Modifast Dieet

Naam: Modifast Dieet (Modifast Intensive)
Dieetsoort: Maaltijdvervangers
Aantal calorieën per dag: +/- 500 kcal.
Caloriewaarde:

 • N.v.t. (geen sprake van caloriebeperking)
 • Calorisch stabiel (2000 – 2500 kcal. per dag)
 • Caloriebeperkend (1500 – 2000 kcal. per dag)
 • Caloriearm (1000 – 1500 kcal. per dag)
 • Crashdieet(<1000 kcal. per dag)

Modifast Dieet – In het kort

Het Modifast Dieet (Modifast Intensive) betreft een tamelijk rigoureuze dieetmethode, waarbij alle drie de dagmaaltijden vervangen worden door ‘Modifast maaltijden’ (maaltijdvervangers). Naast de Modifast maaltijdvervangers, mag er niets anders worden gegeten of gedronken, minstens anderhalve liter water uitgezonderd. De Modifast Intensive poedertjes, die moeten worden opgelost in water, zouden alle eiwitten, vitamines, mineralen en spoorelementen bevatten die het menselijk lichaam nodig heeft. Na twee weken mag een van de Modifast maaltijden worden vervangen door een lichte maaltijd. In week 4 mogen twee Modifast maaltijden worden vervangen door lichte maaltijden. Na +/- 5 à 6 weken dient te worden overgestapt op 3 ‘caloriebeperkte’ maaltijden.

Modifast Dieet – Voedingsschema en richtlijnen

Het dagschema voor het Modifast Dieet ziet er (gedurende de eerste twee weken) als volgt uit:

 • Ontbijt: ’s Ochtends één Modifast Intensive maaltijdvervanger.
 • Lunch: ’s Middags één Modifast Intensive maaltijdvervanger.
 • Diner: ’s Avonds één Modifast Intensive maaltijdvervanger.
 • Tussendoortjes / snacks: Gedurende het gehele Modifast Dieet, mogen geen tussendoortjes worden genuttigd. Na de gewichtsverliesfase (> 5 weken) kan Modifast Snack & Meal als tussendoortje dienen.

Na de eerste twee weken worden de Modifast maaltijdvervangers stapje voor stapje door lichte maaltijden vervangen.

Modifast Dieet  – Belangrijkste voedingsmiddelen

De belangrijkste levensmiddelen die thuishoren in het Modifast Dieet zijn:

 • Modifast Intensive maaitijdvervanger
 • Modifast Snack & Meal tussendoortje

Modifast Dieet – Tot slot

Modifast Intensive is een zeer streng dieet. Als je gewend bent aan de ‘reguliere’ caloriewaarden, dan kan het werkzaam zijn om van tevoren al af te gaan bouwen, bijvoorbeeld door je maaltijden te halveren.

Andere diëten in de categorie maaltijdvervangers

BCM Dieet
Be In Shape dieet
Cambridge dieet
Dr. Siegal’s Cookie Diet
Herbalife dieet
Hollywood Cookie Diet
Slank Vitaal dieet
SlimFast dieet
Weight Care dieet
Streep Je Slank dieet

2 Reacties

 1. hallo ik ben gon en ben bijna 70 jaar volgende maand namelijk .ik ben nu in de 6,e week en ben de teerst 5 weken 15 kilo afgevallen en ben super trots dat het me eindelijk lukt, 22 jaar geleden heb ik het 4 maanden volgehouden en was toen 45 kilo afgevallen , maar door de overgang ging het hart, ik heb het menig keer weer geprobeerd maar het ging elke keer niet goed. tot ik 5 weken geleden op de schaal stond en ik 146 kilo woog . wat ben ik trots op me zelf ,in 5 weken 15 kilo eraf en heb totaal geen moeite . ik voel me nu al een ander mens. ik heb ook nog de zorg voor twee mensen de een zwaar gehandicapt en de ander mijn man is zwaar hart patiënt en nog veel meer ,maar blijf positief en opgewekt ,dat wou ik graag even kwijt en wens iedereen die het ook wil doen heel veel succes.

 2. jolanda verbeek Reageer

  vraagje ik ben twee weken bezig met eiwit dieet van dr frank ik wou ook de shake gebruike 2 maal daags zoals de meeste doen ik heb modifast intensive gekocht maar ik leesde dat je dus twee weken 3 keer daags moet mag het niet twee keer daags beginnen ik ben met eiwit dieet bezig of wekt het dan niet ik weeg nu 71 kilo en wil na de 60 kilo hoeveel val je er mee af die vier weken gr jolanda

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.