Het kan soms best lastig zijn om de juiste outfit uit te kiezen, zeker als je nog niet op je streefgewicht bent. Dat betekent echter niet dat je er niet trendy, modieus en afgekleed uit kunt zien en daarom net zo goed iets willekeurigs uit de kledingkast kan trekken. Er is namelijk een flink aantal punten op gebied van kleding en afkleden waar je rekening mee kunt houden als je er graag wat dunner uit wilt zien. Hierbij 5 tips om jezelf af te kleden voor een smallere look…

1. Kledingtip: lang silhouet…

Of het nu een lange broek is of een lange rok, lange contouren zullen je lichaam slanker doen lijken. Als je een pantalon of spijkerbroek uitkiest, neem er dan een die helemaal recht loopt of aan de onderkant wat wijder is, dit zorgt voor een vloeiende lijn. Broeken die rond de enkel strak zitten zullen je middel en heupen juist breder doen lijken en een overdreven V-vorm creëren, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Een broek die wijd valt rond de knieën en een beetje uitloopt richting de enkels is bij ieder postuur een goede keuze.

Ook je schoenen spelen een belangrijke rol bij het creëren van een lang silhouet. Hakken of pumps maken je extra lang, verlengen je silhouet en doen je zodoende ook slanker lijken.

2. Afkleden met laag uitgesneden of V-hals topjes

Een V-hals trekt je blik naar beneden, wat het lichaam slanker doet lijken. Als een stuk van je hals en eventueel je decolleté zichtbaar is, geeft dit tevens een slanker effect. Het is ook zeer belangrijk om goede accessoires bij je outfit te kiezen. Als je een maatje meer hebt, zijn grote sieraden vaak mooi. Een tip is om lange kettingen te dragen, in plaats van kettingen die hoog en strak om je hals hangen.

3. Kleren in één kleur, of helemaal in het zwart

Je geheel in één kleur kleden doet je slanker lijken, maar kies dan wel voor donkere, rijke kleuren zoals bruin, donkerblauw, grijs of donkerpaars. Deze truc doet je niet alleen slanker lijken, maar is ook nog eens een makkelijke en snelle manier om een chique en elegante look te creëren. Verrassend is wellicht dat wit en crème ook goed werken voor een outfit in één kleur, let alleen wel op dat de stoffen die je draagt niet te strak om je lichaam zitten.

Als je het niet zo op kleuren hebt, dan is zwart altijd een goede optie. Kies dan voor zachte stoffen die soepel om je lichaam vallen. Om niet de indruk te wekken dat je naar een begrafenis gaat, kun je je outfit voltooien met een paar leuke accessoires of bijvoorbeeld een gekleurd onderhempje.

4. Figuur-corrigerende onderkleding

Body’s en bustiers die je figuur corrigeren, zijn echt niet meer uitsluitend voor je oma bedoeld; ze kunnen zelfs onwijs mooi afkleden. Er zijn tegenwoordig allerlei hippe merken die figuur-corrigerende onderkleding aanbieden, dus maak daar dan ook gebruik van!

5. Draag kleren die jouw mooiste vormen benadrukt!

Als je ronde vormen hebt, dan hoef je deze echt niet te verbergen! Als je mooie heupen en billen hebt, benadruk deze dan met een mooie rok. Heb je mooie borsten, trek dan vooral een mooi topje aan dat je boezem op subtiele wijze accentueert.

6. Dress for success: accentueer dát wat je wilt laten zien

Naargelang je doelen op het gebied van fitness, gezondheid en gewicht dichterbij komen, zul je waarschijnlijk meer van je uiterlijk willen laten zien en je mooiste uiterlijke kenmerken willen accentueren. Hierbij een aantal tips om jezelf optimaal te presenteren.

Accentueertips

 • Dunne polsen? Draag dan armbanden om ermee te pronken.
 • Geweldige benen? Draag minstens twee keer per week een rokje.
 • Hoge sleutelbeenderen? Draag dan laag uitgesneden topjes.
 • Stop je shirt in je broek en draag een flinke riem om je taille te tonen als die gezien mag worden.
 • Draag kapmouwtjes of tanktops om afgetrainde armen te tonen.
 • Koele pasteltinten zoals mintgroen, bleekroze en ijsblauw zijn ideaal om een albastroze huid mee te accentueren.

Donkere kleuren

Je kunt kleuren op vele manieren in je voordeel laten werken. De bekendste en meest ideale manier van kleurgebruik voor een slankere optiek is jezelf van top tot teen kleden in een enkele donkere kleurschakering zoals marineblauw, bruin of zwart.

Felle kleuren

Heb je je weleens afgevraagd waarom schoolbussen in veel landen geel zijn? Dat is zo omdat geel opvalt tegen elke mogelijke achtergrond en in elke willekeurige omgeving. Elk lichaamsdeel dat je wilt laten opvallen kun je accentueren met felle kleuren zoals geel, oranje of hardroze. En lichaamsdelen die je juist niet in het oog wil laten springen kun je camoufleren met donkere kleuren.

Breed en smal

Heb je een prachtige lange halslijn, maar zijn je heupen breder dan je lief is? Combineer dan bijvoorbeeld een kanariegeel V-hals T-shirt met donkerblauwe jeans. Trots op je mooi gevormde schouders en slanke benen, maar heb je het idee dat je topzwaar bent? Draag een zwart kolletje om je schouders te accentueren en tegelijkertijd je borst te minimaliseren en een fuchsiaroze rokje dat je prachtige benen laat zien.

Aanvullende kledingadviezen

 • Ga voor fijnere patroontjes in plaats van grovere en vermijd het dragen van printjes op boven én onderlichaam. Dat voegt algauw 5 visuele kilootjes toe.
 • Doe alles van de hand met een waaiervouw, of gebruik deze kledingstukken om in te tuinieren of verven. De meeste vrouwen hebben meer heupen dan taille en de plooien van een waaiervouw in rok of broek maken je bilpartij daarom optisch fors.
 • Wanneer je een jasje draagt, zorg dan dat het aangesloten zit. Een wijde jas laat je er onnodig volumineus uitzien.
 • Een gouwe ouwe afslanktruc is jezelf kleden in verticale strepen. Dunne verticale lijnen op jassen, shirts, broeken rokken en jurken creëren de illusie van een slankere, langere jij.
 • Ben op je hoede voor bluejeans. Wanneer je ze hoog draagt om je slanke taille te accentueren, dan kan dat aan de achterkant juist weinig flatterend zijn. Hoe hoger je jeans namelijk draagt, hoe groter je bilpartij oogt. Probeer jeans te vinden die relatief laag op de taille zitten – ze hoeven overigens niet “Britney Spears laag” te zijn – maar de tailleband moet zeker niet te ver boven de navel zitten.

Tot slot

Zelfs als ben je nog niet op je streefgewicht, dan nog is er geen enkele reden om een slobbertrui en een zo wijd mogelijke broek aan te trekken. Je kunt er altijd goed uitzien, als je je lichaam maar accepteert en de juiste kleding uitkiest.

Trek profijt uit wat de natuur je heeft meegegeven en buit uit waar je zo hard voor hebt getraind. Probeer je zo te kleden dat je je prettig en aantrekkelijk voelt.

Wat doe jij zoal om jouw mooiste lichaamskenmerken te benadrukken? Deel hieronder jouw tips en adviezen om er slanker uit te zien met behulp van kleding en accessoires!

 

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.