Een crosstrainer is wel beduidend minder belastend voor je gewrichten dan een loopband, omdat je gewrichten met een loopband bij iedere stap impact te verduren krijgen. Lees eventueel ook de artikels over afvallen & vet verbranden eens die worden genoemd in bovenstaand stukje. Heel veel succes!

 5. Aliyah ·

  Hallo, Ik ben 14 jaar en ik heb een probleem. Ik heb een platte buik maar dikke billen. Ik koop elke week nieuwe broeken en altijd zijn ze weer te klein. Ik probeer om naar de fitness te gaan maar na 2 dagen stop ik, dan kom ik thuis en heb dan overal pijn en het is ook omdat het te ver is dan moet ik altijd op de bus wachten. Omdat het weer school is heb ik nieuwe kleren gekocht en ik ben altijd bang dat ze weer te klein worden. De laatste tijd eet ik niet meer zoveel. Want ik ben bang dat ik weer te dik word. Vorig jaar moest ik naar het ziekenhuis gaan wel 2 maanden omdat ik te mager was en daardoor ziek werd. In die 2 maanden hebben ze ook gevonden dat mijn linker nier klein is en niet zo goed werkt. De dokter zij vanaf die dag dat ik goed moet eten. Daarna ben ik dik geworden. Mijn zus en broer plagen mij altijd en noemen mij dikzak. Nu ben ik mager geworden maar mijn billen niet. Trappen lopen lukt me niet na 2 minuten ben ik al uitgeput. Omdat ik astma heb. Ik weet echt niks meer. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Liefs Aliyah

  Reageer
 6. Elliot ·

  Haay iedereen. Ik ben ”Elliot” en ook ik heb bolle billen en flubberende bovenbenen. Mijn taille is 67cm en mijn heupomvang is 103 of terwijl een perenfiguur en als je dat dus hebt blijf je die billen eenmaal houden. (tuurlijk kan je er wel iets aan doen en om ze te verstevigen is ook niks mis mee). Ik moet zeggen dat als ik jullie zo hoor en het ook vervelend vinden zo’n gezwel aan je lijf stelt het mij eigenlijk gerust. Geloof me als ik zeg dat ik alles geprobeerd heb om ook maar af te vallen, puur om dat achterwerk en me bovenbenen. Maar is zelfacceptatie niet mooier dan perfectionisme? En ik schrik ervan als ik al die berichtje lees van jonge meisjes die willen afvallen! die nu al zo kritisch naar zichzelf kijken! LEEF, GENIET, eet met mate en gezond. Ik heb mezelf verkloot met afvallen en wil het hele woord dieet ook nooit meer horen. Hou van jezelf en je zult stralen. (dat is voor mij ook niet bepaald makkelijk, maar toch is het proberen waard).

  Reageer
 7. xje13xje ·

  Hoi, Ik ben een 13-jarig meisje en ik heb dunne benen, een buik waar wel iets af zou kunnen en erg dikke billen. Wat zou ik daaraan kunnen doen op gezond eten na? Alvast bedankt. xx

  Reageer
  • appie troller ·

   Ja, naar sportschool gaan en Thunderclap doen.

  • Andre ·

   Om af te vallen moet je meer verbranden dan je aan brandstof binnenkrijgt (eet). Vet verbranden, ongeacht waar het zich bevindt; zoals jij aangeeft heb jij het lokaal veel en elders weinig; het vet zal verbranden als je meer gaat bewegen en sporten,en probeer ook minder suiker en calorieën tot je te nemen… Op jouw leeftijd gaat dit nog eens samen met hormonale zaken en volwassen worden als vrouw; als vruchtbare vrouw ontwikkel je makkelijk stevigere billen en heupen en later ook borsten. Op jouw leeftijd ook extra lastig om regelmaat en discipline te onderhouden; veel succes van een oude kerel. 😉

  • Ank ·

   Hoi mijn moeder heeft ook hele dikke billen maar eigenlijk kan je daar niet zoveel aandoen ja veel bewegen maar het gaat nooit helemaal weg en als je het storend vind wacht je tot je 18 ben en laat je je kont verkleinen maar ik denk dat je gewoon lekker moet gaan sporten en gezond eten en dat je blij moet zijn hoe je er uit ziet.

 8. appie ·

  He Maria, Je hebt een leuk plan, zullen we het samen uitvoeren? Heb er veel zin in. xxx Groetjes, Appie

  Reageer
 9. nopzz ·

  Hallo, I ben een meisje van 13 jaar en ik heb echt een lelijke vrouwenbil! M’n bil zat helemaal vol vet en zo. Daarom ga ik afvallen bij m’n billen. Ik ga trappenlopen, elke dag. Ik ga fietsen 4x in de week. En ik ga wat oefeningen doen elke dag. Gr.

  Reageer
 10. .. ·

  Hallo meisje van 15, Je borsten groeien vanzelf, maak je niet druk. Toen ik 15 was dacht ik ook, dit groeit maar niet door… Nu ben ik 20 en heb ik 70E en dit is zeker geen pretje. Ik ben slank van mezelf, zelfs na een zwangerschap (ja, jonge moeder). Maar door die borsten lijk ik dikker dan ik ben. Wees trots op je lichaam zoals je bent; dit heb ik wel geleerd. Na 30 kilo aangekomen te zijn en nu terug op gewicht met striemen. Ben je echt te zwaar, waardoor het gevaarlijk, is val dan af. En ja, gezond eten moet altijd. Voor diegenen die slank zijn, maar de billen te dik vinden, dit vind een meisje/vrouw bijna altijd! Dat is gewoon een vrouwenkwaal…

  Reageer
 11. Caro ·

  Hey, Ik ben een meisje van bijna 15 en ik ben helemaal niet dik, maar ik heb wat dikkere billen gekregen door stress van de examens en ook door te weinig te slapen (heeft slaap invloed op de gezondheid?)… Dus mijn vraag: ik wil nog een strakke buik tegen de zomer; ik weet dat het niet meer zolang is, maar ik ga op reis en wil er graag mooi slank uitzien. 😉 En weet er iemand hoe je borsten groter kunnen worden of er mooier kunnen uitzien? Groetjes 🙂 x

  Reageer
 12. Sanne ·

  Geachte heer/mevrouw, Ik ben Sanne 18 jaar. Ik ben blij met m’n bovenlichaam, maar m’n heupen, billen en bovenbenen vind ik te dik. Het past niet goed bij mijn bovenlichaam. Ik eet niet veel! Ik fiets elke dag 45 minuten naar school en dan weer terug. Mijn eetpatroon van ’s ochtends tot ;s avonds is: ik begin met een zelf gesneden fruit schaaltje, met daar in banaan, sinaasappel, aardbeien en meloen (verschilt ook wel is wat voor fruit ik neem). In de middag neem ik 2 boterhammen met kipfilet of kaas; dan kom ik thuis en dan heb ik meestal trek in iets lekkers dus neem dan een cracker en ’s avonds vlees of vis met groenten en dan nog sla erbij, maar het lijkt niet echt te helpen. Ik vind dat ik gezond leef, maar snap niet dat ik dan steeds dikkere billen krijg! Ik heb er last van dat mijn onderlichaam dik is en mijn bovenlichaam normaal. Ik wil er graag iets aan doen, alleen wat weet ik niet?! Kunnen jullie mij helpen of hebben jullie tips? Alvast Bedankt. Met vriendelijke groet, Sanne

  Reageer
 13. samantha ·

  Hallo! Ik ben 16 jaar en zit met overgewicht waar ik echt vanaf wil, maar ten eerste eet ik ’s middags op school (niet echt mijn ding, dus eet ik bijna niets). Dus ga ik na 1 uurtje al snoepen of zo. En mijn ouders willen echt geen andere producten kopen om mij te helpen bij mijn dieet. Ik doe wel 2x een uur dans in de week. Lopen wil ik wel, maar ik word er elke keer depressief van omdat het echt niet lukt (ik lijk op een schildpad). Oefeningen thuis doe ik met 2 gewichten van 0,5 kg. Ik ben vooral dik aan mijn buik (niet in de breedte, maar een vooruitstekende buik. 🙁 Ook een dikke bilpartij en enorm dikke bovenbenen, zo dik dat mijn 2 benen altijd elkaar aanraken. Heeft er iemand tips hoe ik echt zeker 15 kg kan vermageren? Het is echt nodig!

  Reageer
  • Andre ·

   Late reactie ,maar als tip: zoek gelijkgestemden op en ga met elkaar regelmatig, meerdere malen per week, samen lopen of sporten. En ga dus niet snoepen en zoete dingen eten. Drink veel water. Dat lest de dorst, maar ook de snelle honger. En wel doorzetten hè!

 14. lola ·

  Ik ben pas 14, maar ik voel me ontzettend dik. Ik heb moeite om mezelf in te houden als ik lekker eten zie. Ik heb ook een hele tijd op alle calorieën zitten letten, puur omdat ik dacht dat dat wat uit zou maken. Met wat tips van jullie voel ik me stukken beter. Maar ik sta open voor tips van meisjes van mijn leeftijd…

  Reageer
 15. celine ·

  Hallo, Ik ben Celine. Ben 16 jaar oud. Weeg nu 75 kilo; ben 1.63. Ik heb last van vetbandjes, dikke benen en krijg overal striemen. Weet iemand een dieet voor me? Of oefeningen? Ik dans elke dag intensief. Ben hierdoor 5 kilo vermagerd. Maar het wordt lastig nu… A.u.b. 🙁

  Reageer
 16. Lau ·

  Ik fiets nu 20 km per dag 10 km ’s morgens en 10 km ’s avonds.

  Reageer
 17. Tiffany ·

  hey ik ben een meisje van 13 jaar. ik ga naar een sprotschool en ik zit nu in het 2de jaar maar ik snoep redelijk veel en ik begin vet te krijgen aan men billen. dus je het gelijk je buik en daar onder zo net aan de lijn van het bovenste aan je bil krijg ik zo 2vetkwabbetjes en ik wil die weg krijgen maar ik weet niet hoe ik dat moet doen kan et me iemand helpen aub!!!x

  Reageer
 18. jihane ·

  Ik wil graag afvallen, maar dat wil ik doen zonder dat mijn moeder, broer, zusje of vriendinnen dat merken. Dus een sportschool wordt niks. En waarom ik dat wil doen, is omdat die mensen, vooral mijn moeder, gaat zeggen dat het mijn eigen schuld is dat ik af en toe veel eet. Ik wil dit echt graag op deze manier, dus kan iemand mij alsjeblieft bellen? ik ben niet mollig of zo. Ik ben wel slank, maar ik zie dat ik al een klein buikje vet krijg. En ik ben veertien jaar. Hulp alsjeblieft?!

  Reageer
 19. Deedee ·

  Je moet gewoon minder vet eten en meer bewegen! Het beste is zelfs om 6x per dag kleine hoeveelheden te eten en veel sporten en veel water drinken! Vraag een vriendin of vriend om mee te gaan! Dat motiveert! Of ga een teamsport doen of groepslessen! Ik doe zelf 4x per week pole fitness en cardio en ik zie duidelijk verschil! Doorzettingsvermogen: niet zeuren, maar gewoon doen!

  Reageer
 20. romy ·

  Heeft iemand tips om lang gezond te eten, dus zeg maar minder en gezonder? Ik probeer het wel altijd maar het lukt niet. Liefs, Romy

  Reageer
 21. Bahar ·

  Hey, Weet iemand yoga-oefeningen? Want ik kan toch niet zomaar uit mijzelf yoga gaan doen!

  Reageer
  • melissa ·

   Heej, Ik zocht ook yoga-oefening en ik denk dat je dat op het internet vindt!

 22. Mandey ·

  Hee! Ik heb heel veel last van dikke billen; ik probeer die oefeningen al 4 weken, maar het blijft hetzelfde. Kan iemand mij helpen? 😐

  Reageer
 23. hotshot ·

  Ik heb een probleem, mijn billen zijn veel te dik. Hoe kan ik mijn billen vermageren? Groetjes, HS

  Reageer
 24. JV ·

  Hallo, Ik had ook last van brede heupen en volle billen. Ik trainde erg veel, maar inderdaad werden mijn benen er dikker van en heupen breder. Toen ben ik op een gegeven moment bij Lady Line in van die warmte cabines gaan sporten en daar zijn mijn heupen van 100 cm naar 92 cm afgeslankt. Daarna weinig gesport en weinig gesnoept en gezond gegeten en had ik uiteindelijk een heupomvang van 82 cm. Nu is dat inmiddels weer toegenomen naar 88 cm, maar lijkt wel of dat m’n heupen nu pas begrijpen hoe dat het eraf moet. Verder smeer ik 2x per dag My Silhouette van Nivea! Succes!

  Reageer
 25. damn ·

  Ik ben een meisje van 14 jaar; ik doe turnen en ik turn 5x per week, maar ik zit met een probleem… Ik heb nooit echt last gehad van vet of brede heupen, maar sinds ik mijn regels heb komt het vet en blijft het komen! Ik vind dit niet echt fijn. Mijn vraag is: kunnen jullie mij helpen? x

  Reageer
 26. Sanne ·

  Ik zit op mijn ideaal gewicht (volgens het internet) maar ik heb dikke billen… als ik workout zie je dat de volgende dag aan mijn buik maar nooit aan mijn billen. Ik wil fijnere billen maar dat lukt dus echt niet met trainen daar krijg ik alleen meer spieren van en dus ook dikkere billen.

  Reageer
 27. angelique ·

  ik had een vraag ik ben helemaal niet dik. maar wil bij me billen het vet weg hebben en strak het is zo dat er vet onder zit hoe kan ik dit beste aan pakern en wat kan ik er aan doen .

  Reageer
 28. ikkhu ·

  Owja, kijk ook eens op Calorieteller.nl. Dit helpt en dan nog iets zorg er voor dat je calorieën nooit onder de 1200 komen dit is belachelijk laag en slecht! Allemaal veel afval succes! Groetjes!

  Reageer
 29. ikkhu ·

  Hallo allemaal, Ik wou toch even mijn zegje doen. Ik ben 30 kilo afgevallen met ups en downs in een jaar tijd en blijf al langer dan een halfjaar mooi op gewicht. Er staan hier veel goede dingen, maar wat ik jullie nog wil zeggen is: 1. Drink veel water. 2. Eet goed ’s morgen; als je dit nog niet doet ga dat doen! 3. Twee keer een tussendoortje; 1 keer ’s morgen tussen ontbijt en lunch en 1 keer tussen lunch en avondeten (wat: 1 keer een gezond koekje, bijv. Sultana en 1 keer fruit). 4. Eet ’s middags goed bruinbrood! En ik at maar 2 sneeën ’s middags; maak er als je wilt meer van. 5. Eet vooral ’s avonds minder avondeten; eet tot je genoeg hebt, niet tot je propvol zit. 6. Niet snoepen. 7. Ik at zelfs 1 keer per weer friet! Dan ben ik naar m’n werk gaan fietsen, dit 3 keer per week en ik moet wel, want heb geen rijbewijs. Het is 9 km, maar het helpt als je geen geld hebt voor een fitnesscentrum. Dan is dit samen met 3 keer per week spieroefeningen voldoende. Spieroefeningen: gewone sit-ups voor de billen en benen. Een hele goeie: je gaat met je tenen op een verhoginkje van een paar cm (je hakken op de vloer) staan en simpelweg ga je gewoon 15 keer op je tenen staan. Doe dit 3 rondes met een minuut pauze. Zwaarder maken is geen probleem: gewoon een hogere verhoging gebruiken. 😉 Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben! Groetjes, Ikkhu

  Reageer
 30. Michiel ·

  Hele goede oefeningen van de Canadese Luchtmacht: FBX Plan (druk op download voor de pdf).

  Reageer
 31. Michiel ·

  Ik ben dus een man: 41 jaar oud; 1,85 lang en weeg 86 kg. Moet op zich kunnen, maar mijn dijbenen en mijn kont zijn te dik. Ook mannen kunnen jullie problemen hebben hoor.

  Reageer
 32. Michiel ·

  Op handen en knieën zitten; om de beurt linkerbeen en rechterbeen helemaal naar achteren en naar boven strekken en je bilspieren aanspannen. Goed voor je hamstrings en je billen.

  Reageer
 33. Mike ·

  @ Chloe: Doe elke dag minstens 1 uur aan training. De training is simpel: beentje omlaag beentje omhoog terwijl je ligt en tv kijkt. Dit is de beste training voor vrouwen. Oftewel je moet een vriendje vinden om samen mee te lopen, anders wordt het te saai.

  Reageer
 34. chloe ·

  Hallo, Ik zou graag strakkere billen willen (en buik), maar ik ben helemaal niet sportief en heb geen doorzettingsvermogen. Waar moet ik beginnen? En ik wil niet naar een fitnesscentrum, want da’s te duur.

  Reageer
 35. viki ·

  Hai, Ik ben ook 13, maar ik weeg al 74 kilo!

  Reageer
 36. sophie ·

  Hai, Ik ben een meisje van 13, ik weeg 62 en ik zit net op een nieuwe sport waar ik denk ik veel van afval, maar ik wil graag nog wat dunner zijn. Weet iemand nog wat tips wat geen geld kost? Of een site waar ik het op kan vinden wat wel waar is! Ik heb ongeveer 6 pagina’s vol gelezen en op het laatste stond er dat je het moest bestellen voor geld, wat ik niet zo veel heb, maar ja. 🙁 Doei!

  Reageer
  • Joy ·

   Hey, Ik heb precies hetzelfde probleem, ben bijna 14 en weeg 64. Zou je als iemand je een goede site heeft gestuurd hem naar mij toe willen sturen? xxx

  • Ninaz ·

   Hoelang ben je (hetzelfde geldt voor Joy trouwens), want als je rond de 165 cm zit dan zit je gewoon nog goed, misschien naar de 60 terug, maar veel hoef je niet af te vallen hoor.

  • Paul ·

   Totaal opbouwend bedoeld: op deze site staat voor 8 jaar aan informatie over afvallen; letterlijk tienduizenden tips en adviezen verdeeld over duizenden artikels. Misschien loont het de moeite om bovenaan in de categorie ‘afvallen’ rond te neuzen. 😛

 37. Agnes ·

  Ik ben in 1 week tijd 4 kilo afgevallen. Eet nu super gezond en sport 2 keer per week bij Beauty Body Balance. Dat is een sportschool voor vrouwen gericht op figuurverbetering. Ben heel blij met het resultaat. Ik hoop rond de zomer weer op gewicht te zijn. Wat betekent nog minstens 20 kilo afvallen. Ik hoop dat het doel haalbaar is. Denkt iemand dat het haalbaar is om rond juni/juli 20 kilo kwijt te zijn?

  Reageer
 38. ik ·

  John, Je mag wel met wat meer respect praten over het lichaam van je vrouw.

  Reageer
  • celine ·

   Inderdaad, ik vond het ook maar choquerend en denigrerend overkomen. 🙁

 39. dikkie ·

  Hallo iedereen, Voor diegene die geen yoga-oefeningen weten of niet goed weten wat het is: je kan altijd wat vinden op het internet. Voor iedereen veel succes met afvallen! Groetjes, Dikkie

  Reageer
 40. cody ·

  ik antwoord even op ‘ikke’: wees blij dat je geen borsten heb
  sommige mensen hebben grote borsten en die willen er juist vanaf, zoals ik

  Reageer
 41. John ·

  Vergeet fietsen. Hiervan krijg je juist DIKKE billen en heupen! Twee uur per dag voor mijn vrouw en zie daar, na 2 maanden 3 kilo erbij + omvang billen/heupen. Bah! Gr. John

  Reageer
 42. Kim ·

  Ik heb ten eerste een paar dingen te zeggen, begin nooit maar dan ook nooit voor je 18e om af te vallen door middel van weinig eten, ik weet er alles van en ben daardoor nu op 20 jarige leeftijd achtergekomen dat je daar heel veel spijt van gaat krijgen. Ik woog toen ik begon iets van 45 kilo en was te ligt toen ik op een gegeven moment weer normaal begon te eten ben ik heel veel aangekomen in een korte tijd, ik weeg nu 70 kilo!! Wat wel een goed idee is om vroeg te beginnen met sporten en een goed eetpatroon aanleren. Ten tweede: is er iemand die mij kan helpen? Ik sport al 3 jaar en heb al van alles geprobeerd om van mijn billen en bovenbenen af te komen maar het werkt niet. P.S. Anissa, het ligt heel erg aan je eigen lichaam waar je het eerst afvalt en als je krachtoefeningen doet zoals bv. push-ups train je je borsten met spieren waardoor ze niet te te snel afvallen en mooi strak blijven. Groetjes, Kim

  Reageer
 43. anissa ·

  als je afvalt waar val je dan het eerst af , borsten?buik? benen? ? x miss vraagje…

  Reageer
 44. Lauranne ·

  Hey, Ik ben een meisje van 16 jaar en ik zou graag willen vermageren. Het probleem is dat ik grote borsten heb, die ik niet kwijt wil door te vermageren. Dus heeft iemand tips? Thank You!

  Reageer
 45. jane ·

  Hoe krijg je strakkere buik/bil/been spieren, zonder vet te verliezen? Mijn lichaam heeft een mooie vorm, alleen moet het allemaal strakker.

  Reageer
 46. my ·

  hoe kun je eigenlijk vermageren bij je boven benen en billen maar dan dat je niet afvalt bij je bovenlichaam?

  Reageer
 47. Wanhoopje ·

  Ik ben nu 13 jaar oud. Op mijn 11e kreeg ik gelijk een dikke bilpartij. En ik denk dat het groter wordt! Ik wil graag afvallen maar het is moeilijk. Ik durf geen broek te dragen, alleen met jurkjes er overheen. Is echt irritant! Mijn bovenkant is wel mooi en goed, maar de onderkant niet. Graag tips. XX Wanhoopje 🙁

  Reageer
 48. Penelope ·

  Hallo, Ik ben Penelope en ik ben 14 jaar. Ik ben niet echt dik, maar ik wil toch wel vermageren aan mijn billen! Ik ben 1m 68 en ik weeg 55kg. Is dat veel? Ik mag van mijn ouders geen sport meer doen omdat ik vroeger een sport koos en het dan weer opgaf. Maar nu wil ik er echt voor gaan, ook al geloven ze dat niet… Wij eten ook 1 keer per week frietjes, wat ik veel vind… ’s Avonds eet mijn broer altijd chips en is de verleiding soms wat groot om niet mee te eten. Ik kan ook zelf niet bepalen wat wij gaan eten ’s avonds! Ik weet echt niet hoe ik zou kunnen vermageren… Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt! x

  Reageer
  • Nnz ·

   Hou op alsjeblieft! Ik ben even oud als jij en even lang en ik weeg 67 kilo. 🙁 Jij zit toevallig PRECIES in het midden van je BMI, niks aan doen dus.

 49. Jana ·

  Heei Laura, Het is goed dat je niet meer snoept en fruit eet. Dat is een goed begin. Je moet pasta zeker zien te vermijden, en als je er toch moet eten is het beter dat je de volkoren pasta eet. Dit geldt ook voor brood. Eet geen sandwiches, geen wit brood en zeker geen koffiekoeken. Ik ben zelf zestien en uit eigen ervaring weet ik dat het moeilijk is om echt intensief een dieet te volgen (ouders en zo..). Ik heb wel een aantal tips. Eet zo weinig mogelijk aardappelen. Geen bananen, druiven, ananas, noten, gedroogd fruit en ingelegd fruit. Geen avocado’s, erwten, bonen, koolsoorten en appelmoes. Geen worst, schapenvlees en gehakt. En ten slotte ook geen pita, gefrituurd eten, pizza, snoepen, koeken… Drink véél water, heel belangrijk. Minstens 1,5 liter per dag. Drink geen frisdranken! Eet ook geen cornflakes ook al staat erop dat het goed is voor je lijn! Dit is onzin. In alle ontbijtgranen waar er op de verpakking niet gezegd word dat het zonder suiker is, zitten massa’s suikers. Het is door die suikers dat je billen dikker worden (zoals ik ondervonden heb). ’s Ochtends moet je het meeste eten en ’s avonds het minste. Eet geen late avond snacks en neem als vier uurtje een appel of ander stuk fruit met weinig kcal. Dan de sport… Paardrijden is een lastige sport, maar is geen sport waarvan je vermagert. Om die billen slanker te krijgen ga je beter gaan lopen (op je eigen tempo en langer dan 30 minuten). Pas na 30min ga je vet verbranden. Je kan ook work-outs doen gericht naar je benen.een voorbeeldje: Sta rechtop met de voeten op heupbreedte, de benen lichtjes gebogen. Til één been tien tot vijftien centimeter van de grond. Hou je rug recht en laat jezelf zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Hou controle over de beweging met je standbeen. Ga langzaam terug naar de beginpositie en wissel van been. Als je thuis gewichtjes hebt of een zwaar voorwerp (ik gebruik bijvoorbeeld een zwaar boek) neem het dan tijdens de oefening vast met beide armen en hou het tegen je borst gedrukt. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Groetjes, Jana 😀

  Reageer
  • Paul ·

   Hoi Jana, Over het algemeen goed advies, maar afvallen (van billen of anderszins) doe je echt niet door zo veel dingen niet meer te eten. Je hebt zoveel uit je dieet verbannen dat je bijna letterlijk niks meer kan eten. Volkorenpasta, volkorenbrood, volkorenontbijtgranen, gestoomde, gekookte of gepofte aardappels, bananen, druiven, ananas, rauwe noten, avocado’s, bonen, peulvruchten, kool, mager lamsvlees en mager rundergehakt staan jouw afslanksucces gegarandeerd NIET in de weg. Groeten, Paul

 50. Laura ·

  Kan iemand mij helpen? Ik ben een meisje van 15 jaar. Ik dieet nu ongeveer al een jaar, maar niks blijkt te helpen. Ik let heel goed op mijn voeding. Geen snoep! Veel fruit, niet te veel pasta en brood! En ik rij 5 keer in de week paard. En NOG val ik niet af… Ik zou echt heel graag een paar kilo’s afvallen om slankere billen te krijgen, maar ik snap niet wat ik fout doe… Ik hoop dat iemand mij kan helpen, wil graag slanker zijn… Groeten, Laura

  Reageer
 51. Alex ·

  Is het verstandig om eerst CARDIO en dan KRACHT training te doen of vice versa?

  Reageer
 52. annoniem ·

  Het dieet helpt echt als je je er correct aan houdt. Ik heb jaren lang jojo-effect gehad en ik heb overgewicht gehad maar met dit dieet ben ik al 25 kilo kwijt!

  Reageer
 53. annoniem ·

  Iedere morgen: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 beschuit of geroosterde boterham, koffie of thee zonder suiker/melk. 1e dag: ’s middags: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 ei, 2 bekers yoghurt (halfvolle of volle), 2 beschuiten of geroosterde boterham. ’s Avonds: 2 tomaten, 2 eieren, halve krop sla, 1 beker yoghurt, 2 beschuiten of geroosterde boterham. 2e dag: ’s middags: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 ei, 2 bekers yoghurt, 2 beschuiten of geroosterde boterham.’s Avonds: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 bief tartaar, 1 tomaat, 1 beker yoghurt, 1 beschuit of geroosterde boterham. 3e dag: ’s middags: 1 sinaasappel of grapefruit, 1 ei, 2 bekers yoghurt, 2 beschuiten of geroosterde boterham. ’s Avonds: 1 sinaasappel of grapefruit, 125 gram biefstuk of rosbief, 1 beker yoghurt, 1 beschuit of geroosterde boterham. 4e dag: ’s middags: 125 gram kwark, 1 tomaat, 1 zure augurk, 1 beschuit of geroosterde boterham. ’s Avonds: 1 appel, 1 bief tartaar, 2 tomaten, 1 beschuit of geroosterde boterham. 5e dag: ’s middags: 200 gram vis naar keuze, 1 tomaat, 1 beschuit of geroosterde boterham. ’s Avonds halve krop sla, 1 ei, 1 tomaat. Eet fruit altijd een halfuur voorafgaand aan de maaltijd i.v.m. het gisten in de darmen. De 6e en 7e dag mag je normaal eten. Koffie en thee (zonder suiker en melk) en mineraalwater kunnen onbeperkt gedronken worden. De sla mag op smaak gebracht worden met een beetje zout, azijn en een scheutje olie. Als je je 3 weken nauwgezet aan dit dieet houdt, ben je gegarandeerd 15 kilo afgevallen. Je blijft op gewicht wanneer je iedere maandag het volgende eet en drinkt: ’s Morgens: 1 glas water met citroen, ’s middags: 1 appel + 1 beschuit of geroosterde boterham, ’s avonds: 1 ei + 1 tomaat + 1 beschuit of geroosterde boterham. De rest van de week kun je normaal eten en drinken.

  Reageer
  • Paul ·

   Beste Annoniem, Dit is een directe kopie van het zogenaamde Ziekenhuisdieet. Het is een uiterst ongezond crashdieet en je zult er niet of nauwelijks het afvallen van je billen mee kunnen bewerkstelligen, laat staan mooie billen. In dit artikel over het Ziekenhuisdieet kun je er alles over lezen. Groeten, Paul

 54. anoniempje ·

  Hey, Ik ben zestien en ben niet dik maar mijn billen zijn niet bepaald slank. Mijn bovenlichaam is nogal mager en als ik afval dan wordt m’n bovenlichaam alleen maar houteriger, maar mijn billen blijven hetzelfde. Mijn ouders zitten de hele tijd te zeggen dat ik dikke benen en een dikke kont heb en lachen er echt om. Dit kwetst ongelooflijk veel en ik wil er iets aan doen. Ik ben het beu om dat bijna elke dag van men eigen ouders te horen. Ik dacht altijd dat ik slank was, maar door mijn ouders begin ik te denken dat dat niet zo is. Tijd voor verandering dus. Ik ben nu al 3 dagen intensief aan het trainen en verlies per dag ongeveer 2 kilo maar de volgende dag zijn die er weer bij. Wat moet ik doen om de kilo’s weg te laten blijven? Want zoals ik nu bezig ben is al die moeite voor niets. Ik wil wel even zeggen dat ik niet makkelijk vet kwijtraak omdat ik niet zó veel weeg. Misschien hebben jullie wat meer toepasbare info voor mij als jullie het volgende weten: lengte: 1m68, gewicht: 53 kilo, leeftijd: 16. Alvast bedankt… Groetjes.

  Reageer
 55. jonas ·

  Beste lezers, Als je wil vermageren moet je kijken dat je zeker niet te weinig gaat eten, ga zeker niet onder de 1400 kcal per dag! ik kan je aanraden een evenwichtig voedingspatroon op te stellen met eiwitten, koolhydraten en ook vetten. eet gezonde vetten zoals vetten uit olijfolie, noten… deze helpen je je slechte vetten te verbranden. als je graag een eetschema opstelt en wil weten hoeveel vetten, eiwitten… er in voeding zit kan ik je doorverwijzen naar Voedingswaardedata. Eet vijf a zes maaltijden per dag en ga niet te laat nog gaan eten.
  Drink zeker genoeg water! Wat ook goed is is regelmatig groene thee te drinken, deze helpen je ook vet te verbranden.(het stimuleert het metabolisme) Vermageren gaat zeker niet zonder te bewegen! Ik lees hier dat iedereen aanbeveelt lange trainingen te doen tegen lage hartslag, dat is waar maar je gaat pas vet beginnen te verbranden na 20 min. Als je niet veel tijd hebt opteer dan voor een intervaltraining waarbij je hartslag flink omhoog gaat, hierdoor zal je sneller je vetreserves gaan verbranden. Ook vertel ik jullie graag dat je voor 1 kilo vet te verbranden ongeveer een 9000 kcal moet verbranden, dus is het echter haast onmogelijk om snel te vermageren. Wat ook zeer goed is om te vermageren is meer spiermassa kweken, dan zal je lichaam meer voedingsstoffen verbranden. Zo, het is een hele boterham maar hou in gedachten: veel sporten + gezond en evenwichtig eten = succes!!

  Reageer
 56. Uw moeder ·

  Hey, Ik ben het beu dat alle dikzakken beginnen te zeuren dat ze dik zijn. Pech, je moet accepteren wat je bent. Je eet wat je bent. Zagers!

  Reageer
 57. fleureleur ·

  Nog een berichtje van mij. Wat zijn die yoga-oefeingen? Het klinkt wel leuk. 😳

  Reageer
 58. fleureleur ·

  Hai, Ik wil graag dat mijn billen afvallen en ook mijn buik en bovenbenen. Ik ren nu een halfuur per dag. Is dat goed? Gr. Fleur

  Reageer
 59. Chiara ·

  Zou je met de crosstrainer ook je bilspieren kunnen trainen? Volgens mij wel, als je iets door je knieën gaat op een zwaardere stand (eventueel achteruit trappen) paar keer een minuutje tussendoor. Tenminste dat doe ik dan… hoop maar dat dit helpt. 🙄 Ben inmiddels ruim 10 kg afgevallen in 4 maanden, eerst drie weken vetvrij ziekenhuisdieet, veel bewegen (skeeleren, fietsen, crosstrainer en avondvierdaagse met mijn dochter :P). En na het vetvrije dieet eet ik nu weer normaal 3x + 3 tussendoortjes (geen chips of friet) en veel water… Nu nog strakke billen. Voor iedereen hier, veel succes! Ga ervoor, je leeft maar een keer en wil je in dit leven afvallen, doe het dan nu! Ga ervoor! Veel liefs, Chiara

  Reageer
 60. bardoos ·

  Hey, Ik herken mezelf hier in! dramatische jojo-diëten en sporten voor drie keer en dan weer gedaan! Heb al aan liposuctie gedacht, maar is toch juist iets teveel geld. Ik ben nu drie dagen bezig met Weight Watchers, ik ben benieuwd. Ik ben wel een kilo bijgekomen en dan in tranen uitgebarsten. Ik begrijp er niets meer van. Alsof, alles afvalt, maar bij mijn billen erbij kruipt. Ik ben het kotsbeu. Ik ga terug moeten gaan cardio doen. Kost geld, maar ’t moet. Er is geen andere oplossing vrees ik…

  Reageer
 61. timolientje ·

  Helpt touwtjespringen ook?

  Reageer
 62. Tess@ ·

  Oké, afvallen is niet makkelijk, maar hoeft ook niet zo moeilijk te zijn als sommigen het voor henzelf maken. Ik ben zelf in een jaar blijvend 10 kilo afgevallen door voldoende en gezond te gaan eten. Met soms wat lekkers, maar gewoon minder vaak. Mijn afval-dieet… Ontbijt: 2 sneetjes volkorenbrood met mager beleg + een glas karnemelk. Tussendoor: 1 stuk fruit. Lunch: 3 volkorenboterhammen met mager beleg + een glas karnemelk of magere yoghurtdrank. Tussendoor: 1 pakje Liga of Sultana. Avondeten: 4 aardappelen of 2 opscheplepels zilvervliesrijst of volkorenpasta met een stukje mager vlees of vis, veel groenten en met name rode sauzen. En gebakken in vloeibare margarine. Toetje: een schaaltje magere kwark met een stuk fruit. Op dagen van sporten: 2 boterhammen met vleeswaren en een stuk fruit extra. Geen: chocolade, snoep, snacks, alcohol, pindakaas, hagelslag, chocopasta, vruchtensap en frisdranken. Dit is echt goed vol te houden en levert je in 2 maanden zeker al 5 kilo op. Doel is dan het vol te houden met ook nu en dan wat minder gezonde extraatjes. Succes!

  Reageer
 63. Meyothie Thiam ·

  Ik probeer nu al 3 maanden af te vallen, maar steeds herval ik terug. Het meest heb ik problemen met mijn bovenarmen en nog meer met m’n billen. Ik weet absoluut niet wat ik moet geloven van wat er op het internet staat, kan het sporten niet lang volhouden en heb absoluut geen idee hoe ik precies die Yoga-oefeningen moet uitvoeren. Ik zou graag wat meer overzicht hebben over wat ik precies mag eten en wat niet. Ik wil zeker 15 kg afslanken. Help, ben echt te einden raad.

  Reageer
 64. purk ·

  Zeg dikbil, zou jij niet beter je akelige berichten voor je kunnen houden? Niet echt waardevol voor dit forum, he?!

  Reageer
 65. je grote vriendin ·

  Ja, hoi, ik heb enorm dikke billen, kuiten en dijen en ik wil daar graag vanaf. Ik doe al wat trainingen, maar het helpt ook niet echt.

  Reageer
 66. larry ·

  Dikbil, je wordt bedank. Ikke, ik zou alle bovenstaande adviezen opvolgen. Ik heb zelf ook al jaren problemen met mijn gewicht. Wat bij mij helpt is dat je moet genieten van het leven en positief tegen je zelf aan kijken. Je moet je eerst van binnen goed voelen en de motivatie en discipline opbrengen om dan aan de buitenkant te werken. Wil niet teveel van je zelf, drijf jezelf niet tot het uiterste door alleen beschuit en water te nuttigen. Dan bereik je niets, niet van de buitenkant en niet van de binnenkant. Ik ben nu een tijd bezig door gewoon te genieten en op te letten door niet te snacken maar wel normaal te eten en te leven. Daarbij sport ik 2 a 3 keer per week en mijn gewicht gaat langzaam omlaag. Succes! Gr. Larry

  Reageer
 67. dikbil ·

  Tja, liposuctie is dan nog de enige mogelijkheid…

  Reageer
 68. ikke ·

  beste mensen ik heb lichaamsverhoudingen die niet kloppen en ik haat t egt 😡 met tailleis 60 cm en mijn heupen 101 dat ziet er gewoon niet uit verder heb ik ook geen borsten ik haat m lichaam en wee tniet wat ik moet doen ik zou graag wat aankomen op mijn bovenlichaam maar als ik dat doe komen mijn heupen en bovenbenen weer aan… en als ik probeer af te vallen verlies ik nogmeer bij mn bovenlichaam help me !! wat kan ik het beste doen

  Reageer
  • appie ·

   He meid, Ik ben gek op vrouwen met een figuur zoals dat van jou. Ik zou zeggen, hou het zo prinses. Ik zou toch graag met jou in contact willen komen, dus hopelijk spreek ik je snel xxx Groetjes, Appie

 69. Erik ·

  Hoe kun je afvallen aan je billen zonder dat je afvalt aan je bovenlichaam?

  Reageer
 70. Babs ·

  Als je echt wilt afvallen, dan is het essentieel dat je goed en gezond eet. Hele dag water drinken en een appel is niet goed en zorgt voor jojo-effect.
  Neem een gezond ontbijt, lunch van 2 boterhammen + melk, ’s avonds veel groenten, klein stukje vlees (beter vis) en 150 gr rijst/aardappelen. Dan nog 3x per dag een tussendoortje in de vorm van een plak ontbijtkoek, fruit, wat yoghurt of evergreen (1 en niet een heel pakje). Dit i.c.m. 3x per week een uurtje bewegen zorgt ervoor dat je op een gezonde en blijvende manier afvalt.
  Kortom: laat zoveel mogelijk suiker en vette troep staan en de kilootjes gaan er vanzelf af.

  Reageer
 71. Babs ·

  Als je echt wilt afvallen, dan is het essentieel dat je goed en gezond eet. Hele dag water drinken en een appel is niet goed en zorgt voor jojo-effect.
  Neem een gezond ontbijt, lunch van 2 boterhammen + melk, ’s avonds veel groeten, klein stukje vlees (beter vis) en 150 gr rijst/aardappelen. Dan nog 3x per dag een tussendoortje in de vorm van een plak ontbijtkoek, fruit, wat yoghurt of evergreen (1 en niet een heel pakje). Dit i.c.m. 3x per week een uurtje bewegen zorgt ervoor dat je op een gezonde en blijvende manier afvalt.
  Kortom: laat zoveel mogelijk suiker en vette troep staan en de kilootjes gaan er vanzelf af.

  Reageer
 72. Serena ·

  Ik ben 15 jaar en ben nu ongeveer 1 week bezig met afvallen omdat ik mijn billen veel te dik vind, en van de zomer wil ik wat zekerder zijn in bikini. Ik ontbijt 1 Activia yoghurtje, en in de middag eet ik 1 broodje. Daarna wacht ik een halfuurtje en ga ik een kwartier op de crosstrainer. Dan pauzeer ik meestal ongeveer 5 minuutjes en ga ik weer een kwartier op de crosstrainer. in de avond eet ik gewoon avondeten maar geen toetjes. Ik eet ook niets tussendoor. Ik doe soms aan yoga op de Wii Fit en daar doe ik ook soms krachttrainingen op. Ik hoop dat het allemaal helpt en dat ik er in de zomer een stuk beter uitzie.

  Reageer
 73. Romaisa ·

  Hej, Ik ben niet echt DIK maar ik heb echt dikke billen en benen. Durf zelfs geen jeans meer aan… Toppunt: m’n vriendje zegt constant dat ik vol ben en fitness moet gaan doen. Ik weet dat hij maar grapt, maar dit komt hard aan en motiveert mij nog meer om af te vallen. Ik drink nu alleen nog maar water en 2 stuks fruit en een bruin broodje met beleg ZONDER boter per dag. X, Romaisa

  Reageer
 74. yoga ·

  Weet er iemand een paar yoga-oefeningen?

  Reageer
 75. robert kalmeijer ·

  Als je spieren wil kweken… Ik weet niet hoe oud je bent? Vanaf je 16e mag je trainen. Koop gewichten (halters) en train je helemaal suf.

  Reageer
 76. robert kalmeijer ·

  Hallo, Ik zou zeggen: let op je eten… Eet ’s ochtends goed brood met mager beleg. Eet de rest van de dag niks, hoogstens een Sultana of Evergreen koek… Drink wel water, ’s avonds goed en gezond eten en na 8 uur niks meer eten. Train daarnaast 3x in de week. Dat kost je 40 euro per maand en je bent in 3 maanden overal vanaf. 😉 Willen is kunnen. Hou jezelf niet voor de gek. Groeten, Robert Kalmeijer

  Reageer
  • Nnz ·

   Niet helemaal waar, van wat ik gelezen heb. 🙁 Gewoon gezonde tussendoortjes als (vers) groente en fruit eten tussendoor, niet helemaal niks. En vooral goed ontbijten natuurlijk, dat wel ja. En inderdaad ook na het avondeten niks (of misschien weer een appel of zo) eten.

  • petra ·

   Robert, Hoe veel is ‘goed’ brood? En hoe lang houd je dit vol? Gr. Petra

 77. silke ·

  Eej, Hoe kan je eigenlijk vermageren aan billen en kuiten zonder dat je aan je bovenlichaam afvalt?

  Reageer
 78. eleonore ·

  ik heb last van heel dikke kuiten en geraak er niet vanaf , weten jullie tips ?

  Reageer
 79. Jonge handbalster ·

  Ik wil echt zichtbare spieren kweken! Liefst op een snelle manier. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik mag nog niet fitnessen, dus zoek een andere manier om dit te doen. Groetjes!

  Reageer
 80. lady ·

  He dames, Ik heb 4 weken geleden de Leg Magic aangeschaft. Dit apparaat + oefeningen met dumbbells voor mijn billen en na 3 weken zie ik al veranderingen. Mijn billen zijn strakker en je ziet een beetje lift. Dat al na 3,5 week. Ik zou zeggen: schaf aan en laat weten wat jullie ervan vinden…

  Reageer
 81. Lilaaa ·

  Ik vind het heel goed uitgelegd. 🙂 Ik fitness zelf 3x in de week en dat is nog leuk ook! Nieuwe mensen leren kennen terwijl je aan sport doet! Er bestaat niks leukers toch? Ik doe het graag! En ik heb een doel erin. X

  Reageer
 82. Faye ·

  Hee Fitnesser, Het kan goed zijn dat je meer spiermassa begint te krijgen. Spieren zijn zwaarder dan vet, en binnen 1,5 maand zul je nog niet heel veel resultaat zien. Goed doorzetten, dan komt het vanzelf! Groetjes, Faye

  Reageer
 83. Het Groene Boekje ·

  ‘Als je me niet geloofd, dan daag ik je uit om het wel te proberen ;)’

  Foei! GeloofD is een heel ander iets dan geloofT =)

  Reageer
 84. fitnesser ·

  Ik fitness ruim 1.5 maand. Ik doe vooral cardio en gewichten voor bovenbenen en billen. Ik ben 3 kilo aangekomen en mijn benen en billen zijn niets strakker. Is dit wel goed?

  Reageer
  • v ·

   dan doe je iets dus verkeerd met je voeding, en je drinken aankomen dat kan wel is je word zwaarder omdat je spieren aamaakt en in 1 maand zie je niet zo snel resultaat sport lekker 3 x in week 1 ander half uurtje en lekker gezond eten dan komt het wel goed ik raad je de crostrainer aan vanuit achteren trainen dan krijg je mooi resultaat

 85. Handbalster/zwemster ·

  Hallo, Waar kan je yoga-oefeningen vinden dan? Want ik heb ook geen geld voor fitness. En ik heb wel een beeld van yoga, maar niet van wat je nou precies moet doen voor die en die spieren, bijvoorbeeld voor je bilspieren. Groetjes!

  Reageer
 86. Iris ·

  Beste Pien, Als je geen geld hebt, kun je yoga-oefeningen doen. Je zal zeer snel resultaat zien. Van yoga word men mooi; de oefeningen zijn intensief en alle spieren worden gebruikt. Vet wordt verbrand op de buik, dijen, billen, benen en armen. Je krijgt van yoga een mooi slank figuren het kost geen geld, enkel twee vierkante meter en gemakkelijk zittende kleding.

  Reageer
 87. pien ·

  Goeie tips, maar wat moet je doen als je geen geld hebt voor fitness? x

  Reageer
  • S. Jonker ·

   Thuis gaan trainen! Met ’n stoel en andere hulpmiddelen kan je perfect trainen!

  • tjitske ·

   Ja, dan wordt het thuis traplopen voor ’t afvallen van de billen. En fietsen kan je ook doen, doe ik ook…

 88. elsi ·

  Helemaal mee eens!

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.