Tot op de dag van vandaag is goud een van de populairste metalen bij het maken van sieraden vanwege de luxe uitstraling en tijdloze schoonheid. Maar goud heeft nog meer te bieden. Goud biedt al eeuwenlang ongelooflijke voordelen voor de gezondheid, waar gemeenschappen in goudwinningsgebieden altijd gebruik van hebben gemaakt. Tegenwoordig is goud niet alleen het meest luxueuze metaal, maar biedt het de drager ook geweldige gezondheidsvoordelen. Als je van elegante sieraden houdt, is het tijd om te investeren in gouden sieraden. Dit artikel verkent een aantal van de helende en geneeskrachtige eigenschappen van gouden sieraden.
1. Goud reguleert de lichaamstemperatuur
Bron: alle oorbellen zijn van TOV Essentials

Veel mensen worstelen met koude rillingen, opvliegers en andere lichaamsproblemen die worden veroorzaakt door schommelingen in de lichaamstemperatuur. Goud kan een oplossing zijn voor zulke problemen omdat het de lichaamstemperatuur op natuurlijke wijze reguleert. Vrouwen in de menopauze hebben bijvoorbeeld last van opvliegers. Het dragen van gouden sieraden, zoals een paar gouden studs kan hen hierbij helpen.

2. Stress en angst verminderen

Het leven is hard en soms heb je het gevoel dat niets goed voor je is. Als je last hebt van zulke stemmingen, is het makkelijk om verkeerde keuzes te maken, die je leven alleen maar erger maken. Je kunt zulke slechte stemmingen echter te boven komen door gouden sieraden te dragen. Goud is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Als je elegante gouden sieraden draagt, vind je het makkelijker om met mensen om te gaan en jezelf te uiten. Gouden sieraden geven dus een boost aan je emotionele welzijn en zijn een ontstresser, iets waar iedereen vandaag de dag wat aan heeft.

3. Behandeling van wonden en pijn

Sinds de vroege eeuwen, toen de helende eigenschappen van goud duidelijk werden, werd het metaal in zijn natuurlijke vorm gebruikt om pijn en wonden te behandelen. De vroege gebruikers van goud ontdekten dat wanneer het werd aangebracht op een pijnlijke plek of een wond, dit natuurlijke materiaal infectie tegenging en hielp de plek te genezen.

4. Immuniteit stimuleren

gouden-sieraden-armband
Gouden armbanden van het merk TOV Essentials

Iedereen wil graag altijd gezond blijven, maar dat is niet eenvoudig. Ziekteverwekkers zijn altijd om je heen. Met gouden sieraden heb je extra bescherming tegen infecties. Gouden sieraden verhogen de immuniteit. Dit is een van de redenen waarom mensen die zich goud kunnen veroorloven het hun hele leven dragen.

5. In acupunctuur

Acupunctuur is een van de oudste medische praktijken. Acupuncturisten gebruiken naalden met gouden punten om pijn te verlichten en de energiestroom in het lichaam vrij te maken. Alternatieve genezers over de hele wereld gebruiken goudkleurige kristallen omdat ze helende kwaliteiten hebben.

6. Algeheel welzijn

Als je je down en uitgeput voelt, kunnen gouden sieraden je opvrolijken omdat ze positieve energie hebben die problemen in je lichaam of geest kan overwinnen. Deze positieve energie brengt warme, rustgevende trillingen die je bloedvaten ontspannen en de zuurstofdistributie naar de cellen stimuleren. Door de zuurstofstroom door het lichaam te stimuleren, helpt goud elk lichaamsdeel optimaal te presteren en zul je merken dat je taken gemakkelijker kunt voltooien. Een goede bloedcirculatie is een belangrijk aspect om ziektes te voorkomen en dit is een van de redenen waarom veel mensen tegenwoordig gouden sieraden direct op hun huid dragen.

7. Goud als huidbehandeling

Cleopatra gebruikte goud als een middel tegen veroudering en het had een betoverend effect. De koningin straalde schoonheid uit als geen ander. Tegenwoordig maken veel vrouwen gebruik van haar magische goudhoudende huidbehandeling. In de Romeinse tijd was goud ook een veelvoorkomende huidbehandeling, waarbij goudzalf werd ingezet om huidinfecties te bestrijden. Veel huidverzorgingsproducten die je op de markt vindt, bevatten goud als ingrediënt. Als je op zoek bent naar huidverzorgingsproducten die gebaseerd zijn op eeuwenoude kennis, dan moet je op zoek gaan naar behandelingen met goud.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.