Cambridge dieet

Naam: Cambridge dieet
Dieetsoort: Maaltijdvervangers
Aantal calorieën per dag: +/- 450 tot 600 kcal.
Caloriewaarde:

 • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
 • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
 • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
 • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
 • Crashdieet (<1000 kcal. per dag)

Cambridge dieet – In het kort

Het Cambridge dieet dankt zijn naam aan de Engelsman Dr. Alan N. Howard, die het dieet in 1970 bedacht aan de universiteit van Cambridge. Cambridge betreft een controversieel dieet, vanwege de zeer lage dagelijkse calorie-inname (tot slechts 400 kcal. per dag). De calorieën worden gehaald uit maaltijdvervangers, bestaande uit soepen en drankjes die elk plusminus 150 kcal tellen. De calorieën worden aangevuld met voedingssupplementen. Het Cambridge dieet bereikte zijn hoogtepunt in de jaren ’80 en telde alleen al in de VS miljoenen aanhangers. Het Cambridge dieet bestaat nog steeds, maar de huidige varianten zijn ietwat minder rigoureus. Ze beslaan +/- 600 calorieën per dag en er zijn maaltijdrepen aan toegevoegd.

Cambridge dieet – Voedingsschema en richtlijnen

Het dagschema voor het originele Cambridge dieet is als volgt:

 • Ontbijt: ’s Ochtends ontbijt je met een shake of soepje.
 • Lunch: ’s Middags lunch je met een shake of soepje.
 • Diner: ’s Avonds dineer je met een shake of soepje.
 • Tussendoortjes / snacks: Als je honger krijgt, dan mag je twee maal per dag een tussendoortje nemen, bestaande uit een drinkbouillon.

Cambridge Dieet  – Belangrijkste voedingsmiddelen

De belangrijkste levensmiddelen die thuishoren in het Cambridge dieet zijn:

 • Soepen
 • Shakes
 • Bouillons

Cambridge Dieet – Tot slot

Het Cambridge dieet zou ontwikkeld zijn voor mensen die snel, veilig, verantwoord en gemakkelijk willen afvallen. Toch is het Cambridge Dieet in het verleden meermaals in het nieuws geweest, omdat de drastisch lage calorie-inname tot kwalen, ziekten en zelfs de dood zou hebben geleid.

Ervaringen met het Cambridge dieet

Heb jij ervaring met dit dieet? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder.

Andere diëten in de categorie maaltijdvervangers

BCM Dieet
Be In Shape dieet
Dr. Siegal’s Cookie Diet
Herbalife dieet
Hollywood Cookie Diet
Modifast dieet
Slank Vitaal dieet
SlimFast dieet
Weight Care dieet
Streep Je Slank dieet

59 Reacties

 1. Ook ik was lees was 40 kilo afgevallen met Cambridge het ging prima voelde mij goed. Dacht ik… Naar mate ik het langer volgde begonnen de problemen: vreselijke spierpijnen, galsteen, haaruitval, afgebrokkelde nagels… Moest direct met ’t Cambridge Dieet stoppen van de huisarts, hield mij aan 800 tot 1000 calorieën en de kilo’s kwamen weer terug. Mijn hele stofwisseling is naar de knoppen!

 2. zoals jullie hebben kunnen lezen was ik 30 augustus 2011 bezig met cambridge 500 en was ik erg veel afgevallen.
  het gewicht waarmee ik aan cambridge begon was 87, nu 95!
  toen ik 20 was en 72 woog vond ik mezelf te dik en wilde 62 wegen, ik heb dit gehaald doormiddel van stichting weightcontrol crashdieet.
  heb een tijdje dit figuurtje gehad maar kwam langzaam weer aan + 5 kilo extra,
  nog een keer weightcontrol gedaan, weer afgevallen, weer afgekomen + 5 kilo
  cambridge gedaan, veel afgevallen, weer aangekomen + 5 kilo
  nog een keer cambridge gedaan, zelfde verhaal, weer 5 kilo extra
  aan het einde van het verhaal ben ik zwaarder dan dat ik ooit geweest ben en wou dat ik nooit gecrashd had!!!!
  ik was helemaal niet te dik, ik woog 72
  ik dacht dat ik te dik was door wat anderen tegen mij zeiden en mijn onzekerheid
  en nu weeg ik 95
  mijn advies: wees tevrede met hoe je bent!!
  gezonder eten is altijd verstandig natuurlijk (schijf van 5)

 3. Ik ben eerder begonnen met CB-500. Een week volgehouden, maar voelde me er heel erg ziek bij. M’n bloeddruk steeg, koorts, koud, dizzy… Nee, geen fijn gevoel. Ben door mijn diëtist toen op CB-800 gezet en dat gaat nu goed. De maaltijd is zelfs te veel, dus ik verdeel deze in 2porties. Ben alleen benieuwd hoeveel ik zal afvallen… Wie heeft ervaring met CB-800?

 4. Hoi, Ik ben Linda, nieuw op deze site. :) Ben sinds 2 dagen bezig met de 800+ maaltijd en het bevalt tot nu toe goed. Vroeg me af wie hier nog meer dit dieet doet? En hoeveel jullie daarmee zijn afgevallen.

 5. @ Leila welk dieet je ook volgt het moet goed tussen je oren zitten want als dat niet zo is kom je na elk dieet aan.

  Mijn huis arts stond toen ik Atkins deed er erg positief tegen over mijn bloeddruk daalde ik had geen last van mijn bene en mijn hernia ,en ja ben ook weer ies aangekomen heb over leg gehad met huisarts Cambridge oke zei hij maar doe het verantwoord dus elke maand ga ik naar de huisarts voor bloeddruk e.d .

  Obesitas wordt en ben je ook ziek van en kan ook dodelijk zijn,.

 6. Hoi allemaal,

  Ik ben op 14 januari begonnen met cambridge. Mijn startgewicht was 109,9 kilo. Vandaag 5 weken later 99,1 kilo. In totaal dus 10,8 kilo kwijt in vijf weken! Ben enorm blij met het resultaat. Wil om te beginnen in totaal 30 kilo kwijt. Het gaat onwijs snel, erg motiverend. Moeilijke momenten blijven. We zijn immers mensen. Maar hongergevoel, die ben je binnen 4 dagen kwijt. Het is doorzetten en verstand op je doel! Succes allen!

 7. hallo iedereen,

  Ik ben sinds een week begonnen met cambridge 800. en sport regelmatig denk dan aan bodypump en spinning.hoeveel val je ongeveer per week af met dieet?

  groetjes anne

 8. Hallo, ik ben op 18 juli begonnen met het cambridge dieet, samen met een vriendin..
  In 1 woord geweldig…ik voel me super fit en as woensdag heb ik weer mijn weegmoment ..ik was 72,2 kilo en voor mijn vakantie dat was 4 weken nadat ik begonnen was al 9 kilo kwijt.
  Toen heb ik een versnelde afbouwweek gedaan ism met mijn consulente, omdat ik naar turkije ging en all incl had…dus heb ik 2 en halve week gewoon weer gegeten, wel op de koolhydraten gelet, maar heerlijk gegeten en ook weer lekker een drankje gehad.
  Afgelopen woensdag 29 aug weer begonnen voor mijn laatste kilo’s en het gaat voor mijn gevoel weer helemaal goed…moet naar de 58 kilo …om daarna op de 60 kilo te blijven.
  Mijn vriendin , ging niet op vakantie en heeft haar streffgewicht bereikt, 11 kilo….we zijn zo trots als een paauw wn blij dat we door hebben gezet.
  De begeleiding is uitstekend en dat is je stok achter de deur..
  Wat ik ook lees, dat je even sociale leven op zij moet zetten..tenminste , als je van uitgaan, uiteten etc houd…tis allemaal wat minder gezellig, maar ik heb het er voor over gehad….maar eerlijk gezegd vind ik dat het moeilijkst…
  Voor een ieder die ermee begint…zet hem op…en trek je niets aan van het commentaar..

  groetjes Elly

 9. marianne de beukelaer Reageer

  Ook ik ben nu met Cambridge bezig, in België is enkel de 800 variant verkrijgbaar.
  We zijn nu 3 weken verder en er is 7.2kg af. Zit nu in de week waar ik een shake mag vervangen door een maaltijd. Vorig jaar zelfde tijd hadden we ook een bbq, at ik 3 stukken vlees op met wat groenten, nu was mijn maag al gevuld met 1 stuk vlees en véél groenten.

 10. Ik ben net 3 dagen bezig met 800 variant.
  Heb honger en baal ervan dat de koffie niet smaakt zonder melk. Ben snel moe,slap en heb het koud….ik kan me eerlijk gezegd n iet voorstellen dat dit goed voor je is.
  Maar goed, ik heb A gezegd en wil toch graag die 20 kilo kwijt.
  Wie heeft er ervaring mee na het afbouwen? Is je eetpatroon veranderd en blijven de kilo’s eraf?

  • Hoi Anna
   Gewoon doen hoor, ik ben vanaf 8 augustus 16 kilo kwijt, en ben zo trots op mezelf, ja je moet jezelf kietelen want een ander doet het niet.
   Ben nu alweer een paarweken aan het opbouwen, en vanaf vandaag geen cambridge maaltijden meer, maar gewoon alles weer eten, alleen wel met mate en gewoon opletten met wat je eet, en vooral de hoeveelheden.
   Een echte grote maaltijd zit er niet meer in, ik zit zo vol, en maar goed ook, anders ga ik weer de verkeerde kant op denk ik. De knop is om en blijft nu ook om.
   Ik was 2 weken geleden voor het laatst gewogen, en nu was ik in die 2 weken toch weer 3 ons afgevallen???? Heb er echt niets aan gedaan hoor, maar is toch een bewijs dat ik het wel goed doe. Woog vanmorgen 64,6kg.
   Ben tevreden. M’n volgende weegmoment is volgend jaar!!! Klinkt ver weg, maar met de feestdagen ertussen, en nog een weekje wintersport…zal het wel weer een spannend moment worden.
   Dus…iedereen vanuit hier een fijne feestdagen en een mooi jaarwisseling.
   We mailen elkaar weer tot volgend jaar.
   Grtjes anja

 11. Hallo Trudy,
  Gewoon doorgaan hoor, ik heb ook wel die momenten, maar als ik dan weer ga wegen is er toch meestal wel weer wat vanaf!! Kom op jo, je bent pas begonnen, die knop moet nog om bij jou! Gisteren weer een weegmoment en weer 7ons eraf,sta nu op 66,3kg. Ik heb voor mezelf besloten dat ik weer ga opbouwen met gewoon eten, dus vanavond groente en vlees.
  Ik heb niet zo’n fijne consulente, het lijkt wel of het haar niet interesseert hoe of wat, geeft ook weinig antwoorden. toen ik vroeg over calorieen hoe ik komt te weten hoeveel ik dan mag hebben was haar antwoord, kan je op internet vinden!!! Waar zit ze dan voor??
  Ook heb ik net gemerkt dat er op dit forum heel wat berichten zijn verwijderd, wel jammer als ik de blaren op mn vingers zit te typen om mensen een advies te geven en dan merk dat mn laatste bericht 30 augustus is geweest, raaaaarrrrrrrrrrrr
  Maar iedereen succes.

 12. ik ben vandaag een week bezig met cb. ik moet donderdag weer naar de consulente…
  h eb vandaag even op de weegschaal gestaan maar ben diep teleurgesteld.
  ik ben nog geen twee kilo kwijt en ik doe echt zo als hetm oet<
  wel is mijn buikomvang vijf centimeter geslonken.
  ik krijg totaal geen beweging omdat ik al geruime tijd op bed moet liggen….. dus ja……
  ik weet het even niet meer… zit er helemaal doorheen want ik heb echt wel honger

 13. hallo ik woon in rotterdam zevenkamp en niet zo goed ter been momenteel hele maal niet in verband met 2de nieuwe heup maar waar vind ik een weegconsulente in mijn buurt en hoe kom ik aan het shake pakket met soepjes scakes en repen ok wil het 500cambridge dieet volgen heb al zoveel gedaan zelfs modivast punten dieet pillen maagverkleining gehad 35 jaar geleden heeft ook niet gebaad alleen maar ellende met spoegen en weeg nu weer 119 kg ik weet al ik dieet gaat beginnen waar ik ook dingen bij mag eten gaat het geheid fout dus wil ik er rezoluut aan beginnen is het raadzaam eerst naar de huisarts te gaan en wat kost een pakket voor een week of een maand is dat zo ergens te koop mvg ria

 14. Ik ben inmiddels 3 weken bezig en ben van 77.8 naar 73.5kg gegaan, vet is van 36.5 naar 34.5 gegaan, Ik ben zéér tevreden over mezelf, haha je moet ook een beetje van jezelf houden om dit te zeggen toch??
  De consulente is volgende week afwezig, dus moet 2 weken wegblijven, ben benieuwd hoeveel ik dan ben afgevallen.
  Zie het echt wel goed naar beneden gaan, voel me goed. Mag inmiddels ook de repen, lekker makkelijk voor onderweg in de auto, en vullen goed.
  Het vele waterdrinken ben ik inmiddels aan gewend, loop dus ook niet meer om de 10 minuten naar het toilet. Heb al 2 verjaardagen achter de rug, waar ik me dus echt wel in moest houden met al die lekkere dingen, maar het geeft resultaat.
  Afgelopen zondag gezellig met m’n mannetje gewokte snijbonen met champignons en een paar stukjes varkenshaas gegeten, daar heb ik zooooo van genoten. Maar nu weer streng 3x Cambridge per dag, want over 2 weken moet ik natuurlijk wel gezakt zijn!!
  Tot de volgende update maar weer.
  Groetjes anja

 15. joyce elfferich Reageer

  Ik heb in 2009 het dieet gevolgd van Cambridge. Ik ben totaal 17 kg afgevallen en nog steeds op gewicht (ik ben 1.55 lang en weeg nu 51 kg. Ik ben altijd op dit gewicht gebleven en ga om de maand even naar de sportschool om te kijken of ik niet ben aangekomen. Nu moet ik wel heel eerlijk zijn, dat ik elke ochtend, als ik heb gedouched even op de weegschaal ga staan. Ik snoep nooit meer, ook niet even smokkelen. Natuurlijk heb ik ook wel eens zin om te snoepen, maar ik wil geen jojo effect hebben. Als je aankomt, is dat gewoon je eigen schuld. Je kan allerlei smoesjes verzinnen, maar als je eerlijk bent, dan is dat gewoon zo. Ik zou het dieet aan iedereen aanraden, omdat het snel gaat en omdat het gewicht ook in balans blijft. Tevens kan ik nu ook helemaal niet meer tegen vet, dus patat e.d. hou ik er niet in. (diarrhee)

 16. 29 juni begonnen met het cambridge dieet
  ik ben nu 16 kilo afgevallen
  van 87 naar 71, daar ben ik echt super blij mee!
  maar mijn vetpercentage is nog steeds te hoog, dus mijn streefgewicht is 67 kg
  en dat zou ook een gezond gewicht zijn voor iemand van 1.70 m
  vetpercentage en vochtpercentage worden ook gemeten
  mijn vochtpercentage is met 4% gestegen, door het vele water drinken
  het plassen word op den duur minder, omdat je lichaam gaat wennen aan zoveel water
  maar plassen doe ik nog steeds wel 4 keer per dag
  de afbraak van spiermassa is minimaal, ik kan mijn lichamelijk zware werk nog steeds zo uitvoeren als voorheen
  de doden die zouden zijn gevallen n.a.v. een cambridge dieet: ik heb het even gegoogled
  dit was in de jaren 80 in amerika bij een dieet dat nu niet meer gebruikt wordt
  maar ik snap wel waarom mensen het zeggen, omdat ze jaloers zijn
  heel veel mensen doen er alles aan om mij van mijn dieet te houden en zeggen dingen als:
  je bent helemaal niet dik, als je nog meer afvalt blijft er niks meer van je over en je hoeft helemaal niet af te vallen
  terwijl de cijvers iets anders zeggen en mijn bmi nog steeds ongezond hoog is
  dus voor mijn gezondheid wil ik nog verder
  wel jammer dat die mensen mij niet steunen, jaloezie is een lelijke eigenschap
  in het begin vond ik het niet zo moeilijk
  ja de eerste 3 dagen is echt afkicken!!
  maar daarna ging het eigelijk vanzelf
  nu begin ik het wel steeds moeilijker te vinden, ik ga steeds vaker smokkelen
  maarja, als ik maar afval toch?
  ik voel me wel heel gezond, ik denk dat ik nog nooit zoveel vitamines heb binnen gekregen haha
  en duur? helemaal niet!!
  50,- voor al je levensbehoeftes voor de hele week
  ik ken dieten waar je dit bedrag betaald plus al je boodschappen nog er boven op
  als je echt wilt, zou ik je dit dieet zeker aanraden
  de begeleiding van een consulent is echt heel fijn
  geef niet op en ga op je doel af
  good luck

 17. Ik ben sinds 8 augustus begonnen met het CB 500, woog bij de consulente 77.8kg en streefgewicht is 62kg, dus ruim 15kg te gaan.
  De shakes zijn best lekker en de soepjes die ik tot nu toe heb gehad ook. Ik ben natuurlijk nog wel alle smaken aan het uitproberen.
  Het lijkt alleen wel of ik niet van het toilet afkom, door dat vele water blijf ik gaan. Als ik even naar de winkel wil, nou snel dan…haha.
  Vandaag heb ik ook een beetje hoofdpijn, maar ze zeggen door veel te drinken, dat dat dan moet verdwijnen, dus drinken dan maar.’
  Gisteravond ging ik echt met een hongergevoel naar bed hoor, maar ben toch in slaap gevallen.
  Over een week weer wegen bij de consulente, ik weeg mezelf expres NIET tussendoor, houd het lekker spannend!
  Wordt vervolgd

 18. hartelijk dank voor je reactie.
  Dan ben ik goed bezig, zowizo eet ik veel groente en m’n stukje vees.
  Ik ben ook gelijk aan de centrum vitamine begonnen.
  Dus ik hoop dat het haar uitval snel stopt voordat ik kaal ben.
  Ben ik straks slank zonder haar (hahahaha).

 19. Hallo allemaal.

  Even een vraagje. Ik heb Cambrige 500 gedaan, en ben in 10 weken 20 kilo kwijtgeraakt. Ik ben nu sinds 3 weken weer gewoon aan het eten en blijf mooi op gewicht. Maar ik merk dat ik erg last heb van haar uitval. Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

  • WonderWoman

   Bij het Cambridge dieet kan het voorkomen dat je een tekort krijgt aan bepaalde vitaminen, zoals B8 (biotine – te vinden in orgaanvlees en eierdooier), zink (vlees, pinda’s) en ijzer (rundvlees, sperziebonen, broccoli). De beste manier om dit te verhelpen is door de genoemde producten voldoende te eten.

 20. Vandaag dag 3, op zich makkelijk vol te houden…maar in de avonduren is het best pittig.
  Ik heb het beide dagen niet volgehouden, ECHT ZWAK!
  Maaar vandaag dag 3 en ik ben van plan vanavond echt NIKS te eten!!!
  Ik heb als tip: ga eerder naar bed! Dan vergeet je de honger hahahahaha.
  Ben benieuwd! Ik wil 17 juli naar een feest en dan moet er toch wel 10 kilo af zijn, toch???
  Groetjes en succes allemaal!

 21. Hoi,
  Ik ben zelf bezig met het CB dieet en ben in 8 weken 10 kilo afgevallen, maar wel met CB 800. Ik wil namelijk elke dag verse groente eten. Het eten was je ’s avonds mag eten, is genoeg en eigenlijk veel ook. Ook eet ik dagelijks fruit. Ik vind het een echte aanrader. Ook ik sport 3 tot 4 per week. Ik krijg genoeg voedingstoffen binnen om vol te gaan met sporten. Met het 800 dieet gaat het wel langzamer, dan met 500 alleen is dit veel aangenamer.

  Groetjes

 22. Hoi, ik heb een vraag en hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ook ik ben bezig met een dieet, geen CBD, en sport daarnaast 6 uur per week. Het afvallen gaat voor mij te langzaam, ik heb een boost nodig en daarom denk ik aan het CBD. Nu is mijn vraag of ik er dan nog 6 uur naast kan blijven sporten.. wie kan mij helpen?

  Groetjes!

 23. Hoi allemaal,
  ik ben vandaag begonnen met het CD. Ik weeg nu 80,9 en ik ben echt heel erg benieuwd of het mij lukt om naar de 65 kg te gaan. Ik leef van dag op dag en en heb mijn verstand op nul gezet. Ik hoor alleem aar goede berichten hierover, dus ik ben nu zo gemotiveerd en ik ga ervoor.
  Veel succes iedereen!!!

 24. Ik heb goede ervaringen met het dieet.

  Het is best lekker en het levert resultaat op.
  Spieren heb ik dus niet, dus die kan ik ook niet verliezen.

  In 1 week ben ik 4,7 kg afgevallen, dus ik ga zeker door!

  Bijkomend “voordeel” : ik droom snachts niet meer over Olga, maar over eten.

 25. Ik ben nu een week bezig en 3.6 kilo afgevallen. S,morgens heb ik er geen enkele moeite mee, maar aan het eind van de middag en s,avonds vind ik het wel lastig. Ik verdeel 2 shakes in 4 porties dat vind ik prettiger en s,avonds eet ik mijn soep. Ik wil van 77 kilo naar 65 kilo. In het begin kauwde ik kauwgom maar dat wekt de eetlust op dus daar ben ik mee gestopt en nu gaat het beter. Maar het blijft moeilijk als je met vrienden op het terras zit en zij eten een bittergarnituur.

 26. Beste allemaal,

  Is het ook mogelijk om dit dieet voor 2 hooguit 3 weken te doen? Ik weeg nu 75 kilo en wil naar de 68 kilo. Als ik zie wat ieder zijn ervaring is in 1 week (4a5 kilo kwijt) /dan is voor mij toch echt 2 weken voldoende denk ik.

  Wat wordt er eventueel aangeraden?

  • Hallo Mc,
   Ik ben natuurlijk geen consulente, maar het lijkt me dat als je dit dieet zo kort doet, en daarna weer “gewoon”gaat eten dat je het er zo weer bij hebt.
   Het succes zit ‘m juist in de afbouw en weer opbouw naar een gewoon voedingspatroon.
   Cambridge 800 zou ook nog kunnen, die is iets minder extreem.
   Maar misschien kun je het beter even aan een consulent bij je in de buurt vragen.
   Die weten er alles van.

 27. Ik ben vorige week begonnen.
  Na drie dagen is het honger gevoel echt verdwenen, en is het goed vol te houden.
  Heb genoeg energie (meer zelfs dan voor het dieet) om ook een beetje te sporten.
  Gisteren weegmoment gehad, en 4,9 kilo afgevallen in de eerste week.
  Moet nu nog ongeveer 15 kilo.
  Ga ervan uit dat dit met lukt.
  Wat ik belangrijk vind is dat je aan het eind van dit dieet weer gewoon leert eten.
  En je komt er achter met hoeveel calorieen aan gewoon eten je op gewicht kunt blijven.
  De toekomst zal het leren.

 28. Uiteraard moet iedereen zelf weten wat voor keuze er gemaakt wordt.
  Ik heb niks met dit soort dieeten, snel afvallen en daarna weer normaal eten, en meestal weer aankomen en je begint weer van voren af aan.

  Waar is de tijd gebleven dat je voor jezelf over hebt om gezond te eten en regelmatig te bewegen, ja dat duurt langer, maar je krijgt er spieren voor terug ipv dat ze verdwijnen.

  Het zit naar mijn mening echt allemaal tussen je oren.

  Enfin, zo denk ik erover. Voor anderen die er wel mee aan de slag gaan en voor nu resultaat hebben, heel veel succes.

  • Lida Koning

   Hallo Kjeld
   Zoek de site op van Cambridge en zoek een consulente in jouw buurt.

 29. hallo,

  ik ga a.s maandag beginnen met het cb 500 pakket.
  Via een vriendin ben ik tot dit besluit gekomen..zij veloor in 5 dagen 4,5kg!! echt super gewoon. Ik moet er wel bij vertellen dat zij ook erbij sport. daar ben ik 4 weken geleden ook mee begonnen..dus die 25 kilo die ik eraf wilt hebben, moet lukken!!
  ik ben een echte “stress eeter”en eet dan alles wat los en vast zit….dit is voor mij de eerste x dat ik er geld aanuit geef…en wil het dan ook niet verpesten…ik heb in april een feest in Ahoy en wil dan een leuke jeans aankunnen…ik hoef niet zo nodig als een “rollade” daar te staan dansen…
  ik begrijp dat ieder hier zijn eigen ervaringen in heeft, maar ieder lichaam reageerd ook weer anders…je moet even die knop om zetten en als je echt iest wilt bereiken …lukt het vast!

  ik wens iedereen ook die dit dieet doet SUCCES!!

 30. @ najlae fijn dat ik je een advies kon geven
  toevallig werd ik vandaag gewogen. Ik was zo bang dat weinig zou afgevallen zijn ivm menstruatie… Maar ben toch een dikke 3 kilo kwijt dus ben nu ruim 6 kilo kwijt in 2 weken. Ik ben dol gelukkig nu en vorige week stront chagerijnig en had trek in alles, maar kan nu verklaren waar dat vandaan is gekomen hihihi..

  Nou meid en de rest van de cb-ers succes en zet hem op!!

 31. Ik ben nu precies een week geleden begonnen en ik ben bijna 4 kilo afgevallen. Ik wil graag van de 74 naar 65 kilo. Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje bang voor het jojoeffect, maar ik begrijp dat als je goed afbouwt dat het dan goed te doen moet zijn…
  Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik merk dat ik energie mis. Ik vind mij niet in de opmerking dat je energie krijgt hiervan.. Maar naar mijn idee kan dat ook bijna niet met 500 kc per dag… Maar ach, ik weet waarvoor ik het doe!

  • Hoi Linda wel grappig.. wij hebben precies hetzelfde streven van 74 naar 65 en daarna misschien nog ietsje meer eraf, maar 65 ga ik eerst proberen..
   En idd ik zie ook op tegen, ” na dit dieet” ik doe trouwens de 800 met avondeten zeg maar.
   Veel succes..

  • oh hoi zie nu dat je bericht al lang geleden geplaatst is.. hoe is ’t jou bevallen en hoe staat ’t ervoor met ’t jojo-en..?
   Ben heel benieuwd, heb je de 65 gehaald..?

   gr

 32. ik ga woensdag voor me eerste afspraak naar de consulente…heb nog ef gegeten wat ik echt ga missen haha en dan dr tegen aan …ik kan t…… moet gewoon want t is te duur om t te verprutsen toch……en als ik alle berichten lees stimuleerd t me alleen maar t werkt echt !!!! maar is niet makkelijk……..en een bakkie troost (koffie ) mag gewoon natuurlijk zwart maar zo drink ik hem toch al…ga me aanmelden op deze site voor af en toe me verhaaltjes neer te zetten …ik wil een nieuwe garderobe voor kerst in me kast en daar ga ik voor nu echt!!!

 33. Vorige week donderdag begonnen met CB 500, een half jaar geleden CB 800 gedaan snel 5 kilo verloren alleen binnen 4 maanden zaten er ook weer 8 kilo bij. Stom stom mijn eigen schuld doordat ik die weken mezelf zo afgezonderd had mocht ik daarna ook weer ALLES.
  Nu na de vakantie nieuwe start, ben benieuwd. In totaal wil ik ongeveer 12 kilo afvallen en dan ben ik mijn streefgewicht en ik hoop dat ik dat zo snel mogelijk bereik want ik vind het soms wel zwaar. Dus heel veel respect voor diegene die veel kilo’s hebben verloren echt discipline, geweldig. Ik ga er ook voor komt goed

 34. 4 maanden na mijn bevalling ben ik het CBD gaan volgen. 4 weken volledig en toen elke week een maaltijd vervangen voor een gewone. In totaal 7 weken en 17kg lichter! Nu de laatste 10kg nog in 6 weken. MOet lukken denk ik. Doordat je zo snel afvalt, sport het ook veel lekkerder en heb je veel meer energie. echt een aanrader.

 35. Maandag gestart nu precies 6 dagen bezig:
  Vind het enorm zwaar vooral het honger gevoel voor het slapen gaan is zeer moeilijk.
  maar in een week 6 kilo afvallen is niet niks .
  je gaat van een 2000 cal. naar 500 cal. is een enorme overgang ,je moet een doorzetter zijn ,anders is het echt niet vol te houden. Maar het resultaat is er, en hopen dat het geen jojo effect gaat worden.Anders is het enorm balen.,moet nog 25 kg afvallen
  van maat 48 naar maat 38 zou zeer fijn zijn. en ook blijven .

 36. Reba
  Vitamines mag je er niet bij slikken, dat wordt ook niet aangeraden als je een goede consulente hebt want alles wat je nodig hebt zit in het dieet.
  Appels mogen ook niet omdat daar zuur in zit en dat breekt de ketose af waardoor je weer honger kan krijgen, dus van een beetje fuit verpest je het dieet wel.
  het is een totaalvoeding waar niets bij gegeten mag worden, dan heb je het beste resultaat.

 37. Ik heb het Camebridgedieet gedaan, het was heel goed te doen, je valt er ook heel goed mee af. Je moet natuurlijk wel vitaminen erbij slikken,zoals ook wordt aangeraden.
  Het enige wat ik miste was mijn 2 appels op een dag, maar die at ik er dan ook gewoon bij.
  Van een klein beetje fruit extra wordt dit dieet echt niet verpest.

  Prima dieet, alleen erg duur. Ik zou het ook iedreen aanraden als je in een bepaald tijdbestek wil afvallen.

  • “het dieet is erg duur”…

   Je krijgt voor 1 week zakjes mee voor zo’n € 50,–. Als ik ‘gewoon’ zou eten zou ik ook zeker wel voor zo’n € 50,– bij de supermarkt moeten inkopen dus wat is hier duur??

 38. Het Cambridge-dieet is een enorme aanrader. Bij mij het enige dat me echt heeft geholpen en geloof me, ik had al ALLES geprobeerd. Ik ben dit dieet begin augustus 2009 begonnen en zag mijn lichaamsgewicht dalen van 76 kg naar 58 kg in 10 weken, daarna nog ongeveer 8 weken opgebouwd, d.w.z. langzaam weer normale voeding gaan toevoegen. Nu tien maanden later weeg ik 65 kg en dat ik weer wat ben aangekomen ligt niet aan het dieet maar aan mezelf. Ik moet wel eerlijkheidshalve zeggen dat het een zware periode was. Niet zozeer omdat je zo veel honger hebt maar echt genieten van zo weinig voedsel is er natuurlijk ook niet bij. Ook in sociaal opzicht ongezellig. Het is echt een kwestie van: verstand op nul zetten, blik op oneindig en doorzetten. Tijdens het dieet voelde ik me topfit en energiek. Nadien last gehad van haaruitval dat mogelijk verband hield met dit dieet. Natuurlijk is drastisch afvallen niet zo gezond, maar nu heb ik heel wat minder buikvet en mijn bloeddruk is gedaald en dat is dan weer een flinke plus voor de gezondheid. Zoek op internet naar een consulent, want het kan alleen onder begeleiding. Als je je overgewicht echt helemaal zat bent dan lukt het je. Succes!
  Gr. Frieda

 39. Ik wil graag met dit dieet beginnen.

  Maar mijn vraag is waar je het moet halen, want het kan alleen via een specialist of niet ?

  gr michelle

 40. joyce elfferich Reageer

  Een geweldig dieet! Ik ben in 4 maanden 16 kg afgevallen en nog geen gram meer aangekomen. Je moet natuurlijk wel letten op wat je eet. Het is echt een aanrader! WEg met Bakker etc. Lang leve Cambridge!

 41. ik ben nu 5 weken bezig met dit dieet en het gaat prima.
  ook ik ben van tevoren naar de huisarts geweest voor controle van het dieet en hij heeft het goedgekeurd.
  je komt (als je niet meteen weer in je oude eetpatroon terugvalt) niet meer aan na het dieet doordat je op moet bouwen onder begeleiding (het hele dieet is onder begeleiding).
  tijdens deze opbouw kom je ongeveer 2 kg aan, als je dus doorgaat tot 2 kg onder je streefgewicht is er niks aan de hand

 42. Graag wil ik even inspringen op de VS, het Cambridge dieet van Dr Allan Howard heeft helemaal niets te maken met het dieet dat in Amerika is en waar doden bij zijn gevallen.
  Het dieet van Dr Howard komt ui Cambridge Engeland en het dieet in Amerika is ontwikkeld door een handige zakenman die ook het plaatsje Cambridge heeft gebruikt uit Amerika.
  Dit is dus heel verwarrend en schokkend voor de mensen die het dieet volgen.
  Ons dieet in Nederland is volkomen veilig en medisch verantwoord !!!!!!

 43. Als je een crash-dieet doet, verlies je vooral vocht en spieren en die laatste wegen zwaarder dan vet. Bovendien gaat je lichaam
  op de spaarstand en kom je daarna weer aan als je normaal eet. Alleen dan is het vet en zijn je spieren weg. Hoe kan dit dan toch werken?

 44. Hallo mevr. Scholten,

  Ik ben zelf vorige week dinsdag begonnen en al 7,4 kg kwijt!
  Ik lees eigenlijk ook net dat verhaal van ziektes en dat het zelfs tot de dood zou hebben geleid en dat schrikt inderdaad af.
  Maar ik geloof er niet zo in. Als dat zo zou zijn , dan zou men schrijven, dat het HEEFT geleid tot de dood en niet dat het ZOU HEBBEN geleid tot…….. dat is nog een vraagteken dan , toch?
  Bovendien heb ik mijn huisarts alles laten lezen en die heeft zelfs een handtekening gezet voor akkoord. (i.v.m. medicijnen).
  Ik ga dus lekker door.

  Ik hoop dat u voor uzelf de keuze kunt maken. Misschien kunt u ook uw huisarts vragen?
  Dan bent u misschien geruster.

  Ik wens u in ieder geval veel succes met uw keuze!!!

  Groetjes, Lies.

  • hallo lies hoe gaat met dieet ben je nog steeds nog op evenwicht is dat gezond dieet de eerst twee week afval je zo 7 kg en dan minder groetjes fama

 45. ik heb een vraag over het cambridge dieet ik vind het nogal eng dat er in het verleden mensen ziek zijn geworden en zelfs tot de dood hebben geleid .
  ik zou graag met die dieet willen beginnen maar als ik dit zo lees ben ik eigenlijk wel bang om te beginnen . heeft u een antwoord voor mij ????
  met.vr. gr. mevr scholten

  • joyce elfferich

   Het is even doorbijten, maar na 2 weken ongeveer, weet je niet beter. Je mist niets en je hebt ook geen hongergevoel meer. Wel blijf je het koud houden, maar dan trek je gewoon iets warms aan. Ik blijf op gewicht en heb er ook geen moeite mee, ik vind het een geweldig dieet!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.