De onrust, drukte, hectiek en stress die de hedendaagse samenleving met zich meebrengt, zorgt ervoor dat veel mensen steeds sneller, vaker en langduriger moe zijn. En vermoeidheid is vervelend! Niet alleen omdat je werk, je hobby’s en je relaties eronder lijden, maar ook omdat je seksleven erdoor achteruitgaat. Daarom hebben we een lijstje met praktische tips samengesteld om vermoeidheid te voorkomen en een actief seksleven te bevorderen

1: Slaap lekker!

Slaapgebrek en slechte slaapkwaliteit werken ronduit libidododend! Ontspannen aan je nachtrust beginnen verbetert je slaapkwaliteit. Je zult minder vaak tussentijds wakker worden en minder woelen. Nadat je enkele nachten achtereen goed hebt geslapen, zul je meer zin hebben in seks. Het is daarom belangrijk om:

  • Ontspannen je bed in te stappen.
  • Niet ’s avonds laat nog te werken.
  • Zo min mogelijk te piekeren over de dag van morgen.
  • Geen televisie te kijken direct voordat je in slaap valt.

2: Neem een douche

Een koude douche maakt mensen wakker en alert. Neem dus een koude douche als je voornemens bent op korte termijn seks te hebben. Een warme douche werkt juist ontspannend. Neem dus een warme douche als je behoefte hebt aan een goede nachtrust om je libido op te laden! Doorbreek vermoeidheid met een goede douche en geniet weer van sprankelende seks!

3: Ochtendseks + middagseks

Seks wordt veelal geassocieerd met de avond en de nacht. Als je ervaring je heeft geleerd dat je tijdens de avonduren te moe bent voor seks, dan kan seks in de ochtend of seks in de middag uitkomst bieden! Overdag zijn mensen immers nog niet zo moe. Sterker nog: de meeste mensen zijn ‘s ochtends op z’n fitst, waardoor de seksdrift op zijn hoogst is. Bovendien kan een vrijpartij op eenverrassend tijdstip enorm leuk, verrassend en spannend zijn!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.