Aspergesoep: recept voor aspergesoep zonder room

Food · Door Ilse

recept-voor-aspergesoep-zonder-room

Nu de aspergetijd weer is aangebroken, moeten we daar natuurlijk gebruik van maken! Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een recept voor aspergesoep, maar dan zonder calorierijke en vetrijke room. Helaas vind je online vooral veel recepten voor asperge-crèmesoep, terwijl room nou niet bepaald ideaal is voor je dieet. Daarom hierbij een recept voor gezonde aspergesoep zonder room. Dat betekent weinig calorieën en weinig vet, maar wel erg smakelijk. Het recept is gemakkelijk te bereiden, dus geniet van de verse asperges en ga aan de slag…

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1 potje of flesje kippenbouillon
  • 60 milliliter water
  • 1 aardappel, gesneden in blokjes
  • 1 middelgrote sjalot, dun gesneden
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel gedroogde marjolein
  • Snufje zout
  • 350 gram asperges in stukjes van 2,5 cm, waarvan de uitlopers zijn verwijderd
  • 40 gram dungesneden parmaham, in kleine stukjes
  • Verse peper naar smaak

Bereidingswijze aspergesoep

Doe kippenbouillon, water, aardappel, sjalot, tijm, marjolein en zout in een grote pan. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Verlaag het vuur daarna tot halfhoog, doe een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 8 minuten sudderen totdat de aardappel gaar is. Voeg de asperges toe, en laat de soep met deksel op de pan nogmaals ongeveer 5 minuten sudderen totdat ook de asperges gaar zijn.

Bak ondertussen de parmaham in een pan ongeveer vijf minuten op halfhoog vuur, totdat de parmaham knapperig is. Giet de soep vervolgens in een grote blender of keukenmachine en pureer de aspergesoep tot een egaal geheel. Verdeel de soep over twee borden en voeg peper naar smaak toe. Strooi tot slot de krokante parmaham over de soep en serveer direct. Smakelijk!

Voedingswaarden per portie

Calorieën: 174 kcal.
Vetten: 3 gram
Waarvan verzadigd: 1 gram
Eiwitten: 14 gram

Laat hieronder weten hoe de vetarme aspergesoep zonder room smaakte!

Laat een reactie achter

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.