Alle functies van ons lichaam verbruiken water. Iedere lichaamscel heeft water nodig om te kunnen functioneren. Water drinken, zorgt ervoor dat organen kunnen blijven functioneren, en dat lichaamsfuncties snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd. Het drinken van voldoende water zorgt daarom voor meer energie en verhoogt onze stofwisseling met ongeveer 3 procent.

Als je wilt afvallen is veel water drinken helemaal belangrijk, want onderzoek heeft uitgewezen dat dorst en een hongergevoel in de meeste gevallen samengaan. Als je licht uitgedroogd bent, is het gemakkelijk om het gevoel van een dorstgevoel te verwarren met een hongergevoel. Je gaat dan eten in plaats van water drinken, terwijl je eigenlijk dorst hebt, en geen honger. Op zich is dat niet erg omdat in bijna alle vaste voedingsmiddelen ook water zit, maar je krijgt dan wel extra calorieën binnen… En dat is natuurlijk niet per se raadzaam als je wilt afvallen.

Genoeg water drinken helpt je daarom bij het afvallen, want dan ga je minder snel eten. Hieronder lees je alles over het verband tussen afvallen en water drinken…

Hoeveel water per dag drinken?

Hoeveel water je per dag moet drinken, hangt af van jouw lichaamsgewicht. Gemiddeld genomen moet een mens 1,8 liter water per dag drinken. Als je op dieet bent, is het niet erg om meer water te drinken dan deze richtlijn. Als je exact wilt weten hoeveel water je per dag moet drinken op basis van jouw gewicht, dan moet je per kilo lichaamsgewicht 0,03 liter water drinken. Voor iemand van 70 kilo is dat dus 70 x 0,03 = 2,1 liter water per dag.

Als je veel beweegt, mag je gerust meer drinken dan deze richtlijn, omdat je al snel een halve liter zweet tijdens het sporten. Veel water drinken voor, tijdens en na het sporten geeft je bovendien meer energie, en het helpt om de herstelperiode te verkorten.

Heel veel mensen vinden water niet lekker. Door fruit te eten met een hoog vochtgehalte (zoals sinaasappels en appels) kun je toch veel water binnenkrijgen, zonder het puur te drinken. Fruit helpt bovendien om je maag te vullen met relatief weinig calorieën. (bron)

Vermageren + afslanken dankzij water bij elke maaltijd

Je kunt op een simpele manier extra vermageren en afslanken tijdens een dieet (en als je niet op dieet bent natuurlijk evengoed) door voor elke grote maaltijd twee normale glazen water te drinken. Vermageren en afslanken gaat dan ongeveer 2,5 kilo per 12 weken sneller dan wanneer je geen drinkwater zou nemen. Dit komt doordat je eerder vol zit, en daardoor iets minder eet bij elke maaltijd. Een hele goede gewoonte als je een paar kilo wilt vermageren dus! Hierbij nog enkele aanvullende artikels over water drinken:

Te veel water drinken…

Je kunt ook TE veel water drinken, dit wordt watervergiftiging genoemd. Als je te veel water drinkt, neemt het plasmagedeelte van je bloed (het vloeibare gedeelte) te veel toe, met als gevolg een te laag zoutgehalte. Vooral als je dan ook nog intensief gaat sporten, dan verlies je via het zweet ook nog meer zout. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met je hersenen en je spieren (waaronder je hart). Toch komt te veel water drinken meestal alleen maar voor bij bijvoorbeeld marathonlopers en jonge kinderen, maar zelden bij mensen die normale activiteiten op de dag doen.

Afvallen & water drinken: goed of slecht voor gewichtsverlies?

afvallen-water-drinkenVoor alle mechanismen en functies van het menselijk lichaam is water nodig. Sterker nog: het menselijk lichaam bestaat voor 55 tot 65 procent uit water. Zonder water kan het lichaam niet naar behoren functioneren.

Water zorgt namelijk voor optimale stofwisseling, vetverbranding, bloedstroom, hersenfunctionaliteit, zuurstoftoevoer, spijsvertering, orgaanfuncties, enzovoort. Voldoende water drinken verhoogt je energiepeil dus, en versnelt de stofwisseling en vetverbranding. En nog belangrijker: een tekort aan water vertraagt al deze processen.

Honger met dorst verwarren…

Als je wilt afvallen is water drinken extra belangrijk. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat dorst heel vaak samengaat met honger. Meer dorst betekent dus meer honger. Bovendien verwarren veel mensen dorst vaak met honger, vooral als je licht uitgedroogd bent. Je gaat dan eten, terwijl je lichaam eigenlijk vraagt om drinken. Dit is op zich niet erg, want ook voedsel bestaat grotendeels uit water. De extra calorieën in voedsel zijn echter eigenlijk niet nodig. Kortom: water drinken voorkomt honger en helpt dus bij afvallen.

Extreem veel water drinken is zinloos!

Overal lees je dat je ten minste 2 liter water moet drinken. Dit is klinkklare onzin. Hoewel het gezond en overtuigend klinkt, is het drinken van veel water nergens goed voor. Wetenschappers van de University of Pennsylvania hebben deze mythe voor eens en altijd uit de wereld geholpen. De vaste producten (voedsel) die de gemiddelde mens dagelijks eet, is namelijk goed voor 75 procent van de dagelijkse waterbehoefte. Twee glazen (250 milliliter) vocht is al voldoende. Dit mag water zijn, maar dat hoeft niet. Voor afvallen is water natuurlijk wél beter dan caloriehoudende dranken.

Afvallen & water drinken: hoeveel water per dag?

Hoeveel water je per dag moet drinken hangt af van je lichaamsgewicht en van je bezigheden. Als je veel sport en/of zwaar lichamelijk werk levert (en dus veel zweet), dien je natuurlijk meer dan bovengenoemde GEMIDDELDE twee glazen per dag te drinken. Twee liter is echter niet nodig, zelfs niet voor een kickbokser van 100 kilo. En let op: overdreven veel water drinken is heel slecht voor je. Als je te veel water drinkt, kun je namelijk een watervergiftiging oplopen.

Water drinken om af te vallen: conclusie…

Water drinken is en blijft belangrijk voor afvallen. De hoeveelheid wordt echter zwaar overschat. Kortom: als je wilt afvallen mag je best veel water drinken, maar dat hoeft niet per se. Drink in ieder geval NOOIT te weinig water, dat belemmert afvallen!

Deel hieronder jouw ervaringen & bevindingen omtrent water drinken!

Water drinken vóór elke maaltijd helpt bij afvallen

Gisteren schreef Gezondr nog over de onduidelijkheden rondom water drinken en afvallen, en dan vooral tijdens een maaltijd. Heel toevallig is vandaag een nieuw onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat je iets meer dan 2 kilo per 12 weken EXTRA kunt afvallen tijdens een dieet door voor elke grote maaltijd twee glazen water te drinken.

Nu is deze informatie op zich niet nieuw – we noemen deze tip al regelmatig bij allerlei tips om te vermageren – maar het is nu ‘officieel’ wetenschappelijk bewezen. In dit eerste onderzoek naar de effecten van water op je lichaamsgewicht is duidelijk geworden dat je bij elke maaltijd ongeveer 75 tot 90 calorieën minder eet door eerst twee glazen te drinken. Het gaat wel om flinke glazen van 237ml, dus bijna een half liter voor elke maaltijd.

Overigens zeggen de onderzoekers niet dat water drinken per definitie helpt om vet te verbranden of vet weg te laten smelten, aangezien deze resultaten werden behaald door twee groepen te vergelijken die bezig waren met een calorie-arm en vet-arm dieet. Eén groep moest dus twee glazen water drinken voor elke maaltijden en zo was het mogelijk om sneller af te vallen dan de groep die geen extra water dronk.

Lange termijn: aanpassen van gewoonten

Verder was het nog interessant om te zien dat na een jaar de groep die de glazen water moest drinken nog eens een kleine kilo extra was afgevallen, zelfs zonder een dieet te volgen. Er was dus geen sprake van terugval in deze langere periode. Een groot deel van deze groep dronk nog steeds twee glazen water voor elke grote maaltijd, omdat ze het gevoel hebben dat het daadwerkelijk helpt om minder te eten (en de cijfers bevestigen dit dus ook). Inmiddels hebben zij er een gewoonte van gemaakte om de glazen water te drinken, en dit lijkt erg goed uit te pakken – ook als ze niet op een dieet zijn.

Kanttekeningen bij de werking van water om af te slanken

Overigens zijn er nog een aantal kanttekeningen te plaatsen bij het drinken van water voor elke maaltijd volgens Diet blog (en ook wel redelijk terecht in mijn ogen):

 • Gebruik het drinken van water niet als excuus om ongezond te eten. Gezond eten moet altijd de basis zijn van langdurig gewichtsverlies. Logischerwijs gaat het niet werken als je twee glazen water gaat drinken voordat je een zak chips leeg eet (in plaats van anderhalf).
 • Wanneer je water drinkt, drink je niet iets anders. Het gewichtsverlies kan ook veroorzaakt worden door het niet drinken van alcohol bij de avondmaaltijden of het overslaan van jus d’orange bij het ontbijt.
 • Mogelijk werkt het drinken van twee glazen water vooral bij mensen van middelbare en oudere leeftijd, aangezien hun maag er langer over doet om het vocht te verwerken in de maag. Mensen onder de 40 jaar merken mogelijk weinig van het drinken van water voor elke maaltijd.

Maar goed, of het nu voor iedereen werkt of niet, water is goedkoop en altijd aanwezig, dus het is altijd de moeite van het proberen waard. De cijfers uit het onderzoek laten in elk geval meer indrukwekkende resultaten zien dan de meeste dieetpillen, dus ik geef het zeker de voordeel van de twijfel.

Dus ik roep iedereen die dit leest op om het tenminste een weekje of twee te proberen, en jouw bevindingen hieronder te typen!

Water drinken tijdens de maaltijd slecht voor afvallen?!

Ik las onlangs op een afslankforum dat het slecht zou zijn om water te drinken tijdens de maaltijd. Water drinken tijdens de maaltijd zou namelijk indigestie veroorzaken. Indigestie betekent dat je spijsvertering wordt verstoord en tegengewerkt door het overladen van de maag. Water zou zodoende kunnen zorgen voor gewichtstoename. Maar is dit echt waar?!

Meningen over water drinken & afslanken

Veel mensen hebben een uitgesproken mening m.b.t. het drinken van water & afslanken. Sommigen zeggen dat je ten minste een liter water dient te drinken, maar er zijn er ook die 3 of zelfs 4 liter propageren. Sommige mensen zeggen dat je water net voor, net na of tijdens de maaltijd dient te drinken. Anderen zeggen juist dat je geen water moet drinken rond etenstijd. Sommige mensen zeggen dat je afvalt door ijskoud water. Anderen zeggen dat je juist warm water of water op kamertemperatuur dient te drinken.

Bewijs voor stellingen m.b.t. water drinken & afvallen

Vrijwel al deze tegenstrijdige meningen kunnen reëel worden beargumenteerd. Maar er is voor geen van deze argumentaties wetenschappelijk bewijs voor handen. Zo ook niet voor de stelling dat water drinken tijdens de maaltijd kan zorgen voor indigestie en/of gewichtstoename. Het zou waar kunnen zijn, maar het tegenovergestelde eveneens.

Dus: water drinken & afslanken???

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60 procent uit water. Elke lichaamscel kent een ingewikkelde interne en externe vochtbalans. Dat het lichaam water nodig heeft is dus onweerlegbaar. Hoeveel water je moet drinken, hoe vaak en wanneer verschilt per persoon. Hoe actief ben je gedurende de dag? Hoeveel water haal je uit vaste voeding? Hoeveel andere dranken drink je? Hoe warm is het klimaat waarin je leeft? Etc. Eén ding staat buiten kijf: je kunt beter water drinken dan frisdrank. Water bevat namelijk 0 calorieën. Als je caloriehoudende dranken inwisselt voor water, zul je hoe dan ook afvallen!

De voordelen van water drinken tijdens het sporten

Raak jij ook in paniek als je erachter komt dat je jouw flesje water vergeten bent terwijl je net in de sportschool bent? Dan ben je zeker niet de enige… Water drinken tijdens het sporten, zorgt namelijk voor een plezierig gevoel dat bijna te vergelijken is met het innemen van drugs. Water is tijdens het sporten dus een geestelijk c.q. mentaal pepmiddel. Dit blijkt uit een onderzoek van Loughborough University.

De uitkomsten zijn redelijk opvallend, aangezien andere onderzoeken naar het drinken van water weinig tot geen positieve effecten hebben aangetoond. De andere onderzoeken richtten zich dan ook op het drinken van water bij normale dagelijkse bezigheden en niet tijdens het sporten. Dit zijn de voordelen van het drinken van water tijdens het sporten op een rijtje:

 • Het aanvullen van water tijdens het sporten zorgt voor betere sportprestaties (voornamelijk dankzij het geestelijk oppeppende effect)
 • Water drinken heeft een positief effect op de opbouw van spieren
 • Water drinken stimuleert de vetverbranding tijdens het sporten
 • Bepaalde hormoonspiegel blijven in balans (belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke resultaten)
 • Door water te drinken voel jij je na afloop van het sporten energieker

Genoeg redenen dus om water te drinken tijdens het sporten en je geld niet te verspillen aan dure sportdrankjes die nauwelijks effect hebben. Voor meer informatie over het onderzoek (statistieken en grafieken) kun je hier verder lezen.

Sneller afvallen door slim drinkgedrag: 8 dranktips!

Een glaasje drinken kan net zoveel calorieën leveren als een kleine maaltijd. Voorbeelden van calorierijke drankjes zijn onder andere niet-light-frisdrank, fruit- & vruchtensappen, (volle) melk, suikerrijke zuiveldrankjes, alcoholische drankjes zoals bier en wijn, energiedrankjes, sportdrankjes ijskoffie en milkshakes. Als je wilt afvallen, dien je dus goed op je drank-inname te letten.

Hieronder vind je 8 tips m.b.t. dranken & drinkgedrag om sneller te kunnen afvallen…

1. ’t Glas halfvol

Schenk glazen standaard voor de helft vol. Gevoelsmatig maakt het niks uit of je een heel of een half glas achterover klokt. Toch bespaart dit trucje al snel veertig kilocalorieën per drankje. In de kroeg wordt doorgaans al helemaal niet op calorieën gelet; ieder haalt om beurten een rondje en je drinkt lekker mee. Elk rondje bier, wijn, cola of ice tea dat je echter aan je voorbij laat gaan, bespaart je maar liefst 80 tot 150 kilocalorieën.

2. Drink water

Mensen bestaan voor ongeveer 2/3 deel uit water. vocht bevindt zich in de cellen van je weefsels en organen (cellulair vocht), tussen de cellen (intracellulair vocht) en “vrij” in het lichaam. Lichaamsvocht zorgt ervoor dat voedingsstoffen kunnen worden aangevoerd en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Water drinken is dan ook letterlijk van levensbelang, en dat geldt des te meer als je wilt afvallen.

Water behoort bovendien tot de beste afslankhulpmiddelen die de mens tot zijn beschikking heeft. Water vult namelijk de maag –vooral in combinatie met vezels– en levert 0 calorieën. Omdat water geen energie in zich draagt, mag het nagenoeg onbeperkt worden gedronken. Water is misschien weinig smaakintensief als je cola gewend bent, maar zodra je bent afgekickt van suikers, smaakt water heerlijk.

3. Extra water bij vetverbranding

Bij vermagering en gewichtsverlies komen extra veel gifstoffen vrij in je lichaam. Lichaamsvet kapselt namelijk bepaalde lichaamsvreemde gifstoffen in om deze onschadelijk te maken. Als vet wordt verbrand, komen de ingekapselde gifstoffen vrij. Deze afvalstoffen moeten via het bloed naar de nieren worden getransporteerd en tot slot worden uitgeplast. Voor het afvoeren van de gifstoffen die vrijkomen bij de vetverbranding is erg veel water nodig.

4. Water drinken voor je interne vochtbalans

Het drinken van water zorgt voor een betere vochthuishouding en een gezondere lichaamssamenstelling. Water in je spijsverteringsstelsel functioneert namelijk anders dan water in je weefsels; het spoelt en zuivert.

Je “watergewicht” kan zich dankzij drinkwater gemakkelijker stabiliseren en bijsturen. Hoe vaker je water drinkt, des te beter je vochtbalans en des te efficiënter je afvalt. Een overschot aan zout, suiker of alcohol is slecht voor je vochthuishouding. De mineralen natrium, kalium, calcium en magnesium moeten bovendien in evenwicht zijn.

5. Water-intake evalueren

Veel mensen zijn er heilig van overtuigd dat ze veel water drinken. Als ze eerlijkheidshalve gaan tellen, komen ze tot hun verbazing echter niet verder dan 1, 2 of hooguit 3 glazen per dag. Dagelijks 5 of 6 glazen water drinken zou een veel beter uitgangspunt zijn. Water bezorgt je namelijk een verzadigd gevoel, zonder energie (calorieën) te leveren.

6. Standaard een karaf op tafel

Zet tijdens iedere maaltijd een karaf water op tafel. En zet standaard voor iedere tafelgenoot een leeg glas naast het bord. Dit stimuleert de dagelijkse water-intake en verlaagt de gemiddelde calorie-inname. Als je tijdens de maaltijd na iedere hap een klein slokje water neemt, zul je een kleiner tijdsdeel bezig zijn met voedsel in je mond stoppen. Naarmate je meer water leert drinken, zul je dan ook gegarandeerd minder eten en dus gemakkelijker afvallen.

7. Groene & witte thee

Drink volop groene en witte thee. Het zijn uitzonderlijk gezonde en lekkere drankjes die nul calorieën leveren en net even wat meer smaak hebben dan water. Het bijkomende voordeel van groene thee en witte thee is dat ze van nature zoetig van smaak zijn en daarom geen suiker behoeven. Bovendien bevatten groene en witte thee uiterst heilzame antioxidanten en tannines, waaronder flavonoïden, alkaloïden & EGCG. Van EGCG is aangetoond dat het de stofwisseling stimuleert.

8. Iced Tea

Maak zelf iced tea door een pot thee te zetten en deze af te laten koelen. Doe er vervolgens citroensap bij en zet de theepot een uurtje in de koelkast. Schenk de koude thee in een glas met ijsklontjes en je hebt een heerlijk drankje dat nauwelijks calorieën levert.

Heb jij aanvullende tips en adviezen m.b.t. afvallen & drinken? Deel ze hieronder in een reactie…

Drink jij veel water en wat is jouw ervaring met water drinken tijdens de maaltijd? Laat een reactie achter! Hoe denk jij over water drinken ten aanzien van afslanken & gewichtsverlies? Deel hieronder jouw opvattingen, bevindingen en vragen!

107 Reacties

 1. Dit is niet waar.. ik drink dagelijks 5 liter water op een dag en dit doe ik al jaren lang ben kerngezond.. dit doe ik wel gespreid over een dag dus van acht uur s ochtends tot acht uur s avonds drink ik alleen maar water! Als je in 1 keer veel water gaat drinken dan is de kans Dat het mis gaat juist groot ????

 2. Als ik 2 liter water per dag drink, zit ik om de 5 minuten op het toilet, dan kan ik voor de rest van de dag niks anders doen dan drinken en toilet bezoeken. Teveel water tijdens het eten is ook niet goed, want dat verdunt je maagsappen en daardoor heb je een slechte vertering van voedsel. Sorry, maar niet iedereen is een waterkieken, volgens mij is dat een verslaving, Teveel is teveel, water, wijn, eten, je moet leren doseren.

 3. Hmmmmmm heb juist 5 liter water naar binnen gespeeld in een klein uurtje heb niets gemerkt van die watervergiftiging. :o

 4. Mijn drinkschema ligt gemiddelde 6 liter per dag, vaak meer. Ben 24 jaar oud en weeg 55! Ik drink ongeveer 4 grote koppen water, 4 koppen koffie, 2/3 koppen groene thee of rooibos, ongeveer een halve fles cola light, vaak anderhalf tot twee liter Slimpie of het wordt vervangen door water en thee. Ik eet veel eiwitten in shake / reep vormen etc. weinig koolhydraten en suikers, veel groente en kwark! Ik beweeg voldoende. Mijn vraag is nu, drink ik te veel (water) en is het slecht wat ik nu doe? Groetjes, Samantha

 5. Water drinken zorgt er wel voor dat je je gewicht beter vasthoudt en niet makkelijk aankomt natuurlijk let je op dat je niet snoept en te vet eet bij mij helpt het drink 1 tot 1.5 liter per dag.

 6. Hey… Ik ben 23 jaar, 1.78 lang en weeg nu iets van 88 kg. Ben wel bevallen van mijn tweede kindje eind april. Ik geef borstvoeding en wil heeeel graag zo snel mogelijk afvallen. Nu weet ik dat te snel afvallen erg slecht is – want de toxines die in je vet zaten opgeslagen komen in je bloed, en bij mij dus ook in mijn melk en dus in mijn baby. Maar ik vroeg me af of door veel water drinken de toxines dan eerder geneigd zijn om mijn lichaam uit te gaan ipv in mijn melk te komen. En ik dus wél snel mag afvallen. Sowieso – mag ik de waterdieet aangaan terwijl ik borstvoeding geef?

 7. Patrick Robben Reageer

  Hey mensen ik lees net ook dat je je lichaamsgewicht maal 0.03 moet doen om het aantal liter water op een dag naar binnen te krijgen. Mijn lichaamsgewicht is 115 kilo en dat maal 0.03 zit ik al op 3.45 liter op een dag dus dat is voor ieder mens anders natuurlijk maar ben nu een week of 2 bezig en daarbij ga ik 4x in de week naar de sportschool maar resultaat is zeker zichtbaar dus die theorie over water is een topper. Groetjes, Patrick

 8. Hallo Norbert, 4 liter water is ECHT te veel. Je loopt echt de kans op watervergiftiging op. Check maar eens op Google. Je moet in ieder geval extra aanvullen met thee of sap want je spoelt zo wel heel veel weg. Maar nogmaals dit is echt teveel. Succes, Ladyhawk

  • Dan drink ik vanaf nu wel 3 liter per dag. Aangezien ik veel meer kan moet dit mogelijk zijn. Bedankt.

 9. Hallo, Ik weet niet of de vraag al gesteld is maar ja. Ik ben 1,90 en weeg 83 kg. Ik val op dit moment af en drink alleen water. Ik sport ook intensief elke dag. Ik heb vandaag 4 liter water gedronken. Ik kon nog wel meer op. Is dit een probleem? Moet ik minder drinken of mag ik net zoveel drinken als ik wil aangezien ik veel sport? Alvast bedankt.

  • Wat Ladyhawk schrijft is waar; 4 liter is veel te veel. Het kan leiden tot nierfalen en dan zijn de rapen gaar, maar ook watertoxicatie wat dodelijk is of hoofdpijn of dat je alle bouwstoffen en mineralen er uit pist. Ook niet goed. 2 liter a 2,5 liter is genoeg en gewoon tijdens het sporten iets meer drinken…….succes en afwisseling in eten en drinken is altijd goed.

 10. Nou dat van die mineralen ligt eraan waar je woont. Ik woon op de Veluwe en daar is het water van dusdanige kwaliteit dat het voor mij onnodig is om bronwater te halen. Anders moet je eens ergens informatie zien op te vragen over de kwaliteit van het water in jullie buurt. Randstad moet aan het bronwater dat heb ik toen wel gelezen maar van de rest van Nederland weet ik het niet.

 11. Als je niet afvalt terwijl je 2 liter water per dag drinkt en je verder ook op je eten let dan moet je naar 1,5 liter water per dag terug gaan. Teveel water drinken kan tegen je werken. Succes!

  • Ja bedankt. Ik heb begrepen dat als je teveel water drinkt je ook veel mineralen wegpist wat niet goed is. Ook heb je nieren te dan te druk en kan dit tot concentratieverlies leiden en duizeligheid.

 12. Geachte heer/mevrouw, Ik heb uw internetsite op Google gevonden. Ik heb een vraag. Wanneer ik ga sporten (60 tot 90 minuten combinatie van cardio en fitness, niveau intensief) (mijn gewicht is 86 kg. en lengte is 1.89 cm) wat is de hoeveelheid water die ik ongeveer moet drinken? Als richtlijn zeg maar. Ik weet dat in het dagelijks leven een mens ongeveer 1,5 liter per dag moet drinken. Maar dat verandert wanneer je erbij sport. Ik verneem graag een antwoord. Bij voorbaat dank. Yorgos Chrysopoulos

 13. Hey allemaal, ik heb een vraag? ik ben 20 jaar en ik weeg 75 kg en ik drink 2 kg water per dag maar ik merk dat het mij niet helt kunnen jullie is helpen en vertellen wat ik allemaal moet doen om ik wat kilo’s af te vallen, moet ik misschien meer water drinken of wat?

 14. water altijd voor het eten. Na het eten zeker een half uur wachten. Water doet niets aan je spieren, als je spieren verslapt zijn zou ik zeker oefeningen gaan doen. Ik weet niet hoeveel calorieën bier heeft, maar snap je vraag over verstoren niet… wat wil je afvallen of gezonder leven?! Als je alleen wilt afvallen zal 5 glazen per weekend niet veel schade aanrichten, beter is je af te vragen of je wel zoveel alcohol tot je wilt nemen..

 15. Ik ben sinds vorige week begonnen met bewust letten op het eten. Ik eet nu s morgens, s middags en s avonds, helaas wel onregelmatig aangezien ik verschillende werktijden heb. Aan tussendoortjes doe ik bijna niet, zo nu en dan een appel of wat anders maar geen snoep! Ik drink 2 liter water per dag (echt niets anders) en drink hierbij een glas water met geperste citroen. Ook fiets ik nu naar mijn werk (40 km in de week) in een rustig tempo. Ik ben op dit moment erg gemotiveerd om er wat af te krijgen maar ben bang dat als ik over een klein maandje geen resultaat zie ik de hoop op geef! Het is niet zo dat ik verwacht dat ik binnen een maand 10 kilo kwijt ben! Maar ik hoop het te zien aan mijn buikje. Een aantal vragen voor de kenners! Water voor na of met het eten? Ik heb een mini hangbuikje om het zo te zeggen (A) Is het dan NODIG!! om buikspieren te doen of is het water en bewegen en geen snoep voldoende? Bier… De hele week water en dan in een keer alcohol, kan dit het proces verstoren of zijn hier wel meer glazen voor nodig dan zo’n 5 op een zaterdag avond? Wat tevens niet standaard is! Ik geloof dat ik mijn vraagjes nu wel gesteld hebt! Hoop dat iemand mij een duidelijk en serieus antwoord wil en kan geven! Alvast bedankt! :)

  • Sommige specialisten zeggen dat je niet veel meer voordeel haalt bij het doen van extra buikspieroefeningen naast gewoon bewegen, anderen zeggen van wel. Ik denk dat het goed is om cardio (bewegen, duursporten) te combineren met spierversterkende oefeningen. M.b.t. alcohol is het simpel: Alcohol bevat veel (nutteloze) calorieën. Dus als jij op een dag veel alcohol drinkt, moet je dus ook meer doen om dat teveel aan calorieën te gaan verbranden. Let op: weinig eten om toch alcohol te kunnen drinken heeft vaak een averechts effect, aangezien je dan de juiste voedingsstoffen (die er naast calorieën ook nog in gezond eten zitten) niet binnenkrijgt. ps: Tussendoortjes zijn nodig om je verbranding aan de gang te houden! Te weinig eten zorgt ervoor dat je lichaam gaat hamsteren en alles dat je wél eet helemaal in je lichaam gaat opslaan! (vergelijk het met een crashdieet: in het begin verlies je heel veel vocht en voedingsstoffen, maar als je daarna weer gaat eten, slaat je lichaam dit dubbel zo fel op, inclusief de afvalstoffen die het normaal zou afscheiden)

 16. Ik ben aan het lijnen en kom zeker wel op 2.5 a 3 liter water per dag. Ik eet gezond en drink ook geregeld bouillon. Is dit nou teveel aan water of niet? Helpt het voor het natriumgehalte om over te stappen op 1,5 liter bronwater en daarnaast 1,5 liter gewoon water?

 17. hallo ik zou graag ook wat willen afvallen ik eet goed niet te veel ik sport er bij maar mijn vraag is hoeveel water moet ik drinken wat er zijn twee mensen en de een zegt dat je dan 3 liter op een dag moet drinken en een ander2 liter op een dag maar hoeveel is het nou dan alvast bedankt met vriendelijke groeten Carla

 18. Hallo, ik heb een vraagje; ik snoepte hiervoor veel en sport heel weinig, dronk weinig water en kwam toch maar een klein beetje aan. Als ik dan nu 2,5 liter water per dag drink en veeel minder snoep maar nog steeds zo weinig sport : val ik dan af in de loop der tijd? groetjes

  • uiteraard, je krijgt veel minder suikers binnen die je niet verbrand door te sporten. 2,5 liter water drinken helpt je afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

 19. Is het gezond om 7 liter water te drinken per dag? Want ik vindt water heel lekker, en drink het dus ook veel.

  • Als je even een paar berichtjes terug leest zie je een uitgebreid antwoord staan ;)

   Groetjes

 20. ben 21 1,68 m 95 kg ben niet dik maar alleen mijn buik is groot!! ik wil iets dat mijn eetlust weghaalt want dat is mij grootste probleem want ik ben in dieet maar ik kan niet stoppen met eten..

 21. Beste Julia, Je kan bij 3 liter water al een watervergiftiging oplopen en er zijn ook mensen aan overleden. Hier even een uitleg: Het mechanisme van watervergiftiging heeft alles te maken met de osmotische druk in onze cellen. Wanneer het zoutgehalte in het bloed daalt, passen de cellen zich daarop aan. Dan gaan ze dus steeds meer water opnemen, en zwellen ze steeds verder op. Als veel water van het bloed naar de hersenen wordt getransporteerd kan dat erg gevaarlijk zijn. Doordat de opgezwollen hersencellen tegen de zenuwen drukken krijgt iemand vaak hoofdpijn. Maar als de cellen de bloedvaten dichtdrukken, ontstaat zuurstofgebrek en raakt iemand bewusteloos. Bij overlijden aan watervergiftiging is dat vaak een gevolg van hersenoedeem. Maar wees niet meteen bang om te veel water te drinken!!! Uiteraard kan je wel zoveel water drinken als je wilt, als je het maar in evenwicht houdt. Eet er genoeg bij en zorg dat je evengoed voldoende zout en suikers binnen krijgt. Omdat ook het natrium gehalte in het lichaam daalt (hyponatriëmie) heeft het drinken van veel water zonder daarbij te eten dan nare consequenties. Wanneer je veilig een grote hoeveelheid water naar binnen wilt slaan, is het beter om daar altijd bij te eten. Zodra je het gevoel krijgt teveel water te hebben gedronken is het nemen van zout en suiker aan te raden. In principe moet je alles met mate nemen, ook water. Het blijft een beetje een visuele cirkel… Eet je veel zout, moet je voldoende drinken, drink je veel water, moet je voldoende zout nemen. Succes!

 22. ik drink 4 liter per dag maar sport wel heeeel intensief (eetstoornis) kan dit er dan mee door of kan dit schadelijk zijn? lichamelijke problemen heb ik namelijk al genoeg en watervergiftiging hoef ik er niet bij.

 23. kraanwater zonder twijfel het goedkoopste dorstlessende dieetproduct. Naast het feit dat water allerlei mineralen bevat die je lichaam nodig heeft, is het een uitstekende dorstlesser zonder suiker, zoetstoffen, vet en kleurstoffen. En… het bevat 0,0 calorieën. Wil je 50.000 liter kraanwater winnen? Ga dan kraanwater.nu. Staat ook een verrassend filmpje op van Eddy Zoëy.

 24. Nick, wat je zegt is totale onzin! dagelijks 5 liter water drinken is op den duur erg schadelijk, vooral als je niet actief sport en ds niet transpireert. Ik raad dan ook niemand aan dit te doen.

  • als je wél transpireert is het ook niet goed, want dan verlies je nog meer zouten.

 25. Water wordt pas echt schadelijk als je er 3 liter in een uur van weg drinkt. Als jij elke dag om het uur of om de 2 uur een flesje water van een halve liter drinkt, en daarmee rond de 4/5 liter water per dag zit, dan is er helemaal niks aan de hand. Eet vervolgens 5/6 keer per dag kleine maaltijden om de verbranding actief te houden, zoals ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avondeten, dan ben je al flink aan het compenseren qua suikers en zouten, en je zult daarmee niet alleen gezond blijven maar ook afvallen.

 26. ik drink 1 a 2 glazen water per dag, maar ben ook dun. 21 jaar, 1 meter 188 en dan 68 kilo groetjes Pepijn

 27. geen wetenschapper Reageer

  Beste Wetenschapper, Ik vraag me ten zeerste af waar je je verhaal over ‘misvorming’ vandaan haalt. Het komt mij iig niet bekend voor, en het lijkt me ook absoluut niet correct. Bronnen dus graag. Vriendelijke Groet.

 28. Een van de voordelen van veel water drinken is dat in je maag een proces optreedt dat als claxiotuna bekend staat, oftewel ”visvorming”. Door het vele en constant aanwezige hoeveelheid water in je maag, komen er kleine visjes tot het leven die dan via de darmen in het buikgehalte terecht komen en alle overtollige vet uit je buik zullen opzuigen. Blijf drinken dus!

  • Dit is natuurlijk dikke onzin. Letterlijk vertaald (dus gejat) uit een onzinreactie op een Deense website (bron)…

  • Ja! En diezelfde visjes halen ze in India uit de buiken van mensen om bij wellnesscentra over de hele wereld de schilfers van je huid af te laten snoepen.
   Als je op gewicht bent, kan je ze ook uit je eigen buik laten halen en verkopen; daar verdien je nog een aardige duit mee.

 29. Ik wil ook afvallen. Ben begonnen met elke dag wandelen of fietsen en drink ongeveer 2 liter water per dag. Ik ben nu 3 dagen bezig en ben 3 ons aangekomen. Ik heb, na het water drinken, wel een heel opgeblazen gevoel in mijn buik. Is dat juist de bedoeling of is er iets mis?

 30. Ten eerste, gewoon water drinken. Niet in 1 keer veel eten maar spreiden over de gehele dag. Gezond en wel goed eten. Zorg dat als je een vol gevoel krijgt , je niet door gaat eten. Je maag moet kleiner worden. Cardio werkt ook goed. En blijf van bier af…..

 31. hé :) ik heb een vraagje ik heb een best wel dikke buik. hoe kan ik die dunner zeg maar afvallen. door veel water te drinken? iemand tips?

 32. Ik drink 3 liter water per dag, dat is 21 liter per week en dat is 1092 liter per jaar. Dit doe ik al 21 jaar, en dat is in totaal 22932 LITER!!! 1 liter water uit de kraan kost 0,15 euro cent dus ben ik kwijt bijna 3500,- in 21 jaar tijd. Van te veel water drinken raak je niet alleen in een coma, door alleen al naar je rekening te kijken krijg je al een hartverzakking :P @ Sayur – Jij drinkt 8 liter per dag?? Dat is dus 4 keer zoveel als mij. Doe je dat 21 jaar lang, dan ben je dus kwijt bijna 14000,- euro!!! Heb jij daar wel eens bij stil gestaan?? Ik zou maar eens rap terug gaan naar 2 liter en het resterende geld aan mij geven over 21 jaar. Dat maakt 14000,- euro min 3500,- = 10500,- euro…..Ik ga alvast een vakantie boeken voor het jaar 2031 :)

 33. Hallo Allemaal, ik ben 15 jaar 1,75 en weeg 60 kilo… Ik drink zo’n 3,5 L per dag water puur, daar komt nog thee bij en de waterstoffen die in het voedsel zitten. Mijn vriend zei laatst dat dit heel slecht zou zijn voor me. Ik beweeg wel veel. Niet elke dag evenveel, maar wel genoeg. Hoe kan ik nou het beste afvallen? Ik heb het idee dat het water niet veel helpt.. Moet ik minderen? Meer bewegen? Minder eten? want ik heb een best grote eetlust… ik zou graag wat van iemand willen horen… xxx

  • het lijkt me dat jij helemaal niet af moet vallen. sowieso omdat je pas 15 bent en alles nog in de groei is, maar ook omdat 60 kilo bij 1,75m naar mijn weten helemaal niet te veel is.

 34. hallo ik heb eens uitgerekend wat ik met mijn gewicht aan water zou moeten drinken. at zou bijna 4 liter per dag zijn. is dat niet te veel? en hoe kan ik dat dan het beste over de dag verdelen. over de uren dat ik per dag op ben zou dat inhouden dat ik ongeveer anderhalf glas per uur moet drinken. kan dit?

 35. Ik drink al jaren dagelijks zo’n 6 tot 8 liter water, verspreid over de hele dag (niet om af te vallen want ik weeg eigenlijk een beetje te weinig) en heb daar nog nooit problemen door ondervonden. Maar dagelijks 12 tot 15 liter achteroverslaan lijkt me toch echt wel absurd…

 36. Dit is een link naar uitzending gemist van Tros Radar. Zeer interessante uitzending… Klik op tabblad uitzending, daarna in linker kolom uitzendingen & omlaag scrollen 2008 aanklikken en vervolgens 12-5-2008 kiezen. Iets over de helft begint de uitzending van het water tot zover kun je hem evt. doorspoelen.

 37. je kan wel afvallen alleen als je het echt wilt, maar je moet wel voor vechten .. dus veel water drinken en veel bewegen tot je maag heel klein wordt dan kan je heel weinig eten. Ik persoonlijk vind ik het heel slecht … ik denk dat mijn nicht later veel gezondheidsproblemen kreeg … :?

 38. Mijn nicht die weegt eerst 100 kilo ongeveer, eerste jaar ging ze minder eten, toen is ze wel beetje afgevallen, maar ze was niet tevreden, in 2 jaar ging ze alleen ’s morgens 1 liter zwarte koffie drinken, hele dag 12 liter tot met 15 liter water drinken, en veel fietsen en ze beweegt veel, nou ze is echt een poppetje geworden, ze weegt nu 55 kilo…! ze is wel vaak flauw gevallen .. nu is haar maag zo klein geworden dat ze heel weinig eet, en ze is heel dik tevreden!

 39. anoniem lalala ;p Reageer

  ik drink veel water ik sport wel 2 uur per dag ik snoep niet waarom kom ik dan aan? wtf moet ik niet afvallen ja zeg voordat ik veel water dronk en sportte kwam ik nog niet eens aan en nu wel :-(

 40. Hallo Nicole, Je stelde de vraag niet helemaal goed maar ik snap wat je bedoelt hoor. alleen is je vraag niet te beantwoorden want het hangt er ook heel erg vanaf hoeveel je eet. Hoe groot je bent. hoeveel je precies sport en hoe je lichaam daar op reageert. Er is dus geen passend antwoord op te geven. Groet, Matthijs

 41. hallo; ik ben 33 jaar weeg 92 kg ben 1m84 en drink per dag 4 liter water. veel eten doe ik niet want ik lust geen fastfood en vettige maaltijden. ben vegetariër.

 42. Als je per dag 2 – 3 liter water drinkt, let op wat je eet (en dat dat gezond en gevarieerd is), niet (teveel) snoept en daarbij 3-4 x per week sport (maakt niet uit wat, ook stevig doorwandelen is goed) dan blijf je op gewicht (als je het al zo deed) of je valt af (als je te veel eet en weinig tot niet beweegt) Per persoon verschilt dit enorm en via een forum kun je niet verwachten dat andere mensen je een passend antwoord geven. Daarvoor moet je naar een diëtist / huisarts / sportschool. 8) groeten

 43. Sjonge jonge wat een simpele zielen hier zeg! Vooral die rare vragen of reacties (hei, net als deze!)

 44. ik ben Heleen en ik weeg 82 kilo en ben 17 jaar over een maand 18. ik wil heel graag 12 kilo kwijt. kan ik dit ook door alleen water te drinken en te lopen???

 45. hoi Sanne ja dat weet ik dat je 2 liter water moet drinken PER DAG, maar wat wil je daar mee zeggen (als je maar 2 liter water drinkt in 3 weken dat je einde van die drie weken dood bent???) :roll: mijn vraag was dus (hoeveel calorieen verbrand je tijdens sporten en water drinken?? maar ja niemand kan weten hoeveel iemand ervan afvalt in 3 of 4 weken.. btw mot ik dan 4 liter gaan drinken om niet dood te gaan in 3 weken slaat nergens op die reactie maar ja

 46. Hoi Nicolle, De vraag is ook een beetje raar gesteld. Je moet PER DAG ongeveer 2 liter water (vocht) binnen krijgen, als je maar twee liter drinkt in 3 weken, ben je aan het einde van die drie weken dood. Dus wat is nou precies je vraag?

  • Sorry, maar vind dat je een héél domme vraag stelt. Als je een beetje af weet van een gezonde levensstijl, weet je natuurlijk ook dat je geen mens daar een antwoord op kan geven hoeveel afvalt gedurende drie weken twee liter water drinkt. Ten eerste heeft afvallen te maken met je metabolisme (hoop da je begrijpt wat dat is en anders zoek je het maar eens op). Ieders stofwisseling is immers verschillend, dus eerst zou je je persoonlijk metabolisme uitrekenen om te weten hoe je gezond kan afvallen, trouwens wist je niet dat fanatiek beginnen sporten totaal geen zin heeft? Je hebt per dag minimum een half uurtje lichaamsbeweging nodig, en dit mag rustig wandelen zijn!!! Als je immers puur gaat sporten om af te vallen, hou je dit toch niet vol, dus kies liever iets wat goed te doen is. Het draait gewoon om een aanpassing van je levensstijl wil je het jojo effect vermijden. En natuurlijk is 2 liter water drinken per dag gezond!!!

 47. hoi heb 1 vraagje hoeveel val je af als je in 3 weken tijd 2 liter water drinkt?? en doet sporten?? groetjes Nicolle

 48. Hallo, ik weeg op dit moment 74 à 75 kg. En ben 1m66 groot, mijn BMI is boven de grens. Hoeveel l water zou ik mogen drinken per dag? Is 3 à 4 liter te veel? Ik beoefen geen sport, heb een zittend beroep…

 49. misschien moet je eens met je huisarts in gesprek gaan. want als het verslavend is op een pro-ana site te zitten is de kans groot dat je je toch laat verleiden eraan mee te doen. ik denk dat je het beste je verhaal kan voor leggen aan je huisarts. want zoals eerder gezegd werd te veel water is ongezond en het lijkt me niet goed als je op je 13de al zo bezig bent met het drinken van water en die pro-ana sites. Groetjes Kaat

 50. Ik drink in 2 á 3 (niet exact)uur een half liter flesje kraan water en moet voor het slapen gaan persé 2 liter water gedronken hebben anders kan ik namelijk niet slapen.
  Is water een obsessie voor mij of hoe wil je het noemen ik ben 13 jaar en ben niet tevreden met mijn figuur ik ben namelijk 60 kilo en ben ongeveer 1.65 is dit dan raar? Ik heb ook op een pro-ana site gezeten en ik dacht elke keer van ach boeie die mensen zijn niet goed snik maar het is verslavend ik wil er graag van af komen dus zou iemand mij kunnen helpen?

 51. Hallo allemaal, Ik weeg 70KG en volgens de rekensom hoor ik per dag ongeveer 2,1L (70 x 0,03 = 2,1) te drinken. Behoort wijn, koffie, thee, bier, soep en frisdrank drinken ook tot het begrip ‘water drinken’? Of betekend 2,1L alleen Spa blauw, mineraalwater of kraanwater drinken?

 52. oja vergeten ik ben 31 jaar ben 1.74 groot en weeg rond de 90 kg waar ik natuurlijk nu mee aan het werken ben…

 53. hoi ik heb ook even een vraag: ik woon in Spanje, en het is hier natuurlijk ontzettend warm dus ik drink meer dan 3 en halve liter op een dag. Ik ben huisvrouw en moeder van 2 kinderen en ik combineer dit met een dieet. Normale regelmaat bij het eten en mijn half uurtje beweging plus zwemmen en met kids bezig zijn. Nu had ik gisterenavond in een keer flinke hoofdpijn kan dat nou door teveel water komen??? Groetjes leen

 54. Ter info: Drink normaal kraanwater. Das net zo goed, en soms zelfs beter als bronwater waar je 1000x de prijs voor betaald.

 55. Hey. dan heb ik nog een vraag, ik drink meestal gewoon in de ochtend iets van 0,4 liter, dan in de middag een kan van 2 liter, en s avonds nog 0,5 liter frisdrank. is dat te veel? ik weeg 70kg, en fiets iedere dag totaal 20km soms meer. zou ik die 2 liter meer moeten verspreiden op een dag, want ik denk maar dat weet ik niet zeker, als ik te veel water op 1 moment drink dat het lichaam het als vet gaat vast houden, klopt dat? m.v.g. Arno Godding

 56. hey, ik fiets iedere dag naar school en terug meestal fiets ik op de terugweg als ik redelijk doorfiets 30 minuten. maar ik drink nu 4 dagen lang ong 2,5 liter water per dag, en ik fietste vanmiddag naar huis en ik was in 18 minuten thuis, het was 10km, dus een gemiddelde snelheid van 33kmh, en normaal is dat rond de 15kmh, en ik was helemaal niet uitgeput, komt dat door het water drinken? m.v.g. Arno Godding

 57. Ik drink ongeveer anderhalve Liter water per dag, en val het beste af door sporten te combineren met niet te snoepen en bepaalde tijden eten – en dan natuurlijk niet volproppen anders kun je niet meer sporten. :idea: ’s ochtends halve liter max. overdag 2-3dL en ’s avonds praktisch 1L

 58. Marian, Ja natuurlijk wil ik weten of je het punt hebt gekregen! :) Simone14, Sorry voor de late reactie. Zoveel water drinken is nooit gezond zoals ook al vermeld in bovenstaabd artikel. Je kunt door zoveel water te drinken inderdaad in een coma raken door watervergiftiging. Je kunt dat dus beter niet meer doen! Groetjes DD

 59. Hoi Annegie, Echt dan moet ik zeker drastisch gaan verminderen, maar kan ik ook als het nog een keer gebeurd dus 6 liter in 1 uur de halve dag niet plassen dan in eens in coma raken of een epileptische aanval krijgen, want ik doe aan zwemmen en drink op dat moment heel veel dus zou dat kunnen gebeuren? Groetjes Simone.

 60. nou Simone ik zou maar even kijken waarom je dat doet. Dit is echt niet goed hoor. Ik hoop dat het goed is gegaan en dat je dit niet meer doet. dit is echt veel te veel. Je natriumhgehalte kan heel erg zakken en op zijn minst hartkloppingen en kramp geven. zo niet erger. Stop ermee en doe als je een probleem hebt ergens mee praat erover. Het zal er niet voor zorgen dat je afvalt als je veel water drinkt. Succes

 61. hallo Marian en DD ik vroeg me af of je in coma kan geraken door 6 liter in een uur te drinken en je hebt nog maar een nier en plast het de hele dag ook niet uit want ik heb namelijk per ongeluk heel veel water gedronken en ongeveer in 2 uur iets van zes liter kun je daardoor in coma raken?

 62. Haai DD Oké heel erg bedankt ik zal je laten weten wat voor punt ik heb gekregen voor mijn werkstuk als je daar behoefte aan hebt tenminste. Groetjes Maarian.

 63. Het maakt niet zo veel uit of je veel gegeten hebt. Het gaat er om dat je te veel water drinkt in een korte tijd, en dat je lichaam het dan niet meer kan verwerken. 6 liter binnen een uur bijvoorbeeld.

 64. Wow ja dat moeten ze zeker doen vind ik want dit kan echt niet hé vind ik dan. maar ik heb nog een vraagje als ik het dus goed begrepen heb kun je als je 5 liter in een half uur drinkt en verders de hele dag niks eet in coma raken of zelf tot overlijden komen. en nog een vraagje op welk moment kun je dan dood gaan of in coma raken naar dat je zoveel gedronken hebt.

 65. geeft niet hoor van die late reachtie maar toch heel erg bedankt dus als ik je grijp kan ik zeggen dat als je 5 liter in een uur drinkt zonder de hele dag niks te eten dat je in coma terecht kan komen of dood kan gaan.

 66. De politie doet onderzoek naar een ontgroening waarbij een 21-jarige Groningse student bijna zou zijn overleden. De student kreeg donderdagochtend een zware epileptische aanval, nadat hij liters water had moeten drinken, en belandde op de intensive care. In het Algemeen Dagblad zegt het slachtoffer dat het een ontgroening bij de Groningse studentenvereniging Albertus Magnus betrof. ”Steeds als ik een ronde van een spel verloor, moest ik een glas in één keer leegdrinken. Ik geloof dat ik een liter of zes heb gehad,” aldus de student, die onbekend wil blijven. Na de aanval zou de student het bewustzijn hebben verloren. Hij zegt pas na anderhalve dag weer wakker te zijn geworden. ”Er waren zeker geen alcohol of drugs in het spel,” zegt een politiewoordvoerder. De politie neemt de zaak hoog op en onderzoekt nog wat zich precies heeft afgespeeld. Ook het bestuur van de studentenvereniging zegt dat bij de ontgroening geen alcohol of drugs zijn gebruikt. De student heeft tot dusver geen aangifte gedaan. Het is nog onduidelijk hoe groot het risico is dat de student blijvend hersenletsel aan de ontgroening zal overhouden. Later deze week heeft de politie een gesprek met het bestuur van de studentenvereniging. De ontgroening werd uitgevoerd door de kroegcommissie van de studentenvereniging, waar het slachtoffer lid van zou worden. Traditioneel ontgroenen de leden van de oude commissie hun opvolgers. De laatste jaren waren ontgroeningen vaker omstreden, omdat daarbij studenten in het ziekenhuis belandden of uiteindelijk zelfs overleden. © Het Parool

 67. Sorry voor de trage reactie, maar van 4 a 5 liter in een uur drinken kun je watervergiftiging krijgen waardoor je dood gaat of in coma raakt. Je bloed wordt als het ware zo erg verdund dat er te weinig zuurstof overal in je lichaam komt. groetjes DD

 68. Hey ik heb een vraagje? Kijk stel je drinkt 4 liter in een half uur en je eet verders helemaal niks. zou je dan in coma terecht kunnen komen. (ik vraag dit omdat ik een werkstuk aan het maken ben en die moet over 2 weken af zijn dus vandaar). Groetjes Maarian.

 69. Water het goedkoopste afvalmiddel met een goed dieet erbij. wat doet water in je lichaam? op water kan dagen leven. water maakt je lichaam schoon. drink zoveel water volgens berekening of totdat je urine helder ziet) water zorgt dat je kunt presteren. bij minder dan 2% vocht in je lichaam is de prestatie 10% minder water houd je vochtbalans op pijl. Drink 1 liter of meer tijdens 1 uur sporten water is een must.

 70. ik wil graag het volgende weten als je 2 liter water wil drinken per dag, kan je dat s morgens in een keer drinken. of moet dat echt verdeeld over de dag?

  • sofiefietje

   het is volgens mij toch wel logisch dat je dat verspreid doet over de dag. Wanneer je 2 l water in 1 keer drinkt heeft je lichaam misschien maar 0.5 l nodig. dat teveel aan water (1.5l) wordt via het toilet weer weggevoerd. dus die 1.5 l heeft totaal geen nut. die kun je best later op de dag drinken, wanneer je lichaam het wel nodig heeft.

 71. 5 kilo in 5 weken is niet moeilijk. geen snacks, 5 boterhammen max per dag, 1 warme maaltijd 2 liter water, min 30 min per dag joggen en je zult zien in 5 weken zal je 5-8 kilo afvallen.

 72. Model s te zwaar! Reageer

  Als je 2 liter per dag drinkt hoe is je voedingspatroon dan om 5 kilo af te vallen zeg maar? S morgens? s middags? s avonds? kan iemand me dat vertellen ik wil 5 kilo in 5 weken afvallen!

 73. 6 liter water per dag is echt ongezond denk aan watervergiftiging op die manier ben je helemaal niet goed bezig!!!

  • Amfetamine is een drug! NIET proberen dus is bovendien ook nog eens strafbaar, Opiumwet… Gr. Luna

 74. peeters jurgen Reageer

  nou ja ik heb een eetprobleem en als ik eet dan straf ik me door 2 liter opeens te drinken het is niet goed en dat doet ook niet goed maar t is een gewoonte voor mij nu soms heb ik wel 6 liter water per dag op en heb daarna wel pijn (de volgende dag of zo) aan men keel dan kan ik niet veel eten of drinken maar als ik veel water drink dan val ik niet af ook al eet ik de hele dag niets ik snap da niet kan je misschien is wat uitleg geven a.u.b.? xx

 75. Volgens mij nog niet echt. Er staat wel een informatiepagina online op de website, maar het is geen bespreking van het dieet op zich. Ik zal het onthouden!

 76. Ik drink ongeveer twee liter water per dag… even een ander vraagje? Heb je al eens wat geschreven over het South Beach dieet???

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.