witte-nagels-behandeling

Witte nagels: optimale nagelverzorging voor wittere teennagels & vingernagels…

Witte nagels zien er mooi en verzorgd uit en zijn de finishing touch voor mooie handen. Maar hoe krijg je nou eigenlijk van die mooie witte nagels? Het is maar al te vaak dat nagels eerder doorzichtig of geel zijn, dan mooi sprankelend wit. Hierbij een aantal tips om mooie witte nagels te krijgen!

1. Witte vingernagels: kijk uit met nagellak!

Witte vingernagels en nagellak kunnen best samen door één deur. Regelmatig nagellak gebruiken is dus geen probleem. Als je echter wil dat je nagels mooi wit blijven en niet geel worden, dan is het belangrijk om altijd een (doorzichtige) basecoat nagellak aan te brengen alvorens je je nagels met een felle kleur lakt.

Als je felle nagellak namelijk direct op je nagels smeert, dan verkleuren je nagels op den duur. Het is ook belangrijk om je nagels altijd met nagellakremover zonder aceton te verwijderen. Dat is namelijk een stuk beter voor je nagels.

2. Citroen kan bijdragen aan witte nagels

Op het internet kom je veel berichten tegen dat je je vingernagels en teennagels met citroen moet insmeren om ze optimaal te verzorgen en dat mooie witte randje terug te krijgen. Citroen zorgt er in ieder geval voor dat je nagels hun natuurlijke kleur terugkrijgen.

Bovendien is citroen relatief goedkoop, dus het is zeker het proberen waard. Wrijf gewoon wat citroensap over al je nagels en zorg dat het goed kan intrekken. Doe dit regelmatig en bekijk zelf of het bij jou het gewenste resultaat geeft.

3. Nagels witter maken met behulp van castorolie (‘wonderolie’)

Ook castorolie, ofwel ‘wonderolie’, kan een positief effect hebben op de gezondheid en witheid van je teennagels en vingernagels. Wonderolie is verkrijgbaar bij de apotheek en drogist. Smeer de olie voor het slapen gaan op je nagels zodat het s’ nachts goed kan intrekken.

4. Witte vingernagels dankzij waterstofperoxide (bleekmiddel)

Maak een warm sopje met wat waterstofperoxide of bleekmiddel en week je nagels hier gedurende een aantal minuten in. Dit zou je nagelranden witter moeten maken. Let wel goed op dat het geen pijn gaat doen aan je handen; dat is uiteraard niet de bedoeling.

5. Andere middeltjes voor wittere vinger- & teennagels

Ook van melk, olijfolie, amandelolie en komkommer wordt gezegd dat het goed is om op je nagels te doen om ze optimaal te verzorgen. Dit zijn allemaal producten die goed betaalbaar zijn en je hebt er maar een klein beetje van nodig om al je nagels te verzorgen.

Baat het niet dan schaadt het niet, toch?

6. Witte nagels m.b.v. een verzorgingsstift of gel

Je kunt tegenwoordig overal verzorgingsstiften voor je nagels kopen. Dit soort stiften of pennen bevat doorgaans een voedende olie waarmee je je nagels insmeert. De olie verzorgt je nagels en het is dus aan te raden om regelmatig een verzorgende stift voor je nagels te gebruiken indien je geen gebruik maakt van bovenstaande middeltjes.

Er zijn inmiddels ook stiften en gels op de markt die er speciaal voor dienen om je nagels witter te maken. Deze stiften zijn doorgaans licht gekleurd waardoor je nagels witter lijken. De stiften zouden tevens stoffen bevatten die je nagelranden op den duur witter maken. Door de lichte kleur van de stift lijken je nagels inderdaad witter.

Of je nagels op den duur ook echt van zichzelf witter worden, is een kwestie van uitproberen.

7. Vingernagels + teennagels witter maken met een wit potlood

Mochten al de bovenstaande ‘natuurlijke’ methodes niet werken, dan kun je natuurlijk ook gewoon een speciaal wit potlood gebruiken om je nagels witter te maken. Met zo’n potlood kleur je de onderkant van je nagels, waardoor ze van bovenaf prachtig wit lijken.

Het werkt prima, maar kost relatief veel tijd omdat je het regelmatig moet doen. Als je je handen uitgebreid wast, vaak doucht en/of in bad gaat, dan vervaagt het potlood namelijk snel. Voor een optimaal resultaat dien je in ieder geval altijd te zorgen dat je potlood spits is waardoor je ook makkelijk de uiteinden van je nagelranden kan kleuren.

8. Speciale nagellak voor optisch wittere nagels

Er is speciale nagellak verkrijgbaar die je teennagels en vingernagels witter doet lijken. Dergelijke nagellak maakt je nagels dus niet echt daadwerkelijk witter, maar maakt verkleuringen wel minder zichtbaar. Dit is dus een goede optie indien je per direct wittere nagels wilt. De nagellak is doorzichtig roze van kleur, waardoor het roze in je nagels meer naar voren komt en je nagelranden witter lijken.

9. Witte nagels dankzij ‘French Manicure-nagellak’

Om prachtige witte nagels te krijgen kun je French manicure nagellak gebruiken. Dat ziet er niet natuurlijk uit omdat je nagellak op je nagels doet, maar het geeft wel een prachtig effect.

Witte teennagels & vingernagels bewerkstelligen: tot slot…

Een nagelprobleem waar héél veel mensen mee te kampen hebben –maar in beginsel niets te maken heeft met het bewerkstelligen van wittere nagels– is het ontstaan van witte stipjes, puntjes, vlekjes, plekjes of putjes in het nageloppervlak. Hierover kun je alles lezen in dit artikel:

Wat werkt bij jou het beste voor witte teennagels en vingernagels? En heb jij nog aanvullende tips om je nagels witter te maken? Laat hieronder een reactie achter!

4 reacties op “Witte nagels: optimale nagelverzorging voor wittere teennagels & vingernagels…

 1. Lien ·

  Ik was pas geleden 1 keer vergeten de basecoat erop te doen. Ik heb van mezelf hele witte nagels en ze zijn nu echt heel geel ineens. Kan dat witte nog terugkomen als ik nu m’n nagels lak met basecoat zoals ik dat normaal altijd deed?

  Reageer
 2. RB ·

  Ik denk niet dat door het stoppen van nagels lakken je nagels witter zouden worden. Want ik gebruik nooit nagellak en ik heb ook gele nagels.

  Reageer
  • Paul ·

   Het is ook niet zo dat de geelheid / geligheid van ieders gele nagels door nagellak wordt veroorzaakt. Nagellak is een mogelijke c.q. potentiële veroorzaker van gele nagels. En als nagellak in jouw individuele situatie de oorzaak zou zijn geweest, dan zou het wel degelijk hebben geholpen om ermee te stoppen. :)

 3. darey ·

  Ik doe veel nagellak op. Ga ik zo witte nagels hebben als ik stop met nagelak op mijn nagels doen? Alvast bedankt!

  Reageer

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.