alcohol-&-seksHoewel alcohol gevaarlijk kan zijn, is de stof volkomen legaal. Er wordt dan ook veelvuldig gebruik gemaakt van alcohol, met name onder jongeren. Alcohol en seks gaan om die reden verrassend vaak samen. Hieronder vind je 3 voordelen en 3 nadelen als je seks en alcohol combineert…

Voordeel 1: Makkelijker communiceren

Veel mensen communiceren makkelijker als ze een paar glaasjes alcoholhoudende drank achter de kiezen hebben. Ze stappen makkelijker op iemand af in een bar of discotheek, en contact is doorgaans minder geforceerd. Als je het moeilijk vindt om mensen aan te spreken, dan kan alcohol positief uitwerken.

Nadeel 1: Handtastelijk worden

Het eerste voordeel heeft ook een keerzijde. Er zijn namelijk mensen die handtastelijk, irritant of zelfs agressief worden als ze (veel) alcohol nuttigen. Handtastelijkheid of agressiviteit wordt door de meesten niet bepaald sexy gevonden.

Voordeel 2: Makkelijker ‘scoren’

Als je op zoek bent naar seks, dan kun je maar beter een plek aandoen waar alcohol wordt geschonken. Mensen worden namelijk losbandiger als ze alcohol hebben gedronken. Let op: als ook jij alcohol drinkt, wordt het doorgaans lastiger om de “makkelijke” dames of heren ertussenuit te pikken.

Nadeel 2: Onvoorziene gevolgen

Omdat je beoordelingsvermogen verslechtert, kun je de gevolgen van seks onder invloed nauwelijks voorzien. “Per ongeluk” met een minderjarige in bed belanden of onopzettelijk vreemdgaan is dan ook vaak het gevolg van alcoholgebruik. Als je huidige relatie je lief is, kun je maar beter van de alcohol afblijven.

Voordeel 3: Remmingen verdwijnen

Na enkele glazen neemt de lust ietwat toe. Dit komt omdat emotionele en lichamelijke remmingen wegvallen. Als jullie allebei alcohol op hebben, dan kan de seks dankzij enkele biertjes of wijntjes verbeteren. Grootgebruik maakt het er echter zelden beter op.

Nadeel 3: Lichamelijke problemen

Mannen kunnen bij overmatige alcoholconsumptie last krijgen van erectie- en/of ejaculatieproblemen. Overmatig alcoholgebruik kan zelfs impotentie tot gevolg hebben. Daarnaast vermindert stelselmatig alcoholgebruik bij zowel mannen als vrouwen de hevigheid van het orgasme.

Let op: door toedoen van alcohol kun je ook het condoom vergeten, met mogelijkerwijs een zwangerschap of SOA tot gevolg. Deel hieronder jouw opvattingen en bevindingen m.b.t seks & alcohol…

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.