armoefeningen tegen flubberarmen

Armspieroefeningen om flubberarmen te verhelpen!

Als het vel aan de bovenkant van de binnenzijde van je armen (dus net onder je oksels) hangt, dan spreken we van “flubberarmen”. Andere termen die vaak worden gebruikt zijn blubberarmen, hangarmen en “bingo wings”. Flubberarmen zien er niet zo charmant uit en ze kunnen behoorlijk in het oog springen als je tijdens de zomer mouwloze topjes draagt. Een veelgestelde vraag is dan ook hoe je hangarmen kunt verhelpen of voorkomen.

Naarmate de jaren verstrijken krijgen met name vrouwen vaak last van flubberarmen. Als je afvalt wordt de kans op flubberarmen nog eens vergroot. Specifieke spieroefeningen voor de triceps kunnen flubberarmen voorkomen of verminderen. In dit artikel lees je 3 oefeningen om je triceps te trainen…

Armoefening 1 tegen flubberarmen

Seated Dumbbell (Overhead) Triceps Extension: Pak een dumbbell van 2 of 2,5 kilo. Ga zitten, plaats een hand aan ieder uiteinde van de dumbbell en strek je armen helemaal uit boven je hoofd. Laat je handen vervolgens naar je rug zakken door je ellebogen te buigen. Strek je armen vervolgens direct weer tot boven je hoofd. Herhaal dit 12 keer en ga vervolgens meteen door met de volgende oefening.

Filmpje waarin de ‘Seated Dumbbell Triceps Extension’ wordt voorgedaan…

Tweede oefening bij flubberarmen

Close Grip Bench/Chest Press: Ga op je rug liggen, pak de dumbbell vast aan de uiteinden en laat de dumbbell op je borst rusten. Beweeg je armen naar boven totdat je armen volledig gestrekt zijn. Beweeg je armen vervolgens direct terug naar de startpositie/beginpositie/uitgangspositie en herhaal deze oefening 12 keer. Neem vervolgens geen pauze en ga direct door met de volgende oefening.

Filmpje waarin de ‘Dumbbell Close Grip Triceps Press’ wordt voorgedaan; jij gebruikt desgewenst 1 of 2 dumbbells…

Flubberarmen: 3e armspieroefening

Lying Dumbbell Triceps Extension: Ga op de rug liggen en pak de dumbbell vast aan de uiteinden. Steek je handen met de dumbbell in de lucht. Beweeg je armen vervolgens naar achteren totdat ze niet meer verder kunnen. Zorg dat je je biceps dicht bij je hoofd houdt en buig uitsluitend je ellebogen terwijl je de beweging maakt. Beweeg vervolgens direct terug naar de startpositie en herhaal dit 12 keer.

Filmpje waarin de ‘Lying Dumbbell Triceps Extensions’ worden voorgedaan; jij gebruikt desgewenst 1 of 2 dumbbells…

Tot slot

Aanvullende tip: Naarmate je bovenstaande armspieroefeningen langer en vaker doet, kun je geleidelijk het gewicht van de dumbbell en/of het aantal repetities vergroten om je triceps te blijven doorontwikkelen. Hoe sterker je armen worden des te groter de kans dat flubberarmen, bingo wings tot het verleden zullen behoren. Succes!

Heb jij last van flubberarmen en doe jij oefeningen om flubberarmen te voorkomen? Laat het hieronder weten.

22 reacties op “Armspieroefeningen om flubberarmen te verhelpen!

 1. Babs ·

  flubber flubber flubber daar gaan mijn flubberarmen weer

  Reageer
 2. huisjeweltevree ·

  ik ben een vrouw van bijna 61 en door een gezond dieet 25 kilo afgevallen op 7 maanden tijd, ik voel me super heb alleen complexen over mijn flubberarmen ik doe er wel oefeningen voor in de hoop er iets te kunnen aan doen

  Reageer
 3. anoniem ·

  ik heb niks aan deze site gehad, wtf is een dumbbell?? komaan wie heeft er nu flubberarmen??

  Reageer
  • Paul ·

   Uhmmm… Heel veel mensen hebben last van flubberarmen. En dumbbells zijn handgewichten oftewel handhalters.

  • petra ·

   ik

 4. Ray ·

  @ Maria: Oefening 2 lijkt makkelijk, maar als je je armen dan helemaal uitstrekt zo ver mogelijk omhoog dan ga je die wel voelen op een bepaald moment! Doe deze in de sportschool op een apparaat met 10 a 15 kilo en geloof me dat voel je!!! Ik begin 30, merk dat het wel werkt, nu ik aan het afvallen ben, wordt het allemaal strakker en minder vladderig. Succes allemaal en bedenk, wat voor de een werkt, hoeft niet te werken voor een ander!

  Reageer
 5. jadzia ·

  Ook dit meisje van 61 jaar heeft flubberarmen en ik heb van rondmetaal met daarover een washandje genaaid die ik gebruik en oefeningen mee doe maar meer voor mijn artroseschouders dan voor de blubber armen maar als die ook weggaan door deze armspier oefeningen… prima! :D

  Reageer
 6. Monique ·

  Dan staan we straks allemaal te flubberen. :)

  Reageer
 7. Joke Lock ·

  Ik ga 3 keer per week naar de sportschool, omdat ik van bewegen houd. Deze oefeningen doe ik al jaren. Het resultaat? Enorme flubberarmen. Kortom het helpt niet!!! Het hoort volgens mij gewoon bij het ouder worden. Ik word 60 dit jaar. Het enige wat helpt is gewoon accepteren.

  Reageer
  • Paul ·

   Houd er rekening mee dat hoe meer cardiofitness je doet en hoe meer vet je daarmee verbrandt, des te meer krachttraining je zult moeten doen ten behoeve van spierbehoud en huidversteviging. Bovenstaande armspieroefeningen dragen absoluut bij aan de voorkoming van flubberarmen, maar dan moet je ze wel vaak genoeg doen en regelmatig opvoeren qua gewicht/weerstand. Dat geldt overigens sowieso voor krachttraining en spieroefeningen waarmee je loshangende vel probeert te voorkomen…

 8. Diana ·

  Een Dumbbell is een gewicht. Heb je dit niet? Gebruik dan een flesje water; hoe groter hoe zwaarder het gewicht!

  Reageer
 9. truus ·

  Nou ik laat dat graag aan een ander over die geen last hebben van de armen of schouders, want dat is mij te zwaar die 2 tot 2,5 kilo te tillen. Dan maar flubberarmen…

  Reageer
  • Paul ·

   Je kunt natuurlijk ook beginnen met dumbbells van een kilo of zelfs een halve kilo. Iets is altijd beter dan niets… En armspieroefeningen zijn juist heel belangrijk om je armspieren en schouderspieren te versterken, waardoor je minder kans loopt op armblelssures c.q. armklachten en schouderblessures c.q. schouderklachten…

 10. maria ·

  Wat is een dumpbel??? En oefening 2 lijkt me te gemakkelijk, maar ik denk dat ik hem niet begrijp!!!

  Reageer
  • Marjolein ·

   Een dumbbell??? Dat is een handgewichtje…. je weet wel, een stokje met en een schijfje aan beide uiteindes.

 11. Marjolein ·

  Geen dumbbells? Vul een cola fles met water… pak een baksteen… wees creatief! Nog een goeie oefening is de kick-back… Kantel je bovenlichaam 45 graden, neem een dumbell/baksteen/colafles in je rechterhand. Beweeg je rechter elleboog naar achter, je bovenarm evenwijdig aan de grond. Je onderarm laat je verticaal naar beneden hangen. Beweeg nu je onderarm naar achter/boven (zo ver mogelijk) en weer terug naar beneden. Doe dit beide armen om en om. Bijvoorbeeld 3 x 15 herhalingen…

  Reageer
 12. Monique ·

  Ik moet afvallen en mijn flubberarmen worden erger en erger. Als ik iemand gedag zeg, dan bungelen ze nog een kwartier na… Ik zou ook wel oefeningen willen zonder die dumbbell en ook graag met afbeeldingen. Alvast bedankt!

  Reageer
  • Paul ·

   Hierbij nog een tiental armspieroefeningen om de armspieren te trainen en flubberarmen te helpen voorkomen; ik zal eens kijken of ik YouTube-filmpjes kan toevoegen ter inspiratie, motivatie en visualisatie…

 13. Lidy van Hoorn ·

  Leuk omschreven! Ik geef ’55-Plus Les’ aan enthousiaste oudere dames en deze armenoefeningen komen iedere week aan bod! Heb je ook plaatjes van de oefeningen beschikbaar? Dan is het nog makkelijker uit te voeren en is het beter te visualiseren.

  Reageer
  • Paul ·

   Leuk om te vernemen dat bovenstaande armspieroefeningen tegen flubberarmen van pas komen! Helaas heb ik (vooralsnog) geen afbeeldingen bij deze armoefeningen beschikbaar, maar zodra ik ze heb, zal ik ze zeker toevoegen!

 14. meisje ·

  Zijn er ook oefeneningen zonder een dumbell? Ik heb dat niet thuis en ik ga ook niet naar een sportschool dus dit kan ik niet doen. Ik heb wel erg last van flubberarmen..

  Reageer
  • Loesie ·

   Gewoon 2 flesjes water. Ik benbijna 60 en al bijna geen flubber armen meer yessssss doe wel iedere dag Mijn oefeningen. Maar moet ook wel zeggen dat ik nooit veel ben afgevallen, dus wellicht is dat dan een ander verhaal.

Plaats een reactie


Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.