Oogschaduw is een fantastisch product. Maar eerlijk is eerlijk: oogschaduw aanbrengen is niet zo eenvoudig. Toen ik voor het eerst oogschaduw aanbracht, was ik ervan overtuigd dat het er prachtig uit zou zien… Net zoals ik op TV bij iemand had gezien. Toen ik het eindresultaat in de spiegel bekeek, moest ik helaas concluderen dat ik de perfecte look had gecreëerd om me met carnaval als panda te verkleden… Gewoon uitgaan op deze manier was echter geen optie. Oogschaduw aanbrengen mag met recht een vaardigheid worden genoemd die je onder de knie moet krijgen door te oefenen. In dit artikel 5 oogschaduw tips voor beginners om je op weg te helpen met het opdoen van oogschaduw. Je vindt onderaan tevens een aantal YouTube filmpjes waarin je kunt zien hoe anderen precies oogschaduw opdoen.

1. Oogschaduw aanbrengen: gebruik een primer / basis

Toen ik voor het eerst oogschaduw opbracht, smeerde ik gewoon vrolijk mijn hele oog vol met paars en ik dacht: voila. Niet dus. Je kunt beter eerst een primer oftewel oogschaduwbasis aanbrengen voordat je met kleur aan de gang gaat. Door deze primer blijft je oogschaduw een heel stuk beter zitten en kun je kleuren ook makkelijker mengen op je ooglid.

2. Kies de juiste kleur oogschaduw…

Om een mooie look te creëren met oogschaduw, is het enorm belangrijk om de juiste kleur te kiezen… Zeker als je net begint met oogschaduw. Begin bij voorkeur niet direct met bruine of zwarte oogschaduw, want dat valt enorm op. Zit je oogschaduw net niet helemaal evenredig of op de juiste plek, dan zie je dat met donkere oogschaduw dus extra goed. Tip: probeer om te beginnen eens een kleur oogschaduw die overeenkomt met een lichtere tint van je oogkleur. Stel, je hebt blauwe ogen, probeer dan eens wat lichtblauwe oogschaduw. Je zult merken dat je ogen hierdoor nog blauwer lijken. Oogschaduw die juist een tegenovergestelde kleur heeft van je oogkleur zorgt overigens ook voor een heel mooi effect, maar dat is meer voor gevorderden. :) Lees het artikel make-up kleur vs huidskleur om te bepalen welke kleuren bij je huid passen.

3. Gebruik meerdere kleuren

Oogschaduw wordt vaak een heel stuk mooier als je twee of meerdere kleuren oogschaduw met elkaar mengt. Tip: om te oefenen kun je goed een lichtere en donkerdere variant van dezelfde kleur gebruiken. Bijvoorbeeld lichtgrijs en donkerder grijs. Breng de lichtste kleur aan op de binnenkant van je oogleden en gebruik de donkerste kleur aan de buitenkant. Gebruik vervolgens een grof kwastje om de kleuren met elkaar te vermengen.

4. Koop een goede oogschaduw

Je hoeft echt niet direct een oogschaduwset van minstens 50 euro aan te schaffen, maar je zult merken dat hele goedkope oogschaduw doorgaans heel snel vervaagt. Zonde van het geld en werk dus. Een iets duurdere oogschaduw blijft langer zitten en heeft een diepere kleur. Je krijgt dan dus in verhouding veel meer voor je geld. Goedkope oogschaduw is overigens wel ideaal voor beginners om mee te oefenen. Een goede oogschaduw aanbrengen is al met al beduidend makkelijker dan een slechte oogschaduw opdoen…

5. Kijk hoe anderen oogschaduw opdoen

Je kunt uiteraard een heleboel leren van anderen als het aankomt op het aanbrengen van oogschaduw. Je kunt allereerst goed kijken hoe oogschaduw er bij anderen (bijvoorbeeld celebrities) uitziet. Waar zit de oogschaduw precies? Welke kleuren zijn er gebruikt? Enzovoort. Klik hier om foto’s van oogschaduw te bekijken via Google Afbeeldingen. Op Youtube zijn ook volop tutorials en instructiefilmpjes te vinden voor het aanbrengen van oogschaduw. Hieronder vind je er een paar.

^ Dit is Mascha van Beautygloss.nl. Haar blog is een absolute aanrader en staat vol met beautytips.

Aanvullende tips voor het aanbrengen van oogschaduw?

Vind jij het lastig om oogschaduw aan te brengen? Of heb je wellicht aanvullende tips om het andere makkelijker te maken? Laat het hieronder weten!

6 Reacties

  1. Ik gebruik John Van G make-up wat me goed bevalt. het smeert goed uit. Ik heb er alles van alleen te verkrijgen bij DA drogist of website John Van G. Ik wacht nog even op WunderBrow.

  2. Goedemorgen, Heb je een goede tip om 2 ongelijke oogleden mooi op te maken? Mijn linker ooglid is wanneer ik weinig slaap of door een andere reden wat dikker dan me rechter ooglid. Hoe kan ik me toch mooi opmaken met oogschaduw zonder dat het te veel opvalt? Ik heb van mezelf bruine ogen.

    • Google gewoon even op ‘Eye Primer’ of ‘Eyeshadow Primer’…

    • Die kan je echt letterlijk overal halen, bij elke drogist (bij de make-up) zowel als bij make-up winkels. Echt overal hihi.

  3. Vind de tips heel handig, wil misschien in de toekomst werken in de visagiebranche. Wil ook meer weten over foundation en concealers en blushes. Zie de tips vol spanning tegemoet!!! Alvast bedankt…

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.