Naam: Linda Roland
Leeftijd: 56
Lengte: 1.63 cm
Gewicht toen: 100 kilo
Gewicht nu: 53 kilo

De dieet ervaring van Linda Roland – Verleden

‘Snoep, cake, chips en frisdrank, het kon bij mij niet op. Ik was als kind al mollig en mijn gewicht nam door de jaren heen alleen maar verder toe. Mijn hele familie is vrij fors, maar ik weiger mijn overgewicht toe te schrijven aan mijn genen. Mijn hele familie at simpelweg ongezond. In de loop der jaren heb ik verscheidene dieetpogingen gedaan. Ik viel telkens af, maar kwam vervolgens even snel weer aan.

De dieetervaring van Linda Roland – Ommekeer

Ik zal de dag nooit vergeten – ik zat in de auto met mijn man en hij vertelde me dat hij op dieet wou. Voor de duidelijkheid: mijn man is 1.85 en woog destijds zo’n 90 kilo, hij had dus amper overgewicht. Hij wilde echter wat kilo’s kwijt omdat zijn broeken te klein werden. Daar zat ik dan, met mijn 100 kilo. Ik was me er goed van bewust dat als zelfs hij wilde diëten, ik dat zeker ook moest doen.

Ik was er stellig van overtuigd dat ik het dit keer zelf wilde doen. Dus geen dieetpillen, geen operaties en geen dieetprogramma’s. Ik probeerde er allereerst achter te komen wat er in het verleden fout was gegaan. Afvallen lukte altijd al, maar het gewicht eraf houden nooit. Om succesvol af te vallen, zou ik mijn leven dus blijvend moeten veranderen. Ik zag mijn dieet dan ook niet als een eenmalige afslankpoging, maar veeleer als een nieuwe levensstijl.

Ik at op maandag t/m zaterdag 1000 calorieën per dag. Op zondag beloonde ik mezelf voor mijn harde werk door gewoon te eten wat ik wilde. Dat werkte uitstekend voor mij. Hoewel ik door de week regelmatig wilde smokkelen, hield de gedachte dat ik op zondag zou kunnen eten wat ik wilde me continu op de been. En hoeveel ik op zondag ook at, het was nooit zoveel dat het mijn dieet op de andere dagen teniet deed. Daarnaast wandelde ik 4 tot 5 keer per week een half uur met de hond.

De dieet ervaring van Linda Roland – Heden

Ik heb er anderhalf jaar over gedaan om bijna 50 kilo af te vallen en ben nu, een jaar later, nog steeds op hetzelfde gewicht. Ik volg nog steeds hetzelfde dieet, maar eet nu op de normale dagen 1300 tot 1400 calorieën per dag. Ik heb tegenwoordig een veel positiever zelfbeeld en besteed nu meer aandacht aan mijn uiterlijk. Mijn man noemt me regelmatig een lekker ding, en ik geniet er volop van!’

Wil jij ook je dieet ervaring delen met Gezondr en haar lezers? Laat hieronder je reactie achter!

39 Reacties

 1. hallo linda
  van harte gefeliciteerd meid!
  ik ben heel erg blij voor jou, en je doet het super goed! dat je het ook volhoud om op gewicht te blijven, daar heb ik echt respect voor en je bent een mooie vrouw,
  ik zelf ben nog maar net begonnen maar al wel 4 kilo kwijt. ik doe het zelf door gezonder te leven en meer te bewegen. voor ieder werkt iets anders weer goed. ik ben heel lbij dat jij hebt gevonden wat voor jou werkt! super je bent een vorbeeld voor mij want ik wil ook 50 kg kwijt raken. (van 120 naar 70)

 2. ben nu 24 dagen bezig,en er is 4.5 kilo af..ik vindt het wel langzaam gaan..
  hahah nooit tevreden! maar ik hou vol,zit ook sneller vol en dat is de bedoeling!
  maar ik wil tog mijn bloed laten testen voor mijn schildklier,want ik heb al heel lang andere klachten..

 3. Door laag calorieverbruik val je ook af. Ik ben nu 14 kilo kwijt.
  Ik eet veel volkoren produkten, zilvervliesrijst, fruit en veel groenten.
  Ik drink veel witte thee en groene thee op de dag en water.
  Voor de rest snoep ik niet, in het weekend gun ik mezelf lekkers.
  Voor de rest doe ik yoga oefeningen en zo hou hou ik het goed vol.
  Als je verzadigd ben dan ga je ook niet snaaien, dus is het beter vol te houden.
  Succes voor degene die aan het afvallen zijn

 4. Dames gefeliciteerd met het super resultaat!

  Ik ga dit ook proberen voor mijn laatste 5-10kg en ben benieuwd.

  Naoual ben je nog bezig? Hoe gaat het?

  Als er trouwens Rdammers zijn die samen willen joggen/wandelen/fietsen/baantjes
  zwemmen? Let me know!

 5. hoi wilma..
  echt knap van je dat je zoveel bent afgevallen! ik ben ook al zo lang bezig met lijnen en dieeeten,ik werd er gewoon wanhopig van! maar nu ga ik er voor! het gaat langzaam mar er gaat tenminste wat van af…egt super van je!

 6. Een hongerstaking kun je heel lang vol houden, mits je maar water blijft drinken. Doordat ik zelf op dieet ben lees ik er natuurlijk ook meer over en al die “moeilijke” verhalen van de deskundigen over dingen als metabolisme gooi ik gelijk weer naast me neer want ik denk dat ieder mens anders is. Wat ik wel heel grappig vind is de smoesjes die mensen, ik eerder ook, verzinnen om maar niet op dieet te hoeven gaan. Bijvoorbeeld: Ach ik ben de 30 al gepasseerd en dan is het moeilijk om nog af te vallen (ik ben 48 en het lukt prima). Ik ben in de overgang en dan lukt het toch niet (ik zit er middenin en het lukt prime). Ik heb de genen van mijn ouders en die waren ook dik (dit soort genen zijn niet dominant dus gaat ook niet helemaal op).
  Door mijn misschien in jullie ogen te extreme afvallen merk ik sinds van de week dat dit helemaal niet slecht is want ik at heel gezond en voelde me dus heel goed. Afgelopen maandag heb ik mijn complete gebit laten trekken en ik ben in 4 dagen 3 kilo afgevallen omdat ik niet kan eten en ik voel me zo slap als een vaatdoek. Ik hongerde me dus echt niet uit, was alleen gezond bezig. Nu honger ik mezelf uit en voel me dus echt niet goed.

 7. @Sascha
  Ik denk niet dat het metabolismeverhaal een “diëtistenmythe” is hoor. Anders zouden mensen toch ook geen langdurige hongersnoden kunnen overleven? Bovendien hebben al die diëtisten gestudeerd. Er zijn wel degelijk bewijzen voor en onderzoeken naar gedaan. Die verklaren toch ook wat? Ik weet niet wat voor studie/beroep u heeft, maar ik denk dat diëtisten meer weten van afvallen dan wij, en ik wéét dat die reden hebben te verkondigen wat ze onderzoeken (dus ook over het metabolisme).

  • Ik heb geneeskunde gestudeerd. Ik heb voor mijn studie ook een literatuuronderzoek gedaan naar afvallen. Ik heb dus wel een klein beetje achtergrond. In de medische wereld is er geen treffend bewijs gevonden voor dit verschijnsel en menig arts zal dit dan ook afdoen als een diëtisten-mythe. En over het feit dan mensen langdurige hongersnoden en eventueel hongerstakingen kunnen overleven, is het misschien interessant om eens te berekenen hoelang een gemiddeld mens zonder eten kan. Nog een grappig detail over het metabolisme en de hoeveelheid eten die wij kunnen nuttigen. Je hebt sommige mensen die alles kunnen eten en nog steeds graatmager zijn, terwijl anderen al aan te lijken komen van de lucht. Op enkele medische aandoeningen na, is dat verschil niet te verklaren door een extreem verschil in basaal metabolisme (wat vaak wel wordt gezegd). Zolang iemand gewoon spieren traint, is een laag calorisch dieet een goede manier om af te vallen, alleen wel een hele zware die maar weinig mensen vol kunnen houden.

 8. Nou Sascha om mijn dierenliefde hoef je je zeker geen zorgen te maken. We hebben hier 3 hondjes en 3 katten in huis en daar zijn we stapelgek mee :-)
  Over 2 weken verwachten we een nestje en over 3 weken nog 1 en er blijven 2 pups in de familie en misschien houden we er zelf ook 1. En ik word ook zeker niet te dun want daar heb ik de bouw niet eens voor. Ik ben jaloers op jou omdat jij zo te horen alles kunt eten zonder ook maar een gram aan te komen.

  • Gefeliciteerd met het nestje. Ik heb zelf 1 kat die helaas gesteriliseerd is. Het brak mijn hart om haar de mogelijkheid te ontnemen om kindjes te krijgen, maar uiteindelijk is het wel de beste keuze omdat er genoeg dieren in het asiel zitten.

   Ik ben iemand die wel heel veel kan (moet) eten maar ik beweeg ook heel veel en heb een bewegelijk beroep.

 9. Sascha ik heb maar liefst 3 honden en ze worden iedere dag netjes uitgelaten :-)
  Snap je opmerking trouwens niet. Denk je dat ik loop te wiebelen of zo omdat ik te weinig eet? Ik ga netjes naar een dietiste en alhoewel ik inderdaad iets meer zou mogen eten is het niet noodzakelijk. Ook kom ik af en toe bij mijn huisarts om mijn bloeddruk op te laten meten omdat die voor het lijnen veel te hoog was en die is nu weer netjes. Ook zij is verder tevreden zoals het gaat. Je ziet dus dat ik niet onbezonnen te werk ga en echt wel goed op mijn lichaam pas.

  • Nou nee ik denk niet dat je loopt te ‘wiebelen’ of wat dan ook. Ik geef gewoon heel veel om dieren en ik zie maar al te vaak mensen die hun hond elke dag 1 keer een half uur uitlaten en de rest gewoon eventjes heel kort een paar minuten. En dat vind ik eerlijk gezegd een beetje zielig. Maar als dat niet het geval is dan is alles prima.

   Over de rest over het afvallen enzo had ik geen commentaar hoor. Ik zou zelf nooit kunnen leven op 1000 kcal (ik heb om om gewicht te blijven eerder 2500 kcal nodig dus dat zo bij mij erg ongezond zijn) maar ieder lichaam is anders. Het is ook een ‘dietistenmythe’ dat je metabolisme dan te laag wordt en opeens alles gaat opslaan. Is niet wetenschappelijk bewezen. Het is wel zo dat als je op een heel streng dieet gaat de kans aanwezig is dat je veel spiermassa verliest ipv vet, en dat kan wel je metabolisme verlagen. Maar aan jouw resultaat te zien gaat het allemaal prima. Ik zou (aan de hand van de foto) zelfs willen zeggen dat je niet té dun moet worden.

   Ik weet dat het een afvalsite is en normaal zou ik ook echt reageren op het afvallen of anders niks reageren maar dieren gaan mij echt heel erg aan het hart dus kon ik het niet laten.

 10. Uhhh, er is alleen 1 dingetje wat ik me dan echt afvraag. Als je een hond hebt, dan hoop ik toch dat hij elke dag meerdere keren op zijn minst een half uur uitgelaten wordt. Doen andere mensen dit dan steeds?

 11. “Ik eet ‘s-morgens en ‘s-middags 2 cracottes met mager beleg. In de supermarkt is voldoende mager beleg te vinden gelukkig. Tussendoor drink ik veel zwarte koffie en een beker opkikker en eet ik een stuk fruit, rijstewafel of een extra cracker. ‘s-avonds eet ik een maaltijdsalade of een stukje mager vlees met sla, champions en uien. Het verveelt me nog steeds niet, want ik ben gek op sla.” – Bedoeld voor Wilna in reactie hier op:
  Hiermee behaal je geen 1000 cal: cracottes bevatten ontzettend weinig én bevatten ook geen goede voedingsstoffen (bijv. vezels); veel koffie drinken is niet gezond; 1 opkikker is perfect als dieettussendoortje; maar dan weer die 2 cracottes van, wat zal het zijn, 100 cal? maximum!, als lunch, en dan wat fruit.
  Uteindelijk heb je dan écht een voedingsstoffentekort. Het enige wat ik hiervan kan denken (no offense) is ana dieet.
  Op ana sites eten ze soms nog méér!

  Het is echt niet gezond zo en al helemaal niet goed om dat dieet te promoten. Gezond is uw BMR en daar 500 cal van af trekken. De meeeste mensen komen dan uit om een cal inname van ong 1500. Geen 1000! En alsi k dat voedingsschema hirboven mag geloven, eet u eerder 700!

  • Hallo Eva,
   Ik ben het niet eens met wat je zegt, want in een maaltijdsalade zit al gemiddeld 650 calorieen. Crackers zijn verkrijgbaar in allelei soorten, met of zonder vezels. Mijn dieet is voornamelijk koolhydratenarm omdat ik teveel verkeerde koolhydraten at. In een maaltijdsalade zit ook meestal wel pasta, maar deze hoeveelheid is goed.

 12. Naoual ik wens je heel veel succes en ik weet zeker dat het je gaat lukken. Bij een aantal maaltijdsalades zit al ei, dus dit hoef je dan niet extra toe te voegen. Mocht je tussendoor trek krijgen dan wil kauwgom, suikervrij uiteraard, ook goed helpen. Het neemt echt het hongergevoel goed weg. Daarnaast wel vitaminepillen slikken. Gewoon eigen merk, maar waar alles in zit. Ook al ben je nog geen 50 jaar is het toch verstandig om 50+ vitaminepillen te slikken.

 13. Ik eet bijna iedere dag hetzelfde, maar het verveelt me niet dus is het voor mij goed vol te houden. Bij de AH kun je genoeg light beleg en mager vlees kopen en een maaltijdsalade is meer dan voldoende en erg lekker. Als ik alleen worteltjes zou gaan kauwen, wat veel mensen doen, dan hou je het ook niet lang vol. Bij mij ging het afvallen in het begin erg snel, maar ik was dan ook 108 kilo bij een lengte van 1.81. Vanmorgen gewogen en ik ben nu precies 80 kilo. Ik ben half april begonnen met dieten omdat ik een veel te hoog cholosterol had (8.0). Natuurlijk moet je discipline hebben om af te vallen en vergeet niet………….”Zonder strijd geen kilo kwijt!”.

  • bedankt voor het bericht ik ga ook vanaf vandaag beginnen en ik hoop echt dat het mij gaat lukken ik weeg zelf 79 kilo en ben 1.60 lang
   en ik wil graag 20 kilo kwijt dus diumen voor mij dat het ook echt gaat lukken
   ik ga ook proberen elke dag hetzelfde te eten en maaltijdsla dat vind ik heerlijk
   ik combeneer het met ei tenminste als het goed is ik weet dat je wel ei mag eten maar niet teveel ervan. dus ik ga ervoor ik hou contat met jullie om te laten weten of het bij mij lukt dus wilma nogmaals bedankt

 14. dus hoe ik het begrijp is door de week 1000 kcal
  en in het weekend wat meer dan 1000 kcal
  normaal dus en dat zo lang mogelijk volhouden
  maar wanneer begin je dan resultaat te zien
  dat je kilo”s begint te verliezen
  alvast bedankt voor de informatie
  groet

 15. Ik eet ‘s-morgens en ‘s-middags 2 cracottes met mager beleg. In de supermarkt is voldoende mager beleg te vinden gelukkig. Tussendoor drink ik veel zwarte koffie en een beker opkikker en eet ik een stuk fruit, rijstewafel of een extra cracker. ‘s-avonds eet ik een maaltijdsalade of een stukje mager vlees met sla, champions en uien. Het verveelt me nog steeds niet, want ik ben gek op sla.

  • eet je dat nou elke dag zoiets of is het elke dag iets anders
   als je nou elke dag het zelfde gaat eten dan is dat makelijk dan weet je al wat je gaat eten dan hoef je niet te denken wat zal ik vandaag eens eten
   dit bericht is voor wilma bedoelt

 16. Ik wil ook graag wat kilo’s af (10 kilo), ik denk dat dit ook wel wat voor mij is. dat calorie dieet waar vindt ik dat? Ik probeer van alles, maar kom net zo snel weer aan. Help…

 17. Het is echt te doen. Ik wil nu nog 5 kilo kwijt en door de week val ik 1 kilo af en in het weekend eet ik er 1 pond weer bij.
  Gisteren mijn hele gebit laten trekken dus die laatste 5 kilo gaan vanzelf :-)

 18. Geweldig om dit te lezen! Van harte gefeliciteerd met het goede resultaat Linda (en Wilma). Ik hoef maar 5 kg kwijt om gezond gewicht te bereiken en 10 kg voor het mooi, maar misschien ga ik het ook wel zo doen.

 19. Er word inderdaad vaak gezegd dat het slecht is om maar 1000 Kcal per dag te eten, omdat je dan je verbranding vertraagd na verloop van tijd. Maar ik denk omdat je op de Zondagen meer eet, je verbranding op pijl blijf.
  En Linda;
  Gefeliciteerd meid!

 20. Ben nu al twee jaar op gewicht (- 45kg).
  Ik eet de dagen dat ik niets bijzonders heb weinig maar gezond zowiezo in het weekend lekker eten wat ik wil.
  blijf keurig op gewicht na jaren pffff…..
  wil eigenlijk nog wel wat kwijt maar besef dat dit gewoon mijn gewicht is zonder te veel moeite ervoor te doen.

 21. precies volgens mij is dit een veel te lage calorie inname! De meeste diëten zijn 13/1400 cal p.d. niet om gelijk te blijven. Beneden de 1000 is een crashdieet (mag niet langer dan enkele weken gevolgd worden)! Niet heel gezond dus ….

 22. Yvonne Klappe.Schuerman Reageer

  Ik eet ook 1000 calorien per dag.v.a.vorig jaar sep. bezig,ik woog 110 kg en nu 82 kg.
  Ik eet altijd s,morgens en tussen de middag Musli met magere yoghurt 250 ml, en tussen door als ik trek heb ontbijtkoek of fruit, s”avonds gewoon warm eten ( 300 gr.) totaal, en drink wel zwarte koffie en een 1 rood wijntje bij de tv.en water 4 glazen per dag.Ik wil naar de 75 kg toe!
  Ik ben 59 jaar.

 23. of is er iemand die het op een ander manier doet en toch kilos verliest
  ik weeg nu 76 kilo en ben 1.60 lang ik zou graag 20 kilos willen kwijt raken maar weet niet hoe
  kan iemand mij daarbij helpen

 24. maar hoe weet je dan hoeveel calorieen je binnen krijgt ik wil dat ook eens proberen
  1000 calorieern van m tot v en dan weekend normaal eten
  kunnen jullie mij daar wat meer over zeggen

 25. Lijkt me eem uitstekend dieet, maar is 1000 kcal niet te weinig?
  Wat eet je dan zoal op een doordeweekse dag???

 26. Ik doe het op dezelfde manier en ben in iets meer dan een half jaar 28 kilo afgevallen. Het bevalt me prima zo want je hebt iets om naar uit te kijken.

  • hoe kom je er nu achter dat je 1000 calorieen hebt ingenomen per dag, heb je daar een boek voor gehad.

  • hoi wilma
   ik lees dit en ik vind het echt geweldig dat het jou lukt om af te vallen ik wil ook heel graag af vallen maar ik weet niet waar te beginnen
   kun jij mij mischien op weg helpen dat zou heel erg tof van je zijn
   ik weet dat het jou is gelukt en daarom vraag ik ook advies aan jou hoe ik het beste moet beginnen enwat ik moet doen om vol te houden
   alvast heel erg bedankt en ik hoop echt dat ik ook zo”n resultaat mag krijgen als jou
   met vriendelijke groet naoual

 27. Gezond Afvallen Reageer

  Afvallen kun je ook door goed te eten i.p.v. maar 1000 calorien dat te weinig is. Weg met die vette snacks. Eet bijv. 2 x per week vis. Ook heel belangrijk sla nooit je ontbijt over!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.