Afvallen wordt steeds theoretischer gemaakt door commerciële partijen. Afslankmethodes en dieetproducten worden met opzet onnodig ingewikkeld gemaakt, want hoe eerder mensen erin verstrikt raken, des te meer producten je ze kan aansmeren. Om die reden is het belangrijk om afvallen eenvoudig en praktisch te houden. Niet denken, maar doen! Om het afvallen makkelijker te maken zijn hier een aantal goede afvaltips:

 • Kies één plek in huis waar je eet. Eet alleen op die plek en eet langzaam en zittend zodat je bewust met jouw maaltijd bezig bent.
 • Doe alleen boodschappen als je al gegeten hebt, en dus geen honger meer hebt. Dit voorkomt dat je impulsief bepaalde producten koopt met veel calorieën.
 • Wanneer je boodschappen gaat doen, moet je ervoor zorgen dat je je aan het boodschappenlijstje houdt. Ook dit zorgt ervoor dat je minder impulsief producten met overtollige calorieën in je winkelmandje schuift.
 • Let op de voedingswaarden van supermarktproducten. Kijk niet alleen naar termen als 0% vet, maar kijk vooral naar de calorie-aantallen en de hoeveelheid suikers/koolhydraten. Nul procent vet zegt daar namelijk niets over, want vaak wordt het vet van zulke dieetproducten vervangen door suikers. En ook suikers worden omgezet in vet zodra ze door jouw lichaam worden opgenomen en verwerkt.
 • Denk niet dat je alles kunt eten zolang het weinig calorieën levert. Het is zelfs bewezen dat je naar verhouding juist meer calorieën eet als je producten koopt met weinig calorieën. Je denkt namelijk dat je er meer van mag eten.
 • Als je in een restaurant bent, bepaal dan van tevoren wat je gaat eten en blijf bij die keuze.
 • Als je gezond wilt blijven en gewicht wilt verliezen, dan moet je ook bewegen! Beweeg daarom minstens 30 minuten per dag.
 • Drink veel water. Water is essentieel voor een gezond lichaam en het bevat geen calorieën. Daarnaast vul je met een glas water je maag al een beetje voordat je gaat eten, zodat jij je eerder vol voelt.

Tot zover de afvaltips die je zeker zullen helpen bij jouw afslankdieet. Heb jij aanvullende tips om sneller en gemakkelijker af te vallen? Deel ze in een reactie hieronder!

Afvaltips ‒ Waar moet je op letten bij afvallen?

We zullen deze keer niet in detail treden en uitweiden over voedingsstoffen en lichamelijke processen. We geven hieronder enkel een aantal algemene afvaltips die je snel in je op kunt nemen en waar je niet lang voor hoeft te lezen. Met behulp van onderstaande afslanktips kun je in relatief korte tijd een heleboel bereiken op het gebied van vetverbranding en gewichtsverlies.

Afvaltip 1: Op één en dezelfde plek eten

Eet altijd op dezelfde plek. Eet zittend, eet langzaam en kauw goed. Dit is veel beter dan de ene dag achter de tv je maaltijd weg schrokken en de dag erop al staande achter de magnetron je kant-en-klaar prakje naar binnen werken. Bewust en geconcentreerd eten is beter voor je spijsvertering en metabolisme en indirect ook voor je vetverbranding.

Afvaltip 2: Boodschappen doen na de maaltijd

Doe boodschappen nadat je hebt gegeten. Als je met honger boodschappen doet, zul je namelijk véél en veel sneller impulsieve vetrijke en  koolhydraatrijke aankopen doen.

Afvaltip 3: Boodschappenlijstje

Maak ALTIJD een boodschappenlijstje; ook als je maar een paar dingen nodig hebt. Zodoende doe je gerichter boodschappen en struin je veel minder lang tussen de verleidelijke etenswaren door. Zorg er bovendien voor dat je uitsluitend meeneemt wat er op je boodschappenlijstje staat.

Afvaltip 4: Veel eten versus veel calorieën

Calorie-arme producten hebben voor veel mensen geen enkele zin. Zij gaan er namelijk (al dan niet bewust) van uit dat ze er veel meer van mogen eten. En 2 mueslirepen met 20% minder suiker bevatten alsnog bijna twee keer zoveel calorieën als 1 normale mueslireep.

Afvaltip 5: Vooruitplannen

Als je bij een restaurant gaat eten, bedenk dan van tevoren wat je wel en niet zult eten. Blijf bij deze keuze, ook al blijkt uiteindelijk dat het restaurant veel lekkerdere (maar ongezondere en calorierijkere) gerechten serveert.

Afvaltip 6: Blijven bewegen

Alles wat je doet zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt. Van ademen tot traplopen, van typen tot wandelen en van aan je neus krabben tot touwtje springen. Elke beweging is dus mooi meegenomen. Zorg ervoor dat je minstens 30 minuten per dag actief beweegt.

187 Reacties

 1. hoi allemaal, ik ben 12 jaar en ben ongeveer 1,69 m. ik weeg ongeveer 68 kilo. ik wil graag afvallen op meerdere lichaamsdelen, niet alleen mijn buik maar ook graag benen, armen, kont en heupen. graag zou ik ook geen onderkin meer willen hebben. vanaf de zomervakantie fiets ik elke dag 15 kilometer naar school. ik ben al een kilootje of twee afgevallen maar ik wil graag dat dit sneller gaat. ik weet niet zo goed hoe ik dit moet aan pakken. ik vind het altijd vervelend als ik met vriendinnen ga shoppen en dat ik dan bij de L en M sta te kijken terwijl de anderen allemaal XS en S hebben. ik zou graag tips willen.

 2. Hoi, Ik ben 11 jaar en ik weeg 56 kilo, ik weet niet wat ik moet doen, heeft iemand tips voor me om af te vallen? Ik zit niet op een sport. Help me!

 3. Heeii ik ben iemand en ik heb best wel een buikje 3 vetlagen. :O En ik wil er mooi uitzien in een bikini. Ik ben ongeveer 1,58m en weeg rond de 55 kilo. Ik wil graag 48 kilo wegen. :D

 4. Heey, Ik ben 12 jaar en weeg 52,9 kilo en ik wil graag 45 kilo wegen. Ik eet ’s ochtends al een half crackertje en ’s middags 2 boterhammen en ’s avonds eet ik 1/4 vlees, 1 aardappel en 1 schep groenten. Ik beweeg 2 uur: gym op school, 1 uur turnen en 1 uur paardrijden. Hoe kan ik goed afvallen? Ik drink bij alles wat ik eet veel water.

 5. Help, ik ben 23, ben 1,56 lang en weeg 80 kilo. Wie kan mij helpen? Heb dringend tips nodig!

 6. Hoi, Ik ben 12 en heb ontzettend aanleg om aan te komen. Ik ben 1.60 en weeg 112 kg. Heeft iemand tips om af te vallen?

  • Leo Roggeveen

   Hallo Casdik, Ik lees je oproep over afvallen. Ik schrijf voor de krant het Algemeen Dagblad over afvallen, zou jij daaraan willen meewerken? Groet, Leo Roggeveen

 7. Ik ben een jongetje van 12 ik ben ongeveer 1.54 en weeg 55.1 kilogram. Ik wil graag afvallen want ik ben de dikste van alle eerste klassen ik wil graag net als alle jongens een six-pack en er mooi uitzien, maar ik weet niet hoe. :(

 8. Ik ben 1.53 ong en ben 45 kilo wil heel graag afvallen ong naar 38 kilo heeft iemand nog tips.

 9. Ik ben 11 jaar en ongeveer 45 kilo. Ik wil heel graag afvallen, maar het lukt niet. Kan iemand mij helpen? :(

 10. Hoi, Ik ben 12 jaar, 1,63 m en ik weeg 63, veel te veel dus! Weet iemand afval tips? Help me a.u.b. Ik zit echt in de put! M’n leven is kapot aan het gaan door mijn overgewicht. P.S. Mijn streefdoel is 40 à 45. Help me a.u.b. Groetjes, Jupieez

 11. Hallo, Ik ben Anne en ik ben 14 jaar. Ik ben te dik, maar het lukt me niet om af te vallen. Maar als ik afval, ben ik bang dat ik doordraai en te dun word. Kan iemand mij helpen? Groetjes, een onzeker meisje

 12. Ik ben bijna 13 jaar, 1.65 en weeg ongeveer 45. Is dat goed voor mijn lengte en leeftijd? Graag antwoord!

 13. Hoi, Ik ben 11 jaar ben 1.65 en weeg 53 kilo en ik heb ook een redelijk grote kont. Ik wil graag een iets kleinere kont, maar ik weet niet hoe ik daar vet kan verbranden. Mijn moeder zegt dat het niet goed is omdat ik in de groei ben en zo, maar als ik een spijkerbroek aan heb zie je mijn kont best wel duidelijk en ik schaam me er best wel voor. Als er iemand tips heeft, wil ik ze heeeeel graag weten. Dag, Lila

 14. hoi ik ben 11 jr en 1.64 lang en weeg 51 kilo heb een redelijk grote kont ik weet niet hoe ik er af kan komen ik pas bijna niet meer in spijkerbroeken en als ik een spijkerbroek aan heb dan zie je mij kont echt heel groot ik wil graag vet verbranden bij die plek maar weet niet hoe als iemand tips heeft wil ik ze heel graag horen

 15. Ik ben een meisje van 12 en ben 68 kilo…… k ben 1.60 ong. Het is nu hersft vakantie dus kijk ik wat ik kan doen voor platte buik. Anno k hoop dat het lukt…. maar ik drink KapotVeel water 2 liter ong. per dag . En ik doe buikspier oefeningen traplopen ga ook nog touwtjespringen ik zwem elke week 1 uur. ( snel) en ga tennisen 4 uur ook al weet ik niet of dit allemaal werkt en een van mijn trukje is dat je voor elke maaltijd 2 glazen water moet drinkenzo eet je minder en neem tussendoortjes vermijdt junkfood en om jezelf te beloownen geef jejezelf 1 koekje per dag. Neem een groot bord met weinige porties, en eet 2 stuks groeten en fruit wat is dit veel om te doen denk je nu wel, ma ja als je het echt wilt. Kijk op sites hoeveel kalorien voedingswaarden eten dus hebben of hoeveel je verbrandt met sommige sporten. . Ik hoop dat ik veel info heb gegeven voor julie en ik kom nog ns trug op dze site. En o ja Pleaseee help me too!!! .Doei!!

 16. ik ben 11 jaar ik ben ongeveer 1.64 en weeg ongeveer 52 kilo… ik weet niet precies hoeveel ik hoor te wegen alleen ik geloof wel wat minder… ik wil graag van die killotjes’ af misschien kunt u me helpen
  mijn moeder zegt ook dat ik niet mag dieten of zo omdat ik nog in de groei ben en het niet gezond is om dan te dieten maar ik geloof haar ook wel maar ik zou heel erg graag van die kilo’s af zijn

 17. Ik ben 11 jaar, 1.49 en 37.5 kilo :$ ik wil er echt vanaf maar me moeder vind het niet nodig en niet gezond of een “pre-puber” te laten dieëten. Heeft er iemand tips? Ik heb geen anorexia ofzo hoor maar ik wil 5 kilo kwijt niet meer.

  • Hoi, je hebt superveel geluk, je weegt super goed voor je leeftijd! Blijf zo doorgaan en juist niet afvallen, dat is echt niet goed voor je! Ik ben zelf ook 11 jaar en weeg 56 kilo! Dus wees echt superblij.

 18. hee iedereen!

  ik ben echt wanhopig. ik wil afvallen maar ik wil niet dat iemand het weet! ik ben erg dik en ik heb het nu wel gehad met een flubberbuik die in de weg hangt en als je de stad in gaat altijd bij de grote maten te moeten kijken terwijl je vrienden bij de s en xs kunnen kijken. ik ben 17 jaar ben ongeveer 1.70 lang en weeg iets meer dan 84 kilo. ik wil echt heel graag afvallen heb al vanalles geprobeerd maar ik kan het niet volhouden of het werkt gewoon niet. het heeft waarschijnlijk ook met motivatie te maken maar als niemand het mag weten heeft motivatie van een ander niet erg veel nut. ik wil echt hulp maa r een dietiste is niet de oplossing want die heeft toestemming van je ouders nodig omdat ik minder jarig ben. please help me!

  ik ben wanhopig!

  • anoniemand...

   Wat erg! Ik ben 11 en weeg 37.5 kilo ben 1.48 ongeveer. Ik heb ook een beetje een buikje ik schaam me echt! Me moeder dacht dat een onderbroek te groot was nou met me dikke reet paste hij zo! OMG ik schaam me zo!

 19. ik ben een meisje van 13 jaar.
  ik ben 1.54 lang (klein dus)
  en ik weeg 38 kilo.

  is dat dik of niet.

 20. Hi :)

  Ik ben dus Rabia en ja ik ben turks. Ik vind me zelf dik en ik ben 11 jaar oud. Ik weeg nu 40 kilo en ben 1.49. Ik ben gewoon bang dat ik dik ben en weet niet wat ik moet doen. Ik eet nu alleen veeel gezonds en sport veel. Maar ik weet eigenlijk niet wat ik moet doen/

 21. haai

  ik ben een meisje van 11 jaar ik vind mezelf dik dus kun je me a.u.b. goeie tips geven ik
  drink nu heel veel water en dat gaat aardig goed maar ik wil nog meer tips

  xxxxxxxx liefien

 22. hoi!
  ik wil heel graag afvallen maar het lukt me gewoon niet.
  ik ben 12 jaar.
  1.65 m lang, en ik weeg 64.5 is dat dik?
  en kunnen jullie mij misschien helpen om 9 kilo af te vallen.
  ik zou het heel fijn vinden als jullie een paar tips geven.

 23. hoi, ik wil graag afvallen maar ik weet niet hoe…
  ik ben 13 jaar en 1.63m en ik weeg ong 58 k.
  help me!

 24. ik ben 11, 1.55m en 37 kg. ik vind mezelf egt te zwaar! mijn buik puilt altijd over mijn bikini heen egt bleh! wie wil mij helpen afvallen en met mij mailen?

 25. Hallo ik ben 11 jaar en ik weeg 70 kilo maar ik weet niet hoe afteslanken ik probeer vaak niet te eten maar dan heb ik honger en men buik doet dan zeer en dan MOET ik eten ik wil echt afvallen kan er iemand mij helpen ?

  • Zuig op een citroenpartje of drink heel veel water, dat help tegen de honger.

  • Juist geen citroen, dat is weer slecht voor je tanden! Gewoon water drinken of een appel tussendoor als je trek hebt.

  • Hoi, Ik ben 11 jaar en ik ben 1,50 of 1,55 daar tussenin. En ik weeg 56 kilo! Ik wil super graag 45 kilo wegen, maar het lukt me maar niet. Elke keer eet ik een appel en vergeet ik de snoep enz. Maar ik val maar niet af. Ik zit niet op een sport, maar doe wel push-ups of wall dit enz. Heb zelf een app voor te sporten, maar het lukt me niet om af te vallen. Heeft iemand tips voor me?

 26. hey,
  ik ben 15 jaar, 1m 61 en weeg 94 kilo.
  ik wil heel graag afvallen, maar ik weet niet goed hoe ik eraan moet beginnen.
  ik heb nog 1 broer en 2 zussen, zij eten ook veel snoep, en nog andere dingen en daarom eet ik ook zo veel. maar zij zijn niet te dik.
  kan iemand me eub helpen?

 27. Sorry, maar ik vind deze website een beetje richtig pro-ana gaan.
  Kom op, meisjes van 12 die elkaar vertellen dat ze moeten stoppen met eten en huilen dat ze te dinken zijn. Bah.

  • WonderWoman

   Ik verwijder zeer veel berichten die richting pro-ana gaan, maar ik heb niet altijd tijd om alle reacties inhoudelijk goed te lezen. Ik zal er nog iets beter op letten. Bedankt voor het attenderen.

 28. hoi,
  ik ben . . .
  ik ben 12 jaar en 1.58 m lang.
  ik weeg 43.2 kilo, en ik wil graag weten of dat een normaal gewicht is.
  ik vind mezelf namelijk te dik, vooral mijn benen en buik :(
  xx anoniem

  • Hoi, als ik jou was zou ik mezelf echt mooi vinden, meisjes die dik zijn en lang zijn echt mooi! Dus geen zorgen, je gewicht is perfect.

 29. halloo,,
  ik ben 1.70 lang en weeg 90 kilo en ben 14 jaar! (help!).. heeft iemand voor mij tips? hoe ik kan afvallen

  jonge van 14

 30. Hoi, ik ben 12 jaar en weeg 53 kilo, en ben 1,68 cm lang, (ofzoiets) ik vind mezelf heel dik, maar andere zeggen dat ik juist dun ben. als ik in de spiegel kijk walg ik van mezelf, en elke x denk ik ik ga vandaag neit veel eten, maar dan doe ik het wel. dan vertel ik altijd aan mn vriendin wat ik gegeten heb maar die zegt dan dat dat helemaal niet veel is. elke x als ik iets eet voel ik me heel erg rotdaarna, ik ga nu echt afvallen want ik wil een strak buikje voor de zomer. Gr evaaa

  • Heeiii

   ik ben Jasmijn ik ben 1.70 en ik weeg 65 kilo:S
   ik vind me zelf ook heel erg dik.
   Ik probeer ook steeds tegen mezelf te zeggen van ik ga nu echt lijnen
   maar als ik dat steeds blijf zeggen zie ik mij aleen maar dikker worden
   ik heb aleen maar eetbuien.
   en ik ben 13 jaar!
   maar heb je misschien msn dan kunnen we er over praten;$
   xxx

 31. Hallo,
  Ik ben Laura,
  ik ben 13 jaar oud,
  Ik weeg rond de 100 kg!
  Ik weet niet wat ik moet doen, ik wil op dieet!

  Kan iemand mij helpen?
  Groetjes!
  -xxx-

  • hej laura
   pfff jij bent NIET dik als er mensen da tegen jou zouden durven zeggen da je dik bent da moetn ze eens na ze zelf kijken wees blij hoe je bent. ik zeg liever kloke dan (graat)mager want 100 kg is nog kloke wan je bent nog niet zo dik dan 1 van 180kg.ma als je egt wilt vermageren dan moet je zeker veel water drinken en groene thee drinken da help allez bij mij toch want ik woog 80 kg en door da te drinken weeg ik nu nog maar 70 kg en trouwens je moet zeker nog groei en door da groeien op bepaalde plaatsen weg gaan dus je word dan smallerder en dan kun je zeker als ereen uitzien van 70-80 en dat staat mooi maar ik zeg nogmaals en dat is tegen iedereen die hier opze WEES BLIJ HOE JE ERUIT ZIET EN LUISTER NIET NAAR ANDERE ALS ZE ZEGGEN DA JE DIK BEN WANT DA IS NIE ZO!!!en ik zou ook minder snoepen,koeken en chips en junkfood misschien om de 2 weken eens junkfood eten

  • Hey Sarah,
   Da’s erg lief van je.
   Wil je jou e-mail geven aan mij?

   <3

 32. Heeeii

  Ik begrijp jullie helemaal!
  Ik ben vroeger ook naar de dietiste geweest en ik moest toen ook steeds wegen en die shit:$
  Ik ben nu 13 1.70 en 65 kilo veel ste veel ik heb een bmi van 22
  maar ja ik heb nu een hele grote maat in me broeken
  ik durf het niet eens te zeggen van schaamte:$
  als ik in de spiegel kijk voel ik me heel verdrietig
  x

 33. ik ben 14 en ik weeg 55 kilo ik ben 1.57of 1.58 ik voel me zoo dik ik wil graag afvallen ik wil 49 zijn kan iemand me helpen

 34. hey
  in shirts en jurken heb ik een buik die duidelijk zichtbaar is, ik wil dat die weggaat en wegblijft maar ik weet niet hoe
  heeft iemand tips?

  • Heey

   Drink veel water (2 liter per dag ofzo) sport veel, maar ga niet minder eten. Je moet juist gezonder eten. Dus weg met dat snoep en kam maar op met die groenten!!

   Groetjes Kaylee

 35. hey
  ik ben 11 jaar en ik ben bang dat ik boulinia heb of zo iets
  ik heb regelmatig vreetbuien en kom dan na zo’n vreetbui
  ongeveer 2 kilo aan dit heb ik dan elke dag ik wil zo graag afvallen want anders ben ik
  zo opeens 10 kilo dikker en dat wil ik echt niet

 36. heey ik weeg 49 en iki moet eigelijk 40 wegen ik weetniet hoe ik van af kan kunt u astublieft wat tips vertellen en wat ik voor sport moet nu gaan doen

  • en kunt uw ook snel een bricht via de msn sturen en wat iik moet gan eten

   dikke kus roro

 37. hallo allemaal
  ik weeg 47 kilo.
  en ik ben 11 jaar mijn lengte is 1.57
  is dt nou te zwaar of jjuist goed zou iemand mij kunnen helpen
  groeten rizlan

  • Beste Rizlan,

   Je zit op het goede gewicht. Je hebt een BMI van 19. 07 Dat is dus goed, er mag zelf meer gewicht bijkomen. Als 11 jarig iemand zou ik ook zeker geen zorgen maken om gewicht. Geniet gewoon van alles. Je moet nog een hoop groeien, dus op deze leeftijd afvallen zou helemaal verkeerd zijn :)

   Groetjes

 38. hey allemaal,
  ik ben 19 en veelste dik, daarom hou niemand van mij denk ik. ik wil zo graag ietsie dunner zijn, iets zekerder voelen en dat mensen van mij gaan houden, ik denk dat ik mezelf dan gelukkiger, mooier en zekerder zal voelen. ik hoor ook nooit ergens echt bij, maar ben ook nooit echt gepest geweest, ik ben waarschijnlijk per toeval op deze wereld, dus sorry dat ik (met mijn vette walgelijke lijf) besta. soms wou ik dat ik nooit ben geboren of dood was, ik haat mezelf heel en heel erg. en dat niemand van mij hou, komt gewoon door mezelf, want ik ben een walgelijke vetzak. ik wil afvallen, meer meer en meer! ik wil gelukkig zijn en bevestiging krijgen, dat mensen van me houden, dat ik er mag zijn. een arm om me heen, een knuffel, een kus en dat iemand tegen me zeg; ik vind je lief, ik vind je aardig, je doet je dingen goed, je hebt discipline, je bent mooi (ook al ben ik dat niet, maar zou het wel eens willen horen), jij hoort bij mij, ik sta voor je klaar, je mag jezelf helemaal zijn bij mij, je bent veilig bij mij, mijn thuis is ook jou thuis. maar dit gebeurd helaas niet, dus eerst afvallen maar. ik ben 1.54 m en weeg 40.5 kg (gemiddeld ochtendgewicht in de weekend), mijn streven is de 35 kg, dan hoop ik dat ik normaal/slank ben en anders ga ik door met afvallen. wat kleine afvaltips van mij voor iedereen: slaap niet, maar beweeg! (verbrand je meer calorieen). eet alleen als er andere mensen bij is, dat doe je voor de gezelligheid en om gezeik over eten te voorkomen. doe vooral heel veel, zodat je geen tijd hebt om te eten. kijk naar pro ana sites, tijdschriften/bladeren waar dunne mensen in staan, kijk in je eigen omgeving naar dunne mensen, dat stimuleerd om ook zo te willen zijn en dan laat je je eten al veel makkelijker staan. het maakt soms eigenlijk niet uit of je gezond eet of niet om af te vallen, het gaat om de hoeveelheid calorieen. als je op 1 dag een glas cola light drinkt, 2 dropjes en een stroopwafel eet, heb je minder calorieen binnen dan bv 4 boterhammen met beleg, 2 glas melk, banaan, 2 gekookte aardappels, stukje komkommer en 2 vissticks. dus bij het 1e voorbeeld valt je eerder af, denk aan de calorieen!!!
  groetjes, liefs en knufffs van ikke ;)

  • ik heb het idee en gevoel dat ikke niet helemaal goed bij haar hoofd is met haar verhaal en haar tips waar nergens op slaat. ik denk dat ze een heel ander probleem heeft dan wat ze zelf beschrijft. wat ik ook al niet begrijp is dat haar schrijf stukje gewoon geplaatst wordt en ook blijft want hoeveel jonge meisjes zullen dit geloven wat ze hier verteld en zullen haar domme tips over nemen en op een gegeven moment heel ziek worden. nee meiden zorg dat je de tips van ikke niet toepast op jezelf en geloof mij deze dame is met iets heel gevaarlijks bezig om dit op te schrijven. al ook zijn er meiden die echt zo denken wat deze dame beschrijft maar die zullen nooit zo dom zijn om anderen ook te adviseren om zo levenstijl als zichzelf aan te praten omdat ze heus wel weten dat ze niet goed bezig zijn en ziek zijn. deze ikke is een heel gevaarlijk gestoord iemand en ik denk zelfs dat het geen meisje is maar een mafkees van een jongen of man. lieve meiden jullie moeten weten dat als je nu tussen de 8 en 118 bent dat je lichaam nog helemaal gaat veranderen. je groeit en je lichaam zal uiteindelijk in de juiste balans komen zolang je niet al te gek vet eet natuurlijk. iedereen kan bedenken dat elke dag chips en patat snoep of koek etc niet goed is en dat je daar erg dik van word. ik had een buurmeisje die in de puberteit zat en zichzelf erg dik vond. ze was vrij mollig maar ik zei haar altijd dat als ze ouder zou worden alles goed zou komen. nu is ze 22 jaar en is foto model en ze heeft geen dieet gevolgd maar is uiteindelijk helemaal goed gekomen.. dus meiden sport regelmatig en eet wat minder snoep en chips en koek en eet vooral gewoon je groenten en fruit en luister zeker niet naar ikke met haar domme gelul want die moet hoog nodig naar een psychiater.

 39. Hallo,

  Ben 24 jr, 1.84 en weeg +- 85 kg (tijdje niet meer op weegschaal gestaan). Wil ook wat kilootjes eraf (toch dikke buik in verhouding). Echter lukt dit niet. Ik begrijp niet wat ik fout doe. Ik eet mijns inziens goed: s’ochtends een broodje s’middags 3 broodjes en s’avonds gewoon avondeten (sla, macaroni, stampot of paella etcetera). Als tussendoortje neem ik minimaal 2 stuks fruit (nu vooral mandarijnen). Als drinken neem ik bijna altijd groene thee of appelsap/sinasappelsap. De groene thee voert echter altijd de hoofdtoon (max 2 glazen sap per dag, rest altijd thee).

  Qua sporten: s’weekends (bij mooi weer, dus nu niet) wielrennen. Min. 50 km per dag (dus minimaal 100 km per weekend). Doordeweeks tennis ik 1 a 2 x (zeg maar 3 uur per week).

  Enige wat ik kan noemen dat slecht is: in weekend toch moeite om het biertje/wijntje te laten staan. Echter lees ik op heel veel sites dat bier/wijn niet slecht hoeft te zijn.

  Als ik calorieen per dag bij hou zit ik meestal rond de 2000, hier kom ik zelden bovenuit. Ik heb een stilzittend beroep, maar neem ipv de lift wel altijd de trap. Daarnaast fiets ik minimaal 4 v.d. 5 dagen naar kantoor (gebruik auto zelden).

  Alleen met kerst en oud en nieuw ruim boven de 2000 gekomen.

 40. hoi,, ik ben eline en ik ben 11 jaar ik ben al ongesteld en ik ben anders dan andere meisje van mijn leeftijd ik ben gewoon veelte zwaar al zie je het niet egt heel veel aan me ik ben zo’n 1,65 en 69 kilo ik wil ondzetend graag wat minder wegen ik dacht zo aan 58 kilo maar dan moet ik heel hard werken kun je me hier alsjeblieft bij helpen door mij via de mail een afval rooster te sturen waar op staat wat ik op een dag mag eten ??
  alstublieft je kunt me hier heel erg mee helpen ??

  dikkke kus eline

  • beste eline

   ongesteld was ik ook op zo,n jonge leeftijd, ik ken ook andere meisjes die zo vroeg zijn met z’n eerste menstruatie,

   als je wilt afvallen moet je minder gaan snoepen, neem dan bijvoorbeeld een lekker stuk fruit of lekker een kopje groene thee. het help echt

   vriendelijke gr carola

 41. ik ben 13 jaar ik weeg 70 kg
  maar ik heb astma ik wil sport doen maar ik weet niet welke .
  ik wil afvallen

 42. Ik heb veel baat gehad bij http://www.eetprobleemdebaas.nl. Ik was veel te dik, deed altijd streng aan de lijn maar dat lukte natuurlijk niet en ik kwam alleen maar aan. Bij eetprobleemdebaas kun je veel goede tips vinden. Je moet juist geen crashdieet doen. Je kunt ook online een behandeling volgen. Ik eet nu weer normaal, best veel eigenlijk, en ik val langzaam af.

 43. hi, ik heb deze tips gevolgd en ik ben niet afgevallen. Ik weegde 170 kilo en nu weeg ik 180 kg door deze tips dus deze tips zijn BULLSHITT!!!

 44. Didem && Luna... Reageer

  Nou, luister dunne mooie meisjes….
  Als jullie (gezond!) af willen vallen…. Heb ik wat tips:sport!
  en eet drie maaltijden per dag eet langzaam want je hersennen geven pas na 20 minuten door of je genoeg hebt gehad.
  eet zeker je ochtend eten want dan neem je minder vet op daarna.
  Ga niet op de weegschaal, eerder voor de spiegel, kijk waar je vet is en doe oefeningen om het daar strakker te maken.
  GA ZEKER NIET TE WEINIG ETEN!
  kijk op de pro anna sites en lees hoe verdrietig en depri die mensen zijn… Wil je ook zo worden?

  en als je depri ben:

  Ga sporten, dat geeft een stof in je lichaam dat je gellukig maakt…
  Denk aan de dingen die je blij maakt..
  NIET SNIJDEN!!

  xxxx

 45. Ik wil graag wat gewicht kwijt, met name van mijn benen.
  Heeft u tips?
  met vriendelijke groet

 46. woeps de zin “maar ik zou wel graag in ongeveer 20 kilo willen afvallen in 2 jaar dus 5 kilo een maand”klopt niet
  ik bedoelde maar ik zou wel graag in ongeveer 20 kilo willen afvallen in 2 jaar dus 5 kilo in een half jaar

 47. om dat ik het hoi inmiddels een beetje zat ben begin ik er niet mee :P
  maar even om tot mijn punt te komen ik wil net zo als een beetje de rest wat afvallen.
  ik geloof niet in een diët maar wel in een levenstijl.
  ik wil ook niet binnen 2 weken 10 kilo afvallen van mij mag het ook in een jaar (anders moet ik al me kleding in een keer vervangen:P).
  ik heb er ook motivatie voor mijn probleem is aleen het doorzetten .
  ik zou graag een paar tips krijgen hoe je kan doorzetten.
  ik krijg ook wel hulp van me ouders zij doen de boodschapen en zorgen ervoor dat er niet veel snoep (met name chocola) of chips in huis is.
  ooh ja ik ben 16 nog wel teminste ik ben 1.65 en weeg 81.
  zoals ik al zij wil ik niet ineens alles kwijt zijn ik wil namelijk niet voor “tijdelijk” afvallen ik wil dus ook niet meer aankomen geen jojo effect dus.
  maar ik zou wel graag in ongeveer 20 kilo willen afvallen in 2 jaar dus 5 kilo een maand.
  nou is het erg logies dat je in hety beging makelijk 2 tot 3 kilo afvalt in een maand
  en de laatste maan maar 0.5 kilo.

  maar ik wil dus gewoon tips hoe ik meot volhouden, want ik weet wel wat ej allemaal moet doen en zo.
  en aangezien ik verantwoordelijk ben probeer ik niet on een keer alles om te gooien en blijf ik ook wel af en toe wat lekkers eten :D

 48. hoi allemaal,
  hier ben ikke weer (ik zat laatst op deze site te kijken, ik heb al eerder hier iets neer gezet, dat was 26 februari 2009, iets meer dan een jaar geleden). ik ben nu 18 jaar (bijna 19 :) en ben vergeleken met een jaar geleden iets lichter geworden, ik weeg nu 42 kg en ben 1.54 m, dat is niet veel minder dan een jaar geleden, maar 2 kg verschil helaas. ik zou graag nog wat willen afvallen, want ik zie er nog steeds dik uit, ik zou zo graag iets slanker willen zijn. maar door op deze site te kijken krijg je van elkaar veel tips en dat vind ik heel fijn en wat ik ook fijn vind is dat ik weet dat ik niet als enige ben met een probleem. ik krijg motivatie van jullie allemaal om meer af te vallen en het vol te houden. dus meiden: hou vol.
  groetjes en dikke knuffel van ikke :)

 49. heee.
  ik ben een meisje van 12 jaar en weeg 65,4 kilo.
  ik weel heel graag afvalleen want ik houd van zwemmen..
  maar ik heb al jullie reactie’s gelezen en dat ga ik nu ook proberen.
  ik hoop zo erg dat het lukt.
  dat ik me vetrollen niet door die leuke shirtjes zie.
  want dat is echt niet mooi.
  de zomer komt eraan enzo en ik wil er wel goed uitzien.
  ik heb ook hele dikke boven benen enzo.
  en het moet er echt af.
  ik sport 1 x in de week en doe ook aan workshops met dansen.
  maar de reactie’s ga ik echt wat meedoen .
  ik laat iets van me horen als het beter gaaar :)

 50. hey allemaal,
  ik wil jullie gewoon zeggen nie teveel te letten op die bmi-meter
  niet om jullie te ontmoedigen, maar het maximale gewicht dat de bmi-mete aangeeft is volgens mij veel te hoog
  ik ben namelijk 1,70 en weeg 64 kilo, en ik ben een beetje mollig
  de bmi-meter zegt dat ik zelf 70 kilo mag wegen en dat het nog goed is
  dat klopt dus heemaal niet!

  mijn tip: drink veel water daar krijg je een vol gevoel van en het zuivert!:D

 51. je moet genoeg brood blijven eten met niet zulk vet beleg zoals kipkerrie, eiersalade, jonge kaas etc. gewoon broodjes met goede kaas en magere vleesware zijn ok heel lekker
  veel water drinken helpt ook want je krijgt hierdoor minder trek en daardoor wordt je lichaam ook gezuiverd
  neem na het avondeten niks meer, want dit wordt niet meer goed verteerd en daardoor wordt het omgezet in vet
  tenslotte is het belangrijk om genoeg te slapen minstens 7 uur doordeweeks is belangrijk, tijdens je slaap verbrand en verteer je veel
  ik wens jullie allemal heel veel succes,
  ik ben zelf ook bezig met gewicht kwijtraken omdat ik er leuk uit wil zien in een bikini:)

  • hallo allemaal,
   ik wil graag wat kilotjes kwijt.
   ik weet dat veel water drinken je daar flik bij kan helpen ,maar er is een ding :IK LUST GEEN WATER ! ik lust alleen drinken met een smaakje .wand als ik water drink wordt ik kots misselijk ! wat is dan het beste om te drinken ?

 52. Hallo , ik weeg 65 kilo en ik wil heel graag afvallen , ik heb het al geprobeerd met sonja bakker , dat hou ik ook wel vol maar als even stopt zit het er gelijk weer aan , ik eet veel fruit en groente en ik beweeg ook regelmatig , ik moet elke dag 2 uur fietsen , en ik ben nog steeds niet afgevallen ik heb geen flauw idee hoe dat komt , ik word ook op school gepest door veel kinderen , dat vind ik niet fijn en ik kan ook geen normale kleding aan want dat is allemaal te strak of ik ben daar heel erg dik in , ik wil graag weer normale kleren kunnen dragen kunt u mij helpen om af te vallen zonder tabletten of sonja bakker ?

  groetjes ,
  Anoniem
  12 jaar.

 53. ik snap iets niet, ik heb een keer in een boek gelezen dat als je water drinkt je dan juist zwaarder wordt/lijkt. hoe zit dat als je dan 2 liter water per dag moet drinken??

 54. hooi, ik ben net 11 geworden en ik weeg 55 kilo, ik wil heeeeel graag afvallen maar het lukt niet altijd, en ik ben bang dat ik dan te veel afval en anorexia krijg. ik ben 1.67. heel erg lang dus voor mijn leeftijd. Mijn vriedinnen zeggen allemaal dat ik neit dik ben. maar ik vind zelf van wel. daarom ga ik nu ongeveer 2 liter water per dag drinken misschien dat dat helpt?? ik zit op dansen en hockey. misschien heeft iemand nog wat tips om wat kili’s kwijt te raken dan ben ik snel weer 40 kilo. tenminste dat wil ik worden

 55. hey, ik ben hadise
  en heb een vriendin die 10 jaar is die word 11 en die is 21/25 killo in de midden soort 23 kilo en ze is heel dun nou ik heb dat groene thee
  enzo gebrobeert en 2 liter water echt het klopt ik ben nu wel dun gewordenmaar wil meer tips en ik heb dit jaar een bruiloft van me broer
  en wil dun worden en ik word bruitsmeisje en wil dunne kleren aan doen je weet wel dat ik dun wil ik wil melichaam helemaal kompleet
  hebben gewoon recht helemaal maar dat lukt niet willen jullie mijn tip geven ik ben 11 jaar plsss help mij ik moet dun worden en ben
  te dik lijk wel Snik heeellpppp!!

 56. Een te dik meisje Reageer

  hoi,
  ik ben 1 meter en bijna 59 cm maar ik ben veel te dik voor mijn leeftijd en lengte
  (74.5 kg ongeveer). Ik zit er heel erg mee zou iemand me alsjeblieft willen helpen?
  Ik probeer wel af te vallen maar het lukt gewoon niet dus nogmaals plzzzz HELP MIJ!!!!
  Ik sport 3uur in de week en eet niet eens zo veel

 57. hey dikkiedik,
  ik vindt dat jij niet dek ben in ben 1M60 en weeg 50 kilo en wil zoveel vet kweit
  maar ik ken iemand die mijn leeftijd is (13) en weegt 150 kilo dus als ik die gast met jou vergelijk
  dan sta jij toch goed ik heb liever mensen die nie dik maar ook nie mager maar ik heb nu een manier gevonden omtevermageren inplaats ik snoep neem ik een sicolet das beter en als het warmer word loop ik dus doe ook aaan sport en ja zal vermageren en IK niet ik maar die ook iets heeft geplaats en ik noem laat ze aar dingen zeggen je moet daar niet achter kijken jij moet gewoon zeggen ik sta nie mager maar ook nie dik dus ik sta goe tegenover jullie

 58. hallo mensen

  ik ben een meisje van 16 jaar, ben 170 lang, en weeg 50 kilo
  te zwaar dus, maar daar komt verandering in ik ga naar die 40 kilo toe.
  het zal me lukken het moet me lukken !, heb in het verleden al eetstoornis gehad
  dat is een tijdje goed gegaan maar ik merk nu al dat het een tijd weer terug komt op een eetstoornis,

  succ6 everybody

 59. hulpeloosmeisje Reageer

  ik ben te zwaar en morgen moet ik naar de school arts. al mijn vrienden zijn nogal klein en licht. en ik ben 1.75 en weeg 65 is dat te zwaar? want ik had op zo’n papiertje gezien dat je maar 58 mag wegen.

 60. ik ben 12 jaar en me vriendinen zijn echt heel dus en ik weeg 1.45 en hun veel minder en ik wou vragen moet ik afvallen wand me vrienden zeggen ja maar ik weet het niet zeker

 61. Hej,
  Ik ben pas 11 jaar bijna 12 en ik weeg denk ik teveel :-(
  Ik ben al is in aanmerking geweest met een dieetiste maar dat helpt niet.
  Ik vind een jongen leuk maar hij vind mij te dik….

 62. hallo ik ben yasmine en ik
  heb astma ik ben 13 jaar en ik weeg 76kg
  ik ben dikk, ik wordt niet gepest maar soms wil ik gewoon leuke kleren en jassen kunnen dragen zoals elke meidje op mij school!!
  De Dokter zegt ookdat ik moet afallen door mijn astma
  anders krijg ik later problemen met mijn longen aleen elke keer
  wanreer ik naar de dokter ga kom ik 4 a6 kilo aan
  !!!
  Help me al;sjebliefd tipss!!!

 63. Hallo allemaal,

  Ik zit met verbazing al deze stukjes te lezen. Het is niet goed voor een meisje in de pubertijd om te denken aan afvallen. Dit geldt alleen bij kinderen/meiden die zwaar overgewicht hebben. En dat heb je niet als je een paar kg te zwaar bent. Ik lees in deze stukjes dat je m inder moet gaan eten, dat is juist NIET de bedoeling. Je moet uitgebalanceerd eten, dat betekent 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag, bruin brood en melkproducten eten/drinken. Daarnaast regelmatig sporten. Denk met alles aan de schijf van 5. Als je namelijk minder gaat eten, dan val je wel af, MAAR als je weer een normaal ritme aanneemt dan krijg je het er weer extra snel bij aan.
  Nog een goede tip: Ben tevreden zoals je bent.
  Probeer niet af te vallen omdat anderen iets tegen je zeggen, maar doe het alleen als het echt nodig is BMI> 26 en doe het vooral voor jezelf.
  Ik heb zelf nu ook een paar kilo’s teveel (dit NA een zwangerschap) en ik val af door gezonde voeding en vooral heel veel spinning. Je kunt het beste iets vinden wat bij je past en je echt leuk vindt om te doen, dan dat je met tegen zin naar de sportschool gaan. Je kunt ook thuis heel veel doen, als je tijdgebrek hebt. Ik heb zelf een spinning fiets gekocht, zodat ik in een vrij uurtje ff kan gaan sporten.

  NOG EVEN VOOR DE DUIDELIJKHEID: iK VIND HET NIET GOED DAT JONGE MEIDEN BEZIG ZIJN MET AFVALLEN. jE MOET GENIETEN VAN JE JEUGD EN NIET BEZIG ZIJN MET IEDER KILO. JE LICHAAM VERANDERT NOG DUIDELIJK TOT JE VOLWASSEN BENT.
  dUS TOT JE 20STE!

  Groetjes

 64. Hallo, ik ben Roel en ben 47 jaar. 1 juni 2008 woog ik 150 kg dat was het moment dat ik dacht, ik ben er klaar voor, ben het zat .Ik keek in de spiegel en dacht dit kan zo niet langer .Toen ben ik gaan afvallen zelf gedaan zonder sonja bakkers of zo iets helemaal zelf gedaan. Het belangrijkste vond ik altijd met je zelf praten, doorgaan, want als de weegschaal weer wat lichter aan gaf dan
  werd ik steeds gemotiveerder en ik begon ’s morgens met een stevig onbijt 3 bruine boterhamen en een kiwi en zo at ik 6 keer per dag. Daarnaast in het begin veel bewegen, elke dag en veel kijken op de verpaking wat je koopt. Ik lees elke dag motivatieboeken, dat helpt mij om door te gaan. Ik ben nu 98 kg ik sta nu stil ik vind het ook wel goed zo want mensen in mijn omgeving zeggen nu ook nu moet je stoppen. Ik blijf nu op gewicht. Ik kan nu ook wel iets lekkers eten want ik blijf op gewicht.I k sport nog 5 keer in de week en ’s avonds lopen we 5km in een uur en je word er fit van .Als ik nu aan patat denk dan word ik niet goed dat vind ik gif in mijn lijf.Nogmaals wees streng voor je zelf want je investeert in je zelf en in de toekomst.want als je er goed uit ziet kun je de hele wereld aan.Denk er om, er vallen vrienden af althans bij mij, want ze vinden mij niet gezellig meer. Even een biertje te pakken maar dat vind ik niet erg ,ik heb mijn vrouw en kinderen
  Groet Roel.

 65. hallo .
  ik ben valerie.
  ik vind mezelf veel te zwaar .
  ik ben zelf al begonnen met sonja bakker maar het lukt me gewoon niet .
  ik was 11 kilo afgevallen in 6 maanden tijd.
  en ben nu 4 kilo weer aangekomen .
  ik ben 1.45 m en weeg 48,2..
  ik zit op een zwaar ovegewicht .
  de eerste week tot 5 maanden dat ik met sonja bakker begon ging heel goed.
  maar daarna ging het weer slecht .
  ik wwet niet wat ik moet doen nu .
  ik wil heel graag op sport ik ga op 1 of 2 sporten .

  wat at ik de eerste week :
  smorgen”s : 2 of 1 crackertjes.
  op school (tussendoor) : fruit / snack a jack .
  smidag”s : 1 brodje melk og cola licht .
  savond”s minder dan 1 bordje eten .

  wat eet ik nu :
  smorgens”s : niks
  op school : b tween of mini breaks .
  smidag”s : 2 broodjes en een cracker soms .
  tussendoor : 2 b,tweens .
  savond,s 1 bord en heel soms nog een beetje .

  een heel groot verschil .
  wat moet ik doen .
  kunt u mijn helpen ? a.u. b

  groetjes: valerie…..

 66. hey ,
  ik ben een meisje va 12 jaar en ben nog in de groei en wil tegen de 24/12 vermagert zijn naar 40 killo
  nu weeg ik 60 kilo en wil dus vermageren en als jullie tips hebben voor ontbijt en middag en avond maal nu eet ik geen snoep meer en geen restafval en drink vanaf nu nog maar water en in he weekend frisdarnk ma nie veel dus hebben jullie tips voor me pleas stuur ze door naar mijn e-mail adres sarah@yveske.be

 67. hallo ik ben een meisje van 11 en ik weegde
  37 toen ging ik steeds naar boven nu weeg ik 45 ik wil weer naar 38 of 37
  help me dus!!!! ik wil afvallen en nu meteen ik krijg een feestje in me land en wil ook
  dun zijn dus ik moet afvallen ikdoe niet voor een feestje
  maar ook voor me gezondheid ik wil nu afvallen als jullie dit gelezen hebben van mij stuur alsjeblieft een bericht
  en nu ook :'( ik wil nu afvallen dus help me ik word dan blij !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  doei p.s zeg een tip doei!!

 68. hallo.
  ik ben 12 jaar.
  & ik vindt me zelf te dik!
  dus ik wil afvallen.
  maar een meisje uit me klas.
  die valt ook af.
  maar die eet gewoon niks meer..
  maaar moet ik dat doen?
  of moet ik juist andere dingen eten?
  en wat dan?

  ddoeeei

 69. hallo,,

  ik ben bijna 14 jaar,
  ik ben 1,72
  ik weeg 60 kg
  ik sport 4x in de week,
  en fiets elke dag 24 km naar school :roll:
  ik vind mezelf veeeeeeel te dik, heeft u tips om af te vallen?

 70. Hallo
  Ik ben een meisje van 13 jaar 1.64 en ik weeg 55 kh wat moet ik doen ik sport elke dag 1 uur en ik drink altijd groene thee maar dat helpt echt niet kan iemand mij helpen???

  gr.naaz

 71. Hoi,

  Mijn naam is Vera en ik ben 14 jaar. Ik ben 1.70 en ik weeg 60 kg. Ik vind mezelf toch te dik; mijn buik puilt een beetje uit en ik heb dikke heupen. Heb je ook tips voor jongeren die gewoon wat dunner willen worden maar niet extreem dun?

  Groetjes, Vera.

 72. Hey allemaal! Ik ben 14 jaar, maar ik ben gewoon ECHT te dik! Maar ik schud al het commentaar altijd van me af en volg de tips van deze site. :wink: Succes en doe geen domme dingen!

 73. ik drink veel water en sport veel en eet niet vettig enzo maar toch ben ik in 1 week halve kilo aangekomen :-(
  waarom is dat ???? moet ik niet juist afvallen ?????
  xxx 12jarig kind :P

 74. hoi
  ik ben 11 jaar en weeg 52
  ik moet soms wel huilen hoeveel ik weeg maar dat is het ergste nog niet ik heb een heele dikke buik ik kan geen shirtje meer aan

  hoe krijg ik die dikke buik weg en over een paar weken ga ik zwemmen met mijn klas is zal vast uit gelaggen worden :?

 75. hoi hoi
  ik wordt binnenkort 15 jaar, en ik weeg 60 kilo. Dat is nog al zwaar vind ik. ik wil graag naar de 45 kilo hoe kan ik dat het snelst bereiken. Voor de zomer graag 8)

  alvast bedankt :D

 76. .ik ben nina en ik weef 80 ben 12 en ik ben 1.70 m lANG en ik wil graag afvallen maar wie kan wat tips geven .

  liefst nina :D :-( :-( :-(

 77. mitchel van rhenen Reageer

  halloooo..! :roll:
  ik ben 13 jaar vanaf 21maart.
  ik weeg 58 killo maar ben niet erg dik! :oops:
  ik snap niet hoe dit komt en ik wil afvalen.
  ik eet al minder ( avond / snoep )
  ik sport veel sinds koort….
  blijf maar 58 wegen …
  iemand tips?.. :idea: :D

 78. Ik ben bijna 14 en weeg 88 kilo. Een meisje uit mijn klas maakt hele gemene opmerkingen tegen mij,over dat ik dik ben. Ik ben al eerder een beetje afgevallen,maar het wil niet lukken! Maat 42-44 voor een meisje van 13? VEEL TE VEEL! Ik heb er nog een x serieus over nagedacht om laxeer pillen te kopen,maar dat durf ik niet,en het is volgens mij geen goede manier om af te vallen… Ik wil gewoon lekker slank zijn,net als alle andere meisjes uit mijn klas! Als ik net 3 dagen bezig ben met afvallen zegt mijn moeder al gelijk: Ja! Ik zie het al hoor,dat je al afgevallen bent! Dan denk ik : HALLO!!!!! hoe kun je dat nou zien als ik er pas net 3 dagen mee bezig ben. Mijn moeder geeft me dus niet echt de goede motivatie. Die doet net alsof een weekje afvallen al genoeg is om 30 kilo af te vallen. Mijn ideale gewicht is 55 kilo. Wat zou dat mooi zijn!! Maarja dan moeten er wel 33 kilo’s af…
  Weet iemand hoe ik af kan vallen? Ik wil niet afvallen door te joggen of door gezond te eten,want zoiets werk bij mij gewoon niet!! Heeft iemand tips voor mij,behalve gezonder eten en sporten (ik eet al heel gezond,maar dat is niet voldoende,en sporten doe ik ook al) Ik wil nog even zeggen tegen dat meisje uit mijn klas dat het een verschrikkelijke arrogante,vriendinloze,vriendinnen afpakster is :ROT OP!!
  MAIL MIJ DAN NAAR: pinut@live.nl

  Xxx MII

 79. Hallo ik ben Tess
  IK wil even zeggen dat ik egt geschokt ben over alle reacties die hier staan het is gwn NIET NORMAAL dat je op je 13/14 al nadenkt: "ik ben te dik!" Dat is gwn niet gezond

  Maar voor mensen die gwn daar blijven gaan.
  Hoop dat het niet lukt
  Xxxjes :o

 80. Hallo ,
  Ik ben azra ik ben 13 jaar oud en weeg 88 kilo .
  Ik word er mee gepest en wil heel graag afvaallen maar het lukt niet kunt u mijn a.u.b. helpen .
  alvast bedankt mvg azra

  • ik ben een meisje van 12 en ik weeg 51 kilo.
   ik weet ook niet wat ik moet doen,jha afvaallen maar ik kan al die lkr e dingen ook niet laten liggen .ik ga gewoon veel sporten ,doe je dat al ?

   Gr. lisa

 81. @ britt: ben je echt te dik?! volgens Voedingscentrum.nlben je namelijk te licht. Ik ben zelf ook 15 en 1.63 en ik ben 47 kilo, maar ik ben juist best wel dun… ik zou als ik jou was niet gaan afvallen, want nog lichter worden is niet echt gezond, volgens mij. het kan miss wel dat je "te dik" bent als je best veel vet hebt: vet is lichter dan spieren dus in jouw geval zou ik niet minder gaan eten (wel letten op wat je eet(gezond eten dus)), maar proberen meer te gaan bewegen: ga op de fiets of lopend naar school (ik weet niet hoever je moet..), ga lekker sporten (touwtje springen is vermoeiend, maar wel goed!) en voor een mooi buikje doe je gewoon buikspieroefeningen: elke dag als je opstaat en als je naar bed gaat en dan elke (halve) week 5 meer (dus in week 1 20/25 als je opstaat en als je naar bed gaat en in week 2 25/30) suc6 ermee Groetjes, Anna

 82. hallo ik ben liesbeth en ben 12 jaar word bijna 13
  ik wil graag afvallen
  maar ik weet niet hoe
  en ik wordt er helemaal gek van
  als ik naar me zelf kijk dan :-( :-(
  dan voel ik me te dik please help me

 83. ik ben britt en ik ben 15 jaar ik ben 1.65 en weeg 42 kilo en ik wil afvallen want ik vind mezelf te dik :cry: heeft u nog afvaltips voor mij ik heb ze echt nodig ik heb al van alles geprobeerd wat moet ik nu doen .
  Groetjes Britt alvast bedankt . :cry:

 84. Hallo mensen …

  Het is denk ik in het begin erg schrikken als je hier meisjes van 11 12 13 14 etc ziet schrijven dat ze zichzelf te dik vinden ! .. maar ik snap het wel ik ben ook altijd mijn mijn figuur bezig geweest! Ik ben nooit de dunste geweest en mijn vriendinnen hadden altijd een beter figuur als mij! en geloof me dat is erg frustrerend. Sommige kleren kon ik niet aan en dat is gewoon een rot gevoel. Nu ben ik inmiddels 20 jaar oud ben 1.70 en weeg nu 72 kilo ik ben nu 7 weken bezig met "lijnen" en voor ik begon woog ik 78.

  Ik heb voor een jaar terug het ziekenhuis dieet gedaan en geloof me dat doe ik nooit meer. Inderdaad ik had binnen 3 weken (zoals in het boekje stond) mijn tien kilo eraf maar die zaten er na een maand ook weer dik en dubbel aan. want als je dan weer normaal gaat eten (niet proppen natuurlijk) dan krijg je jojo effect.

  Maar nu heb ik een goede methode gevonden …
  je moet gewoon door de weeks gezond eten.

  S’morgens drink ik eerst een groot glas LAUW water daarna eet ik meestal een kommetje yoghurt (optimel vanille) en een sinaasappel.

  s’middags eet ik gewoon 3 botherhammen of twee broodjes ofzo maar dan let ik wel op mijn beleg.. ik eet bijvoorbeeld heel vaak slankie 20+ smeerkaas of rookvlees of kipfilet.

  s’avonds eet ik gewoon mijn warm eten maar gewoon met mate en vooral niet teveel aardappelen want die zetten juist heel erg aan!! ik eet meestal lekker soep en dan een salade of lekker een tataartje of stukje kipfilet erbij.

  En als ik door de dag heen honger krijg dan pak ik me een appel of een liga .. en dat is zo slecht nog niet hoor!!!! .. Ook drink ik 1.5 liter water per dag en veel groene thee (vooral savonds) daar val je veel vanaf.

  En in het weekend dan doe ik gewoon waar ik zin in heb (natuurlijk moet je je dan niet helemaal vol duwen) maar dan eet ik ook lekker een frietje of een pizza net waar ik dan zin in heb. Owja trouwens cola light mag je ook hebben! (maar ook weer niet teveel).

  En eindelijk dit werkt bij me…. nu gaan de kilos er wel langzamer af maar komen er ook niet snel meer bij en ik eet nu gewoon gezond en heb toch steeds een vol gevoel…

  dus meiden Suc6 ermee … Honger jezelf vooral niet uit want dan krijg je juist een ander effect dan je zou willen .. maar eet gewoon gezond …en dan gaat het zeker lukken!!!!

  XX SABRINA

 85. Hee ik ben Esther,
  Ik ben 15 jaar en ik ben ong 7 kilo te zwaar. Ik heb echt al 100 keer geprobeerd al te vallen en nooit lukte het me. Mn moeder zei tegen me: Er komt wel een moment dat je er echt klaar mee bent en dan lukt het ook ;). En ze had gelijk! Het gaat nu heel goed. Ik heb meestal niet eens meer behoefte aan koek en snoep. Ik drink ook veel water en mag van mezelf maar 3x per dag eten. Ik ben al een kilo afgevallen terwijl ik nog geen eens 2 weken bezig ben. En ik ben nog lang niet van ermee te stoppen! Succes iedereen verder ;)

 86. Heee:)
  ik ben een meisje van 15.
  en ong 1.65 lang.
  en weeg 55 kilo.
  vorge maand woog ik nog 58.
  ik volg sonja bakker ,
  en je moet gwn goed opletten wat je eet.
  en drink veel water.
  Ik weet et duurt lang,
  maar het moet zeker lukken!!!!
  xxx
  suc6:)

 87. Hallo,
  Aangezien er toch al zoveel jonge meiden reageren doe ik ook even mee.
  Ik ben 17 jaar en weeg nu denk ik 72 kg bij een lengte van 1,75. Ik ben nu druk bezig met afvallen, vooral omdat ik deze zomer met vrienden op vakantie ga en dan wil ik me wel een beetje zelverzekerd in bikini voelen. Wat bij mij erg goed werkt is: zodra ik trek in iets heb een stukje fruit eten of wat water drinken. Helaas houd ik het nooit zo lang vol, dus iemand goeie tips om de motivatie vast te houden?
  Groetjes.

 88. rachelbelien@quicknet.nl Reageer

  hallo ik ben Rachel,
  Ik ben 13 jaar en 1.69 en weeg 65 kilo :cry:
  me ouders vinden me goed zoals ik ben maar op school word ik gepest en heb ik geen vrienden:-(
  ik ga op hockey dus dan val ik ook wel een beetje af!
  maar als ik van schoola fkom heb ik honger en dan eet ik me vol :oops: ik kan er gewoon niks aan doen want het is gewoon te verlijdelijk!:roll:
  Kan u me misschien helpen? :wink:

  Groetjes Rachel :D

 89. Hallo,

  Wij hebben al ruim 28 jaar wereldwijd tevreden klanten op het gebied van aankomen, afvallen, meer energie of gewoon gezonder lever (waaronder een aantal TOP sporters).

  Daarnaast bieden wij gratis lichaamsanalyse & begeleiding.

  Voor een ieder die interesse heeft: 0655988591

 90. Eey ik ben jennifer, Zou iemand mij een paar tips kunnen geven om af te vallen want zelf lukt het mij niet. Hopelijk komen jullie er met en paar tips aan stappen. groetjes, jennifer (josemanders[at]hotmail.com :idea:

  • hey

   wat ik zou doen is heel veel water drinken
   fruit eten
   groenten eten
   en als je een tuin hebt zou ik beter in de tuin gaan wereken
   en als je met een lift moet gaan neem dan de trap
   heel veel liefst liefien sucses jennifer

   heel veel liefst liefien sucses jenife

 91. aan Ikke, Als je 1.54 m lang bent, en 44KG weegt, op jou leeftijd, ben je bijna te licht! kijk maar op Voedingscentrum.nl. Groetjes Iris

 92. hoi,
  ik wil een beetje afvallen, omdat ik mezelf dik vind. ik ben namelijk 1.54 kort, weeg 44 kg en ben 17 jaar. ik ben ook heel erg onzeker en hoop als ik een beetje slanker ben, dan ook zekerder ben. ik kan heel moeilijk afvallen, want ik beweeg al heel veel (doe een dansopleiding), ik ga ook iets minder eten, maar veel helpt het niet. ik weet echt niet wat ik moet doen en weet ook niet waarom het niet lukt, want als ik veel sport of danst, dan wordt ik soms zelfs zwaarder en dat vind ik niet echt leuk. wie kan mij helpen? tips? (ik wil lichter wegen) ik ben je dan echt dankbaar.
  groetjes ikke (meisje van 17)

 93. halloo,,
  ik ben 1.76 lang en weeg 87 kilo en ben 13 jaar! (help!).. heeft iemand voor mij tips? hoe ik kan afvallen?

  meisje van 13

 94. ik wil afvallen want ik weeg 50 kilo en ben 12 als jullie tips hebben help mij dan a.u.b.ik ben 1,72 help mij

  • als je 12 bent 1.75 bent en 50 kilo weegt ben je volgens mij niet egt dik.. teminste niet als je het met mij vergelijkt: ik ben 11 ongeveer 1.64 en weeg ongeveer 54k

 95. Ik ben een meisje van 17 jaar.
  En ik weeg 90 kilo.
  Mijn bovenbenen zijn ook super dik en mijn buik. Ik heb maat 44 en wil graag naar 40-42.
  Ik zat altijd op voetbal. Alleen door school en mijn stage kan ik het gewoon niet meer doen.
  Wel kan ik nog post blijven rondlopen op zaterdag.

  Maar, please, help me.
  Imemand tips?

  Hulpeloos meisje, x

 96. Hallo
  ik ben 16 jaar
  ik ben 1m64 en weeg 70 kilo
  ik zou heel graag 10kilo zo snel mogelijk wille afvallen kunne jullie mij helpen a.u.b. :-(

 97. Hey,
  ik ben een jongen van 13, ik ben 162cm en ik weeg 67 kg.
  vroeger ben ik al is nnar de dieetiste geweest en dat ging goed, ik ging toen ook joggen enz..
  maar nu ben ik weer terug veel aan het bijkomen.
  Ik zou ijgelijk wel is terug willen gaan joggen maar ik vind lopen niet leuk, alleen maar als ik voetbal.
  Ik probeer ook van de snoep af te blijven maar dat lukt niet.
  Heeft iemand misschien tips om het lopen wat leuker te maken en om uit die stomme sneopkast te blijven?
  Mail me naar: milli.freak@hotmail.com

  • misschien is het een iedee je moeder die snoepjes te laten verstoppen (of iemand anders) klinkt stom maar als je nadenkt is de beste manier om geen snoep te pakken want je hebt dan geen idee waar het is..
   natuurlijk moet je dan geen snoep gaan kopen want dat heeft ook niet egt zin…

 98. Laura,

  ik zou als ik jou was gaan praten met iemand die je heel goed kent, het snijden wat je doet is zeker niet goed, je geeft al aan dat je wilt stoppen, volgens mij lukt dit alleen als je echte hulp krijgt.
  en je zit in de puberteit je lichaam veranderd met de dag, dat je nu onzeker over je lichaam voelt is redelijk normaal. je weet niet wat er gebeuren gaat en wat er nog veranderd met je lichaam.

  mijn advies: zoek hulp voor het snijden en laat de tussnedoortjes staan, beweeg lekker veel.

 99. Hej je moet niet hier vragen aan mense of je af ken valle zonder dieet dat luk toch nie doe gewoon net als ik heel weinig ete ik ben daarmee al 12 kilo afgevallen in paar maandjes weeg nu 65 en woog eerst 77 veel te zwaar (vind ik)voor iemand van 13 (172 lang) ik wil naar de 50 en nog minder en het gaat me lukken al moet ik al het eten laten staan!!! en laura niej meer dnijde

 100. hallo ik ben laura en ben 13 jaar
  ik ben 1,52 en weeg 48 kilo
  ik voel me klein en dik
  ik ben onzeker over mijn lichaam
  durf geen leuke / strakke shirtjes te dragen
  als ik in de spiegel kijk voel ik me verdrietig
  soms snij ik mezelf om het verdriet te vergeten
  maar daarna voel ik me nog elendiger
  weet iemand tips om aftevallen / te stoppen met snijden?

  xliefs laura

 101. Haaii,
  Ik ben 14 jaar, 1,75 lang en weeg 80 kilo! Veel te zwaar dus.
  Weet iemand een paar tips om gezond af te vallen? ( Heb vroeger Boulimia gehad dus mijn moeder let erg op me :roll: )
  En wil echt niet weer Boulimia.
  Mail me maar: Secretmoi@live.nl
  Alvast bedankt!

  Groetjes!

 102. Haaii,
  Ik ben 14 jaar, 1,75 lang en weeg 80 kilo! Veel te zwaar dus.
  Weet iemand een paar tips om gezond af te vallen? ( Heb vroeger Boulimia gehad dus mijn moeder let erg op me :roll: )
  En wil echt niet weer Boulimia.
  Mail me maar: Secretmoi@live.nl
  Alvast bedankt!

  Groetjes!

 103. Hallo ik ben michelle ben moeder van een jongetje van 6 maanden ik sport 3/4 keer in de week en ik weeg nog het zelfde als een paar weken na de bevalling. Ik let ook op mijn eten wie kan mij helpen

 104. Hallo
  ik ben 1,65 m en 62 kilo. Dus te zwaar. Heeft iemand tips om af te vallen zonder een echt dieet te volgen?
  X

 105. Hallo,
  ik ben een meisje van 13 jaar
  en ik vind mij zelf te dik (55 kg).
  sommige anderen vinden dat ook,
  en sommige niet.
  kunnen jullie mij helpen ? :-(

 106. IK wil afvallen maar lukt mij niet
  ik ben 18 jaar ik weeg 60 kilo en ben 1.59 dat is overgewicht wat kan ik allemaal doen.

 107. Ik ben niet dik, maar mijn bovenbenen vind ik wel dik. Ik vind ze zo uh niet strak :’). Is dat normaal? Of niet? X

 108. Ben het wel eens met Lous. Meisjes onder de 15 moeten nog niet eens nadenken over afvallen. Ik weet dat het niet goed is voor kinderen om al over afvallen bezig te zijn. Ze moeten eerst eens uit hun groei komen, en dan kunnen ze daar eens over gaan nadenken.

  Onthoud allemaal goed: je bent mooi zoals je bent, want zo ben je gemaakt :-)

  x

 109. Hee,
  ik ben lizzy
  ik ben 1.65
  en ik weeg 50 kilo.
  is dat gezond?
  in 1 jaar ben ik 10 kilo zwaarder geworden
  en 5 cm groter.
  ik wil niet nog zwaarder worden! help me

 110. heeee,
  ik ben beau en ik ben 13 jaar .
  ik wil zograaag afvallen ik sport al 3 keer in de week en let op mijn voeding. maar het lukt me niet om aftevallen ik ben 1.68 & weeg 55 kilo is dat teveeel of teweinig?

  liefs beaauu! :D

 111. Hallo,

  Ik ben nu 19 jaar, en ga binnenkort voor die tijd wil ik mezelf een goede levensstijl aanpassen. Daarom ben ik begonnen met gezonde dingen in huis te halen. zoals Mager vlees: kip,kalkoen, braadlappen, tartaar en biefstuk daarnaast helpt voor mij appelazijn erg goed. Misschien is dit een tip. En zet jezelf er helemaal toe. Iedereen kan afvallen zonder tabletten! :idea:
  Succes iedereen. (p.s. moet je eens kijken hoeveel mensen er om je heen zwaarder wegen dan jij zelf!)

 112. hallo ik ben nesira en ik ben heel dik ik weeg 70 kilo en ben 14 jaar ik vind het heel erg ik heb dan hele leuke kleding aan maar dan komen me vetrollen uit
  kunt u mij A.U.B helpen wat ik moet doen

  PS:alvast bedankt

 113. hey ik ben Chantal,ik ben 13 jaar en weeg ong. 51 kilo heeft iemand een paar tips om wat kilo’s kwijt te raken :-(

 114. hallo, ik ben Silke & ik ben net 14 geworden.
  ik ben ongeveer 1m53 en weeg rond de 50 kilo, daarstraks berekende ik mijn bmi en om helemaal een goed gewicht moet ik 3,4 kilo afvallen, omdat ik ook een beetje een buikje begin te krijgen wil ik zeker en vast ook die 3 kilo afvallen.

  het enige probleem is dat ik bijna niets lust..
  groenten en fruit komen niet vaak op mijn bord..
  iemand tips?

 115. Wat is dit voor site?
  Waarom reageren er alleen jonge meisjes die nog veel te jong zijn om na te denken over het feit of ze te dik zijn of niet! Waarom wordt er hier niet op ingegrepen?

 116. Hoi
  Ik wil 3/5 kilo afvallen, ik snoep ook veel te veel, soms wel 20 snoepjes per dag. Kunt u me helpen?

  Silke.

 117. hoi ik ben natascha ik ben 17 jaar ik weeg 60
  en ik wil heel graag afvallan kun alsief hulpen
  wil dun worden gr natascha

 118. hoi ik ben natascha iik wil heel graag afvallan
  want uitschuden voor dikzak dus ik wil heel graag afvallan kun hulpen gr natascha

 119. Hallo Ik ben Lisa,
  en ik wil heel graag afvallen ik sport 2 x in de week
  op dinsdag avond en donderdag avond. en dat gaat erg goed!!! alleen met lijnen wat minder ik weeg ongeveer tussen de 95 kilo maar ik wil zo graag naar die 80 dat zou geweldig zijn! je moet ook veel water drinken maar ik hou niet van water cristal cleaur is ook goed toch? heeft u nog wat afval tips voor mij? komkommers mag je en tomaten daar mag je zoveel van eten als je wilt want dat vuld je maag ook toch?
  hoeveel kilo zou ik nog voor de zomervakantie kunnnen afvallen denkt u?
  alvast bedankt voor u hulp
  :D :wink:

 120. haai, ben 12 jaar en heb een paar kilo’s overgewicht. Ik was een keertje ziek maar het was niet normaal ik kon niet meer eten en ben 4 kilo afgevallen.Toen ik weer beter was kwam ik weer aan. Ik kan maar niet afvallen. En ik kan me niet aan de schema houden die ik van de ggd kreeg. Ik begweeg elke dag maar val niet af

  Groeten … 12 jaar 1.54 1/2 55 kilo :cry:

  • hey

   zo veel overgewicht heb je ook weer niet hoor als je 50 weegt ben je al net gezond. Ik ben zelf ook 12 jaar, ik ben 1.69m en weeg 51 kilo. Ik dacht zelf ook altijd dat ik te zwaar was maar dat komt door mijn lengte. Ik heb toen mijn BMI berekend op voedingscentrum.nl en toen kwam ik erachter dat ik bijna te licht ben!!! Dus mijn tip is drink veel water( dat is voor mij makkelijk ik lust niks anders;)) beweeg veel en ga niet minder eten maar gezonder eten. Dus weg met het snoep en kom maar op met die groenten!!!

   Groetjes Kaylee

 121. @stef: Als je ook als eerste aangekomen bent ooit bij je buik, dan is dit ook het laatste gebied waar je aan ziet dat je bent afgevallen. Hier kun je meer over lezen in dit artikel: [url=http://www.gezondr….]Kun je plaatselijk afvallen?[/url]

  Het zou ook kunnen dat je te veel vel hebt als je nog veel zwaarder bent geweest of te snel bent afgevallen. Maar dit maak ik niet op uit jouw reactie.

  groetjes WW

 122. hoi ik ben 19 jaar oud en weeg 87 kilo ben zelf 1.72 en ben alleen dik bij mijn buik ik loop elke dag max 8 uurtjes alles valt af behalve me buik die komt juist aan ik eet niet veel en hou ook niet zoveel van vet wat nu??

  • zo stef jij moet wel veel gaan sporten meer rennen en geen snoep en schip of chocolade
   reep
   dan lukt het wel Groetjes Nisrine

 123. heey ik ben 11 jaar 146 cm en weeg 36 vroeger heb ik kinderanorexia gehad en dat wil je egt niej hebben hoor loubna maarja wat ik wil zeggen je moet niet denken ik ben dik dat is helemaal niet zo in de spiegel lijk je toruwens dikker als je gaat denken ik ebn niet dik kom je dr achter dat je ook niet dik bent sommige mensen denken zo goed ik ben slank dat ze ook egt slank worden ik zelf sport heel veel ik dans elke dag doe strek oefeningen en doe mijn uikspringen ik doe 100 keer per (minimaal) touwtjes spingen en ongeveer een kilometer lopen en ik zwem 2 keer in de week 50 baantjes en zo blijf ik dun en ik kan eten wat ik wil dus als je daarmee begint gaat t al goed
  hele dikke kus mall

 124. lieve loubna, vooral niet doen! je bent nog in de groei dus als je minder gaat eten en later weer normaal gaat eten, word je juist dikker. ik zou gewoon een leuke sport uitkiezen waar je met een vriendinnetje opkan.

  liefs kirsten 15 jaar 55 kilo.

 125. Dat van die groene thee klopt:).
  Ik drink nu ook elke dag 2 liter water en ik ben al 4 kilo afgevallen in 3 maanden tijd!.

 126. Milou,

  Volgens mij moet je niet in de verleden tijd praten over anorexia, maar in de tegenwoordige tijd. Als je naar 45 kilo wil met jouw lengte, heb je echt een groot probleem. Ik zou daar maar eens wat aan gaan doen ipv info vragen over afvallen.

 127. ik ben rosje ik ben 13 jaar 1.61 M en weeg 60 kilo…. ik wou graag afvallen maar ik weet niet hoe kunt U mij helpen?

  • kijk je moet gwn veel groente eten & je moet vaak sporten
   misschien nwel elke dag 1 uur dat is al voldoende en als je uit de buurt blijft van schips snoep en chocolade dan lukt het je wle hoor
   succes

 128. Ik weet niet hoe het bij jongeren rond 19 jaar zit, maar volgens mij moet je met een lengte van 1.78 meter niet naar 45 kg willen. Dan moet de oplossing van het vele vet meer in wat anders gezocht worden (bewegen/oefeningen).
  Mijn vrouw is 1.65 meter en heeft met 58 kilo de ideale verhoudingen zonder veel vet. Daar zit wel een redelijk leeftijdverschil in, maar volgens mij rechtvaardigt dit geen verschil van 13 kilo terwijl zij 13 centimeter korter is.

 129. Ik zou graag willen afvallen maar ik heb een paar jaar geleden anorexia gehad ik ben nu 19 jaar en weeg 56 kilo bij een lengte van 1.78. Ik wil weer naar de 45 kilo toe!
  Ik ga ervoor.
  Ik heb namelijk veel vet in verhouding tot mijn spieren en botten.

  • Lieve milou, k begrijp je echt alleeeen.
   45 kg is te licht.
   ik heb zelf bouilimia gehad :(( en wat bij mij helpt is gwn sporten.
   IK was dik toen ik 48kg woog en niet sportte en niks at, nu weeg ik 50kg ik sport eet normaal(afentoe snoep) en serieus. k heb een strakke buik(A)
   ow ja ik ben 14;)

   xxx

   ps: don’t let anorexia win you,

 130. hallo mijn naam is Shaarda,

  weet je wat ook goed is als je warm hent gegeten moet je na je maaltijd een glas groene thee drinken.

  en geloof me drink elke dag 2 liter water en de kilo’s vliegen er van af ik ben zelf drie keer per dag op de zelfde tij dgaan eten 2 liter water ‘smorgens een kop groenethee ávonds na het eten groenethee.. ik ben in 6 maanden tijd 10 kilo lichter beste tijd om te eten zijn tussen 7 en 8 daarna tussen 12.00 uur en 13.00 en daarna tussen 18.00 en 19.00 uur daarna nix meer eten. dat verteerd niet meer en groene appel is ook en tip e na het eten geen toetje maar verse ananas .

  ik weet zeker als je dit volhoud dan ben jij ook over 6 maanden 10 kilo lichter. en je moet het zo zien 2 kilo ongeveer per maand dat klinkt al iets vriendelijker.

  ik wil iedereen heel veel succes wensen en lees graag jullie reactie als het gelukt is.

  mijn zegen hebben jullie.
  veel liefs Sharda

  • beste sharda ik wil ook afvallen en ik ga hed ook zo proberen maar wat moet je dan op je brood doen want ik doe altijd vlokken op me broed want ik ben pas (11)bijna 12 maar ik denk dat het niet werkt al ik LEMAAL PINDAKAAS EN VLOKEN EN PASTA EN HAGEL ER OP GAN DOEN XD
   willen julli asjeblieft trugreageren ook al is het nu 2011 asjeblieft zeg het!
   gr laura

 131. hoi ik ben
  hajar ik ben alleen van me billen en huepen te dik in mijn boven licham helemaal niet ik heb heel klien borste dun gezicht dus alleem van billen en huepen ik wel echt van daar afvallen kunt u mijn vertelen wat moet ik allemaal doen op sport school welk apparat is de beste voor mij probleem ik ga ook met een dieetest begenin groetjes hajar

  • hey

   Hoe oud ben je eigenlijk?
   mieschien kan ik je helpen!

   veel liefst liefien

 132. Ik ben het niet eens met dat sonja bakker een heel slecht dieet is. Want de tips wat op deze weblog staat. Staat ook in het boek van Sonja bakker zelf.En Sonja bakker is ook niet alleen een dieet maar ook een levensstijl en bij mij lukt het heel goed. Ik ben niet te snel afgevallen maar wel op mijn streefgewicht en ik ben naar een half jaar nog steeds op mijn streefgewicht. Het ligt ook aan jezelf.

  Met vriendelijke groeten

  Leonie Salemink

 133. Hallo ik ben Unzule en ik weeg 90 kilo ik zou heel graag willen afvallen maar ik weet niet hoe te beginnen.Ik word ook gepest op school vanwege mijn gewicht.Kunt u mij aub helpen?

  groetjes, Unzule ( 17)

 134. halo ik ben loubna
  ik ben 11 jaar
  ik wil afvallen maaar weet niet hoe
  ik ben op vakantie geweest iedereen zij dat ik ben afgevallen
  en ik ben nu 1.48 en ik weeg denk ik een beetje meer dan het gemiddelde
  kunt u mij helpen ?

  groetjes loubna

  • johan van Noort

   luister meer naar je ouders jij bepaal nog niet wat je wil en mag het is te gek voor woorden dat een kind van 11 jaar dit zelf gaat doen.

  • Als kind van 11 is het nu veel moeilijker om te luisteren naar je ouders en alleen te eten als je wat van hun krijgt, Je krijgt nu allemaal zakgeld en je kan makkelijk naar de supermarkt om wat lekkers te halen.

   Ik ben zelf 14 en heb er ook wel last van.
   Ik geef je een tip, stop je zakgeld gelijk in een goede kluis/spaarpot, en zorg ervoor dat je er moeite voor moet doen om er geld uit te halen. Ik weet niet of je aan sport doet, maar snoep niet te veel en een geen chips of andere dingen die lekker zijn.

   Succes.

   En johan wat ik hierboven al zei, het is nu heel anders dan vroeger. Vroeger kregen kinderen bijna geen zakgeld en kostte het veel meer moeite om aan iets lekkers te komen. Een kind van 11 komt in de pubertijd dus bepaalt het heel erg wat hij of zei wil of doet.

 135. Zelf heb ik veel baat gehad bij on-line afvallen via Wegclub.nl. Dat is een gratis manier om je zelf gemotiveerd te houden. Een gezellige club mensen, die elkaar uit de put helpen bij een dipje.

  Maar mischien ken je de site al?

  groetjes,
  Frea

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.