Veel vrouwen zitten niet lekker in hun vel. Ze zijn ontevreden over de grootte van hun borsten of vinden dat hun buik hen in de weg zit. Daarnaast kan de neus al vanaf geboorte scheef staan, of gaan door ouderdom de oogleden hangen. Allerlei verschijnselen van moeder Natuur, maar het maakt vrouwen vaak wel onzeker. Het is dan ook een van de belangrijkste redenen om eens een bezoek te brengen aan een kliniek voor plastische chirurgie.

Behandelingen die relatief vaak voorkomen

Een aantal behandelingen in de plastische chirurgie komt relatief vaak voor. Het gaat dan het vaakst om de borstvergrotingen met implantaten. Vaak gaat het hierbij om het vergroten van de borsten, of het liften zodat de borsten wat steviger worden. Daarvoor worden alleen erkende implantaten gebruikt. Daarnaast worden er ook vaak correcties in het gezicht uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie of neuscorrectie. Dat blijkt uit informatie van Wellness Kliniek België, die de meest voorkomende behandelingen op een rijtje zette.

Borstvergroting met implantaten

borst-vergroting

De borstvergroting met implantaten wordt als behandeling het vaakst uitgevoerd. Maar er zijn ook foute implantaten op de markt die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Daarom is het goed om te kiezen voor een kliniek met het ISO 9001 – EN kwaliteitslabel, die kiest voor kwalitatief hoogstaande borstimplantaten. Bij deze ingreep zorgt de chirurg ervoor dat het borstimplantaat overeenkomt met de cupmaat, maar ook met het lichaam. De operatie vindt plaats in de operatiekamer onder toeziend oog van een arts-anesthesioloog. Over het algemeen past men de MIBIS-techniek toe, waardoor de patiënt tussen de 4 en 7 dagen nodig heeft om te herstellen. Met MIBIS wordt een kleine incisie van slechts 2 tot 3 centimeter gemaakt. De insnede verdwijnt in de plooi van de borst, zodat er nauwelijks iets van te zien is. De kosten voor grotere borsten zijn afhankelijk van de grootte van de implantaten. De prijs voor een borstvergroting met ronde silicone prothesen (tot 500cc) bedraagt op dit moment € 2.995,-. Dit is een all-in prijs, en het bedrag is ook inclusief BTW.

Borsten liften

Vrouwen worden er vaak mee geconfronteerd dat borsten wat gaan hangen naar mate zij ouder worden. Om deze reden is het mogelijk een borstlift (mastopexie) uit te laten voeren. Veel vrouwen kiezen voor zo’n ingreep om hun borsten weer steviger te maken. Eventueel is het mogelijk om daarbij te kiezen voor een veilig implantaat, voor extra volume. Met name vrouwen die na het krijgen van kinderen of door ouderdom met slappere borsten te maken krijgen, kiezen voor de borstlift. Zo’n operatie duurt twee tot drie uur en vindt onder lichte slaapverdoving plaats. Binnen 7 tot 10 dagen is de patiënt hersteld. Vaak zien patiënten er tegenop om nog een nachtje te moeten blijven in de kliniek, maar dat is tegenwoordig lang niet altijd meer nodig.

Ooglidcorrectie

Is de uitstraling in het gezicht niet meer mooi, bijvoorbeeld doordat oogleden zijn gaan hangen? Door een ooglidcorrectie uit te laten voeren, kan dit probleem worden opgelost. Het is mogelijk om zowel de boven- als onderoogleden te laten liften aan de hand van een ooglidcorrectie. De hersteltijd is zo’n 7 tot 14 dagen en de operatie duurt slechts 45 minuten. Met een onderooglidcorrectie verdwijnen rimpels en wallen onder de ogen. Meestal vindt de operatie plaats onder plaatselijke verdoving of narcose.

(Etnische) neuscorrectie

Het gebeurt vaak dat vrouwen niet tevreden zijn over hun neus. Het is toch vaak één van de eerste elementen van het gezicht die opvalt. Om deze reden kiezen vrouwen steeds vaker voor een neuscorrectie. Op deze manier kun je de verhoudingen van je neus tot je gezicht verbeteren. Er zijn verschillende opties om de operatie uit te voeren. Welke optie het meest geschikt is, verschilt per neus en gezicht. De een heeft last van een dikke neus, terwijl een ander juist meer een dunnere neus heeft. Daarnaast kan het voorkomen dat de neusgaten te ver naar voren staan.

Om deze reden zijn er verschillende manieren om problemen met de neus op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan het corrigeren van de stand van de neus, de neusvleugels corrigeren of het corrigeren van de neustip of neusbrug. Uiteraard is het ook mogelijk om eerdere mislukte correcties te corrigeren. Eventueel zijn ook etnische neuscorrecties mogelijk. Daarbij wordt de neus gecorrigeerd, zonder de etnische kenmerken te verliezen.

Liposuctie

liposuctie

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om meer te bewegen en gezonder te eten. Maar toch leidt dit niet altijd tot het beste resultaat. Iedere buik is anders en om deze reden kiezen vrouwen er vaker voor om een liposuctie te laten doen. Er kunnen verschillende oorzaken van problemen met de buik zijn, zoals bijvoorbeeld ouderdom, gebruik van medicatie of genetische aandoeningen. Als het niet lukt om door middel van sporten en diëten de buik weer in model te krijgen, biedt een liposuctie uitkomst.

Sommige lichamen slaan namelijk veel hardnekkig vet op. Met een liposuctie wordt het vet weggehaald, bijvoorbeeld bij de billen, benen of buik. De operatie duurt 45 minuten en vindt plaats onder lokale verdoving. Meestal ziet men binnen een week al de eerste resultaten.

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.