Handverzorging: 12 tips voor mooie & soepele handen!

Je handen gebruik je de hele dag door voor van alles en nog wat. Ze worden blootgesteld aan allerlei producten, waaronder uitdrogende en irriterende schoonmaakproducten en chemicaliën. Vandaar ook dat je je handen extra goed dient te verzorgen om ze mooi en aantrekkelijk te houden…

12 tips voor handverzorging…

Hierbij 12 stappen en adviezen voor een optimale verzorging van je handhuid en vingernagels

 • Verwijder nagellakrestjes met acetonarme of acetonvrije nagellakremover, bijvoorbeeld op basis van aloë vera.
 • 3 x per week je handen scrubben, bij voorkeur met een natuurzuivere scrub op basis van amandelolie en een natuurlijk soort scrubzout of scrubsuiker.
 • Knip je nagels niet, maar gebruik een glasvijl. En vijl altijd in één en dezelfde richting.
 • Voed droge c.q. uitgedroogde nagels met een nagelolie oftewel ‘replenishing oil’.
 • Zorg dat je altijd en overal handcrème bij de hand hebt; in je tas, in je auto, op je werk en naast je computer. Gebruik sowieso na iedere keer dat je je handen wast een voedende handcrème.
 • Draag latexhandschoentjes tijdens de afwas of andersoortige schoonmaakwerkzaamheden waaraan uitdrogende zeep of chemicaliën te pas komen.
 • Nagellak trekt de aandacht, waardoor oneffenheidjes minder opvallen. En gebruik altijd een basiscoating + topcoating voor langduriger resultaat.
 • Naarmate je handen een dagje ouder worden, kan het wenselijk zijn om lichte en zachtere kleuren te kiezen qua nagellak. Zodoende vestig je niet té veel aandacht op je handen en springen pigmentvlekjes dunner wordende huid en rimpels minder in het oog. (bron)
 • En natuurlijk nooit nagelbijten; en al helemaal niet de velletjes bezijden je nagels, want dat werkt infecties in de hand. ;)
 • Beschermende en voedende gezichtsverzorgingsproducten zijn tevens geschikt voor je handen. Smeer restjes die je overhoudt na het insmeren van je gelaat dus op je handruggen.
 • Zorg ervoor dat je voldoende biotine binnenkrijgt via je voeding, want deze stof is van cruciaal belang voor zowel je handhuid als vingernagels. Biotine, komt voor in o.a. lever, eieren, noten, pinda’s, soja, zuivel en bepaalde voedingssupplementen. Biotine staat tevens bekend als vitamine H en vitamine B8 (uit het B-complex).
 • Wrijf en masseer je nagels altijd éérst in met lotion voordat je nagellakremover aanbrengt. Dan hoef je minder te gebruiken en minder hard te boenen.

Tot slot

Als jij je handen optimaal verzorgt, zullen ze minder snel verouderen en langer soepel, vitaal, egaal en aantrekkelijk blijven. En weet je jezelf geen raad meer v.w.b. handverzorging, dan kun je altijd nog een professioneel manicure raadplegen!

Heb jij aanvullende tips en adviezen voor wat betreft het voeden en verzorgen van mooie handen? Deel ze in een berichtje hieronder…

3 reacties op “Handverzorging: 12 tips voor mooie & soepele handen!

 1. nadia ·

  Citroen helpt om nagels witter te krijgen. Handen insmeren met olijfolie of amandelolie voedt en verzacht. En als je aan ’t zonnen bent, niet vergeten je handen ook in te smeren!

  Reageer
 2. joke breider ·

  Heb zelfs voor €900 (hoe gek ben ik geweest!?) m’n handen laten inspuiten om vollere handruggen te krijgen en het heeft totaal NIETS uitgehaald. Dan helpt handcrème sowieso ook niet.

  Reageer
  • Simone ·

   Er is dan ook nogal een verschil tussen handverzorging en vollere handruggen bewerkstelligen.

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.