Makkelijk afvallen, is zéker mogelijk, zelfs zonder een dieet. De kunst is om een aantal kleine dingen in je eet- en leefpatroon te veranderen, en je zult al snel resultaten zien. In dit artikel lees je een aantal voorbeelden om makkelijk afslanken mogelijk te maken…

Makkelijk afvallen – Tip 1: genoeg slapen + vast slaapritme

Te kort of te onregelmatig slapen, is een grote boosdoener die makkelijk afvallen tegengaat. Slaap tenminste 7,5 uur en maximaal 8,5 uur per nacht en je wordt zogezegd slapend slank. Ook is het belangrijk om een vast slaapritme aan te houden, want daar houdt je lichaam van. Dit laatste zorgt er bovendien ook voor dat je ’s ochtends meer zin hebt in een ontbijt en meer energie hebt voor een ochtendwandeling of robbertje joggen.

Tip 2: gemakkelijk afvallen door langzaam eten…

We eten tegenwoordig véél te snel. Een bord wordt vliegensvlug vol geschept en leeg geschrokt.  En dan vaak óók nog eens vanachter de televisie. Dit moet je niet doen als je makkelijk wilt afvallen. Eet altijd bewust aan de eettafel en leg je vork telkens op tafel tussen twee happen in. Zodoende kauw je je eten goed en kan je lichaam je voedsel beter verteren. Drink bovendien halverwege de maaltijd een half glas water leeg en probeer te voelen hoe vol je nu eigenlijk écht zit. Deze bewustwording tijdens de maaltijd voorkomt dat je veel te veel eet, zonder er echt bij na te denken. Geniet van je eten, eet langzaam, en gebruik de maaltijd vooral ook bewust!

3. Regelmatig eten = makkelijker afvallen

Eet als je makkelijk wilt afvallen zoveel mogelijk op vaste tijden van de dag. Je lichaam went dan aan een vaststaand eetpatroon en hiermee voorkom je een hongergevoel op wisselende tijden. Dit zorgt er weer voor dat je minder snel behoefte hebt aan snacks tussen de maaltijden door. Kortom: mínder hongerpieken en mínder eetbuien!

Makkelijk afvallen tip 4: Begin met bewegen!

Voor velen is een abonnement bij een sportschool een stap te ver, maar méér bewegen kun je al heel simpel doen door vaker de trap te nemen of vaker op de fiets ergens naar toe te gaan. Ook wandelen in een gestadig tempo is prima voor de lijn en kost niet ál te veel moeite. Als je een zittend beroep hebt, ga dan vaker langs bij collega’s om iets te vragen in plaats van een e-mailtje te sturen of te bellen. Wát je ook doet aan beweging, zorg er in elk geval voor dat je het ook daadwerkelijk doet… En laat de auto vaker staan!

Tip 5 voor eenvoudig afvallen: eet altijd eiwitten bij elke maaltijd

Eiwitten zijn ontzettend belangrijke voedingsstoffen voor het menselijk lichaam. Ze zorgen ervoor dat je spieren niet worden afgebroken, en als makkelijk afvallen jouw doel is, dan zijn eiwitten dé manier om een hongergevoel te onderdrukken. Eet daarom bijvoorbeeld geen hagelslag op je boterham, maar probeer eens pindakaas, een gekookt eitje, kalkoenfilet of kipfilet. Dit zijn gezonde eiwitbronnen die ervoor zorgen dat je minder snel een hongergevoel krijgt tussen de maaltijden door.

6. Tips om 100 calorieën minder te eten

Bij makkelijk afvallen, gaat het er NIET om hoe lang je het volhoudt om slechts 1.000 calorieën per dag te eten. Hoewel afvallen dan redelijk snel gaat, is het niet bepaald makkelijk. Bovendien is de kans dat je weer aankomt erg groot zodra je weer terugvalt in je normale voedingsgewoonten; dit fenomeen staat ook wel bekend als joj0-effect

Een makkelijkere en bestendigere manier van afvallen, is het structureel minder eten van een klein aantal calorieën; met andere woorden: kies te allen tijde voor de gezondste van twee opties. Je merkt dan niet eens dat je op dieet bent, maar toch bespaar je al snel honderden calorieën per dag. Hieronder vind je als zesde tip een lijst met handvatten die ervoor zorgen dat je minimaal 100 calorieën minder binnenkrijgt. Dit is een kwestie van makkelijk afvallen, want je zult het amper merken! Voor diegenen met serieus inspiratiegebrek óók alvast de volgende artikels:

5 simpele tips om makkelijk structureel af te vallen

 • Gebruik pas aan het einde olijfolie: Ben je een fan van roerbakken? Stoom je groenten dan éérst gaar in plaats van ze direct te roerbakken. Zodra ze bijna gaar zijn, gooi je ze in een hete wok, samen met een paar theelepels olijfolie, een klein beetje citroensap, fijngesneden rode pepers en zout. Hiermee voorkom je dat de groenten extreem veel olie in zich opzuigen.
 • Vraag naar broodjes zónder boter: Als je regelmatig broodjes eet uit de kantine of bij een croissanterie, vraag dan of ze er gééen boter of mayonaise op willen smeren. De meeste eetgelegenheden gebruiken namelijk calorierijke smeervetten die met gemak 50 tot 100 kilocalorieën per smeersel opleveren.
 • Wees kieskeurig met taart: Constant gebakjes afslaan omdat je op dieet bent, is niet per se noodzakelijk (tenzij er iedere dag iemand jarig is op je werk). Laat in plaats daarvan de buitenste korst en eventueel de bodem van je taart liggen. Zo kun je toch een beetje genieten van lekkere hapjes en makkelijk afvallen zonder jezelf te pijnigen.
 • Verdun sappen: Veel soorten fruitsap zijn zodanig zoet dat je er met gerust hart water bij kunt doen. Vooral het aanlengen van multivruchtensappen met de helft water doet wonderen voor het aantal calorieën, en het smaakt in mijn ogen –uh mond– zelfs beter.
 • Gebruik een kleiner wijnglas: Als je regelmatig een glas wijn drinkt, gebruik dan een relatief klein wijnglas in plaats van zo’n grote kelk die tegenwoordig helemaal hip is. Dankzij een minder groot glas drink je zonder dat je het echt merkt veel minder, en dit bespaart je dus weer snel 100 kilocalorieën. (bron)

Hoe dan ook zijn het de kleine beetjes die helpen als je makkelijk wilt afvallen. Weet jij nog meer van deze kleine maar handige, maar simpele tips om makkelijk gewicht te verliezen? Laat het snel weten in een reactie hieronder!

15 beste dieettips om afvallen te vergemakkelijken

WebMD heeft naar eigen zeggen de 15 beste dieettips ooit op een rijtje gezet. Natuurlijk blijft het wel zo dat dieettips voornamelijk werken als ze bij jou passen, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om te lezen over gezonde eetgewoonten. (bron) Hierbij het lijstje…

 1. Drink veel water (ten minste 2 liter) per dag.
 2. Denk tijdens je dieet aan wat je kunt toevoegen, niet aan wat je niet meer mag eten (‘verboden vruchten‘).
 3. Probeer goed aan te voelen wanneer je écht honger hebt. Zo wordt honger maar al te vaak verward met dorst.
 4. Denk goed na over de avondsnacks die je eet en hoeveel calorieën deze bevatten. Zie ook dit artikel over gezond snacken…
 5. Houd oprecht van je favoriete eten. Geniet!
 6. Geniet van lekkernijen als je niet thuis bent (dus als je uit eten gaat).
 7. Eet meerdere keren kleine maaltijden op een dag (bij voorkeur 6 kleintjes).
 8. Eet bij elke maaltijd eiwitten. Zie ook deze lijst met eiwitrijke voedingsmiddelen…
 9. Maak je maaltijden lekkerder c.q. smaakvoller met kruiden & specerijen.
 10. Zorg dat je altijd gezonde, houdbare producten in huis hebt.
 11. Eet niet te grote porties in restaurants.
 12. Eet producten die seizoensgebonden zijn.
 13. Zie koolhydraten niet als vijand, maar als belangrijke voedingsstoffen.
 14. Probeer bij stress niet te gaan eten maar verzin iets anders om je rustig te maken.
 15. Wees lichamelijk actief. (zie ook Gezondr’s lichaamsbeweging-categorie)!

Aanvullende dieettip: hang spiegels op in de ruimte waar je eet!

Als je gewicht wilt verliezen hebben we vaak allerlei trucjes die voor ons goed werken, en die ons gemotiveerd houden. Vandaag kwam ik een tip tegen die misschien een beetje eigenaardig is, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet werkt! Hang een spiegel op in de kamer waar je meestal eet, zoals in de eetkamer, in de keuken of in de woonkamer bij de eettafel. Als je de spiegel ophangt, hang deze dan tegenover de plek waar je normaal gesproken eet, zodat je jezelf kunt zien eten.

Onderzoek naar het spiegeleffect

Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat wanneer je jezelf ziet eten, je veel minder snel te veel eet. De deelnemers aan het onderzoek aten voor een spiegel gemiddeld een derde minder in vergelijking tot de deelnemers die zichzelf niet zagen eten. Deze tip is natuurlijk niet bedoeld om je obsessief te maken of om jezelf slechter te voelen. Zie het meer als een goede herinnering aan je dieetdoelen.

Zie de spiegel als motiverend; niet als deprimerend

Een spiegel zorgt ervoor dat jij je meer bewust bent van je eigen lichaam, en vaak werkt dit erg motiverend. Ik heb dit gevoel altijd als ik naar de zonnestudio ga. Je ziet jezelf staan en op een één of andere manier heb ik ook gelijk zin in sporten. Denk jij dat een spiegel bij de eettafel jou ook zou helpen om bewuster te eten? Of zou jij je alleen maar slecht en schuldig voelen?

En dan nog een aantal dieettips voor gewichtsverlies door “gewone vrouwen”

Ben jij ook hélemaal klaar met die vreemde dieetmethodes van Hollywoodsterren, soapcelebrities en topmodellen. Ontgiften… Karnemelkbaden… Soepdiëten… Grapefruitdiëten… Ze komen me de strot uit, en bij dezen gaan we dus even helemaal back-to-basic. We geven het woord aan de “normale sterveling en gaan het hebben over gewichtsverlies voor de alledaagse mens. Kortom: dieettips door gewone vrouwen.

Gewichtsverlies door gewone vrouwen in de aandacht

Elk jaar komt People Magazine met Half Their Size: een uitgave vol met mensen die ten minste 45 kilogram zijn afgevallen. Bijna iedereen van hen gebruikte een dieetschema of dieetplan. Met name Jenny Craig, South Beach en Optifast waren populaire dieetprogramma’s, evenals het inmiddels failliete LA Weight Loss.

Gewichtsverlies door gewone vrouwen: de dieettips

Items waarin gewone vrouwen hun gewichtsverlies bespreken staan doorgaans bomvol handige tips, adviezen en aandachtspunten. De meeste hiervan zijn behoorlijk voor de hand liggend en wellicht al bij je bekend, maar wel erg bruikbaar. Hierbij een lijstje:

 • ‘Een dieet is niet zo min mogelijk eten, maar zo gezond mogelijk eten!’
 • Verwar honger niet met dorst. Drink een glas water en kijk dan of je nog honger hebt.’
 • ‘Probeer NIET je hele lichaam en levensstijl in één keer te veranderen.’
 • ‘Probeer erachter te komen hoeveel calorieën je lichaam écht nodig heeft door beetje bij beetje te schrappen.’
 • ‘Houd een dieetdagboek bij om te zien hoe ver je momenteel van je doel verwijderd bent.’
 • ‘Probeer de hele dag door wat actiever te doen… Traplopen, wandelen, fietsen, winkelen en spelen met de kinderen vormen een geweldige aanvulling op je lichaamsbeweging.’
 • ‘Neem ’s middags een appel in plaats van een mars.’
 • ‘Ga een stuk lopen of fietsen in het bos als je je verveelt. Dit voorkomt eetbuien en helpt calorieën verbranden.’
 • ‘Je bord leegeten is onnodig, laat staan een verplichting.’
 • Wees streng voor jezelf. Verplicht jezelf om tenminste 3 keer per week een halfuur tot een uur te sporten.’
 • ‘Houd je gewichtsverlies bij op een poster naast je crosstrainer. Dit werkt enorm motiverend.’’
 • ‘Er bestaat géén alternatief voor lichaamsbeweging om calorieën te verbranden. Trilplaten, fatburners en dergelijke zijn weggegooid geld.’
 • ‘Suiker is zeker zo funest voor je dieet als vet. Laat naast junkfood dus ook snoep, koek en gebak links liggen.’
 • Plan vooruit, bijvoorbeeld in een agenda. Dit zorgt ervoor dat je minder makkelijk excuses verzint om niet te hoeven sporten.’
 • Sla geen maaltijden over. Dit zorgt voor enorme schommelingen in je hongergevoel.’
 • ‘Eet regelmatig vis in plaats van vlees.’
 • ‘Stel geen onhaalbare doelen; dat werkt demotiverend.’
 • ‘Train intensief, NIET op je dooie gemakje.’
 • ‘Eet niet te snel, kauw goed en geniet van je maaltijd. Zodoende ben je sneller verzadigd en eet je minder.’
 • ‘Staar je vooral niet blind op de weegschaal. Gewicht zegt bij lange na niet alles.’
 • ‘Vergeet de warming-up en de cooling-down niet.’
 • Intervaltraining is heerlijk: om en om een minuut joggen en een minuut sprinten.’
 • ‘Weersta verleidingen door je bewust te zijn van ingrediënten. Roomsoesjes zijn niet meer zo lekker als je weet wat erin zit.’
 • ‘Zoek geen excuses. Verjaardagen, vakanties, weekenden, et cetera, zijn geen redenen om jezelf vol te stoppen met vet en suiker.’
 • ‘Ga verstandig uit eten. Drie gangen is niet nodig. En op elke menukaart staan zowel gezonde als ongezonde keuzes’
 • ‘Wees zuinig met sauzen en dressings. Deze bevatten doorgaans veel troep.’
 • ‘Loop niet te hard van stapel wanneer je begint met trainen. Dit vergroot de kans dat je snel opgeeft.’
 • Vermijd fastfoodketens. Ondanks de “gezonde” menukeuzes kun je veel beter zelf koken.’
 • Staar je niet blind op anderen in de sportschool; wellicht zijn ze al jarenlang fanatiek bezig. Je traint immers voor jezelf.’

Hoe dan ook: een prima rijtje dieettips van WebMD (evenals van de alledaagse medemens), wat Gezond’r betreft, dus hopelijk heb ook jij er iets aan…

4 tips die afvallen kunnen vergemakkelijken

Op het internet circuleren vele duizenden afslanktips en -adviezen. Slechts een deel hiervan slaat de spijker op zijn kop. Het overgrote deel van de digitale dieettips is echter enorm “random” en bovendien onbruikbaar. Hierbij enkele willekeurige dieettips waar sommigen wel degelijk iets aan zullen hebben… 

1. Calorie-intake versus calorieverbruik

Alles wat je eet moet je verbranden of verbruiken en voor alles wat je doet is brandstof nodig. Meer eten betekent dan ook dat je meer moet bewegen. En minder eten betekent dat je minder hoeft te bewegen. Daartegenover staat dat je meer moet eten naarmate je meer beweegt en weinig mag eten als je weinig beweegt.

Als je veel beweegt en weinig eet raak je snel uitgeput. Bovendien ga je dan spierweefsel verbranden, waardoor je uiteindelijk een tragere ruststofwisseling krijgt en voortaan minder calorieën zult verbranden. Als je daarentegen te veel eet en te weinig beweegt, zal je bloedsuikerspiegel stijgen en de opslag van vetzuren in je vetcellen toenemen. Hierdoor zullen ook je vetpercentage en lichaamsgewicht toenemen.

Al met al vormen calorie-inname en calorieverbruik de ultieme lichamelijke balans als het aankomt op afvallen. Als er aan één van beide kanten een overschot of tekort ontstaat, gaat dat ten koste van de andere kant. En dat uit zich in een tragere stofwisseling of snellere vetopslag en deze twee ontwikkelingen bemoeilijken afslanksucces.

2. Zware botten bestaan niet

Er zijn mensen die met relatief zware botten worden geboren. Daarnaast kunnen fysiologische processen zoals hypermineralisatie er door de jaren heen voor zorgen dat het gewicht van je skelet ietwat toeneemt. Toch kun je “zware botten” nooit als excuus gebruiken voor overgewicht…

Het skelet van een extreem smalle en kleine vrouw weegt namelijk al snel zeven kilogram; het skelet van een extreem brede en lange man weegt hooguit zestien kilogram. Het volume en de dichtheid van je botten zijn dus van uiterst geringe invloed op je lichaamsgewicht. Het verschil tussen extreem lichte en extreem zware botten is hooguit enkele kilo’s en je kunt een “zwaar skelet” is dan ook geen rechtvaardiging voor obesitas.

3. Op eigen kracht

Er zijn allerlei steuntjes in de rug als het aankomt op afslanken en gewichtsverlies. Pillen, drankjes, druppeltjes, boeken, websites en ga zo maar door. Als puntje bij paaltje komt, zul je het echter helemaal zelf voor elkaar moeten boksen. Afslankhulpmiddelen kunnen je het duwtje in de rug geven dat je nodig hebt… Maar besef dat de eindverantwoordelijkheid en uitvoerende taken volledig voor jouw rekening zijn!

4. Mijd kookprogramma’s

Zien eten, doet eten. Zelfs een pizza in een speelfilm of een scène van een fictief restaurant in een televisieserie kan je er al toe aanzetten om de koelkast in te duiken. Kijk dus niet te vaak naar kookprogramma’s als je wilt afvallen.

Heb jij nog meer willekeurig tips die afvallen kunnen vergemakkelijken? Deel ze hieronder in een reactie!

Houd van je lichaam en je zult gemakkelijker afvallen!

Als jij bezig bent met afvallen, dan is het niet onwaarschijnlijk dat je ontevreden bent over je lichaam. Dat is zonde, want recent Amerikaans-Portugees onderzoek wijst uit dat afvallen veel gemakkelijker gaat als je van je lichaam houdt. De essentie van het onderzoek is dat mensen beter voor hun lichaam zorgen als ze er trots op zijn…

Onvrede, verwaarlozing & zelfrespect

Als je ontevreden bent over je lichaam, dan is de kans groot dat je je lichaam in zekere mate verwaarloost onder het motto: ‘Mijn lichaam is niet de moeite waard, want ik ben te dik.’ Hierdoor kom je in een vicieuze cirkel terecht: Je vindt je lichaam niet mooi, dus je verwaarloost het. Doordat je je lichaam verwaarloost, daalt je zelfrespect nog verder…

Om deze negatieve cirkel te doorbreken, hierbij 7 tips om van je lichaam te leren houden zodat je gemakkelijker kunt afvallen…

 • Besef dat ‘perfect’ niet bestaat. Schoonheid is subjectief en onderhevig aan smaak. Wat de één mooi vindt, vindt de ander ‘wel oké’.
 • Besef dat alle beetjes helpen. Elk halfuur dat je sport en elke chocoladebol die je links laat liggen, draagt bij aan een mooier figuur.
 • Besef dat een paar overtollige kilo’s verwaarloosbaar zijn als je algehele uitstraling mooi is. Hoe blijer je bent met je lichaam, des te mooier je uitstraling!
 • Besef dat topmodellen en popsterren er niet uitzien zoals je ze op tv en foto’s ziet. Ze zitten letterlijk uren per dag in de make-up en worden volledig geretoucheerd met Photoshop.
 • Besef dat iedereen mooie en minder mooie eigenschappen heeft. Leg de focus op de aspecten van je lichaam die je wel mooi vindt m.b.v. kleding, make-up en haardracht.
 • Besef dat lichamelijke verzorging een heleboel voor je kan doen. Als jij je leuk kleedt, mooi opmaakt en regelmatig naar de kapper gaat, laat je zien dat je jezelf de moeite waard vindt!
 • Besef bovendien dat hoe fitter je bent, hoe mooier je eruitziet. Als je voldoende sport, krijg je een mooiere huid en een vitalere uitstraling!

Aanvullende tips & adviezen zijn meer dan welkom in de vorm van een reactie!

6 kleine beslissingen met grote gevolgen voor afvallen

Veel mensen stellen sporten en diëten uit omdat ze de stap te groot vinden of het “juiste moment” afwachten. De stap om te beginnen met afvallen hoeft echter niet groot, rigoureus of invloedrijk te zijn. Hierbij 6 piepkleine beslissingen die grote gevolgen kunnen hebben voor afvallen…

1. Dun smeren

De dikte van je smeerbeleg kan je dagelijkse calorie-intake enorm beïnvloeden. Als je dik smeert bevat 1 beleg pindakaas of chocopasta al snel 120 kilocalorieën. Smeer je de helft, dan bespaar je dus 60 kilocalorieën per boterham!

2. Half glas

Schenk halve glazen in. Gevoelsmatig maakt het niks uit of je een heel of een half glas achterover kiept. Toch bespaart het al snel 40 kilocalorieën per drankje.

3. Halve plak

Als je een grote, voorgesneden plak (20 gram) volvette kaas op een enkele boterham doet, dan leg je er zomaar 75 kilocalorieën op. Gebruik een halve plak en je bespaart 40 kilocalorieën per boterham!

4. Rondje overslaan

In de kroeg wordt meestal niet op calorieën gelet. Ieder haalt om de beurt een rondje en je drinkt lekker mee. Elk rondje bier, wijn, cola of ice tea dat je overslaat, bespaart je maar liefst 80 tot 150 kilocalorieën!

5. Laten liggen

Alles wat je niet in huis haalt, kun je ook niet in een opwelling verorberen. Laat een zak chips of doos drop in de supermarkt-schappen staan, en je bespaart jezelf al snel 500 tot 800 kilocalorieën!

6. Kleine schaaltjes

Grote hoeveelheden nootjes & pinda’s zijn funest voor je totale calorie-inname. Eet snacks daarom bij voorkeur uit een schaaltje en niet uit de originele verpakking. Neem bij voorkeur een piepklein tapas-schaaltje, dan bespaar je al snel 100 kilocalorieën per snack.

Om je een referentiekader te geven: een volwassen vrouw eet gewoonlijk zo’n 2000 kilocalorieën per dag, dus de gevolgen zijn écht de moeite waard!

Tot slot

Als je bovenstaande tips een maand lang doorvoert, dan bespaar je net zoveel calorieën als je met wekelijks fanatiek sporten op de crosstrainer verbrandt. Dit zijn bovendien allemaal beslissingen die je binnen een seconde maakt en geen moeite kosten.

Ken jij meer kleine beslissingen met grote gevolgen? Laat hieronder je reactie achter!

72 Reacties

 1. Als je onrustig wordt en de neiging krijgt de keuken in te lopen om te snoepen: eerst een appel of een boterham eten. Zo voorkom je dat je in de koekjestrommel graait omdat je eigenlijk gewoon honger begint te krijgen.

 2. Ik zeg het tegen mijn kinderen als ze een kwartier voor ’t avondeten zeuren om een koekje. Neem een appel (een boterham willen ze dan niet)… Een flink glas water drinken, helpt ook prima om je honger voor een kwartiertje te stillen.

  • Jazeker, water is een wondermiddel, ook als het aankomt op afvallen!

 3. Wil iemand me helpen? Ik vind mezelf veel te dik. Ik ben waarschijnlijk ook nog eens gestopt met groeien. Ik vind het moeilijk om af te vallen. Want ik ben niet goed in bijv. joggen omdat ik geen conditie heb. Ik ben opzoek naar een goed dieet. In de zomer fiets ik heel veel dus dan word ik vaak snel al wat dunner maar in de winter komt het er allemaal weer aan. Ik zoek dus iets waar ik het hele jaar mee aan de slag kan. Kan iemand mij helpen?

 4. Ik wil graag afvallen, want sinds ik ben begonnen met de pil, ben ik aangekomen. dus weet iemand tips? Ik ben bijna 18, ik ben 1,70 en weeg 67 kilo. Is dit te veel?

 5. Mijn BMI is precies goed maar ik heb best wel een buikje.. >_<.. Helpt die groene thee echt??! dat zou echt cool zijn !!

 6. bij mij lukt afvallen echt niet k probeer het elke dan krijg ik juist meer trek ik heb 7kg overgewicht en wil het graag kwijtraken ik zal volgende week een week met crackers en water proberen en ik drink afslankthee

 7. i want to break free Reageer

  kben een meisje van 15 en weeg bijna 70 kg ik zou er graag 10kg af willen maar ik drink niet zo graag water of thee heeft er iemand leuke en goede tips voor mij ?

  • Ga op de fiets naar school en probeer toch minimaal 8 glazen water of thee te drinken op een dag. bijvoorbeeld als je terug komt van school. Maak ook 3x per week een smoothie met 3 verschillende soorten fruit bijvoorbeeld banaan, appel en kiwi. SUCCES

 8. deze mensen hier allemaal zijn dom OMG zoek een leven. Jullie houden van eten hé jullie kunnen niet stoppen met eten daarom moeten jullie er per se hulp bij hebben! Whahahah!

 9. hoi ik ben een meisje van 14. ik vind mezelf niet dik maar ook niet dun. ik zou graag ongeveer 5 kilo afvallen maar weet niet hoe ik dat moet doen. ik ben niet heel erg groot dus het zou kunnen dat als ik groei dat ik dan wat dunner word. maar ik wil daar niet op wachten. heeft iemand een idee? groetjes

 10. Hallo, ik ben 15 en heb echt overgewicht maar een sportschool is voor mij geen oplossing iemand ideeën?

  • i want to break free

   Estelle, drink genoeg water en vermijd frisrank dat helpt je al een beetje je moet niet egt sport doen maar doe desnoods dansen als hobby of gewoon zo op de Wii dan gaat je dieet al vele beter gaan :)

 11. Hey ik ben Emily En ik wil net zoals iedereen ook heel graag afvallen Ik ben 1 73 en weeg zeventig kilo en daar baal ik enorm van want ik ben op zich niet heel dik of zo maar ik heb hele dikke bovenbenen en ik heb ook een dikke buik gekregen end at is met een jaartje ong gekomen en ik weet niet hoe ik heb niet echt het gevoel dat ik nu veel meer snoep of zo alleen tja ik merk wel dat ik groei en ik heb helemaal niet so veel zelfvertrouwen maar ik wil echt niet dik worden en dan zeg ik tegen me zelf ja ik ga nu op dieet maar dan eet ik die dag weer een magnum en een zakje drop en een zakje chips en tja dan denk ik oh nou ik begin morgen egt en so gaat het dan maar door maar ik baal der wel van maar ja het is niet anders

 12. Ik wil niet perse kilo’s kwijt raken maar vooral gezonder gaan leven. Ik ben een lange tijd in slechte conditie geweest, en nog wel. Daardoor kan ik ook niet ve sporten maar moet ik mijn conditie weer rustig op gaan bouwen. Ik kan ook niet ineens weinig calorieën en koolhydraten gaan eten want ik heb diabetes. Ik ben 15 jaar en thbbbus niet doordat ik te dik ben maar door een foutje in mijn afweersysteem. Heeft iemand tips?

 13. Het is voor mij bijna onmogelijk om af te vallen. Ik eet graag en geef het ook toe. Ik heb enorm veel wilskracht nodig om te vermageren. Ik ben 1m73 en weeg 84 kg, dat is niet superveel, maar toch genoeg om ermee gepest te worden. Op een dag liep ik gewoon over straat en riep iemand: “hé, dikke!” naar mij, dat was de druppel. Ik heb mezelf voorgenomen om tegen mijn 18de verjaardag, 23 juli, 10 kg af te vallen. Het probleem is dat ik een hekel heb aan sport. Ik haat lopen omdat je er snel van buiten adem geraakt en gaan zwemmen vind ik leuk maar ik durf mij niet meer in bikini te tonen. Ik ben vorig jaar al eens tien kilo afgevallen, maar dat was op een ongezonde manier (door bijna niets te eten) en die 10 kilo’s zijn er in de zomer dan ook direct terug bijgekomen. Ik kan dus wel afvallen maar kan mezelf er niet voor belonen met iets zoets omdat ik dan terugval.
  Ik doe wel aan sport, maar dat bestaat vooral uit naar school fietsen en één keer per week naar de sporthal trekken om een uurtje te turnen, want dat doe ik wél graag. Maar ik heb de laatste tijd veel last van mijn rug (ja, op 17-jarige leeftijd al!) waardoor ik voorzichtig moet zijn tijdens het sporten. Heeft er iemand soms nuttige tips om eindelijk af te kicken van al dat zoets?
  Groetjes

  • ten eerste wil ik zeggen dat ik het echt verschrikkelijk voor je vind dat je gepest wordt!!! met je rug moet je inderdaad heel erg uitkijken!! niet doorzetten omdat je nog jong ben als je rug eenmaal verrot is kom je er niet meer vanaf, ik ben 24 en loop al 6 jaar met pijn, zit met pijnstillers tegen morfine aan (mag geen morfine vanwege andere medicatie). Vandaar dat ik zeg kijk please goed uit wat je doet. een hekel aan sporten (heb ik ook haha) is dan niet de beste optie. mijn tips zijn: – deel je maaltijden door 2, waardoor je 6 x per dag iets kleins eet i.p.v. 3x – ga s avonds na het eten een stuk fietsen. als dat vervelend wordt kan je het afwisselen met lopen. begin klein (b.v een blok om je huis) gaat het na 1 blokje goed doe je 2 blokjes en de avond erna 1 blokje joggen. – als je trek hebt kijk hoelang het nog duurt voordat je weer aan een maaltijd toe ben. duurt dat nog erg lang of is het s avonds neem dan iets van komkommer, tomaat of fruit. – probeer is een puntendieet. doordat je veel lekkere dingen kan eten heb je niet het gevoel van afvallen. ik ben zelf met dit dieet in een week 2 kilo afgevallen (zat soms wel over me punten heen :(, als dit strak doet kan je meer als 2 kilo afvallen denk ik) het is een beetje een lang verhaal geworden maar ik hoop dat je wat aan mij tips hebt. groetjes Angela p.s. ik weet dat het heel moeilijk is maar doe alsof het pesten je niks doet, reageer niet en draai je hoofd weg of ga verder met iemand in gesprek. soms werkt dit omdat ze dan geen reactie meer krijgen die ze juist zo graag willen. ik hoop echt dat het snel stopt!

  • hey hey, Last van je rug is heel vervelend hier heb ik zelf ook last van gehad maar door meer te gaan sporten en mijn rug te trainen is die sterker geworden en heb ik er nu geen last meer van. Zwemmen is heel goed voor je want je traint op die manier veel spieren echter snap ik niet dat je je druk maakt over in een bikini als je baantjes gaat zwemmen is het veel fijner om dat in een badpak te doen. ik heb zelf inmiddels best een goed figuur en zwem nog steeds 1 of 2x per week en ook ik doe het in badpak al jaren. bikini is voor op het strand en als je leuk gaat zwemmen met vriendinnen in het bubbelbad etc.. ga je voor de sport trek je wat comfortabel aan waar je jezelf goed in voelt. Nog 1 tip. denk niet aan 10kg in 1 jaar maar stel makkelijkere doelen zoals aan het einde van de zomer wil ik 2.5 kilo kwijt zijn, heb je dat gehaald ga je voor nog een keer 3 kilo of zo voor kerst etc. dat zorgt voor een betere stimulatie want de berg is dan niet zo hoog. Veel succes ermee, JM23

  • i want to break free

   hallo, maak desnoods andere lekkere snacks met groenten? en s avonds in de zetel een fruitsla in plaats van chips ik probeer het nu ook zo te doen :) en het helpt me wel een beetje

 14. Hi Allemaal, Ik heb wel wat tips tips tips! In totaal wil ik zo’n 15 kg kwijt en… zit in 5 maanden al op de helft (juist: ik ben 7 kg afgevallen!!!) en begin het zelfs leuk te vinden, lekker te vinden! Belangrijkste was om DE knop om te zetten: nu ga ik het doen. Eerst heb ik een week een ‘5 dagen dieet’ op basis van lage calorieën en eiwitten gevolgd, daar raakte ik 1,5 kg mee kwijt. Zo’n dieet mag je echt maar één week doen, en niet te vaak, anders gaat je lichaam eraan wennen en werkt het tegen je. Voor het afvallen hielp het me niet zo (veel mensen gaven aan wel 5-7 kg kwijt te raken in die week) maar in die week heb ik wel mijn eetritme en eetlust ‘gereset’. En het voordeel is, dat je jezelf kan stimuleren om door te zetten met de wetenschap dat je na een week weer ‘normaal’ mag eten, dus dat het geen ellenlang proces is. Grappig: na die week had ik geen behoefte meer aan (SUIKER)zoetigheid en vettigheid. Nu zorg ik nog steeds dat ik wel regelmatig eet, maar wél dingen die laag in de calorieën staan. Mijn eetritme nu: – ontbijt: (meestal pas rond 10:00, want ik ben echt een slechte ontbijter) eet ik twee boterhammen, of als ik daar géén zin in heb 1-2 eieren – tussen de middag: neem ik een opkikker (i.p.v. Cup-a-Soup) en een boterham. -’s middags: (dan begint de lekkere trek te roepen) eet ik (vers gesneden) plakjes komkommer, stukjes paprika, radijsjes, stukjes tomaat enz. -avondeten: geroerbakte groente met een stukje kip, witvis of rundvlees (géén vettige vleessoorten) en soms VERS gekookte rijst (dus NIET opgebakken rijst) -’s avonds: evt. een ei, plakjes komkommer, stukjes paprika, radijsjes, stukjes tomaat. – Heb ik na 21:00 nog heel veel trek dan neem ik een glas tomatensap, of kruidenthee.. dan hoef je niet te snacken, maar heb je toch een ‘vol’ gevoel in je maag voor het slapen. Ook hou ik een ‘logboek’ bij: gewicht, calorieën, beweging per dag. Ik turf af wat ik gedronken en gegeten heb, en bereken de volgende dag via een calorieënteller hoeveel calorieën ik de dag ervoor ongeveer op heb, op basis van mijn berekende behoefte/ max kleur ik die dag groen (uitmuntend) blauw (netjes) rood (slecht) Leuk: als je dan heel netjes eet, en netjes beweegt, zie je dat dat je gewicht ook omlaag brengt en dat stimuleert natuurlijk weer! Ben je echt een frisdrank fanaat, dan zou je es moeten kijken naar Spa & Fruit en de ‘eigen merk’ varianten. Heel vaak zit daar wel prik in, met een zoet smaakje, maar nauwelijks calorieën / suikers (de boosdoeners in cola en zo) Ben je net als ik een slechte ontbijter, ga je er niet over in de stress werken: begin gewoon wat later, meestal als je even op gang bent, komt de trek vanzelf: Neem lekker een boterham i.p.v. een koekje bij de koffiepauze of tijdens je 1e schoolpauze) Wat ook helpt is, heel bewust ’s morgens je eten voor de hele dag bij elkaar te rapen en mee te nemen. Je gaat heel bewust nadenken over: wat mag/ ga ik vandaag eten, wat moet ik meenemen als ik naar mijn werk/ school ga. En… laat je pinpas / portemonnee thuis! Dan kom je ook niet in de verleiding om tóch even langs de supermarkt te lopen in je lunchpauze! Veel mensen klagen dat ze zo wee worden van die saaie groenten en boterhammen.. dat komt ook omdat je vaak héle sterke smaakmakers gewend bent geraakt (cola chips) ik zeg: kruiden en afwisseling! Neem lekker magere vleeswaren waar veel smaak aan zit zoals rosbief en kipfilet, of neem een plakje magere komijnekaas. Knip wat bieslook, peterselie, tuinkers, alfalfa o.i.d. over je vleeswaren/ kaas heen en varieer lekker met kruiden bij het koken. Ga niet de hele dag alleen maar tomaten of komkommers eten, wissel het af: de ene keer s middags een paar radijsjes en ’s avonds wat komkommer met bleek selderij, de volgende dag ’s middags tomaatjes, ’s avonds stukjes paprika (geel, rood, groen). Lekker bij de snackgroente is bijv. een beetje (vetvrije, caloriearme) currysaus of tomatenketchup. Kijk wel even goed op de fles, want niet alle merken zijn even mager! Haal je boodschappen nadat je gegeten hebt en kijk dan heel bewust naar de groenten en magere producten, sla het pad met snoep en snackproducten gewoon OVER. Ik maak tegenwoordig een lijstje met wat ik ga halen en schrijf dat op in een volgorde waarbij ik niet langs de verleidingen kom, meestal neem ik een mandje i.p.v. een karretje, zodat ik niet zoveel mee kan slepen, want ruimte in de kar is makkelijk te vullen met koekjes e.d. Vraag je ouders of ze er rekening mee willen houden dat je gezonder wil eten, en vraag of ze je erbij helpen. Dus als zij een slavink eten, dat jij een rundervinkje krijgt, eten zij een worstje, dan kan jij een kipfilet, of rundersteak nemen.. in het mooiste geval gaan zij ook meedoen natuurlijk! maar ja.. niet alle ouders zijn even sterk als dat jij wil zijn. Ze kunnen je wel helpen om door te zetten: Op het moment dat je bijna tóch die zak chips open wil trekken, kunnen zij bijv zeggen: zou je dat wel doen? En ze kunnen je helpen door ’s avonds niet allerlei verleidingen voor je neus te leggen. Vraag of ook zij gewoon stukjes komkommer e.d. willen mee snacken. Haal ook de snoeppot van je bureau (of vul ‘m met cherrytomaat en radijsjes als je d’r zó aan gewend bent om iets te snoepen tussendoor) In fruit zitten ook veel suikers, maar je kan natuurlijk wel goed fruit afwisselen met de groentesnacks op het moment dat je ’t echt zat bent. Probeer de Kiwi’s en sinaasappels over te slaan, daar zit echt de meeste suiker in. Vettige vleeswaren kun je ook af deppen met een keukenpapiertje, waardoor je al een hoop loos vet in de kliko kan dumpen. Eet minder aardappels en meer groente (max. 1 aardappel en een extra royale schep groente). Heb je echt een snoep / snackcrave, kijk dan heel bewust naar wat je snoept: tortilla chips, of een puur chocolaatje. En leg dan bijv. 3-4 snoepjes neer/ neem een yoghurtschaaltje chips: daarna niet meer… ga je er ook veel bewuster van genieten! Ben je al een maand of twee echt goed bezig, en die zak snoep/chips blijft in je hoofd zeuren, neem dan voor de grap eens een héél erg zoet snoepje, of een slok cola… zal je zien dat je er gewoon van gaat gruwelen omdat je lichaam ’t niet meer gewend is!!! Nou… ik hoop dat jullie er wat mee kunnen, mij heeft ’t onwijs geholpen. Nu snoep ik af en toe wel weer wat, en ik heb echt wel eens een zéér ongezonde dag, maar ja.. dat staat dan wel heel lelijk, zo’n rode dag in het logboek, dus dat laat ik dan wel weer een tijdje uit mijn hoofd! Succes en toi toi toi, Lente

 15. nou je kan ook veel water drinken dat reinigt je buik en dan plas je het ook sneller uit!

 16. dit is een schreeuw naar alle jongere die zichzelf te dik vinden, helemaal voor een aantal meiden hierboven: luister alsjeblieft naar je omgeving!! zeggen hun dat je niet te dik ben geloof ze dan!! toen ik 13 was stopte ik met eten overdag, 4 jaar later ben ik (onderdruk) naar een diëtiste gegaan. daar kwamen ze erachter dat ik me maag inhoud extreem had verkleind. (ik vond mezelf toen nog steeds te dik). inmiddels 11 jaar later woon ik samen en hebben we een dochter van 2,5. MAAR nog steeds heb ik last van de gevolgen van toen!!! gezellig uit eten hoef ik niet te doen want een kindermenu is te groot, eten bestellen is er duur als je zoveel weg doet. lekkere maaltijden moet ik zo langzaam eten om ervan te kunnen genieten dat het op de helft ijskoud is. en zo. WAT IK HIERMEE ZEGGEN WIL: een eetprobleem is er sneller dan dat je afvalt!!!! hoe harder je zegt dat er geen probleem is hoe meer je bij jezelf moet nadenken of je wel eerlijk ben. en meiden dun zijn lijkt misschien zo mooi maar een volle kont of stevige benen is je bouw en krijg je niet weg!!! ik hoop dat jullie na mijn verhaal nog een x extra in de spiegel kijken en beseffen dat je lekker moet genieten! SUCCES p.s. nog een kleine maar hele gemene tip: kijk is op internet of op straat naar de wat dikkere mensen kijk dan naar jezelf dan zie je een mooi figuur (excuus voor de mensen die zich aangesproken voelen)

 17. hé! iemand ‘oh oh cherso’ gezien? daar zie je, het dikste meisje van de groep (en eigenlijk wel de lelijkste want ze heeft een apenkop) heeft als eerste een lief! + ze heeft ook gemeenschap met hem DUS, je hoeft je echt geen zorgen te maken voor de jongens, die vinden het wel leuk om een mollig vriendinnetje te hebben!

 18. ik kan gewoon niet afvallen het lukt bijna nooit wie kan me helpen want dieetiste of GGD helpt ook niet help alsjeblieft

 19. onzeker meisje Reageer

  hey ik heb een meisje van 17 en ben veel te zwaar. ik zou graag willen afvallen maar als ik me rot voel of me verveel ga ik eten. ik heb ook vaak een hongergevoel. hebben jullie tips zodat ik toch wat gewicht kwijt kan raken? onzeker meisje

  • Beste allemaal. Voor iedereen die onder de 25 is raad ik de volgende eetgewoonte aan. Ik heb deze eetgewoonte ontvangen van mijn diëtiste en is dus ook gebaseerd op mijn wensen en voorkeuren. Ik kan het echter iedereen aanraden. Hier komt ie: Eet over de hele dag 6 boterhammen met ‘licht’ beleg zoals bijv. fruithagel (1 of 2 boterhammen) plakje kaas, komkommer, kipfilet, appelstroop, sandwichspread, rundervleeswaren, tonijn enz. Heb je een keer geen zin in brood, vervang dan 3 boterhammen voor 3 crackers. Je mag gerust een keer één boterham overslaan als je geen trek hebt. Eet 2 stuks fruit of meer, kies dan altijd voor een appel of een kiwi. Eet niet meer dan 2 bananen in de week. Wissel af per week. Bijv. de ene week mandarijnen en appels, de andere week kiwi en appels. Eet een gewone warme maaltijd tegen de avond, met aardappelen, een stukje vlees en altijd ruim 200 gram groenten. (ook als je pasta of rijst eet) Eet niet teveel varkensvlees en probeer te variëren met rund, kip en vis. Eet ergens op de dag (waar jij het lekker vindt) een koekje van onder de 50 calorieën (een speculaasje, lange vinger, biscuitje o.i.d.) Eet ergens op de dag (wederom waar jij het lekker vindt) een flinke bak met yoghurt, experimenteer met honing, fruit, of een kleine handje cornflakes door je yoghurt. Je mag best een keer wat uit de frituur, beperk dit tot één keer in de twee weken en kies dan voor een klein beetje friet ( met een magere frietsaus) of drie bitterballen of een kaassoufflé. Als je ’s avonds nog honger hebt neem dan een stuk fruit, komkommer of wortel (dit mag altijd) of eet een boterham. Dit werkt voor mij perfect en ik ben al 5 kilo kwijt. In een jaar kan je ruim 10 tot 15 kilo afvallen. Dit is geen dieet om snel af te vallen en kun je wel je hele leven volhouden. Dit is dus een eetgewoonte. Als je ouder bent dan 25 en je wilt afvallen, dan raad ik je aan om via de dokter een afspraak te maken met een diëtiste. Je kunt je voorkeuren altijd aangeven en dat is erg prettig. Nog een laatste opmerking, als je een keer een slechte dag hebt (met nadruk op een keer) dan laat het maar gebeuren. pak daarna de draad gewoon weer op. Buiten dit alles moet je ruim 1,5 liter water drinken dit mag ook thee zijn zonder suiker. Ga ook 3 keer per week sporten, bijv. 3 kwartier wandelen, 25 minuten joggen, 30 minuten spieroefeningen of iets anders. Neem vaker de fiets en de trap. Succes!

  • blijf sporten en niet te veel vet eten zo doe ik dat ook maar bij lukt het soms niet maar zeker bij jou wel :)

 20. wat een gedoe allemaal over afvallen. like serieus. ik ben ook niet de smalste, en ik wil er ook wat van af, mensen moeten je accepteren hoe je bent, niet hoe je eruit ziet, die mensen kan je beter van je lijstje halen. dat zijn bekende, je moet gewoon minder snoepen 3x per dag eten, vooral s morgens. tussendoor wat fruit, of een droog koekje, veel water en elke dag bewegen.

 21. hmmm iemand zei ik ben 1.50 of 1.60 en weeg 49 kg das toch niks! ik zelf heb toen ik 15 jaar was anorexia gehad en woog veel te weinig. kreeg speciaal dieet van de dokter en ik moest elke week met iemand praten hierover. toen ik 18 was was ik volledig hersteld (toch blijft zoiets altijd in je hoofd hangen) nu ben ik 22 en mollig. toch wil ik graag wat afvallen maar nu lukt het niet meer, misschien omdat ik nu ook een stem heb in me hoofd die zegt als je hongerig ben moet je eten. terwijl mensen in Nederland volgens mij nooit echt honger hebben. ik heb dankzij me ziekte en het aankomen erna ook overal van die scheurtjes in me benen, me armen, op me buik me billen en me borsten. ik durf niet in bikini. iemand tips om wat af te vallen en geen hongerig gevoel te hebben?

 22. Laten we beginnen met even een misverstand uit de wereld te helpen. Jullie zijn absoluut geen domme kinderen, een beetje te kort door de bocht gezegd denk ik zo. Het is geen wonder dat sommige van jullie soms wat onzeker zijn of zijn of haar figuur. Zoals velen van jullie weten wordt er een bepaald ideaal beeld door de media neergezet en daar willen wij meiden maar al te graag aan voldoen. Natuurlijk moet je goed eten, zeker als je in de groei bent, maar dat betekend niet dat je op kan letten met wat je gaat eten. Ik denk ook wel dat de meesten van jullie best wel weten van welke producten je aan kan komen en welke leefstijl je figuur goed doet. Het geheim van afvallen is dan ook dat je niet stopt met eten, maar regelmatig eet, om de paar uur om je stofwisseling op gang te houden. De belangrijkste maaltijd van de dag is ontbijt, dit zorgt ervoor dat je stofwisseling op gang komt, je maag gevuld is en je met energie de dag kan beginnen en niet na 2 uurtjes al behoefte krijgt om te snacken. Mijn motto is,; Zonder strijd, geen kilo kwijt. Een paar basisregels: * Eet niet teveel koolhydraten ( Brood, koekjes, chips) Pak liever magere yoghurt met een beetje Kellogs of zo. * Eet om de paar uur, eet veel eiwitten, bak lekker een eitje, of kook deze, er mag/kan zelfs spek bij, dit geeft een verzadigd gevoel. Let wel op: Geen brood bij je eitje! * Pak bij het avondeten lekker vlees, verse groenten, vis is ook gezond. Probeer zo min mogelijk aardappelen-rijst-pasta te eten, dit zet enorm aan. Dit betekend niet dat je nooit meer brood-rijst-pasta-koekjes etc etc mag eten, eet het met mate en laat het af en toe weg. Als ik overdag een boterham heb gegeten omdat ik geen zin heb om elke dag yoghurt te eten, zorg ik dat ik s avonds geen koolhydraten eet. Dus alleen vis en groenten, misschien nog een lekkere salade erbij. Wat je op den duur gaat merken is dat je lichaam hieraan gaat wennen, hoe meer je eet hoe langer het duurt voordat je verzadigd raakt. De eerste weken is het afzien, daar ben ik eerlijk over, nu is het voor mij heel normaal en weet mijn lichaam niet beter. Mijn maag is gewend om kleine beetjes te eten, en ik heb snel een verzadigd gevoel. Leer jezelf af om jezelf te belonen met lekker eten ( het halen van een toets, iets overwonnen hebt (kan op elk gebied zijn) om maar even een voorbeeld te noemen) Trakteer jezelf liever op een kleinigheidje ( truitje, make-upje) let op dat je niet shopverslaafd wordt natuurlijk! Alles met mate… Drink voldoende, groene thee is goed (zonder suiker natuurlijk) En draag een flesje water bij je, dit vult. Zorg dat je voldoende beweegt, dit kan van alles zijn. Om dat vol te houden moet je iets zoeken wat je echt leuk vind. ( Ik vind bijv. Zumba helemaal geweldig en je verbrand er veel calorieën mee) Ga jezelf niet uithongeren, eet gezond, beweeg regelmatig… Besef jezelf als je zin hebt om te snacken dat het genot maar enkele minuten zijn, de kilo’s die er daardoor aankomen heb je langer last van dan dat het genot van dat ene stukje chocolade heeft gegeven. Train jezelf daarin, je merkt dat je er steeds sterker in wordt en dat geeft een heerlijk gevoel, zeker als je het aan je lichaam gaat zien. Zonder strijd geen kilo kwijt! Succes kanjers!

 23. wat een stelletje domme kinderen zijn jullie zeg! belachelijk hoe jong jullie zijn en al zo erg met lijnen bezig zijn! maar dan ook nog is helemaal niet lijnen nodig hebben en t is niet eens goed voor jullie! jullie lichaam is in de groei! en dan heb je honger ja! maar je bent toch een puber? kom op zeg! geniet van het leven! jullie zijn niet te dik

  • ja maar ik ben gewoon echt dik aan het worden ik weet dat het niet goed is om te lijnen maar ik doe het toch hoe kan ik anders afvallen? kan iemand deze vraag beantwoorden

  • Dat is echt niet dom, je wilt er gewoon altijd goed uit zien en je wordt er veel sneller onzekerder van. Eerst dacht ik ook van: nou jammer dan, dan ben ik maar iets ‘steviger’ alleen het begint me steeds meer te beinvloeden. en daar wordt je echt gek van. Dus sorry dat ik er mooi dun wil uit zien.

  • Ik ben nu 20 jaar en toen ik 15 was werd ik dikker dan mijn vriendinnen. Dat is balen en iedereen maakt je belachelijk als je begint over je lijn. Probeer te sporten en je lichaam al iets strakker te maken. Dit kan geen kwaad en het valt niet op dat je perse wil afvallen. ;)

 24. en ik ben ong. 1.50 meter lang en mijn email is verkeerd bij de vorige dus als je tips hebt ofzow klik dan ff op deze link

 25. hé, ik ben een meisje van 15 en ik vind dat ik te dik ben. ik neem het me elke keer voor om niet zoveel meer te eten, maar als ik mij verveel of als ik met vriendinnen gewoon in de stad zit of zo ga ik altijd weer eten :$ en dan zeg ik weer tegen mijzelf; oké, vanaf morgen ga ik niet meer zoveel eten (vooral snoepen) en ja hoor, ik hou het nog niet eens een dag vol. ik heb gewoon altijd honger, haha. hoe kan dat? ik snap er niks van en ik wil gewoon echt afvallen want ik wil een navelpiercing en dat is niet mooi als je een buikje hebt… xx

  • Ik heb precies hetzelfde probleem. Ik neem mezelf ook steeds voor om te gaan lijnen maar achteraf heb ik er juist heel erg veel spijt van dat ik toch weer ben gaan eten. Ik denk dat ik maar eens ga beginnen met joggen ’s morgens. En op vaste tijdstippen eten.

  • hee, ik ben een meisje van 13 en ik vindt me zelf te dik voor me leeftijd. ik eet te veel. ik snoep ook heel veel. en ik zit maar achter de pc of achter de tv. en sporten no way dat is echt niks voor mij. maar ik wil wel graag maar ik ben daar te lui voor.

 26. @Benieuwdmeisje Jij bent ZEKER niet te zwaar!!! Toets eens BMI berekenen in op google en dan zul je het zien. Laat je onzekerheid niet de overhand nemen!

 27. benieuwdmeisje Reageer

  Ik denk dat ik te zwaar ben voor me leeftijd, ik ben ongeveer 1.50 t/m 1.60 (want ik weet niet hoelang ik ben dus ik gok) en ben 49 kilo. Ben ik te zwaar?

  • helemaal niet. Ik ben 1.59m en weeg 62. Als ik er nog maar over begin tegen vrienden en familie om ag te vallen krijg ik veel commentaar. Ik voel me goed in men vel dus is afvallen niet nodig. wees blij met je lichaam en hoe je gebouwd bent. los desnoods je buikje of zo weg met kledij, dat kan wondere doen ;)

  • je bent zeker niet te zwaar!!! kijk is bij voedingcentrum daar moet je wel je goede lengte invullen en dan je gewicht. ik weet niet hoe oud je ben maar als je ongeveer 1.60 ben is 49 kilo ondergewicht! dus niet meer site’s kijken voor afvallen haha ;)

  • ik ben 15, 175 lang en weeg 62 kilo, ik ben dus helemaal niet zwaar, alleen ik heb hele dikke bovenbenen, weet iemand hoe dat weg kan?

 28. Hoi Allemaal. Wat erg goed voor de lijn is is komkommer vooral als je deze in het zuur zet. Als je een maaltijd met vlees eet, neem er dan komkommer bij deze helpt bij een goeie vertering, plus zuiveren het het bloed, verwijderen toxines en is goed voor huid en haar. paar vliegen in een klap.

 29. dit kan ook door groei komen, ook veel dunne mensen hebben dat aan de zijkant, bij je billen zeg maar en bovenbeen, dat is iets wat je wel vrij snel krijgt, en ook vaak bij borsten. veelal is het ook te snelle groei, ook als je in korte tijd aankomt.

 30. omg, ik ben niet eens heel oud, en ik heb al scheurtjes en heb maar een halve kilo overgewicht.. hoe kan dit?

 31. Veel tanden poetsen helpt ook het hongergevoel weg te halen, en je tanden worden er mooi van

 32. hallo ik ben sinds een tijdje ok bezig met afslanken maar het schiet niet echt op dus dat is dus een goeie manier? s morgen ontbijt bakje cruesli met melk om 10 uur bakje groene thee en een stukje fruit om 12 uur een broodje en een glas melk om 3 uur weer een stukje fruit! en dan half 6 warme maaltijd en veel water natuurlijk! maar dan heb ik een vraag is koffie oké verkeerd?

  • Hoi, Je vraag is al een tijdje oud, maar heb je wel antwoord gekregen? Het is belangrijk om niet iedere dag hetzelfde te eten, dus afwisseling is belangrijk (i.p.v. iedere ochtend yoghurt met muesli) etc. Verder zorgt de cafeïne en theïne voor het vasthouden van vocht, dus neem groene thee of “thee” zonder theïne. Dat staat op de verpakking.

 33. Ik voel me echt te dik zie allemaal mensen die kei mooi dun zijn ik word er gewoon echt verdrietig van als ik naar mezelf kijk ben al zolang proberen om af te vallen maar het duurt zo lang en je ziet er bijna niks van… iemand tips?

  • ja gewoon je zelf blijven maar… je moet geen zoete dingen eten veel water drinken en gewoon veel bewegen oké je kan het wel kom op

 34. Ik ben 13 ik weeg volgens mij zelf te veel maar ik hoor van de omgeving dat dat meevalt maar ik wil iedereen laten zien dat ik kan afslanken heeft iemand andere tips voor mij? Dit is heel erg belangrijk voor mij, alvast bedankt! :)

  • Ga alstublieft eerst eens naar de huisarts om het gewicht te berekenen dat bij jou past. Je zou niet de eerste zijn die op deze leeftijd anorexia ontwikkelt! Wat je voelt en vindt van jezelf is niet altijd waar!!!!!

 35. Hee Hee! Ik ga dit is proberen ik drink zelf al hele dag water en thee dus dat zit wel goed ik eet s morgens ook goed en van dat slapen kan wel erg aan liggen bij mij want ik slaap eigenlijk bijna niet en dan probeer ik vroeg naar bed te gaan heeft geen nut want dan lig ik nog hele nacht wakker maakt niet uit ook al heb ik hartstikke vroeg opgestaan! Ik heb geen overgewicht of zo ik heb gewoon goede gewicht maar ik voel me gewoon beetje dik kan niet echt uit leggen maar mensen vinden dat ik gewoon een mooi lijntje heb. maar ik ben zelf niet echt tevreden… ik wil 6 cm eraf en dan ben ik tevreden maar het is een beetje veel en moeilijk omdat gedaan te krijgen… heeft iemand nog goede tips?

  • Zet een 500ml flesje met water op het aanrecht ( of je buro) en maak met jezelf de afspraak dat je die voor 12.00 uur op hebt. Vul hem opnieuw en beloof jezelf deze voor 17.00 uur op te hebben en als het heel goed gaat dit nog eens herhalen voor 22.00 uur. Ik vond dit ook heel moeilijk maar soms moet je gewoon doen en niet altijd zoveel nadenken!!! Succes!

 36. ik heb eigenlijk best wel overgewicht voor mijn lengte, maar met mijn leeftijd is het niet zo veel. maar goed ik wilde net beginnen en ik heb een tip voor mensen die geen zin hebben in sport ofzo: maak een schema met wanneer er leuke programmas zijn, want als je kijkt en je vind er niks aan, ga dan lekker fietsen of laat de hond uit. en die van de groene thee vind ik heel goed! en ja veel water drinken is iets waar ik aan moet werken, want ik drink hooguit zo’n, 2 bekers water per dag? ja als ik diaree heb dan droog ik uit.

 37. De #1 gouden tip die ik hier mis is: Veel water drinken. En groene thee breekt vet af in je lijf, dus na elke maaltijd een potje groene thee helpt ook.

  • veel water drinken is ook niet goed…bv ik houd water vast… Ik ben in een jaar 25 kilo afgevallen… hoe? door een ander eetpatroon. Ik eet s’ ochtends muesli met yoghurt (en af en toe eens wat fruit er door heen zoals een aardbei, braam, of krenten). In de middag eet ik meestal een boterham met kaas of nu in de zomermaanden z’n multi kraker van bolletje of Wasa (let wel op welke versie je koopt aangezien er veel verschil in de calorieën zit). Dan rond de klok van 4 een stuks fruit (zoals appel) en s avonds m’n avondeten en daarna niet meer snoepen. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk te fietsen naar kantoor (is ongeveer 10 km enkele reis). Je moet ook echt kijken op de verpakking wat je koopt. Zo staat er wel eens “de bewuste keuze” maar als je op de voedingstabel kijkt, barst het van de suikers en andere troep. Kant en klare maaltijden zijn NIET gezond –> zit te veel zouten in.

 38. Er staan beweringen in die niet geheel waar zijn. Spierweefsel wordt pas afgebroken bij langdurig tekort inname van de juiste energieke voedsel. Drinken tijdens een maaltijd is niet goed, vanwege de wegvallende werking van de speekselklieren en de het enzym amylase (die zetmeel omzet in maltose). Dus drinken doe je voor of na de maaltijd. Waar het om gaat is je voedingspatroon te veranderen naar regelmatig, waarbij je start met een stevig ontbijt. Dit is noodzakelijk omdat het ontbijt zorgt voor een goed werkende spijsvertering voor de rest van de dag. Voor Matthijs: probeer ’s ochtends een broodje of schaaltje yoghurt te eten. Vraag je ouders ervoor te zorgen dat er doordeweeks geen chips voor handen is, en probeer te regelen dat het bijvoorbeeld alleen vrijdagavond chips avond is.

 39. @ Teni: Dat is inderdaad een hele goede methode! Ik eet zelf regelmatig stoommaaltijden van de AH, en hoewel dat niet bijzonder veel is (en maar rond de 450 calorieën), zit ik toch altijd vol. Als ik zelf kook dat maak ik meer én eet ik meer omdat ik niet het gevoel heb al vol te zijn. Jouw redenering gaat daarom ook volledig op, sterker nog, als je er meer over wilt weten, dan kun je eens googelen naar Brian Wansink van Cornell. Hij heeft veel onderzoek gedaan naar dit soort methoden. @ Irene: Je hebt daar wel een heel goed punt… de zogenaamde ‘munchies’ zijn vaak erg slecht als je wilt afvallen. Ik eet zelf vaak iets met eiwitten zo rond 10 uur ’s avonds zoals bruine bonen (niet altijd slim overigens) ;) tonijn, beef jerkey of een kleine hoeveelheid doppinda’s. Op een helemaal lege maag kan ik niet slapen, dus vandaar. :) @ Matthijs: Het is lastig om iets over jouw situatie te zeggen, maar zou het misschien kunnen komen omdat je zeer onregelmatig leeft? Graag meer info.

 40. bij mij lukt niks van deze dingen nou ja ik denk dat het komt dat ik niet ontbijt want dan word ik misselijk en ik heb slechte slaap en ik eet amper alleen chips na school de regels zijn allemaal leuk en aardig maar als niks me lukt wat dan?

  • Wat je moet doen als echt helemaal niks lukt uit bovenstaand artikel over makkelijk afvallen? Schouders eronder en beter je best doen!

  • Super tip: Neem een tongpiercing. :) Ik ben een groot fan van eten, waardoor mijn BMI zegt dat ik net in de overgewichtsklasse zit. Hier wordt niemand vrolijk van. Toen ik een tongpiercing nam (een week geleden) probeerde ik te eten. Dit deed ongelofelijk veel pijn. Nu heb ik een week geleefd op water en een bakje vla per dag en ik ben al 6 kilo kwijt. De eerste drie dagen waren horror maar ik heb nu niet eens meer zin in een pizza of wat chips! Mijn lichaam is nu gewend aan weinig eten, dus ik ga nu langzaam opbouwen naar twee maaltijden per dag: ’s Ochtends een bakje cornflakes en ’s avonds geen pizza meer maar een klein bordje pasta.

 41. Wat bij mij heel erg heeft gewerkt is na de avondmaaltijd niets meer snoepen. Mocht ik dan ’s avonds toch nog wat trek krijgen dan nam ik voor het slapen gaan nog een klein banaantje. Dat resulteerde in 4 kg afvallen in 40 dagen!

 42. * Soms kan het helpen om uit kleinere borden te eten, waardoor het bord wel vol lijkt maar je in principe minder eet dan van een groter vol bord.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.