Ga je op bezoek bij een Nederlands gezin met een tuin bij hun woning? De kans is groot dat je er de items uit dit artikel tegenkomt. Nu het hybride werken de norm is geworden, is de tuin een belangrijkere plek geworden voor mensen. Het is om deze reden dat veel huishoudens de tuin de afgelopen jaren gerenoveerd hebben. Ze genieten er in de pauze van een kop koffie, lunchen er samen met de kinderen, enzovoorts. Een item wat bij zo’n renovatie vaak gebruikt werd is de pergola. Het is een stijlvolle overkapping die huishoudens de mogelijkheid biedt om een natuurlijke beschutting te creëren. Men laat er bijvoorbeeld klimop tegenop groeien, of kiest voor het gebruik van een blauwe regen. Pas op bij het aanraken van een blauwe regen; de plant is giftig.

Pergola of overkapping met een natuurlijke look

tuin-nederland

Een pergola kan op verschillende plekken in de tuin gebruikt worden. Denk aan een pergola rond het terras, een pergola als toegangspoort tot de tuin, een pergola om een knus hoekje te creëren, enzovoorts. Naast de pergola is ook de overkapping populair. Zeker een houten overkapping wordt vaak gebruikt in de inrichting van een tuin. Bij zo’n overkapping maakt men gebruik van douglas hout. Dit type hout heeft van nature een hele warme uitstraling en gaat daarbij lang mee. Het is om deze reden dat ook schuttingen veelal van douglas hout gemaakt worden.

Tip: let eens op de onderzijde van de hoekpalen van een overkapping. Het lijkt alsof ze zweven! Vaak worden de palen op zogenaamde betonpoeren geplaatst. Op deze manier voorkomen Nederlandse huishoudens dat er vocht vanuit de grond in het hout trekt.

Toevoegen van accessoires aan tuinen

Naast de pergola kiezen Nederlanders vaak voor verschillende andere accessoires of stijlelementen in hun tuin. Denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van fonteinen in tuinen, of denk aan een kleine vijver. De kans bestaat dat er geen vissen in de vijver zitten; Nederland is rijk aan natuurlijke vijanden van deze vissen. Denk aan de katten in de wijk, de reiger en andere vogels. In plaats van een fontein of vijver, welke overigens vaak gecombineerd worden, is ook het gebruik van kleine beelden in de borders binnen de tuin populair. Denk aan een hert gemaakt van wilgentakken, of denk aan een paar kleine kabouters. Soms is het even zoeken, ze worden regelmatig tussen de verschillende heesters gepositioneerd.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.