Eerder al verscheen er een artikel over de alg Spirulina op Gezondr… Nu is er een nieuwe algen-rage, genaamd Chlorella…

Chlorella is een microscopisch kleine alg die verregaande gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, zonder bijwerkingen. De bekendste vorm van Chlorella is het chlorella-supplement van Vital Green. Vital Green chlorella-tabletten worden geproduceerd en verkocht door supplementenfabrikant ‘Bloem’. Daarnaast zijn er talloze chlorella-producten van andere merken en producenten. Zo zijn er chlorella pillen, chlorella poeders en chlorella tabletten, waaronder:

 • Chlorella-tabletten (Vital Green, NOW e.a.)
 • Supplementen met chlorella van AOV
 • Chlorella-capsules van Bonusan
 • poeders van chlorella (Vitalgae, Mattisson e.a.)
 • Drank van chlorella (Bloem Discanal)
 • Chlorella-kuur (Bloem Vital)
 • Chlorella-extract (Chlorenergy e.a.)

Hieronder vind je uiteenlopende informatie over Chlorella m.b.t. afvallen, dieet en algehele gezondheid…

Chlorella: Een geniale ontdekking

Chlorella staat ook wel bekend als bio-chlorella, Chinese Chlorella en ‘Chlorella Vulgaris’. Dit zijn allemaal benamingen voor één en dezelfde alg. Chlorella betreft een piepklein eencellig plantje dat leeft in de heldere wateren van o.a. Korea, Taiwan, Indonesië, China en Japan. Het microscopisch kleine algje kan niet met het blote oog worden gezien, maar is desalniettemin een van de beste ontdekkingen van de afgelopen decennia als het aankomt op voedingsstoffen & gezondheid. Vandaar ook dat er zo veel verschillende chlorella pillen, tabletten en poeders op de markt zijn.

De bestanddelen & eigenschappen van Chlorella

De VN (Verenigde Naties) zijn het er al langer over eens dat in-water-levende organismen de beste alternatieve voedingsbron vormen voor de mens. Alleen al in de Sargasso-zee groeien voldoende algen om de voltallige bevolking van Europa 500 jaar lang van voldoende voedsel en voedingsstoffen te voorzien. Chlorella is zelfs een absolute uitblinker binnen de algen-wereld. Chlorella bevat namelijk een aantal zeldzame en zelfs unieke voedingsstoffen die super heilzaam zijn voor de lichamelijke gezondheid en algehele gesteldheid:

 • Chlorella bevat ruim 60 verschillende heilzame voedingsstoffen.
 • Gedroogde Chlorella bestaat voor ruim 50% uit (essentiële) eiwitten, wat uitzonderlijk hoog is voor plantaardige voedingsmiddelen.
 • De chlorella-alg bevat enorme hoeveelheden natuurlijke nucleïnezuren (DNA & RNA).
 • Chlorella bevat chlorofyl: groene bladkleurstof met een krachtige zuurstof-producerende en reinigende werking.
 • Het algje Chlorella beschikt over de unieke Chlorella Groei Factor (CGF), waardoor je lichaam sneller herstelt en geneest.
 • CGF bindt zich aan zware metalen zoals lood, kwik en cadmium, waardoor Chlorella een krachtige reinigende & ontgiftende werking heeft.
 • Chlorella-algen zijn dusdanig rijk aan vitamines, mineralen, spoorelementen, aminozuren, enzymen en meervoudig onverzadigde vetzuren, dat ze als een compleet voedingsmiddel mag worden aangemerkt.
 • Chlorella is uiterst rijk aan voedingsvezels.

Chlorella is een genezer van ziekten & gebreken

Dankzij bovengenoemde bestanddelen, voedingsstoffen en eigenschappen, beschermt Chlorella de mens tegen allerlei ziekten, kwalen en gebreken. Hierbij valt te denken aan:

 • Veroudering
 • Degeneratieziekten (artritis, kanker, Alzheimer e.a.)
 • Hart- & vaatziekten
 • Darmproblemen

Of chlorella pillen, tabletten en poeders net zo effectief zijn als verse chlorella-algen is echter nog niet onderzocht.

Bijwerkingen van Chlorella

Chlorella-producten (tabletten, capsules, drankjes, poeders e.a.) kennen geen noemenswaardige bijwerkingen. Als je Chlorella voor de eerste keer gebruikt, dan kan er enige mate van winderigheid ontstaan vanwege de afbraak van de algen in de darmen. Dit echter sporadisch voor en met name als je erg veel van Chlorella en/of Spirulina gebruikt. Mensen met voedselallergieën (o.a. schaal-& schelpdieren) kunnen ook allergisch zijn voor algen (o.a. Chlorella, Spirulina, Kelp e.a.).

Heb jij weleens Chlorella geprobeerd? Hoe beviel het en zou je ermee doorgaan? Laat hieronder je mening over de Chlorella-alg achter!

2 Reacties

 1. Mooi artikel over Chlorella. Ik gebruik zelf Taiwan Chlorella. Al jaren. Deze is veel zuiverder en sterker dan Vital green die ik eerder gebruikte. Ik begon met Hanoju maar dit bleek een dubieuze Chinese Chlorella. Je moet zo uitkijken met kwaliteit en percentages. Taiwan Chlorella is daarin heel open. En de resultaten op gezondheidsgebied zijn duidelijk voor mij.

 2. Wilma Becker vd Heide Reageer

  Chlorella van Bloem gebruik ik al jaren, ik maak er maskers van. Vijf chlorella-pillen fijnstampen en dan Griekse yoghurt erdoorheen roeren. Plusminus 2 theelepels en smeren maar. Ik ben 55 jaar en mijn huid is nog zonder rimpels, ook neem ik chlorella in. Nu ben ik net weer begonnen en het bevalt me prima. Doen zeg ik! Ik voer de chlorella-kuur langzaam op en als ik op 3 x 6 tabletten zit, houd ik dit 1 maand vol en daarna bouw ik weer af. Je wordt er dunner van en je kunt beter naar het toilet. Ik ben 200% tevreden over chlorella! Groetjes, Wilma

Plaats een reactie

Je reactie wordt voor publicatie gekeurd door de redactie en dient te voldoen aan de regels voor reacties.