Je wenkbrauwen zijn –navenant hun geringe formaat– enorm bepalend voor de vorm en uitstraling van je gezicht. Er zijn dan ook veel vrouwen (en mannen) die hun wenkbrauwen epileren om ze het gewenste volume en de juiste vorm te geven. Hierbij 7 tips om je wenkbrauwen te epileren, te  modelleren en te verzorgen…

Tip 1: Wenkbrauw epileren met pincet (doe-het-zelf)

De meeste meisjes en vrouwen epileren hun wenkbrauwen zelf. Het “klassiek” (haartje-na-haartje) epileren met een pincet is de populairste ontharingsmethode voor de wenkbrauwen. Epilatie van de wenkbrauwen wordt ook nog weleens gedaan met een elektrisch epileer-apparaat, maar dit is doorgaans minder subtiel en nauwkeurig. Elektrisch epileren is daarom minder geschikt voor het gezicht dan voor de rest het lichaam. Wenkbrauwen epileren kun je zelf doen, maar ook laten doen…

2. Wenkbrauwen laten epileren (schoonheidssalon)

Er zijn talloze freelance schoonheidsspecialisten en grote schoonheidssalons die tegen betaling je wenkbrauwen kunnen epileren. Als je zelf goede resultaten bereikt, is het overigens zeker niet per se nodig om voor epilatie van je wenkbrauwen naar een schoonheidssalon te gaan. Het epileren van je wenkbrauwen bij een schoonheidsspecialist brengt doorgaans wel meer opties met zich mee qua kleur, vorm, methode e.a. Laat je je wenkbrauwen epileren, zorg dan in ieder geval dat je voor een behandelaar kiest die weet waar hij/zij mee bezig is!

Tip 3: Wenkbrauw harsen met hars-strips

Het vormgeven/modelleren van je wenkbrauwen hoeft niet per se met een pincet. Een andere methode is het epileren van je wenkbrauwen met een hars-strip. Met harsen bereik je doorgaans een mooier, strakker en egaler resultaat dan met een pincet. Let wel: je wenkbrauwen harsen is een secuur werkje dat je gemakkelijk kan verprutsen. Een ervaren schoonheidsspecialist bereikt dan ook meestal een mooier resultaat dan jijzelf als het aankomt op het harsen van je wenkbrauwen.

#4. Je wenkbrauwen epileren met touw / draad

Vooral in Turkse salons wordt het epileren met touw of draad al heel lang bedreven. De techniek van epileren met touw is even wennen, maar als je het eenmaal doorhebt, werkt het pijlsnel. In dit filmpje zie je hoe je met touw kunt epileren:

De epileer-techniek met touw of draad wordt vooral toegepast voor de wenkbrauwen, kin en bovenlip. Let wel op dat je een katoenen touwtje of draadje gebruikt voor het epileren van je wenkbrauwen en dus geen synthetisch stuk touw (polyester o.i.d.).

Tip 5: Definitief ontharen van de wenkbrauwen (laser)

Het epileren van je wenkbrauwen met een pincet, hars-strip of touwtje werkt uitstekend. Het nadeel is echter dat de ongewenste wenkbrauw-haartjes vroeg of laat weer teruggroeien. Als je je wenkbrauwen blijvend in de gewenste vorm wilt houden, is definitieve epilatie een goede optie. Het definitief epileren van je wenkbrauwen gebeurt  doorgaans met een ELOS laser (ELOS ontharing). Het definitief epileren van de wenkbrauwen is vooral nuttig bij extreem zware groei van je wenkbrauwen. O.a. als je beide wenkbrauwen in één geheel doorlopen.

6. Wenkbrauw verven met wenkbrauwverf

Als het epileren van je wenkbrauwen uitloopt op een fiasco of als je maar weinig wenkbrauwhaartjes hebt, dan kun je je wenkbrauwen eventueel meer volume geven met behulp van wenkbrauw-verf. Je kunt wenkbrauw-verf gebruiken, maar eventueel ook een wenkbrauw-potlood of wenkbrauw-poeder. Wenkbrauw-poeder geeft doorgaans het meest natuurlijke resultaat qua vorm en structuur. Het tekenen van de wenkbrauwen zorgt namelijk voor dikke, onnatuurlijke lijnen, zonder nabootsing van het profiel van losse haartjes.

#7: Permanente make-up voor je wenkbrauwen

Als je voorgoed verlost wilt zijn van het epileren, verzorgen, vormgeven en modelleren van je wenkbrauwen, dien je permanente ontharing te combineren met permanente make-up (een soort tatoeage). Met behulp van tatoeagetechnieken kun je je wenkbrauwen permanent op je gezicht laten tekenen. Het tatoeëren / tekenen van je wenkbrauwen geeft overigens niet altijd –of meestal niet– een natuurlijk resultaat.

Aanvullende tip: Begin met het epileren van de haartjes tussen de wenkbrauwen en daarna met de haartjes onder de wenkbrauwen. Verwijder nooit haartjes aan de bovenkant; dat gaat ten koste van de vorm. Heb jij aanvullende tips voor het epileren van je wenkbrauwen? Laat ze hieronder achter!

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.