Goede buitenlampen kunnen je buitenplek veel mooier en handiger maken. Bijvoorbeeld als je ’s avonds lekker buiten wilt zitten, je looppad veilig wilt verlichten of je tuin er prachtig uit wilt laten zien. Er zijn allerlei soorten buitenlampen die aan al deze wensen kunnen voldoen. In dit artikel gaan we samen met jou door de verschillende opties van buitenverlichting, zodat je de beste keuzes kunt maken voor jouw huis.

Wandlampen

Wandlampen zijn lampen die je aan de muur van je huis kunt hangen. Ze zijn handig en populair voor buiten. Deze lampen kunnen zowel handig zijn als er mooi uitzien. Ze geven genoeg licht om bijvoorbeeld je voordeur, terras of een pad in je tuin te verlichten. Er zijn ook moderne wandlampen met LED-lichtjes die heel weinig energie gebruiken en lang meegaan. Daarom zijn ze slim voor buiten. Het is goed om wandlampen te kiezen die passen bij hoe je huis en tuin eruit zien.

Hanglampen

hanglampen-tuin-buiten-verlichting

Je kunt buitenlampen ophangen voor extra gezelligheid en elegantie. Deze lampen kun je vastmaken aan een afdak, een soort dak boven je hoofd buiten, of aan een ander bouwwerk in je tuin. Hanglampen zien er niet alleen mooi uit, maar ze zijn ook handig. Ze maken je tuin gezellig en warm, wat leuk is als je vrienden of familie op bezoek hebt. Er zijn verschillende soorten hanglampen die er anders uitzien, van ouderwets tot modern. Zo kun je er eentje kiezen die past bij wat jij mooi vindt.

Sokkellampen

Sokkellampen zijn handig om je tuinpaden en de weg naar je huis te verlichten. Deze lampen zet je op palen en ze laten zacht licht schijnen over de grond. Zo kun je goed zien waar je loopt. Maar het ziet er ook mooi uit, alsof je tuin een beetje toverachtig is. Het is een goed idee om de sokkellampen op dezelfde afstand van elkaar langs het tuinpad te zetten, zodat het er mooi uitziet.

Grondspots

Vind je bepaalde dingen in je tuin extra belangrijk? Dan zijn grondspots superhandig. Dit zijn kleine lampjes die je in de grond kunt zetten. Je kunt ze bijvoorbeeld richten op mooie bomen, struiken of andere bijzondere dingen in je tuin. Grondspots maken je tuin spannender en specialer, vooral als het donker is. Grondspots maken je tuin ’s avonds mooi en laten goed zien hoe je tuin eruitziet. Het is natuurlijk een goed idee om verschillende soorten buitenverlichting met elkaar te combineren voor een mooi geheel.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.