Sterke nagels zien er mooi uit, breken minder snel af en krijgen ook minder snel haakjes. Ideaal dus! Maar hoe krijg je sterke nagels? Of je wel of geen sterke nagels hebt, heeft deels te maken met aanleg, maar desalniettemin doet de juiste nagelverzorging wonderen. Hierbij een aantal tips voor sterke nagels…

1. Sterke nagels dankzij een goede vijl

Sterke nagels krijg je zeker niet door je nagels te knippen. Het is veel beter om je nagels te vijlen, en let daarbij op dat je steeds in dezelfde richting vijlt en niet heen en weer vijlt. Dit duurt wel iets langer, maar het voorkomt dat er scheurtjes in je nagels ontstaan. Zorg ook dat je de juiste nagelvijl gebruikt. Een zandvijl is zeer geschikt voor zwakke nagels. Indien je nagels van zichzelf al behoorlijk sterk zijn, kun je een diamantvijl gebruiken.

2. Nagels polijsten is funest

Je kent ze misschien wel, van die vijlen waarmee je je nagels mooi kan oppoetsen waardoor ze super glad worden en er een mooie glans ontstaat. Het ziet er mooi uit, maar je vijlt/polijst eigenlijk gewoon een dun laagje van je nagels af. Indien je sterke nagels wilt bewerkstelligen, is het belangrijk om er vooral niets vanaf te vijlen aan de bovenkant c.q. het oppervlak. Op het moment dat je kunstnagels laat aanbrengen wordt er ook een laagje van je nagels gevijld, hierdoor worden je nagels dus ook dunner en dus zwakker.

3. Je moet sterke nagels regelmatig bijwerken

De verleiding is wellicht groot om je nagels gewoon zo lang mogelijk te laten groeien en er niets aan te doen totdat ze afbreken. Wanneer je nagels te lang worden, blijven ze echter makkelijker ergens achter haken en krijgen ze veel meer te verduren. Hierdoor ontstaan scheurtjes en haakjes, waardoor de stevigheid van je nagels afneemt. Vijl je nagels dus regelmatig bij aan het uiteinde om ze stevig en dik te houden.

4. Gebruik een verstevigende nagellak!

Je kunt je nagels best een handje helpen om stevig en gezond te blijven. Indien je nagels echt heel dun en zwak zijn, kun je bijvoorbeeld een nagel-verstevigende nagellak gebruiken zoals ‘Herome Nagelverharder’. Deze nagellak is speciaal ontwikkeld om nagels te versterken. Mocht je tevreden zijn over de hardheid van je nagels, maar je nagels nog beter willen onderhouden, dan kun je ook gewoon een “top coat” nagellakoftewel topcoating  gebruiken. Een top coat nagellak voorziet je nagels namelijk van een keihard laagje, waardoor ze veel minder snel afbreken.

5. Sterke nagels: gebruik voeding & crème

Er zijn talloze producten op de markt om je nagels te versterken en verzorgen. Of ze wel of niet helpen, verschil veelal van persoon tot persoon en is dan ook een kwestie van uitproberen. Het is echter een feit dat je nagels er baat bij hebben als je ze soepel houdt door er regelmatig een voedende crème of olie op te smeren. Als je je nagels soepel houdt, kunnen ze namelijk meer hebben en breken ze een stuk minder snel af. Indien je super sterke nagels hebt maar tegelijkertijd ook hele droge nagels, dan zullen ze alsnog regelmatig afbreken. Gebruik daarom zo nu en dan een crème of olie om je nagels extra goed te verzorgen.

6. Nagellakremover zonder aceton

Indien je nagellak wil verwijderen, gebruik dan een nagellakremover zonder aceton. Deze werkt net zo goed als een remover met aceton, maar is een stuk beter voor je nagels aangezien aceton je nagels uitdroogt. (bron)

7. Sterk, niet hard

Veel dames zoeken naar methodes om harde nagels, nagelriemen en nagelranden te bewerkstelligen, maar de hardheid van je nagels is helemaal niet van belang. Sterker nog: hoe harder je nagels, des te onbuigzamer en des te sneller ze zullen afbreken. Wat je dus eigenlijk wilt is een soepele, enigszins flexibele nagel met een stevige, structuur en textuur. Als het je niet lukt om de zijkanten van een nagel in te duwen, dan zijn je nagels té hard. Dit ligt meestal aan verkeerde verhoudingen van eiwitstructuren en mineralen. Als je nagels inderdaad te hard en te droog zijn, en zodoende te weinig flexibel, dan zullen ze eerder geneigd zijn af te breken of af te brokkelen. Ook in dit geval kan nagelolie oftewel “nail oil” uitkomst bieden.

Heb jij nog tips m.b.t. mooie & sterke nagels? Of kun jij meer vertellen over een optimale nagelverzorging? Laat dan hieronder jouw reactie achter!

12 Reacties

 1. Hoi, Ik vind dat dit niet kan. Ik gebruik nagellakremover met aceton en het werkt super goed! Fus allemaal niet zeiken en wees blij met wat je hebt, en als je vriend of vriendinnen van je zeggen dat je lelijke nagels hebt, dan zijn zij gewoon slecht, want je moet naar de binnenkant kijken, niet naar de buitenkant. Dikke pech! En je gaat iemand niet beoordelen op iemands nagels…

 2. Hoi ik gebruik nagellakremover met aceton en ik vind het afschuwelijk! Daar moet ik eerlijk in zijn. Is er een nagellak remover verkrijgbaar die je nagels versterkt? want die heb ik echt nodig! Alvast bedankt!

 3. Veilen doe je op een veiling met bijvoorbeeld oude auto’s of antieke spullen. Nagels vijlen doe je met een vijl met lange ij.

 4. K gebruik nagel versterker van de Etos omdat ik hakjes heb en ze schuren af helpt dat ook om je nagels langer te laten groeien?

 5. Ik heb de oplossing, na veel te hebben geprobeerd eindelijk gevonden: Marichyadi Taila van Holisa! Dit is een voedingssupplement wat ik koop via internet.

 6. Je kunt je nagels behandelen met olijfolie. Dan worden de randjes soepeler en breken ze minder makkelijk af. Nagels die snel breken zijn namelijk niet per se zwak, maar vaak juist te hard! Je nagels kunnen te hard worden en hun elasticiteit verliezen als ze naar verhouding te veel mineralen (calcium e.a.) en te weinig eiwitten (keratine) bevatten. Houd ze dus “kunstmatig” soepel met wat olijfolie of andere plantaardige olie!

 7. Weet iemand een goede voeding om je nagels sterk en soepel te maken? Ik zo 1-2-3 niet vinden welk merk goed is. Ik zie hier en daar wel wat over Natural Grow Activator van Sally Hansen, Trind en Argan-olie, maar kan nergens vinden of dit soort middeltjes ook echt werken om je nagels sterk te krijgen…

  • Volgens mij helpt “voeding” of “voedende nagellak” helemaal niks. Dat is hetzelfde als met “voedende” shampoos. Haren en nagels bestaan namelijk uit dood weefsel… Daarom voel je er ook niks van als je in haren of knijpt of eraan krabt. Omdat nagels dood zijn, kunnen ze ook niet zomaar iets in zich opnemen. Voedsel (hetgeen je eet) heeft natuurlijk wel invloed op je nagels omdat voedingsstoffen invloed hebben op je nagelwortels. Houd je nagels en haar gewoon goed schoon en onderhoud ze goed (knippen, vijlen etc.). Dan blijft het oppervlak mooi.

 8. Ik heb op zich wel sterke nagels, maar ik gebruik wel altijd aceton om mijn nagellak te verwijderen. Ik vroeg me af of er mensen zijn die ervaring hebben met nagellak remover zonder aceton… Werkt dat net zo goed als “normale” nagellak remover?

 9. Ik heb heel snel dat m’n nagels inscheuren en ruwe randjes, haakjes en rafeltjes krijgen. Ik knip dan het randje met een nagelschaartje weg, maar voor ik het weet is ’t weer hetzelfde. Mijn nagels worden dus nooit lang en sterk. Iemand tips om de randjes van je nagels sterker te maken?

  • Stop met knippen, alleen met een houten vijl grit 240. Helpt echt.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.