Jawel, het is opeens alweer mei en dat betekent dat de zon steeds meer gaat schijnen en je de dagen tot de zomervakantie kunt gaan aftellen. De bikini’s en badpakken hangen alweer een tijdje in de winkel en je wordt je er waarschijnlijk langzaam maar zeker van bewust dat het binnenkort alweer tijd is om jezelf aan het strand of het zwembad te vertonen met weinig bedekkende kleding. Het passen van een nieuwe bikini, in een veel te klein pashokje met angstaanjagend kunstlicht, doet de moed waarschijnlijk in je schoenen zakken.

Maar laat je niet te snel ontmoedigen. De zomer is heerlijk en probeer er zoveel mogelijk van te genieten! Laat het ideaalbeeld van gephotoshopte modellen in de glamourbladen los. Het menselijk lichaam komt nou eenmaal in allerlei vormen en maten. En als we er allemaal uit moeten zien als een supermodel voordat we van de zon kunnen genieten, dan zal het aan het strand verrassend rustig blijven. Lees de onderstaande tips om je goed te voelen in je bikini of badpak!

1 Vind de juiste bikini of een geschikt badpak

Hierdoor zul je twee dingen bereiken. Ten eerste accentueer je de delen van je lichaam waar je trots op bent en bedek je de minder flatteuze delen van je lichaam. Ten tweede, en dit is misschien nog wel belangrijker: door een goede outfit voel je je veel meer op je gemak en hoef je niet de hele tijd te checken of alles nog wel goed zit terwijl je aan het strand ligt. Het zomerseizoen is dus een hele goede reden om eens lekker te gaan shoppen. Zorg ervoor dat jouw bikini of badpak niet alleen trendy en leuk is, maar ook echt goed past.

2 Tijd voor een workout!

Of je nou nog drie maanden of drie weken hebt totdat je op vakantie gaat, begin nu meteen met een goede workout. Nee, het is niet haalbaar om binnen enkele weken een platte buik te bewerkstelligen, maar een goede workout helpt je sowieso om je spieren te ontwikkelen en geeft je zelfvertrouwen ook direct een boost.

3 Verwen je huid

Er zijn heel wat uitstekende middeltjes op de markt voor een stralende, gezonde en gebruinde huid, dus maak daar gebruik van. Een goede lotion geeft je huid een mooie glans en verbergt de imperfecties zoals blauwe plekken, adertjes en cellulite.

4 Minder je zoutinname

Zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt en kan een opgeblazen gevoel veroorzaken. Ga zoute en vette snacks dus uit de weg en drink veel water, of (groene) thee, voor een mooie huid.

5 Geniet

Het is echt zonde om niet van het leven te genieten omdat je je zorgen maakt over wat andere mensen van je denken. Blijf niet thuis zitten, maar trek erop uit, geniet en heb plezier. Na een paar minuten vergeten je waarschijnlijk dat je überhaupt in een badpak of bikini rondloopt.

Gerelateerde artikelen

Recept voor yoghurtijs met aardbeien en banaan
Gezonde voeding tijdens alle seizoenen
Eén van de beste schuine buikspieroefeningen voor thuis

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.