Het Atkins dieet leek te mooi om waar te zijn: elke dag spek, boter, vlees en eieren eten als je dat wilde en toch nog afvallen. Miljoenen Europeanen hebben het Atkins Dieet geprobeerd en verhalen dat het goed zou werken hoorde je overal.

Ondanks aanhoudende berichten over een slechte balans van voedingsstoffen en matige resultaten op lange termijn werd het Atkins Dieet toch een succes. Maar daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen…

Waarom val je wel af met het Atkins Dieet?

Maar waarom verlies je wel veel gewicht met het Atkins Dieet in de eerste weken? Het antwoord daarop is erg simpel: je verliest vocht, geen vet. Dit komt omdat je bijna geen koolhydraten binnenkrijgt met het Atkins Dieet. Je lichaam heeft wel koolhydraten nodig en gebruikt daarom opgeslagen koolhydraten, genaamd glycogeen. En glycogeen is gebonden aan water (vocht).

Wat met het Atkins dieet dus gebeurt, is dat je glycogeenvoorraad samen met water wordt verbruikt om je lichaam normaal te kunnen laten functioneren. Daarom verlies je ook veel gewicht totdat de voorraad glycogeen helemaal verbruikt is.

Wat gebeurt er nadat de opgeslagen koolhydraten zijn verbrand?

Wanneer de glycogeenvoorraad verbruikt is, begint het lichaam met verbranden van spieren en vet. Wanneer vet wordt verbruikt in plaats van koolhydraten, maakt je lichaam grote hoeveelheden ketonine aan. Deze stof zorgt er voor dat je minder snel een hongergevoel krijgt.

En omdat je zoveel mag eten als je wilt tijdens het Atkins Dieet, eet je toch minder dan normaal. Het hongergevoel blijft immers weg. Het grootste nadeel van hoge concentraties ketonine is misselijkheid en duizeligheid.

Het Atkins dieet: een (on)gezonde keuze

Het Atkins dieet is bijzonder ongezond omdat je in de eerste plaats veel te veel eiwitten binnenkrijgt. Om deze eiwitten af te breken moeten je nieren overuren draaien en dit is vanzelfsprekend niet goed.

Op de tweede plaats mag je met het Atkins dieet weinig of geen granen, fruit en groenten eten. Daardoor krijg je veel te weinig vitamines, mineralen, fytonutriënten en antioxidanten binnen, en dit zijn belangrijke bouwstoffen en beschermingsstoffen voor een gezond lichaam.

Je zou juist méér en niet minder van deze producten moeten eten, aangezien de voedingsstoffen die erin zitten zeer belangrijk zijn om de vorming van kanker en coronaire hartziekten tegen te gaan.

Tot slot

Ondanks dat het gewichtsverlies met het Atkins Dieet op het eerste gezicht interessant lijkt, blijkt toch dat het een saai dieet is omdat je zo eenzijdig eet. Het einde van het Atkins dieet is in zicht, want de boeken en speciale producten verkopen steeds slechter. Sonja Bakker is voorlopig het nieuwe fenomeen in Nederland. Binnenkort lees je hier meer over het Sonja Bakker-dieet!

Bron: Vitadidonna.it

80 Reacties

 1. Ooit in 2003 40 kilo met het Atkins dieet afgevallen. De 40 kg zit er niet meer aan wel 3 of 4 kg na 12 jaar. Binnenkort start ik er weer mee. Ook ik voel me altijd goed met minder koolhydraten. Krijg meer energie. Ken mensen die al meer dan 30 jaar Atkins doen. Aardappelen pasta zijn misschien niet slecht. Wel zorgen ze voor bepaalde groepen dat ze meer trek en honger krijgen. Ga je hier niet meer van eten dan ga je minder eten. Verder zorgt de combinatie eiwit met vet dat mensen minder eten. Atkins bestaat uit 4 fases. De eerste 2 weken eet je max. 20 koolhydraten. Daarna in Atkins fase 2 bouw je het op. Ben je 2 a 3 kg af van je streefgewicht. Dan kun hè naar Atkins fase 3. Je valt heel langzaam af de laatste 3 kilo kunnen soms wel 6 maanden duren voor het eraf is. Atkins fase 4 is een levenslange fase waar je meer koolhydraten mag eten zolang je niet meer aankomt. Kom je wel aan dan ga je terug na Atkins fase 2 net zolang de kilo’s eraf zijn.

  • José Maria

   O ja het Atkins dieet is een groentedieet. Veel groente rond de 500 gram per dag geen fruit de 1ste fase. Fase 2 alleen rood fruit. Fase 3 mag je alle fruit weer proberen. Het is een heel persoonlijk dieet.

  • Nergens staat dat het dieet van Sonja Bakker beter zou zijn dan dat van Atkins. Misschien zou je de (inmiddels allang geschreven) artikelen over het Sonja Bakker-dieet op deze site moeten lezen…

 2. Ben met het Atkins dieet 29 kilo afgevallen, kan me niet voorstellen dat het alleen maar vocht is wat ik ben kwijtgeraakt.

  • Dat staat er ook niet… ‘Wanneer de glycogeenvoorraad verbruikt is, begint het lichaam met verbranden van spieren en vet.’

 3. Heej,

  Ik volg niet het boek van atkins maar globaal aan de richtlijnen dus gewoon aan de koolhydraten lijst ik eet de producten met de minste koolhydraten en probeer ervoor te zorgen dat ik niet meer dan 20 koolhydraten per dag binnenkrijg bij de Jumbo en AH kun je koolhydraatarm bruin brood krijgen te best lekker is beetje droog naar mijn zin maar daardoor ben je gauw verzadigd
  vaak gebruik ik plakjes komkommer als toastje met smeerkaas of een lekkere tonijnsalade
  als je honger hebt kun je gehaktballetjes, (geb.) kipfilet, vleeswaren, kaasblokjes enz naar believen eten beetje sla erbij met een simpele mayo dressing of witlof, bietjes en andere low carb groenten en je hebt een lekkere hoofdmaaltijd. voor ontbijt pak ik een bakje griekse yoghurt met wat zoetstof of een gebakken ei die je kunt varieëren met wat champignons beetje ui en wat kaas kopje groene thee erbij .
  is het gezond ? ik weet het niet overgewicht is zeer zeker niet gezond en hiermee val ik gemiddelt 300 gr per dag af zonder honger gevoel ben nu 2 weken bezig
  ik weet dat je bij alle dieten afvalt al vindt ik deze het makkelijkst om vol te houden
  geprobeert heb ik reeds : zero3 ik geloof dat het deze was waar je lekker van aan de sjees gaat zonder dat je het merkt of iets aan kan doen , modifast lekker vloeibaar komt je neusgaten uit op gegeven moment , weight watchers lekker puntjes tellen en afwegen en sonja bakker best goed te doen vanwege de lekkere recepten en omdat je je soms mag verwennen met een coffeekoekje of een evergreen het vervelende is dat de rest van de verpakking dan in de kast blijft liggen om vervolgens alsnog op gegeven moment laat verdwijnen door het mondje
  nee geef mij het koolhydraten dieet en ja ik zondig hier ook wel eens bij pak wat frietjes of wat snoepjes kom je 400gram aan volgende dag wat minder groenten ben je dag daarna weer 400 gram kwijt
  minpuntje is de stinkende adem in kauwgom of een smintje zitten veel koolhydraten ik spoel mijn mond wat vaker met listerine misschien iemand nog tips /

 4. hallo

  ik zit erover te denken om met atkins te beginnen alleen ik hoef niet zo veel af te vallen ongeveer 5/10 kg mag je dan ook dit volgen of is het alleen voor mensen die heel veel moeten afvallen?

  alvast bedankt voor jullie reactie

 5. Beste Niels het duurt een of twee weken, en dan voel je je een stuk fitter. je moet afkicken va KH en cafeïne . Zet even door . Ik doe dit dieet al tien jaar. om mijn bloedsuiker stabiel te houden.
  en vergeet vooral in het begin niet om veel water te drinken. succes!.

 6. Hallo !

  Ik ben eigelijk sinds vandaag begonnen met Atkins maar ik voel me er echt niet goed bij.
  Ik heb hartkloppingen en krijg precies steken? Is dit normaal en gaat dit over? Of kan ik er beter al meteen mee stoppen? Het is wel een benauwd gevoel…

 7. Ben afgelopen maandag met Atkins begonnen.
  Na 2 zwangerschappen zit er toch een aantal kilo’s aan die er niet meer af willen.
  Voor mijn zwangerschappen was ik altijd slank en kon alles eten. Zeker suiker verslaafd :)
  Ben nu na 3 dagen 2,3 kilo afgevallen en geen 1 moment de neiging gehad naar snoep of chips. Moet wel echt eten op de juiste tijden. Ochtend, tussen de middag en s’avonds.
  Heb ik trek tussen de middag en het avond eten dat eet ik wat blokjes jonge kaas en trek is weg. Ik moet nu nog 5 kilo kwijt maar met deze methode gaat het zeker lukken.

  Ik denk dat dieeten nooit goed is voor een mens maar te zwaar zijn is nog slechter. Dus probeer op gewicht te komen en zorg dat je er blijft is mijn streven.

 8. hallo allemaal, ben sedert 3 dagen begonnen met protëine dieet. Waarom? Wel ik wist dat er met mijn metabolisme iets niet juist was, want ik at geen vet, dronk geen frisdranken, geen mayonaise of ketchup e.d. In tegendeel ik ben een groenten eter en je kunt mij geen groter plezier doen dan met een groentenschotel. MAAR !!!!! Wat was het dan ???? Ik heb een verslaving……SUIKER !!!!! Dus is dit voor mij nu een proef op de som en ben dus benieuwd naar het resultaat en dan heb ik nog een klein zwakheidje, ik drink graag van tijd tot tijd een glaasje witte of rosé wijn of een cavaatje. Dus mensen ik hou jullie op de hoogte hoe het mij vergaat. Tot nu toe mag ik niet klagen de 1º dag was het moeilijk en de 2º dag had ik verschrikkelijke hoofdpijn, maar dat is nu voorbij. A, ja ik doe wel sport en dat is mijn erg favoriete pilates, kwestie van een beetje uitrekken en spieren opbouwen en om de 2 dagen een lange wandeling. Als het nu niet lukt weet ik het niet meer. Ik doe het vooral met het oog op een gezond lichaam. saluutjes allemaal en tot schrijfs.

 9. Ik ben een week geleden begonnen met een atkins-achtig dieet, ik zeg -achtig omdat het mij geen goed idee leek geen groente en fruit te eten. Ik eet nu dus sinds een week gewoon groente, peulvruchten en fruit, eieren, matig vlees en vis, kaas en elke dag een klein beetje bruine rijst en ook yoghurt en ben al 2,5 kilo afgevallen (wil in totaal 10 kilo afvallen). Volgens mij krijg ik alle essentiele voedinsgstoffen gewoon binnen. Dingen die ik niet eet zijn zoetigheden, brood, pasta, witte rijst en aardappel. Ik denk dat de methode prima werkt zolang je je gezonde verstand gebruikt. Ik heb geen koolhydraten geteld en zelfs een keer gesnoept. Ik weet natuurlijk niet hoe het nu verder gaat maar daar kom ik waarschijnlijk snel genoeg achter.

 10. Ik ben een vrouw van 1.78 en weeg nu 70 kilo. Op zich niets mee aan de hand maar merk dat er na de 30 ieder jaar een kilo is bijgekomen. Ik wil graag 5 kilo afvallen. Is Atkins daar ook geschikt voor? Ik las dat ik dan 2 weken zijn dieet moet volgen. Dat is geen probleem maar hoe daarna verder?
  Graag advies/tips van ervaringsdeskundige
  Alvast bedankt.

 11. Ben nu 5 maanden met het Atkins dieet bezig en ben 26 Kilo afgevallen; is dat allemaal vocht dan? Bovendien heb ik mij nog nooit zo fit gevoeld. Dit dieet kwam voor mij het best uit omdat ik vanwege mijn werk niet regelmatig en volgens een vast patroon kan eten. Met Atkins hoef ik er enkel maar op te letten WAT ik eet. (niet wanneer- en wat voor afgemeten porties- ik eet!). Het bevalt me goed mits ik er wel veel bij drink, vitamines slik en sport, dan kan ik vanaf 30 kilo lichter de draad voor een gezond leven weer oppakken.
  Hoe dan ook voor mij was het een uitkomst!

  • Beste Marcel,alsjeenmaal een lowcarb dieet volgd en dus je bloedsuikerspiegel mooi stabiel houd (, Daardoor zo fit) Bedenk je dan goed voor je weer “‘helemaal normaal”‘ gaat eten. Je verminderd je kans op suiker en hart en vaat ziekten aanmerkelijk als je goed op de KH’s blijft letten. ik doe al 7 jaar Atkins , maar heb nu natuurlijk wel mijn eigen versie ervan uitgevonden. Groeten Johanna.

 12. Best belachelijk wat ik hier allemaal lees. De Atkins methode kun je namelijk heel goed gevarieerd doen. Het is enkel in de eerste fase (inductie-fase) dat men koolhydraten compleet moet vermijden. Deze fase moet je minimaal 2 weken doen, maar mag langer. In de fasen er na mag je langzaam weer wat gezonde, natuurlijk koolhydraten aan je dieet toevoegen zoals bepaalde groenten, noten en zaden en zelfs FRUIT en met mate vezelrijke volkorenproducten.

  Mensen die hun gal spuwen over iets moeten eerst maar eens zorgen dat ze weten waar ze het over hebben.

  Ik doe de Atkins methode nu bijna een jaar en ben 35kg afgevallen. Ik laat regelmatig bij de huisarts een checkup doen en mijn cholesterolwaarden zijn van ongezond hoog naar gemiddeld (gezond!) gegaan. Mijn bloeddruk is netjes GEZAKT naar 140/75 en ik ben fitter dan ooit. Ik eet gevarieerd en heerlijk gezond. Echt niet alleen maar spek en eieren zoals velen denken. Het Atkins dieet is het beste wat me ooit is overkomen. En dat na ruim 15 jaar dieet na dieet te hebben moeten doen zonder succes. Voor uw informatie: ik ben nu 26…

  Enige wat voor eens en voor altijd verbannen is uit mijn dieet zijn geraffineerde koolhydraten zoals suiker en witte bloem (-producten). Alles met een glycemische index van pak ‘m beet 70 of hoger is gewoon fout.

 13. Beste Bianca, ik wil graag even ingaan op je reactie. Ik ben zelf niet bezig met een dieet, maar ben van plan te beginnen met Southbeach of Dr. Frank. Ik wil nog even goed lezen wat nou de verschillen in die twee zijn. En voor je gaat zeggen dat ik wel weer de zoveelste ‘freak’ van zo’n dieet ben, dan heb je het mis. Ik bekijk het nuchter en vind dat mensen weer terug moeten naar de natuur en in mijn ogen zijn Atkins, Southbeach en Dr. Frank de diëten die dat juist doen.
  Je zegt dat al die vetten ongezond zijn, maar dan ben je volgens mij niet goed geïnformeerd. Atkins (en ook de SB en Dr Frank diëten) heeft het over de verzadigde vetten. Dát zijn de ongezonde vetten. De onverzadigde (en daardoor natuurlijke) vetten zijn juist de vetten die je lichaam nodig heeft. Ook zijn eiwitten helemaal niet verkeerd, want deze versterken je spieren. Ja, een mens kan niet zonder koolhydraten, maar die zitten ook in natuurlijke vorm in groente.
  Vroeger at men niet anders dan vlees, vis, groente en fruit. Van brood, aardappels en pasta bestonden toen nog lang niet. En toch leefden de mensen veel gezonder dan nu. De jagers en landbouwers van vroeger waren sterker en gezonder dan wij. Lichamelijk zijn wij geen spat veranderd, dus hebben we nog steeds datzelfde lijf wat de mensen van vroeger ook al hadden (ik heb het dus niet over Neanderthalers).
  En nee, ik zeg niet dat brood per definitie slecht voor je is, maar wel met mate. Net als met pasta en aardappelen.
  Mijn mening dus: alles wat je zo onbewerkt mogelijk uit de natuur haalt is gezond voor je lijf. En dat is nu precies wat al die lowcarb-diëten voorschrijven! Dus ik snap niet helemaal wat er slecht aan is. Misschien ben ik wel ouderwets, maar ik vind wel dat mensen eens geschiedenisles moeten nemen.

 14. Hoi , ik bedoelde te typen een kluitje , maar ik neem met een theelepel en of mes iets ter groote van een dobbelsteen. gr Johanna.

 15. Fijn en lief van je Johanna dat je mij deze tips geeft.
  Waar krijg ik kluije boter heb er nog nooit van gehoord?
  En de scheut room die is dus ongeklopt,welke gebruikte jij hiervoor?
  Het is zeker iets wat ik wil proberen denk dat me dat beter bevalt s morgens.
  Groetjes Sarah

 16. De eerste week heb je afkik verschijnselen.
  Let op ook geen koffie met caffeiine, dat haalt je bloedsuikerspiegel omlaag. kan een paar dagen hoofdpijn geven ,maar dat gaat over.
  Recept voor pap ontbijt: 3 eetlepels gebroken lijnzaad, kluije boter, scheut room , beetje zoetstof en paar lepels water. zet een minuut in magnetron en dan even laten staan word dan dikker . vult goed en is eens wat anders dan ei. of rol je partjes hardgekookt ei eens in vier plakjes rookvlees evt met mayonaise of boter erbij tussen.
  groeten Johanna

 17. Nu de zevende dag bezig met het Atkins dieet.. Inderdaad voel ik me soms energiek maar meerendeels futloos, vooral s avonds heb ik last van misselijkheid. Maar ben ook nog maar net begonnen. En als ik dan nu denk aan morgenvroeg weer een ei.. Word ik niet zo blij. Ben wel al binnen 7 dagen 2 kilo afgevallen. Of dit nu vocht of vet is doet er even voor mij niet toe de weegschaal geeft 2 kilo minder aan.

 18. Zelfde idee, maar dan weinig vet en kleinere porties.
  Vind het moeilijk om me aan te houden.
  doe het ook niet helemaal, maar minder met wijn en andere extras die ik heb toegevoegd.
  je kunt je abboneren gratis via internet en dan krijg je elke dag een menu toegestuurd.
  Ik sleep ze allemaal in een mapje “voor als ik beginnen ga” Ha ha. Boek is wel interessant .
  groeten Johanna.

 19. Ik heb het Dr. Frank boek bij de bieb besteld , ga het vanmiddag halen, eens lezen wat hij adviseerd. Groeten Johanna.

 20. Beste Bianca, je kunt zo bij het voedings centrum werken, maar er zijn ook wetenschappelijke studies die een kh arm dieet ondersteunen endat vet minder schadelijk is als je er geen KH’s bij eet .Je moet een evenwicht vinden tussen verzadigd en onverzadigd vet.
  Maar ga vooral door met het dieet waar jij je goed bij voelt.
  Groeten Johanna.

 21. Gezond?! Vet vet en nog eens vet eten…
  Ontbijten met Varkensspek Come on… goed voor je hart, cholesterol, huid etc en dat nog zonder brood… je koolhydraten. Sorry, maar je lichaam, je spieren hebben dat nodig! ATKINS IS NIET GEZOND! Je moet gewoon alles met mate eten en groente bij je ontbijt, lunch en avondeten of tussen door je groeten en fruit. Tomaatje/komkommer bij je ontbijt…heerlijk! Tja, gewoon logisch nadenken bij wat je eet EN sporten natuurlijk!!! Veel water drinken… Dat is belangrijk voor je afvalstoffen! Als je zo leeft heb je geen meneer atkins nodig met zijn vieze vette combi’s.
  Er zijn zoveel dieeten die wel gezond zijn, dus waarom kiezen voor Atkins… Je kan je er nu goed bij voelen, maar dat zal ook op de lange termijn schade aanrichten. Bewust eten en bewegen is de sleutel voor een gezond leven.

 22. Wie zecht dat een mens KH’s nodig heeft, moet een skijken naar het dieet van de Jager Verzamelaar uit het begin van de mens.
  Het brood was nog niet uitgevonden.
  Ik voel mij er al jaaren zeer goed bij.
  Hebben jullie vragen, ik hoor het graag.

 23. Ik zou het atkins dieet absoluut NIET volgen! Ten eerste omdat de mens koolhydraten nodig heeft, ten tweede omdat je gevarieerd MOET eten, en ten derde omdat het veel te strikt is. Mensen kunnen amper even uit eten met vrienden en familie die dit dieet volgen. Ik heb het zelf ook geprobeerd na het boek ”Atkins voor beginners” te lezen en er staat impliciet echt wel dat je onbeperkt vlees, kaas en eieren mag eten. Omdat deze weinig koolhydraten bevatten. Maar wat ze weglaten is dat je lever natuurlijk overuren moet maken om dit teveel af te breken. En met het voedsel wat zij men aan te raden te eten is veel mis, bijvoorbeeld dat er in kaas (ook in 30+!) verzadigde vetten zitten, en een teveel aan eiwitten zelfs kan leiden tot nierstenen. Ja! Je valt van dit dieet af, maar niet omdat je aanspraak maakt op je vet, maar op het vochtgehalte in je lichaam. Koolhydraten zijn ontzettend belangrijk in ons eetpatroon, en natuurlijk geldt; Alles teveel is slecht! Ik zag Atkins’ suggesties, de Atkins-shake, de Atkins taart en zelfs de Atkins cuisine! Gadverdamme! Het lijkt er zelfs op dat dit dieet mensen verbiedt gevarieerd te eten. En de kosten die je maakt met al zijn ”goedbedoelde” producten, daar zullen we niet over praten. Ik vind het ontzettend belangrijk dat we ons beseffen dat gevarieerd eten en OOK BEWEGEN erg belangrijk zijn. De ideale formule die ik hanteer voor een gezond gewicht is => Gezond gewicht = gezond eten + regelmatig bewegen. Zo simpel is het!

 24. 35 kilo overgewicht met alle gevolgen, of slank met Atkins, denk dat 2e gezonder is. Het is vooral bedoeld voor mensen die op jonge leeftijd erg veel gevoed zijn met snoep vol suiker, en hierdoor een hypoglycemie, insulineresistentie of hyperinsulinisme hebben opgelopen waardoor ze nu moddervet door het leven moeten. Na een jaartje atkins ben je genezen van je overgewicht en suikerstoringen. Het boek is een interessant boek, over dat vet invloed heeft op je hormonen enz. Het is een arts die jaren ervaring heeft met mensen die afvallen en deze mensen ook vaak teste op cholesterol, suikerwaardes, enz. Dus niet een eetveeleiwit dieet, maar een goed boek, heb zelf de oude zwarte en de nieuwe witgele allebei 2x gelezen, erg goed en motiverend. Het heeft niet met wetenschap te maken, de gangbare wetenschap, de voedingsleer van artsen, maar gaat hier tegen in. Het heeft zijn eigen wetenschap. Ik zag vorige week een erg goede film over voeding, op youtube, deze man was uitgenodigd door Google, het bedrijf om te spreken, zoek op food for better brain function, ook hij heeft gelukkig niet de reguliere opleiding gevolgd, maar heeft zijn visie. Laat die mensen hun visie hebben, en laten duizenden er veel aan hebben. Levenlangfit, is een dieet volgens de hygiene leer, niet volgens de voedings leer. Zo is atkins ook anders. Geen melk, geen brood. Als je je verdiept er in e nniet luisterd naar je huisarts, leef je slanker en gezonder, klinkt tegenstrijdig, maar dat is met meer dingen in het leven zo.

 25. Wilde eigenlijk van Ties horen (18 november 2009) wat precies de reden is geweest waardoor zij in het ziekenhuis belandde. Ikzelf heb wel redelijke ervaringen met Atkins. Kan alleen mijn kilo’s er niet afhouden aangezien ik sinds ik in 2008 ben gestopt met roken een avondsnackmonster ben geworden….. Maargoed, wat waren Ties’ klachten??

 26. hallo Johanna

  hij staat er hoor
  bedankt voor je info ik ga het zeker doen en laat zo nu en dan weten hoe het verloopt

  groetjes R

 27. beste redactie haal de bovenste reactie maar weg , ik had het vinkje voor de reacties vergeten te zetten. ben nieuw hier. maar kon niet nalaten even te reageren.

 28. Beste Mensen,
  Wie zegt dat Atkins ongezond is heeft de zaak niet goed onderzocht.
  Ik volg dit low carb dieet al 6 jaar niet om af te vallen ( daar help te het ook voor) maar om mijn bloedsuiker stabiel te houden en mijn gewicht constant.
  Dus beste roker , koop het Atkins dieet revolutie boek en stp met roken als je het boek uit hebt en begint met dieten. je gaat je zo fit voelen, dat je nooit weer wilt stoppen met deze manier van eten. Het is het dieet wat de mensen hadden als jager verzamelaar , dus van oorsprong. Ons lichaam is daarvoor ”geschapen”.
  Laat me weten hoe het gaat. groeten Johanna.

 29. hallo allemaal
  ik ben zelfs niet echt dik en heb ook geen last van eet aanvallen en wil slechts 5 kilo afvallen daar zit het probleem niet in.
  het probleem zit hem in ALS ik stop met roken dan zie ik mezelf met de seconde groeien
  vraag is dus val je dan toch af met dit dieet of ga ik eerst groeien
  wie heeft daar ervaring mee en zo ja wat te doen

  alvast bedankt

 30. Tja, ik ben dyslectisch. Dus ik maak spelfouten ja.
  Ik gaf alleen een mening en daar blijf ik bij.
  Maar ik ben verpleegkundige, dus over medische kennis kunnen we lang praten Krystyna.
  Dus in plaats van gewoon te typen LEES wat er staat, en dan zie je dat dit mijn MENING is en geen feit.
  Dus meid ik verbeter mijn Nederlandse taal als jij je leesvaardigheid verbeterd ;-) ok kuskus.

 31. Als Ties (18 november 2009) dezelfde medische kenis heeft van Atkins dieet als van de Nederlandse taal en spelling, geloof dan de anderen.

 32. Hallo, ik heb zojuist alle reacties doorgelezen en ben wel een beetje geschrokken van de (enkele) negatieve verhalen. Ik sta op het punt om het Dokter FrankDieet te gaan volgen en kreeg een tip dat dit wel erg leek op het Atkins dieet. Met enkele verschillen klopt dit. Ik ga nu dus twijfelen wat ik moet doen. Kan iemand mij adviseren?

 33. Hey,
  ik ben pas een week bezig met het Atkins dieet, maar het bevalt me prima. Ik wil alleen een ding zeggen: Koop het boek, en lees het grondig voor je begint! Ik hoorde namelijk heel veel succesverhalen, maar ook heel veel bezwaren. op internet vindt je overal precies dezelfde onzin als wat er in dit artikel staat vermeldt. (Geen vitamines, teveel eiwitten blablabla) maar als je het boek leest leer je precies hoe alles te werk gaat, en dat het dus helemaal niet gevaarlijk is. Ook lees je over de bijeffecten die (IN DE EERSTE FASE) kunnen optreden, die ontstaan door ontwenning van slechte koolhydraten, dus misschien een beetje eng, maar wel een goed teken!
  Ik ben drie kilo afgevallen deze week, maar ik had nergens last van en ik voel me nog steeds prima, dus ik ben best bereid om zo de rest van mn leven te eten, het is inderdaad veel gevarieerder dan hoe ik at toen ik nog niet aan Atkins deed.
  Succes iedereen, het is echt een aanrader, MAAR LEES EERST HET BOEK ALSTUBLIEFT! Dit is geen dieetje dat je zomaar even van het internet moet plukken.
  Groetjes,
  Layla

 34. Nou ik heb dus het dieet gevolgd en belande in het ziekenhuis.
  Samen met mijn huisarts volgde ik iedere regel op van het dieet, en ik moest er dus bijna aan geloven!
  En begin nu niet van ‘Ach je zal wel niet goed gelezen hebben, je arts zal wel zijn diploma hebben gekregen bij de cornflakes, Misschien lag het aan een andere aandoening die je had?
  Nee geen van allen.
  Het klopt dat het Atkins dieet voor veel mensen goed valt. Maar ook dat het voor de andere helfd levensgevaarlijk kan zijn.
  En nu ik zelf in de zorg zit, en mijn studie anatomie, patalogie, medischethermologie enz groeit.. raad ik zelf (uit eigen mening, dus niet via arts of zowat) aan..Blijf zo ver mogelijk van Atkins als kan! Er zijn genoeg andere diëten, die meer gesteund en erkend worden dan Atkins.
  Wil je werkelijk die 50/50 kans nemen?
  Zo ja, dan denk ik zelf dat je niet naar een diëtist moet maar andere hulp moet zoeken.
  Miss ben ik een zeikerd, en er zullen mensen het ongetwijfeld oneens met me zijn en het tegendeel beweren.
  tegen die mensen dit … (Het interesseert me geen zak hoeveel jaar je al aan Atkins doet. Maar ik respecteer wel je mening en keuze. Ik vertel alleen mijn eigen ervaringen en gedachtes. Ben je het er niet mee eens? Jammer dan! Ga maar tegen een boom of muur mekkeren want ik heb recht op mijn mening! net zo goed als iedereen (ook de mensen die vinden dat ik onzin uitkraam.)

 35. Sinds anderhalve week volg ik het Atkins dieet. ’s ochtends eet ik stukjes kaas met ham en tussendoor veel komkommer.De lunch bestaat uit een drinkbouillion en iets van vlees of vis. ’s avonds salade of bv witlof uit de oven…VEEL water en thee.en het werkt! Ben afgelopen anderhalve week al 5 kilo kwijtgeraakt!! Heel motiverend!! Op naar de 15 kilo!

  Succes alllemaal!

 36. De Atkins leer (want het is geen echt dieet) werkt!!
  Natuurlijk verlies je vocht in het begin maar je verbrand vet en de eiwitten worden gebruikt ter voorkoming van spierafbraak. Zoals anderen voor mij vermelden, lees de boeken eens, maak er een studie van zoals de velen die succes hebben/willen hiermee.

  Sonja Bakker is leuk voor mensen die zelf alleen uit een boekje boodschappen willen doen, natuurlijk werkt dat wel dat is gewoon gezond verstand gebruiken. Mensen die dat Bakker dieet doen haken al snel af en/of worden er ziek van.

  Met docter Atkins ben ik ruim 60kg afgevallen, en vrienden van me vallen ook enorm af zelfs in combinatie met trainen valt het koolhydraat te kort mee, je mag tenslotte in het begin alsnog 20 gram p/d hebben, als je dat op een gunstig tijdstip doet is het genoeg om lekker op te kunnen trainen.
  Ik merk weinig tot geen verschil in behaalde resultaten tussen nu en voor dat ik de Atkins leer volgde.

  Medicijngebruik (thyrax) is met 25% teruggebracht (mijn schildklier werkt niet).

 37. Atkins is het helemaal voor mij,dit isecht het enige dieet waar ik mij goed bij voel :Laat regelmatig bloed controle bij de huisarts en die heeft net o als mijn internist geen bezwaar tegen het Atkins dieet.

 38. Ik volg voor de tweede keer het Atkins-dieet en ben nu sinds 1 oktober 2008 39 kilo afgevallen; van 113,3 naar 73,9 (half maart 2009 had ik dat bereikt). Mensen herkennen mij niet meer en denken dat ik een erge ziekte heb. Ik voel me alleen kiplekker. Het Atkins dieet is het ENIGE dieet dat werkt als je veel kilo’s wilt afvallen. Vergt wel discipline en Atkins had geen gelijk met zijn bewering dat de calorieën niet uitmaken. Neem van mij aan: ELK DIEET GAAT OVER CALORIEËN; ook Atkins. Atkins gaat gepaard met een ongekende vetverbranding; je hoeft niet te sporten en witte wijn, cognac en whisky zijn included. Ook (veel)capucino gaat heel goed (zit ook officieel niet in Atkins). Nu ben ik bezig met consolideren en eet weer groenten, tomaten en komkommers erbij. Helemaal stoppen doe ik niet meer, want dan weet ik het wel weer… ;-) ik kan namelijk heeeel lekker eten; ook als ik geen honger heb. Tips: ‘s-avonds na maaltijd NOOIT MEER WAT ETEN, gewoon nooit onder geen enkele omstandighed; Elke dag een fles met 1,5 liter water leeg. En heeel veel gebakken eieren eten. En natuurlijk: NOOIT zondigen buiten het dieet, dus als je zondigt: alleen tijdens een regulier maaltijdmoment en binnen het dieet; dan maar een stuk vlees extra of wat eieren bakken. ELKE DAG wegen op een vaste plaats en tijdstip en het gewicht bijhouden op een bord en periodiek intypen in Excel: Zo kun je nooit zeggen "ik wist het niet".

 39. Het artikel is een hoop sfeermakerij. Voor mezelf is het het beste dieet wat ik ooit heb gevolgd. Ik krijg er energie van. Mijn ingewanden worden een stuk rustiger. Het helpt je bovendien om een balans te vinden in je koolhydraten gebruik. De boeken van Atkins goed lezen en het gezond verstand gebruiken. De recepten in de boeken zijn uitstekend en bovendien erg smakelijk. Ik denk dat we ons eerder druk zouden moeten maken over het overmatige suikerverbruik wat momenteel gebruikelijk is. Het is sinds het begin van de vorige eeuw per hoofd van de bevolking dramatisch gestegen. Daar ontstaan juist veel ziektes door. Ik voor mij geloof dat je daar eerder het overgewicht van de bevolking mee kunt verklaren, dan het gebruik van vet. Tja wat wil je als een groot deel van de economie is gebaseerd op de suikerlobby.

 40. Hoi,

  Ik wil even ingaan op het feit da je de eerste paar weken alleen vocht verliest, maar dat is pertinent onwaar. Je kunt maximaal 600 gram glycogeen opslaan in je lever en spieren. Per gram koolhydraat kun je 3 gram O2 = water er aan vast binden dus het maximale gewicht da je dus door vochtverlies kwijt bent, inclusief je glycogeenvoorraad is 2,4 kg. En als je een low-carb dieet volgt is die glycogeenvoorraad binnen 5 dagen leeg.(bron Westra Vu-bewegingswetenschappen) Het is nog nergens wetenschappelijk aangetoont dat "gezonde mensen" door meer eiwitten te eten nierschade oplopen.

 41. Ik weet niet wie er achter bovenstaand artikel "Atkins dieet op z’n retour en bovendien ongezond" zit, maar het is klinkklare onzin. Mits serieus en volgens de letter gevolgd is het Atkins dieet wellicht het meest zinvolle dieet dat er bestaat. Atkins beschrijft in zijn boek precies hoe het lichaam zich tijdens het dieet gedraagt en wat de verschijnselen zijn. Alleen in de beginfase mogen volstrekt geen koolhydraten gegen worden maar daarna absoluut wel – zij het in verantwoorde hoeveelheden. Het manselijk lichaam is niet gebouwd voor zoetigheden, chocola etc. De Atkins leefwijze is juist zeer gezond, en zeer aan te raden.

 42. crackers natuurlijk.. als je dat erbij eet heeft dit niets meer met het atkins-dieet te maken!! Daar gaat het juist om, KOOLHYDRATEN…

 43. ik probeer overigens ook vet te beperken
  en zit op circa 1400 kcal per dag
  met eiwit 55 gram en vetten circa 50 gram
  gewicht is 93 kilo
  en daar blijf ik op !
  wat doe ik verkeerd ? :x :roll:

  • En ik lees geen groenten. Je moet juist uit heel veel groenten je koolhydraten halen. Dan lukt het afvallen vast!

 44. ik doe atkins nu 4 weken maar val niets af !!
  wel verlies ik vocht
  dat was ook nodig (dikke enkels)

  ik eet volgens de richtlijnen
  met max 20 kh per dag
  ik weet wel fjord crackers erbij
  verder ei/kaas/huttenkase en soms vlees (hou ik niet zo van)

  • Ik heb Atkins anderhalve week gedaan en was 7 kg afgevallen en dat was echt niet alleen vocht want ik was een boel buikvet kwijt. Wat er al eerder was gezegd dat je moet denken en eten zoals men dat deed voor het verpakte voedsel er was klopt! Met Atkins moet je in principe back to basics. Geen voorverpakt voedsel, suikers en minderen met zout. De eerste week is het psychisch en lichamelijk moeilijk mede omdat wij psychisch geprogrammeerd zijn om voedsel te nemen wat bewerkt is, lichamelijk reageert ons lichaam ook op de verandering. Atkins is niet voor iedereen weg gelegd maar je kunt het altijd proberen onder begeleiding van bv je huisarts. Sommigen zeggen dat ze niet afvallen maat daar lees ik ook voedsel bij zoals crackers snoepje yoghurt etc. Zodra je iets neemt wat niet in de lijst staat word het proces van afvallen onderbroken. Wat ook motiverend is, om ketonesticks online te bestellen via die sticks kun je zien of je lichaam in de ketonesticks staat is, dus of je aan het afvallen bent. Meet om de ene dag je omvang op je verliest eerder omvang dan gewicht. Lees het boek hou je aan de fasen lijst en dan moet het lukken.Belangrijk is ook om suikervrije vitaminen preparaten ernaast te gebruiken vooral in de eerste 2 fases. Als het niet voor je werkt stop dan! Het is niet goed om steeds opnieuw met de fase te beginnen. Atkins is vooral bedoeld om je suikerspiegel in balans te houden, door dan weer wel en dan weer niet toch te zondigen met suikers schommelt je suikerspiegel op en neer en dat pleegt een aanslag op je lichaam dat maakt het dat je je misselijk en flauw voelt. Heb je een sweet tooth zoals ik koop dan een paar Advantage repen en eet daar hapjes van over de hele dag. Je mag er 1 per dag maar verdeel die dan over een hele dag. Gebruik geen zoetstof (aspartaam is ook slecht voor je) gebruik Stevia. Succes voor een ieder die aan het diëten is, of het nou Atkins of Sonja is we streven allemaal hetzelfde doel na. Kies gewoon wat bij je past, maar kraak niet af wat niet jouw ding is.

  • Fjord crackers staan niet op de lijst het bevat graan / zetmeel dus de combi is fout. Je kan ook een koolhydraatarme boterham roosteren met Hüttenkäse.

 45. Weer iemand die de klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Ik volg al jaren het Atkins-dieet en het heeft me veel goeds gebracht.

 46. Elke vorm van dieet is, atkins of bijvoorbeeld sonja is uiteindelijk slecht voor je gezondheid. Beter is het om gezonder te leven, dus eet gezond en regelmatig en beweeg regelmatig

  • Klopt maar om de motivatie vast te houden is het wel fijn als het begon van het afvallen snel zichtbaar is, en dat is met Atkins echt het geval. Veel bewegen helpt ook. Kortom je lifestyle sowieso veranderen moet eigenlijk voor iedereen werken met of zonder dieet.

  • Kortom: Atkins is nergens voor nodig, want je kunt net zo goed afvallen zonder Atkins…

 47. @BEGINER

  het stomste wat je kunt doen, is onvoorbereid en met een gebrek aan kennis aan een Atkins-like leven beginnen. het is echt niet zo simpel als "schrap slechte koolhydraten en eet meer groenten". koop het boek en ga lekker aan de slag!

 48. hallo, atkins/southbeach/montiac, whatever!
  je valt ervan af!!!!en het is lekker ook nog.
  wat dacht je van een gerookte zalmrolletje gevuld met monchou en gesnipperde ui en bieslook.lekker met een paar blaadjes sla en een gekookt eitje.Mnnnnnnnnn :D

 49. Ik heb nu al meerdere malen atkins gedaan, en voor mij werkt het altijd perfect, voel me fit en gezond. Als ik atkins doe eet ik salades en groenten, en als ik geen atkins doe eet ik snacks en kilos aardappelen. Dus wat is er nou beter vraag je je dan af. natuurlijk is het gezond om precies via de richtlijnen van de voedingswijzer te leven, maar laten we reeel blijven DAT DOET NIEMAND.

 50. BESTE AFVALLERS
  na het lezen van jullie reacties, heb ik toch besloten om vanaf morgen mee aan de slag te gaan….ik heb geen boek van Aktins heb hem ook niet nodig denk ik … heb alleen nog een vraagje!mag ik nou alle sorten kazen/ vis / vlees of moet ik daar ook op de koolhydraten gaan letten vooral bij de kaas?
  dank jullie wel…. :D :D :D

 51. Het stuk hierboven is de zoveelste slecht-geïnformeerde boodschap over Atkins. Het is pertinent onwaar dat er te weinig groente in het dieet zit, sterker nog: je moet juist heel veel groente eten! Salades, goede groenten, alles bij elkaar zo’n 500 gram per dag. Ook mag je wel degelijk fruit na de eerste weken, dus met de vitaminen zit het wel goed. Kale koolhydraten, zoals in pasta, rijst en brood heeft het lichaam niet nodig. Als je de richtlijnen van het voedingscentrum volgt (met vrij veel koolhydraten), krijg je uiteindelijk vanzelf diabetes.
  Let wel: Atkins is GEEN afval-dieet, het is een eetgewoonte die voor je hele leven geldt!

 52. diana van der mark Reageer

  hoi, ik heb 2 jaar atkins gedaan en viel 22 kilo af en het bleef er af ,helaas moest ik er acute mee stoppen toen ik heel ziek werdt met een nierziekte (ziekte van berger) waar ik blijkbaar mee geboren was, ik lag op sterven en toen kwamen ze er achter dat mijn nieren gestopt waren, mijn nieren konden de eiwit afbraak niet meer aan, ik voelde me erg goed en zeer happy met atkins, dus ik denk als je atkins gaat beginnen laat je ff zo goed mogelijk onderzoeken voor onderliggende ziektes (die kwaad kunnen met atkins), ik eet minder eiwitten maar de basis van atkins (geen aardappelen, pasta of suiker) hou ik aan , en ben niks aan gekomen sinds ik gestopt ben . :D Ik wens iedereen heel veel sterkte en geniet van alle gewichts verlies . Gr Diana

 53. Maria zegt:
  6 jaar geleden na verschillende pogingen tot afvallen bij Atkins gekomen en gedaan, ik ben in een tijdperk van 6 maanden 30 kilo afgevallen. Ik moet ook deze auteur de aanbeveling geven : lees eerst het boek van Dr. Atkins" alvorens dingen uit zijn verband te rukken en een verkeerde voorstelling van zaken te geven. Bovendien is Atkins geen dieet, maar een levenswijze en het werkt, beter dan al die andere dieten en zijn repen en zijn drankjes, daar worden de fabrikanten Wij zijn nu al zo’n 30 jaar bezig om gezond te leven met al die vetarme en lightmaaltijden/dranken en wat zien we, de mensen zijn alleen maar dikker geworden, dank zij die lightproducten. Ik ben Dr Atkins heel dankbaar voor zijn bevindingen, wat zijn stegenstanders er ook van zeggen, het werkt, en dat is het belangrijkste. :P

 54. Ook ik ben begonnen met Atkins, na South Beach (broertjes he) en ben goed op weg naar mij streefgewicht. Het is klinkklare onzin om te beweren dat je onbeperkt jezelf mag volproppen! Waar haal je dat vandaan? Atkins beweert nergens dat dat mag en dat dat juist averechts werkt! En het is ook onzin dat je geen groente mag! En ja fruit en zuivel mogen pas vanaf fase twee/drie en vier net als de rest. Als je het boek had gelezen i.p.v onzin uit te kramen had je het geweten. Je mag alle goede koolhydraten eten, alleen in het begin beperkt ja, omdat je juist die vetreserves aan moet breken en dat gebeurt ook! Ik gebruik geen suiker meer en af en toe dan zoetstof, weinig koolhydraten en eet gewoon normale porties, maar heb ook geen hongergevoel, voor het eerst.Ik ben nog meer bewust van mijn voeding geworden door Atkins en ben er achter gekomen dat er echt in alle voedingswaren suikers en verborgen suikers zitten. Valt niet echt af he als je altijd suikers binnen krijgt. tssk. Overal zit dextrose in, siroop, suiker, etc etc. Enfin, hoewel je denkt alle wijsheid in pacht te hebben is er nooit bewezen dat Atkins slecht voor je is, dus ik raad je aan eerst het boek zelf te lezen en er dan maar weer eens terug te komen. :roll:

 55. Ik ben met Atkins gestart toen ik van de dokter te horen kreeg dat ik hormoontherapie moest volgen i.v.m. endometriose. Een van de bijwerkingen was een toegenomen eetlust en ik had echt geen zin in nog meer overtollige kilo’s erbij. Sinds ik ben gestart voel ik me gewoonweg fantastisch, heb bergen energie en mijn kilo’s smelten weg. Heb ook geen last van enige nare bijwerkingen kortom voor mij werkt het super en dat was wel anders toen ik vroeger op dieet ging.

 56. Als je het boek zou lezen zou je weten dat er verschillende fases van Atkins bestaan. En dat je vooral in fase 3 en 4 rustig koolhydraten in de vorm van bijv volkoren pasta mag toevoegen. Ook kan je dan fruit toevoegen, zoals aardbeien en bessen. En er staat ook nergens dat je onbeperkt vet vlees/slagroom/roomboter etc mag. en als je dat met mate gebruikt is het heel goed voor je.

  Mensen die last krijgen van krampen hebben vaak een tekort aan kalium of calcium. Dat gebeurt wel vaker als mensen heel snel afvallen. Dit kun je verhelpen door of een voedingssuplement te nemen met calcium en magnesium.

  En tja, wat is variatie? Ik ken genoeg mensen die niet voldoende varieren.

 57. Dit is niet waar.
  Het atkins dieet werkt, vanwege het feit dat men eerder een "vol" gevoel heeft wanneer men eiwit rijk voedsel eet.
  En hierdoor dus minder calorieen binnenkrijgt.

 58. Eerder dit jaar heb ik ik Atkins gedaan. Het ging heel goed naar mijn zin. Ik viel vijf kilo af in twee maanden. En dat zonder honger. Ik werd op een gegeven moment echter misselijk van het idee om wéér vlees, eieren, kaas en vet te eten… Ook de sla kwam mijn neus uit en ik wilde gewoon weer een lekkere boterham eten en weer overheerlijke zelfgemaakte fruitsmoothies drinken. Ik ben toen jammergenoeg met Atkins gestopt.
  Ik had nog maar vijf keer vijf kilo eraf gehoeven om op mijn streefgewicht te komen. Achteraf had ik er dan nu ongeveer misschien wel geweest. Aan de andere kant… In de tussentijd ben ik vegetariër geworden :D en dat gaat niet ècht gemakkelijk met Atkins… :P

  Ik vind het een prima methode om zonder honger af te vallen. Het werkt!! Je moet wel van vlees, eieren en vet houden. En het liefst geen liefhebber van fruit. Dan lukt het wel!! ;-)

 59. Ik ben nu bijna 6 weken bezig met Atkins,toen ik begon woog ik 125 kilo,inmiddels ben ik 10 kilo afgevallen en ik wil totaal 30 kilo afvallen en dat gaat mij zeker lukken.
  Voordelen van dit dieet zijn geen honger gevoel,wat je met andere dieten wel hebt en ik voel mij er heel goed bij,bijkomend voordeel is dat ik geen bier meer drink,dit dronk elke dag,kortom voor mij een perfect dieet.

 60. Ik volg de Atkinsmethode nu sinds maart en heb alle fases doorlopen. In totaal 14 kilo kwijt en ik ben vandaag opniuew met fase 1 gestart omdat ik graag nog enkele kilootjes kwijt wil. Als je de methode kent, kan je dus vrij vlot in stappen en naar eigen goed gevoel afvallen, even rust nemen en verder gaan. Atkins heeft me meer energie gegeven en opnieuw zelfvertrouwen. Ik let goed op wat ik eet, en dan bedoel ik vooral groenten en gezonde vetten. Op deze wijze is Atkins goed vol te houden. Wel heb ik soms last van hartkloppingen. Deze beteren als ik in een fase kom waar ik meer koolhydraten mag opnemen. Deze vul ik aan met donker brood en veel fruit, noten, soms een klein beetje aardappelen. Maar pasta, pizza, frieten, cake, koek, snoep blijven verboden voor mij. Het hongergevoel blijft weg, aan suiker heb ik geen behoefte meer, … Vegetariërs eten geen vlees maar vullen dit aan met andere voedingsmiddelen. Atkins-volgers eten geen slechte koolhydraten, maar nemen in de plaats meer goede koolhydraten op …
  Ik voel me er alvast heel goed mee maar ik denk ook dat de Atkins-volger zich bewust moet zijn van wat hij juist achter de kiezen steekt om de "vetrijke" kantjes van het dieet onder controle te houden. Want het mag niet allemaal vlees, room en eieren zijn, zoals vele denken!

 61. Hallo, had vaak last van een snel wisselende bloedsuikerspiegel en daarom besloten Atkins te gaan doen, wilde daarbij maar 5 kilo te verliezen (ben 1.76 bij 69 kilo), dus leek me het proberen waard. Inderdaad werd mijn bloedsuiker stabiel en had ik geen onverzadigbaar hongergevoel meer. Toch ben ik nu, na bijna twee slopende weken, sinds vanavond officieel gestopt. De reden is dat ik nog nooit zulke vreemde en beangstigende lichamelijke sensaties heb gehad als de afgelopen tijd. Af en toe ging het een paar dagen goed, maar ineens weer vreselijk duizelig, slap en misselijk. Enge hartkloppingen, tintelingen en spierzwakte in hele lichaam, krampen overal en toch volgde ik de methode nauwgezet. Blijkbaar is het niet voor mij, ik had voortdurend het gevoel dat mijn lichaam essentiële voedingsstoffen tekortkwam, een hele nare ervaring, ook al at ik de toegestane groenten, dronk ik veel water en nam ik de voorgeschreven voedingssupplementen. Ik ben geen gram afgevallen en heb zelfs het idee dat het vet op mijn buik zich nog iets steviger heeft vastgezet door al die kaas, boter, vlees en eieren. Ze zeggen dat Atkins pas goed gaat werken als je door de inductiefase heen bent, maar ik heb het er niet meer voor over. Het voelt niet gezond en dus stop ik. Wel heb ik ervaren dat het eten van veel onbewerkt vers voedsel de suikerspiegel in balans houdt en dat hoop ik vanaf nu voort te kunnen zetten, maar dan ook weer met brood, granen en peulvruchten. Voor mij geen Atkins meer.

 62. hey kben een meisje en heet anne-marieke! ik heb er ook samen met mn vriendin zie boven een paar wegen aan de lijn gedaan ik ben 15 kilo afgevallen!suppr!mzzl

 63. hallo ik zoch deze tip! en ik heb hem ook gevolgd! kben een meisje van 15 en woog 51 kilo en nu weeg ik binnen 3 weken 43 kilo! suppr was het! en nu ga ik verdr tot 45 kilo! kuzzies mij

 64. Ik ben ongeveer 3 weken bezig met atkins,en ik voel me prima,en er is inmiddels 6 kg af,
  Voor wat betreft de 3 fases,ik kijk gewoon dat ik niet teveel koolhydraten eet,en eet ook veel groentes,dus volgens mij is het wel gezond.
  Het werkt perfect bij mij,wat wil je nog meer?
  Als je gaat afvallen en op de calorien let dan heb je constant een honger gevoel nu dus niet!!

 65. als ikdit artikel lees,dan denk ik,,,,, mens lees het boek eens!!!
  ook het sonja bakker zal over een paar jaar in het vergeethoekje verdwijnen, maar atkins is er dan nog steeds!
  het is geen dieet maar een leefwijze, en ik voel me er prima bij! dus om op het artikel te reageren, niet oordelen als je niet weet hoe het echt zit!

  • En nu anno 2012 heb jij daar idd helemaal gelijk in gekregen…atkins of ieder vergelijkbaar eiwit-low koolydraten dieet is nog steeds populair..Sonja Bakker niet meer.

 66. Een ding kun je wel stellen: Je kunt geen oordeel geven over Atkins als je niet de moeite hebt genomen om het boek van Dr Atkins te lezen. Atkins is heel erg gezond als je de richtlijnen volgt.

  Ik ben voor mijzelf het bewijs van.

 67. In de meer dan 30 jaar dat Atkinsdieet bestaat is het net zo vaak bejubeld als verguisd. Maar het telt toch nog steeds vele aanhangers. En terecht. Het is gewoon een prima methode om zonder honger veel af te vallen in betrekkelijk korte termijn. Ik ben zelf 25 kilo afgevallen in 7 maanden tijd. Mijn bloeddruk was beter, mijn cholesterol was lager ik voelde me prima. En heb het vast weten te houden. En nu weer verder met de volgende 15 kilo. Het is geen dieet voor 2 kilotjes eraf. Maar als je veel moet of wil afvallen is het ideaal. En wie zegt dat het eentonig is heeft geen fantasie. Ik eet afwisselender als ik met Atkins bezig ben als niet. Het heeft in ieder geval veel mode diëten achter zich gelaten. Die komen en gaan, maar Atkins blijft bestaan.

  Tonia

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.