Vrijwel niets strijkt mannen zodanig tegen de haren in als afnemende haardichtheid oftewel kaal worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede oplossingen voorhanden om haarverlies en kaalheid onder mannen te camoufleren en zelfs terug te draaien. De nieuwste, één der vooruitstrevendste, en misschien wel dé effectiefste methode tegen mannelijke kaalheid is Tricopigmentatie.

Wat is Tricopigmentatie?

Tricopigmentatie vergroot de optische haardichtheid en creëert veilig en snel een optisch vollere haardos door het effect van ‘haarstoppels’ na te bootsen en de hoofdhuid minder zichtbaar te maken. De ideale ‘sexy shaven look’ is nu voor vrijwel iedereen haalbaar. Het betreft een niet-chirurgische behandeling die dunner wordend haar en haarverlies camoufleert door het injecteren van natuurlijke niet-permanente kleurpigmenten in de opperhuid. Dit alles zonder complicaties of nevenwerkingen. Kortom: een semipermanente oplossing bij haarverlies en kaalheid onder mannen!

Wat is het verschil tussen Tricopigmentatie en ‘standaard’ Micro haar pigmentatie?

Het begon allemaal met Micropigmentatie van de hoofdhuid: een techniek waarbij pigment onderhuids in de lederhuid werd aangebracht met een naald, om zodoende het effect van gemillimeterde haren (stoppels) na te bootsen. Dit was een optisch haarvermeerderingsproces, vergelijkbaar met tatoeëren, maar beduidend verfijnder en oneindig complexer dan een doorsnee tatoeage.

De afgelopen jaren werden talloze namen geïntroduceerd voor één en hetzelfde basisproces: ‘Micro Hair Technique’ (MHT), ‘Cosmetic Transdermal Hair Replication’ (CTHR), ‘Artistry Concepts Hybrid Method’ (ACHM), ‘Scalp MicroPigmentation’ (SMP), ‘Micro Haar Pigmentatie’ (MHP), et cetera. Erg verwarrend, want niemand begreep de exacte definities en onderlinge verschillen. (bron) Inmiddels bestaat er een onmiskenbaar alternatief voor klassieke pigmentatietechnieken met verregaande voordelen, namelijk: Tricopigmentatie

De klassieke vorm van Micro haar pigmentatie is definitief en onomkeerbaar (tenzij met pijnlijke en dure laserbehandelingen). Viel het resultaat tegen, dan was je daar de rest van je leven de dupe van. Tricopigmentatie daarentegen, is tijdelijk en vervaagt na verloop van tijd. Zodoende kun je periodiek je coupe wijzigen en zit je nergens definitief aan vast.

Wat zijn de voordelen van Tricopigmentatie?

Tricopigmentatie kent verregaande voordelen, namelijk:

 • Het belangrijkste voordeel van Tricopigmentatie is absoluut dat het geïnjecteerde pigment na 24 tot 48 maanden niet meer zichtbaar is. Hierdoor kun je je looks blijven afwisselen en verfijnen. Dit zorgt voor een natuurlijk effect: je hoofdhuid maakt immers voortdurend uiterlijke veranderingen Je kunt verschillende opties uitproberen en je zit nergens voor de rest van je leven aan vast, net als bij een écht kapsel.
 • Tricopigmentatie voorkomt dat je de rest van je leven rondloopt met iets waar je na een x-aantal jaren op uit bent gekeken.
 • De kleurpigmenten zijn uitermate kleurvast en divers. Vrijwel iedere haarkleur kan haarfijn worden nagebootst (met uitzondering van zeer lichtblond en rood)! Bovendien zijn de gebruikte kleurpigmenten niet of nauwelijks te onderscheiden van de natuurlijke melaninepigmenten in écht haar.
 • Kleurpigmenten zullen na verloop van tijd niet uitlopen naar de permanente dermislaag van de huid en zodoende voor vervaging en bevlekking zorgen, aangezien slechts tot in de epidermis wordt geïnjecteerd.
 • Tricopigmentatie kent een relatief korte behandelingsduur.

Waarom Tricopigmentatie i.p.v. permanente make-up?

Permanente make-up (waartoe klassieke MHP behoort) wordt in de lederhuid geplaatst; deze pigmentatie is dus niet écht permanent, maar veeleer semipermanent. Door ultraviolet licht, schuring / wrijving en het lichaamseigen huidvernieuwingsproces zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen, waardoor de boel dient te worden bijgewerkt en bijgekleurd.

Dit ‘bijkleuren’ komt niet altijd ten goede aan het eindresultaat. Het unieke van Tricopigmentatie is dat het niet dieper gaat dan de epidermis / opperhuid, waardoor het resultaat nagenoeg 100% verdwijnt binnen 24 tot 48 maanden. Het tijdelijke karakter van Tricopigmentatie is een enorme pre. Je kunt je coupe immers volledig ongedaan maken, waardoor plaats wordt gemaakt voor iets nieuws. Andere voordelen:

 • Naarmate klassieke / permanente Microhaarpigmentatie (MHP) vaker en vaker wordt bijgekleurd, kan de pigmentdichtheid toenemen, waardoor een zogenaamd ‘helmhoofd’ optreedt. Dit betreft een onnatuurlijke look waarbij de optische stoppels hun natuurgetrouwe uitstraling hebben verloren door een overschot aan pigmenten die te dicht op elkaar staan. Bij Tricopigmentatie bestaat dit risico niet, aangezien de pigmenten na verloop van tijd verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwe.
 • In tegenstelling tot MHP, is bij Tricopigmentatie geen dure, risicovolle en pijnlijke laserbehandeling vereist om de pigmenten te verwijderen.
 • De initiële kosten van Tricopigmentatie zijn lager dan die van klassieke MHP, waardoor het voor veel meer mensen betaalbaar is. Ook per behandeling is Tricopigmentatie goedkoper.

Waarom Tricopigmentatie i.p.v. haartransplantatie?

Tricopigmentatie en haartransplantatie zijn twee totaal verschillende technieken met ieder hun eigen voordelen. Bij een transplantatie worden tastbare haren van een aanzienlijke lengte van de ene naar de andere plek op je hoofdhuid verplaatst, maar dit is erg kostbaar en –afhankelijk van iemands uitgangssituatie—niet per se afdoende om de gewenste haardichtheid te bereiken. Tricopigmentatie is veel goedkoper en het resultaat is optische stoppels met een extreem hoge levensechtheid. Overigens zijn er mannen die een haartransplantatie hebben ondergaan en er alsnog voor kiezen de optische haardichtheid te vergroten met behulp van Tricopigmentatie.

Wat zijn de kosten van Tricopigmentatie?

Voor het gewenste eindresultaat zijn doorgaans 3 behandelingen vereist. Dankzij de natuurlijke pigmenten kan de coupe jaarlijks worden aangepast aan het huidige haarbeeld. Een Tricopigmentatiebehandeling is mogelijk vanaf plusminus 680 euro. De prijs van het eindresultaat bij volledige kaalheid ligt om en nabij de 2.600 euro.

De huid kan vooraf worden verdoofd met lidocaïne-prilocaïnecrème; dit brengt aanvullende kosten met zich mee.

Hoe lang blijft Tricopigmentatie mooi?

Het eindresultaat is afhankelijk van de uitgangssituatie, de gebruikte pigmenten en naaldgroepering, maar toch hoofdzakelijk van de ervaring, expertise en bekwaamheid waarover de uitvoerend behandelaar beschikt. De natuurlijke bio-afbreekbare tricopigmenten blijven 12 tot 18 maanden in de hoofdhuid aanwezig en vervagen voor nagenoeg 100% binnen 24 tot 48 maanden.

Tot slot

Het kaalwordingsproces kun je helaas niet stoppen, maar je kunt kale of uitgedunde plekken op de hoofdhuid wel een nieuwe invulling geven. Tricopigmentatie is hét betaalbare alternatief voor haartransplantatie. Deze hypermoderne technologie geeft een mooier, realistischer en natuurlijker resultaat dan klassieke Microhaarpigmentatie oftewel Microscalppigmentatie en gaat niet gepaard met esthetische risico’s zoals een levenslang tegenvallend resultaat… Het eindresultaat van Tricopigmentatie is het optische effect van haarstoppels: een gemillimeterde hoofdhuid met een aanvullende haardichtheid.

5 Reacties

 1. Dus je hebt er een jaar wat aan en dan kan je weer extra geld uitgeven, weer een manier om kalende mannen een poot uit te draaien en inspelen op onzekerheid.

 2. Wat ik vandaag tegenkwam: ‘cosmetic tattoo freckling’ oftewel ‘cosmetic freckle tattooing’… Sproetjes tatoeëren omdat je ze mooi vindt. Ikzelf vind sproeten echt geweldig, maar vraag me af waar je ze kan laten zetten. Wordt dit met dezelfde techniek gedaan als tricopigmentatie? Ik zou echt heel graag sproetjes laten tatoeëren, maar vind het risicovol omdat er in je gezicht wordt getatoeëerd, dus het moet wel door iemand worden gedaan die echt goed is en verstand van zaken heeft! Misschien in eerste instantie semi-permanent…

 3. Ik heb de normale blijvende MHP tatoeage ondergaan, je kan ervan uitgaan dat je minimaal 3 behandelingen en zelfs nog veel meer voor je een tevreden resultaat bereikt, kosten worden veel te vaag weergeven op websites, je moet er gewoon van uitgaan dat het 125 euro per uur kost, kom niet voor verassingen te staan met een beetje kaalheid ben je al makkelijk 1000 euro kwijt, de eerste week ziet het er goed donker en vol uit, maar binnen paar maanden zie je het steeds lichter worden, je moet elke dag of maximaal om de 2 dagen scheren anders zie je het verschil duidelijk en dat ziet er niet uit, het is een leuke techniek jammer dat het zo stervensduur is en weet de langere termijn effecten nog niet, het is dus nog even koffiedik kijken.

 4. Helemaal fout. Er is een verschil in de wijze van kaal worden, of dunner haar krijgen. Bij mannen gaat dit het snelst op de bovenzijde van het hoofd. Vandaar dat je regelmatig mannen ziet met een kaal boven hoofd, en dan nog wat haar rondom het hoofd. Bij vrouwen gaat dit proces over het gehele hoofd. Vrouwen krijgen dus ook dunner haar, maar veel meer gespreid over de hele hoofdhuid.

  • Beste Chupacabras, Leuk stukje –van een andere informatieve website gekopieerde– informatie (bron)… Echter is het algemeen bekend dat haaruitdunning bij vrouwen anders verloopt dan bij mannen en wordt nergens in bovenstaand stuk het tegendeel beweerd, dus ik snap niet wat je probeert te disputeren, noch wat je bedoelt of waar je op doelt met “helemaal fout”… Overigens heeft het overgrote merendeel van alle vrouwen geen stoppelkapsel, waardoor dames zelden gebaat zijn bij tricopigmentatie. Wellicht kun je de intentie en strekking van je reactie toelichten… Mogelijkerwijs was het slechts je doel een link naar je website / webshop te plaatsen, maar aangezien het reactiesysteem van Gezondr geen reclameplatform is, heb ik je commerciële link verwijderd. Groeten, Paul

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.