Vlooien… Niet alleen honden, katten, konijnen, kippen en cavia’s hebben er last van; ook voor mensen zijn ze vreselijk irritant. Een vlo of vlooi is een parasiet: een beestje dat zich in stand houdt en vermenigvuldigt ten koste van een gastheer. Vlooien zuigen bloed uit het lichaam van de gastheer waardoor ze in leven kunnen blijven. Vaak zijn huisdieren de klos, maar ook mensen vallen regelmatig ten prooi aan deze piepkleine etters…
Wat is een vlooi of vlo?
Vlooien zijn kleine, beweeglijke bruinzwarte insectjes die op een gastheer springen om bloed af te tappen. Vrouwtjesvlooien leggen maximaal 50 neten of eitjes per dag. Een vlo legt haar eitjes het liefst in de vacht van huisdieren, maar soms ook in de mand of op de vloer. Een huisdier kan de neten (o.a. door krabben) verspreiden (o.a. in vloerbedekking, bedden, banken, kussens en auto). Vlooienlarven zijn lichtschuw en verstoppen zich in hoekjes, kiertjes en de onderlaag van tapijt totdat ze verpoppen en na 2 tot 3 weken ontpoppen als volgroeide vlooien. Wanneer deze poppen uitkomen kan er een heuse vlooienplaag ontstaan.
Wat zijn de symptomen van een vlooienbesmetting
Bij het bijten van een vlo blijft er speeksel achter in de huid. Dit kan de volgende symptomen tot gevolg hebben:
- Bultjes & blaartjes
- Jeuk & huidirritatie
- Wondjes & rode plekken
- Wit-verkleuring & zwellingen
Op een gegeven moment kunnen vlooienbeten allergische reacties teweegbrengen en sommige vlosoorten kunnen zelfs ziekten overbrengen.
Meer praktische artikelen over vlooienbestrijding
Hierbij nog een aantal stukken met nuttige/relevante informatie voor wat betreft vlooienbestrijding:
- Vlooien bestrijden: tot de laatste vlo met één anti-vlooienmiddeltje…
- Vlooienbeten bij mensen voorkomen & verhelpen
- Vlooien in huis? Maak je woning vrij van vlooienplagen!
Vlooien voorkomen & bestrijden
Vlooien voorkomen is lastig, vooral als je huisdieren hebt. Middelen en methodes die kunnen helpen zijn:
- Vlooienband & vlooienkam
- Regelmatig stofzuigen (liefst met hypoallergeen stofzuiger)
- Huisdier regelmatig wassen
- Slaapplaats (mand, dekentje e.a.) huisdier verschonen & uitwassen
- Insecticiden gebruiken & rondwormen strooien in de tuin
Wanneer je vlooien in huis hebt, is het nog erger gesteld. Vlooien bestrijden is namelijk een hels karwei. Veel vlooienbestrijdingsmiddelen zijn slecht voor de gezondheid en bovendien zijn vlooien inmiddels resistent voor (dus opgewassen tegen) de meeste van dit soort middeltjes. Een vlooienbesmetting of –plaag bestrijden doe je door:
- Vlooien & neten op het huisdier te doden
- Vlooien, neten & larven in huis te doden
Middelen die je kunnen bijstaan in de strijd tegen vlooien zijn:
- Insect Growth Regulators (IGR): middelen die de voortplanting van de vlo stoppen
- Vlo-dodende middelen (o.a. Selamectine)
- Sopjes met azijn, ammonia, zeep, bleek of een ander agressief middel
- Anti-vlooienshampoo
Wanneer slechts 1 vlo het overleeft, zit je met een groot probleem. Dan kun je namelijk weer overnieuw beginnen met de vlooienbestrijding. Bij ernstige plagen kun je poeders of sprays gebruiken met:
- Selamectine
- Permethrin
- Pyriproxyfen
- Deltamethrin
- Cyfluthrin
En bij nood kun je altijd nog een professionele ongediertebestrijder inschakelen.
Weetjes & merkwaardigheden m.b.t. vlooien
- Een enkele vrouwtjesvlo kan binnen een maand tijd tot wel 200 volgroeide vlooien voortbrengen.
- Vlooien leven niet op huisdieren, maar gewoon in huis.
- Nadat een vlo zich heeft volgezogen met bloed laat deze los en valt weer op de grond.
- Een vlo is slechts 1 tot 3 millimeter groot…
- …Maar kan tot wel 90 centimeter ver springen.
- Een extreem groot aantal vlooien kan leiden tot bloedarmoede en in uiterst zeldzame gevallen zelfs tot de dood.
- Een vlo kan de beruchte, parasitaire lintworm met zich meedragen.
- Vlooien kunnen niet op de mens leven, maar wel door ons worden overgedragen.
- Er zijn enkele duizenden soorten vlooien bekend.
- Kattenbezitters die met zomervakantie gaan worden bij thuiskomst nog weleens massaal besprongen door hordes kattenvlooien.
- Vlooienbeten komen doorgaans in groepjes voor, waardoor ze makkelijk te onderscheiden zijn van muggenbulten.
- Vlooien grijpen mensen wanneer er niks “beters” voor handen is zoals een kat (in geval van kattenvlooien) of hond (in geval van hondenvlooien).
- Vlooien gedijen uitstekend in een vochtig & warm klimaat.
Heb jij vragen, opmerkingen of suggesties m.b.t. vlooien? Laat hieronder een reactie achter!
161 comments
Alp
15 maart 2018Hoi, ik wil graag weten of eitjes en larven van vlooien gevaarlijk is voor mensen als je slikt. Want bij katten kan zorgen dat ze wormen krijgen als ze slikken. Is dat ook mogelijk bij mensen of kunnen ze een ander soort ziekte veroorzaken. Ik wil graag weten omdat ik een dochter heb Van 10 jaar. En ze is gek op knuffelen met haar kat die vlooien het. We zijn ook bezig met de vlooien verwijderen. Alvast bedankt en met vriendelijke groet, Alp
Melissa
26 juni 2017Anti-vlooienadviezen zijn welkom! Nu ik mijn katten goed behandeld heb met Stronghold zijn de vlooien mij nu gaan bijten. Ik zit onder de bulten. Ik kan geen vlo vinden, heb beneden ook geen tapijt. Ik stofzuig een paar keer in de week en al met vlooienspul gespoten op de bank. Dit moet 4 weken werken? Al 2 keer gedaan in 2 weken. De stofzuigerzak ook al leeggehaald. Ik kom er niet vanaf help!!!
Diane
31 juli 2017Op verzoek geweest bij mensen met honden. Heb deze goed gestreeld. 5 uur later ontdekt dat ik vol vlooienbeten sta. Na ontdekken mijn kleren gewassen. Zou dit voldoende zijn of bestaat het gevaar dat het ook al in mijn zetels en huis zit?
Paul
1 augustus 2017Ja, die kans bestaat zeker. :(
Sabine
17 juni 2017Heb 3 volwassen katten en 1 kitten. Op het kitten heb ik onlangs vlooien ontdekt. Het heeft een rooie vacht dus die vlooien zijn makkelijk te zien. Bij de anderen kan ik ze niet zien maar ik ga er vanuit dat hun ook besmet zijn aangezien ze zich wel vaak krabben. Heb bij alle dieren die pipetjes van Frontline gebruikt, maar helaas heeft het niet geholpen. Op die kleine heb ik ook vlooien spray gespoten. Ook zonder resultaat. Nu heb ik vlooienband Jesmary van Beaphar voor allemaal gekocht. Mijn vraag is of vlooienbanden zijn om vlooien te voorkomen of te bestrijden. Wat kan ik doen als de bandjes ook niet helpen. Heb nu trouwens ook nog omgevingsspray gekocht.
Paul
17 juni 2017Anti-vlooienspray die op huisdieren mag worden gebruikt, bevat doorgaans dimeticon. Dimeticon zou een ‘afsluitend laagje’ over vlooien, luizen en teken vormen, waardoor de ademhalingsorganen worden afgesloten en de betreffende parasiet stikt. Het werkt dus niet tegen eitjes, cocons, et cetera. Het relatieve ‘nadeel’ is echter dat dimeticon uitsluitend een fysische werking heeft, en geen chemische… Er is dus nogal wat werkzame stof nodig om beestjes effectief op te sluiten / in te sluiten. Zo bevat een anti-hoofdluis lotion minimaal 95% dimeticon. Een anti-vlooienspray voor kittens slechts 1%. Ik twijfel dan ook sterk aan de werkzaamheid van zulke anti-vlooienmiddelen. En dan over Frontline… De werkzame stof in dit middel is volgens mij nog altijd fipronil, en heeeeeeel veel vlooien zijn inmiddels resistent voor / jegens dit middel. Zie eventueel ook dit artikel over vlooienbestrijdingsmiddelen:
julie
13 oktober 2016Beste wij hebben sinds paar weken vlooien in huis, op onze hond. Dit ga ik zeker doen: Je kunt volwassen vlooien, vlooienlarven én neten het beste bestrijden met ‘selamectine’ of ‘pyriproxyfen’. Koop altijd een middel met selamectine (Stronghold®, Revolution® e.a.) of pyriproxyfen (Cyclio®, Exil Twinspot® e.a.), want dit doodt volwassen vlooien én vlooien-eitjes op je huisdieren én vlooien, larven, eitjes en poppen in je huis. MAAR mijn vraag wij hebben een dure mat liggen, ik lees veel over mensen die hun mat weg moeten gooien omdat ze de eitjes / larven / poppen er nooit goed uit krijgen, klopt dit? Of is er wel een top-behandeling voor je mat?
Paul
17 oktober 2016Ja, ik kan me zeker voorstellen dat er mensen zijn die matten of tapijten weggooien door een vlooienprobleem. Als je te kampen hebt met (extreem) grote aantallen vlooien, eventuele resistente vlooienstammen en hoogpolige tapijten (waar eitjes en cocons moeilijk uit te stofzuigen zijn en waar gif moeilijk in doordringt), dan blijft het betreffende stuk textiel een vlooienhaard. Dat geldt des te meer als het de favoriete ligplek van je huisdier betreft… Afhankelijk van de exacte situatie en randvoorwaarden kan het dus heeeeeeel lastig zijn om vlooieneitjes en vlooiencocons definitief uit een mat of tapijt te krijgen, zelfs al gebruik je nog zo’n goed anti-vlooiengif.
ann
1 november 2016hallo ik heb een vraagje ik ga binnenkort een kitten ophalen maar die heeft vlooien er wordt gezegd nu dat er alleen dode vlooien op het beestje zit maar ik vertrouw het niet. ik wil absoluut geen vlooien in mijn huis zit al dagen te googelen maar wordt niet heel veel wijzer. heb gelezen dat gekookte afgekoelde azijn bij honden wel werkt maar wil weten kan dat ook bij een kitten ik wil iets wat direct werkt en geen overdosering i.v.m. gegeven pipetjes ik wil er 100% zeker van zijn dat alle vlooien dood zijn en larven en eitjes ik ben van plan gekookte azijn mee te nemen bij het ophalen en dan ergens in smeren of sprayen en dan pas naar huis want heb al katten en die hebben nog nooit last gehad en dat wil ik graag zo houden en ook i.v.m. de kinderen. mijn vraag is dus kan azijn op een kitten worden gesmeerd tegen vlooien? m.v.g. Ann
Paul
9 november 2016Het korte antwoord is dat azijn niet afdoende werkt om vlooien te bestrijden…
Izis
21 september 2016Hoi! Ik had eens ergens gelezen dat als je je tapijt voor een maand in plastic wikkelde helemaal gesloten. Dat dan de vlooien stikken en je opnieuw je tapijt kan gebruiken… zou dit kloppen vraag ik mij af? want durf mijn tapijt niet uithalen hèhè! Groetjes Izis
Paul
22 september 2016In principe is dit een optie, maar houd er rekening mee dat vlooien slechts een heeeeeel klein beetje zuurstof nodig hebben om te overleven. Je zult het tapijt dan ook vacuüm moeten verpakken. Als er een klein beetje zuurstof in het pakket blijft liggen, kan het best zijn dat sommige vlooien veel langer dan een maand kunnen overleven in een afgesloten pakket.
De Brauwer
8 april 2016Beste, wij hadden deze winter een vlooienplaag. Nogrhans hebben wij een kat die nooit buitenkomt. Een raadsel hoe ze toch kunnen uitbreken zijn. Om zeker te zijn hebben wij een erkende firma laten komen dit 2 maal op 3 weken tijd ons huis is komen behandelen tegen vlooien. Alle linnen, kussens, lakens, kledij… Knuffelberen hebben wij gewassen op 60 graden en meer. Ondertussen hebben in al verscheidene keren met een fogger in huis gespoten en behandelen we onze huisdieren (kat en konijnen) om de 4 weken met een pipet in de nek. We hadden een groot hoogpolig tapijt dat ook hard behandeld werd. Tot onze verbazing en frustratie begint onze kat zich nu opnieuw dagelijks te krabben (maar nu vinden we nergens ook maar enige vlooienuitwerpselen, wat we deze winter wel vonden) en sprong er vorige week opnieuw een vlo op me toen ik ’s avonds in de zetel zat. Ik heb onmiddellijk ons tapijt uit huis gesleurd (ligt in een kot) omdat ik vrees dat er daar nog eitjes in zitten. Moet ik nu opnieuw mijn huis door een externe vlooienbestrijder laten behandelen? Ons tapijt is welgeteld 1 jaar oud, kan ik die nog vlo- en ei-vrij krijgen??? En kan ik nu een nieuwe mat aanschaffen? Of ben ik er dan aan voor de moeite? Ken wij hier ooit vanaf?!
Ann
27 december 2015Hey Paul, Ik heb sinds kort opgemerkt dat wij denk ik met vlooien zitten. Maar wij hebben geen huisdieren, noch zijn deze hier in huis geweest. Ik begrijp niet hoe ze hier komen maar ze zitten wel in de zetel. Hoe krijg ik ze weg? M.v.g. Ann
Paul
27 december 2015Beste Ann, Hetgeen ik weet over vlooienbestrijding heb ik beschreven in het artikel hierboven, de antwoorden hieronder en deze aanvullende stukken:
Hopelijk heb je er wat aan! Succes & groeten, Paul
Davina
17 november 2015Ik vraag me af hoe schadelijk de Bolfo Fleegard Fogger is voor een baby, alsook Pistal Insect Spray / Insectenspray. Ik vind er op het internet geen informatie over. Met de spray matras van mijn zoontje ingespoten, dan gestofzuigd, goed verlucht, na een uurtje moest hij wel gaan slapen, dus hij ligt er nu op. De fogger wilde ik morgen proberen, maar onze woonkamer staat vol speelgoed van hem (hij steekt alles in zijn mond), in de kast liggen zijn kleertjes, moet ik dan alles uit de kasten halen en in een andere kamer zetten?
Paul
20 november 2015Beste Davina, De 0.25% werkzame stoffen in Pistal Insectenspray vallen onder de pyrethrines: extracten uit de olieklieren van de Afrikaanse chrysant “Chrysanthemum cinerariaefolium”. De Bolfo Fleegard Fogger bevat 0,05% Pyriproxifen (juvenielhormonaal analoog), 0,04% Cyfluthrin (synthetische pyrethroïden), 15% Isopranol en 45% Propaan/butaan (15:85). Beide producten moet je in principe buiten bereik van jonge kinderen houden, maar na gebruik zullen de giftige stoffen na verloop van tijd vervliegen. Wel waarschuwen producenten dat je eetgerei en kookgerei moet opbergen voor gebruik, dus speelgoed waaraan gesabbeld kan worden, zou ik absoluut opbergen. Gesloten kasten hoef je niet leeg te ruimen maar mocht je open kasten hebben, dan zou ik dat zeker doen, al is het maar uit voorzorg. Het gaat hier immers om toxische/giftige stoffen. Voor uitsluitsel zul je de producent moeten benaderen. Groeten, Paul
rob
8 oktober 2015Hallo, wij hebben 6 ratjes van ongeveer 2 weken oud en de oogjes zijn net open. Ze komen uit een dierenzaak en zitten onder de (denk ik ) vlooien. Omdat de ratjes jong zijn ben ik op zoek naar een middel waar de ratjes tegen kunnen.
Paul
13 oktober 2015Beste Rob, Ratten kunnen verschillende soorten parasieten bij zich dragen; de bekendste zijn vlooien, luizen en mijten. Vlooien komen in principe weinig voor bij ratten, en nagenoeg uitsluitend als je ook honden en/of katten in huis hebt. Vlooien zijn relatief donker (donkerbruin tot zwart) van kleur en zodoende gemakkelijk met het blote oog te zien; je dient in dat geval je kat of hond (en dus meestal NIET je ratjes zelf) te behandelen met een anti-vlooienmiddel om de kattenvlo of hondenvlo uit te roeien. Daarnaast kun je een omgevingsspray tegen vlooien inzetten voor de woning. Heel soms dienen ook de ratjes zelf te worden behandeld met Ivermectine of Permetrine, maar deze stoffen zijn zeer giftig, dus bij kleine diertjes zoals ratten moet je er zeer voorzichtig en spaarzaam mee omspringen en de gebruiksaanwijzing nauwlettend opvolgen! Sowieso kun je je ratjes in geval van een vlooienplaag voorzichtig kammen met een vlooienkammetje, luizenkammetje of netenkammetje… Luizen zijn wat lichter (bleekbruin/crème tot ietwat roodbruin) en kleiner dan vlooien, dus ze zijn lastiger te vinden, maar als je je best doet kun je ze eveneens met het blote oog zien. Luizen zitten voornamelijk op de onderrug van de tamme rat. Je herkent ze aan de witte puntjes (neten/eitjes) in de haren. Ook een luizenprobleem is een kwestie van wassen en kammen… Tot slot heb je nog 3 noemenswaardige soorten mijten (schurftmijt [Notoedres muris], vachtmijt [Radfordia ensifera] en bloedzuigende mijt [Ornithonyssus bacoti]) die voorkomen op ratten, maar deze zijn enkel zichtbaar onder een microscoop. Sommige mijtensoorten komen in kleine aantallen voor zonder problemen te veroorzaken, maar als een rat niet helemaal in orde is, extreem gestrest raakt of ziek wordt, kunnen mijten zich gemakkelijk voortplanten en vermenigvuldigen. Als behandeling tegen mijt, moeten ALLE ratjes in de kooi een medicinale injectie (Ivomec o.i.d.) krijgen en na enkele dagen een herhalingsbehandeling (in totaal 2x of 3x) om ook de mijten die pas later uit hun eitjes komen te doden. Heel soms is een behandeling met anti-luchtwegmijt vereist, namelijk bij zeldzame luchtwegmijt c.q. luchtpijpmijt… Normaliter wassen ratten zichzelf en elkaar, dus de aanwezigheid van parasieten duidt veelal op een verlaagde weerstand of zelfs ziekte. Vlooien zijn niet kieskeurig of species-specifiek; ze zuigen bloed van allerlei dieren en mensen, maar om zich voort te planten hebben ze wel specifiek hondenbloed of kattenbloed nodig. Luizen zijn wel gastheer-specifiek, dus als je zelf geen last hebt van jeukende beten/bulten, zou het om rattenluizen (pediculosis door bloedzuigende anoplura) kunnen gaan. Zulke luizen kunnen ook nog eens extreem gevaarlijke bloedparasieten (Mycoplasma haemomuris) overdragen. Als je ratjes parasieten bij zich dragen, is het allereerst belangrijk om te weten of er sprake is van onderliggende gezondheidsproblemen. Bovendien moet je uitzoeken om welke parasiet het gaat. Vervolgens is het belangrijk om de parasieten aan te pakken door je woning, het rattenverblijf, eventuele honden en katten en indien nodig de ratjes zelf te behandelen. Gebruik eventueel een speciaal schoonmaakmiddel (verkrijgbaar bij dierenarts en dierenspeciaalzaak) voor de rattenkooi en reinig het hele verblijf grondig met heet water. Ook alle ratjes zul je moeten wassen, want luizen, vlooien en mijten zijn zeer besmettelijk en hardnekkig. En haal voor de zekerheid alles van hooi, stro en andere organische materialen (huisjes, balletjes, speeltjes e.a.) uit de kooi. Succes ermee! Groeten, Paul
Wilma
14 september 2015Hallo Paul, Bedankt voor je antwoord! Ik heb van de mensen begrepen dat ze een antivlooienspray voor de kledingkast gebruikt hebben die ook eitjes e.d. dood. Is het dan wel afdoende?
Paul
16 september 2015Nee, want poppen/cocons zijn nog beduidend hardnekkiger en bestendiger dan vlooieneitjes. Als eitjes überhaupt al doodgaan door het betreffende anti-vlooienmiddel (wat ik betwijfel), dan zullen eventuele verpoppende vlooien alsnog achterblijven, dus “afdoende” is het niet.
Wilma
11 september 2015Hallo Paul, Even een vraagje. Bij een behandeling tegen vlooien moeten ook de kleren die buiten de kast waren gewassen worden. Ik ken mensen waarvan de kledingkast niet goed afgesloten kon worden tijdens de vlooienplaag. Is het voldoende dat ze anti-vlooienspray in de kledingkast spuiten? Of moeten ze al die kleding wassen?
Paul
14 september 2015Het spuiten van anti-vlooienspray volstaat in het gunstigste geval om eventuele volwassen vlooien in de kledingkast te doden, maar mochten er ook eitjes en/of cocons in de kleren(kast) aanwezig zijn, dan ben je over een tijdje weer terug bij af. Als je de hele boel heet genoeg wast, ben je in principe van ALLE groeistadia verlost.
Simone
7 augustus 2015Hallo allemaal, Ik heb sinds eergisteren een nieuw katertje in huis. Had al een poes, heeft vlooien gehad, bestreden kat elke dag gewassen en elke dag wel tot 2 keer toe uitgekamd en het hele huis bestreden met vlooienspray. Weet niet meer welke spray. En elke dag wel 2x stofzuigen. T was een werk, maar tot nu toe niet gemerkt dat we nog vlooien in huis hebben. Nu hebben we dus een nieuw katje en die zit ook onder de vlooien. Toen we hem hadden opgehaald hebben we hem meteen een pipet gegeven van de dierenarts. En die werkt want vind overal dode vlooien in huis. Alleen nu de dag erna heb ik hem even een flinke douche gegeven en uitgekamd van vlooien. En ben van plan dit uitkammen voort te zetten de komende dagen. Nu alleen vraag ik me af is de pipet nog wel werkzaam nadat ik de kat gedoucht heb? Enkel met water gedoucht en uitgekamd. Geen shampoo niks. En ook ik wil nu alvast mijn huis weer gaan sprayen! Wil die beesten niet in mijn huis bah! Word er zelf kriebelig van! A.u.b. iemand tips en t antwoord op mijn vraag of de pipet nog werkzaam is? Groetjes Simone en alvast heel erg bedankt!
Paul
7 augustus 2015Beste Simone, Er is nog nooit onderzoek gedaan naar de mogelijke beïnvloeding van baden/douchen op de werkzaamheid van “spot-on” anti-vlooienpipetjes en anti-vlooiendruppeltjes. Om die reden wordt voor de zekerheid altijd in de bijsluiter gezet dat het onderdompelen in water van je hond of kat binnen 2 dagen na toediening van het product dient te worden vermeden. Hetzelfde geldt dus voor baden/douchen. Na de eerste twee dagen dient het meer dan eens per week baden of douchen te worden vermeden.
Karin
6 augustus 2015Goedenavond, Ons huis zit plotsklaps onder de vlooien. We hebben zelf twee katten maar nooit ergens last van gehad. Twee weken terug weer zo’n goedje in hun nek gespoten (dit was al een tijdje terug, te lang dit keer) en voor de kat van de buren gaan zorgen die met vakantie waren. En toen zat ineens de hele boel onder. We zijn meteen druk aan het stofzuigen en wassen geslagen. Voor gif hebben we alleen een probleem, namelijk een peuter en een baby die ieder moment geboren kan worden. Ik durf dan niet goed met gif in huis te spuiten. Zijn er naast de katten goed blijven behandelen en veel wassen en stofzuigen nog andere opties? Dat het desnoods maar wat langer duurt neem ik voor lief hoor. Als we het maar oplossen. :) Alvast bedankt!
Pietje
20 februari 2015Wat erg dat een oplossing tegen vlooien pas zo laat komt. Heb zelf voor jaren terug ook een heel erg vlooienplaag gehad in huis. Een simpele en goedkope oplossing… Koop een MuscaMatic Kit, een spraykastje. Met een aantal MuscaMatic navullingen (bussen die je erin doet). MuscaMatic werkt op basis van een natuurlijke pyrethrine (van orchideeën uit Kenia geloof ik). ’t MuscaMatic kastje kost rond de 40 euro; navullingen iets van 8 euro per bus (een bus gaat een maand mee als hij elke 20 minuten sprayt). Natuurlijke pyrethrinen zijn nauwelijks schadelijk voor mensen, maar wel voor koudbloedige dieren (vissen, slangen, maar ook vlooien, vliegen, muggen en bedwantsen). Zelf heb ik 2 kastjes hangen, 1 op de bovenverdieping, 1 op de benedenverdieping. Deuren naar alle vertrekken open zetten als je er niet bent en je hebt je hele woning te pakken na een week of twee. Verder nog een paar opmerkingen m.b.t. misverstanden hier. Ik werk met vele insecticiden voor werk en kan hier over lezen en schrijven. Permithrin weinig resistente vlooien? Nou het is het middel waar het meest tegen resistent is wereldwijd. O.a permas D etc. Vlooienbanden zijn op zich prima MITS werkzame stof Diazinon (geloof een procent of 7? Traag werkend middel overigens, maar gigantisch lange nawerking. Werkt ook tegen mijten. Je kunt ook (voor schapen) Neocidol kopen 1L als sproeimiddel voor oppervlakten te gebruiken. Verdere erg goede werkzame stoffen als oppervlakte-behandelingen (dus niet dieren): cyfluthrin, azamethifos, cypermethrin. Op katten weet ik het zo niet van buiten welke, maar algemeen bekend is dat katten slecht tegen vele vlooienmiddelen kunnen. Voor honden heb ik de beste ervaringen met Defendog. Op katten kan dit niet (ik geloof permethrin). Ga je voor een Frontline spray weet dan dat dit gewoon goed werkt hoor, fipronil als werkzame stof. Duurt alleen een aantal dagen, vlooien gaan dood na drinken bloed. MAAR koop a.u.b. Effipro, exact zelfde stof en hoeveelheid, maar ik geloof slechts de helft van de prijs. Al met al weer een heel verhaal. Sterkte! Maar kijk serieus eens naar de kastjes! Werken echt altijd super.
Paul
21 februari 2015Beste Pietje, Dankjewel voor je bericht! Ik had nog niet eerder van de MuscaMatic verstuiver gehoord, klinkt veelbelovend. Hopelijk hebben mensen hier wat aan! Maar op welke misverstanden doel je nu eigenlijk precies? Pyrethroïden (waaronder ook permithrine valt) zijn inderdaad van chemisch-synthetische komaf en pyrethrines inderdaad van natuurlijke komaf… Desalniettemin zijn pyrethroïden synthetiseringen (gesynthetiseerde derivaten) van pyrethrines. Pyrethroïden zijn dus kunstmatig aangepaste pyrethrines die opzettelijk giftiger gemaakt zijn ten behoeve van een betere werkzaamheid tegen bepaalde soorten ongedierte. Het klopt dat er door het veelvuldige gebruik van permithrine veel insecten resistent zijn geworden jegens permithrine, maar hierbij gaat het hoofdzakelijk om luizen, kakkerlakken, kevers, bedwantsen, huisvliegen, muggen, meelmotten en bladluizen; onder kattenvlooien en hondenvlooien heerst juist nog maar weinig resistentie jegens permethryne, al is deze inderdaad wel toegenomen sinds dit artikel is geschreven (2009). De wereldwijde resistentie jegens permithrine onder insecten kan dan wel enorm zijn, maar dit artikel gaat over kattenvlooien en hondenvlooien in de Benelux en niet over snuitkevers in Afrika. ;) Permithrine is trouwens beter werkzaam tegen vlooien dan cypermethryne, terwijl beide middelen overeenkomstige voor- en nadelen hebben. Overigens wordt er in bovenstaand artikel niet expliciet vermeld dat er minder vlooien resistent zijn jegens permithrine t.o.v. de overige genoemde stoffen… Maar op een bepaalde niveau besef je de voordelen van permithrine zelf ook, want je raadt het aan in de vorm van Defendog om op honden te gebruiken… De overige middelen (naast pyrethrines/pyrethroïden) die je opnoemt zouden best werkzaam kunnen zijn tegen vlooien, maar ze zitten grotendeels in stalmiddelen en landbouwgiffen die absoluut niet door consumenten binnenshuis mogen worden gebruikt tegen vlooien. Ik snap al met al je opvattingen, maar ik verwacht dat je in de landbouw of veeteelt werkzaam bent… Gezondr is echter een gezondheidswebsite voor mensen en de werkzame stoffen die je opnoemt zijn helemaal niet verkrijgbaar in de vorm van vlooienbestrijdingsmiddelen voor thuisgebruik door consumenten, dus helaas weinig relevant. (bron + bron + bron + bron + bron) Zelf heb ik uitsluitend goede ervaringen met selamectine en pyriproxyfen om binnenshuis vlooien te bestrijden. Mocht het ooit nodig zijn (wat ik natuurlijk niet hoop), dan ga ik zeker zo’n MuscaMatic kastje uitproberen. Nogmaals bedankt voor de tips! Groeten, Paul
Pietje
21 februari 2015M.b.t. resistentie bedoel ik inderdaad ook de honden en kattenvlo. Ik raad Defendog zeker aan MITS het werkt (ga je heel snel merken want vlo gaat bij aanraking direct dood of juist niet). Even om mezelf iets te verduidelijken. Bronnen kan ik je weinig geven. Is 100% praktijkervaring. Ik bedoelde juist bij een hardnekkig lang aanhoudend probleem iets anders te overwegen dan permethrin. Voornamelijk voor de ruimtes. M.b.t. praktijkervaring. Ik heb een tiental jaren gewerkt in de nertsenhouderij. Grootste probleem daar is de honden, kattenvlo en vogelvlo. Denemarken zo ongeveer het nertsenland met de meeste ervaring en de meeste fokdieren die ook vervoerd zijn naar Nederland hebben ENKEL permethrin toegestaan op nertsen qua vlooienpoeder. Dit sinds een 30-tal jaren of zo geloof ik. Productnamen Pulvex of Loppex (1% permethrin). In NL is dat enkel Permas D (0,75% permethrin). Wat gebeurde er… Vlooien zijn vrijwel volledig resistent sinds een jaar of 10. Hoe kunnen deze vlooien bij een particulier terechtkomen? Simpel, van persoon tot persoon. Maar vooral! Katten. Katten nemen regelmatig een bezoek op een nertsenfarm vers voer 2-3x per dag, veel strooisel onder de hokken, kunnen dus weleens wat muisjes zitten in de winterperiode vinden katten ook prachtig. Vogels maken nestjes van het gevallen strooisel, nemen vlooien mee en komen zo in de achtertuin een nestje maken. Een rat? Komt op de farm en gaat ook weleens door afval dat bij de particulier buiten staat… Etc etc. In dat geval heb je dus vlooien met resistentie. Andere middelen zullen schaars zijn om aan te komen. Maar de Muscamatic mag gelukkig in Nederland en België. Anders de merknaam (wel iets duurder).
Paul
22 februari 2015Dankjewel voor je verdere uitleg! Ik begrijp je helemaal. Toch zijn er in Nederland vooralsnog niet opvallend veel vlooienstammen en vlooienpopulaties ontdekt die resistent zijn jegens permethrin. Dat neemt niet weg dat selamectine en pyriproxyfen de voorkeur verdienen (i.i.g. v.w.b. consumenten). De bekendste vlooienresistentie die in Nederland heerst is vooralsnog die jegens fipronil.
Lulu
30 november 2014Mijn vriend en ik passen 6 maanden op het huis van kennissen. Tot onze schrik ontdekten we ruim 2 weken geleden dat er vlooien aanwezig zijn in het huis. De kennissen hadden een kat, maar deze woont niet meer in het huis. Na grondig te hebben gestofzuigd en alles afgenomen te hebben met azijn waren die rotbeestjes er nog steeds. We hebben dus de bestrijdingsdienst gebeld en deze zijn direct langsgekomen om te spuiten. We hebben alle advies opgevolgd: gordijnen, kleedjes en beddengoed in de kookwas, alle kleding op 60 graden of een nacht geweekt in de azijn, 5 dagen niet gestofzuigd en nog steeds niet gedweild. Helaas is het nu 2 weken verder en ik zie nog steeds levende vlooien (wel alleen grote volwassen vlooien)! Is dit normaal? Ik stofzuig 2 keer per dag, welke maatregelen kan/moet ik nog meer nemen, want ik word er inmiddels moedeloos van.
Paul
30 november 2014Ik ken de exacte omstandigheden niet, maar ik vraag me af of het vlooienbestrijdingsbedrijf z’n werk wel naar behoren heeft uitgevoerd. Als er nog steeds volwassen vlooien rondlopen en -springen, dient de woning mijns inziens opnieuw te worden behandeld, desnoods met een agressiever middel. Wellicht waren de vlooien resistent voor het betreffende eerste anti-vlooienmiddel? Persoonlijk zou ik het vlooienverdelgingsbedrijf contacteren om te vragen of ze met garanties werken…
Lulu
3 december 2014Dank Paul voor de snelle reactie! We hebben het bestrijdingsbedrijf gebeld en ze hebben gezegd om het nog even aan te kijken. Het kan soms namelijk even duren voor dat alles dood is en het gif is 6 weken werkzaam. Mochten we over 2 weken nog vlooien zien dan komen ze nogmaals langs (gratis). We hebben zelf nog wat anti-vlooienmaatregelen genomen zoals het dichten van een grote kier achter de bank.
suzanne
27 oktober 2014Wij hebben vandaag vlooien op onze labrador ontdekt. Meteen een pipetje van Advantix gegeven. Ook is de hele benedenverdieping heel grondig gestofzuigd. We hebben een baby van bijna 11 maanden in huis en daardoor durf ik niet te sprayen. Wat kan ik wel doen?
Esther
27 augustus 2014Ik heb een tijdje last gehad van vlooien. Ik heb er een flink aantal sprays tegenaan gegooid, later bestrijdingsdienst gebeld. Ik heb alle kleding gewassen op 60 graden, beddengoed 90 graden. Ik zie heel soms nog een enkele… Mijn vraag is, ik ga over een paar dagen op vakantie naar Turkije (warm & vochtig klimaat) is het mogelijk dat ik na het wassen van de kleding alsnog larven meebreng die daar kunnen uitkomen? Het is misschien een beetje een rare vraag, maar ben best een beetje panisch voor die beestjes. M.v.g. Esther
Paul
27 augustus 2014Beste Esther, Kleding die op op 60 graden wordt gewassen is vrijwel zeker vrij van levende of levensvatbare vlooien, eitjes, larven en poppen; 70 graden zou echter nog beter zijn geweest, maar ik begrijp dat dat niet per se wenselijk is voor wat betreft de levensduur van je kleding. Als je de op 60 graden Celsius gewassen kleding luchtdicht hebt verpakt, kunnen er in principe geen nieuwe vlooien meer op terechtkomen, maar als er nog steeds levende vlooien in huis zitten, kunnen die logischerwijs best in je koffer en/of kleding terechtkomen. Ik zou me persoonlijk overigens meer zorgen maken over de vlooien die je momenteel in huis hebt dan over de vlooien die je hypothetisch mee op vakantie zou kunnen nemen. Als je op vakantie gaat, zullen de volwassen vlooien en onuitgekomen poppen en eitjes die binnenshuis achterblijven in een soort van roes c.q. winterslaap verkeren door gebrek aan voedsel (bloed). De levenscyclus van de vlo wordt als het ware op pauze gezet. Als je straks terugkomt, komen door de trillingen bij de eerste stap die je in je woning zet in één klap alle eitjes en poppen uit en wordt je mogelijkerwijs besprongen door hordes uitgehongerde vlooien. Het uitroeien van de huidige vlooien verdient mijns inziens dus de hoogste prioriteit.
Hapemo
13 september 2014Permas D werkt inderdaad tegen wespen en mieren. Wijzelf gebruiken Permas D ook nog weleens tegen hardnekkige Duitse kakkerlakplagen, maar dan alleen op plekken waar geen mensen wonen. Dus onder kasten en aanrechten. Het is heel jammer dat in Nederland het middel Precor uit de handel is genomen, want dat was volgens mij echt het enige wat een vlooienplaag in 1 keer ten gronde bracht. Ben zelf al 18 jaar actief in de bestrijdingswereld en de middelen worden steeds minder. Ik zelf gebruik nu Solfac of Ficam W, beide ben ik heel erg te tevreden over. Fendona laat helaas een wit residu achter, waardoor het minder geschikt is voor in huis. Mocht je meer willen weten, laat een berichtje achter.
kris
28 juli 2014Geachte, Als kind heb ik ooit 1 maal hoofdluizen gehad, grote schande thuis, enkel ik en mijn grootmoeder waren geïnfecteerd. Thuis hadden wij ganzen, eenden, konijnen, een kat en een jachthond. Wij waren vroeger bezeten jagers en waren meermaals per week weg jagen. Nooit last gehad van vlooien of andere parasieten. Nu kwam ik rond mijn 18 jaar op een boerderij in het Oostblok terecht bij vrienden (humanitaire zending) met veel dieren. Toen was ik nogal een dierenliefhebber en na spelen met de hond ook met de kat beginnen spelen. Dit lieve beestje kroop met haar staart tussen mijn benen, waarna ik binnen de minuut een kleine meter in de lucht sprong. Bij de dokter geweest de dag erna, toen had ik blauwe plekken links en rechts tussen mijn benen, begin van een bloedvergiftiging. Sindsdien heb ik een grondige schrik om nog in de geburen te komen van beesten. Na jaren gestudeerd te hebben in België en Roemenië kom ik terug in België en vind geen werk. Op een gegeven moment kom ik aan de bak bij de dienst verloren bagage van de luchthaven van Brussel. Na verloop van tijd heb ik een manifestatie van haarverlies en open wonden op het hoofd, alsmede lichte puntjes (haarspeldpuntjes) op de benen. Met verschillende collega’s hebben wij ons toen laten onderzoeken en is er een ontsmetting gebeurd op regelmatige basis. Hierna vertrek ik om te gaan werken in Roemenië waar ik de hub van een transportbedrijf heb helpen opzetten. Eerste jaar alleen en deed ik de kuis, je kon er van de vloer eten. Tweede jaar met volk, meer verkeer en veel in en uit van europalletten. Weer prijs, na veel discussie met mijn chefs een ontsmettingsfirma aangesproken om op regelmatige basis te komen ontsmetten. Blijkbaar nestelen die vlooien of luizen zich in het hout van die palletten en/of in het karton, alsook in stoffen zetels en kleding. Naast mij zat een kartonfabriekje en die zegde mij dat bij hun alle 2 weken hierdoor ontsmet diende te worden. Oké, vlooienplaag weg probleem opgelost extra kuisen en palletten buiten. Nu val ik ziek, 8 maanden thuis waarna ik terugkom. Bij aankomst op het bureel, 1ste zicht alles verwaarloosd, planten dood, vuil, kuismachine met problemen, klassement en papierwerk een ramp, enz. Oké, ik begin als eerste het kuismachine te repareren, waarna ik persoonlijk gans den depot heb gekuist. Mijn chef vind dit niets en plaatst mij naar de planning om het papierwerk te doen. Hier mij geïnstalleerd op mijn nieuw bureel, krijg ik last van enorme jeuk op mijn zit-delen en vervolgens precies mieren die over mijn vel kruipen en vervolgens op mijn hoofd. Beestjes vangen en zien kon ik niet. Mijn collega’s lachten mij toen vierkant uit, dus heb ik maar ontslag genomen en bij een andere firma ter plaatse gaan werken. Hier geen last, slechts 1 maal toen ik inspectie ging doen in een trailer met houten vloer en die heel stoffig en vuil was. Toen voelde ik ze langs mijn benen naar omhoog kruipen en vervolgens in mijn haar nestelen. Ik ben dan naar huis gegaan, heb mijn wagen ingespoten, mijn kleren gewassen en een warm bad genomen en ik was er vanaf. Nu werk ik terug in België en bij mijn eerste dag gaf ik iedereen een hand tot op een bepaald ogenblik ik ineens diende te krabben. Nu de 2de dag had ik schrik om de mensen een hand te geven, wat bij vele mensen erger veroorzaakte. Na een week was ik van de fobie vanaf en dacht ik dat het inbeelding van mij was tot ik op een avond de reachtruck vandoen had. Ik had mij pas geïnstalleerd of ik sprong in de lucht van de beten. ’s Avonds heb ik dan mij goed gewassen en had ik echter 1 grote etterende bijtblek op mijn achterste. Sindsdien heb ik geen hef- en reach truck meer aangeraakt. Nu er verstrijkt een maand en ook in het bureel begin ik de eerste symptomen vast te stellen. Ik spuit de stoel eens in, plaag vermindert. Na een tijdje komt iemand uit vakantie en zet zich op de stoel en dien ik deze persoon uit mijn bureel te jagen, ik zet mij op de nog warme stoel en binnen het kwartier ben ik aan het dansen, jeuk overal! Na een tijdje verergert zich dit tot ik op een avond vol rode plekken op mijn buik zit ter grote van 1 cent ’t stuk en mijn edele delen rood blauw zwart zien met daarna koorts. Ik meld dit aan 1 van mijn overste, deze gaat bij zijn overste, waar de zaak is blijven hangen… Na 4 weken pas een geneesheer langs geweest die vraagt kunt gij mij zo een beestje laten zien? Nu zijn we 1-2 weken verder en heb ik een zware allergische reactie hierop gehad, koorts en niet genezende etterende wonden en dit met pijn in de benen en de edele delen (ook verkleurd). Bij de geneesheer een antibioticum gekregen en allergie pillen. Vervolgens bloed afgenomen en gelukkig ben ik gezond, echter zwaar vermoeid daar mijn niveau van vitamine D gedaald is naar 17, wat heel laag is. Mijn vraag is, kan het dat ik als kind absoluut geen last had van dit ongedierte en dat ik met ouder worden steeds een grotere allergie krijg? Dien ik ander werk te zoeken? Hoe kan ik aan mijn chef zijn verstand brengen dat dit vitamine D gebrek gelinkt kan worden aan dit ongedierte? Dit ongedierte is niet te zien soms, precies stof, of haarschilfertjes, doorschijnend, mijn vermoeden is groot voor mensenvlo of kleerluis. Echter hoe kan ik die beestjes vangen en laten analyseren? Groeten, Kris
Paul
30 juli 2014Dit zou schaamluis, kleerluis kunnen zijn, maar bijvoorbeeld ook een soort mijt of vlo. Het lijkt me stug dat je een parasitair levenslang bij je draagt en dat ‘ie zich pas begint te voeden als jij volwassen bent. Dan zou een bloedparasiet logischerwijs allang de hongerdood gestorven moeten zijn. Persoonlijk zou ik een second opinion aanvragen bij een andere arts, want dit klinkt als een uit de hand gelopen en onhoudbare situatie.
Wendela van Beurden
31 oktober 2014Hoi Kris, wat een verschrikkingen allemaal. Als ik dit lees, denk ik, ga eens naar een echte ervaren Klassiek homeopaat in België, want die kan er voor zorgen dat je homeopathisch sterk wordt gemaakt zodat je al dat ongedierte ook niet meer letterlijk aantrekt op je lijf. Het maakt je letterlijk minder aantrekkelijk op een gezonde manier. Je constitutie (je hele lijf) wordt erdoor versterkt waardoor je lichamelijk weer opknapt en deze situaties niet constant meer naar je toetrekt als het ware en die wonden die je steeds opliep ook meteen echt kunnen genezen. Succes ermee. Ik ben zelf klassiek homeopaat en heb mensen hiervoor behandelt maar ik woon te ver van je weg vandaar… als je hulp zoekt bij het vinden van een goede ervaren homeopaat wil ik je daar bij helpen hoor! Veel succes een goede die ik je al meteen kan noemen is Anne Vervarcke zij is een hele bekende Klassiek Homeopaat in België.
Daan
31 oktober 2014Sorry hoor Wendela, Ik ben voorstander van bepaalde alternatieve geneeswijzen en ben zelfs tot op zekere hoogte bereid om bepaalde alternatieve geneeswijzen het voordeel van de twijfel te geven. Maar het kan natuurlijk niet zo zijn dat je jezelf onaantrekkelijker maakt voor bloedparasieten door je lichaam “sterker te maken” middels homeopathie… Het interesseert bloedparasieten echt niet hoe zwak of sterk je bent, zolang je maar als deugdelijke bloedmaaltijd kunt dienen. Uitspraken als “Je constitutie wordt erdoor versterkt waardoor je lichamelijk weer opknapt en je situaties als deze niet meer constant naar je toetrekt” zijn mijns inziens onwijs zweverig en nietszeggend. En dat is volgens mij exact de reden waarom veel mensen het lastig vinden om niet medisch erkende (of wetenschappelijk ondersteunde) alternatief genezers serieus te nemen. Enige uitleg omtrent de werkzaamheid van en theorie achter je beweringen zou hier denk ik niet misstaan.
wanhopige moeder
24 juli 2014Hallo iedereen, We zitten met vlooien en ik word er gek van! Wij hebben 3 katten die voornamelijk buiten zitten en hebben voorheen nooit vlooien gehad, maar nu is het echt een plaag! Mijn 3 kinderen en man zitten boordevol beten en ik kan niet draaien of keren of ik word besprongen! Al heel der dagen lig ik te kuisen met azijn en stofzuiger (met vlooienband in stofzuigerzak). Mijn katten zijn volledig behandeld, omgevingsspray, kookwassen met azijn, kasten afkuisen met azijn noem maar op… We zijn ook al heel de week look aan het eten als een gek! Op dit moment zijn we de Bolfo Fleegard Fogger aan het gebruiken en ik hoop zo hard dat het werkt! Ik ben echt wanhopig; ik wil vermijden dat ik onze zuurverdiende centen moet opdoen aan een ontsmettingsdienst of dergelijke! Zijn er nog tips? Doe ik iets fout? Wie o wie kan mij helpen! Ik hoop zo dat ik morgen merk dat die Fleegard Fogger geholpen heeft!
Paul
24 juli 2014Ik lees dat er in Bolfo Fleegard Fogger 2 werkzame stoffen zitten: Pyriproxyfen (juvenielhormonaal analoog) en Cyfluthrin (synthetische pyrethroïden); in principe zou deze combinatie werkzaam moeten zijn tegen vlooien.
Annette
27 juli 2014Hi , en heeft dat spul gehoplen?
Marcel Molenaar
20 juli 2014Knoflook eten, als een vlo dan je bloed drinkt word ze onvruchtbaar. Knoflook is giftig voor katten!
Annette
25 juli 2014Hi, Bedankt voor deze tip! En bedoel je dan een teentje knoflook door het eten of een paar rauwe teentjes knoflook eten? Groetjes, Annette
Annette
9 juli 2014Hi, Ik heb zojuist de andere berichten en reacties gelezen. Ik heb hier ongeveer hetzelfde probleem. Al zeker 4 weken last van vlooien in huis. We hebben geen huisdieren, maar weleens katten in de tuin. Ik word er helemaal gek van, word continu gebeten! We hebben het huis al meer dan 2 keer met HP vlooienspray ingespoten en we stofzuigen heel vaak. Maar wanneer ik in bed lig word ik helemaal lekgeprikt. Ik was al elke dag ons beddengoed op 95 graden. Voordat ik naar bed ga schone lakens en douchen. Maar niks schijnt te helpen. :( Ik kan hierdoor ook slecht slapen. Het lijkt soms wel alsof ik in een mierennest slaap. Daarnaast ben ik hoogzwanger en ben ik bang dat ik ziek word van al die chemicaliën. En we hebben een dochter van 2 die alles likt. Vandaag is er iemand langs gestuurd door degene van wie we dit huis huren. Uiteraard kon hij geen vlooien zien… Kan dit kloppen? Dat ze zo klein zijn of dat ze wet springen waardoor ze niet zo snel te zien zijn?
Paul
9 juli 2014Vreemd dat je nog nooit een vlo hebt opgemerkt. Het zou wellicht ook om bedwantsen kunnen gaan; die zitten veelal in oudere matrassen…
Annette
9 juli 2014Hi Paul, Bedankt voor je reactie! Ik heb in het begin wel wat gezien en gevonden. Ik had toen de kleren die ik aan heb gehad in een witte plastic zak gedaan en met insecten spray besloten en daarna dicht gedaan. Wat ik daar later in terug vond waren beestjes/insecten die dikte hadden van een haartje en de kleur is zwart. En heel klein waren ze, nog kleiner dan een zand korrel. Toen het tussen m’n nagels geplet had (sorry voor de ranzige details) zag ik bloed. Dus ik ging ervan uit dat een vlooi was …?
Paul
10 juli 2014Dat denk ik eigenlijk ook wel, dat het vlooien zijn geweest. Misschien dat degene die je huisbaas heeft langs gestuurd toch niet zo kundig is geweest? HP vlooienspray zegt me eigenlijk niks, weet je misschien wat de werkzame stof in dit middel is? Als je in een huurhuis woont, kan de (financiële) verantwoordelijkheid v.w.b. ongedierte soms bij de verhuurder worden gelegd, maar de website van de Rijksoverheid stelt: “Het bestrijden van vlooien, mieren, wespen, luizen en dergelijke voor zover kosten gering zijn”. Je zou de gemeente eens kunnen bellen of zij wellicht ergens in kunnen bijdragen of bemiddelen… Het is een gokje, maar leg de situatie eens uit; wellicht vind je gehoor. Of raadpleeg het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD). Sterkte & groeten, Paul
Annette
12 juli 2014Hi Paul, Het mysterie is bijna opgelost. Het gaat waarschijnlijk om bloedmijt. Ik ben er beter op gaan letten en vond een rood klein beestje. Ik heb contact gehad met de GGD en hoop volgende week meer te weten. En dan horen we ook hoe dit aangepakt moet worden. Heel Erg bedankt voor het meedenken!!!
Paul
12 juli 2014Super dat je er eindelijk achter bent gekomen! Ik dacht dat bloedmijt/bloedluis alleen bij vogels en knaagdieren voorkwam, maar niet dus… :( Bij een vriend van me die vroeger kippen en konijnen in de tuin hield, heb ik ze nog weleens gezien. Succes nog met de bestrijding!
Bloedmijt
12 juli 2014Hi, Ik ben 4 weken geleden in een arm land geweest en de hygiëne was daar niet zo best. Daar heb ik bij mensen thuis geslapen en toen ook mijn kleren gewassen. Daar liepen kippen en schapen etc. onderdoor… zo dom achteraf… Wat ik zo gek vind is dat ik nergens op internet een informatie kan vinden wat je er zelf aan kan doen als je bloedmijt uit het buitenland mee naar huis hebt genomen. Het is echt een nachtmerrie. :( Voortaan lekker decadent alleen nog maar naar luxe spa-oorden gaan. :) Fijn weekend!
Tamar
16 juni 2014Hallo Paul, Hartelijk dank voor de reactie. Toevallig kwam van de week een vreemde kat door een openstaande tuindeur het huis binnen. Hopelijk heeft deze niet ook vlooien achtergelaten, maar goed. Ik vroeg me nog even af of je ook een middel weet dat als beste bekendstaat? Wederom bedankt! Groeten, Tamar
Paul
16 juni 2014Graag gedaan hoor! Ik heb toevallig een artikel over vlooienmiddelen geschreven; de beste anti-vlooienmiddelen en bijbehorende werkzame stoffen staan hierin vermeld. Groeten, Paul
Tamar
15 juni 2014Hallo, Wie kan mij helpen?! Ik heb inmiddels 4 maanden last van vlooien in huis. Mijn kat was ziek, had geen resistentie meer tegen vlooien en ze was veel buiten en zo is de plaag ontstaan. De kat is 4 weken geleden overleden. Ik stofzuig minstens 3x per week zeer uitvoerig (meer tijd heb ik niet). Ik heb 2 kleine kinderen, waaronder een baby. Ik heb al een keer of 5 het hele huis bespoten met omgevingsspray, waaronder Flee Free, Beophar tapijtspray, een middel v/d dierenarts etc. Ik heb een houten vloer door de gehele woning. Mijn dochter van 6 jaar werd als enige gebeten, dat is nu wel gestopt, maar ik vrees voor herhaling. Vandaag zelf over de vloer gekropen en met de hand 10 vlooien gevangen en verzopen. Maar ik word wanhopig. Ik doe er alles aan om de vlooien te bestrijden. Elke keer na een spraybeurt heb ik weer hoop, maar dan na een week zie ik de krengen weer. Kunnen ze nou van mensen leven? En zo nee, dan zou je zeggen dat het toch een keer moet ophouden?! Heeft iemand nog tips? Bestrijdingsbedrijf schijnt niet te kunnen omdat mijn houten vloer er dan aangaat door de water- en gifvlekken. Moet ik gewoon geduld hebben? Als ik wist dat het een x over is, dan trek ik het wel, maar ik ben bang dat het nooit overgaat. Met dank, een wanhopige moeder
Paul
15 juni 2014Beste Tamar, Wat een vreselijke situatie! Het gaat zeker een keer over, want kattenvlooien kunnen zich niet vermenigvuldigen op een dieet van mensenbloed. Zolang er geen katten binnenshuis komen, mag je dus verwachten dat de plaag ophoudt te bestaan nadat het laatste eitje is uitgekomen. Tenzij je bij mensen met katten op visite gaat (of kattenbaasjes op visite krijgt) en zodoende nieuwe ‘zwangere’ vlooien jouw woning in brengt. Helaas is het zo dat vlooien tot 1 jaar kunnen overleven op mensenbloed. Bovendien kan een vlooienlarve of vlooieneitje tot wel 2 jaar intact blijven. De vlooien die je in huis hebt kunnen zich dan wel niet vermeerderen, maar in het allerergste geval komen er over 2 jaar nog vlooien uit verscholen vlooieneitjes die over (vanaf nu gerekend) pas over 3 jaar doodgaan bij gebrek aan kattenbloed. Ik zeg al: dit is het meest negatieve scenario, maar de kans dat je voorlopig nog niet van de vlooienplaag af bent is reëel aanwezig. Maar de veronderstelling dat het vlooienprobleem op den duur vanzelf overgaat als er geen katten in huis zijn, is in principe juist. Heel veel sterkte ermee! Groeten, Paul
Femke
26 mei 2014Hallo, Ook wij hebben al enige tijd vlooien in huis. Omdat we kleine (kruipende) kinderen hebben, durf ik niet zo goed met die chemische goedjes aan de slag. Maar met gewoon stofzuigen gaan ze dus niet weg… Heeft iemand nog tips? Zijn er misschien wat natuurlijkere middeltjes die niet slecht zijn voor kinderen?
Marieke
26 augustus 2013De meneer van het bedrijf wat laatst is geweest heeft me vandaag gebeld. Dat mijn moeder nog steeds gebeten wordt is logisch. Door alle activiteiten in huis, stofzuigen enz. komen de eitjes tot leven en prikken. Daarna gaan ze dood door het bestrijdingsgif wat nog steeds werkzaam is. Dus flink veel herrie maken in huis, dan komen alle eitjes tot leven en gaan daarna dood. Over 3 weken komt die man sowieso nog een keer spuiten (op ons verzoek).
Marieke
20 augustus 2013Hoi allemaal, Mijn moeder heeft inmiddels zo’n 6 maanden vlooien in huis. Geen huisdieren en altijd super schoon. Iemand van de gemeente is geweest, heeft in totaal zo’n 10 keer gespoten, vogelnest verwijderd onder dakpan. Rentokil geweest (2 keer): kosten zo’n 400 euro! Ruim 2 weken geleden een ander bedrijf geweest, en ik moet zeggen: het wordt wel wat minder. Maar ik word nog steeds geprikt. Het is gewoon een ramp. Heb zelf het idee dat het in haar kleren zit. Wat kun je daar verder nog aan doen behalve wassen op 60 graden? Alles weggooien? Nu Bolfo Fleegard Fogger besteld. Dat nog maar eens proberen…
Paul
20 augustus 2013Zo, daar sta ik echt van te kijken! Er zijn dus twee professionele ongediertebestrijders geweest die met insecticiden in de weer zijn gegaan!? Ik zou direct de algemene voorwaarden van deze bedrijven erop naslaan. Het lijkt mij namelijk niet meer dan eerlijk/logisch dat er een bepaalde vorm van garantie wordt geboden als je daar grote geldbedragen aan uitgeeft. Je hebt natuurlijk niks aan ongediertebestrijding als ze niet tot de allerlaatste vlo doden (of uit je huis verwijderen). Zo’n behandeling hoort alles of niks te zijn. Als ze niet gratis terugkomen om hun werk af te maken, vind ik dit echt de reinste afzetterij. Persoonlijk zou ik het er niet bij laten zitten. Natuurlijk kan een ongediertebestrijder er niet voor zorgen dat de vlooien voorgoed uit je woning blijven, maar de woning moet in ieder geval voor een bepaalde tijd vlovrij zijn geweest.
Marieke
20 augustus 2013Rentokil vertelde gelijk al dat ze geen garantie gaven dat de vlooien ook echt weggingen. Eerste behandeling 350 euro(!); na 6 weken nogmaals gebeld en we moesten voor de herhalingsbehandeling dus eigenlijk nog een keer hetzelfde bedrag betalen. Nou,wat denk je zelf? Mooi niet! Dus flink onderhandeld en voor 75 euro kwamen ze nog een keer, zonder resultaat dus. Hoorde trouwens van meerdere personen dat Rentokil niet bepaald professioneel te werk gaat. Zij Hebben vaak “jongeren” aan het werk, dus na een cursusje van een week eropuit worden gestuurd om dit te gaan doen. Dus zou het zeker niet aanraden. Tweeënhalve week geleden is een bedrijf langs geweest wat dus wel garantie geeft. Bij zo’n 98% van de gevallen is zelfs geen tweede behandeling nodig. Daar hebben we dus wel het nodige vertrouwen in. De meneer die kwam, wist ons ook heel veel te vertellen en had er dus ook echt verstand van. Een heel verschil met de behandelaars van Rentokil. Helaas duurt de behandeling langere tijd, dus na 2,5 week nog geen vlovrij huis. Geen vlooien meer, maar wel nog neten (?) in de kleding, dat denk ik tenminste. We zijn in staat om alle kleding eruit te gooien, maar is dat werkelijk de enige oplossing? Vandaag Bolfo Fogger gekocht. Donderdag gaan we dat nog eens gebruiken, al is het alleen maar om zelf ook nog wat te doen…
Jeanette
4 december 2012Ik zit al 2 weken onder de (jeukende) bultjes. Eerst op mijn armen, daarna benen, nek, schouders. Gisteren naar de dokter geweest en die zegt dat het vlooienbulten zijn. Ik heb een kat (die nooit buiten komt) en die meteen behandeld met frontline. Ik heb van de dokter pilletjes gehad tegen de jeuk. Ik heb nog nooit een vlo in mijn huis gezien maar nu ga ik dus toch maar heel het huis inspuiten. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Welk middel helpt het beste? En weet iemand hoe lang die bultjes op je lichaam blijven zitten? Ik word er een beetje gek van!
Anne-Marie
11 december 2012Hoi Jeanette, wat irritant! Ik weet er alles van, heb er al maanden last van en er alles aan gedaan, maar ik word overal geprikt. Inderdaad je kat maandelijks behandelen en nu je huis eerst. Heel goed stofzuigen, je huis (en stofzuigerzak) inspuiten (wij doen dit met Exil Flea Free) en dan een paar dagen niet stofzuigen en dweilen zodat het in kan trekken. Ik heb de bultjes meestal 1 of 2 dagen, ze prikken een paar minuten, maar je wordt er helemaal gek van. Zelf heb ik nog nooit een vlo gezien, maar heb zelfs de ongediertebestrijding al gehad en het hele huis is gedaan. Toch word ik nog steeds geprikt, ook op mijn werk. Om gek van te worden.
Ricky
29 november 2012ter info, Rentokil heeft me een 400 euro gekost, voor twee héél grondige behandelingen.
Wat ik ook nog heb gedaan, stukken karton rond me leggen, insmeren met stroop (lijm tussen gedraaid waarmee ze ook muizen vangen), en ik in het midden gaan zitten, wachten tot die parasieten op me af kwamen, ze spongen in die stroop en bleven plakken. Honderden heb ik er zo vernietigd.
Ricky
29 november 2012Intussen ben ik verhuisd, dat hele huis zat vol met ongedierte. Hoe dan ook, bij mij is Rentokil 2 maal geweest. Welk product ze de eerste keer gebruikten weet ik niet, maar die parasieten kwamen terug, en de tweede keer heb ik gezien waarmee ze sproeiden, solfac ew050 .
Tot op een 40 cm hoogte spuiten tegen de muren, plinten, vloeren, zelfs mijn zetels deden ze maar geen matrassen (eten opbergen in zakken!!). Ik moest de woning 2 dagen verlaten, en mocht pas na 4 dagen stofzuigen en pas na 8 dagen kuisen met vocht. Uiteindelijk was alles dood in dat huis. Ik vond spinnen, pissebedden, en nog meer, die onder de deur waren gekropen om binnen te komen maar niet verder dan 5 cm waren geraakt.
Dat product heeft 5 tot 7 maanden nawerking. Zoals ik al zei, alles was dood, echt alles. Omdat ik eind maart een procedure had ingezet bij het vredegerecht ben ik alsnog verhuisd, anders was dat niet nodig geweest.
WouterB
28 november 2012Dat middel Permas D is tegen mieren en wespen? Klopt dat? Ik heb in de woonkamer ook vlooien en wil na alle horror verhalen hierboven veel steviger gaan optreden…
Groet, Wouter.
G.
11 juli 2012Ik ben een jongen van 18, In het huis hebben we alleen last van vlooien in mijn kamer…
Dit komt omdat ik men kat een paar weken in men kamer liep slapen.. een paar dagen later krege ik last van beestjes op men benen, ik dacht fruitvliegjes of speciale muggen tot ik meer research deed, nu ik heb men hele kamer schoongemakat (nogal moeilijk voor een jongen van 18 :p) en men moeder heeft alles schoongemaakt met azijnwater.. dit hielp behoorlijk want er waren minder vlooien.. elke dag stofzuigen en inspuite met verdelger helpt ni echt, elke keer als ik binnenkom voelk ik er weer een paar aan men been… ik weet niet meer goed wat ik moet doen want ik heb zelf een vriendin en nu wil ik niet meer dat ze blijft slapen tussen dat ongedierte!
Anita
26 september 2012Klinkt alsof je nog niet echt een speciale vlooienspray hebt gebruikt. Een goede spray doodt namelijk naast de vlooien ook de larven. En juist die larven moeten dood anders blijven ze terugkomen!
jaman
18 april 2012ik heb hetzelfde hier, verschrikkelijk ze gaan maar niet weg die vlooienbeten en zomer is bijna en verdomme ik wil in bikini of toch in korte broek rondlopen in sandalen
Ricky
3 maart 2012Ik woon sinds 1 februari in het huis waar ik nu woon. Dit huis had 2 maanden leeggestaan, en ’t vroor de stenen uit de grond. Niks aan de hand.
Ik kuis de kelder uit, veel stof. En ik vind muizen- of rattenkeutels. Maar mijne frank valt niet.
Een paar dagen later was ’t van dat, beten.
Heb meteen een fogger Bolfo Fleegard gezet, dat ding laten spuiten en de volgende dag alles gaan verluchten, en ik vond inderdaad een paar vlooien.
3 dagen later terug prijs, terug die foggers gezet, terug alles verluchten en kuisen.
2 Dagen later, terug van jan, om krankzinnig van te worden. Nu heb ik alle plinten dichtgespoten met siliconen, daar eerst goed in gespoten met ’tegen kruipende insecten’, en de vlooien kwamen me tegemoet gesprongen… pfff, ze vielen wel dood neer door dat spul.
Ben deze avond bij een dierenarts langs geweest, en ik heb dus geen huisdieren hé (buiten dan die parasieten natuurlijk)
Die vertelde me dat ik die fogger bolfo fleegard elke 3 weken moet herhalen, een viertal keer.
Het probleem is dat er in de 4 stadia die een vlo doorloopt eentje is waarbij er geen enkel product helpt, en dat is de cocon.
Het product zorgt ervoor dat de vlooien en larven onmiddellijk gedood worden. De eitjes worden vergiftigd en zorgt ervoor dat de vlooien die daaruit zullen voortkomen onvruchtbaar zijn. Het is dus zaak de ‘eitjes – larven – cocon – vlo’ te doorbreken.
Het vraagt enorme discipline als je met een plaag zit. Je moet héél gestructureerd te werk gaan en je mag niks vergeten. Ook je auto moet je met dat product bewerken. En héél belangrijk zijn je schoenen, ook die moet je behandelen want dat is daar lekker warm in en daar kicken die vlooien dus op.
Verhuizen? Kan je zogoed als vergeten als je niet bereid bent alles wat je hebt, stukje per stukje te behandelen, daar ben je wel even zoet mee. Anders verhuizen je ongenode gasten gewoon met je mee.
En als je geen huisdieren hebt, check dan elk hoekje van je huis, kelder en garage, om te zien of je geen anderen ongenode gasten hebt, muizen, ratten, marters, egels, …. want die moeten er ook aan geloven, anders blijf je bezig tot het einde der tijden.
Ik word er in elk geval doodmoe van. Ik zou me 16 uur per dag moeten bezig houden met kuisen, wassen, dingen in de vriezer stoppen, …
Je wordt er helemaal gek van…
janneke
11 februari 2012ik loop nu al 4maand met vlooien beten op m’n benen.. er komen niet meer bij maar de jeuk blijft aanwezig.. heeft iemand anders hier ook last van? en wat kan ik er aan doen..
lan
3 mei 2012Ik ook.
Sterker zelfs, de beten die er zijn worden donker en blijven bij mij dan een paar jaar en af en toe jeukt het ook.
Maar dat kan komen door het weer of dergelijke..
Het is maar net hoe jou huid is!
je kan er vrij weinig aan doen.. het gaat vanzelf wel over maar dat duurt wel een tijdje!
desperates van de vlooienplaag
29 januari 2012Hallo mensen,
Misschien kan iemand me helpen. Ik heb zo’n 6 weken vlooien in huis. Tenminste dat dacht ik. Uiteindelijk 4 spuitbussen verder heb ik een verdelgingsbedrijf gebeld. Deze keek met een lamp onder mijn matras van mijn boxspring en constateerde dat het bedwantsen waren die alleen in de slaapkamer s nachts op zoek naar mij gaan. De constatering was snel gemaakt, had krabde niet in de tien minuten dat hij een bezoekje deed en er zaten zwarte spikkeltjes onder het matras. Afijn de boel in de slaapkamer platgespoten (meer ruimtes was echt niet nodig zei de verdelger), 4 dagen het gas goed in laten werken niet in huis geweest. Als een idioot stofzuigen enz enz, boel afnemen met water. Kom ik op zolder om gewassen goed te pakken kom ik tot de ontdekking dat het wel degelijk vlooien zijn..Ik trek een kastdeur waar ook schoon goed in ligt en zie op al mijn kleding zwarte spikkeltjes (larven, cocons??) Panisch, al mijn kleding in zakken gedaan, verschrikkelijk, dekbedden enz en wil ik deze vuilniszakken met inhoud laten bevriezen met min 15 in een grote vriezer. Gaan de cocons hier echt van dood? Tevens beddegoed zelfs om 60 of 90 graden gewassen en overal kom ik die harde zandkorrels, spikkels, wat schijnbaar cocons zijn van voorbestemde vlooien. Ik ben ten einde raad, en dan heb ik nog niet eens over de kledingkast die bespoten is tegen de bedwants in mijn slaapkamer. Allemaal blazers die dry clean nodig hebben en gaan ze hiervan dood, je kan moeilijk een dure blazer op 90 graden gaan wassen. Echt een nachtmerrie ik ben ten einde raad. Wie kan me goede informatie geven? Bij voorbaat hartelijk dank, afze desperates of the bugs!!!!!!!!!
Gehenna69
10 februari 2012Ja ken ik, het lijkt me een beetje erger dan hier maar hier ook ALLE kastinhoud wassen en wassen en wassen en wassen. Bij de apotheek vind je speciale producten die bij in de wasmachiene moeten. Heb ik, gezien de kostprijs, snel opgegeven en ben beginnen wassen zonder dat spul. Alle dagen alles goed uit schudden buiten en de wasmachiene in. Een full-time job! (wel niet elke keer de langste programma’s uitgekozen)
Daar komt bij alle dekens, doekjes, tafellakens, kattenmanden, … en ook dagelijks zeer grondig stofzuigen ALLES en ELKE PLAATS, vooral in hoekjes en kantjes en kiertjes.
Gemakshalve heb ik voor elke stofzuigbeurt wat vloeienpoeder opgezogen. En gelukkig hebben wij geen tapijten anders had ik die gewoon buitengesmeten.
Zeer belangrijk: NIET OPGEVEN. Het heeft enkele weken geduurd maar uiteindelijk waren we vlo-vrij. Zodra ik merkte dat er minder vlooien waren ben ik begonnen met om de 2 dagen alles grondig te stofzuigen (wel dagelijks de normale stofzuigbeurt, 5 poezen hé) en wat minder te wassen. eens de kasten vlo-vrij en het wasgoed vlo-vrij kan je dat achterwege laten zolang je zorgt geen besmet wasgoed in de kasten te leggen.
Ik heb het ‘geluk’ dat vlooien mij graag hebben. Als er een vlo is word ik onmiddelijk gebeten. Zo had ik een goede vlooien barometer in huis.
Met chemische rommel zal het sneller gaan, maar dat kost, moet herhaald worden en je hebt geen garanties.
O ja, de onwasbare kleding zoals ons uniform heb ik gewoon in vuilzakken gestoken, daar een pak vlooienpoeder bijgedaan, alles goed dooreen geschud en enkele weken laten staan (goed afgesloten) Daarna goed uitgeschud en de stofzuiger erop. Heb er een speciale minder brede zuigmond met roterende borstels voor gaan kopen. En dan naar de droogkuis gebracht om de geur van het vlooienpoeder eruit te halen. Wat niet echt 100% gelukt is trouwens. Febreze had goedkoper geweest.
Ik wens je veel moed, het is zeer zwaar werk maar uiteindelijk ben ik er toch vanaf geraakt zonder al die chemische rommel zonder garanties.
Gehenna69
10 februari 2012En ik heb gewassen op 30°, kookwas op hogere temperaturen.
miek
25 maart 2012Hallo,
heb hetzelfde probleem, ik heb in belgie permas D gekocht. vloeibaar. Dit in een plantespuit.
kasten gewoon open zetten en dan gewoon in de kamer rond spuiten. vloeistof blijft 10 wkn werken en heeft een nock down effect. zo blijven alle beestjes dood gaan, ook waarvan de eitjes nog uit moeten komen.
miek
yasmeen
7 januari 2012ik heb een kat en een hond.
ik wil graag iets doen ttegen al die vlooien?
Gehenna69
12 november 2011Iedereen kan ongedierte mee naar huis nemen. Als er huisdieren zijn dan springen de vlooien op de dieren. Als die dieren preventief behandeld zijn tegen vlooien dan merk je er zo goed als nooit wat van.
Heel de wereld zit vol vlooieneitjes en poppen die je zeer makkelijk mee naar huis neemt.
Je kan dus concluderen dat mensen met huisdieren (hond en kat) beter af zijn dan mensen zonder huisdier. Op voorwaarde dat ze behandeld worden natuurlijk :)
Frontline is hier definitief geschrapt. We halen Stronghold bij de dierenarts.
liesbeth
12 november 2011stronghold kun je nu ook online bestellen is hij goedkoper als bij de dierenarts
pinky
3 november 2011Ik heb vanmorgen mijn hond gewassen met honden shampoo met daardoor een teen knoflook. Je zag de vlooien rennen. Ik las ergens dat vlooien enorm hekel hebben aan knoflook. Wel stinken, maar het is een goedkope oplossing. Ook geef ik hem elke ochtend een teen knoflook door zijn voer. Ik ben hier gisteren mee begonnen nadat ik las dat frontline voor geen meter werkt. Ik heb ook al eindeloos frontline geprobeerd. Veel vlooien blijken resistent te zijn. De stofzuiger laat ik ook in de kamer staan zodat ik makkelijk een paar keer per dag kan zuigen. Nu hopen dat dit werkt…
wouter
2 november 2011Ik zit dus ook met een serieus vlooien probleem bij me thuis!
Kitten meegekregen van de nest , merkte niks tot een 4 tal weken terug…
Toen begon men kitten het hoofd te schudden en te krabben…
Ben bij de dierenarts gegaan , inentingen (had men kitten al vlooienbandje aangedaan van zodra ik het merkte…) blijkt dat men kitten nog steeds last heeft van de vlooien!
Om nog maar te zwijgen van men huis…
boven , bendeden , garage :s pfff…
zit echt te denken aan professionele hulp…(weet de kostprijs tottaal niet & helpt het echt wel zoveel beter als eigenhandige bestrijding? aangezien de kleren , en alles met stof al moet gewassen worden om geen kans te hebben op 1 enkele overlevende vlooi! dan lijkt het me wat absurd om te betalen voor bestrijding terwijl de kleren enz. zowiezo nog onder handen moeten gepakt worden!)
ik gebruikte omgevings spray ( voor dekens en kussens en matten en gordijnen enz! spuite het helemaal vol!) maar blijkt echt niks te helpen…zelfs bij de aphoteek om zo een spray geweest die auto. sprayed waarbij je gew knop moet doorklikken en dan alles goed afsluiten en maken dat je buiten bent voor de komende 4uur en dan alles goed verluchten…ik zag enkele dode vlooien liggen toen ik terug thuis arriveerde , maar dat is ver van allemaal! + ik stofzuig alles iedere dag!
ik kuis met product , ik verschoof iedere kast en meubel in men living en badkamer enz om eronder te kuisen met producte en te stofzuigen en ook alle kleine gaatjes eens uit te kuisen en de borduren enzo.
Draai ik me 2 sec. om dan zitten er al weer enkele vlooien op de vloer! overal waar ik goed kijk zit er wel een vlooi! op de tegels , trap , bed , badkamer , keuken en noem maar op :s
ben echt ten einde raad…& ik weet echt niet of ik die professionele hulp ten eerste al kan betalen momenteel door de vele kosten die ik had de laatste tijd & of het dan wel 100% zeker opgelost is! aangezien 1 vlooi genoeg is om heel de boel terug te saboteren :-/
(zou gew willen verhuizen alle dekens enz weg smijten , kleren grondig wassen en noem maar op maar zelfs dat vertrouwk niet + das niet echt de oplossing die ik wil voor dit probleem…)
Hopelijk kan iemand me helpen , want ben echt ten einde raad!
Groetjes , wouter. Alvast bedankt! ;-)
yvonne van sluysdam
25 oktober 2011ik heb gehoort dat knoflook en azijn met citroen ook help , de hele zomer geen vlooi gehad en nu in oktober heb mijn kat vlooien ,maar hij kom weer buiten 2uurtjes s,ochtens,en kunnen katten vlooien op de hond springen, heb ze allebei gewaasen maar nu wordt ik ook gebeten en als mij kat bij mij kom krijg ik rode uitslag op mijn armen ,ik hoorde ook dat er een vlooienallergie is wie kan mij raad geven ,ga vandaag wel even zo tipetje halen voor ze oja en wat is die pasta is die niet schadelijk voor de kat ,
liesbeth
25 oktober 2011kijk maar eens met google voor vlooienanticonseptie vind je alle info over de pasta is echt niet schadelijk anders zou ik mijn katten het niet geven
Van gelder
19 oktober 2011Jullie hebben allemaal beesten ik heb geen beesten en toch vlooien:s
Vreemd heel vreemd ik zit op bsnk ineens 3 op me been!!!
Wat kan ik hieraam doen en hoe kom ik eraan???
Mijn buurvrouw heb drie katten die bijna altijd op straat zwerven.
Ik ben echt bang omdat ik nu lees ze bijten mensen ook en ik heb een zoontje an vijf maanden.
Wie kab me helpen?????
liesbeth
19 oktober 2011het kan dat je ergens komt waar ze vlooien hebben en dat je ze met je kleding of onder je schoenen mee neemt als je in een flat of appartement woont dan kan het van je buurvrouw zijn omdat ze dan ook in het trappenhuis of galerij kunnen zitten als de buurvrouw niet ontvlooit als je in een eengezinds woning zit kan het niet van je buur vrouw zijn alleen als die katten in jouw tuin komen en je zou ze aaien dan kunnen ze mee naar binnen verhuizen en als laatste kan het zijn dat voor jou iemand met honden of katten daar heeft gewoont en de dieren zijn niet goed ontvlooit want eitjes kunnen echt lang tussen plinten en planken en kieren zitten en dan kun je maar een ding doen omgevingsspray kopen en met je kindje even ergens andes gaan slapen en flink sprayen en paar uur wachten en dan flink stofzuigen als je dan klaar bent stofzuigerzak weg gooien of een hond of kat pakken die een pipet geven tegen vlooien en door je huis laten lopen dat is de makkelijkste manier hoef je zelf het huis niet uit
Gehenna69
15 oktober 2011Dat bord met dat kaarsje was hier ook nutteloos. Amper 1 vlooi sprong erin, de rest bleef schoon rond het bord zitten.
Het is hier al wat beter.
Dagelijks ALLES stofzuigen (eerst zuig ik wat vlooienpoeder op), er is zo veel mogelijk textiel verwijderd van kussens, tapijtjes, mandjes, dekens, handdoeken en doeken.
Alle kieren worden gestofzuigd op maximum zuigvermogen. Dagelijks een dikke 3u bezig en het blijkt z’n vruchten af te werpen.
De katten worden zowizo behandeld, dus als er één bijt, is ze dood.
Onder de kast in de badkamer heb ik een hele nest vlooielarven gevonden, de laminaat in de hall is opgebroken en daaronder zaten ook een pak larven en vlooien weggestopt. Geen wonder dat ik direct vol zal als ik binnenkwam!
De plinten onder de keukenkasten zijn ook weg (voorlopig)
Dagelijks een dikke 3u stofzuigen alleen al, ik zeg nog niks over de was. Binnenkort moet ik een nieuwe stofzuiger en wasmachiene kopen :)
Het tapijtje aan de voor en achterdeur is in de vuilbak, daar komen lieve straatkatten op slapen die ik ook gevangen heb en behandeld tegen vlooien en wormen.
Ik heb nu véél minder beten en zie er steeds minder en minder rondspringen.
De aanhouder wint! (en verliest veel tijd en geld)
Esther
11 oktober 2011Ik ben inmiddels ook al dik 3 weken bezig om alles weg te krijgen… Katten hebben pipet gehad, ik heb wel 8 bussen van de dierenarts gekocht, (indoor-spray).. En ze leken maar niet dood te gaan. Katten binnen in de huiskamer.. Waar ik ook niks meer zag.. Maar boven…. Pffff..
Nou zijn mijn trappen + de hal boven bekleed met tapijt.. En het idee van de spray is dat het zeker moet helpen voor vlooien/eitjes in het tapijt.. Aangezien de vloeistof er in trekt. Wat dus op laminaat niet zo is. en je infeite het ‘wegloopt’. Kan je vertellen, dat helpt dus voor geen meter! Dachten we er bijna vanaf te zijn… Springen er gwoon 10 van die dingen op je been.
Het huilen stond me inmiddels nader dan het lachen.. En was ten einde raad.. Dierenartsen wisten ook niks nuttigs meer te verzinnen.. En zat al te denken aan zo’n ongedierte-bestrijdings team.
Maar toen vertelde iemand mij ee ngoeie tip. Tapijt borstelen met Schoonmaak Azijn- water. Ik dacht baat het niet dan schaad het niet.
Mijn hele trap en de hal ingeborsteld met schoonmaakazijn-water.. Goed nat maken, en in borstelen.. en laten opdrogen.. (dit weekend gedaan)
En ik moet zeggen ik heb geen vlo meer op mijn voet/been gezien. Vandaag doe ik het nog een keer. En ik hoop dat ik er nu vanaf ben.
Hopelijk hebben jullie hier iets aan.
@brigitte, We hebben dat geprobeerd met kaarsjes en olie/afwasmiddel in het water..
En de vlooien komer er inderdaad op af. Maar ze springen er niet in. Ze blijven er omheen zitten.
Dus dat helpt helaas ook niet.
Liefs..
Brigitte
10 oktober 2011Een oud middel tegen vlooien; doe in een diep bord of laag teiltje water met wat wasmiddel.
Doe er een drijfkaarsje in en steek dit ’s avonds aan. De vlooien komen hier op af en verdrinken in het zeepwater. Laat me weten of t werkt, ben erg benieuwd.
rillaerts brigitte
9 oktober 2011hoe noemt deze pasta,ben al hele week aan behandelen en betert niet
Annemiek
4 september 2012je kan bij de welkoop gewoon een doosje met anticonceptie pillen halen tegen vlooien, dat is hetzelfde als die pasta.. het heet: vlooien Anti-Conceptie
groetjes
liesbeth
5 oktober 2011heb het gevonden er is een pasta te koop wat je de kat door het eten doet of gewoon in de bek spuit en als een vlooi dan de kat bijt dan wordt hij onvruchtbaar dus geen vlooien eitjes meer dus geen besmetting meer in huis werkt echt
Gehenna69
5 oktober 2011Hier ook vlooien in huis. Dagelijks word alles gestofzuigd, kussens, doeken, badmatjes worden goed uitgeschud en behandeld. Krabpalen worden behandeld en dagelijks grondig gestofzuigd. Alle speeltjes ook dagelijks. Poezen krijgen zowiezo maandelijks een pippetje tegen vlooien, teken oormijt …
Probleem is dat ik de enige ben die ze bijten, en ons katinneke ook. De andere poezen en huisgenoten hebben totaal geen last.
Ik kom thuis en er zitten onmiddelijk enkele vlooien op mijn benen die zich nestelen in de rand van mijn kousen en er lustig op los bijten.
Heel het huis en kleding is al verschillende malen behandelt maar het is net alsof ze resistent zijn.
Rotbeesten zijn het!
liesbeth
29 augustus 2011ik heb 2 sphynxen dus die hebben geen vlooien maar de kat van iemand die ik ken en een kat die ik had opgevangen voor vakantie hadden ze wel nu heb ik vlooien in huis en mijn arme sphynxen zie je ze goed op omdat ze haarloos zijn heb het huis gespoten en geprobeerd een vlooien band bij mijn katten maar het vrouwtje wordt er ziek van toen vond ik een middel een soort pasta dat geef je de kat en dan als de vlooi bijt wordt hij onvruchtbaar dus er kan weleens een vlooi op hun zitten maar voort planten gaat niet meer dus geen besmetting in huis meer
Fameuze
11 november 2011Hallo dag Liesbeth,
Ik heb een vraagje. Ik zit thuis ook met 2 sphynxen. En één dervan zit sinds vandaag terug onder de bubbels van kop tot teen. Eind vorige maand had hij er ook al last van ben toen na de dierenarts geweest. De dierenarts dacht aan een bacteriële huidinfectie omdat mijn sphynx begin oktober een keelontsteking had en toen ook al antibiotica moest nemen en zo een zwak imuun had. Hij heeft laatste keer een 2-tal prikken gekregen en moest een 3-tal dagen later beginnen met antibiotica van 10 dagen. dus gisteren was het de laatste die hij gekregen had. Gisteren vond ik al 1 bobbeltje op zijn rug en in zijn nek waren er ook een paar. Vanochtend stond hij volledig vol met rode gezwollen bobbels. Heb nu al meerdere sites bezocht en ik denk dat dit het dichtste antwoord is waar ik denk da hij last van heeft: vlooienallergie. Mijn katten hebben paar dagen geleden een kussen gekregen van me ma om te slapen (die kussen kwam van haar chichuaua) en nu ik eraan denk toen hij de vorige keer die bobbels kreeg hadden ze paar dagen voordien ook een mat gekregen van haar. Kdacht eerst dat het van haar waspoeder was ma we gebruiken hetzelfde. Dus denk ik dat haar hondje even last heeft gehad van vlooien.
En hoe komt het dan dat mijn andere sphynx daar dan geen last van heeft?
Kheb nu alle kussens en matjes en dekentjes gewassen.
Hopelijk trekken die bobbels vlug weg en wordt het weer aangenaam om hem te strelen want vind het nu niet echt aangenaam om hem te knuffelen :-(
Alvast bedankt om ff te lezen ;-)
Grtz
Fameuze
11 november 2011Oeps :-s
vergeten wat voor pasta dat is dat je gebruikt? Of kan ik iets anders gebruiken?
thnx
liesbeth
13 november 2011hoi fameuze die pasta is een anticonseptiemiddel het maakt de vlooi onvruchtbaar zo dat je je huis niet vol krijgt als de vlooi bijt bij de kat dan legt hij onvruchtbare eitjes ik denk niet aan vlooien bij jou kat want die zie je lopen bij een sphynx misschien heeft het met het eten te maken kun je testen door bv alleen kip en goed door gekookte rijst te geven of kool vis is allemaal licht verteerbaar dus echt geen brokkken geven ben je misschien pas over gestapt naar ander voer vooral omdat maar een kat het heeft toen wij de vlooien hadden zag ik dat op beide sphynxen maar ik ben geen dieren arts is een tip wat je eens kan proberen je hebt een site waar sphynxbezitters bij elkaar komen een forum misschien hebben die tips is sphynx breeders kun je bij google zoeken is een mooie site
MiMi
20 augustus 2011ey,, ik was info aan het zoeken ivm vlooien en ben hier terechtgekomen.
Mijn poes heeft vlooien en we zijn er mee naar de dierenarts geweest en die bracht een soort crème achtige product in het nek van ons poes en die zei dat het snel help,, maar nu is het probleem da ik elke dag gebeten wordt door een vlo of paar vlooien…. kan ik iets doen of gebruiken dat ze me niet meer bijten,, want het is zomer nu en ik kan bv geen korte broek aandoen omdat ik me schaam voor mijn benen vanwege die vlooienbeten… ik heb er genoeg van dat is meer dan 2 weken bekan……. KAN IEMAND MIJ HELPEN ASAP!!!!!
ps: zoals de dierenarts zei over het kuisen van ons huis regelmatig en alles om de dag te verfrissen en de lakens te veranderen en grondig te stofzuigen dat doen we maar ze blijven rondspringen….XS
eduard m jansen
20 augustus 2011hallo ik heb tekampen met vlooien heb al mijn kleding weg gegooit ik zit er al een jaar lang mee temaken heb retokeel laten komen ,zij hebben alles gespoten maar op mijn lichaam gaan die vlooien niet weg is er een middel wat ik kan gebruiken wordt er gek van wie kan mij helpen je kan er niets aan doen ik schaam mij is er een opsie naar de huis ardts en dan ???is er een middel dat hoor ik graag
eduard jansen
yvonne van sluysdam
25 oktober 2011heb je geen huisdieren wan t normaal gaan ze niet op een mens zitten, maar op en hiusdier, probeer azijn of knoflook azijn brand dood ook je moet wel uit kijken de ik hoop dat het werk groetjes yvonne
mieke
25 maart 2012Beste eduard,
je bent niet alleen hoor, wij hebben geen huisdieren en heel m’n huis zit vol vlooien.
Mijn beide benen zitten van boven tot onder vol vlooienbeten.
Wij hebben in Belgie Permas D gekocht. is in nl niet te verkrijgen.
Dit hebben we in het huis verneveld. Er liggen iniedergeval overal dode zilvervisjes.
maar ik hoop nu dat we ook van vlooien af zijn. is pas 2dgn geleden.
miek
wim
16 augustus 2011beste ,ik ben al 2j achter elkaar het slachtoffer van vlooien.vorig jaar is rentokill zelfs 3x langsgeweest om ze zogezegd weg te krijgen.ook mijn 3 poezen en 1 hond krijgen pipetten,frontline enz.mijn poezen komen nooit buiten ,de hond wel maar die zit dan weer beneden,gescheiden van de poezen en toch heb ik ook weer prijs,ook nu is er een professionele bestrijder geweest maar ook nu na dag 4 blijven ze op mijn been springen zodra ik de garage nog maar binnenstap waar de hond zit.dan vraag ik me af,is dat professioneel wel allemaal zo prof????
lian
16 augustus 2011beste mensen het beste wat je tegen vlooienplaag kan doen is met pure petrolium sproeien (vernevelen) hebben wij vorig jaar ook gedaaan geen vlo meer te bekennen
hoe te handelen;
1 ramen en deuren sluiten!!voor je naar bed gaat sproeier(planten spuit) vullen met pure petrolium
2 kussen enz open leggen zodat de nevel ook daar goed in kan komen
3 alles goed in spuiten!!!! vooral hoeken, plinten enz
4,volgende morgen zeer goed alles luchten!!! ramen deuren enz open zetten!!
5 kussen dekens mandjes enz waar je huisdier op ligt buiten uitkloppen zeer goed laten lichten uitzuigen ook huiskamer enz (vooral de kleine hoekjes kieren enz
liefst met oude stofzuiger zak die gelijk weggooien!!! nadat je alles goed hevt gezogen
huiskamer enz goed dweilen [poetsen
EN VERGEET NIET JE HUISDIER ONDERHANDEN TE NEMEN!!!!
MVG LIAN
Rizah
16 augustus 2011Hallo,
Ik heb 2 kittens van 1 jaar oud.
Ik was op vakantie geweest en daar had je ook huisdieren leven op straat.
(Oost Europa)
En nu ben ik thuis gekomen, zit ik vol vlooienbultjes kleine rode plekjes die ontzettend jeuken.
+ Dat mijn kittis dat ook hebben maar niet van mij
Frontline, halsband en adv. pipetjes helpen niet.
Ik heb me hele huis vol met spray voor vlooien gespoten.
Hoe komen de beesten aan vlooien?? door warmte? of door andere katten in de buurt.
((En weet iemand hoe ik het beste van vlooienbultjes afkom? heb van me benen tot aan me rug..
)))
Brigitte
16 augustus 2011Klinkt eerder dat je vanuit je vakantie adres een bedwants hebt meegenomen! Als er dieren in huis zijn zullen de vlooien je niet zo snel aanvallen. Ik zou voor de jeuk de huisarts raadplegen en/of azaron ofzo en ook een ongedierte bestrijder contacten, of het vlooien of wantsen zijn (ik hoop voor jou vlooien) als het zo erg is heb je een professional nodig.
Anoniem
26 november 2012Hoi ik ben een kind kan het dat ik vlooien heb want ik heb heel veel kriebels aan mijn lijf snachts
Brigitte
25 juni 2011Beste mensen,
Etherische olien nooit maar dan ook nooit op een kat spuiten, dit hoopt op in de lever, en dat kan tot de dood leiden. Hydrolaat kan verdund wel op de kat gespoten worden. Uiteraand kan de etherische olie wel (verdund) op mensen en plekken waar de vlooien zich schuilhouden gespoten worden. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, ben wel benieuwd of het werkt. Ecostyle heeft omgevingsspray en middelen voor op de hond en kat. Succes
Carine
11 augustus 2011Ik spuit altijd op mijn honden en katten met eo en heb nog geen probs gehad :)
Anne-Marie
23 juni 2011Wat een herkenbaarheid! Ik dacht dat ik een vieze ‘huisvrouw’ was maar het kan iedereen dus overkomen. Wij hebben een hond en naar mijn idee een vlooienplaag. Ik heb diverse bultjes (rood met een puntje van het bijten) op mijn hals, rug, benen en armen en word er knettergek van. Nu elke dag stofzuigen, om de 4 weken 6 maanden lang omgevingsspray gebruiken en maandelijks de hond zijn pipets geven natuurlijk. Hopelijk gaat het gauw over.
Het rare is dat mijn man helemaal geen last heeft en ik geen enkele vlo zie, op mijn hond niet en verder dus echt nergens. Ik krijg alleen vlooienbeten als ik met hem knuffel en zijn koppie in mijn handen houd en er op mijn knieen voorzit (voor zijn mand).
peter
5 juni 2011Het product fogger een bom die je in huis laat leeg spuiten 4 uur alles gesloten houden en alle ongedierte in huis is dood goed stofzuigen en klaar. voor beten doe ik een paar dagen isobeta dine (roodsel) op dat droogt uit en op de hond advantix elke maand. bye bye vlooien.
succes
muispim
4 juni 2011Beste lezers,
Voor mensen die ook last hebben van culicosis Bullosa= allergische reactie op muggen en vlooienbeten:
Deet lotion 50 % helpt mij heel goed.
Eerst je zonnebrand opdoen en na een half uur a drie kwartier de lotion 50% DEET op je huid.
8-10 uur stekenvrij!!!!!
Succes!
Karin
3 juni 2011Beste mensen,
Als je vlooien in de tuin oploopt, kan het dan zijn dat je vogelnestjes hebt? Wij hebben dit probleem ook gehad. We hadden nestkastjes. Geweldig al die kleine vogeltjes, maar naderhad had ik het nestmateriaal uit de nestkast gehaald en gewoon op de grond in de tuin gegooid. Elke keer als ik er langs liep, zat ik onder de vlooien. Onze hond heb ik wat vervloekt, maar die kon er werkelijk niets aan doen. Het zijn de nestjes van vogels waar ware vlooienplagen in broeden. Kijk of je wat aan deze tip hebt.
En als je nestjes in je tuin hebt liggen, bestrijdt de boel met HG voor kruipend ongedierte. Spuit de hele bus leeg rondom de plek en je ben er in één keer van af.
Hoop dat je wat aan mijn tips hebt.
astride
22 juni 2013Dit was de beste tip. Meteen naar het vogelhuisje gekeken en inderdaad: al wel 10 vlooien rondom de ingang! Geen jonge vogeltjes meer, dus heel voorzichtig het nestkastje in een vuilniszak gehesen. Dichtgeknoopt en weg ermee! In die paar vierkante meter tuin wil ik wel rustig kunnen zitten. Zonder te worden gebeten door kattenvlooien terwijl we niet eens katten hebben! Dank voor de tip!
danielle
1 mei 2011hallo..
ik zag net een vlo lopen op mn kat en toen ik hem ging kammer kwamer er wel 20 vlooien uit! nu heb ik hem gelijk een antivlooien spul in zn nek gegeven en de hond ook.
bij de hond kwam er maar 1 vlo af.
wat moet ik nu verder doen? gelijk mn hele huis ontsmetten of wachten?
groetjes
Moeder van 2 kinders
28 april 2011Beste mama van 3 kids,
Ik heb afgelopen zomer een vlooien plaag gehad.
Heb alle voorkomende bestrijdingsmiddelen gebruikt die ik voor handen kreeg.
En Elke dag stofzuigen, hond kammen, kammen en nog eens kammen.
Heb mijn hond ook elke week gewassen en hij heeft nu elke maand ene tabletje tegen vlooien en teken via de dierenarts. Aangezien ons beestje niet tegen druppels kan.
Verder heel goed de plinten stofzuigen!!! Daar leggen ze de eitjes.
Hoop dat je hier wat aan hebt.
succes. moeder van 2.
mama van 3 kids
20 april 2011Hoi Allemaal,
wat een opluchting om te lezen dan ik niet de enigste ben met vllooienbeten.
Trouwens mijn dochter heeft er ook last van.
Alleen de drie mannen in huis blijven beet vrij.
Wij hebben ook geen huisdieren en het komt bij ons ook uit de tuin.
vandaag zat er een op mijn broek en dan krijg ik de kriebels.
Ik hoop snel te horen wat echt werkt want me drie kleine kinderen wil ik het wel zeker weten.
groet mama van 3 kids
tonny
30 maart 2011hoi
ik ben een bezorgde en wanhopige oma.
mijn dochter heeft last van vlooien in haar huis terwijl zij geen dieren heeft.
haar oudste zoontje word lek gestoken door die krengen en we hebben er al van alles aangedaan om ze weg te krijgen.
ons laatste redmiddel word nu de eterische olien,dus ik laat jullie weten of het geholpen heeft.
ze heeft de dieren arts gebeld en die heeft ten strengste afgeraden om op slaapkamers van kleine kinderen vlooiensprays te gebruiken of meer van dat agressieve spul want omdat kleine kinderen met hun handjes overal aanzitten en ze in hun mond steken, dit erg gevaarlijk voor hun gezondheid,want er zitten veel giftige stoffen in verwerkt.
ook gaat ze het schaaltje met sop en kaars proberen,ik ben benieuwd.
maar als er iemand is die nog een goed middel of mannier weet om vlooien weg te krijgen dan houd ik me aanbevolen.
dat van die petrolium weet ik niet hoor want ook dat spul zou ik niet in een omgeving gebruiken waar kleine kinderen wonen en spelen.
bedankt oma tonny
finnetje
18 maart 2011Vorige lente had ik erg veel last van vlooienbeten op mijn onderbenen en liesstreek, nadat ik even in onze tuin liep. Mijn dochtertje had er net als ik enorm veel last van nadat ze in haar klimtoren had gespeeld.
Deze week had ik het opnieuw zitten. Ik heb helemaal geen zin meer in om nog in mijn tuin te vertoeven. Het ergste van al is, dat ik eigenlijk zelf geen katten of andere dieren heb. Maar in de buurt zijn heel wat katten. Die katten gaan natuurlijk graag eens op wandel in onze tuin.
Kan ik onze tuin (toch wel een grote tuin) met iets aanpakken?
melanie
22 januari 2011Ik weet het ook niet meer, ik heb op zolder vlooien zitten en ik probeer ze al 3 maanden lang kwijt te raken maar het lukt niet. Het nadeel is dat ik ze ook wel eens meeneem naar beneden ook al kijk ik me nog zo goed na en zie dus ook wel eens een vlo in mijn bed.
Ik heb al vanalles geprobeerd, ik zuig er elke dag, heb de stoomcleaner al gebruikt en ook gesprayd. Het nadeel is dat het een kale betonnen vloer is en de spray er meteen op opdroogt.
Wie kan me verder helpen?
faar
26 november 2010heb 3 katten die buite lope. Er heerst gewoon een vlooieplaag laatste tijde en de vlooie zijn imuum geworde en het zal alsmaar erger worden! Ik heb mijn katte ingespote, gewasse, met dethol zelfs gewassen, vloer met dethol gedweild, elke dag honderd keer gestofzuigd, in elke kamer, zelfs de badkamer. Beddegoed gestofzuigd en verschoond en elke kamer gesprayed MAAR de plaag is erger dan ooit. Katte kome alleen in de woonkamer maar bove in mijn kamer wordt k opgevrete:( kan niet meer slape en draai helemaal door hierdoor! Die vlooie legge eitjes dus k weet niet wat k kan doen. K ga straks weer alles bove stofzuiige, spraye en soppe. En heb nu al 20 vlooie in mijn bed gevangen, echt verschrikkelijk:( heeft iemand nog n oplossing voor me??????
Diane
29 oktober 2010Heb alles ingspoten met Bio kill ! kussens, dekentjes, plinten
Als je een paar dagen weg zijt uit huis kan je geurbom plaatsen dat zou alle insecten in huis killen.
van Bolfo fleegard fogger kan je in de apotheek bestellen !!!
Veel succes
Isa
29 oktober 2010Ik had sinds ’n week of 3 her en der jeuk, ook ons zoontje maar manlief niet. Ook vele muggen gehad dus de gedachte: “ach, dat komt van de muggen”. Maar ik merk nu gewoon dat het geen muggebulten zijn. Die worden groter en wit als je er aan krabt. Deze niet! Het blijven irriterende, kleine bultjes die wat rood kunnen zien na het krabben eraan en wel iets opzwellen maar niet zoveel als bij muggebeten. En jawel, deze morgen werd mijn angst bevestigd: Ik zag een vlo op mijn glasgordijn zitten ( dat dacht ik tenminste ). Er is maar 1 manier om daar zeker van te zijn en tikte de vlo heel voorzichtig aan en jawel: Het beestje sprong!! Niet meer te zien…
Nu weet ik wel wat me te doen staat: alles grondig stofzuige, dweilen, alle beddengoed iedere dag in de was op 60 graden, vloerbedekkingen boven iedere dag stofzuigen, bank, zetels, etc.etc. Uit voorzorg ga ik ook spray halen om in het huis te gebruiken. Maar heb wat vraagjes daarover:
* Welk middel is het meest effectief maar toch niet schadelijk voor de gezondheid? We hebben een kind in huis rondlopen.
* hoe vaak en hoe lang zal ik gemiddeld al die maatregelen die hierboven vernoemd zijn moeten herhalen en hoe vaak mag/kan ik een spray per dag gebruiken?
* We hebben ook een hamster in huis, hoe moet ik die behandelen? En zou het daar ook vandaan kunnen komen?
* We hebben een kat in huis die gaat en staat waar hij maar wil maar wel gewoon iedere maand effectief behandeld word ter voorkoming van vlooien e.d. Welk vlooienmiddel staat momenteel het meest bekend als effectief zijnde?
Larisz
29 oktober 2010Hallo allemaal,
hoe moet ik beginnen?
ik zit onder de vlooienbeten heb ze op mijn benen(helemaal rood), mijn buik en nu beginnen mijn armen en handen ook al rood te worden van de bultjes. Het juikt enorm, heb wel tabletten gekregen tegen de jeuk, maar sindsdien heb ik steeds meer jeuk, eerst alleen s’avonds, maar nu de hele dag, is heel lastig vanwege school!
Ik dacht dat het beter werd, maar ik zag dus net dat er heel veel bijgekomen is op mijn arm, en ook een paar op mijn benen. Heb mijn kamer opgeruimt, alles bij de was, bedegoed, kleren die er nog lagen maar ik krijg dus steeds meer rode plekken en bultjes, het was niet zo erg als het niet zo jeuktje, maar ik word er gek van. We zijn met z’n 4en thuis, en alleen ik heb er last van. Dus was kan ik tegen de jeuk doen? En hoe krijg ik de vlooien van mijn kamer?
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
B.v.d. Hartelijke groeten.
Chris
27 oktober 2010Bij een echte plaag helpt maar één ding, rigoureus aanpakken, kleding weg, gordijnen, alles van stof en vloerbedekking eruit en in de fik ermee, leuk voor bij een barbeknoei. Bij voldoende knaken in de knip bel je een specialist en bij geen knaken bel je de gemeente voor hulp. Iedere kat of hond heeft wel eens een vlo of wat aan boord maar als het een plaag wordt is het ook tijd om de boel wat schoner te houden.
muispim
27 oktober 2010Bericht aan Diana,
die spuitbus Fit Amia, helpt prima.
Vitamine B complex wordt vaak aangeraden, maar nog niet echt wetenschappelijk bewezen/
Hartelijke groet,
Diane
27 oktober 2010OPROEP Wie heeft vit.B uitgeprobeerd ???? zou muggen ook vlooien??? weg houden ?????
Korresnatural heeft body milk met Mirte niet schadelijk voor de huid ook voor kinderen,houd insecten op afstand,homeopatische apotheker. Ik gebruik het nu dagelijks ,s’morgens en s’avonds.
Ben nog op zoek naar poetsmiddel voor in huis dat vlooien weg houd ? Wie weet raad.
Akvast vriendelijk bedankt Diane
muispim
27 oktober 2010Hallo Allemaal,
Diana, wat jij hebt blijk ik nu ook te hebben.
Gelukkig geen vlooien, maar blijkbaar heb ik ook een allergie tegen muggensteken.
Buiten hebben wij blijkbaar hier muggen die (vroeger niet) waar ik nu opeens een allergie voor bijk te hebben ontwikkeld.
Ik had al eerder een reactie gegeven op deze topic(zie 23) maar het zijn gelukkig geen vlooien in huis.
Culicosis Bullosa is de boosdoener.heb ook die wittere vlekjes op mijn nog bruine benen.
Ook cortizone creme bij de erge jeuk en anti allergie pilletjes.
Goed je zelf beschermen om niet meer gestoken te worden.
Buiten helaas niet zonnen, maar huid zoveel mogelijk bedekken.
Deet anti insectenmiddel is goed op de huid en horren voor ramen.
Iedereen bedankt voor adviezen etc.
Ben blij met de diagnose , want in het onzekere tasten is nog erger.
Culicosis Bullosa , moet meer openheid en info over gegeven worden, kan een hoop ellende mee voorkomen worden.
Hartelijke groeten,
diane
26 oktober 2010Heb CULICOSIS BULLOSA waarschijnlijk allergische reaktie op vlooien beten ! Heb jij ook groote blaazen,sterk jeukend,traag genezend,zoek dan culicosis bullosa op. Momenteel nog geen behandeling tegen enkel dagelijks lichaam insmeren met anti insecten spray. Heb nu homeopatische niet zo schadelijk voor de huid korresnatural met mirte . Pas gebeten gebruik ik anti allergie pilletjes,de ergste dagen zwaar cortizone creme als het niet anders kan,daarna middel om uit te drogen.Heb achteraf op mijn bruine benen witte vlekken hoop dat deze nog bruinen wie weet raad? Heb al meer dan een jaar regelmatig last van soms ook maanden of weken niks,vooral zomer en herfst
simone
21 oktober 2010hallo ik heb al 5 jaar een kat hij is ontzettend lief maar hij heeft al denk ik 2 maanden vlooien
ik heb op mijn benen hals nek en rug allemaal jeukplekken ik krab mijn hele huid los daarbij heb ik ook al 4 jaar diabetes kan mij niet voorstellen dat dit langer goed gaat of ik moet de kat van nood weg doen heb alles al schoon gemaakt en van onder naar beneden gespoten met spray niets helpt wat nu
bvd mevr s
marion
13 oktober 2010ik hat ook een kat ook weggedaan nu wors ik en mijn zoontje op de benen gestoken wat kan ik daar aan doen word er gek van ik weet wel als ik een vlooi van doe ik een bakje met warm water en afwasmiddel erin dan gaan ze ook dood
Tine
4 oktober 2010Hallo,
Onze katten hebben al een paar weken vlooien maar hebben er al een spiutje voor gekregen bij de dierenarts. Nu werd ik vanochtend wakker en hier en daar stond er een rood buldje dat vreselijk jeukt. Als ik de omschrijvingen op deze site lees dan zijn het vlooiebeten! Kan ik een zalfje ofzo kopen bij de apotheker tegen de jeuk / beten??
Alvast bedankt voor het anwtoord
Kim
1 oktober 2010Ook ik heb last van vlooienbeten! We hebben geen tuin/ geen huisdieren en ik heb alles al gewassen en bespoten met een speciaal middel uit de apotheek. Maar toch krijg ik nog steeds beten bij :( Ik word er bijna gek van! Kan een vlo verder leven in mijn haar? En bestaat er dan een soort shampoo voor mensen?
Ik ben echt ten einde raad.
alvast bedankt
Kim
lian
19 september 2010hallo beste mensen met vlooien plaag
wij zijn er vanaf dankzij een oud paarden middel uit grootmoeders tijd!!!
geeen flo meer te bekennen allemaal de benen genomen
echt dit middel helpt echt het stinkt enorm en mag een dag niet in huis petrolium verstuiven deuren en ramen dicht houden !! na 12uur alles open gooien ramen deuren enz en heel goed stofzuigen !!!voor de bank hebben we tapijtspray gebruikt (bij dierenwinkel gehaald) dit s,nachts gespoten deuren dicht houden en vogende morgen ook heel goed stofzuigen !!!!
vlooien gaan juist zitten in plinten enz het help echt
Did
19 september 2010hallo allemaal, wij zitten al vanaf de zomervakantie met vlooien, vlooien en nog een vlooien in huis. Op de zolder is het het ergste, daaar “wonen”de katten. Ze hebben een eigen plekkie zo ook achter het schot onder het schijne dak. Het hele huis elke dag stofzuigen soppen en sprayen!! het lijkt bijna niet te helpen. Gebruik nu Detthol, ivm mijn kinderen, wil ze niet blootstellen aan veel giftige stoffen. De kidneren zitten wel onder de betren, maar valt gelukkig nog mee. Ik gebruik mezelf met blote benen als lokaas, het is toch erg, om vervolgens toe te slaan met spray! Dan weer stofzuigen. Katten in bad, dat is een heel gevecht!!! Maar ik win, dan weer kammen, kammen, kammen. pffff moedeloos word je er van. Morgne trek ik de hele zolder leeg, vooral het deel achter het schot waar de katten ook vertoefen.Alles van stof gaat WEG! stop alles in grote zakken, na het stofzuigen. Ben als de dood voor de muizen, ja die zitter er ook nog, maar het MOET. Alles jeukt hier in huis, wordt ergek van.
Vraag, waar kan ik die olieën kopen?
Wens me veel succes, ben blij dat ik mijn verhaal ff kwijt kan.
mvg Didi.
bjorn
17 september 2010Hallo
Ik werk in een 2de handsbedrijf waar er kledij wordt gesorteerd
dus komen er ook veel vuile kledij en hondenlakens binnen.
Vandaag weer aangevallen door vlooien en kzie er weer lief uit :-) eens da onder uw kleren zit.
Bij mij zwellen ze direct op en blijven meesstal meer dan een week.
Heb alles al geprobeert zalf spray pillen zelf een vlooienband :-)
wie raad heeft laat iets weten ben u zeer dankbaar .
wim
13 september 2010Hallo,ik zit ook met een ferme vlooienplaag.Ik heb katten en 1hond,ik geef ze op hun tijdstip pipetten en spuit ze regelmatig in met bio kill,nu is er echter een vermeerdering gekomen zo erg dat het tapijt op mijn zoontje zijn speelkamer krioelt van de vlooien,in mijn badkamer,op mijn slaapkamer waar alleen vinyl ligt,en in mijn living zelfs in de leder zetelsook mij garage daar springen ze zo op je benen enz.heb nu ten einde raad contact opgenomen met rentokill
muispim
12 september 2010Hallo ,
Ook ik heb last van vlooienbeten opeens.
Heb ook twee katjes, die ik iedere maand met Frontlinecombi in de nekplooi behandel conform de voorschriften. Lees op deze site net dat de werkzame stof Fipronil niet meer zo werkzaamblijkt te zijn, vlooien zouden daar nu al immuum voor geworden zijn.
Heb nu met een spuitbus Fit Ami, omgevingspray gespoten waarin als werkzame stof pyrethrinen en piperonylbutoxide)
Hoop dat dit helpt…….wie heeft hier ervaring mee?
Bij voorbaat dank voor uw/jullie adviezen!
Conny
9 september 2010Hallo,
Ook ik denk dat ik vlooienbeten heb, .
Dacht eerst weer een muggenbeet, maar inderdaad de beten zijn ofwel gegroepeerd, ofwel als het 1 beet is een klein puntje waar( na krabben) geel vocht uit komt.
Is het echt niet te bestrijden met gewoon goed poetsen?
En,zo’n petrolium geeft dat geen vlekken en ik wist niet dat je dat kon verstuiven.
En die oliën kan ik dat mengsel bij apotheek laten maken?
Ik heb ook geen huisdieren, maar soms komt in mijn tuin wel de kat van wie weet van wie?
Ik word hoe langer hoe ongeruster.
lian
27 augustus 2010hallo,wij hadden ook last van een vlooienplaag een zeer efectief paardenmiddel is om pure petrolium te verstuiven ramen en deuren een dag dichthouden s,avonds alles goed luchten en goed stofzuigen t stinkt enorm maar t helpt wel. deze behandeling is nog uit grootmoeders tijd.
anne
17 augustus 2010ik loop ook buiten vlooien beten op en heb gehoord dat vit b complex slikken helpt dan scheid je een andere geur af klinkt logies waarom aleen ik en niet mij man ik ga het proberen en heb nu van de huisarts cortisone creme gehad tegen de jeuk [hormoon creme] helpt goed maar zou ook graag weten waar de et.olie te koop is [sorry dyslecties]
EB
1 augustus 2010In de regio rond mijn navel staat een groepering rode pukjes. Ze jeuken niet echt. Het zijn er ongeveer zo’n 20-tal. Zo’n 13 dicht bij elkaar en hier en daar nog een enkel rood pukje. Op mijn benen staan er ook nog 3. Wanneer ik begin te krabben beginnen ze harder te jeuken en worden de pukjes dikker en wit. Ik weet niet goed wat het is… Ik heb geen huisdieren, werk niet in de tuin, … Ik dacht eerst aan muggenbeten, omdat ik namelijk allergisch reageer op muggen. Maar nu ik dit lees, denk ik meer en meer aan vlooien. Zou dat kunnen? Moet ik hiervoor voor de veiligheid bij de dokter langsgaan? Ik weet het niet… Iemand die raad weet? Ik word gek als ik precies het idee krijg dat de pukjes zich vermeerderen…
KB
24 juli 2010Ben blij dat ik jullie reacties gelezen heb.
Ook ik denk last te hebben van vlooienbeten.
We zijn op vakantie geweest en bij onze thuiskomst zat de kat vol vlooien. De kat komt nooit binnen maar wel in de garage.
Volgens mijn man springen de vlooien zo op zijn been als hij in de garage komt.
Ik heb veel rode vlekjes aan de liesstreek.
Ik heb ergens gelezen dat dat ook een plaats is waar veel vlooienbeten voorkomen.
Heb deze morgen eens geprobeerd om een theelichtje in een bord met water en sop te zetten. Zien of het helpt …
Waar kan ik die etherische oliën kopen ?
Heeft iemand het al geprobeerd ? Werkt het ?
Wij worden bijna gek van die beestjes.
daniel
24 juli 2013ik heb ook veel rode vlekjes rond de liesstreek die enorm jeuken. Ik heb het idee dat het een schimmel kan zijn, maar ’t kan ook van vlooien komen. Ik vroeg me af of je inmiddels al wat meer te weten bent gekomen hierover?
Adriyana
22 juli 2010Hoi,
Ik zit ook met een vlooien probleem in huis, terwijl ik helemaal geen huisdieren heb…
Ik heb vandaag me kamer alweer goed gestofzuigd en maar voor het eerst een anti vlooienspray gekocht, want ik werd gek van de beten…
Online heb ik gelezen dat de kattenvlooien het meest hardnekkige zijn en we met dit weer echt last kunnen krijgen van een vlooienplaag.
Toch wil ik ook een keer proberen met de oliën en dan op mezelf gebruiken, want ik heb ook gelezen dat mensenvlooien ook bestaan en ik heb geen zin om mezelf elke dag te kammen en de vlooien in een bakje sop doen, zodat ze wel kunnen verzuipen. Ze gaan namelijk niet dood als je ze in gewoon water doet.
Wat ik ook gelezen heb online wat helpt tegen vlooien. Een bakje met sop doen en daar eventueel een waxine lichtje in doen. De warmte van het kaarsje trekt de vlooien aan en door het sopje gaan ze dood…
José
12 juli 2010Hallo, ik heb het zelfde probleem,vlooien beten ,dacht eerst dat het muggebeten waren ,maar als ik dit allemaal lees weet ik nu zeker dat het vlooien beten zijn.
Het zijn er maar enkele aan de enkels,mijn man heeft er geen last van ,,ik heb een poes en ik vind geen enkele vlooi.
maar ik ben poetsvrouw !dus misschien kom ik er van ergens mee naar huis.
ik stofzuig alle dagen en was alles regelmatig van het poesemandje.Ikprobeer eerst met een spuitbus alles te ontsmetten . bedankt al voor de tips!
"noelle
5 juli 2010hoi,
ik zit met een probleem namelijk dat ik ben gebeten door een vlo.
waar schijnlijk gebeurt toen ik de konijnen hokken aan het verschonen was. nou heb ik er hele erge last van dus is mijn vraag weet iemand hoe ik hier van af kan komen? of in ieder geval de jeuk weg gaat?
Alvast bedankt , groetjes Noëlle
chirke
2 mei 2010Hallo,
ik ben blij dat ik niet de enige ben met dit vreselijke probleem. Ik slaap en loop al een paar weken met lange kousen en 2 leggings. Douche me zo heet mogelijk en was alles een paar keer maar ik krijg de bultjes ook steeds terug. We hebben nergens vloerbedekking en ook geen huisdieren maar ik werk ook graag in de tuin ! Heb dit al beperkt maar nu krijg ik ze zelfs al ik maar gewoon in het gras loop. De rest van de familie heeft er geen last van. Ik kan de komende tijd echt geen korte broek aan want mijn benen zijn helemaal onder de roofjes en rode vlekken. Heb ook wel een goed gevoel bij die etherische olien en ga ze proberen te maken, want het spuiten met zon bus durf ik niet zo goed. Ik had al Rentokil willen inschakelen in huis want ik kokhals er een beetje van het idee dat die dieren ergens zitten en ik weet niet waar en ik schaam me ook nog heel erg om het te zeggen (vooral omdat we niet eens huisdieren hebben)
groetjes,Weet iemand of het zin heeft om het beddegoed iedere dag heet te wassen ?!
Chirke
shaheen
24 april 2010ik heb sinds gister ontdekt dat ik ook last heb van vlooien in huis en ik heb ook erge jeuk op mijn hoofd. Wat kan ik eraan doen om het te bestrijden?
Ann Vandamme
21 april 2010ik heb één bijkomend advies:stofzuigen, stofzuigen en nog eens stofzuigen. Voorlopig lijkt dit bij ons resultaat op te leveren.
salwa
9 april 2010Nog een probleem is dat ik niet durf te zwemmen met mijn vriendinenn omdat het zo ernstig is . Ook als ik met school ga zwemmen durf ik het echt niet ! Het ergste is dat het deze vakantie zeer warm is bij ons
Salwa
9 april 2010Hey , ik ben nog maar 15jaar en ik ben de enigste thuis die vlooienbeten krijgt. Dat kwam omdat wij een kat hadden die vlooien had , nu hebben wij die kat niet meer in huis. Maar toch krijg ik elke dag weer beten aan mijn benen en soms aan mijn nek.Het probleem is dat onze kat overal in huis was op elke tapijt en sofas en bedden.Ik ververs mijn beddengoed elke week , maar veel helpt het niet ! Wie weet raad ?
Bärbel Gerdes
4 april 2010hallo, ik heb sinds 6 jaar een tuinhuis en ben de laatste 2 weken drie keer geweest om aan de groenstrook en het pad te werken. Voor het eerst heb ik met vlooien te maken, elke keer kom ik met vlooien thuis, zit onder de beten op benen en voeten…heb geen huisdieren! Als dit zo door gaat heb ik echt een probleem, dan wordt mijn lust en leven mijn grootste nachtmerrie…ik zal zeker dat concentraat van de drie oliën proberen wie weet is dat de remedie, bedankt voor het advies. Heeft iemand meer nuttige Informatie, ik houd me aanbevolen.
Ann Vandamme
2 april 2010hallo, ik heb hydrolaat en oliën gekocht maar wat wordt bedoeld met ‘aan een concentraat van 5%’? Voeg ik zowel 5% ylang ylang én 5% tea tree olie toe aan het lavendelhydrolaat? Of mogen de oliën tesamen maar 5% uitmaken van het geheel?
Voorbeeld: 100 ml lanvendelhydrolaat + 5 ml ylang ylang + 5 ml tea tree?
Helga De Schrijver
30 maart 2010Hallo, vorig jaar in de grote vakantie zijn de problemen begonnen. Wij hebben een kat maar die komt niet binnen. Zij zit in de veranda die naast onze keuken ligt. Ik werd constant gebeten in tegenstelling tot mijn man en kinderen. Zij blijken gewoon immuun te zijn. Ik heb onze veranda tot 4 keer toe gedesinfecteerd met bolfo waar ik echt geen voorstander van ben. Dit kan nu toch niet gezond meer zijn. Gedurende gans de winter geen enkel probleem maar groot was mijn teleurstelling toen ik vorige week alweer vol vlooienbeten stond. Deze nachtmerrie gaat toch weer niet herbeginnen. Ik behandel mijn kat maandelijks met stronghold. Heb haar dekentjes in de kookwas gestoken. Matten alweer buiten gesmeten. Wat kan ik in hemelsnaam doen om dit te stoppen?? Kunnen andere katten mijn kat soms besmetten. Als wij niet thuis zijn kunnen vreemde katten immers binnen in onze veranda. Aan Nadia zou ik willen vragen waar ze aan die natuurlijke produkten geraakt en wat is een hydrolaat? Nog een andere hypothese : kan je eigenlijk vlooienbeten oplopen door te werken in de tuin. Omdat hier regelmatig kippen van de buren lopen. Alle tips zijn welkom.
Alvast bedankt op voorhand
Nadia
15 december 2009Hallo, er bestaan naast de giftige produkten tegen vlooien en luizen ook zeer efficiënte natuurlijke produkten om de plaag te weren, namelijk etherische olieën. Maak verstuivers van etherische olie en hydrolaat, en besproei jezelf, je kledij, beddegoed, tapijten… en huisdieren ermee en je zal de ongedierten snel zien verdwijnen. Een efficiënt middel is bvb een hydrolaat van lavendel waar je etherische olie van tea tree en ylang ylang aan toevoegt (aan een concentratie van 5%). Voor de mens een heerlijk parfum, weldoenend voor huid en psyche, voor ongedierte een zeer efficiente bestrijding. Bovendien kan je etherische olie van lavendel puur gebruiken op de wondjes, het werkt jeukstillend en ontsmettend. Ook goed tegen muggebeten en andere…
jacqueline
19 november 2009Ook wij zitten met hetzelfde probleem. Had bij de dierenarts druppels gehaald, al 3 x behandeld in een maand, ze zijn al 3 x in bad geweest voor het behandelen met vlooiendruppels, iedere dag kammen, vloerbedekking helemaal ingespoten en iedere dag de honden kammen. Alles is op 60 graden gewassen en gladde vloeren helemaal met dettol gedaan. iedere dag met speciale hond en kat stofzuiger gezogen hele huis gezogen. En dan dan ineens na een paar dagen als je denkt dat het goed gaat zitten ze toch opeens weer vol. Ik word er helemaal gek van . Nu Bolvo drupels gehaald en ik zie ze er letterlijk afkomen. Hoop dat het nu blijvend helpt.
hilda
18 november 2009hallo,
mijn zoontje heeft allemaal bulten op zijn hoofd en nek en hals waar die ook open gaan met vies geel spul wat eruit komt.
nou heb ik bij hem 1 vlo of vlooi in zijn haar gevonden en ook bij mijn dochtertje 1.
ben met hem bij de docter geweest maar die zegt dat het onstoken klieren zijn maar kan het door vlo/vlooien beten komen
mijn zoontje is ook allergie’s voor insectenbeten
wie weet hier meer over?
alvast bedankt
groetjes hilda
Claire
16 augustus 2013Volgens mij heeft jouw zoon last van pukkels, daar komt namelijk geel vies spul uit. :) En laat ‘m ook maar eens op luizen nakijken, want als je een beestje in hun haar vindt, is de kans groot dat het een luis is en geen vlo.
frietje
16 november 2009is een ware plaag, die vlooien …
Lien
11 oktober 2009Ik zou u aanraden om geen frontline meer te gebruiken voor u dieren, vlooien zijn nl. immuun geworden voor de werkzame stof Fipronil wat dus ook in Frontline zit.
Ook vooral elke dag tussen de plinten en kleine spleten in de vloer/muur stofzuigen.
Het is een karwei nog veel succes:)
Everard Anne-marie
15 september 2009hello , ik zit momenteel met vlooien plaag ik heb alles ontsmed alle tapijten zijn weg en zitten in zakken alle dagen doe ik de lakens van het bed alles wordt alle dagen gestofzuigd en ingespoten met bio spray en alle dieren zijn behandeld met frondline en toch word ik nog gebeten op mijn benen en voeten , ik weet geen raad meer . wat moet ik nog meer doen Groetjes Anne-Marie