‘Frappuccino’ is een geregistreerde merknaam van koffieconcern Starbucks. Het is een extreem populaire ijscappuccino die ook wel bekend staat als, ‘frozen cappuccino’, ‘iced cappuccino’ ofwel “frappé”. Zoals je eerder al op Gezondr kon lezen in het artikel over ijskoffie, kan een dergelijke Frappuccino maar liefst 561 kilocalorieën leveren. En als je wilt afvallen, moet je je er dan ook niet al te vaak tegoed aan doen. :(

Omdat een ijscappuccino op zijn tijd toch wel erg lekker is, hierbij een beduidend minder ongezonde en caloriearmere frappé-variant…

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 espresso
  • 70 milliliter halfvolle melk
  • 2 of 3 fijngehakte ijsblokjes
  • 1 druppel vloeibare stevia

Bereidingswijze

Zet een enkel kopje espresso of extreem sterke koffie. Doe dit bij voorkeur met ‘dark roast’ Arabica koffiebonen. Gebruik een klassiek koffiezetapparaat, een espressomachine of Nespresso… Maar liever geen oploskoffie of andere inferieure “koffie”zetmethode (waarvan de naam natuurlijk in het midden wordt gelaten :P).

Doe de espresso met de melk en de (reeds fijngehakte) ijsblokjes in een keukenmachine. Blend het geheel tot een egale drank en giet de ijscappuccino in een hoog glas.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 33
Vetten: 1 gram
Koolhydraten: 3,5 gram
Eiwitten: 2,5 gram

Aanvullende tips voor een extra lekkere ijscappuccino

Gebruik eventueel een melkopschuimer om de melk vooraf op te kloppen tot melkschuim. Roer de opgeklopte melk in dat geval op het laatst pas door je ijscappuccino. Je hebt overigens relatief dure, volledig geautomatiseerde melkopschuimers, inclusief reservoir. Maar er zijn ook hele goedkope elektrische “handheld” opschuimers, bestaande uit een soort ‘staaf’, ‘klepel’ of ‘garde’ die ronddraait op 2 AA-baterijen.

Desgewenst kun je wat kaneel, nootmuskaat, vanille of pure cacao toevoegen voor extra smaakintensiteit. Als je deze frappuccino niet zoet genoeg vindt, kun je suiker of siroop toevoegen. In dat geval loopt de ijscappuccino echter al snel in de calorieën. Wat je daarom beter kunt doen is wat extra pure (100%) biologische stevia toevoegen, vloeibaar of in poedervorm.

Ben jij ook zo dol op ijscappuccino? Laat hieronder weten hoe jij hem het liefste maakt!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.